HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Pilátus lánya

2013.05.01. 20:45 | maroz | 17 komment

Címkék: erkölcs bloglossza

„Jót akarnak az országnak.” Pedig a jót az országnak kell akarnia.
Esterházy Péter

"A szakdolgozatomat legjobb tudásom szerint megírtam és a feladatomat elvégeztem. A pályázatra az egyetem küldte be a dolgozatomat, ezért én ebbe a helyzetbe úgy kerültem, mint Pilátus a credóba. A szakdolgozatomat nyilvánossá tettem, az egyetem könyvtárának weboldaláról letölthető."

Hogy is volt ez? Azért mintha Pilátus nem teljesen véletlenül került volna bele a krédóba, kérdezném óvatosan, hiszen hol értek én az ilyen bibliai dolgokhoz? Mintha ez a római helytartó mégiscsak tett volna valamit, konkrétan halálra ítélt egy mosdatlan agitátort, és csak utólag derült ki, hogy rossz zsidóval baszakodott, ami miatt aztán lett ez a krédóba kerülés.

Orbán Ráchel nem pont ugyanígy került bele a krédóba, mert ő saját jogán tényleg nem csinált semmi pilátusit, de a kedves papa azért már tett egy-két olyan dolgot, amelyeket nem megtenni lett volna szabad akarata. De ő megtette, és legalább olyan ravasznak gondolja magát mint Pilátus, hiszen a szóban forgó római helytartó is lényegében véve rálőcsölte a népre a saját nem túl átgondolt és nem túl politikusi döntését. Jézus vagy Barabás, ti döntsetek, én mosom kezeimet. Olyan nincs, hogy nem lehetett volna másként dönteni, mint ahogyan olyan sincs, hogy Orbán előtt ne lett volna más pálya, csak ez, amelyik oda vezetett, ahol most állunk, hogy a saját elsőszülöttének is hányásközeli állapotban kell magyaráznia, hogy ő valójában itt sincs, neki mindehhez semmi köze, hagyják őt békében, ne sértegessék szervilis idióták mindenféle díjakkal. Olyan sincs, hogy erre a nép kényszerítette Orbánt, vagy hogy ő csak a nép javáért tette mindezt úgy, ahogyan.  

Persze az is áll, hogy Orbán Ráchel nem felelős az apja cselekedeteiért, illetve a fene tudja, volt ott szó valami sokadíziglenről is, de ismétlem, én ehhez nem értek, így agnosztikus ateistaként Ráchelt én bizony felmenteném, de azt azért a figyelmébe ajánlanám, hogy vigyázzon ezzel a Pilátus-dologgal, mert annyira azért nem véletlen az a véletlen. Ellenpróba: vajon ha a kedves papa mezei válópörös ügyvéd lenne Székesfehérváron akkor is Orbán Ráchel dolgozatát találta volna a legkiválóbbnak az állami zéerté? Naugye.

Kedves Ráchel, itt én két lehetőséget látok. Vagy abba kell hagyni ezt a maszatolást, semmi magyarázkodás, nekem ez jár, és kuss, elvégre te mégiscsak egy többé-kevésbé király lánya vagy, illetve lenne még alternatíva, el kéne beszélgetni a kedves papával, és megkérdezni tőle: öreg, tisztában vagy te egyáltalán azzal, hogy mit tettél ezzel a szerencsétlen országgal? Én körülbelül egyidős vagyok a kedves papával, mi talán már megengedhetjük magunknak azt, hogy elbasztuk, mossuk kezeinket, de Ráchelék előtt még ott a jövő, és talán nekik nem teljesen mindegy, hogy milyen országban akarják azt leélni. Tessék csak szépen odaállni a papa elé, és szóvá tenni, hogy apám, én nem ilyen lovat akartam! Vagy ha mégis, akkor hagyni Pilátust a picsába és toppantani a lábacskával: nekem ez jár, kuss legyen! Vagy-vagy.

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr195260354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaKohen 2013.05.02. 09:23:59

A posztod teccik, meg is osztottam.

De hogy O.R. majd odaáll a zapja elé, megmongya a tutit, még csak-csak, mert én régi naiv vagyok. Ám hogy erre a zapja magába száll stb. - no ez már nekem is csak az ifjonti álmodozások birodalmába tartozik. Ugyanis jó régen voltam ifjonti, ezek szerint ellentétben veled...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.02. 10:08:13

@HaKohen: Úgy tűnik, marozban felébredt az idealista.:-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.02. 10:12:56

Orbán Ráhel és a palotaforradalom című mesénket hallottátok.
Szép álmokat, gyerekek!

esernyősEvezős 2013.05.02. 10:29:46

Éppen az előbb sikerült vitába keverednem egy másik oldalon valakivel, aki szerint nem elegáns, hogy OR-t, illetve ezt az esetet a sajtó nagy nyilvánosság mellett tárgyalja.
Mert békén kéne hagyni, nem tehet arról, hogy ki az apja.
Szerény véleményem:
Arról nem tehet, de arról igen, hogy azt állítja, nem tudott a versenyre történő benevezésről - nagyon életszerű, valóban -, bizonyára az sem tűnt fel neki, hogy a témavezetője a verseny bírálóbizottságának egyik tagja, és a legjobban azon lepődött meg, hogy ezek után nyert, majd ugyanez a hölgy adta át neki a díjat ...
Én elolvastam az ominózus irományt. Azt tudom róla mondani, hogy gagyi. Gagyi a téma, a feldolgozása, a szóhasználata, gagyi az egész. Egy OKJ-s két éves turisztikai szakreferens képzésen különbet írnak (tavaly olvastam hármat is). Innovatív kategóriában díjazni egy közhelygyűjteményt, egy laikusok által, némi sajtófigyelés után kihozható feladatrendszert adott terepen - hát az bizony a seggnyalás széles körben publikált formája.
És a bajom nem elsősorban Ráhelkével van, hanem:
a gagyiság, a mindentleszaró-mentalitás, a pitiánerség, a pofátlanság. Ha igaz az, amit a vincenten taglalnak - egy corvinusos oktató gépéről származik a fájl -, akkor meg még az is, hogy ő sem különb a ... kiknél is? mert egészen hosszú sort lehetne idegyűjteni a megbukottakról. De legyen mondjuk SchittPál. Na, szóval nála.
És ez a gáz, nem az, hogy van-e balneológiai képzés nálunk, vagy nincsen.

maroz 2013.05.02. 10:56:29

@HaKohen: Gondolta a fene. :)

Ez a poszt - ott a címke is rajta - inkább az erkölcsről szólna, mint Orbánról. Arról, hogy vannak utak, van szabad akarat, vannak döntéseink és azoknak óhatatlanul lesznek következményei. És arról is, hogy idővel a szabad akarat egyre kevésbé lesz szabad, mert a korábbi döntéseink pontosan hogy minket béklyóznak meg a leginkább.

Zoia Ceausescuval például amit a kedves szülők csináltak az eléggé gyomorforgató, de mindazok az aljasságok szinte szükségszerűen következtek a kedves szülők korábbi döntéseiből. Van ugyanis egy pont, vagy inkább egy szakasz, ahonnan már szinte lehetetlen öööö, nem is visszafordulni, hanem inkább azt mondanám, hogy letérni az addigi útról, mert az a teméntelen, korábban meghozott döntés vasúti sínként határozza meg a további utat. Én nem az ábrándjaimat írom itt ki magamból, hogy eccercsak gyün a csoda és ez megváltozik, hanem csak afféle krónikásként rögzítem a látottakat. Aztán kezd vele mindenki, amit akar.

maroz 2013.05.02. 11:19:32

@Evezős: Én minden további nélkül el tudom hinni azt, hogy ő erre kábé annyi átgondolást pazarolt, mint te a kerted végében ólálkodó pitypangra. Azt gondolom, hogy itt inkább a szokásosan ostoba szervilizmus dolgozott, valakik úgy gondolták, hogy a Nagy Ember gyermekén keresztül szereznek (pesszimista megközelítés) maguknak vagy (idealista) az intézményüknek némi pluszpontot, amit egy alkalomadtáni szarviharban be tudnak váltani.

Még azt is el tudom hinni, hogy Ráchel mindezt nem látta át, ezek a mai gyerekek később érnek, és ugye még ezt az érést is erősen befolyásolja a környezetük. Lehet, hogy ő ezt teljesen természetesnek vette, adnak egy díjat, jajdejó, hiszen ki ne szeretne díjat kapni, és ha kap, akkor ki az, akinek az első gondolata az, hogy basszus, de hát hol érdemlem meg én ezt?!? Hidd el, mert tapasztalatból beszélek, hogy kurvanehéz és igencsak kellemetlen meló megértetni és elfogadtatni egy gyerekkel azt, hogy ebben a kibaszott országban a díjakat nem kapják, hanem adják. Kicsit olyan, mint amikor időnap előtt vagy kénytelen felfedni előttük, hogy valójában nincs is Mikulás. Okosabbak lesznek ugyan tőle, de szomorúbbak is. Annak meg szülő nem nagyon tud örülni, többnyire.

esernyősEvezős 2013.05.02. 11:43:15

@maroz: OK.
De ha a lány nem teljesen hülye - és most akkor tegyük félre azt, hogy mi van, ha nem ő írta a dolgozatot, hanem valami néger -, és ebben az országban éldegél, jár emberek közé, olvas(?) újságot, szóval vannak fogalmai pro és kontra is dolgokról, végigélte a jó Pali bácsi vesszőfutását, ahogyan betűről betűre derítették ki a "disszertációjáról", hogy annyi köze sincsen hozzá, mint Neked, vagy nekem - akkor mégis mi az, ami foglalkoztatja, így az első három év végén? mert ha Neked van igazad, akkor nagyjából semmi. Apu majd vesz ("megkéri szépen") valami turisztikához közelálló vállakozást ő meg adja hozzá a nevét? (Gerendai, készülj!, lehet, tanácsadó leszel hamarosan, a Sziget KFT. meg Nemzeti Sziget Fesztivál néven az innovatív Orbán Ráhel vezérigazgatása alatt "fejlődik" tovább ....)
Én megértem, hogy azért ahhoz kell bizonyos érettség, hogy az ember nemet mondjon a húsvéti sztorimagazonos nyálcikkre, meg a vőlegény földügyei legalább megzavarják kicsinyég a gondolatvilágát. De szerintem egy 22 éves lány nem gyerek és ő ráadásul pont azért, mert millió példát látott ilyen helyzetekre, HA akarja, tehet ellene. Nekem az jön le, hogy nem akar. Akkor is ez jön le, ha Neked van igazad és nem is érdekli.
Egyébként: undorom Kövértől, mit embertől és politikustól, de. Akárhány gyereke van is - na, még azt sem tudom, hány van neki - a büdös életben nem lehetett egyikről sem hallani, látni sem, egyiket sem. Nekem ez azt mutatja, hogy AKI akarja, az meg tudja oldani, hogy kimaradjon a nyilvános nyálteregetésből. Kb. olyan ez, mint amikor a celebmaca körbeházalja a médiát a nyóchetes magzata ultrahangképével - és mondjuk Fehér Anna színésznő, aki 52 évesen szült - tán tavaly, tavalyelőtt - és egy kanyi kép, nem sok, annyi sem jelent meg róluk soha, előtte sem, utána sem. Mert így döntöttek, felteszem és képes volt elérni, hogy működjön.
Tehát Ráhelke, HA akarja, akarta volna, tehetett volna ellene. Nem feltétlenül most, de most IS. Még ha későn érő is: a helyzete inkább atipikus, mint tipikus fiatal felnőtt élethelyzet, gondolatvilág ma Magyarországon.

esernyősEvezős 2013.05.02. 11:51:52

Az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint, Orbán Ráhel Pilátus nem maga küldte be szakdolgozatát. Valóban egyetemek küldték be az általuk legjobbnak talált munkákat, ugyanakkor a pályázati felhívás és a pályázati adatlap alapján nem valószínű, hogy ne tudott volna a jelentkezésről Orbán Ráhel. Ugyanis egyrészt hozzá kellett járulnia a beküldéshez, másrészt meg kellett adnia részletes személyes adatait (telefonszám, email, lakcím).

atlatszooktatas.kinja.com/breaking-tenyleg-nem-tudott-orban-rahel-a-palyazatrol-486233125

maroz 2013.05.02. 14:14:50

@Evezős: "és ebben az országban éldegél, jár emberek közé, olvas(?) újságot, szóval vannak fogalmai pro és kontra is dolgokról"

Nekem napi, időnként eléggé megdöbbentő tapasztalásom az, hogy különböző élethelyzetben lévő emberek roppant különböző módon rakják össze a valóságot. És persze az is, hogy minden ember eléggé megingathatatlanul hiszi azt, hogy az általa összerakott valóság az a lehető legvalódibb valóság. Gondolj bele, te is az alapján mondasz véleményt, úgy hozod meg a döntéseidet, hogy közben az általad összerakott valóságra támaszkodsz, mint feltételrendszerre. Ezt egy olyan ember, aki más információs forrásokra támaszkodik, mások az értékei, más mechanizmus szerint képezi meg a valóságot simán tarthatja irracionális, ésszerűtlen döntésnek, hiszen valójában az ő valósága szerint az is. És persze ez fordítva is igaz. Viszont a dolgokat, egy cselekvést kellő alapossággal megérteni csak akkor lehet, ha egyúttal megpróbáljuk megérteni azt a valóságot is, amelyikben egy adott cselekvő él.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.02. 15:33:07

@maroz: "Egy a valóság, s ezer a ruhája."
Érdekes kérdést feszegetsz. Akkor most hány valóság van tulajdonképpen?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.02. 15:47:46

@maroz: Ezekszerint az is egy valóság, amiben a trafikmutyi a kikristályosodott magasabb szintű erkölcsiségnek valamiféle csimborasszója, csak én állok rossz helyen. Jól értem?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.02. 15:51:46

(Rájöttem- helyet kéne cserélnem a Selmeczi Gabival.)
A falusi tanár megkérdi a
hátsó padban ülő
Mórickát, az osztály
legrosszabb gyerekét:
- Nem tudod véletlenül,
ki szüretelte le éjjel a
meggyfámat?
- Nem hallom a kérdést,
tanár úr - így Móricka.
A tanító gondolkodik
majd helyet cserél a
gyerekkel.
- Most kérdezz te
valamit, mindjárt
kiderül, lehet-e hallani
innen.
- Tanár úr kérem, nem
tudja, ki fogdosta tegnap
éjjel a kapunk elött a
nővéremet?
Mire a tanár a leghátsó
padból:
- Hát Móricka, innen
tényleg nem hallani
semmit!

maroz 2013.05.02. 16:53:49

@agresszív kismalac: Ha szigorúan vesszük, akkor annyi, ahány megfigyelő. És nem, te nem rossz helyen állsz, hanem EGY bizonyos helyen, ahonnan te úgy rakod össze a dolgokat, hogy abból trafikmutyi jön ki. Ezzel szemben egy másik helyen álló ember másként rakja össze, és neki az jön ki, hogy ez sem volt semmivel sem rosszabb pályáztatás, mint az összes eddigi, amit megfigyelhettünk.

A valóságok persze közelíthetőek egymáshoz, de ez sokszor iszonyú nagy munka, és van néhány feltétele, amelyek ha nem teljesülnek, akkor bizony marad a diverzitás.

Ha a téma mélyebben is érdekelne, akkor olvasd el Bibótól a zsidókérdésről írott értekezését. Nagyon tanulságos.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.02. 18:39:54

@maroz: Címe? Bibót még úgyse olvastam.
Most éppen H. B. Görtemaker Eva Braun-életrajzát nyűvöm.:-)
Ha már nézőpontok.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.02. 18:59:24

@maroz: A Zsidókérdés
Magyarországon 1944
után?

maroz 2013.05.02. 19:56:50

@agresszív kismalac: mek.oszk.hu/02000/02043/html/373.html

De különösen az a rész, amelyikben azt járja körül, hogy mennyire meghatározza a sajátcsoport a tapasztalást, azaz mennyire más valóság képződik meg annak a függvényében, hogy hová tartozik az adott megfigyelő: mek.oszk.hu/02000/02043/html/373.html#380

DarthVader 2013.05.04. 09:52:04

@maroz:

Orbán Ráchel valóságképe eszerint természetesen jelentősen különbözik a tiédtől/miénktől, és nem tudni, melyik az igazi, valószinűleg mindkettő :.

Filozófusok hada irt össze hetet-havat a morálról az elmúlt háromezer évben, de a téma még nyitott, nem kristályosodott ki, mi a morálisan elfogadható és mi a nem, valóságképektől függ, melyik kultúrának ez, melyiknek az, de kb amit az elmúlt háromezer év legtöbb filozófusa annak tartott, ami, az nagyjából az is, persze különvélemények lehetnek, mint Balsainak az alkotmánybírósági döntésekről.

Nade. Ráhel egy olyan környezetben szocializálódott, amely környezetben a családfő nemcsak a család, vagy a szűkebb környezet alfahimje volt, hanem időnként az egész országé is. Ráhel szocializációja folyamán a "ne mi nyerjük a legtöbbet" attitüd komolyan meg sem jelent, mivel az ominózus mondatok is csak szűk körben hangzottak el. Ráhelben fel sem merül az a gondolat, hogy bármilyen szinten morális problémákat vetne fel, ha ő nyerne egy ilyen pályázaton. Nem találkozott a problémával eddigi életében. A nekünk jár-ral annál inkább. Ez persze nem az ő hibája, félreértés ne essék, és én nem is rovom fel neki, pusztán mint tényt emlitem. 22 évesen nem föltétlen kel ki az ember szervilis barmok ellen, még akkor sem, ha tudja, hogy szervilis barmok, különösen, ha ezekkel a barmokkal még a jövőben is lesz kontaktusa. De azért Ráhelnek meg kéne mondani, hogy azt a tényt, hogy bizony "szakmai" vonalon erősen hátrányba kerül - már ha valóban meg akar felelni az erre az esetre alkotott "többségi vélemény"-nek - amig a papa az, aki, feledtetheti a biztos háttér. Amennyiben ez a biztos háttér megszűnik biztosnak lenni, onnantól viszont fényes karrier állhat előtte, ha tényleg alkalmas.
süti beállítások módosítása