HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Ne jöjjenek ide a menekültek, mert én szeretnék emigrálni!

2015.10.09. 08:01 | maroz | 14 komment

Nézegetem Szíria topográfiai térképét:
sziriatopo.pngHö? Mi van?? Barna??? Meg egy pici fehér is? De hát ott vannak hegyek! Az ember amikor azt hallja, hogy Szíria, akkor egy végtelen sivatag képződik meg előtte, olajkutak bólogatnak, egy teve unottan csújingolja a kiszáradt tüskebokrot, erre fel tessék, mi derül ki? Szíriában vannak hegyek! De micsoda hegyek!:


mt_-hermon-massif.jpg

Na, pajtikák, adnátok? És ha már nagyon feltörte a bakancs a lábunkat tevehátra kapunk, lazítunk egy kis camel trekkinggel. Vagy leugrunk a tengerpartra sziklát mászni, csobbanni egyet, punnyadni, ilyesmik. Én Szíriába szeretnék emigrálni!

Nem végleg, csak mondjuk fél- egyévre. Érdekesnek tűnnek, de az időm véges és most látom, hogy Afganisztán meg tele van barlangokkal, a hegyeiről tudtam, csak fogalmam sem volt arról, hogy miként tudnám én azokat úgy megnézni, ahogyan hegyeket nézni szeretek. Holott kézenfekvő a megoldás: emigrálnom kell ezekbe az országokba, mert egy csomó olyan dolog van arrafelé, amit én nagyon szeretek, és igen jól el tudnám tölteni az időmet. 

Arra gondoltam, hogy munkát is vállalnék. Szerencsém van, mert ezek az országok agrárországok, és én paraszti származású vagyok, sőt, még ennél is szerencsésebb, mert van nekem tisztességes szakmám is, gépész, még a mostani megélhetésem is a mezőgazdasághoz kötődik, megszerelem én a dízeltevét is, kizárt dolog, hogy ne kapjak valami munkát. Dolgoznék, tekeregnék, ellenék, gyerekeket felneveltem, időm van, szerintem ez egy teljesen jó ötlet.

Az ottani emberekkel jó eséllyel nem lesz semmi bajom. A parasztokkal szót fogok tudni érteni, hiszen én is falun kezdtem és most is ott élek, és ha a mócokkal meg az osánokkal elboldogultam akkor a szír paraszttal is el fogok. A melóssal is, legfeljebb összeveszünk azon, hogy egy hatos menethez milyen fúróval kell előfúrni, de hát verekedtem én már korábban is ilyesmik miatt, és nem lett semmi bajom.

Megjegyzés: a szervezett turizmus, a "befizetek 20 000 dollárt és szakavatott kezek átnyomnak a turizmusipar kolbásztöltőjén" jellegű élményskalpgyűjtés nem érdekel. Én látni szeretnék és nem azt, hogy a pénzemért megmutassanak nekem. Marad az emigráció, mert a hazai jövedelmi helyzetem nem teszi lehetővé, hogy odautazzak csak úgy, lődörögni.

Tán még a hazám is jól járna, mert nem vagyok nagy természetű, így ha marad valami a keresetemből azt hazaküldöm. Mert idővel remigrálnék, hiszen az élmény csak akkor az igazi, ha megosztjuk, azt viszont csak középeurópai nyelveken tudom, és nem árt az, ha van pár fillér tartalék az öregkori mesélésekhez.

Egész jó kis tervnek tűnik. Már csak egy apróságot kérnék a megvalósíthatóságához: szíveskedjenek már a pont leszarom, hogy milyen nemzetiségű oligarchák által finanszírozott bombázó és gyilkolóegyletek elhúzni a picsába Szíriából (Afganisztánból, etc), és hagyni, hogy az ott élő egyszerű emberek, köztük parasztok, melósok élhessék a mindennapi életüket, vessenek, arassanak, és ha én odaemigrálok, akkor ha jut adjanak nekem is egy kis munkát, ígérem, megfogom becsülettel a végét, nem hozok szégyent a nemzetemre. Maradjanak a szírek Szíriában, akik pedig eddig eljöttek menjenek vissza, hadd emigrálhassak én hozzájuk, mert nekem ez az érdekem, és nem az, hogy valamelyik amerikai vagy orosz oligarchának nőjön a vagyona pár milliárd dollárral. Azt kérném, hogy hessapicsába onnan minden ilyen ragadozó,  mert én szeretnék odamenni, élni. 

Olyan nagy kérés ez?

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr427951658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ghost recon 2015.10.09. 10:01:35

Ötössel. Ha metrikus.

maroz 2015.10.09. 10:07:53

@ghost recon: 4,8! Gyere ki a hóra! ;)))

átlátó 2015.10.10. 20:01:51

Nyitott kapukat döngetsz. Van ott olcsó telek, üres ingatlan most.

BéLóg 2015.10.10. 21:23:11

Ha arra gondolsz, hogy ha elhúznának azok a bombázók meg pénzéhes multik onnan, akkor ot mingyár' jóélet kezdődne, hát nagyot fox csalódni. Mert akkor el kellene döntened hogy siítaként vagy szunnitaként, esetleg alavitaként mászol arra hegyet, tálib leszel-e vagy pastu pesmerga, esetleg kurd... Tudod ugyanis eddig is -- lehet újat mondok neked -- ezek a végtelenül toleráns csoportok nyakra-főre gyilkolták egymást.
Azt persze nem vitatom hogy Szaddam nélkül sajnálatos módon borzalmasabb lett Irak mint volt, vagy hogy Kadhafi nélkül ugyanez történt Líbiában is.
Asszad sem arról volt híres hogy qrva barátságos lett volna, csak valahogy most kezd a világ ráébredni hogy mekkora különbség is van egy helyi DIKTÁROR meg a kívülről erőltetett AMERIKAI demokrácia közt.

Egyébként ha nem félsz és jól választod meg az iszlám irányzatot, mehetsz akár holnap is! ha nem tudnád, naponta tucatjával mennek a mai napig hozzád hasonló emberek arrafelé, igaz hogy a legtöbbjük a beígért negyven szüzet várja, de ez ne zavarjon.

maroz 2015.10.10. 22:04:36

@BéLóg: A Charlie Wilson háborúját láttad?

A parasztot a földje érdekli. Ha van neki és békén hagyják, akkor azzal fog foglalkozni, nem hadakozni.

BéLóg 2015.10.10. 22:24:17

@maroz: Nem, de biztos jó lenne. Láttam viszont Mr. Majestyket jó soxor, ott a dinnyeföldjéért harcolt a földműves Charles Bronson, szerintem az általad mondott film is ilyesmi lehet?
Ilyesmi "bosszú" filmből még láttam a Murphy háborúját, ott a matróz egy német tengeralattjáró ellen vív keresztes bosszúhadjáratot valahol Dél-Amerikában és láttam egy talán Düh vagy Bosszúvágy? című filmet ahol egy náci osztagot irt ki a főhős a saját kastélyában mert kinyírták a falubelieket meg a főhős családját. Aztán ott a tényleg Düh című film ahol katonai baleset miatt (mérgesgáz) pusztulnak el birkák meg a földműves fia aki persze legyakja ezért a teljes kutatóbázist.

Szóval nem érdemes parasztot (én ezt a szót tisztességgel szoktam használni) alaposan felbosszantani, azt hiszem ezt teljesen jól látod!

De mindez mégsem segít a meglévő csoport-ellentéteken ott a Közel Keleten, sajna.
(Ja: Rákerestem a filmre, nem semmi, 7 komoly díj jelölés és milyen jó színészgárda! Ha lesz időm, megnézem.)

Exploiter 2015.10.10. 22:28:52

Előbb olvasd el ezt szerintem, de nyugodtan menj, jó kaland lesz.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_armed_groups_in_the_Syrian_Civil_War

Röviden:
A piros sarokban az oroszok, irakiak, egyiptomiak, észak-koreaiak által szponzorált csapat, mintegy 40 különböző fegyveres bandával.
A kék sarokban az usa, franciák, törökök, szaudiak, katariak által hős felkelők, kicsit több különböző vidáman lövöldöző csapattal.
A zöld sarokban a kurdok, a sárgában pedig az isis.

Az egymásra lövöldöző csoportok száma bőven meghaladja a százat, gondolom a lista nem teljes.
A hegyek szépek, képeslapot ne küldj, valamelyik csapat úgyis hamar felteszi youtube-ra a hd-ban felvett lefejezésedet.

fehérfarkas 2015.10.11. 00:11:51

@BéLóg:

2011 előtt nem voltak Szíriában vallási héborúk. Most sincsen az. Az ISIS, al-Nustra Front és egyéb (főként kb 70 ország csürhéjéből álló) terrorszervezetek mindenkit egyaránt gyilkolnak, a szunntákat is, és a szunnita mecseteket és mauzóleumokat is rombolják.
Assad ugyan nem a demokrácia bajnoka, de 2011-ig Szíria a világ egyik legbékésebb és legbiztonságosabb országa volt, ahol a különböző vallások békében éltek egymással.
Amerika pedig már évtizedek óta nem exportálja a demokráciát sehová. Ahová az USA a hidegháború után beavatkozott "demokráciát exportálni" ott a valóságban a korábbinál sokkal rosszabb lett a helyzet.

Az a baja az USÁ-nak Szíriával, hogy Oroszország szövetségese. Szíriában van Ororszország egyetlen Földközi-tengeri hadikikötője (Tartusban). Vagyis geostratégiailag Szíria kulcsfontosságú, mert nélküle Oroszországnak nincsen Földközi-tengeri katonai bázisa.
Továbbá Szíria nem engedi NATO bázis felállítását. Így Szíria és Irán az akadálya annak, hogy Oroszország déli érdekszférájában a Földközi-tengertől Kínáig végig NATO vagy amerikai támaszpontok legyenek.
NATO és amerikai katonai támaszpontok a térképeken:
socioecohistory.files.wordpress.com/2014/04/russia_wants_war_look_how_closely_they_put_country_to_our_military_bases.jpg
i.imgur.com/xgBMhBb.jpg
caelumetterra.files.wordpress.com/2012/06/bases-overseas.jpg
Ezek pedig a közel-keleti amerikai támaspontokat mutatják:
s14.postimg.org/6ecmcoeoh/photo_1378608657272_9_HD.jpg
www.indymedia.org.uk/images/2010/02/445940.jpg

2002-től nemzetközi szankciók alá esett miután Bush elnök Iránt és Szíriát Észak-Koreával együtt a Gonosz Tengelyének (Axis of Evil) nevezte a kongresszusi beszédében. A nemzetközi szankciók alatt Szíria nem omlott össze, nem szegényedett el úgy mint Castro Kubája vagy Észak-Korea, hanem azért tudott fejlődni, a szíreknek ingyenes volt az oktatás és az egészségügyi ellátás, autópályák és vasútak épültek, és Szíria azon kevés országok közé tartozott, amelyek nem vettek fel kölcsönt sem az IMF-től, sem a Világbanktól.
Persze Szíriának volt 5 nagy geopolitikai hibája:
- az Izrael által megszállt Golán-fennsíkot a mai napig visszaköveteli (az ENSZ szerint is Izrael illegálisan tartja megszállva és vissza kellene adnia),
- az USA egyik legnagyobb szövetségesét a wahhabita Szaúd Arábiát és Katart a terrorizmus finanszírozóinak tartja (pontosabban Assad szerint az USA Szaúd Arábián és Kataron keresztül finanszírozza a piszkos dolgait)
- Iránnal szövetséges
- Oroszországgal szövetséges (Oroszország egyetlen Földközi-tengeri kikötője a szíriai Tartuszban van) és nem enged az országa területére sem NATO, sem amerikai katonai bázist
- 2009-ben Assad nemet mondott a Katar és Európa közt építendő földgázvezetékre, mivel az a szövetségese Oroszország gazdasági érdekeit sértené (Törökországgal is ezután romlik meg a viszonya, mert Törökország Németországhoz hasonlóan szintén a nyertese lenne a földgázvezetéknek, hogy az orosz gázfüggést csökkentse)
Erről szól a szír háború, nagyhatalmak üközőállama lett Szíriából.

Gazdaságilag ugyan lasabban fejlődött mint a régióbeli társai (pl. Törökország vagy olajmonarchiák), de a kormány jelentős infrastrukturális fejlesztéseket hajtott végre (csatornázások, áramellátás, tisztított ívóvízellátás, autóutak és autópályák, vasút, stb...), ingyenes kórházakat és iskolákat épített. A gyarmatosítás idején (a korábbi iszlám iskolarendszer megszüntetésével, ami helyett csak egy szűk, Franciaországhoz lojális elitréteg képzését biztosították) az írástudás 10%-os szintre esett vissza. A háború kitörésekor 2011-ben a férfiak 91%-a, és a nők 82% írástudó. 6 állami és 15 magán egyetem van Szíriában. Az állami Damaszkuszi Egyetem a legnagyobb, ahová 180.000 diák járt.
Az egészségügyi kiadásokat a kormány 2001-es GDP 2,5%-ról 2010-re a GDP 3,41%-ra növelte.
Ezeket azért említem meg, mert a józan ésszel és a logikával teljesen ellentétes, hogy az Assad rezsim 2011-ig fejleszti az országot, infrasturktúrát, autópályákat, vasútat, kórházakat, iskolákat, állami lakásokat, stb épít, majd 2011 tavaszán úgy dönt, hogy mindenzt lerombolja, elpusztítja, és a lakosságából is 200.000 embert megöl, és 4 milliót külföldre üldöz.
(azokat a műemlékeket, amiket az ISIS és az al-Nusra Front elpusztít, az Assad rezsim restaurálta és újította fel, a világ minden részéről (még Magyarországról is!!!) mentek Szíriába régészak az ókori és középkori emlékeket feltárni. 2010-ben, az utsó békeévben Szíriába 8 millió külföldi turista látogatott.)

BéLóg 2015.10.11. 00:35:25

Nekem az égvilágon semmi bajom sem volt Szíriával és egyetlen kitétellel ellentétben nem kívánom cáfolni amit leírsz -- mert felesleges. Kicsit propaganda ízű meg olyan mintha fizettek volna a reklámért, de ez még nem baj.

Tudod az a baj az Ördöggel, hogy 99%-ban MINDIG igazat mond, de attól a maradék 1%-tól a pokolra jutsz. Ez a baj veled is.
Szíriában nem voltak vallási háborúk. Hát igen.
Cserébe (lásd az Exploiter által bemásolt Wikipédia link) egyetlen "pillanat" (?) alatt kialakult ez a világon még sehol nem tapasztalt mindenki-mindenki-ellen gyűlölet!
Az alavita kisebbséget és a szír börtönöket megtöltő Asszad rezsimet velejéig gyűlölők, a megnyomorítottak és megkínzottak "a semmiből" (ezt próbálod beadni nekünk) teremtek elő és változtatták a turista paradicsom Szíriát siralomházzá!
Szíria MA a siíta-szunnita vallásháború legszörnyűbb lenyomata, messze borzalmasabb és súlyosabb mint az összesen ha 35ezer katonát felvonultatni képes középkori ideológián álló ISIS esete.
Szíriát az arab tavasz akcióban az USA tette támadhatóvá, az egész konfliktusért ők felelnek.

Nem tudom ismered-e azt a konteó elméletet, hogy az egyébként terroristának tartott és "üldözött", mégis szalonképes politikusként kezelt Moammer El Kadhafit azután tette kilövőlistára az USA, hogy ő bosszúból át akarta állítani az országát és a teljes olajkereskedelmét USA dollárról Euróra, vagy legalábbis megpendítette ezt nekik.

Líbia eleste után, ahhoz hogy Európára rátolhassák a migránsokat, egy másik erős országot is tönkre kellett verniük. Egyiptommal besültek (egyelőre) nemhiába kaptuk meg ottani ügynöküket magyar nagykövetnek. De Szíriával sikerrel jártak.
Éppen a sosem lévő ellenben a felszín alatt robbanásig fokozódó iszlám VALLÁSI ellentétek miatt.
Én sem vagyok hülye, teljesen egyértelmű hogy nem Asszad döntötte el hogy lerombolja országát és megöl kétszázezer embert. Asszad csak VÉDEKEZIK miközben milliónyi ellensége acsarkodik rá és eközben se Asszad, se a másik 39 harcoló fél nem néz se Allahot, se embert!

Én már leírtam egyszer, kíváncsi vagyok igazam lesz-e:
Mihelyst az EU aláírja a jelenleg vehemensen elutasított Amerikával kötendő szabadkereskedelmi megállapodást, öt percen belül eláll a menekültáradat, megsemmisül az ISIS, Szíriába visszakerül Asszad, Líbiába pedig egy elnök-utód.
Majd meglátjuk, ahogy a vak is mondja.

maroz 2015.10.11. 11:51:34

@BéLóg: Na, abból a filmből megtudhatod, hogy hogyan lett a gyíklesőjét időnként erre-arra megrázó parasztból olyan talibán harcos, aki az amerikaik pénzéből, a zsidók által közvetítve megvásárolt orosz RPG-kkel orosz MIG-eket szed le.

A szűkösség mindig, mindenhol okoz konfliktusokat, amelyek aztán valamilyen, például vallásos, de akár törzsi, regionális tagolódás alapján az egyszerű emberek között kisebb-nagyobb békétlenségeket szülnek. Ezekből konfliktusok is adódnak, és igen, el kell ismerni, hogy ezek a konfliktusok sokszor fájdalmakkal is járnak.

Én egyszer békítőleg közbeavatkoztam egy olyan konfliktusban, ami csíki is udvarhelyi, enyhén spicces legények között robbant ki, és csúnyán megbántam. Hja, kérem, biztosan te is tudod, hogy mi áll az udvarhelyi székely sírfáján: "még itt es jobb, mint Csíkban!", és kivüllálló ebbe ne pofázzon bele, akkor nem lesz bántódása!

De hát azt látni, hogy ezek a parasztok arrafelé egyre modernebb eszközökkel rendezik le a konfliktusaikat, Hummerekkel, és egyéb, a gyilkolást hatékonnyá tevő, nyugati fejlesztésű, nyugaton gyártott eszközökkel. Én piszkosul nem vagyok egy bátor ember, utálom a verekedést, az erőszakos konfliktusokat, de ennek ellenére kijutott nekem ilyenekből is bőven, és volt olyan is, amikor pillangókéssel legyezte magát a csóka, és csak azért tudom most ezeket elmesélni, mert a nyusziságom miatt kialakult egy jó beszélőkém, és az esetek nagy többségében sikerült rávennem a csápolókat arra, hogy inkább valami mást csináljunk, találjunk ki valami egyéb programot, hátha lesz az is olyan izgalmas, mint az én kibelezésem.

Igen ám, de ez a stratégia nem működik ott, ahol sok a Kalasnyikov. Az én hangom nem ér el 150 méterre, míg az acélköpenyes szempillantás alatt. Szóval igen, igazad van, egészen biztos lenne ott egy csomó konfliktus a nagyhatalmak áskálódása nélkül is, de ha nem lenne ott a nagyhatalmak által odaömlesztett rendkívül hatékony gyilkolóeszközök, akkor talán az ottani konfliktusok is másként néznének ki, és ha a szűkösség oldódhatnak, akkor azzal mintegy automatikusan a konfliktusok is enyhülnének.

maroz 2015.10.11. 11:54:10

@Exploiter: Na, ezek húzzanak el onnan, hogy én mehessek! Látod, ilyen egyszerű.

BéLóg 2015.10.11. 13:59:46

@maroz: Egyre jobban tetszik a hozzáállásod meg amit írsz. Sőt azt hiszem igazán egyet is tudok érteni veled.

Ha majd eccer mégis arrafele mászol hegyet meg ilyesmik, küldhetsz lapot!

maroz 2015.10.11. 14:05:51

@BéLóg: Köszönöm, fogok! :)

Exploiter 2015.10.11. 20:11:02

@maroz:

Ha mind elhúznak, nem marad senki az országban. Mondjuk tényleg békés hely lenne, az igaz.
süti beállítások módosítása