HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

A civil helyzet fokozódik

2012.01.10. 10:07 | maroz | 1 komment

Címkék: civilek pártállam orbánizmus

Rínak az orbánárvák, kéne már valami jó kis összetartás, köpködnek itten minket nyugatról, ami még hagyján, mert ugye a gazdi megmondta, hogy a nyugat az passzé, annak vége, mint a botnak, ámde dől ránk a csula az olyannyira csodált keletről is, szóval minden emberi számítás szerint most annak kéne jönnie, hogy a hálás nép kiáll a fergetegbe, megvédeni az ő kondukátorát. Helyes. Elő lehet venni azokat a gyönyörűséges pár évvel ezelőtti jelszavak, csak alig picit kell átírni őket. Követeljük, hogy az emberekkel fizettessék meg! Előre a 350 forintos euróért! Viktor, nem kúrtad el, te soha! Köszönjük a 425 forintos benzint és a 445 forintos gázolajat! Éljen a növekedve csökkenő államadósság!

Számoljunk már.

A fidesznek még mindig nagy valószínűséggel akad olyan másfél millió támogatója. Tudjuk, hogy nekik az elköteleződésük erős. Tudjuk, hogy lételemük az utca, nekik az összetartás drog, ha sokáig nem kapják meg elvonási tüneteket mutatnak. Kizárt dolog, hogy jó szervezéssel és néhány visszautasíthatatlan ajánlattal ne lehetne összerántani Budapesten pártízezer szimpatizánst. Onnan pedig már egyszerű a dolog, Philip megszámolja őket kétmilliónak, a közszolgálati (nem röhögni!) képelőállító állami vállalat pedig minden további nélkül tudja úgy fényképezni az eseményt, hogy a kétmillió ötnek látszódjék, a lakájmédia pedig majd engedelmesen megírja, hogy a Kossuth téren tízmillió magyar tapsolt Orbánnak. És akkor mi van?

Apró kockázatok vannak, nézzenek meg egy másik nagy embert, ő is imádta a mellette hetente háromszor is nagygyűlésen kiálló tömegek látványát, de a vége felé mintha némi fals hang is beúszott volna a sok támogató rigmus közé:

Nem tudom, emlékeznek-e egy másikmásik nagy emberre, annak a méghatalmasabb ambíciókat pátyolgató pártjára. Amikor a  Magyar Igazság és Élettársa a 2002-es választásokra készült mekkora volt az arc, milliók állnak mögöttünk, százezreket viszünk ki az utcára, és mi lett a vége? Kevesebben szavaztak rájuk, mint ahányan a nagygyűlésükre elmentek. Kell ez az összetartás most is, ez vitán felüli.

Külön öröm, hogy a pártállam melletti „erődemonstrációt” olyan ember szorgalmazza, aki „civilben” a Nemzeti Civil Alapprogram tanácsának a hatalom által kinevezett elnöke.

A Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) tanácsa javaslatára Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért is felelős kormánytag, Csizmadia Lászlót kérte fel az NCA tanács elnökének. Az új elnök megbízólevelét a tanács november 10-i ülése után vette át, miután kinevezésével egyetértett az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága is november 8-i ülésén.

Ő, gondolom a civilség a négyzeten jegyében egyúttal a frissen összerántott Civil Együttműködési Tanácskozás nevű izének is az elnöke. Teljesen orbánizmuskonform dolog az, hogy ez a december 9-én létrejött szervezet legyen az, aki majd itten erődemonstrálja, hogy mi is a civil benyalás, hiszen nem egyházakról van itt szó, civil szervezetnél éppen megfelelő az alig egy hónapos működés. Feltéve ugye ha hajlandó nyalni. És hát, hajlandó, ne szépítsük.

Csütörtökre hirdetett sajtótájékoztatót a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET), amelynek többek között Orbán évértékelő beszédeit megszervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület is tagja. A CET elnöke, Csizmadia László az Indexnek azt mondta: a közel négyszáz, kárpát-medencei civil szervezet magában foglaló szervezet tavaly december 9-én jött létre, a nemzetépítés és szellemi honvédelem céljával. Csizmadia szerint azért tartanak sajtótájékoztatót, mert túlzottnak tartják a Magyarországot ért külföldi kritikákat. A kormány védelmében tartott lehetséges tüntetésről Csizmadia azt mondta: „benne van a levegőben”, de egyelőre nem időszerű.

Majd megkapja az utasítást, és akkor időszerűvé válik.

Jut eszembe, Csizmadia a Civil Összefogás Fórumnak is volt már valamije, tán a szóvivője, de ez most nem érdekes. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még a CÖF színeiben indult harcba a hazánkra fenekedő sokfejű sárkány ellen. No, mára nyugaton (és keleten) a helyzet fokozódott, most már nem elég a CÖF, világra kellett hazudni ezt a CET-et is, nemzetet építeni, és szellemi honvédeni.

Nem lennék mostanság Merközy helyében.

Álljon itt a végén a CÖF 2009-es, előrehozott választást követelő nagygyűlésének a 12 pontos követelései közül kettő, hátha Csizmadia úrnak újból pontokat kell írnia a leglegújabb, Orbán melletti kiállásához:

 6. Követeljük: az oktatás és az egészségügy kiemelt állami támogatását.

11 .Követeljük: a hiteles tömegtájékoztatást.

És lássuk be, akinek személyesen Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter adta át a tanácselnöki megbízólevelét (talán nem járok messze az igazságtól, ha arra gondolok, hogy leginkább a fidesznek nyújtott elmútnyócévi szolgálataiért), az teljesen hitelesen szervezhet kormány melletti rokonszenv-tüntetéseket, mondhatni fillérre pontosan akkora hitelességgel, mint amekkorával a fentieket követelte.

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr803533461

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki visz több embert az utcára? 2012.01.11. 01:00:04

Martonyi János (fotó: nol.hu) Szerintem egy kicsit sem ez a kérdés, sokkal inkább az, hogy mi lesz a viktátor azon ígéreteivel, amikkel tavalyelőtt legyőzte a szoclib kormányt. Mi lesz az egymillió munkahellyel, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaKohen 2012.01.11. 22:03:03

"szellemi honvédelem"

Az ilyen neologizmusokkal illusztrálnak a pszichiátriai tankönyvek bizonyos patológiás kórképeket.
süti beállítások módosítása