HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Orbán revizionizmusa

2015.07.30. 13:14 | maroz | 5 komment

Ez az írás nem Orbánról fog szólni, mert szerintem ő csak egy pitypang a szélben. Ez az írás a szélről fog szólni.

Úgyszintén nem fog szólni az írás arról, hogy Orbán mit gondol a baloldalról, mert egyrészt nem érdekel, másrészt pedig - és ez a fontosabb - hú dö fákk íz baloldal?

Ez az írás a szélről fog szólni. A szelekről. A nemfényes szelekről. Amelyek ugyan most a román külügyből fújtak, de talán az is érdekes, hogy hogyan kerültek oda és milyen hatásokra erősödtek fel azok a szelek. Amelyek azt suttogják, hogy populizmus, nacionalizmus, revizionizmus.

 ovtus.jpg

A kép forrása: Orbán Viktor / facebook

Leszögezés:  az, hogy Orbán populista-nacionalista-revizionista-futballista valamint az, hogy a román hatalmak önmaguktól is hajlamosak magyarnemszerető megnyilvánulásokra legyen most, ennek a posztnak az erejéig elfogadva, így megspórolhatóak azok a fölösleges kommentek, melyek szerint ez az írás Orbán-mosdatás, és hogy "a" románok amúgy is olyanok, amilyenek. 

Nos, tehát, honnan kap ez a mostani román diplomácia széltartalékot a revizionizmus vádjának a fújásához? A barátunktól, a sokak bezzegországától, a demokrácia világkertészétől, az Egyesült Államoktól. Egy Wess Mitchell nevű háttérembertől és az ő CEPA (Center for European Policy Analysis) nevű, külpolitikában kavaró intézettől. Dolgoznak az amerikai érdekekért, amint az lenni szokott, és pechünkre ennek a Wess Mitchellnek pont a közép- és kelet-európai térség tetszett meg. 

 Lássuk, mit tartana ő, az amerikai háttérkeverőgép jónak a környékünkön.

Üzen Romániának: most, vagy soha! Tavaly volt valami kis piszlicsáré történés Ukrajnában, és nem ártana, ha mindezek után Románia átgondolná kicsit a geopolitikai szerepét. Ehhez minden segítséget megkap Amerikától, lám, Don Lotrhop 

[V]vicces egy pofa amúgy ez a Don Lotrhop!

Don Lotrhop egy negyven éves korában "nyugdíjba" vonult üzletember, aki egymillió dollárt rakott  a Romania One nevű alapítványába. Kérdezgeti az újságíró, pedzegeti, hogy Romániában a civil szférának nem igazán vannak vezetői, mire fel Lotrhop indignálódva magára mutat: Én egy ilyen vezető vagyok! Egymillió dollárt raktam a civil szervezetembe! Na, hát ha csak így nem...

[V-vége]

is komoly vagyont befektetve lobbizik Romániért:

I especially want to thank my good friend Don Lothrop, who’s been an outstanding supporter and mentor of our entire organization at CEPA. Many of you here may not realize the extent of the impact that Don is achieving as an ambassador at large for your country in the United States. Don is making a tremendous difference in Washington in educating the U.S. government, think-tanks and business community on Romania’s potential and its strategic importance to the United States. Don is a founding father of our U.S.-Romania Initiative at CEPA, and his work on the Romania One Initiative has been an inspiration to all of us at CEPA in our mission as Washington’s only think-tank dedicated to promoting an economically vibrant, geopolitically stable and politically free Central Europe with close and enduring ties to the United States.

Szolid hangok, szóval dolgoznak Romániáért, mert helyzet van. Mitchell megdicséri Romániát, vállon veregeti, hogy az utóbbi negyed században ő lett a Balkán mintademokráciája, prosperál, 170 milliárd dollár külföldi tőkét vonzott, szépen fejlődhetne tovább is, de ott van a kertek alján Putyin, zsákmányra lesve. Vége a lazsukálásnak, itt az ideje, hogy Románia megvédje a Nyugati Világot, különös tekintettel arra, hogy a többi uniós állam is kezd megrohadni, Európát Dél-keleten a populizmus és a nacionalizmus rágja, mindenfelé terjed az euroszkepticizmus, nem lesz ennek jó vége. Amerika erejét mindenfelé kóstolgatják, még a revizionizmus is fel-fel merül, micsoda világ. 

Fourth, the risk of resurrected regional nationalism: The Ukraine war reintroduced ethnic-based territorial revisionism to CEE for the first time since the 1940s. Irredentist nationalists from Transnistria to Transcarpathia and Transylvania took note of Crimea and are being actively encouraged by Vladimir Putin and Alexandr Dughin.

Romániát öt nagyobb politikai kihívás érheti a jövőben, ezek közül Mitchell szerint az egyik a regionális nacionalizmus Erdélyben. Az ország szomszédjairól már ne is beszéljünk, Ukrajna broáf, a nyugati szomszéd még inkább:

To your West the democratically elected leader of Hungary has declared the death of liberal democracy;

Körben mindenhol ellenség, Orbán elparentálta a liberális demokráciát, világvége. Romániának szolgálatba kell helyeznie magát, de óvatosan, hiszen lám, 1919-ben is mekkorát nyert, egyből nagy ország lett, a liberális demokrácia potenciális fellegvára, aztán mi lett belőle? Elkúrás. Na, így nem szabad megint járni, illetve itt egy kis finom fenyegetés is helyt kapott: ha Románia helyesen viselkedik, akkor nem fog így járni. Fel kell nőni a feladatokhoz, Romániának meg kell fékeznie a revizionizmust a Duna mentén, többek között. 

Ehhez sok minden adott, például Románia hadserege nagy tiszteletnek örvend az Egyesült Államokban, de talán kicsivel többet kéne költeni rá. Kis szar országok, mint például Bulgária és Magyarország megengedhetni magának, hogy ne költsön a hadseregre, Románia nem. Romániának regionális hatalommá kell válnia. Ezt segíti az, hogy Románia egy 2400 kilométeres szakaszon, Lengyelország és Izrael között az Egyesült Államok legnagyobb szövetségese. 

Romániának a dolga, hogy a régióban őrködjön a biztonság, az energiabiztonság és a demokrácia fölött. 

Liberalizálni kell az energiapiacot, és ezt le is fordítja Mitchell közérthetőre is: erről a liberalizált piacról ki kell szorítani a ruszkikat és a ferdeszeműeket, aztán hogy ki fektessen be, kiket fogadjanak tárt karokkal a románok lehet találgatni. No meg kéne ide egy tisztességes regionális vezető is. Orbán? Ehh!

The common theme in all of these areas is leadership.

Vladimir Putin and Viktor Orban have both put forward different versions of the same thesis: that the democratic order we built in Central Europe after 1989 was temporary—that it can be challenged and even replaced if one is willing to bend the rules, whether it’s by using dirty money or tanks or ballot boxes.

Orbán fel akarja számolni a '89 utáni demokráciát, hát nem megérdemli, hogy Putyinnal emlegessük egy mondaton belül? Ők ketten dübörögnek itt, igen, mint elefánt és hangya a hídon. Veszély! Veszély! Ennek elhárítására kell Romániának szövetkeznie a Nyugattal, értsd: az Egyesült Államokkal, és ezt, ha Románia tud és akar helyesen viselkedni az Egyesült Államok is támogatni fogja. Hajrá Románia, hajrá románok!

Ez az írás nem Orbánról szólt. Ez az írás a szélről szólt, arról a nem lebecsülendő erejű levegőtömegről, amelyik itt, ebben a régióban nekünk a jövőnket fújja, vagy legalábbis iparkodik fújni. Ebben a szélben Orbán csak egy pitypang. Beszéljünk inkább a szélről, ha tényleg meg akarjuk érteni azt, amiben ma és a közeljövőben itt élni, halni fogunk. A nemfényes szelekről. Érdemesebb, mint Orbánról és az ő revizionizmusáról.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr767656446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2015.08.11. 09:28:40

Minden Wess Mitchell forgatókönyve szerint zajlik:

index.hu/kulfold/2015/08/10/nemzetkozi_beef_ponta_szerint_magyarorszag_provokal/

"Azt hiszem, hogy a magyar kormány - a nagykövet ugyanis a kormány játékát űzi - erősen próbál provokálni bennünket. Őket jelenleg egész Európa és Amerika is bírálja az antiszemitizmusukért, a revizionizmusukért, az oroszbarátságukért, a bevándorlók ellen épített kerítésért, és akkor arra tesznek kísérletet, hogy Romániát is bevonják a botrányba"

Jean Sol Partre 2015.10.24. 13:49:35

tulajdonképp mit akartál mondani?

maroz 2015.10.24. 15:49:44

@Jean Sol Partre: Hogy egy amerikai hatalmi aktor jelentős háttértámogatással suttyomban háborús feszültséget szít Magyarország és Románia között a nagy amerikai cégek érdekeinek érvényesülését előmozdítandó.

Semmiség, felejtsd el.

Jean Sol Partre 2015.10.24. 19:51:58

@maroz: nem bagatellizálni akartam, hanem megérteni, így ok.
süti beállítások módosítása