HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Véleményünk építőkockái: a hazugságok

2013.03.04. 10:36 | maroz | 47 komment

Címkék: média hazugság hatalom

Kutatják, írnak róla szakszerűen is és népszerűen is, a pofánkba tolják, hogy egy átlagos beszélgetés tíz percébe átlagosan három hazugság épül be, plusz ugye az élettapasztalataink is rendre azt igazolják vissza, hogy ha nem is járunk állandóan köldökig a hazugságokban de minimum az elmondható, hogy az igazságnak nem mindig bontódnak ki minden egyes szeletkéi. Mégis, ha jobban belegondolunk akkor be kell látnunk, hogy az az entitás, amelyik életünk során a legtöbbet hazudja nekünk itt van tőlünk egy félkarnyújtásnyira: igen, a saját agyunk a legfőbb bűnös. Vicces, de ez nem hiba, hanem erény. Így próbálja meg számunkra elviselhetővé tenni a létezést az a közel másfél kilónyi trutyi, ami miatt nem ad ki kongó hangot a fejünk, ha elkap minket egy jégeső.

Baj akkor van, illetve talán akkor sincs, a fene se tudja ezt, szóval inkább azt mondanám, hogy a helyzet akkor vesz furcsa fordulatokat, ha a szokványos hétköznapi ügyeken (Hogy ízlett az ebéd? Köszönöm, pompás volt!) túlmutató dolgokról szeretnénk véleményt mondani, pláne ha ugyanarról a dologról többen is. Például a közügyeinkről.

A határozott véleményt nagyon határozottan artikulálók egy igen jelentős hányadát egészen egyszerűen nem lehet rávenni arra, hogy végiggondolja: miről is van neki valójában tudomása, milyen tényleges információkra alapozva gyúrta meg a véleményét? Nem, ez szóba se jöjjön, a megkérdezett igenis tudja, hogy hol, mi hangzott el, milyen ezeroldalas dokumentumban mi szerepel, lelki szemei előtt látja a Közgépet közpénzt talicskázni, és így tovább, neki mindenről tudása van, és ha rákérdez az ember, hogy honnan akkor ingerültség a válasz: de hát ezt mindenki tudja!!! Azt, hogy a tudása szinte száz százalékát a mi világhírűen kiváló minőségű médiamunkásainktól szerzi, nos, ezt nincs az a kincs, amiért beismerné. Mert ha ezt tenné, akkor esetleg rákényszerülne, hogy konzekvensen is végiggondolja azt, hogy mennyire megbízható is ez a tudás, és hogy mennyire érdemes erre a tudásra olyan véleményt alapozni, amely véleményért kivont karddal is hajlandó bárkivel szembemenni. 

A hazai médiamunkás látja ezt az erős igényt az önbecsapásra, és mivel dúl a kapitalizmus szelleme ezért ha jövedelmet szeretne húzni a munkája után mi mást tehetne, kiszolgálja ezen igényeket.

Ennek következtében a médiamunkás vagy utána se jár semminek és úgy írja meg, vagy ha mégis, mert adni kell időnként a látszatnak, akkor eleve úgy érkezik meg az utánajárás helyszínére, hogy már tudja mit fog írni. Ott pedig nem nagy munka addig forogni, amíg össze nem szedi mindazt, ami a fejben már megírt cikkéhez megfelelően interpretálva és kontextusba helyezve könnyedén megképezi annak a látszatát, hogy ő itten kérem az igazat és csakis az igazat. Olvasom a Heti Válasz egyetemfoglalós beszámolóját. Nem sikerült az „egyetemfoglalók” áttörése, lökik is az arcunkba mindjárt a címben az ítéletet. Ez az egyik legkézenfekvőbb trükk, a címadás. Ismert jelenség, hogy igen sok olvasó a címnél nem is nagyon jut tovább, tehát miattuk érdemes bepróbálkozni. Teszik is rendesen, pláne onlájnéknál. A másik pedig az idézőjelezés. Jelentése: lófaszok azok, nem egyetemfoglalók. Ez már meg is tette a hatását a legtöbb olvasó esetében, hiszen ők már eleve azért olvassák a Heti Választ, hogy abból megerősítést nyerjenek, miszerint a világ kerek, a rosszak rosszak, és elnyerik méltó büntetésüket. Nem sikerült nekik az áttörés, így jártak a kis buzi köcsögök, úgy kell nekik! Persze a cím nem elég (ma még, de ne feledkezzünk meg arról, hogy azért van fejlődés), kell némi írás is. No, tehát az ítélet megvan, már csak köríteni kéne. Hogyan? Így:

Egyetemi forrásaink szerint a Gombocz Zoltán terem megtartása közben sokszor visszaütött a valódi vezetés, kontroll hiánya: többször például hajléktalanok is megjelentek az épületben, de a tudósítások szerint történtek lopások is. (Az Index szerint egy eltulajdonított laptop miatt alakítottak ki a teremben „védett sarkot”.)  

A bekezdés címe mi más is lehetne, mint az, hogy: nem hatékony a bázisdemokrácia. A szürkeállomány pedig teszi a dolgát: beüzemeljük a reprezentatív heurisztikát és az beláttatja velünk, hogy ahol megjelennek (többször is!) hajléktalanok (erre még visszatérek), ahol történnek lopások, ott aztán kurvaélet, hogy nincs valódi vezetés, ráadásul a kontroll is hiányos (bármit is jelentsen ez). És ennyi, újságíró megírta azt, amit újságolvasó tőle elvár, utóbbi ebből megképezi a maga véleményét, győzött az igazság, jöhet a következő ügy. Ami akár a következő is lehetne:

Lopnak a Képviselői Irodaházban

Gyakran tűnnek el értékek a Képviselői Irodaházban. Januárban Vágó Gábor kabátlopási ügybe keveredett, tavaly júliusban pedig a jobbikos Zagyva György Gyula biciklijét kötötték el szinte a bejárat elől.

No, tehát ugyanazt a heurisztikát beüzemelve mire juthatnánk? Hogy a valódi vezetés és a valódi kontroll megléte is visszaüt, mi legyen hát a fejezetcím? Nem hatékony a Kövér László féle tekintélyelvű házvezetés. Nem sikerült a "konzervatívok" áttörése, rikoltozhatná a cikk címe, és rikoltozza is, de azt már nem a Heti Válaszban, hanem mondjuk egy mainstream ellenzéki lapban. Én nem igazán látom okát annak, hogy a ma ellenzéki lapok és a ma ellenzéki olvasók miért is működnének másként. A vevő ott is elvárja, hiszen véleményt kialakítani számára is macerás dolog, se kedve, se ideje, no meg úgy nagyvonalakban fogalma sincs a hogyanjáról sem, tehát szabadon engedi a fejében lakozó fenevadat, az pedig teszi a dolgát. Felhívja telefonon az attitűdheurisztikát, az tisztelettel jelenti neki, hogy a fideszt utáljuk és Orbánt utáljuk, tehát tessék nekünk úgy szállítani a híreket, az információkat, hogy az passzoljon ehhez az attitűdünkhöz, és így már kerek is marad a kisvilágunk.

A sajtómunkásnak pedig végtelenek a lehetőségei. Hazudni ugyanis nem csak valótlan állításával lehet, hanem például a valós elhallgatásával is. Sokszor pont az a fontos, az a lényeges, ami megtörtént ugyan, de a médiamunkás egy vak hangot sem ejt róla. Vagy remekül lehet még hazudni ezekkel a vicces kis heurisztikákkal. Gondoljunk bele, mit látunk mi például egy videón? Azt, hogy a riporter odamegy két emberhez egy tömegből, vagy egy csoportból és azok belemondanak valamit az orruk alá tartott málnafagyiba. Milyen következtetésre jut a felületes médiafogyasztó? Nahát, ezek ilyenek, ezek így gondolkodnak??? Persze ha látná magát a műsorkészítés folyamatát, akkor azt is látnia kellett volna, hogy a riporter néven illetett sajtómunkás nem két emberhez ment oda, hanem húszhoz, és csak azért nem többhöz, mert szerencsés volt, megtalálta a tömegben, a csoportban azt a két embert, aki pont azt mondta el, amit ő hallani akart, ami illeszkedik és szépen alá is támasztja mindazt, amit ő, a médiamunkás már azelőtt megírt fejben a dologról, még mielőtt betette volna a lábát a helyszínre.

A végén egy picit visszakanyarodnék erre a többször például hajléktalanok is megjelentek az épületben félsorra. Igen, ez a jobberkák nácija, az ő elsődleges erogén zónájuk ettől nedvesedik, nekik ezt kell írni. Ahogyan a ballerkának a nácit. Az, hogy ez mennyire egy gusztustalan dolog csak azokat érdekli, akik képesek legalább egy csekélyke mértékben túllépni ezen a nemzeti sportunkká vált önbecsapáson és legalább ideig-óráig igényük támad arra, hogy a dolgokat a maguk valójában is megkíséreljék megismerni. Hogy a hajléktalan is és a náci is ember, és mint olyan egy eléggé összetett organizmus, aki talán többet érdemelne annál, semmint hogy mumus legyen egy olyan folyamatban, amely folyamat azt a célt szolgálja, hogy saját magunkat minél sikeresebben becsapjuk. Amiben sajnos a média nem annyira ludas, hiszen ő csak követi a kapitalizmus szellemét: kiszolgál egy létező és erős igényt. A hibásak mi vagyunk, mert ezt az igényt biza mi teremtjük meg és tartjuk fenn. Legyünk hálásak saját magunknak mindezért, és viseljük türelemmel a következményeit, hiszen mi mást tehetnénk mi? Majd a Bajnai.  

47 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr755115670

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Civitas Fide(li)ssima 2013.03.05. 22:39:34

Civitas Fide(li)ssima   Az elmúlt 23 év demokráciájának történetében még nem volt olyan, hogy a Kormány úgy segítette az embereket, az Önkormányzatokat, hogy az adósságukat átvállalja. Ez az adósságátvállalás Sopron Önkormányzatának életében tö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2013.03.04. 17:25:46

Talán be kéne látni, hogy a felszínesség, a mindenről csak médiából való "tájékozottság" baromi kevés a valóság felfogásához... Hazugságban nem lehet élni! Önbecsapásban sem, és manipulált társadalomban sem. - vagyis lehet, mint látjuk, csak nem érdemes. Miért ment el kegyelmed az Örülünk Vincent-től? - őszintén :)maroz volt a kedvencem ugyanis ... brü-hü-hü

maroz 2013.03.04. 17:51:32

@térfél: Nem elmentem, hanem Jótündér kirúgott. Rajtam állt bosszút azért, amit a nácik a felmenőivel tettek. Ilyenek ezek a sémita népek, a bosszút hidegen szeretik. ;)

panelburzsuj 2013.03.04. 18:06:26

@maroz:

Vincenték most éppen valami "Pagony Ábris" névű kiszebáb körül gruppenmasztisznak, te itt durnyogsz heroikus szívóssággal...

Mondjál már nekem egy helyet ebben a nyomorúságos "magyar virtualitásban", ahol nem a virtuóz enseb(gg)nyaldosás áll a produkció fókuszában!

panelburzsuj 2013.03.04. 19:16:59

@maroz:

Hát ez elég összetett kihivás...

Merugye odamehetnék azzal, hogy drága gyerekek, ha a történeti előzmények érdekelnek benneteket, akkor elmesélem egy félórában, hogy milyen volt az, amikor én az Egyetemi Tanács tagjaként az óraszám-keretek értelmesebb kitöltéséért brusztoltam, meg az, amikor diákparlamentet levezérelve a félév végén engem is szigorlatoztató pártbizottsági tagot kellett ismételten a felszólamlási időkeret betartására buzdítanom...

De ha a jelenlegi fizimiskámmal és öltözékemmel csak egy fél órát is kéne várnom a színre lépésre, már menne a sutyorgás, hogy nézedd a, ott a fölső ficakba is bevette magát szundikálni egy hajléktalan tata! .... :)

maroz 2013.03.04. 20:41:25

@panelburzsuj: Vagy azt, hogy no, az államvédelmisek lecserélték a beépített ügynöküket? :)

Amúgy a hajléktalanok valójában A Város mindenkié csoport aktivistái voltak, akik már a kezdetektől ott voltak együtt az egyetemistákkal és segítettek nekik.

panelburzsuj 2013.03.04. 20:59:54

@maroz:

Homeless tégla morfondíroz:

én mindig megvoltam, a többiek vesztek el...

Más: mit szólsz Jakab Andor tanácsához, amely szerint a trollguánó nem rakódik le ott "keményen, vastagon" - ahol eleve le van kapcsolva a kommentelés lehetősége?

Szóval mi a blogolásban a nagyobb buli: a szószék, hogy valahol eldalolhatod - vagy az utána következő iszapjelenetek?

Írnál-e, ha csak a számlálódon pittyognának a hébe-hóba becsapódó nyájasolvasók?

(Nem feledve ugye az önterapeutikus gyökereket.)

maroz 2013.03.04. 21:13:42

@panelburzsuj: Nekem mostanság erről a kérdésről naponta három különböző véleményem képződik meg, de nem értek velük egyet. :(

Én amikor elkezdtem azzal voltam, hogy jó a komment, mert könnyen meglehet, hogy olyasmit írnak, olyasmire hívják fel a figyelmem, amire magamtól nem gondoltam volna. Csak ugye ehhez kéne az is, hogy azon a helyen, ahol én, vagy legalábbis jelentős részben én is hordom össze a tartalmat legyen meg az, hogy a kommentelés, azaz a beszélgetés is arról és úgy szóljon, ahogyan azt én elképzelem.

Olyan furcsa ez a virtuális társalgás, gondolom az újszerűsége miatt még nem igazán forrhattak ki azok a készségeink, képességeink, amelyek segítségével ezt jobban tudnánk kezelni. Így marad az, hogy mindenki mást lát bele, és ennek következtében másként is viszonyul, viselkedik, amiből aztán adódik is az őskáosz, de hogy ebből fog-e valaha is valami kijegecesedni, nem tudom.

panelburzsuj 2013.03.04. 21:38:43

@maroz:

A parttalan-névtelen kóricálás aligha fog jobban jegecesedni, mint amennyire eddig sikeredett nekije. A "trollkodás, mint tömegsport" ellen ugyanis csak egy gyógyszer hatna: több érdekes posztoló, mint éhenkórász kommentelő.

Persze nem az óidőktől halmozottan, hanem nap mint nap.

De itt jön a koordináció gondja: ki fog azért marékszám trollcsalit szórni a vízbe, hogy más meg kifogdoshassa a méretes halakat?

maroz 2013.03.04. 22:00:37

@panelburzsuj: Már a probléma is fogós, mert még egy ember sem tud magával megegyezni arról, hogy kit is tekint trollnak, hát még több.

Talán valamiféle whitelist, de mondom, tuggya a fene.

panelburzsuj 2013.03.04. 22:45:27

@maroz:

Hát tényleg elég széles a "szürkezóna".

És őszintén megmondom: a jóindulatú butuskák fognak ki rajtam legjobban. Akik nem azért hajtogatnak megrögzötten sületlenségeket, mert hátsó szándékuk van, vagy fizetségért teszik, vagy élvezik a randalírozást, hanem egészen egyszerűen: ennyire fussa belőlük...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2013.03.05. 13:27:25

Maróz, ezt szomorúan hallom, mert nem gondoltam volna, hogy kicsinyesség és a többi tesókája jelen van Vincentnél (illetve, de :) - gondoltam néhányszor, csak azt hittem én vagyok túlérzékeny)A kommentelésnél maradva pedig: ... háááááát, nehéz ügy ez. Ritka az a blog, ahol az olvasók tényleg eszmecsere céljából szólnak, de elvétve találok azért. És milyen érdekes, hogy saját példámon meg azt látom, hogy bár még kérdést is intézek olykor a vétlen látogatók felé... hozzám meg nem szól senki :)(mázli, hogy a trollok sem!

maroz 2013.03.06. 19:03:13

@térfél: Valójában ha jobban belegondolunk a ballib minőségibben tud gyűlölni, mint a széljobb. Utóbbia gyűlölete ugyanis nem reflektált, hanem zsigeri, és többnyire felületes. Ráadásul a szélsőjobb szerepjátékosa nem is él meg ilyenkor disszonanciát, hiszen ő eleve azzal van, hogy gyűlölni szabad, gyűlölni jó dolog.

Ezzel szemben a baller, de pláne a kultúrliberális ha tükörbe néz ott szeret egy nagyonliberális, nagyontoleráns, nagyonhumánus alakot látni, tehát számára a gyűlölködés lelki tusát is okoz, amit mindenféle disszonanciacsökkentő módszerrel igyekez orvosolni. Például azzal, hogy a gyűlölete tárgyát intenzíven dehumanizálja, elmebetegnek, idiótának, háziállatkának nevezi, meg még sokkal ínyencebb dolgoknak is, hiszen egy szubhumán gyűlölése már nem is akkora erkölcsi kihágás, csak ugye ez egy furcsa helyzetet is megteremt.

A jobberka ugyanis viszonylag könnyen megközelíthető, és ha az ember megpróbál vele valamiféle bizalmibb viszonyt kiépíteni ez viszonylag könnyedén megy, hiszen neki nem kellett munkát feccölnie abba, hogy minőségi, reflektált legyen a gyűlölete, így simán tud úgy reagálni, hogy jé, baszki, te nem is vagy olyan picsafej, mint amilyennek gondoltalak, ezzel szemben a kultúrliberális gyűlölete kemény, mint a vídia, hiszen neki igen sok munkája van abban, hogy az a gyűlölet egy reflektált, kimunkált gyűlölet legyen.

Ráadásul ez a gyűlölet egy önpusztító gyűlölet, de hát ha ők így szeretnek leszállni a bicikliről hát így szeretnek. Értük nem kár, csak azokért, akik még naivan hiszik azt, hogy a ballibre és kultúrlibsire lehet bármit is építeni.

oOoOoO (törölt) 2013.03.06. 19:38:06

@maroz: replay all-on vagy. és röhejes.

oOoOoO (törölt) 2013.03.06. 19:39:26

@maroz: "Valójában ha jobban belegondolunk". Ne gondolj bele jobban. Szerintem. Megárt.

maroz 2013.03.06. 19:54:36

@oOoOoO: Mi lenne, ha egyszer, kalandból a személyeskedés helyett inkább arra térnél ki, már ugye ha akarsz, hogy mi bajod van, már uyge ha van azzal, amit állítottam?

Beláthatod, hogy a pókerkifejezéseiddel (vagy az all-in? nem értek hozzá) és a minősítgetéseiddel olyan sok mindent kezdeni sem nem tudok, és őszintén: nem is nagyon akarok.

panelburzsuj 2013.03.06. 20:06:57

@maroz:

"ballib minőségibben tud gyűlölni, mint a széljobb"

Lehetnél egy picit konzekvensebb. Pusztán az élvezeti érték mián.

Amit te szidsz - az a "szélbal". Vélhetőleg a "széljobb"-nál is szűkebb, zártabb, szektaszerűbb "lelkiséggel" - és ugyanannyira zsigeri alapon. "Történelmi" okai vannak annak, hogy erre a zsigeri (in my gut - Stephen Colbert) alapra több és mívesebb kultúrmázt tud felvinni. Ma még - mert ez a hendikep erősen fogyadozik.

(Úgy egyébként meg ki a fene akart valaha is rájuk építkezni? Az nem úgy vót/van, hogy ők tolják oda mindenhová a képüket - hogy levakarni is csak drótkefével lehet őket?)

oOoOoO (törölt) 2013.03.06. 20:12:40

@maroz: Jobban belegondoltam: semmi problémám veled. gyönyörűen spirálozol önmagadba, élvezet és megtiszteltetés, hogy ezt élőben figyelheti az ember. tényleg. viccen kívül. komoly tapasztalat.

maroz 2013.03.06. 20:13:39

@panelburzsuj: Láttad a maszop elhíresült kampányvideóját? Amit én szidok az nem a szélbal, mert olyan mifelénk tán még a legeldugottabb vidéki kocsmákban sincs. Hadd szidhassam már kedvemre a ballibet és a "rózsadombi liberálist", legalább itt, egy szinte egyáltalán nem olvasott blogon, jó? :)

Amúgy meg én a ballibből a sima szocikat tán még kis is venném, azok a gyűlölésteljesítményt illetően ugyanolyan zsigeriek, mint a jobberkák, hidd el, a gyűlöletmaximalizáláshoz mindenképpen kell az a kibaszott hamis önreflexió, mely szerint ők valamiféle toleráns, humánus miafaszomok lennének, szóval kell oda az a "lib", mint egy falat epe.

maroz 2013.03.06. 20:15:15

@oOoOoO: Értem, tehát te nem beszélgetni szeretnél itt velem, csak kiélni egy kicsit a khmm... érdekes ösztöneidet. Szex közben is meglesnél?

oOoOoO (törölt) 2013.03.06. 20:15:32

@panelburzsuj: kurvajó vagy te is. Gyönyörű dialóg. Figyelek. Majd néha-néha sztem becsatlakozok egy kis improvizációval, csak ki akarom próbálni, mennyire menne nekem ez a beszédmód. Hajrá skacok!

maroz 2013.03.06. 20:16:47

@panelburzsuj: Azért akarnak nem kevesen. Egy szdsz-nyi szavazóbázis még mindig össze bír jönni. Orbán legnagyobb örömére.

oOoOoO (törölt) 2013.03.06. 20:20:37

@maroz: sztem nem vagy túl érdekes szex közben, az tuti hidegen hagyna.

ez izgalmasabb, viccesebb.

panelburzsuj 2013.03.06. 20:35:53

@oOoOoO:

Ha egy kelőfélben levő bayerzsótit szeretnél nyakon csípni bennem "in statu nascensi", akkor előre szólok - csalódni fogsz.

panelburzsuj 2013.03.06. 20:41:39

@maroz:

Tied blog -magadnad szidod!... :)

Hány eleven szocit ismersz "face to face"?

Mert az én - jobbára helyiérdekű - gyűjteményemben ponthogy az ellenkezőjét tapasztalom. Hidegvérrel tudják ki-bekapcsolni a gyűlölőjüket, a negédesüket, és bárkivel kiegyeznek egy szempillantás alatt, ha abból hasznot remélnek. Politikait vagy anyagit, személyest vagy szervezetit - hótt mindegy.

oOoOoO (törölt) 2013.03.06. 20:42:47

@panelburzsuj: ne szólj előre. majd eldöntöm, hogy mit látok. sőt, én szóltam előre, hogy néha becsatlakozom. Csapassátok, mint ha itt se lennék, csak ennyit szeretnék kérni.

maroz 2013.03.06. 20:45:12

@oOoOoO: Félreértettél, nem én szexelnék, hanem te.

Azért lássuk be, ritka egy beteg fasz vagy te. Már ugye ha igaznak tételezzük fel, amit mondasz. Azzal jöttél, hogy te itt valami olyasmit látsz, ami annyira kirívóan deviáns, hogy téged még a szokványos hétköznapi párbeszédben is akadályoz, de nem, nem az a reakciód, ami egy egészséges emberé lenne, hogy elhúzol innen a picsába, nem. És még csak annyi eszed sincs, hogy befogd a pofád és csöndben kukkolj, diszkréten csattogtasd a makkost, nem. Te, a józan ész és a mittomén milyen felsőbbrendűség sziklaszilárd talapzatán állva bejelented, hogy továbbra is itt fog enni a fene és kukkolsz általad deviánsnak tartott embereket lelkesen. Ritka beteg egy fasz vagy te, hallod.

maroz 2013.03.06. 20:53:01

@panelburzsuj: Én nem nagyon hinném, hogy ilyen szempontból bírna bármiféle jelentőséggel is a szociság/fideszség. A haszon az mifelénk szent, azért bármit.

Amiről beszélek az inkább a kultúrharc. Nyilván, ott is ha bejön a képbe a haszon, akkor bő nyállal egymást oda-vissza, de gondolj bele, hogy a medián szavazónak ritkán van lehetősége arra, hogy ballibként haszont reméljen, már ugye arra építve, hogy ő ballib. Neki l'art pour l'art kell gyűlölködnie, azért, mert aki az ő gyűlölködéséből remél(t) hasznot szerezni erre szoktatta őt, és húsz év sok idő, öreg kutya lett mára, az meg nem nagyon tanul új trükköket.

oOoOoO (törölt) 2013.03.06. 20:54:00

@maroz: jajjj. azért remélem nem veled kell szexelnem, ha már én.
aztán meg hirtelen a jobber-baller nagytudású tudorából átmégy a beteg vs. egészséges nagytudású tudorává. jajjj és még egyszer jajjj:))

figyu, mondom, mintha itt se lennék. panelburzsuj kollégával beszéltetek a ballibákról valamit. az a fonal elég jó volt. sztem.

panelburzsuj 2013.03.06. 20:59:05

@maroz:

Nem figyelsz má magadra se? :)

Aszondod: vegyük ki a szocikat, mertaők zsigeriek. Mint a jobberkák.

Nem a - mondok.

Haszonelvűek.

Nem tettem hozzá: akárcsak a fideszek, mert evidenciák így szám fölött repkednek posztban, kommentben, mindenütt.

panelburzsuj 2013.03.06. 21:09:36

@oOoOoO:

Ha néznek - nem megy.

Az állatkerti uhuk hozzám képest idült paráznák.

maroz 2013.03.06. 21:19:35

@panelburzsuj: Azt mondtam, hogy a zsigeri a jobb, mert az könnyebben túl tud lépni a gyűlöletén. Tehát a sima szoci az zsigeri, mint a sima jobberka, a másik a veszélyes, akinek reflektált és konstruált a gyűlölete. Ő komoly munkát feccölt bele, hogy mívesen és kiérlelten gyűlöljön, és amibe már van egy adag erőfeszítésünk azt nem szívesen dobjuk el.

Valahol van nekem egy olyan gyanúm is, hogy ballerka pártjaink (mikor melyik, nem figyelem a jegyzésüket naprakészen) már belátták, hogy lófasz lesz itt és nem kormányváltás, így ma már ők a túlélésre játszanak, a törzsszavazókra, a keménymagra építve, azért is lett olyan a szoci kampányfilm, amilyen. A mezei szoci szavazó most le van szarva, a cél a függők mobilizálása, hátha jó lesz az vagy kéttucat parlamenti helyre, nehogy már vissza kelljen menni tényleg a fényezőműhelybe.

panelburzsuj 2013.03.06. 21:40:19

@maroz:

Ha a "napi jegyzésekre" nem figyelsz, akkor virágszirom-tépkedésből olvasod a "jeleket"? :)

A "szélesen értelmezett" nemtetszik-tábor ahhoz azért elég nagy, hogy a voksaira érdemes legyen ráhajtani. És startolnak is - eddig vagy öt rivális.

Szóval játszhatja a biztonsági durcit a Mesterházy-párt - de nagyjából olyan eredménnyel, mint a Hóbagolyra testálódott hajdani MDF.

maroz 2013.03.06. 22:03:03

@panelburzsuj: Nem nagyon tudom, hogy mit kéne figyelni. Azt, hogy a nemjobboldalnak jutó 25%-nyi támogatottságon most éppen hogyan osztoznak a szereplők? :)

Nem hittem volna, de mégiscsak hihetőnek látszik, hogy amíg ez a baloldal el nem tűnik végleg a fenébe nem nagyon lesz itt esély kormányváltásra.

panelburzsuj 2013.03.06. 22:22:15

@maroz:

A kormánypártok támogatottságát minden felmérő 50 százalék alá teszi. Ki egy picurral, ki bőséggel.

Egy Vona-Novák-Balczó minisztereket is tartalmazó testület nem lenne kormányváltás?

maroz 2013.03.07. 10:20:01

@panelburzsuj: Á, olyant már láttunk, Torgyánt is beszalámizta percek alatt. :)

De majd most lesz belülről kezdeményezett kormányváltás. Occupy fidesz:

index.hu/belfold/2013/03/07/tuntetok_hatoltak_be_a_fidesz_szekhazaba/

panelburzsuj 2013.03.07. 13:25:39

@maroz:

Kezdesz nekem gyanús lenni...

Nem nézted te ezt túl sokat?

"- Bocs. Vegyük az én esetemet! Idekötöttek öt évvel ezelõtt. Minden éjjel levesznek húsz percre, és aztán újra visszakötnek, ami igazán fair ahhoz képest, amit elkövettem. Ha semmi más, ez megtanított tisztelni a rómaiakat. És arra is, hogy nem juthatsz sehová az életben, csak ha kész
vagy tisztességes munkát végezni. Tisztességes..."

maroz 2013.03.07. 14:11:05

@panelburzsuj: Na, legalább Táncsics már szabadlábon... kit fognak így márczius idusán a forradalmárok kiszabadítani? :)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2013.03.07. 14:46:18

@maroz: nem rossz vélemény :) azaz egészen tapasztalataimba vágó meglátásokat írtál le - nem szállok vele vitába, viszont erősen elgondolkodtat most az, hogy ez a "gyűlölni" ige mennyire elterjedt cselekvéssé is vált manapság kis hazánkban. Pótcselekvéssé - szerintem, és tök szar lehet nekik :). Én egyszer futottam ilyenbe bele, és basszus! kegyetlen érzés volt... azt is gondolom, hogy egy jó kiadós gyűlölést viszont muszáj hogy megelőzzön valami kötődés, vonzalom, szerelem a később gyűlöltté váló tárgy irányában, nem?... vagy lehet csak úgy is gyűlölni? mert utálni utálom a pacalt, a Rogánt, a Lázárt... meg nem enném, közelükbe nem mennék, de összesen ennyi az érzelmi viszonyom ezekhez... a gyűlölet pedig aktivitással jár és mindenképpen érzelmi töltettel. Kicsit rácuppanok majd, mit is mond az tudomány :)

maroz 2013.03.07. 15:52:38

@térfél:

"De persze mondják ezt is: nem kizárt,
hogy épp ez az eset volt a szabályt
erősítő kivétel, és mind a nyakkendő-
igazítók, mind a megigazított nyakkendőjűek
őszintén és szívből tényleg
elfelejtették a dolgot, mert ennél is jobb
okot találtak az egymás iránti
későbbi engesztelhetetlen, fékevesztett,
egész hazájukat szétrohasztó gyűlöletre, és
lehet is ebben a magyarázatban valami,
hisz tudjuk, ezerszer annyi ok ajánlkozik
a gyűlöletre mindig, mint ahányra
egy gyűlöletnek valóban szüksége van."

Igen, a kirekesztettség érzése talán az egyik legjobb gyűlölet-gyúanyag. Nálunk eléggé tipikus jelenség, népiesch-urbánus, fővárosi-vidéki relációkban sűrűn megfigyelhető. Tudjuk, hogy betonkeményen gyűlölő szereplő válhat abból az emberből, aki nagyon sokat tett azért, hogy egy csoportba bekerüljön, de az a csoport őt nem fogadta be, vagy egyenesen kitúrta maga közül. Én szinte teljesen biztos vagyok abban, hogy például Orbánban is munkálhat egy ilyen eredetű gyűlölet. És számtalan fiatal pont ilyesmik miatt kötött ki végül a jobbiknál és a mégjobbikabb radikális csoportocskáknál. Gyűlölni végső soron iszonyúan könnyű, megy zsigerileg is és úgy vagyunk huzalozva, hogy a megalapozott, kimunkált gyűlöletre is könnyedén kaphatóak vagyunk, igazán komoly munkát az igényel, ha eldöntjük, hogy nem szeretnénk gyűlölni. Milyen érdekes, hogy például mennyire elenyészően kevés beszélgetés folyik arról, hogy milyen praktikákkal, milyen stratégiákkal lehetne ezt a nemgyűlölős elhatározást megtámogatni. Sokan talán amiatt is kerülnek bele a gyűlölködés spiráljába, mert nem is igazán tudják azt, hogy hogyan kéne nemgyűlölni.

panelburzsuj 2013.03.07. 20:41:05

@maroz:

"Tudjuk, hogy betonkeményen gyűlölő szereplő válhat abból az emberből, aki nagyon sokat tett azért, hogy egy csoportba bekerüljön, de az a csoport őt nem fogadta be, vagy egyenesen kitúrta maga közül."

Maroz ezt honnan tudja? .... :O

maroz 2013.03.07. 21:29:40

@panelburzsuj: Inkább az az érdekes, hogy hány, vidékről felkerült főiskolás-egyetemista fiatal jutott el a jobbikokhoz ilyesmi miatt. :(

panelburzsuj 2013.03.07. 22:29:17

@maroz:

Kívülrekedt apáink lobogóját fényes szelek fújták.

Kívülrekedt unokáikét meg szennyes szelek.

Aszondod, hogy ott középtájon mi piszkoltunk bele?

si vis (törölt) 2013.03.07. 23:06:31

@panelburzsuj:
Azt is nehéz lehet tudomásul venni, ha valaki a buli után otthon veszi csak észre, hogy egész este senki nem igazította meg a félrecsúszott nyakkendőjét.

panelburzsuj 2013.03.07. 23:34:54

@si vis:

Hogyne.

A cserben-szarbanhagyásnak, a fejfölötti összekacsintásnak, a cinkos összevihogásnak teméntelen, szebbnél szebb válfaját ismerjük és űzzük.

Csakhát úgy előnyugdíjas korig azért célszerű ezeket a praktikákat az őket megillető ívben leszarni.

panelburzsuj 2013.03.07. 23:36:09

@panelburzsuj:

(Teljes változat... :)

Csakhát úgy előnyugdíjas korig azért célszerű MEGTANULNI ezeket a praktikákat az őket megillető ívben leszarni.

maroz 2013.03.09. 10:19:30

@si vis: Nézd meg ezt:

A gimnazista Kremmer Sára elmesélte, hogy az egyik tüntetésen kivette a megafont egy fiú kezéből, de nem tudta egyből bekapcsolni, mire azonnal visszavették tőle anélkül, hogy egyetlen szót mondhatott volna.

index.hu/belfold/2013/03/08/nonap/

És jónéhány, a fentihez hasonló interakciót is megnézhetsz, ahol a problémát valójában a személyészlelés okozza, illetve annak a társas feldolgozása. Egy férfinak, fiúnak az valószínűleg fel sem tűnik, hogy ő ott és akkor "megigazította" egy nő nyakkendőjét. Lezajlik az interakció, és ugyanabból a helyzetből, ugyanabból a cselekvésből hirtelen legalább kettő darab lesz: a férfi magától értetődőnek tartja amit csinált, ő a legkisebb mértékben sem érzi úgy, hogy a cselekvésével diszkomfort érzetet okozott egy másik embernek, aki történetesen nő.

Ezzel szemben a nő úgy érzi, de mivel ott, helyben ezt a konfliktust megoldhatatlannak gondolja, valamint a csoportkohézió érdekében inkább eltekint a reklamációtól ezért esély se nagyon lesz arra, hogy a helyzetben pozitív változás álljon be, így marad minden a régiben.

Szóval nem olyan egyszerű műfaj ez a nyakkendőigazítás, mint ahogyan azt sokan gondolnák, de hát ezt meg mindenki rávágja azonnal
mindig és mindenre, felelőtlenül.
süti beállítások módosítása