HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Mutatok abszurdabbat, srácok!

2015.10.08. 17:41 | maroz | 17 komment

Mutassunk ennél abszurdabbat, ezzel nyitnak, jó magasan az Index videósai:

 

Érdemes megnézni, egy tök jó kis buszmegálló, csak éppen rossz helyre tették. Duplán is rossz helyre, és vajon miért?

Párszáz méterre van Öskü község központja. Ott a komolyabb forgalmú buszmegálló, megnézhető a Google térképén is, hát, nem egy nagy szám. Ángyán Tamás, Öskü polgármestere 2014 novemberében egy önkormányzati ülésen felvetette, hogy ez a deszkabódé buszmegálló lassan már annyira lelakott, hogy kéne kezdeni vele valamit. Farkas Imre, a Pénzügyi Településfejlesztési Bizottság elnöke mert nagyot álmodni:

-Polgi, mi lenne, ha építenénk egyet téglából vagy kőből? Tudod, azok az anyagok, amilyenekből még  régen építkeztek, a pozdorjalemez előtt!
-Imrém, megtennéd, hogy megnézed a kasszánkat?
-Kekec egy alak vagy! Jól van, megnéztem akkor szavaztass meg százezer forintot, hallottam, hogy a Balog Misiék a Micsurin utcából kiszállnak a süldőzésből és az ólat is elbontják. Kikerül két raklap hullámpala meg egy csomó deszka, megoldjuk!

osku.PNG 

Namost, akkor mi van? Öskünek nem jut annyi pénz, hogy a községközpontban építsen valami tisztességesebb buszmegállót, de onnan 750 méterre, gyakorlatilag a falu végén hipp-hopp, megépül egy Holdbázis? Ki építette? 

Tán meg lehetett volna ezt is feszegetni egy kicsit. Én úgy különösebben nem lennék meglepve, ha ez a buszmegálló a 8-as fűút építéséhez tartozna, ha annak a beruházásnak a keretén belül építették volna meg, és fogalmam sincs, hogy miért. Az a gyanúm, hogy mivel az útépítés során szétbarmolták a régit bevállalták egy újnak a megépítését, és mivel pénz van bőséggel valaki egy ilyent álmodott, tényleg szép, tényleg fejlettnyugat-konform, értelme, haszna semmi, és közben a központban rá kell költsenek százezret arra, hogy megtákolják a meglévőt. Ez azért egy kicsit megtolja a történet abszurditás-fokát, és mindez talán kiderülhetett volna, ha az Index újságírói az infotainment szóösszetétel első tagját nem hadarják el annyira, és nem csak a viccesvideóságra koncentrálnak.

Gondolom nem lett volna nagy munka kideríteni, hogy kik is építették ezt a buszmegállót, milyen pénzből, és nem utolsó sorban mennyiből. Százezer? Egymillió? Ott van az adat, csak kéne egy újságíró, aki megkérdezi. Érdekesebb lenne látni, hogy mennyi pénzt költöttünk el egy hülyeségre miközben a központban fabódé van. Ki döntött így? Név szerint. Ki írta alá a terveket? Mely hivatal ellenőrizte? És így tovább. 

Megmutatom, hogy hogyan nézett ki ez a buszmegálló, ez a kereszteződés az útépítés előtt, és utána elárulom azt is, hogy hogyan lehetne ezt az ösküi problémát fél éjszaka alatt okosba' megoldani:
osku1.PNGA megoldás pofonegyszerű: egy borongósabb őszi éjszakán a húsz legizmosabb öskűi ember talicskákkal és egy kézikocsival suttyomban odamegy ehhez az unjókonform buszmegállóhoz, a burkolókövet ennyi ember három perc alatt felszedi, a megálló könnyen szállítható a kordén, kövek a talicskába, virágláda és kuka úgyszintén, 750 méter séta, majd hajnali négyre már le is van rakva, lehet menni istenesen berúgni, és ha másnap megkérdezik tőlük, hogy van-e fogalmuk miként költözhetett el éjszaka a buszmegálló akkor nyugodtan vállat vonhatnak: olyan picsarészegek voltunk, hogy semmire sem emlékszünk, meg különben is, ebben az országban bármilyen abszurditás előfordulhat, úgyhogy haladjunk, nincs itt semmi látnivaló!

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr547950562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalbász 2015.10.08. 20:30:36

:) Te egy értelmes, problémaközpontú ember vagy, van egy tippem, hogy nem bölcsészdiplomával létezel.

kalbász 2015.10.08. 20:31:08

Vajon ez kikerül-e a címlapra? :)

maroz 2015.10.08. 21:55:52

@kalbász: Örülök, hogy tetszett az ötletem! Közben meg azon gondolkodtam, hogy mi van, ha az ösküiek tényleg megcsinálják, engem meg másnap beidéz a közeg gyanúsítotti kihallgatásra, mint felbujtót. ;)

konrada 2015.10.09. 11:52:00

...ahogy elnézem, az omniózus megálló egy új útfelhajtó -valamilyen frissen átadott főútnak - a részekén épült meg.
Azaz valszeg valamilyen ejus pénz van benne, abból meg oda köll, ahová terv van, nem pedig ahová tényleg kéne....

Kánikula 2015.10.09. 12:05:39

Igen, viccesre vették, de az okot nem nagyon feszegették. A felújítás után az út végén megszűnt a balra kanyarodási lehetőség, így a megálló értelmét vesztette. ha megnézed jobbra és balra is a 8-on ott a két megálló mindkét irányba.

Egyébként csodálkoznánk, ha kiderülne, hogy az útfelújítások során, hány senki által nem használt megállóra költenek el néhány százezret. pl rég kihalt tanyavilág, megszünt tsz-ek ahol 15 éve utas sem járt.

Peetee 2015.10.09. 12:13:26

A végén a megoldás tetszik; ott a pont!

Mészáros Laci 2015.10.09. 12:33:16

Benne vagyok.
Viacolor felszedés, lerakás, talicska, pálinka

Mészáros Laci 2015.10.09. 12:34:39

@kalbász:

Pont nem problémaközpontú, hanem megoldásközpontú :-)

inebhedj - szerintem 2015.10.09. 13:07:15

Amúgy az az egy vagy több buszmegálló, ahol áll is meg busz, az milyen állapotban van? Az idézett határozat alapján elkészültek a felújítással? (A Google fotója 2 évvel régebbi, mint a határozat, szóval abból nem derül ki.)

Tény, hogy kidobott pénznek tűnik jelen helyzetében az új buszmegálló, de feltételezhetően valami Országos És/Vagy EU-s Projekt állhat a háttérben, azok meg hagyományosan így szoktak manifesztálódni (az Úrnak hála, nemre, vallásra, pártállásra semlegesen minimum 25 éve), az olyat meg ugye amatőr dolog volna a mi képzetlen, szakmailag kívülálló aspektusunkból megítélni, hiszen mindenféle pro és kontra vitákban és elszámolásokban remek statisztikai adatként szolgálnak, ráadásul ebből is etették emberek a családjukat.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2015.10.09. 16:19:38

Mondjuk ez az áthelyezés nem rossz ötlet. Ki is jött volna 100.000-ből (Ebből csak a pálesz 5.000)

maroz 2015.10.09. 19:18:20

@inebhedj - szerintem: Látod, ott jártak a hivatásos újságírók, és nem kérdezték meg. Nőjön köröm a pöcsükre. :)

Helyszíni zsemle 2015.10.10. 02:44:20

"ha az Index újságírói az infotainment szóösszetétel első tagját nem hadarják el annyira, és nem csak a viccesvideóságra koncentrálnak."

Az biztos, hogy az egy humortalan, eroltetett szar video volt, amibol csak a lenyeg nem derult ki.

kalbász 2015.10.11. 01:14:07

@konrada: Azt egyszer leellenőrzik, aztán akár értelmes helyre is lehet mozgatni.

kalbász 2015.10.11. 01:16:10

@Mészáros Laci: Nálam az ugyanazt jelenti. :)

kalbász 2015.10.11. 01:16:50

@maroz: Akkor híres lennél, most már az index védene meg. :)

maroz 2015.12.11. 11:18:39

index.hu/belfold/2015/12/11/341_ezret_koltottek_a_szuperbuszmegallora/

Na, látjátok? Még mindig ügy. Talicska, lapát, pár markos ember? Ehh.
süti beállítások módosítása