HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Agykerítések

2013.08.08. 03:14 | AtomLéda | 23 komment

Címkék: a létezés magyar minősége egyéb ápoltak

Maroz szorgalmasan irtogatja a magyar politikai zártosztály elmebajait jobbról-balról-középről, kiemelve a menthető és menthetetlen esetek látványos tüneteit, kivesézve kórlapokat, sőt, egész kórtörténeteket. Most egy valamelyest új perspektívát szeretnék megmutatni (nem mintha én beszélnék erről először a világon, de egy kisebbségi hangot felújítani mindig üdvös feladat).

Az a látásmódot érzékeltetném, ami akkor uralkodik el az emberen, amikor meglátogat egy elmegyógyintézetet, és egy idő után elkezd azon töprengeni, hogy mi alapján is kerülnek be az emberek oda, és mi alapján maradnak kint, mi a különbség őrült és épelméjű között, mi a határ őrültség és józanság között, és mi az az őrültség úgy egyáltalán. Ahogy belemélyedünk ebbe a kérdésbe, és vizsgálgatjuk a lelki s agyi betegségek szakkönyvi definícióit, leírásokat, eseteket, ezt összevetjük kövzvetlen és tágabb közösségeink tagjainak mindennapi viselkedésével, könnyen eljuthatunk abba az excentrikus hypochonder állapotba, amelyben minden második szembejövő embert neurotikusnak, személyiségzavarosnak, borderline bipolárisnak, PTSD-snek vagy OCD-snek látunk. Ekkor már nem az a kérdés (huszárvágással átugorva allegóriából valóságba), hogy a baloldali miért nem baloldali, s a jobbos miért nem jobbos, de még az sem, hogy a politikus fajta miért mind gyökér, hanem az, hogy milyen nézőpont, logika és ideológia-torzító kerítések, csavarok, barikádok és zárlatos áramkörök vannak beépülve minden ember agyába, függetlenül politikai beállítottságtól, iskolai végzettségtől vagy sörmárka-preferenciától. És most nem a jó öreg antipopulista népostorozások alanyairól beszélek, (hogy ki mit kommentel a miniszterelnök Facebookjára, vagy milyen korona milyen isteni hatalmában hisz), amelyekre záporoznak az "ilyen ország nincsek", meg "ez a nép birkák", vagy hogy "Abszurdisztánban ez máshogy megyek", hanem a láthatatlan, vagy legalábbis nagyon megbújó villanypásztorokról, amelyek a gondolatainkat üveglapokkal terelgetik, látószögünket tükrökkel csiszolgatják.

E terelők közül az egyik legjelentősebb a média orvul megbújó figyelem-koncentrációja. No jó, ha annyira orvul bújna, akkor nem írtak volna róla a Burzsoá Nyugdíjasok fasza számot, de a mindennapokban igenis alattomoskodik a jelenség, és főleg azok nem veszik észre, akik a középpontjában vannak. A társadalomtudósoknak van egy módszertani eszköze, amivel úgynevezett társadalmi "termékeket" vesznek a kutatás alapegységeként, ezeket dolgozzák fel. Termék lehet könyv, film, sorozatepizód, újság, képeslap, festmény vagy autentikus műanyag sámándob. Előre definiált szempontok szerint nagyon sok terméket megvizsgálnak, majd rendszerszintű összefüggéseket keresnek. Például megállapítják, hogy mennyire erőszakos és szexuális a TV2 az RTL Klub műsora egymáshoz képest úgy, hogy megmondják, hogy mit neveznek ők erőszakosnak és szexuálisnak, majd marha hosszú ideig rendszeresen nézik a két csatornát, és a szempontjaik szerint végül arra jutnak, hogy a TV2-ben több a csöcs, de az RTL Klubban több a kardozás. Ilyen termékvizsgálattal lehet a média figyelmét, kedvelt témáit és alanyait is feltérképezni. Nekem ugyan nincs a kezemben ilyen kutatás, de roppantul tudománytalanul és nagyon nem elegánsan megállapítom, hogy az egész kibaszott országos szintű médiaspektrum olyan szinten Budapestre koncentrálódik, hogy simán gravitációs pályára áll körülötte az ország. Mint ahogy meg is teszi. Mert ugye - közhely - a média alakítja a valóságot.

A következő kóreseten szeretném bemutatni ezt a hosszan felkonferált pest-ist (bruhaha): Miért gyűlöli a Fidesz a fiatalokat? - a.k.a. Miért gyűlölik a budapest-belvárosi, mellesleg fideszes polgármesterek a felső-középosztálybeli fiataloknak otthont adó szórakozóhelyeket?

Urbi et orbi

Dudás Gergely szerző rögtön egy nagy, átfogó megmondással nyit, hogy megalapozza a terepet mondanivalójának. Utal a vélt konszenzusra, invokál.

Van ez a helyzet, hogy az elmúlt pár évben újra kicsit ciki lett magyarnak lenni. Hazug miniszterelnökök, fogy a demokrácia, a sajtószabadság, elküldjük egy kicsit az anyjukba a multikat, az EU-t, meg úgy általában ezt az egész jogállamiságot és szabadversenyes kapitalizmust.

Amivel máris beszorította a történetét a provincializmus és az elitizmus látószögébe. Egyfajta "Kádár elvtárs útmutatásai alapjánnal", kötelező előmondókával kezd: megegerősíti, hogy bizony az Orbán az rossz (gálánsan miniszterelnököknek hívva őt), és felsorolja azokat a dolgokat, amelyeket az értelmiségi elit legfontosabb problémáknak lát: jogállam, sajtószabadság, demokrácia formális értelmezése, satöbbi blabla - na mindennek a hiánya. Azabaj. Ráadásul milyen ciki, hogy az a buta magyar nép elküldi az anyjába a multikat meg az EU-t. Az újságíró így beszélvén (vélemény- és hírforrás lévén [komolyan, érdekel még bárkit a különbség?]), tudatlanságból elhallgatja az olvasó elől, hogy "az EU-ban" mostanság elég trendi elküldeni az EU-t és a multikat az anyjukba, jelentős pártok jutnak jelentős hatalomba ilyen üzenetekből kovácsolva politikai tőkét. Az olvasó tehát megkapja, hogy mik azok az értékek, amelyekért küzdeni kell, és megkapja, hogy milyen gáz bankutálóként viselkedni. Persze ezzel az olvasó dönthet úgy, hogy nem ért egyet (se az értékekkel, se a viselkedés elítélésével), de rögtön beszorult abba a diskurzusba, amelyben ezt a világ- és ország- és helyzetértékelést kritizálja, nem új nézőpontot hasít (mint a Mandiner megbízhatóan mocsári troll kommentelői). De ez csak a kezdet.

Ehhez képest van az országban néhány olyan dolog, amit az állam ugyan nemhogy nem igazán támogatott, de sokszor még gáncsolt is, mégis jól, egyre jobban működik, és amire büszkék lehetünk. Néhány ember ötletei, beruházása és munkája nyomán olyan dolgok (magyar kis- és középvállalkozások) működnek, amiknek híre van a világban. És nem, nem csak a Sziget, van még néhány példa: fejlődik borostól-éttermestől az egész gasztroszcéna, a pesti kávéházi élet, a színházi tér vagy éppen a szórakozóhelyek.

Miután lubickoltunk egy kicsit a nemzetközi és ideológiai provincializmusban, ideje belecsobbanni a hazai vízválasztóba. Olyan lezser könnyedséggel azonosítja az író az országot (10 millió lakos) Budapest elit részével (felső 10 000 lakos), hogy öröm nézni. Egyenesen odáig megy, hogy "a Szimpla Kert meg az A38, meg pár jó étterem" kötnek minket Európához, és ebben semmi furcsát, vagy kivetnivalót nem talál. Belemegy abba, hogy ezen helyek fejlesztése kardinális gazdasági kérdés, és nagyon fontos, hogy a sok gazdag turista ezeken a helyeken költse el a pénzét, mert abból lesz nekünk jó kis nemzeti (vagy nem nemzeti, ízlés szerint) gazdaságunk. Leszögezi és kinyilvánítja, hogy "egy normális ország örül, ha életre kap és fejlődik a fővárosa", és a diskurzus másik oldalára a töcskölődő (kiemelten fideszes) politikusokat és kiszámíthatatlan vállalkozási környezetet teremtő döntéshozókat meg a hangzavar miatt panaszkodó néniket állítja. Az ország problémáira (csökkenő reálbérek, recesszív gazdaság) a főváros szolgáltatásainak felturbózott exportja a megoldás. Teremnek majd munkahelyek, lesz pénz meg boldogság. "Csak békén kell hagyni."

Dudás Gergely agykerítései, amelyet cikkén keresztül az olvasókra örökít, elzárja a (köz)gondolkodástól a következőket: a pesti kávéházi élet és a színházi gasztroszcéna nem Országos Főnemzeti Közérdekű Intézmény, hanem rétegigény, elitigény. Nem csak azon egyértelmű okból, hogy csak kiváltságos kevesek veszik ezeket igénybe, hanem azért is, mert teljes bullshit az, hogy ebből a teremtődő munkahelyeken vagy idelátogató kűfődiek pénzén keresztül az "átlagpolgár" is profitál. Ki magyarázná meg a BAZ-megyeinek, a dél-hevesinek, a dél-baranyainak vagy bármely leszakadó falunak, kistérségnek, megyének (lassan régiónak), hogy neki aztán nemzetgazdaságilag kurva jó lesz, ha Jack vagy Hans idejön csapatni a Szimplába és ráadásul a barátait is elhozza legközelebb? A Dudás által "nem normálisnak" megjelölt országot az árokban hagyta a fővárosa, baszik ténylegesen foglalkozni a problémáival. Mutatja ezt gyönyörűen az, hogy Dudásnál nem az a gond, hogy Budapesten kívül lényegesen nehezebb munkahelyet találni, átlagban rosszabbul élnek az emberek (kevesebb hús jut az asztalra, ritkábban mehetnek el nyaralni, kevesebb jármű, mobiltelefon és bér jut egy emberre, ésatöbbi, ésatöbbi), nem az a gond, hogy a közpénzek újraelosztásánál a közép-magyarországi régió és főleg Budapest toronymagasan vezet a leszakadók rovására (ennyit a pénzt behozó turisták országos hasznáról), még az sem a gond, hogy még a megyeszékhelyek és nagyobb városok sincsenek sehol "élet és fejlődés" terén, se színház, se gasztroszcéna, se kávéház nincs, vagy ami van, az az utolsókat rúgja (pedig ez azért közelebb lehetne a belvárosi arcokhoz), nem, ez mind a fehér képernyő a sorok között, mert az ország problémáit a Fogasház meg az A38 nyögik. Mert a gördülékeny romkocsma és hajószórakozóhely, az mindenképpen kell nekünk, magyaroknak..

Meg az a jogállam nevű miafene, mert meg van írva a Demokrácia Könyvben, hogy arra van szükség a dolgok működéséhez. Egyébként is milyen gáz, hogy a ciki magyarok elutasítják a szabadversenyes kapitalizmust, nem értik, hogy mennyire szükségünk van nekünk a bar-lounge-pubok versengésére. Pedig milyen jó is az, amikor "csak hagyjuk, hogy menjenek a dolgok". Meg milyen gáz, hogy elutasítják az EU-t is, amikor ott van hozzá a kapcsolatunk, amit mindenkinek látni és használni kéne: 60 000 Ft-os hetijegyű budapesti fesztiválok és 600 Ft-os sört kínáló budapesti romkocsmák.

Dudás szavaival élve: fel kellene ébredni. Ha valaki örömmel azt tolja az arcodba országos sajtóorgánumból, hogy minket az köt Európához (mindenféle avítt és hülye "értékek" helyett), hogy budapesti helyekkel kiszolgáljuk a nyugati luxusfogyasztókat, és ez nagyon jó dolog, sőt, országos érdek, akkor valószínűleg valami nagyon erős figyelemeltolódás és kerítésállítgatás történt annak a valakinek az agyában, és a főnökeinek, munkatársainak és olvasótáborának az agyában.

Így tolja el a média hírein, hírválogatásán (ugye már az is torzít, hogy miről beszélünk egyáltalán, a szombathelyi vagy miskolci buszlerobbanás nem fog országos címlapra kerülni, de a XXI. kerületi igen), véleménycikkein (amelyet budapesti emberek írnak Budapestről, Budapestről) az agyak kerítéseit az ország és Európa, Európa és az ország és a világ, az ország és A Város között úgy, hogy véletlenül se alakulhasson ki értelmes diskurzus mindezek viszonyáról, az egyes részek jelentőségéről és "az ország problémáiról".

23 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr975450599

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Agykerítések 2013.08.08. 16:39:03

Az országot az árokban hagyta a fővárosa, baszik ténylegesen foglalkozni a problémáival.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2013.08.08. 07:59:46

Me' most mér? Tele vidéki hírrel az ojság!

index.hu/belfold/2013/08/07/szarvasmarha_gyilkolt_bekes_megyeben/

"Belföld
Szarvasmarha gyilkolt Békés megyében
Index
2013. augusztus 7., szerda 21:12 |
Kapcsolódó
Motorost öltek a szamarak
Kóbor szamár ölte meg a dél-afrikai edzőt
Tehén zuhant rá, meghalt
Fél percen át öklelte a bika a férfit
(4)
Címkék
marha, háziállat, gyilkos

A 65 éves N. György túl közel merészkedett egy szarvasmarhához a Békés megyei Kötegyán, az állat halálra sebezte a férfit, írja a Borsonline.

A rendőrök az állat szarván és fején vérnyomokat találtak."

Az Index "Belföld" rovatából idéztem. De legalább megtudtuk, hogy van, létezik Békés megye és ott van egy olyan nevű település, hogy Kötegya.

panelburzsuj 2013.08.08. 10:39:11

Érdekes vidék-főváros kerítésbontási kísérlet egy decemberi cikken rágódni a vadifriss O.Z.O.R.A. ismertében.

Pedig jópofa lenne végigzongorázni, hogy ha Budapest népének érzékelhető többletbevételt jelent a buliturizmus, akkor vajon a megyehatársávban lokális birkahodályból globális hippitanyává átgyúrt Dádpuszta vajon hoz-e némi plusszocska kosztpénzt a környékbelieknek.

Még a ceteris paribus is nagyjából adott: a rendeezvénycseszegetés ugyanis nemzetileg egységes szolgálati szabályzat szerint zajlik.

panelburzsuj 2013.08.08. 12:20:41

@mórka:

Tessék jobban megbecsülni a marozi humort.

mórka 2013.08.08. 12:43:53

@panelburzsuj:
Huhhh! Az ám, humor is lehetne. Akkor csúnyán mellényúltam.)
De maroztól?...

(Örülök, hogy megint vagy.)

panelburzsuj 2013.08.08. 12:51:05

@mórka:

Maroz abba a nemzedékbe tartozik, akit fogékony korában azzal provokáltak, hogy citromízű banán nem nő banánfán.

Hát most ő majd megmutatja, hogy pedig de.

AtomLéda 2013.08.08. 13:09:36

Szeretem megválogatni, hogy min rágódok, azt az illúziót adja, hogy van ráhatásom a dolgokra. Az lényegesen kevésbé érdekel, hogy az ozorai fesztihippizőket (mint fél füllel hallom a kenőpénz csúsztatásának elmulasztása miatt) éppen hogyan ánuszolják azok a rendőrök, akiknek a Duna túlpartján, nyúlfarknyi 80 km-el arrébb szolgálatot teljesítő haverjai gyanúsítottakat vernek agyon.

panelburzsuj 2013.08.08. 13:48:11

@AtomLéda:

Én meg aszittem, hogy poszt a Budapest körül pörgésről, turizmusról, jövedelmekről, effélékrők szól.

Nem a füves hippikről.

Tévedtem.

Lemásszak?

maroz 2013.08.08. 17:22:01

@panelburzsuj: Szerintem maradj, itt kifejezetten imádjuk azt a panelt, mely szerint: "miért arról írt a szerző, amiről és miért nem másról?".

Persze van ennek klasszikusa is:

...
-És mér' nem azt választja?
-Hát mer' nem azt választom!
-Köszönöm szépen!

www.youtube.com/watch?v=l3qSdWBXQ_M

tarackos 2013.08.08. 17:33:01

A külföld se igazán érdekli a sajtót, csak a főbb híreket hozzák szvsz azt se nagyon csorog végig a rendszeren.

Ergo bezárkóztunk és még azon belül is max a település\megyehatárig látunk. Nem véletlen nem tart sehol a régióba szervezés sem. Most szervezik át a köziget hallot vki a régiókról?

panelburzsuj 2013.08.08. 22:09:09

@maroz:

Te is elkaptad a fidióta értetlenkedést?

Cseppfertőzés útján terjed, vagy dróton is?

maroz 2013.08.09. 07:17:00

@panelburzsuj: Nemi úton, úgyhogy ne baszogass. ;)

panelburzsuj 2013.08.09. 10:05:42

@maroz:

Ne ártsd bele magad a Bíborkirály Atomlédája körüli trubadúrkodásomba.

Mert kéretlen lovagnak BOT a fizetsége! ...

Wintermoots (törölt) 2013.08.14. 17:56:55

off
maroz.

jótündér:
"És ebben talán igaza volt maroznak... A budapesti értelmiség egyes képviselői majdnem ugyanolyan méla undorral írnak az alsó-középosztálybeli és alatti vidéki emberekről, mint a jobberek a cigányokról."

Montefiore:
"Nem volt igaza. Maroznak az alsóközéposztály iránti részvét vagy közösségérzés az alapvető, ellened és ellenem, pontosabban az általunk megjelenített teljesítmények, értékek és kulturális lenyomat elleni indulatának kivetülése, ürügye, abúzus"

maroz 2013.08.14. 18:34:26

@Wintermoots: Talán igazam van, ez tetszik. Hosszú hónapokon keresztül mondogattam neki, próbáltam ilyen, olyan és amolyan módon megmutatni, hogy hogyan gondolkodik, érez, viszonyul egy vidéki középosztálybeli és attól lefelé a budapesti értelmiség cinikus egoizmusához és elitista attitűdjeihez, aminek a vége az lett, hogy a mispóchéja noszogatására kibaszott velem, elvégre nem utálják még őket elegen, hadd csináljunk abból is ellenséget, aki nem volt, nagyon nem volt az.

A másikat, azt a nudnyik smokkot hagynám, ő és a mispóche tökéletesen megmagyarázta, érthetővé tette számomra, hogy a magyarok, különösen a vidéki, középosztályközeli magyarok miért is voltak képesek támogatni, jobb esetben eltűrni az antiszemitizmust anno. Igen, az ilyen Jótündérek, Montefiórék és az az okádék zsidó bagázs a Vincent körül igenis meg tudják kedveltetni szinte bárkivel az antiszemitizmust. Legalább egy picit. Mondjuk annyira, hogy ha nem is tevőlegesen, de szemlélődőként kéjesen végignézném, ahogyan ezeknek az aljas zsidóknak egy kifejezetten méretes és kellően sorjás Dávid-csillagot egy kicsikét feldugnának a seggükbe, és ma már ott tartok, hogy ezért az ábrándomért egy csöppet sem szégyellem magam.

És akkor ugye szó se essék a baloldaliságról, a liberalizmusról, a humanizmusról, amit úgyszintén teljesen és totálisan meg tudok érteni, hogy ezek a pöffeszkedő elit és elitista faszok meg bírtak utáltatni annyi emberrel ebben az országban. Hát, igen, talán azt se nagyon bánnám, ha egyik-másik komcsi kádergyereknek a seggére valami mást operálnának a párttól kapott székecske helyett, lennének ötleteim, és akkor még valahol kifejezetten finom voltam ezzel a társasággal ahhoz képest, amit érdemelnének.

Szóval kurvára nem érdekel engem az ő "talán"-juk, meg az egész kibaszott elitista klubjuk, örüljenek a kiváltságos helyzetüknek, írják a blogjukat, örüljenek, amíg valaki ki nem deríti, hogy az is csak egy szaros szoci pártblog, mint az Egyenlítő, basszák meg egymást halomra a "talán"-jukkal együtt. Nem érdekelnek.

Wintermoots (törölt) 2013.08.14. 21:52:54

@maroz:

kétségkívül van igazad, legalábbis valamilyen mértékig.

és ezt még idemásolom:

aronsatie 2013.08.14. 18:09:47
@jotunder: Dehogy volt igaza. A részvétlenség nem nézet- vagy lakóhelyfüggő. Alighanem veleszületett adottság. Maroznak például volt(van) belőle dögivel.

hát igen, ilyen kommentek is leíródnak ott. na mindegy.

maroz 2013.08.15. 07:04:48

@Wintermoots: Íródjanak, az ő bajuk. Attól a helytől, azoktól az emberektől eltávolodni mentálhigiénés kérdés.

Amúgy meg ez is egy klasszikus jin-jang, mert például ha Jótündér nem egy ennyire aljasmód jellemgyenge ember, és nem rúg ki mert reszket a mispóchéjának a szemöldökösszevonásától akkor talán én a mai napig nem jövök rá arra, hogy mekkora ostoba aljasság a részéről ez a Taktaharkányi Főiskolázás. Akkor lehet, hogy simán elfogadom az ő véleményét a vidéki felsőoktatási intézményekről és lököm én is izomból az elitista dumáját.

Ontopik:

444.hu/2013/08/12/leci-sziget-ne-cseszodj-el/

"Ami Magyarországon egyszer elromlik, azt soha a büdös életben nem javítja meg senki. A Sziget fesztivál most ennek a végleges elromlásnak a határán billeg. Egy-két éven belül el fog dőlni, hogy menthető-e, vagy le kell mondanunk a Magyarországot a világhoz kötő egyre kevesebb szál közül egy újabbról."

És végig ebben a hangszerelésben tovább. "A Sziget hete Magyarország egyik legfontosabb hete.", írja ezt egy, a Vincent-kádergyerekekhez hasonlóan ezüstkanállal a seggében született budapesti juppi, és neki elhihetjük, hogy tényleg ez Magyarország legfontosabb problémája, hiszen évekig járta turistaként a világot, ha ő nem érti Magyarországot, akkor ki más?

Harald Blåtand 2013.08.15. 09:05:06

@maroz: "miért arról írt a szerző, amiről és miért nem másról?".
Mindezt egy poszt alatt, ami azt ragozza, hogy Dudás miért arról írt cikket amiről, mikor írhatna arról, hogy vidéken nehezebb munkát találni :-)

panelburzsuj 2013.08.15. 10:31:53

@Harald Blåtand:

(Ez attól lehet, hogy az orbanitisz lappangási ideje igen hosszú. Soká tűnnek fel a fertőzöttnek az olyan egyértelmű tünetek, hogy az ő keze is önnön maga felé görbül, hogy a gyevi bíró számára is kedvesebb, hogy a saját egyzászlaja alatt picit mindig módusul a SZMSZ...)

maroz 2013.08.15. 10:38:51

@Harald Blåtand: Nem nagyon tudom mit lépjek erre. Ha nem válaszolok az se jó, mert olyankor azt mondják, hogy na, már megint megsértődött, ha pikírtül beszólok (adjon isten/fogadj isten aránypár) az se jó, mert, mert mit tudom én, nem jó, szóval nehéz ügy ez.

Ha azzal a meggyőződéssel lennék, hogy egy vagy a szokványos ugari trollok közül akkor könnyebb dolgom lenne, de sajnos tudom rólad, hogy egy értelmes ember vagy, így itt állok tökig a bizonytalanságban. Kinézem belőled, hogy valójában megértetted miről szól a poszt, hogy mit ragoz. Hogy képes vagy levenni, miszerint nem arról, hogy Dudás miért arról és miért nem másról, hanem egy gondolkodásmódról, az értelmiségi elitünk egy részének egy nagyon jellegzetes gondolkodásmódjáról, és Dudás idézése csak szemlélteti ezt a kritika tárgyává tett gondolkodásmódot. Hogy a poszt ezt a gondolkodásmódot ragozza.

Most akkor ezek után mit kezdjek az attribúcióval, mire véljem, milyen okát adjam ennek a kommentednek? Emlékeim szerint te nem túl sűrűn szoktál itt előfordulni kommentelőként (eufémia), aztán egyszer csak megjelensz és egy kisded beszólásért még azt is megkockáztatod, hogy butábbnak mutasd magad, mint, és én nem értem, hogy miért teszed ezt.

Miért?

Harald Blåtand 2013.08.15. 13:21:39

@maroz: Tekintsd inkább ugari trollságnak. (Olykor tudom produkálni.) Vannak kommentek, amiket jobb nem elküldeni. Erről a kommentemről az elküldése után éreztem meg, hogy nem kellett volna. Egy mosolyt a képernyő előtt megér az ilyesmi, faszkodós kommentet nem. Úgyhogy bocsánat. Vissza only read üzemmódba.

maroz 2013.08.15. 13:42:36

@Harald Blåtand: Oké, köszönöm a választ! :)
süti beállítások módosítása