HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Vágó és a sértődős tévé

2012.01.12. 23:02 | maroz | 5 komment

Címkék: tv2 vágó istván bloglossza

Újságot manapság csak rss csatornát (vagy minek hívják, lényegtelen, egyszer kattint az ember és dőlnek a hírek) használva érdemes olvasni. A hírkészítőknek adott a kihívás: egy címmel és egy közepesen bővített mondattal el kell érniük, hogy kattintsak. Küzdenek is keményen, ezt meg kell adni. Legfrissebb élményem:

Vágó kontra TV2: politikai okok

A TV2 azért perli a műsorvezetőt, mert szerintük Vágó István megsértette a jó hírnevüket, amikor a tévé jobboldali befolyásoltságáról beszélt.

Pfff. Mondjuk ez így, ebben a formában még érthető is, mert ha megnézzük a hazai jobboldalt, akkor az emberre inkább mondják, hogy az anyja hernyótalpas, mint jobboldali. Vagy befolyásolt. Hazai fogyasztásra tehát elmén, de hogyan lehetne ezt külföldön elmagyarázni? Ott, ahol nem szégyen a jobboldali irányultság, ahol komoly lapok, tévék, kutyafülék mintegy büszkén felvállalják a jobboldali, konzervatív értékrenddel fennálló szorosabb kötődésüket? Vajon értenék-e, hogy ez a „jobboldali” nálunk már elveszítette a világban szokványos jelentését, helyette átlényegült valami generális szitokszóvá, nem részletezném, mert Vágót is hárommillióra kóstolgatják, de nekem azért lennének helyettesítő fogalmaim erre a „jobboldalira”, és azok talán jobban leírnák azt, ami a hazai rögvaló.

Inkább elmesélek egy rövid, nagyon régi kis történetecskét, amelyik nem kifejezetten lesz politikailag korrekt, hiszen szerepelnek benne cigányok, akik, hát, hogy is mondjam csak, kellően határozottan vitatkoztak egy nagyon távoli, nagyon isten háta mögötti faluban. Folyt a szokásos adok-kapok, elmondták már egymást mindennek, egymás felmenőit is, már-már teljesen kiapadni látszott a muníció, amikor is az egyik párbajozó mintegy ultima ratioként előhúzta az aduászt: - Te, te, hát te alábbvaló vagy még a tiszteletesúrnál is!

Ha beperelték volna, gondolom elmondja, hogy ő neki nem úgy általában a tiszteletesúrsággal van baja, hanem azzal a konkréttal. Tán a tévékettő is jobban tenné, ha nem általában a jobboldaliság vádját kérné ki, hanem inkább úgy konkrétan.  Vágó csak azt tette, amit oly sokan mások, annak használt Magyarországon egy kifejezést, ami: szitokszó.

Tessék megbüntetni őt szabálysértésileg háromezer forintra, nyilvános káromkodásért, basszam, és legyen lezárva az ügy!  

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr793541410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szolgálati Füldugó 2012.01.13. 01:18:12

Szóval. Lehet, hogy tök igazad van. Viszont az is lehet, hogy a TV2 a "befolyásoltságot" mint olyat kifogásolta. Ami, persze, még védhetetlenebb, hiszen tavaly február óta ott csücsül a kormány "hírtanácsadója" a szerkesztőségben, és adja a... izé... tanácsokat.

maroz 2012.01.13. 08:21:44

@Szolgálati Füldugó: Ebben egészen biztos vagyok, csak ugye még te is küzdesz az idézőjelezéssel, ugye.

A "jobboldali befolyásoltság" épeszűbb helyeken azt jelenti, hogy a jobboldali, konzervatív értékek erősebben befolyásolják a médiumot, mint a bármyelik más.

Nálunk pedig azt jelenti, hogy egy prüntyőke (ide tessél valamit gondolni, felőlem lehet maffia-típusú is, vagy amit jónak tartasz ;)) hatalom a legócskább komcsitempóban kézzel vezérel.

Csak ugye ciki lenne ezt, így, ebben a formában kimondva perelni. Kedves hölgyem, én nem azt mondtam önre, hogy kiskegyed oly' kacéran pillantgat a magas, barna, szakállas férfiakra, hanem azt, hogy ön egy kurva, mondhatná Vágó, ha keresetlenül őszinte szeretne lenni. :)

fuhur 2012.01.13. 10:07:05

"egy prüntyőke (ide tessél valamit gondolni, felőlem lehet maffia-típusú is, vagy amit jónak tartasz ;))"

Mondjuk pöllencs? (Csakhogy ez a szó ki ne vesszen :-)

maroz 2012.01.13. 10:23:04

@fuhur: Igen, talán nem sértődne meg jotunder, ha végérvényesen lenyúlnánk ezt a remek kis kifejezését. :)

tyto 2012.01.13. 14:52:23

szerintem nemcsak hogy az általában vett jobboldali eszmeiségnek nincs köze a dologhoz, de még nem is igazán a speckó magyar jobboldali eszmékről beszélt. hanem csak és kizárólag az érdekcsoportról. ami nálunk megintcsak speciális. merthogy a nyugati jobboldali eszméktől távolálló magyarok féle jobboldali eszméktől még sokkalsokkal távolabb áll a jobboldali érdekcsoport . ha ábrázolnánk, az eredeti eszméktől való távolságuk már a köze nincs hozzá szegmensbe esne.
süti beállítások módosítása