HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Na, elmentek ám ti a picsába, de sürgősen!

2013.11.14. 11:04 | maroz | 20 komment

Címkék: média civil ballib

Azt írja Misetics Bálint az eléggé nyilvánvalóan nyalni valónak Gyurcsányék seggét kiválasztó Magyar Narancsban, hogy:

A demokrácia nem csupán intézményrendszer, hanem folyamat, amelynek során a döntéshozóknak nyilvános vitában kell megvédeniük az álláspontjukat. Az intézkedéseiket olyan morális és szakmai érvekkel kell tudniuk alátámasztani, amelyek kiállják a nyilvánosság próbáját. És noha a Fidesz – a közmédia feletti közvetlen kontrollal és a Fidesz-közeli médiabirodalom megerősítésével – minden korábbinál szűkebb körbe szorította vissza a demokratikus párbeszéd lehetőségét, a demokrácia látszatára adnak még, és ezért nagy ritkán kellemetlen kérdésekre is válaszolniuk kell.

Namost. Nekem ehhez az egészhez lenne egy egészen aprócska történetecském. Tarlós abban a bizonyos Misetics által említett médiabirodalomban bő negyedórán keresztül beszélt Budapest problémáiról, többek között a hajléktalanokról, az utcán élés tervezett jogszabályi tiltásáról és mondott pár megfontolandót azokról is, akik ez ellen eléggé látványosan ágálnak. Ismétlem, hosszan, érvelve és tényeket, adatokat is használva fejtegette kifelé a saját álláspontját. Ha megnézi az ember a videót, és nincs a szemén balliberális szürkehályog, akkor pontosan azt látja, amit Misetics is elvárna egy döntéshozótól: morális és szakmai érvekkel támasztja alá az intézkedéseit, és akkor nézzük, hogy ezek mennyire állják ki a nyilvánosság próbáját.

A Policy Solutions 2013 júliusában egy reprezentatív felmérés során megkérdezte a budapestieket, hogy mit is gondolnak a hajléktalanságot tiltó rendelet tervezett szigorításáról. A felmérés szerint a budapestiek 49%-a vagy elégedett az eddigiekkel, vagy még jobban szigorítana, 45%-a pedig nem tartja a tiltást jó megoldásnak. 

Mit láthattunk tehát eddig? Azt, hogy Tarlós abban a bizonyos Fidesz-közeliben hosszan és alátámasztva, és azt is, hogy annak, amiket elmondott Budapesten megvan a többségi támogatottsága. És akkor mit látunk mindeközben a nemfideszközeli, egészen konkrétan a balliberális médiában? Foglalkoztak-e érdemben a Tarlós által elmondottakkal? Basztak-e akár egyetlen sort is el a hajléktalanokra, a tervezett kitiltásukra és arra, hogy Tarlós szigorítást alátámasztó érvei miért is hibásak, ha hibásak? Egy frászt. Hát akkor mit csináltak?

Csak a szokásosat. Előkapták a kedvenc és megunhatatlan lemezüket és lejátszották: Tarlós zsidózott, trálálálálá! És ez ment végig, rágják a gittet a pártok és nyomukban a pártlapjaik engedelmesen, Tarlós zsidózott, meg különben is, Tormay Cécile utca, természetesen megszólalt Gyurcsány is, és még természetesebben rögtön alá is szopott egyet az őt fárosznak bevállaló Magyar Narancs is, "Nem. Zsi. Dó. Zunk.", gagyogja az ügyeletes idióta, és körülbelül itt véget is ér a balliberális média viszonyulása a hajléktalanság tervezett újraszabályozásához. Ez van, a demokrácia nagyobb örömére a balliberális agyrém ennyit tud reagálni Tarlósra, ennyi mondanivalója, válasza van az elhangzott érvekre. A balliberális médiát követők pedig újból megtudhatják, amit nekik a balliberálisok szerint a világról tudniuk kell:

Hajléktalanság? -  Nem. Zsi. Dó. Zunk.

Ennyi. Ez a balliberális oldal szerint a vita. Egyéb, kedves Móricka? Semmi egyéb. A balliberális oldal pinája a "Nem. Zsi. Dó. Zunk.". Illetve még annyi, hogy a pártlap, az egyik a nem-fideszközeliek közül még hazudik is egy orbitálisat, de erről már írtam korábban

Mi következik számomra mindebből? Annyi, hogy Misetics Bálint vagy átgondolja, hogy kik is a problémával foglalkozás igazi gátjai, foglalkozik érdemben azzal is, hogy a fidesz-közelinél borzalmasabb már csak a balliberális-közeli médiabirodalom tud lenni, és persze azzal is, hogy az általa helyesen óhajtott vitának ma meggyőződésem szerint a monomániáiába belehülyült, a Gyurcsány&Co. aljasságaitól morálisan iszamós balliberális oldal a komolyabb akadálya. Vagy ha nem foglalkozik az előbbiekkel, ha betagozódik kritika nélkül ebbe az egyre undorítóbb trágyafolyamba, akkor sajnos csak annyit mondhatok, hogy elmennek ők ám a picsába. Nincs harag, nincs semmi személyes, de ha már valaki önként beépül a balliberális oldalba, akkor azt sajnos kénytelen leszek én is betagozódottként kezelni és ha már a balliberális oldalt a picsába kívánom, akkor ugye a szimbiontáit is oda ésszerű.  

20 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr555632630

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.15. 15:00:10

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tarackos 2013.11.14. 13:29:51

Nem érted ezt. Egyszerűbb kidobolni és felnégyelni akinek nem tetszik a tuti. Megjegyzem, szvsz, a magyar elit egészére jellemző ez a hozzáállás.

maroz 2013.11.14. 14:06:04

@tarackos: És akkor olvasom a Mandineren, hogy a nagy megújulás jegyében a bajnaipárt egy őskövület komcsit indít, Göndör István személyében. Mert hogy Orbántakaroggy.

Ésszerű. Orbánt azokkal lehet a leginkább leváltani, akik miatt annyian elfordultak a ballibtől, hogy hirtelen a jobboldalra ráborult egy aprócska kétharmad-majdnemháromnegyed. Nem is ésszerű, egyenesen zseniális.

Teljesen érthető, ha ezek miatt a zsenik miatt mindent belerángatunk a tengermély szarba, ami még legalább valamelyest civil lenne és némi erőlködéssel kívül bírna maradni az emésztőgödrön.

tarackos 2013.11.14. 15:02:19

@maroz: Azt kellene csinálniuk amit Viki csinált az Első Aranykort követő puccs után: járni az országot és házalni vmi létező vízióval. Politikai közösséget építeni. Ők viszont az Orbán takarodj-ra játszanak.

Ha innen nézed mindegy kit indítanak, ha ilyen a hangulat bárkit megszavaznak.

Viszont nekem ettől már több kell így lehet jobb lenne veszni hagyni őket amit Te is pedzegettél már. Viszont nem vagyok abban biztos, hogy ez kinyírná az mszp-t.

Szvsz hosszú távon valódi részvétel nélkül csak mázlival megy vagy marad a vegetálás.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.11.14. 19:07:22

Volt egyszer egy kétgyerekes apa. Gyerekeivel naponta kellett kerülgetnie a házuk mellett aléltan fekvő, két-három méter sugarú körben levet eresztő hajléktalant. Ez az apa történetesen blogger is volt, és le merte írni egy blogposztban, hogy a levet eresztő hajléktalan - levet ereszt.

Kapott is ám érte Misetics Bálint elődeitől és mentoraitól. Hont András épp csak nem nevezte büdös faszszopónak. (Annak nevezte, csak áthúzva.) Megírták az igazi nevét is - bár azt már korábban megírta egy közismert elmebeteg, amikor egy ironikus posztot félreértve azt hitte, hogy az említett blogger filozófusüldözésben vesz részt, és gondolta, hátha ki tudja nyírni a munkahelyén.

Mit csinálnának ezek, ha olyan hatalmuk lenne, mint most a Fidesznek? Nem akarom megtudni. Csatlakozom a poszt címéhez.

maroz 2013.11.16. 09:45:50

Hihi, nagy hirtelen de píszí lett a hávégé. Van egy írásuk a tótjóskáékról, Hont András istenfaszázza benne rendesen a farizeus szocikat, na jó, ez vicc volt, a tótjóskáéknak szabad elkergetni a züllött hajléktalanokat, mert ugye az más:

"A szocialista vezetésű XIII. kerület esete furcsa, hiszen a parlamentben az MSZP folymatosan bírálta a kormánypártok törekvéseit a hajléktalanprobléma rendészeti ügyként történő kezelése miatt. Tóth József polgármester ugyanakkor nem először érzékeltette, hogy nem szívesen látja a hajléktalanokat, hiszen egy éve az önkormányzat nem engedélyezte a Szabolcs utcai hajléktalanközpont megnyitását, ahová a Dózsa György úti krízisközpontot költöztették volna. "A területet fejleszteni, nem pedig lezülleszteni kívánják” – indokolta akkor Tóth József, a XIII. kerület polgármestere az önkormányzat döntését."

Ami vicces, az a link, ami erre a cikkre mutat:

hvg.hu/itthon/20131114_Meghatralt_az_MSZPs_polgarmester

Igen ám, de csütörtökön még ez volt:

hvg.hu/itthon/20131114_toth_joska

toportyánzsóti 2013.11.16. 14:50:40

Szürkehályogért neked sem kell a szomszédba menni.Baller basztatással gyakorlatice csak a fasiszta oligarchák szekerét tolod akik csak a magyarokat gyilkolják etatista etnokráciájukkal és elképesztő hozzánemértésükkel,félműveltségükkel.

maroz 2013.11.16. 15:09:43

@toportyánzsóti: Konkrétan mi az, amiben nincs igazam, amikor a ballerokat basztatom? Mi az, amit állítok, és hamisan állítom?

Én például örülnék annak, ha azon embertársainkkal, akik önhibájukból vagy önhibájukon kívül kikerültek a számunkra is megszokott életkörülmények közül szolidárisak lennénk. De ismétlem, én annak örülnék, ha szolidárisak lennénk, és nem annak, ha ezeket az embereket, az ő helyzetüket ostoba kultúrharcokban bunkóként használnánk. Mi mást tehetnék, mint azt, hogy szólok, jelzem a felháborodásomat, ha azt látom, hogy a balliberális oldal a problémáról beszélés, a megoldás keresése helyett ostoba kultúrharcot folytat, és persze mindeközben a hajléktalanokról pontosan ugyanúgy vélekedik, pontosan ugyanúgy nyilatkozik, ahogyan azok az általad is szóba hozott fasiszta akárkik?

Amikor egy szoci polgármester, konkrétan Tóth József mondja züllesztő és emiatt a kerületből elüldözendő alakoknak a hajléktalanokat az mitől jobb, mitől kéne nekem azt inkább elfogadnom, mint amikor ugyanezt mondjuk egy fideszes főfasz csinálja? Mitől jobb a baller Tóth József, mint a jobber mindegyhogyki?

toportyánzsóti 2013.11.16. 15:54:10

Látom nem érted hogy fasiszta jobber hulladékok szekerét tolod,fordítva ülsz a lovon.Szálkákat keresgélsz pedig van gerenda is.

Alonee 2013.11.16. 17:34:32

@toportyánzsóti: Van abban valami, hogy Maroz, mostanában mintha mindenütt a ballibet látná, de azt érvelve teszi és úgy, hogy én, nem tudok vitatkozni vele. A fenti egyébként jelentéktelen mondatomból, ha megengeded, kiemelném az érv szót. Na ez egy olyan, érdekes kis dolog, aminek lététől vagy hiányától válik valaki vitapartnerré, vagy nem. Olyan uncsi lehet, mindenben a nácit/fasisztát látni.

burgener 2013.11.16. 18:11:26

Aha, Tarlós érvelt.
Ez valóban fontos dolog.
Tóth is pont azt teszi, mint a fidesz.
Ez is fontos.

Most írd le, légy szíves, a saját véleményedet, ne a két tábor hozzáállásáról, hanem a hajléktalan-problémáról.

Köszönöm!

maroz 2013.11.16. 18:55:40

@burgener: Annak mi értelme?

Tarlós Budapest főpolgármestere. 1,7 millió ember sorsára van valamilyen mértékben hatással. Ha mond valamit százezrek figyelnek rá, ha nem többen.

A balliberális közösség véleményvezéreire több százezer ember figyel. Vagy több.

Nekem ezen a blogon van olyan napi 60-70 látogatóm. Azaz néhány tíz. Ha valahol szemlézik valamelyik posztom, akkor ez felmehet néhány százra, de előfordult már olyan is, hogy néhány ezerre. De a tipikus a néhány tíz.

Az én véleményem teljesen irreleváns, mert gyakorlatilag senkire nincs hatással. Tarlós véleménye releváns, a ballib véleménye releváns, és én csak annyit tettem szóvá, hogy Miseticsnek igaza van, Tarlóstól is és a ballibtől is elvárható lenne, hogy tisztességgel vitassa meg ezt a problémát, de Miseticsnek abban nincs igaza, hogy a fideszre és Tarlósra mutogat, mert nem ők azok, akik a tisztességes vita egyedüli vagy akár meghatározó ellehetetlenítői. Ez poszt erről szólt.

Amúgy meg én már megírtam a hajléktalanokról a saját véleményemet, tehát a kérésednek még a megszületése előtt eleget tettem. Sajnos linkkel nem tudok segíteni, de ha gondolod próbáld meg te magad megkeresni, ott van azon a blogon, amit az elitkém aljas mód ellopott tőlem. Én annak többet a környékére se megyek, akkor lássam őket, amikor a hátam közepit.

maroz 2013.11.16. 19:50:21

@burgener: No, megnéztem, van a gépemen egy mentés arról a posztról, amiben leírtam a saját véleményemet, kiszedtem belőle a linket:

Thu, 17 Nov 2011 17:16:00 +0100 Export orulunkvincent.blog.hu/2011/11/17/tarlos_es_a_hajlektalanok_ujratoltve

Erre négy nap múlva lett egy ellenposzt, olvasd el azt is, ha gondolod. Én is újraolvastam. Különösen az a rész tetszett, amelyikben a blogger kádárrendszerezik. Pofa, az aztán van. Na, de ez mellékszál, a lényeg, hogy én a kérésednek szinte napra pontosan két évvel ezelőtt már eleget tettem.

burgener 2013.11.16. 20:33:43

@maroz: Amit akkor írtál, tanulságos, elgondolkodtató és árnyalt.

A véleményed sokkal érdekesebb, mint Tarlósé és Tóthé.

Mert nem felülről írod.

toportyánzsóti 2013.11.17. 08:15:38

@Alonee: Ülnek az érvek,csak szerintem sokadrangú amiket felvet,miközben a narancsmaffia teljesen tönkrevágja Mária országát demokratikuss puccsával végleg fasiszta nagytőke csicskájáva degradálja.

maroz 2013.11.17. 11:05:28

@toportyánzsóti: Ott a grafikon, megnézted? Nézd meg:

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/tarkiossz.JPG

Vagy nézd meg ezt a másikat:

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/baljobb.jpg

Nincs baloldal, nincs közép, csak a jobb van. És mindez két, egymást követő balliberális kormányzati ciklus alatt állt be, valamint lassan négy évnyi Orbán-kormány után ugyanúgy a jobboldal tűnik elfogadottabbnak, mint 2010-ben.

Az én érveim arról szólnak, hogy ennek a drasztikus jobbratolódásnak oka a balliberális elit szinte totális alkalmatlansága és morális elhasználtsága, valamint az, hogy bármiféle érdemi megújulásra tökéletesen alkalmatlan. Az az állításom, hogy a jobboldal nem azért fog még hosszú ideig szinte egyeduralkodó maradni nálunk, mert annyira jók lennének, hanem azért, mert ezzel a ballib elittel szemben ennyi is elég. Tehát hogy az általad narancsmaffiaként említett erők lényegében véve a balliberális oldal súlyos impotenciája miatt tehet azt az országgal, amit éppen akar.

Ezekről az érvekről mondod te, hogy sokadrangúak? Nehezen értem a gondolkodásodat, pedig igyekszem.

toportyánzsóti 2013.11.17. 15:36:42

@maroz: Küzdesz mint disznó a jégen.Impotencia betegség amiről nem biztos hogy tehetel.

maroz 2013.11.17. 18:17:52

@toportyánzsóti: Fontos-e az, hogy legyen baloldal és hogy legyenek olyan emberek az országban, akik minimum centristák de még inkább baloldali értékeket preferálnak? Az érveim, amelyek ezt feszegetik akkor most sokadrangúak vagy sem?

toportyánzsóti 2013.11.17. 19:37:54

@maroz: Bele vagy szerelmesedve az érveidbe.Átlépted azt a pontot amikor már ha igazad van sincs igazad a nemzeti focialista puccs miatt.

maroz 2013.11.17. 20:24:17

@toportyánzsóti: Oké, legyen, ezzel az "ha igazad van akkor sincs igazad"-dologgal már tényleg nem tudok mit kezdeni, ez valahol már nekem is sok.
süti beállítások módosítása