HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Nagyanyám kereke, mint a kortárs magyar tudomány egyik nagy problémája

2013.08.02. 09:07 | maroz | 5 komment

Címkék: tudomány

Illetve még az áramszedője is, hogy jusson kutatnivaló az agrármeteorológusoknak is. 

Jön szembe velem az internet, online újság, tudomány rovat, olvasom a címet és a felütést:

13 millióan is élhetnénk Magyarországon

Magyarországon már 1953-ban engedélyezték a korlátozások nélküli abortuszt. A jogszabályt 1956-ban, 1973-ban, majd 1992-ben is kiterjesztették, ezzel országunknak lett az egyik legliberálisabb abortuszszabályozása egész Európában. A nőknek engedély kell az abortuszhoz, azonban a törvény mára nagyon sok feltételt lehetővé tesz, ezzel az egész folyamat a valóságban formalitássá vált. Az ELTE kutatói szerint, ha kivennék az amúgy alkotmányellenesnek nyilvánított súlyos válsághelyzetre való hivatkozást az indokok közül, Magyarországon akár 13 millióan is élhetnének, a népesség 2003-ig nőtt volna.

Oké, azt már megszoktam, hogy akár elsővonalbeli magyar tudósok is bemennek mindenféle rádiókhoz és ha kérdezik őket akkor bátran, a hírnevük adta magabiztosság teljes tudatában mondják bele a marhaságot a mikrofonba olyasmiről, amihez tudniuk illene, hogy más tudományok művelője ért, szóval azt hittem, hogy ez egy újabb Szemerédi-jelenség, de nem. Ezek tényleg kutattak és publikálták is. 

Kelecsényi Nándor és Raffai Péter, az ELTE két kutatója vizsgálta tudományos igényességgel azt, hogy "mi lett volna, ha", és a kutatás eredményét az "IME - Egészségügyi vezetők szaklapja" nevű szakfolyóiratban publikálta, a "demográfia" névvel jelzett rovatban. Ez az egészségügyi szaklap így mutatkozik be:

Az IME az egészségügyi szakemberek munkáját segítő szaklap, amely az általános egészségpolitikai kérdésektől az irányítási feladatokon keresztül, a gyakorlati információkig terjedve - havi rendszerességgel - széles körű ismereteket közvetít. A megjelenő publikációkat és szakcikkeket a hazai egészségügy szaktekintélyei és az adott szakma neves képviselői készítik.

Nos, tehát a két kutató vagy a hazai egészségügy szaktekintélye vagy az adott szakma neves képviselője. Előbbi nem annyira valószínű, bár ki tudja, lehet, hogy titokban füvesasszony mind a kettő, de erre nincsenek hitelt érdemlő bizonyítékaim, szóval akkor inkább a szakma neves képviselői lesznek ők. De milyen szakma? Hülye kérdés, aki demográfiáról ír az mi más lenne, mint demográfus.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Kelecsényi Nándor fizikus Phd-hallgató, Raffai Péter tanársegéd pedig asztrofizikus, kedvenc kutatási területe a gravitációshullám-detektorok adatainak analízise. 

Na jó, de akkor ez így most mégis mi a franc lenne? Miért, milyen elgondolásból esik neki két fizikus olyan témát kutatni, ami valahol mégiscsak inkább a társadalomtudományokat művelő kollégáikra tartozna? És miért ez a meglehetősen furcsa kérdésfelvetés? Én tényleg azt hittem, hogy a "ha nagyanyámnak kereke volna és még áramszedője is, akkor villamos volna"-jellegű okfejtegetés az a vicc kategóriájába tartozik, erre fel tessék, komolynak látszó kutatók is ilyesmit kutatnak! Mi van itt, tessék mondani?

És mi lesz, mi várható? A jövő hónapban a történészek lapjában fog publikálni két sejtbiológus tudományos cikket arról, hogy mi lett volna, ha Árpád apánknak van néhány gépfegyvere? Októberben meg egy demográfus arról, hogy mi lett volna, ha a Jóisten enged nullával osztani és a gravitációs hullámok már a Nagy Bumm óta hézagosan terjedhetnének? Novemberben Kovács Janika első bés tanuló fog publikálni a Politikatudományi Szemlében egy szakcikket azzal a címmel, hogy: Mi lett volna, ha én vagyok Winnettou és van atombombám? 

De most kivételesen van heppiend is, ugyanis a hírre reagált az ELTE TáTK -ról Gregor Anna szociológus és ideidézném a lényeget:

Annak érdekében, hogy a felmerült kérdéseket tisztázni tudjuk, ezúton hívom meg sok szeretettel a két kutatót az ELTE Társadalomtudományi Karára, ahol az őszi félév során egy közösen egyeztetett időpontban zajló és egy mindannyiunk által elfogadott harmadik fél által moderált nyilvános vitán a fenti kérdéseimből kiindulva tudományos érveinket ütköztetni tudjuk a témában. Jelen jegyzetet e-mailen a két kutatónak is eljuttatom.

Ha ez a nyilvános vita összejönne, akkor egy picit helyére kerülnének a dolgok. Ha lesz, akkor én ott leszek, mert tényleg érdekelne, hogy elbasztunk-e valamit akkor, amikor elmulasztottuk a nagyit kerekekkel és áramszedővel felszerelni. Illetve azt tudjuk, hogy elbasztuk, de erre eddig nem nagyon volt tudományos igényű magyarázatunk. Hátha a vita meghallgatása után már lesz. Vagy nem. Win-win.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr375439448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.08.03. 14:06:16

"Asszonynak szülni kötelesség, lánynak dicsőség."
Tiszta sor.

csakférfi 2013.08.06. 16:33:37

Jól látom?Trollkodnak egymással a tudósok?
Mivé lett ez "világ"?
:)

kubikos11 2013.09.07. 06:32:07

Hű, de bedurvultak a demográfusok, attól, hogy valaki az engedélyük nélkül gondolkodni mert a népességszám-változások és az abortusz kapcsolatáról. Szerintem sokkal több esélye van egy fizikusnak jó adatértelmezést végezni népességi adatokon, mint a demográfusnak a detektorok adatain. A fizikus gyakori feladata a modellalkotás.

Nem olvastam a kritizált cikket, persze lehet, hogy rossz a modell. De akkor a cikkíró arról értekezzen, ne a kisiskolás Pistike Science-be ellőtt publikációjáról.

maroz 2013.09.07. 07:41:48

@kubikos11: Műtsenek is, ne álljunk már meg félúton. Nehogy már ne bírjon kikapni egy nyamvadt prosztatát az, aki olyan remekül alkot modelleket és olvas detektort. :)))

Számodra nem teljesen mindegy, hogy miről értekezik a cikkíró? Te úgysem arra reagálsz, hanem mondod (lásd: hű, de bedurvultak a...) azt, ami a fejedben van. Akkor meg? :)
süti beállítások módosítása