HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Politikus extrémsportolók országos döntője - update!

2013.03.08. 11:53 | maroz | 5 komment

Címkék: jogállam egyéb ápoltak

Három versenyző nyújtott olyan teljesítményt idén, amely teljesítmény avatott ítész után kiált. Blogunk szerzői ezen remekléseket értékelik, majd az összesítés után bajnokot is hirdetünk. A verseny során a freestyle-t tekintettük alapnak, mindegy, hogy mit csinálnak, a lényeg, hogy az kellően extrém legyen.

Első versenyzőnk Zagyva György Gyula. Pontozunk egy tízes skálán, indoklunk, majd eredményt hirdetünk.

Zagyva György Gyula: extrém planking

maroz: Ez a gyakorlat szerintem 8 pontot ér. Majdnem tökéletes a kivitelezés, de hiányolom a mosolygást. Egy ilyen, kétség kívül erőt, akaratot, kitartást igénylő kűr igényelné a mosolygást is, tessék megnézni a műkorcsolyázókat, engem az nyűgöz le az ilyen sportokban, hogy a szemmel láthatóan beszarás-nehézségű elemeket is permanensen bazsalyogva teljesítik. A fotó miatt sajnos a szerelést érdemben nehéz értékelni, én egy tüllszoknyát oda tudnék képzelni, de hát képzelt elemekért nem jár többletpont.

AtomLéda:  A tradicionális planking szabályaival merészen szakítva Zagyva György Gyula a hagyományos magyar játék, a "tűz, víz, repülő" elemeit építi be produkciójába, s így amellett, hogy ilyen módon jobban tud együttműködni csapattársaival, még többletenergiát is kap a mutatvány külalakbeli összhatása. 9 pont.

maranao: Először is leszögezném: a planking már nem divat. Trendszempontból tehát alapból pontlevonással indul. A planking lényege a sík testtartás, arc a testtel párhuzamos, ez itt egyáltalán nem teljesül. Dicséretes viszont a gravitációval való szembeszállás, talán új trend lehetne a légplanking. Az újító szándék miatt 6 pont.
 


Vágó Gábor: levitáció

maroz: Az extrém extrémje. Majdnem tökéletes, 9 pont. Vágó Gábor a hörcsöggyereket juttatja eszembe, aki a következő szavakkal büszkélkedett a nagypapijára: Nézzétek, ott repül, de nem ám hogy csak úgy szimplán repül, hanem mindkét pofazacskója tele van búzával, és, ÉS! egy sast is egyensúlyoz a hátán! Vágó Gábor is úgy kísérli meg a levitáció világrekordját beállítani, hogy egy-egy rendőrt kap nehezítésül a hóna alá, ami még elmenne, de azt, hogy a túl magasra való emelkedés ellen láncokkal igyekszik magát bebiztosítani némileg túlzásnak érzem. A szerelése enyhén pongyola, tud ő ennél különbet is. Az extrémnél is extrémebb gyakorlat miatt itt méltányosak leszünk, a mosolygástól eltekintünk.

AtomLéda: Egész éves erőnléti edzéssorozat és arcszőrzetmodelleket megszégyenítő szigorúságú esztétikai tréning előzte meg Vágó Gábor idei "levitation like a sir" rekordkísérletét. Sajnos ez olyan pszichés megterhelést jelentett számára, hogy a nagy pillanatban összeomlott, és egymásra halmozta a hibákat. A lebegés ugyan a megfelelő módon ment végbe, azonban véletlenül antilopbőr cipő helyett sima tornacsukát vett fel a mutatványhoz, s tudjuk, hogy ez egy ilyen, a külalakra igen komolyan építő sportágnál megengedhetetlen vétség.  Arcán lemondó komorság, fejét szomorúan fordítja el a főtörzs levitáci-o-méteréről. Ez a gyakorlat idén csak 6 pontot ér. Ne add fel, Bajuszkirály!

maranao: Tökéletes, iskolapélda. Feltéve, ha valóban emberi lényról van szó, mert az a fém köldökzsinór egy Terminátorról árulkodik. Akár így akár úgy, mindenképp 9 pont.
 


Orbán Viktor: vízenjárás

maroz: Ezt a versenyzőt már-már diszkvalifikálnám. 2 pont, mondhatni: kegyelemkettes. Semmi elegancia, semmi kecsesség. A jobb kéz napoleoni tartása így, félprofilból nem igazán érvényesül. Az arcot eltorzítja az erőlködés, a kilógó nyelv balesetveszélyes. Sajnos ettől az indulótól többet vártam volna, így az alacsony pontszám ennek a túlzott elvárásnak is betudható. A versenyző lehetett volna taktikusabb is, hiszen ha tudja, hogy tőle a vízen járás mintegy alaphangon elvárható előrukkolhatott volna valami szokatlannal, valami meglepővel. Például: levetkőzik és átússza. Ha mindezt kacsás úszógumival teszi, vitán felül ő lett volna nálam az év bajnoka.

AtomLéda: Természetesen Orbán Viktor nem indulhat egyetlen kategóriában: az ambiciózus sportoló a távolugrás-repülés-vízenjárás kevertben próbál sikereket elérni. Ennek a sok beleadást kívánó sportágnak a fő hátulütője az, hogy a hatalmas koncentrálás miatt a versenyzők nem tudnak kellő mértékben előre tervezni. Viktor helyi pályán, az utcáról elrugaszkodva, hatalmas lendülettel ugrott ugyan, ám képtelen lévén figyelmét fenntartani, visszacsúszott a pocsolyába. Kénytelen leszek tehát leminősíteni a teljesítményt: 3 pont, akarásért.

maranao: Az ortodoxitás kérdését feszegető ez a vízenjárás, mivel ha megfigyeljük a bal lábfejet, előtte a víz határozottan kettéválik, így a Bibliai párhuzamok teljesen nem euklidészi módon összekeverednek. A testtartás és a mentalitás roppant huszáros: mindenféle biztonsági óvintézkedést mellőzve vakon bízik az akció sikerében. 6 pont.

Eredmény hirdetünk:

1. Vágó Gábor, levitáció, összpontszám: 24.
2. Zagyva György Gyula, planking, összpontszám: 23.
3. Orbán Viktor, vízenjárás, összpontszám: 11.

Gratulálunk a helyezetteknek, további sikereket kívánunk a győztesnek, és az utolsó helyezettet azzal vigasztalnánk, hogy nem a győzelem a fontos, hanem az, hogy ki vitet el kit a rendőrökkel.

Javított kiadás - 2013 márczius idusához közeledvén

Igaz, hogy versenyen kívüli kűr, bár ahogy elnézem lesz még ebben a világban jelentősebb szereplő a civil politikus is, pár év múlva talán már saját ligájukban fognak egymással megmérkőzni, addig is egy kis ízelítő az amatőrök próbálkozásából.

n09.jpg

Mozgalmár fiatal: passiójáték

maroz: A kép Magdi tanítónénit juttatja eszembe, neki volt az a hobbija anno, hogy addig kényszerített minket feltartott kézzel állnunk, amíg bírtunk. Sokáig bírtuk, mert aki nem, annak egy jó erős pálcával szurkolt a parasztgyerekek nevelésére szakosodott pedagógus. A versenyzőn is látszik az igyekezet: tartom, tartom, csak ne mogyorózzanak meg. A kiváló teljesítményhez persze az is kellett, hogy a rendőrök a sportolót az erejének kímélése végett az épületből "gólya viszi a fiát" módon hozzák ki, minden egyes kalória számít alapon. Az egész gyakorlatot szinte a hátán elviszi az autentikus fejtartás, a pont a szükséges mértékig szenvedő arc és az ég felé emelt tekintet. Szinte hallani a gondolatot: atyám, te aztán jól kibasztál velem! A versenyző szerelése viszont bizonytalanságba kergeti a szemlélődőt: ha már magával vitte azt az ágyékkötőt, akkor miért nem vette fel azt, és csak azt, miért ez a szimbolikus lazaság, hogy csak a nyaka köré tekerte? A megkomponáltság amatőr voltára utal az is, hogy a két lator túl hátra került, mintha nem is szereplői, csupán szemlélői lennének az eseményeknek. Bátor újítás viszont, hogy az egyik katona nő. A tüzes szekér orrára kipakolt rekvizitumok is rendben lennének, a gyanúsan piros fedelű könyvecske (a versenyző kora miatt inkább KISZ-tagkönyv, mint párt) remekül szimbolizálja, hogy az ifjú mozgalmárnak baloldalt van a szíve. Ha esetleg valaki hall ilyen folyosói pletykákat árulja már el nekem is, hogy vajon tényleg igaz, miszerint Vágó Gáborral azonos a stylistjuk? A pontozástól most még eltekintenék, ebben a ligában még igaz az, hogy a részvétel a fontos. Az viszont nagyon.

AtomLéda:

maranao:

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr453496670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

worxland 2011.12.27. 17:07:47

maroz: "extrém szöveg"-versenyágban 10 pont. Tele gyomorral kaptam rekeszizomgörcsöt.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 18:39:32

Esetleg jobb helyezést kapna Viktorunk, ha más kategóriában indulna ezzel a produkcióval.
Vizenjárásnak kissé stílustalan ez az ugribugri,

viszont lehetne légbicikli félkézzel,
vagy műrepülés hasbeszéléssel.

oOoOoO (törölt) 2013.03.08. 15:50:56

Zagyva sem plankingban indul, hanem 'keresztrefeszítés előkészületei rendőri segítséggel'-kategóriában.

Sokkal nehezebb kategória, csak igazán profi tud kivitelezni egyáltalán értékelhető mozdulatot.
süti beállítások módosítása