HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Giró-Szász, gyere ki a hóra, baszod!

2012.01.06. 16:01 | maroz | 98 komment

Címkék: bizalom giró szász orbánizmus indulatposzt

A kormányszóvivő délutáni sajtótájékotatóján közölte: rémhírek terjengenek arról, hogy veszélyben van a lakosság banki betétállománya. […] Közölte, a kormány minden eszközzel vizsgálni fogja, hogy kik állhatnak a rémhírterjesztés mögött.

Igen, én terjesztem, illetve én is, nem kell ehhez sokat nyomozgatni.

Giró-Szász András kijelentette: az ilyen pletykák terjesztőinek felelősséget kell vállalniuk tetteik következményeiért.

Fenyegetsz, hangember? Erős vagy? Pintér lábai közül kiugatsz, te harcipincsi? Gyere ki a hóra, baszod, ha ennyire kemény vagy, hadd játsszuk le mint állampolgár az állampolgárral!

Mondod, hogy felelősség. És nem rohad le helyben a pofád! A szaros segg, amit nyalsz az ugyan miért vállalt felelősséget? Soha, semmiért. Leminősítettek? Elszállt a forint árfolyama? Seggtörlésre se tartják méltónak a magyar állam papírjait? Már a tádzsikok se állnak velünk szóba? Á, nem ez nem a ti felelősségetek, mondogatjátok, hanem mindig valami más, valami tőletek független, külső ok volt, azért. Egy, egyetlen dolgot mondj, amit ti basztatok el, és azért bátran vállaljátok a felelősséget! Azt se tudjátok mit jelent a szó, hogy felelősség. Mondod:

Giró emlékeztetett: az Országos Betétbiztosítási Alap mindenkinek százezer euróig (tehát 31,5 millió forintig) garantálja a bankszámláját.

Van bőr a pofádon garantálásról szólnod azok után, amiket a bandád művelt hárommillió ember több ezer milliárdnyi megtakarításával? Garantálásról beszélsz, amikor még meg se száradt a nyál a másik hülyétek pofáján, aki bejelentette, hogy az ígéreteitekkel ellentétben még annak a maradék százezer embernek a pénzét is le fogjátok nyúlni, akik nem ijedtek meg tőletek és nem hagyták, hogy Selemczi tettestársad „védje meg” a nyugdíjukat? Mit tudtok ti garantálni nekem, miért hinnék el én nektek akár egyetlen büdös szót is abból, amit ígérgettek?

 A kormány ezt határozottan cáfolja, ahogy azt is, hogy létezik egy, a bankbetétek államosítására vonatkozó titkos kormányrendelet.

Harcipincsi, ki nem szarja le, hogy a seggarc kormányod melyik Pinokkiója mit cáfol és mit állít? Lassan már nektek sincs fingotok sem arról, hogy mikor állítotok valamit és mikor cáfoltok. Ismered azt az amerikai bonmót, mely szerint: „Washington nem tudott hazudni, Nixon nem tudott igazat mondani, Reagan nem tudja mi a különbség a kettő között”? Hát, kábé itt tartotok ti. És akkor te akarsz nekem bármit is garantálni, mondván, hogy nem létezik semmiféle titkos rendelet.

Osztán mi a bánatért higgyem el azt, hogy ha úgy fittyenne a gazdádnak, akkor nem írnátok meg félóra alatt egy ilyen rendeletet, he? Egy hihető érvet mondj! Átírtátok a kurvaistent is, mert nektek úgy állt fel? Átírtátok. Kiiktattatok minden létező féket és ellensúlyt a szabad hatalomgyakorlásotok útjából? Kiiktattatok. Csinálhattok törvényt fél nap alatt? Csinálhattok. Utasíthatjátok a főügyészt, Szájernét, a rendőrséget, a terrorelhárítókat, hogy azt szopassanak rojtosra, akire ti rámutattok? Utasíthatjátok. Kiadhatjátok ukázba a lakájmédiának, hogy a hazugságaitokkal ordibálják tele a hazai kommunikációs teret? Kiadhatjátok, bár ennek sok értelme nincs, mert nyalnak ők maguktól is, erre kondicionáltátok őket évtizeden át.

Egy végképp lecsúszott heroinistában is jobban megbízok, mint bennetek. Őt ugyanis nagyobb eséllyel  látom lejönni az addikciójáról, mint Orbánt a hatalomfüggőségéről.

Egy, egyetlen okot mondj arra, hogy miért is bíznék én bennetek! Miért NE vigyem sovány malac vágtában egy élet munkája során összerakosgatott kicsinyke vagyonkámat olyan helyre, ahol ti nem férhettek hozzá? Nézd meg ezt a mondatodat, hangember:

Az Index kérdésére, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miért nem Simor András jegybankelnökkel együtt tartottak délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót, a kormányszóvivő közölte, hogy reggel nem volt sajtótájékoztatóó, csak egy ad hoc doorstep tartott a miniszterelnök Simorral való egyeztetés után, a jegybankelnök a megbeszélés végén távozott. Hogy szóba került-e az új jegybanktörény a megbeszélésen azt a kormányszóvivő az Index kérdésére nem árulta el.

Te kérsz tőlem bizalmat, miközben „nem árulod el”? Kicsiny ingerült ölebem, hát mi a faszt képzelsz te, mit képzeltek ti magatokról? Hogy csikorgatjátok a fogaitokat, magasról szartok le mindenkit, nem áruljátok el az adófizető polgárnak azt, hogy az ország súlyos ügyeiről miket beszéltek a gazda disznóóljában, és ezek után még van pofád kiállni, és egyik szavaddal bizalmat kérni, a másikkal fenyegetni?

Hát elmentek ti a picsába. Igen, én azt tanácsolom minden felelősen gondolkodó polgártársamnak, hogy menekítse el előletek amije van, mert nem lehet bennetek megbízni. Harcipincsi, ha ez neked nem tetszik, gyere, keress meg, vagy kerestess meg a pribékjeiddel, leszarom, de ne hidd már azt, hogy az idióta vinnyogásodtól össze fogom szarni magam!

Húzzatok el a picsába, és menten más alapokról tárgyalhatunk a továbbiakat illetően. Az eltakarodásotok után gyere el hozzám arcoskodni, ha lesz még kedved. Szívesen elmagyarázom ám neked a puszta két kezemmel, hogy mi fán terem az a bizalom! Hátha addigra a hó is lehullana végre.

98 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr913524491

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bankszámla nyitása Ausztriában – konkrétumok 2012.01.07. 19:15:53

Látván a Nagy Csapat gazdaságmentő „sikereit” (már azt, amelyik nem láthatatlan, copyright by © Dzsordzs Matolcsy), már egy ideje tervezgettem a megtakarításaim kimentését. Utánaolvasgattam fórumokon, blogokon, a helyzet az volt, hogy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spacemonkey 2012.01.07. 07:44:36

Nem értek egyet a kormánnyal, és aggódom is, de te pedig egy gyáva rosszindulatú és nagyon frusztrált ember vagy. Még le sem esett neked, hogy TE is felelős vagy a közhangulatért. Vért akarsz? Forradalmat? Meglesz az is. És ne legyenek illúzióid arról, hogy téged is kibeleznek-e az első körben a kormánnyal és pártkatonákkal egyetemben. Mert bizony sokak rámennek majd erre... Mindig a legszarosabb kismalac visít a leghangosabban. Ezt ne feledd! Okosnak hiszed magad, mert be mertél szólni nekik? Eddig ez rendben van, de belegondoltál, hogy mivé tett ez a beszólás téged? Egyenrangúvá velük... Egy hangoskodó kis mihaszna, aki (akárcsak az összes politikus és talpnyalóik) csak a száját tépi, és ennyi. Kényelmes és biztonságosnak hitt kis kuckódból üzengetsz számodra ismeretlen embereknek. Se méltóság, se becsület. Szarok a Giro-ra, de rád is. A szememben ti pontosan egyformák vagytok. Ostobák, dölyfösek, lusták, arrogánsak, műveletlenek és zavaróan hangosak. Tanulj, okulj és próbáld megismerni önmagad. Különben a vesztedbe rohansz, amit te magad fogsz majd okozni, azonban most még ezt sem látod. Azért állok egyáltalán szóba veled, mert - ellentétben veled - én hiszek abban, hogy minden ostoba baromban ott lakik még a józan ész csírája. Locsolgasd, ápolgasd ezt, mielőtt végleg letaposod... Csendesítsd el belső hangod, hogy meghalld a világ hívó szavát...

M_R 2012.01.07. 08:01:54

"Csendesítsd el belső hangod, hogy meghalld a világ hívó szavát..."

Lézerjani már kivitte a megtakarításait Svájcba... mint ezt pár hónapja maga mondta büszkén ezzel "jó parti lesz majd a fia".

Na hát erről ennyit. H már a kormánytagok is kimentik innen a vagyonukat, akkor mejd ezt hiszik hogy a buta zemberek majd elhiszik, hogy itt aztán biztonságban van a pénzük. Hát ja, csak esetleg annyira megmentik azt is, hogy nem lehet hozzájutni - esetleg vesznek belőle mondjuk megint valami részvényt a megzuhanás előtt a piaci ár fölött 30%-kal...

maroz 2012.01.07. 08:24:02

@Spacemonkey: Hogy gyáva lennék? Nem tudom, mire alapozod ezt, hisz nem is ismersz.

A rosszindulat jogos, már ugye ha rögzítjük az irányát. Ezzel a mi mostani hatalmunkkal szemben milyen indulattal kellene bírnom? Páros lábbal ugrálnak a tökeimen: ha nem ordítok, még úgy gondolhatják, hogy élvezem. Láttál te már embert, amint a tökeit tapossák és precízen szerkesztett haikukban mondja el, hogy mennyire kellemetlen is ez neki?

Igen, vért akarok és forradalmat. Ha másként nem megy. Sárga Dáciát akarok és a targovistei laktanya golyólyuggatta falát akarom látni. Mit akarjak mást? Húsz-harminc évnyi taknyonkúszást az orbánizmusban?

A többivel nem foglalkoznék, valószínűleg nagy kedvenced lehet Giró-Szász és fáj, hogy bántom. Sajnálom, máskor válassz tisztességesebb lieblingeket magadnak.

SergioLeone 2012.01.07. 08:31:38

Kedves Space!

Azért mert nem érted a gúnyt ami süt a cikkböl az nem író hibája:)

metatron.ark 2012.01.07. 09:37:59

@Spacemonkey: Kedves Majom Úr!
Bezzeg Te bátran, névvel és arccal vállaltad a véleményedet, mi? Arról azért szeretnélek tájékoztatni, hogy eme véleményeddel, melyet olyan büszkén megfogalmaztál, legfeljebb fent említett giro-szász és elvbarátai értenek egyet!

Papirius Cursor 2012.01.07. 09:52:24

@Spacemonkey: Semmi probléma, mindenki abba a seggbe bújik bele, amelyikbe óhajt. Te jobbnak látod az eszköztelen, magányos, hatalomnélküli bloggert basztatni, mint feltenni a kérdést: Tényleg, miért nem tájékoztatnak SEMMIRŐL? Érted? Semmiről. Soha. Csak végeredményekről, döntésekről, és azokról is folyamatosan hazug módon.
Ha ez a kérdés nem tolul fel benned, hanem a bloggert basztatod, akkor megérdemled, ami vár rád.

Spacemonkey 2012.01.07. 10:09:53

Belecsaptam a szaros lecsóba! :) Régóta fortyog itt a düh. Nem tartom sem kedvesnek, sem szükségesnek a politikusokat. Két dologra hívtam fel a figyelmet csupán:

1. az ilyen dühkitörések és uszítások sok mindennél károsabbak, főleg ha hasonlóan dühös emberek olvassák. Az erőszak nem megoldás. Semmilyen formában sem. Ghandi munkássága és üzenete áll talán a legközelebb ahhoz, amit tenni kellene. Ha vér folyik egy országban, akkor vége. Fiatalok vagyunk, fogalmunk sincs a háborúról, és én nagyon szeretném ha ez így maradna. Amikor katona voltam az egyik őrtársam egy nő miatt kiloccsantotta az agyát egy AK-val. NE AKARJATOK VÉRT! Fogalmatok sincs róla milyen az. Romantikusnak tűnik háborúzni amikor béke van. De nem az.

2. Ami elől hátráltok az sokkal puhább, mint amibe belehátráltok. Ezen gondolkozzatok. GONDOLKOZZATOK! Tanuljatok az argentin példából (hunveerfarkas.blogspot.com/2011/05/ismerd-meg-ferfal-t.html), vagy akármelyikből.

Egy a lényeg: kormányozzék bárki, bárhogyan az életünk FÜGGETLEN ETTŐL. Én emlékszem a Bokros-csomagra, akkor is a tökeinken ugráltak, azt is leszartam és megoldottam az életemet valahogy. Most is megoldom, és utánuk is megfogom. Veletek mi lesz? Lelövetitek magatokat egy esztelen király iránt érzett dühötök miatt? Az én életem ennél sokkal drágább. Sokkal nagyobb árat kell fizetniük azért, hogy kicsináljanak. Ennél ti is erősebbek kell, hogy legyetek.

@metatron.ark: Ezek szerint te így vagy törzskönyvezve... :) Ebből melyik a keresztneved? A kekec? :) Olvasgass és tanulj! A majmot már tudod angolul, ez figyelemre méltó. És ez megy? Aquila non captat muscas! Ha szerinted meg helyes vért ontani és igazi majomként öklöt rázva kakit dobálni, akkor bizony nem is én vagyok a majom... :) Mint említettem nekem sem ez, sem az összes előző (bár szavaidból kicseng az szoclib felhang) kormány nem elfogadható, hiszen pontosan a te általad is éltetett mentalitásban arrogánsan és ostobán kormányoztak (nyilván a te haverjaid is).

@SergioLeone: a gúny irodalmi eszköz és ebben a dühös és mérges írásban sehol nincs nyoma sem. De szívesen tanulok, mutass rá legalább egyre (gondolom a Harcipincsi, vagy az Istenkáromlós részre célzol).

Summa summarum: Nagyon nagy baj van, és ez itt látszik igazán. Egymást gyepáljuk csak MERT NEM TŰRJÜK AZ ELLENVÉLEMÉNYT. Akkor ki különb kinél? Na ugye!

mlaci54 · http://pacin.hu 2012.01.07. 10:14:30

Én sem szeretem ezt a durva stílust, de sajnos már másképp nem lehet, csak a dajcstomika stílusában. Annyi a különbség, hogy ő havi 2 millióért, az elbaszott 4 milliárdos stadionbeléptetővel a háta mögött adja elő egy európai szalonban, ahol még ez feltűnik a jólnevelteknek. És teszi ezt a nevünkben!

Spacemonkey 2012.01.07. 10:15:06

@Papirius Cursor: Végtelen naivitásról teszel tanúbizonyságot azzal, hogy azt sejteted, ez egy új keletű dolog. Ezek szerint te minden részletét és feltételét ismered a NATO-csatlakozásunknak, vagy az EU-ba való belépésünknek, vagy, hogy mi szükség volt az ÖSSZES EDDIGI IMF HITEL felvételének. Kérlek tájékoztass! Nem basztatok senkit azért mert blogger, de ha intoleráns és agresszív akkor bizony nem kussolok. Te is csak abba az irányba ugatsz bátran, amerre már vakkantott pár csahos pajti, ugye?... ;)

maroz 2012.01.07. 10:16:16

@Spacemonkey: Ezt a jobbágytempót, hallod! Kezet csókoltál-e ma a kegyúrnak, áldottad-e a nevét azért, amiért korbáccsal téged a helyes útra térített? :))))))

Spacemonkey 2012.01.07. 10:22:32

Valójában fel sem fogtad mit írtam ugye? :) Ha megéled, akkor két-három év múlva talán lesz annyi tapasztalatod, hogy érdemben csevegjünk. Megpróbáltam, nem fog menni. Akkor kispajtás irány a parlament és bassz oda nekik! Nekik, nem nekünk, mert semmi közöm hozzájuk, de hozzád sem. Más dimenzió, más színvonal, más motiváció. Nem zavarom tovább kedves kis köreiteket, kellemes gyűlölködést és vérontást! ;)

Nazarin 2012.01.07. 10:41:34

Mi ez a gusztustalan, trágár, kocsmai fröcsögés?

metatron.ark 2012.01.07. 10:46:19

@Spacemonkey: Majmocska, elég agresszív vagy, belőled meg süt a fideszes gőg és felsőbbrendűség érzése. Azt hiszem, névválasztásod nem szerencsés, inkább a mérges kismalac illik Hozzád. Tetszik, hogy mindenkit kioktatsz, hiszen Te vagy a legokosabb mind között és csak a Te igazságod az igazság. Én egy blogot akkor olvasok el, ha érdekel, amit írója mondani akar. Te azért, hogy beleköthess a szerzőbe, aztán az egész világba. Bocsáss meg, de én nem szeretnék ebben a marakodásban részt venni. Bár írtam Neked, csak azért tettem, mert zavart, ahogy belekötöttél a blog írójába, aki szerintem remek véleményt közölt.
Ezért kivonulok a beszélgetésből, ölellek: Naszályi Gábor. Egyben tájékoztatlak, a Gábor a keresztnevem, a többit találd ki!

maroz 2012.01.07. 10:50:29

@Spacemonkey:
"Nem zavarom tovább kedves kis köreiteket"

Micsoda veszteség, micsoda büntetés ez nekünk, óóóó, könyörgünk, ne tedd ez velünk! :))))))))

maroz 2012.01.07. 10:51:28

@Nazarin: Blogposzt. Hallottál már ilyesmiről? Hol kezdjem? Az internetet már érted?

kvasztics47 2012.01.07. 10:53:37

@Spacemonkey: " én emlékszem a bokros csomagra"
Azt nem lehet összehasonlítani ezzel a pusztítással a mit ez a banda művel. Itt nem a gazdasági problémák megoldása miatt van az ország bajban, hanem a politika miatt:
1/ visszamenőleges törvények
2/ jegybank, bíróság, ügyészség, kv tanács behabzsolása; 3000 Miliárd ny megtakarítás elbaszása, adók-különadók-visszamenőleges adók
3/ média törvén! már Petőfi is a sajtószabadságért halt meg
4/ alkotmánybíróság elkúrása
5/ stb...stb...stb...
Igen, tegye mindenki biztonságba a pénzét. Ne bízza arra aki még sohase hazudott!

Nazarin 2012.01.07. 10:55:38

@maroz: Ja, nem tudtam, hogy az csak ilyen stílusban oké. Bocsánat műveletlenségemért.

Spacemonkey 2012.01.07. 11:03:50

Kettőnk közül te inkább vagy gőgős, mint én. Én nem személyeskedtem, te bizony nem kicsit. Ez inkább Fidesz, vagy SZDSZ. Ha igazad van, semmiképpen ne vonulj vissza! Hiba lenne. A cél előtt meghátrálni nem bölcs dolog. Nem vagyok a legokosabb és igazam sincs, hiszen nem is tisztem, hogy az legyen. A blogot azért olvastam mert kíváncsi voltam, mit ír a szerző. Ijesztő ez a düh és agresszió ami megnyilvánul. Ez a vesztünk embereknek. Azt javasoltam, hogy gondolkodjatok. Ez nem nagy bűn, és nem is fideszes vagy szoci, vagy akármilyen billog. A bejegyzés tartalmát nem kifogásoltam, csupán a megoldás módját. Az erőszak nem megoldás, ahogyan a visszavonulás sem. Állj ki magadért, higgy magadban! Nem kötekedem, csak más a véleményem (melyet pontosan azzal a stílussal fejeztem ki mint a szerző maga) és ezért azonnal nekem estetek, és személyeskedtetek (ez nagyon ismerősen Fidesz/MSZ(M)P/SZDSZ/MDF - mind használja ezt a kettős mércét...) ez magáért beszél... :)

És kedves metatron, (bár a Dogma nem elég ahhoz, hogy megértsd ez a név mit is jelent valójában, pláne nem így összevonva a bárka angol megfelelőjével /az úr hangja és Noé egy névben elég komoly felsőbbrendűségről árulkodik/) a névválasztásom nagyon is találó volt, hiszen ha utána néztél volna a space monkey egy amerikai kormányprogram volt, amelynek keretében csimpánzokat lőttek fel az űrbe. A kísérlet keretében több száz szerencsétlen csimpánzt kínoztak halálra a tudomány nevében. A programot leállították, az utolsó példányt az űrhajóból szedték ki, kilövés előtt. A nevem a reményt szimbolizálja. Annak a reményét, hogy talán a te fejedbe is beszivárog egy kis fény, mielőtt túl késő lesz... Jó utat, vigyázz magadra Gábor!

Spacemonkey 2012.01.07. 11:04:54

@maroz: Megérintett Giro szelleme? Honnan ez friss és makacs pökhendiség? ;)

pretty 2012.01.07. 11:11:48

Nagyon bírom az olyan szöveget:ezzel olyanná válsz mint aki ellen föllépsz.Amikor engem valaki megüt és visszaütöm azzal magamat védem és nem támadok,tehát a kettő nem ugyanaz.Jön egy következő normális kormány az csak úgy tud majd kormányozni,ha ezt a szemetet amit ezek alkottak és az embereiket eltakarítják.Akkor fognak ezek nyüszíteni,hopgy ugye ők is azt csinálják amit mi,de ezzel nem kell törődnünk.
maroz - csak gratulálni tudok az íráshoz.

Spacemonkey 2012.01.07. 11:14:34

@pretty: Azzal is magadat véded, ha nem ütsz vissza, hanem ártalmatlanná teszed a támadót akár mentálisan, akár azzal, hogy ignorálod. Sok módja van ennek.

maroz 2012.01.07. 11:26:05

@Spacemonkey: Az előbb megfenyegettél minket, hogy elmész.

Most meg bemutatod, hogy te egy félórán belül akár háromszor is el tudsz menni? :))))

maroz 2012.01.07. 11:31:57

@Spacemonkey: Én egy darab átlagpolgár vagyok. A blog.hu 186793 számú regisztrált júzere. Olyan, amilyen. Ha tetszem neked, akkor olvasol. Ha nem, úgy ignorálhatsz, hogy még csak tudomással sem kell bírnod a létezésemről.

Giró-Szász a hatalom szócsöve. A hatalmat hosszabb távon még a te jobbágytempóddal sem lehet ignorálni, bármennyire is el szeretnél vonulni a kicsiny kertecskédbe mandalákat rajzolni nem teheted meg kedvedre, mert a hatalom előbb-utóbb téged is meg fog találni, és szét fogja tiporni a rajzocskádat.

Ajánlom az összes opportunista figyelmébe Martin Niemöllert.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2012.01.07. 11:35:34

spacemonkey bazdmeg, ott rohadj meg ahol vagy!

maroz 2012.01.07. 11:36:23

@Nazarin: Na, akkor most már tudod, lépjünk tovább.

Szolgálati Füldugó 2012.01.07. 12:22:15

@Spacemonkey: az egész érvelésed az elejétől hibás. Maroz nem uszított erőszakra, hanem eltakarodásra bíztatta Girót és csapatát. Valamint felajánlotta neki egy férfias lovagi torna lehetőségét, ami jelentős empátiára vall, hiszen orbán, és a fidesz egy erőszakos férfikultúra jellegzetes képviselői.
Az erőszakmentesség vagy erőszak dilemmáját remélem, majd egy másik poszt apropóján megbeszéljük.
Maroz nem feldühíti az itteni kommentelőket, hanem kifejezi a dühüket. Ha korábban is olvastad volna a bejegyzéseit, akkor tudnád, hogy gyilkos iróniája az van, de a cérna most szakadt el nála. Üzenem, hogy másnál is. És nem őmiatta.

zuzzer 2012.01.07. 12:43:50

Maroz, respect!
Rohadt tolvajbanda olyan magasra emelte a tűrésküszöböt, hogy itt már akkor se lenne semmi, ha T38-sokkal vonulnék az utcára.

maroz 2012.01.07. 12:55:05

@Zene 56: Leszarom, ha leköcsögözöl, de akkor csak annyit írj, hogy a posztoló egy köcsög és szar posztot írt, esküszöm, nem törlöm ki!

Viszont minden olyan idiótát, aki még csak kísérletet sem tesz arra, hogy megértse és érdemben szálljon vitába azzal, amit én a posztban állítok, hanem helyette mondja a maga kis kibaszott mantráját, azt úgy vágom ki innen, hogy öröm lesz nézni!

Tehát két választásod van:

a, beírod, hogy dislike, és hogy a posztoló egy köcsög, és továbblépsz

b, ahhoz szólsz hozzá, azzal vitatkozol, azt cáfolsz, amit én a posztban leírtam

Érthető?

tyto 2012.01.07. 12:55:50

remélem maroz, ez tényleg egy blogposzt, semmi több. nem idegvérzés, stroke, heart attack vagy efféle. mert a prózadühöngés az oké, és tetszik is, de belebetegedni nem kell. sajnálnálak...

Zene 56 2012.01.07. 12:56:51

A segg nyalásról egy pontos, hiteles definíció (bocs:leírás):
Orbán válaszában az egykori amerikai kémfőnöktől idézett a Clinton nagykövetnek!
A Fidesz pénteken Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet Népszabadságban megjelent interjújára is reagált, ehhez Ronald Reagan volt amerikai elnök egykori kémfőnökét, William Odon tábornokot idézik kommentár nélkül honlapjukon. Odon az NSA igazgatója volt Reagan alatt, 2008-ban, 75 évesen halt meg szívinfarktusban.
„A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet gazdának. És meglepi őket, hogy velünk mégiscsak könnyebb tárgyalni" – írják.
1990-óta folyamatosan ezt teszik meg 3x-ozva az államadóságunkat,a mit most a FIDESZ kormánynak és nekünk dolgozóknak, meg a gyerekeinknek és még az unokáink unokáinak is fizetni kell! Na ezért van ekkora bajban az ország, nem aFIDESZ miatt! ők csak megpróbálták megadóztatni a bankokat és amultikat, de persze azok nem nagyon hagyják magukat, főleg hogy ahazájukat elárúlók besegítenek a sok hazug váddal!
Sajtótörvény? Azóta sincs semmi baj vele, hogy egy provokációs CENZOR felúratú újságsorozatot készített az MSZP és az SZDSZ az EU nyitónapjára! Mindenki ott szidja az Orbánt, ahol éri...itt is Qva bátrak vagytok, de senkinek nem lövik ki a sszemét, mint 6 éve!
Azt is megmondták, hogy a médiatörvény miatti ellenkampány csak a próba volt! Az igazi támadás az Új Alkotmány miatt fog beindulni 2012.01.02.-tól....
És nyomják a sok butaságot a fasizmusról (Ti meg lelkesen ismétlitek), a diktatúráról, pedig ott köpködték egymást az Operánál bántódás nélkül!Az MSZP és a Jobbik! Pont úgy ahogy azt Gyurcsány eltervezte!
MEGISMÉTELTE A 2006-OS TV-S BALHÉT, csak most a rendőrség nem lőtt a tömegbe!!!
Mert ennyivel demokratikusabb a mai vezetés.
Bármit megtehettek, nem lesz bántódásotok.
Na további jó szolgálatot, szolgalelkűek...

maroz 2012.01.07. 13:08:38

@tyto: (indulatposzt címkével látom el azon írásaimat, amelyeket fél nap múlva magam sem szeretnék újraolvasni ;))

tyto 2012.01.07. 13:25:38

@maroz: rendben :) lényegesen jobb mint a xanax, bár ugyanúgy függőséget okoz.

P.mester 2012.01.07. 14:11:08

"Átírtátok a kurvaistent is, mert nektek úgy állt fel?"

röhögnék rajta, azért nem teszem, mert valóban így van

cenz 2012.01.07. 14:58:33

Van az a pénz, amiért nem számít a szaros seggek nyalása, a szenvtelen kiállás, a hitvakság egy személyhez, egy ideológiához. Akinek érzéke van a csúsztatásokhoz, a szavakon való lovagoláshoz, miközben a valóság tükrét már nem látja a nyálától na ez a személy a jobboldal kiválasztott szóvivője. A tragédiát is megpróbálja győzelmi jelentésként közölni.
S kiért van ez a vakhite?
Na, itt egy kis segítség:
granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/

Polemius 2012.01.07. 15:01:42

Itt van az a video, ahol beszél a szóvivő:
indavideo.hu/player/video/a4dee37de5

Javaslom többször, odafigyelve végignézni. Nem a szövegre, hanem az arcra, a testbeszédre koncentrálni.
Nem vagyok egy Paul Ekman, de 2 ponton nagyon feltűnő:
Az egyik a 38. másodpercnél a hosszan lesütött szem (nem a papírt nézi, nem pislog).
A másik az 50. másodpercnél, ahol már nem csak az arca, fejmozdulata árulkodó, de még a hangja is elcsuklik.

További apróságok még a 00:28, 01:09-nál. Érdekes változás figyelhető meg a video első kétharmada és az utolsó harmada közt, a felsőtest, a fej mozgásában, a pislogás gyakoriságában, a tekintet fókuszálásában, a mimikai izmok feszességében.

Ezek után döntse el mindenki magának, mit hisz el belőle.

Ha valaki tud online forrást a teljes videókhoz, netán általában az ilyen hivatalos sajtótájékoztatók, nyilatkozatok anyagához? Mert pl. Orbán legutóbbi tájékoztatóját is csak darabokban láttam, pedig érdekes volt a fejtetőre csúszott szemöldökkel.

adofizeto 2012.01.07. 15:57:47

Hadd öntöm ki itt...
Kocsis Máté undormánya háborított fel jól,

Amikor kiszivárgott José Manuel Barroso Orbán Viktornak írt levele, ez a seggnyaló paprikajancsi képes vot Pintérnek interpelálni hogy hogyan kerülhetett nyilvánosságra a levél.

Ahelyett, hogy azt kérdezte volna meg, hogy a demokrácia nevében miért nem hozták azonnal a kormányzati szereplők a KÖZ TUDOMÁSÁRA hogy mi a baja Viktátorunk politikájával az EU-nak. Elvégre EZ KÖZÜGY! Mi ha ez nem az!

Ezek a Fityeszes fiúkák nem tudják, hogy mi a demokrácia, nem tudják mi a közjó és fogalmuk sincs róla hogy mi az a tisztesség!

Ha nem tudnám régen hogy kikről van szó, azt üvölteném, hogy HAZAÁRULÓK!

tetovaoda 2012.01.07. 15:58:40

Már hajlamos vagyok feltételezni, hogy G-Sz-A ezt nem a pénzért csinálja, hanem kényszerből. Valamivel zsarolhatják.
Valaha jobb napokat látott politológus saját jószántából hogyan vetemedhetne ilyesmire?
Már TG is józanodni látszik...

tetovaoda 2012.01.07. 16:19:15

@Spacemonkey: Nem egymást gyapáljuk. Mindenki téged gyapál, nem veszed észre?

tetovaoda 2012.01.07. 16:32:43

@Zene 56: Ezeket, amiket ide írtál, el is hiszed, vagy csak kimásoltad a múlt heti brosúrából? Ember, ha nem lenne morbid, azt mondanám, a te szemedet tényleg kilőtték, de nem 2006-ban, hanem 2010. áprilisában. Neked fogalmad sincs arról, mi folyik itt!

Spacemonkey 2012.01.07. 16:39:55

@városjáró: :) okos vagy! Rohadj meg te is! :) De ha nem elég, hát gyere ki a hóra és szájbaverlek élesben. Egyedül... Ha már indulatposzt... Pontosan az ilyen buta gyökerek miatt ragadtam billentyűt, de mind hiába! Futás a vesztedbe, indulj hamar! :)

Cuncimokus 2012.01.07. 17:01:08

Maroz, grat a posztért. Sajnos nagyon ott van minden mondat.

Nemetsek Tibor 2012.01.07. 17:25:54

@Spacemonkey: van értelme a düh kiengedésének is. Van abban igazság, amit írsz, meg a posztban is - csak az a fura, hogy a düh ellen ellen arrogánsan és kioktatóan lépsz fel.

Spacemonkey 2012.01.07. 17:30:12

@Kiskertész: Azt kell mondanom, hogy igazad van. Mondhatnám, hogy dühös vagyok én is, meg lehetett volna finomabban is, stb. De tény, hogy szintén dühös és arrogáns voltam. Távol áll tőlem ez az attitűd, de mégis kihozta belőlem ez a poszt azt, hogy a véleményemet ebben a stílusban fogalmazzam meg. Részben méltatlan, részben nem volt elegáns. Megtörtént. Vállalom. A mondanivalóm azonban változatlan. Az erőszak erőszakot szül, és erre van most a legkevesebb szükségünk.

Nemetsek Tibor 2012.01.07. 17:59:58

@Spacemonkey: Hát igen. Kicsit rossz volt nézni/olvasni, hogy két tkp szimpatikus véleményt megfogalmazó ember egymást ekézi - és most nem akarok itt valami albérleti hippi dumát a hajánál fogva előrángatni :) más a stílusotok, hát igen.

Igaz, az erőszak erőszakot szül - hogy most mire van szükség, azt nem tudom, van, amit nem lehet még a legjobb szándékal sem irányítani, ha elért egy pontra.

Valahol sajnálom gyroszt is, de már egyre kevésbé - nem tudom van-e innen visszaút.

PR-küszöb 2012.01.07. 18:01:49

@maroz:

Nem mindenki ismeri, Gyed.

Martin Niemöller

Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.

Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.

Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.

Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.

klj_54 · http://csutak.fw.hu 2012.01.07. 18:53:20

Én is vállalom arcképem úgy pofázok, és amúgy publikus a honlapom és blogom helye.
(http:csutak.fw.hu ; http:csutak.nolblog.hu)
Talán egy picit kevésbé trágárul fogalmazva de hasonlókat már leírtam én is. A hangnemet sem vagyok hajlandó csepülni, mert bizony ez a hangnem is végtelenül szelíd ahhoz képest amit ezek az elmeháborodottak csináltak hazámmal!

maroz 2012.01.07. 20:02:25

@Spacemonkey: Látod, ilyen egyszerű ez. Érik az embert ingerek és elszáll az agya.

Nyilvánvaló, hogy nem én fogom Giró-Szászt arra rávenni, hogy viselkedjen végre úgy, ahogyan egy public intellectualnak viselkednie illene, de legalább illusztrálom azt, hogy elég sok ember eléggé mérges rájuk.

Az is esélyes, hogy te sem fogsz engem így, ismeretlenül meggyőzni arról, hogy amit gondolok, de méginkább az, amiről te azt hiszed, hogy gondolom nem helyes. Pláne, hogy indulatból olyasmiket is rám mondtál, amikről igen jó valószínűséggel nem lehet tudomásod, hiszen nem ismerjük egymást. Még azt se tartom valószínűnek, hogy a nem kevés blogposztjaim zömét olvastad volna, így tán még azt sem tudod, hogy milyen gondolatokat osztottam meg a nyilvánossággal.

Amúgy meg nyugi, vannak olyanok is a környékemen, akikre odafigyelek, akiknek adok a véleményére, és ha ők mindösszesen csak annyit mondanak, hogy "hmmm-hmmm", nekem már az is elég arra, hogy átgondoljam a véleményemet.

Mindezektől függetlenül: ultima ratioként én el tudom fogadni az erőszakot. Ahogyan azt Bibó is leírta, amikor a forradalmi erőszakról értekezett: ha már végképp nincs más megoldás, és akkor is csak úgy, hogy szégyenkezve, és nem büszkén. Én például annyira ellene vagyok az erőszaknak, hogy a mindenféle véres forradalmak ünneplését sem tudom komolyabban kedvelni. Csak ugye van az úgy időnként, hogy általunk fontosnak tartott értékek ütköznek, és ilyenkor meg kell hozni fájdalmas döntéseket.

oggángyi 2012.01.07. 21:46:19

Űrmajom: sajna Gandhi nem jó példa.... az ő akciója végül mégiscsak véres zavargásokba torkollt.... bármekkora pacifista vagyok, ráadásul nő, simán marozzal értek egyet.... azt meg már leírták, ha olvasnád a többi posztját, tudnád, nem volt mindig ilyen.... "gondolkozz az okain is tán - s megérted"

civilkontrol 2012.01.07. 22:23:48

háttemeg ki a geci vagy? :o)))

mrgnc 2012.01.07. 22:33:24

@oggángyi: különben is egy Ogg Ángyival ne vitázzon senki, mert lekobakológiázza. :))
Amúgy nem Gandhi mondta azt is, hogy "ha nem kérsz, nem kapsz"? Stílusról nem beszélt. ;)
@spacemonkey: de itt nem akar senki megölni senkit, azt légy kedves észrevenni. :)

oggángyi 2012.01.07. 22:34:24

A like gombot gondolom vérszomjas háziasszonyok és családapák nyomkodják, akik alig várják, végre lincselhessenek. :P

oggángyi 2012.01.07. 22:42:45

@mrgnc: végső esetben a varázslástól sem riadok vissza... :)
meg Gandhi full vega volt, úgyhogy remélem SM nem nyúl húshoz, de még a tehéntejtől is távol tartja magát... ha mi is ezt tesszük, rövidesen az ország helyzete is javulni fog.... lassacskán... ;)

mrgnc 2012.01.07. 22:43:38

@oggángyi: Meg nagyon erős az ún. útitárs effektus is. Szerintem a fityesz is sok szavazót köszönhet annak.

mrgnc 2012.01.07. 22:44:34

@oggángyi: Nono, a kobakológia nem mágia. :)

M_Runcájsz 2012.01.08. 01:24:13

Ezt az egész mostani problémakört csak akkor lehet megoldani vér nélkül, ha a társadalom jelentős része elfogadja a következő kormánynak azt, hogy a Fidesz által hozott összes törvényt visszavonhassa.

Ha erre nincs remény, akkor vér lesz... még akkor is ha vannak olyanok, akkor mindenáron nyugalom pártiak. Úgy látom jelenleg 50-50% a két politikailag aktív tábor. Hozzáteszem hogy ideológiailag a Jobbikot a Fideszhez sorolom, mivel igen sok törvényt nem véletlen szavaztak meg, ill. egyetértőleg tartózkodtak. Nagyon is tetszik a Jobbikosoknak is a Fidesz demokrácia ellenes manőverei.

oggángyi 2012.01.08. 09:54:55

@mrgnc: Mondom, végső esetben.... :D

oggángyi 2012.01.08. 10:01:59

@mrgnc: Igen, sajnos így lehet. Ép ésszel föl nem érem, hogy történhetett ez meg. :(

partfish 2012.01.08. 11:07:03

Ha beüt a csőd, fél év alatt végünk

2012.01.08. 06:15
Szakértők szerint Orbán Viktornak meg kell állapodnia az IMF-fel, különben elszabadulnak az árak, elapadnak a nyugdíjak és a bérek, leáll a tömegközlekedés, sötétbe borulnak a városok, fosztogatások kezdődnek. Fogy az idő!

www.borsonline.hu/news.php?hid=51537%2Fha-beut-a-csod-fel-ev-alatt-vegunk

partfish 2012.01.08. 11:16:02

remélem a fülkeforradalmárok magyar bankokban hagyják a pénzünket!

insideR 2012.01.08. 11:20:33

@Spacemonkey:
Magyarország rendszerváltásának a legnagyobb problémája, hogy nem folyt vér. Akár szó szerint is, bár nem feltétlenül arra gondolok. A politikusok mindenesetre sokkal szerényebbek lennének most, ha akkor páran elhullanak a fajtájukból.

89-ben megmaradt az egész mocsok KISZ-es MSZMP-s banda. Orbán, Gyurcsány, Lendvai és még többszáz baromarcú, akik az elmúlt 20 évünket elkúrták. Mind az elmúlt rendszer haszonélvezői vagy azok suttyó kölykei voltak. Ha akkor az NDK-s módszer szerint ezeket a pojácákat elküldtük volna melegebb égtájakra, akkor nem itt tartanánk.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.01.08. 11:33:05

Kicsit elszakadt a cérna a posztolónál...de valahol megértem. Az erőszakkal nem tudok egyetérteni, de azzal igen, hogy ez a kormány a legkártékonyabb mind közül 1990 óta.

mrgnc 2012.01.08. 11:35:19

@partfish: Lázár már dicsekedett vele, hogy ő kimentette.
@oggángyi: Hát, az is a gyűlölködés miatt. :)

oggángyi 2012.01.08. 13:00:09

@mrgnc: Fogyatékos vagyok. A gyűlöletre való képességem hiányzik (dühös tudok ám lenni! :D). Így van pár dolog, ami előtt értetlenül állok.

oggángyi 2012.01.08. 13:00:46

@partfish: javíthatatlan idealista/optimista vagy :)

oggángyi 2012.01.08. 13:02:26

@annakakiazami: Azért most világosan kiderült, mekkora különbség lehet baromarcú és baromarcú között. baromarcú, baromarcúbb, legbaromarcúbb...

randomburvi 2012.01.08. 13:30:14

@Zene 56: "MEGISMÉTELTE A 2006-OS TV-S BALHÉT, csak most a rendőrség nem lőtt a tömegbe!!!
Mert ennyivel demokratikusabb a mai vezetés.
Bármit megtehettek, nem lesz bántódásotok."

1. nicsak, akkor mégsem pár százan voltunk, hazudik az a fránya közszolga TV meg a központi propaganda?

2. egy aprócska eltérést ajánlanék a figyelmedbe..amikor azt mondja a rendőr, hogy ne ezen az utcán, hanem másikon, akkor másikon megyek. Ha ki van jelölve, hol állhatok tüntetőleg, akkor ott állok. Nem szedem fel utcakövet, nem baszom azt által az opera üvegablakán, senem dobok molotov koktélt a rendőrökre, Magyarázd már el nekem, hogy MI AZ BÜDÖS FRANCÉRT KÉNE akkor engem bántani?

Ez a nagy baj veletek, a propaganda és az agyfaló bogár már olyan mélyre jutott, hogy az 1+1 -re is azt mondjátok, hogy 3, ha a vezéretek vagy a körülötte szaros nyelvvel settenkedő szervilis barmok azt mondják. Ennél már csak az a nagyobb gond, hogy ha egy matematikus azt mondja nektek, hogy kérem szépen Uraim, az 1+1 az bizony 2, akkor arra csak annyit tudtok mondani:
1. az nem úgy van. PONT.
2. igen, eddig úgy volt, de visszamenőleg megváltoztatjuk, és 3 lesz.

Hánynom kell tőletek.

oggángyi 2012.01.08. 15:04:09

@randomburvi: Ez a legrosszabb, amikor az agymosottakkal is úgy bánunk, mint a mezei gondolkodó emberekkel. Érvekkel akarjuk őket meggyőzni. Erre általában megismétlik hangosabban, amit először mondtak. :P Hamar eljutnak az ordítozásig. :)

Szélpörgő 2012.01.08. 16:11:37

@Spacemonkey: Ezt valaki egyszer nekem úgy magyarázta el: liftezés. Ha az adott illető fennkölten prózai stílusban beszél, te is próbálsz arra a szintre emelkedni, vagy éppen lefele ha trágárul, alpári módon mesél, és természetesen vica versa is igaz. A düh meg csak olaj a tűzre ebben az esetben.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 16:13:23

Ez a tetves banda ebből ért, másból nem!

Ha szó nélkül lerúgja az ember a fejüket, kapnak két pofont, abból értenek, aztán pitiznek, kussolnak.
Takony, sunyi, gyáva, bugris banda csak az erőből értenek.
Felfelé nyalni, lefelé tiporni, ilyeneken szocializálódtak!

u4hgn 2012.01.08. 18:00:33

Látom egy újabb szánalmas proli szabadult rá az internetre. A legtöbb ember az ovi után rájön, hogy a káromkodástól nem lesz kemény. De persze nem várható el minden embertől, hogy elérje ezeket a szellemi szinteket.

IBO 2012.01.08. 20:05:13

@Zene 56: Jó kommunista vagy!:)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2012.01.08. 20:06:33

@maroz: :-) Teljesen igazad van. Ne törődj a hülyékkel:-)

oggángyi 2012.01.08. 21:37:52

@trz176: Igazad van. Az önkritika az első lépés a köv. szellemi szint felé. Hajrá trz, menni fog! ;)

utálomazösszespolitikust 2012.01.08. 22:21:43

Hazug szemétláda az összes tetves politikus. Soha nem láttunk egyetlen kimutatást arról hogyan állunk anyagilag, persze ez mindegy, mert pontosan azt mondanak amit akarnak. Soha nem kérdeztek meg minket arról, akarjuk-e, hogy mocsok nagy hiteleket vegyenek fel "nekünk", amiből soha nem láttunk egy petákot se! Szóval nekem ugathat az összes szemétláda politikus, ők csinálták az adósságokat, fizessék ki ők, és ne az én kibaszott véremet szívják, aztán meg takarodjanak a Világűrbe! Tele van a tököm ezzel a kibaszott hazug világgal! Szinte egyértelmű, hogy háborút provokálnak, azt még egy öt éves gyerek is tudja, ha felveszek egy marék homokot, minél jobban összezárom a kezem, annál több folyik ki az ujjaim között! Nem megszorítások kellenek, hanem engedmények, hogy valami újra beindítsa a vérkeringést! Szívem szerint úgy buktatnám meg a rohadt, hataloméhes féreg embereket, hogy elutasítom a pénzt és kiépítenék egy pénz nélküli társadalmat. Azután a politikusok kinyalhatnák a nagy népi seggem! A hatalom egyetlen valódi eszköze a rabszolgatartásra a pénz. Pénz? Milyen pénz? Csak adósságunk van.

utálomazösszespolitikust 2012.01.08. 22:38:42

Arról nem is beszélve, hogy akárhányszor röfög valamelyik, biztos hogy zuhan a forint értéke ha még van egyáltalán. Valóban rengeteget segítenek a devizahiteleseknek... totál tönkremenni. Épp mindig az ellenkezője történik annak, amit állítanak. Bocs, fontos megemlítenem hogy pártatlan vagyok! Szenvedélyesen gyűlölöm az összes politikust! Ezek nem emberek, nem is állatok, valami vírus fajta.

belekotty 2012.01.09. 09:50:00

@Spacemonkey: "De ha nem elég, hát gyere ki a hóra és szájbaverlek élesben." - Nagy bátorság ez a neten keresztül! :-))

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2012.01.09. 11:14:17

@Spacemonkey: maroznak igaza van abban, hogy van rosszabb az erőszaknál. A te "műveljük kertjeinket" (="szarjunk a világra") attitűdöd egy kivonulást tartalmaz implicite. Ez pedig egy elég nagy ár tulajdonképpen, amikor lemondasz arról, hogy a legjobb meggyőződésed szerinti igazság érvényesüljön. Ezzel az élet értelme megy füstbe.

inreallife 2012.01.09. 11:50:54

@maroz: egy baj van ezzel az írással, hogy tényleg megbüntethetnek érte, létező jogszabályt tiporsz két lábbal. a tartalommal kapcsolatban a pénzcentrum magyarázata szerint addig érdemes bent tartani a befektetéseidet, amíg mindenki bent tartja. ha megindul a lavina, akkor akik bennmaradtak, azok buknak. (bár későbbi kormányok itt is szoktak valamit jóvátenni)

egy dolog bosszant, hogy másról van szó. itt nem az a fő veszély, hogy a pénzed elveszi az állam, valszeg nem fogja, hiszen nyomtathat annyit, amennyit akar, övé a jegybank. neki a deviza kell, azt meg kiviheted, attól nem dől a rendszer. szóval nem ez veszélyezteti a pénzed, hanem a bedöntött gazdaság miatt beinduló hiperinfláció. már most is kb 20% bukóban vagy a 270-es árfolyamhoz képest, nincs olyan befektetési forma, ami kitermelne ennyi hasznot. a külföld is ezért menti a pénzét, a templeton meg durván bennragadt...

sea970 2012.01.09. 12:12:45

@inreallife: Egyet értek. "316-ra erősödött a forint." Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyen híreket fogunk hallani...

maroz 2012.01.09. 12:46:12

@inreallife: Nem tudom, még az is lehet, hogy a galambtenyésztésről szóló törvényt módosító törvényben mintegy mellékesen büntethetővé tették a kormánnyal szembeni bizalmatlanság kinyilvánítását, passz. :)

Nézd, a vagyoni biztonság nem csak azt jelenti, hogy MOST fogom a malacperselyt és rohanok vele Ausztriába, de gondolom, hogy akik értően olvassák ezt a posztomat, azok ezzel nélkülem is tisztában vannak. Ezzel szemben én igenis azon a véleményen vagyok, hogy mindenki, aki megteheti ügyeljen arra, hogy ne hagyjon olyan vagyoni elemet a kormány keze ügyében, szeme előtt, amelyikre az hatással lehet. Ilyen bizalmi viszonyok közepette nem túl nagy öröm, ha az embernek Magyarországon olyasmije van, ami illikvid és immobilis, mert ezzel mintegy kiszolgáltatottjává válik a hatalomnak.

Ha a külföld menti a pénzét, mi miért kéne másként tennünk? Mert egy Giró-Szász fenyegetőzik? Oké, tegye azt, de ha legközelebb bármelyik beszélőgép azt meri mondani, hogy ők garantálnak számomra bármit is, akkor azon percen kérni fogok rá valami biztosítékot. Például álljon oda Csányi, és mondja azt, hogy készfizető kezességet vállal a magánvagyona erejéig arra az esetre, ha a hatalom mégsem tudná "garantálni". Ha ehhez a kezességvállaláshoz mellékel egy akkreditívet is, lehetőleg svájci nyelven kiállítva ( ;)), akkor tárgyalhatunk! :)

Ugyandehogy (törölt) 2012.01.09. 13:35:04

@Spacemonkey: ignorálás=semmittevés
jaaa, aaaz biiiztos használ.

Polemius 2012.01.09. 14:06:45

@Babette_:
Ignorál:
Szándékosan mellőz, semmibe vesz.
Nem vesz figyelembe, nem vesz róla tudomást.

Tragedy 2012.01.09. 22:46:16

Nagy az ajvékolás, pedig a nagyobbik baj az, hogy a végtörlesztéssel térdkalácson rúgták a bankokat, így aztán a pénzszektor sebezhetővé vált. (a legtöbb betétet emiatt kapták ki a népek!) A megbízható gazpol. macerás volt Kuszaszemnek és a Balbekknek (..és kevesebbet lehetett manipulálni a tőzsdén és a pénzváltóknál---> lsd. svájci jb. elnök)
A kivitt pénz töredéke annak, mint a végtörlesztéses károkozás!!!
Azt még senkitől nem hallottam (a Nagy Csányitól se), hogy mi lett volna akkor, ha : sorrendben..
1. Megmarad a progresszív adórendszer...
2. A multiadókat nem így, ilyen mértékben vetik ki (vagy sehogy)...
3. Az adókivetés előtt leülünk a bankszektorral és megkérdezzük őket, hogy mi a jobb nekik: beszálltok az adósmentésbe, kisebb bankadó, és egyenek.
4. Nem kezdenek tökölni az eszközkezelővel, hanem simán 3-oldalú egyeztetés kezdődik 2009-ben a bedőlt hitelesek lakásainak bérlakássá alakításával (bank, hiteles, önkormányzat.-állami garanciával)
5. Csendben (nem úgy, hogy "hurrá, katonák, előre, üsd az ájemefet!") elkezdünk tárgyalni arról, hogy milyen feltételekkel lehet megőrizni: a/ a bizalmat, b/ a fizetőképességet .
Értem én, hogy így kevesebbet lehet lopni és dolgozni (és érteni is kéne hozzá!) is kell.

Azért a betét-kimentés miatt azért sem kell félni, mert az ország javarészének kevés van, vagy éppen VV Boldizsár kettyint valamelyik kulturális kanálison, és ez sokakat jobban érdekel.

Sziksarja 2012.01.10. 12:16:45

@Zene 56: Üdv Mindenkinek! Amikor elolvastam az egymásnak feszülő, indulatoktól kicsit sem mentes véleményeket úgy gondoltam, hogy a közel 60 év tapasztalatával, próbálom csillapítani az egy oldalon állók, egymás iránti megnyilvánulásait. Aztán amikor regisztráltam és visszatértem az oldalra, újból „belelapoztam”, gondoltam mégsem hiányzik a véleményem itten senkinek mindaddig, amíg bele nem botlottam „Zene 56” 2006-os példázatába. No, ez nem az utolsó csepp volt a pohárba, hanem egy igazi, termetes tsunami. Véleménye, indirekt bizonyítási kísérletként az orbánhívők népes táborát esetleg meggyőzheti, de mint vallási szekta, szelektív hallásuk végett mindegy mit hallanak, ha abban a szélkakas vezérük terminológiája tükröződik.
1. „a szociknak köszönhető államadósság” ami 90 óta meg 3x-ozódott -> miközben volt egy MDF és egy FIDESZ kormányzat is. A regnálásuk alatt sem csökkent az államadósság, sőt! Akkor nem jutott eszükbe a zemberek, a nemzet sanyarú sorsa? Az már említésre sem méltó, ha az államadósság általa említett mértékének köszönhetően, a hatvanas-nyolcvanas évek közt volt a Közért-ben Párizsi, Gyulai, vaj, meg tejföl ellentétben a déli szomszédunkkal, ahol a nyolcvanas évek elején a hasonló üzletben történt „próbavásárlás” során találtunk a hűtőpultban 1 azaz egy darab zöld csirkét, a polcokon egy rakás mosószappant, néhány üveg lekvárt pár csomag száraztésztával! Nos akkor köszönet Fekete Jánosnak, hogy a gyermekkoromat nem olyan körülmények között kellett leélnem!!!
2. „sajtószabadság” valóban az van! A „vágóhíd rádiónak” meg a többi hasonló öklendéknek, melyekben abból meg lehet élni, hogy az eddigi egyetlen államelnökünket. Göncz Árpádotot patkánynak nevezik. Többnyire azok, akiket Vele együtt voltak ítéltek halálra. Majd a befejezés: „senkinek nem lövik ki a sszemét, mint 6 éve” . Talán Zene 56-nak elkerülte a mindenre kiterjedő és soha nem lankadó figyelmét, hogy az Operánál nem az a, békésen tüntető tömeg gyűlt össze, mely mellet nem gyulladt ki autó, nem tört be kirakat és nem ... Szóval e rendőrségnek nem volt oka a tömegbe lőni!!! annak ellenére sem, hogy a fekete martensben sunnyogó gyáva csőcseléket nem választotta el, kicsit sem a tényleg BÉKÉS tüntetőktől. Igaz, azokat be sem kísérte, mint egy betiltott szervezet gyűlöletkeltő tagjait.
3. végül: „Mert ennyivel demokratikusabb a mai vezetés. Bármit megtehettek, nem lesz bántódásotok.” Nem? Zene 56! Nem a mai vezetés a demokratikusabb, hanem a mai ellenzék ennyivel kultúráltabb!!! És az engedélyed nélkül is megteszi, amit megtehet és még annál is többet, ha szükség lesz rá!!! Ne feledd, akik eddig nem voltak sem partizánok, sem forradalmárok, többen vannak, mint a kiskakas feketeserege és egyáltalán nem félnek! Az csak a szélkakas vezéreteken múlik, hogy meddig kell elmenniük!

De addig is csüngjetek ajkán szótlanul, nehogy a fröcsögő gondolataiból egy csepp is veszendőbe menjen!

Na további jó szolgálatot, szolgalelkűek...és Zene 56

Sziksarja 2012.01.10. 14:35:22

Bocs' mindenkitől, ha nem ide illőnek találta volna fenti reagálásomat! Ide vezet, ha az ember hagyja magát bosszantani. Pedig most nem erre lenne szükség, mert a változást csk tiszta, hideg fejjel lehet kieszközölni. Erre egyébként egyre nagyobb az esély, mivel széles körben - értve ezalatt mindkét oldalt - egyre nagyobb az igény a váltásra. Persze nem okvetlen az elmúlt 8 évet jelző MSzP újbóli pozícióba hozatalára gondolok mert, ha a 8 év csak arra volt elég, hogy 2 évvel ezelőtt ezt kapjuk... Szóval, ÖSSZEFOGÁS legyen a jelszavatok, ne a gyűlölet! Nem lehet csak jobb-, vagy baloldali módon kimászni ebből a katyvaszból, csak együtt! Ez vezéreljen Mindnyájatokat utatokon! Béke legyen Veletek: Sziksarja

fuhur 2012.01.10. 17:26:27

@Spacemonkey: Ignoráld már mondjuk a gyereked kötelező hittan oktatását, ha tudod okoska. Vagy az indoklás nélküli kirúgást a tanári állásodból ha olyat tanítasz ami a Rózsikának nem tetszik. Miért gondolod, hogy nem hat az életedre ezeknek a hülyesége. Hogy tudod megúszni azt, hogy a fizetésed 30% -al kevesebbet ér külföldön, mert ezek elbaszták.

Sorolhatnám...

HaKohen 2012.01.11. 21:41:22

@Spacemonkey:

Gyenge vagyok történelemből, de annyit tudni vélek, hogy a II. vh. után nem csak Gandhi (akit közben meg is öltek az erőszakmentesség jegyében) országa lépett ki a brit gyarmatbirodalomból, hanem az egész fölbomlott bizony, az összes többi ország is kivált, holott ott nem voltak Gandhik.

A másik:

"Az erőszak erőszakot szül..." Ez L. Tolsztoj híres/hírhedt mondása ("Naszilije rozsdajet naszilije.").

És mire mentek vele azóta az oroszok?

HaKohen 2012.01.11. 21:49:37

@maroz:

Bár nyilván nem rám gondoltál, kénytelen vagyok közölni veled, méghozzá nem általában, hanem ezzel a poszttal kapcsolatban: rám ne számíts abban, hogy azt fogom mondani neked, hogy "hmmm-hmmm".

maroz 2012.01.11. 22:07:15

@HaKohen: Valami kis önsajnálaton töröm a fejem, állok itt, a krétakörben, mondjuk, és rángatnak mindenféle erők, én meg szegény, egyik kezemben boxkesztyű, a másikban rózsa, ezt írhatom nyugodtan, hiszen ki tudná, hogy ez Sándor György-plágium (bár, ha jól sejtem pár napon belül törvény lesz arról, hogy a plágium egyenesen kötelező), szóval állok itt, és nem tudom, hogy most igyak-e vért, vagy sem.

Én úgy gondolnám, hogy ezzel a szelídség vs. erőszakosság dologgal akkor döntök helyesen, ha követem Kabos Gyula tanácsát: ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit. Persze nem összeöntve, mert a langyosokat kiköpik, ha jól emlékszem.

HaKohen 2012.01.11. 22:16:24

@maroz:

Na de KGy azt is mondta, hogy hagymát akar hagymával enni. Ha érted, mire gondolok.

Leonce 2012.01.12. 18:18:06

Én is azt tanácsolom, hogy tegyük biztonságba a pénzünket.
Amugy is közröhej, hogy a magyar bankok 7 %-os jegybanki kamatnál is 1-2 hónapra csak 4-5% kamatot fizetnek, ebből lejön ugye kamatadó 16 %.
Számokkal:
1 millió forintnál kb 3500 Ft kamathoz jutunk egy hónap alatt. Ez nulla.
Ha euroba fektetjük és mondjuk 300 Ft-os árfolyamon tudunk vásárolni, és sikerül eladnunk kb 315 Forintos árfolyamon máris 50 ezer Ft-ot szereztünk. Ennyi pénzt netto kamatként csak 14 hónap alatt hoztunk volna össze. Külföldi valutában tartani a pénzt nem rossz ha a biztonság a szempont, ha a kamatoztatás, akkor kevésbé. Nagyon jó befektetés még, ahogy egyik cikk is írta: ha ugy érezzük, hogy a megtakarításunk nem a napi megélhetés fedezete lesz a közeljövőben , akkor olyan beruházásokra költsük, amelyekkel pl. rezsit csökkenthetünk. Pl. szigetelés. Vagy átképzés: egy esetleg munkahely vesztés esetén is legyen B tervünk. Stb.

SPYD3RM4N 2012.01.13. 00:08:50

A magyarországi politikai kultúra sajnos nagyon szar. Ezért lehet az, hogy ilyen politikusok ilyen hazaáruló módon "vezethessék" az országot. És az is, hogy a cikkírónak is csak ez a "gyere ki a hóra" hőzöngés jutott válaszreakcióul.

A rendszerváltás után elvileg lehetőség lett volna egy demokratikus rendszer kialakulására, arra, hogy a nép megerősödjön a hatalommal szemben. De ez nem történt meg.

Én nem a népet okolom ezért, hanem
1. elsősorban azt, hogy az ország legidősebb embere is csak diktatórikus rendszerekben élhette le egész életét (tehát a rendszerváltás előtti Mo. történelmét),
2. és azt, hogy a rendszerváltás után a politikai elitté vált csoportokba kizárólag hazaárulók, a demokratikus rendszer ellenségei kerülnek.

Így hát folyamatosan a diktatúrát éljük meg. A népnek nincs esélye a hatalommal szemben megerősödnie.

Így pedig a magyarországi problémákra adott leghaladóbb gondolatok is azon a szinten maradnak a nép részéről, hogy
1. "szavazzunk a náci Jobbikra, mert annak még nem volt alkalma egy sokkal durvább diktatúrát bevezetni!"
2. az ilyen Dopeman-féle reakciók, a problémától való elfordulás: "inkább hazamegyek és baszom a kibaszott nőmet". (A cikk ugyanebbe a kategóriába esik.)

A rendszerváltás előtt ez a Hofi-féle gőzkiengedős lájtos poénkodás formáját öltötte. Sokaknak ezért van Kádár-nosztalgiája: akkor pontosan ugyanazt a nulla eredményt a hatalommal szemben legalább nem egymás elleni acsarkodással, hanem közös összemosolygással értük el.

Talán meg kéne már törni ezt a vonalat, nem gondoljátok?
süti beállítások módosítása