HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Emberi jogok, egyenlő bánásmód és egy nagy büdös lófasz

2015.11.01. 15:05 | maroz | 10 komment


ebh.jpgAz emberi jogok és ezek érvényesítésére fenntartott intézmények szart sem érnek, mert alkalmatlanok arra, hogy az igazságtalanságokat kezeljék. A mai rendszerben az egyenlőtlenség és az ebből is fakadó igazságtalanságok nem a rendszer hibái, hanem elválaszthatatlan tulajdonságai. Ezek a jelenlegi, az Európai Unióhoz erősen bekötött intézményekkel nem számolhatóak fel, és ezt most egy példán keresztül megpróbálom bemutatni, aztán döntse el utána mindenki, hogy ez a példa mennyire általánosítható, hogy levonható-e belőle az a következtetés, amire jutottam. 

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság, mint hivatal lenne hivatott mind egyedileg mind tömegesen is megreparálni a jogsérelmeket. Olyan, de olyan szépen leírja a honlapján, hogy:

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az emberi méltóság garanciális intézménye, az egyenlő bánásmód követelményének megvalósulását ellenőrző autonóm állami jogorvoslati fórum. Valódi pozitív hatások elérésére törekszik a diszkriminációs folyamatokban, azok felismerését, illetve megelőzését a jogalkalmazás mellett szakmai információkkal és kiadványokkal támogatja. Olyan panaszosok ügyében jár el, akiket diszkrimináció, azaz hátrányos megkülönböztetés ér.

És hát persze nem elég ezt leírni, sulykolni is kell, erre kapott az EBH egy pimf kis 912 milliós támogatást, TÁMOP–5.5.5/08/1, szóval egymilliárdot és ezt erre költötték el:

A csaknem 912 milliós finanszírozású projektben a hatóság több ezer embert közvetlenül, a lakosság több mint 50 %-át intézményi kommunikációval, kiadványaival érte el.

Elment egymilliárd, odahazudjuk, hogy több, mint öt millió embert elért, és nem tesszük fel a lényegi, az érdemi kérdést: jó, de mi a nagy büdös lófasz változott meg ettől?

Semmi, és mutatom, hogy miért nem.

Az EBH jogszabály alapján szankcionálhat úgy is, hogy a jogsértést megállapító határozatát nyilvánosságra hozza. De nem ám úgy, hogy az a nyilvánosság előtt is marad, frászt, jobb esetben hatvan napig! Ilyen határozatokból a mai napon kereken 1, azaz egy darab olvasható a hatóság honlapján, és egy október végi hír szerint hamarosan fog érkezni még egy, kezdeném azzal, illetve nem is kezdeném, mert míg nincs kitéve a határozat keveset tudni, sima, hétköznapi eseménynek tűnik, segélyosztáskor a falusi óber hozza a gauleiter-tempót, ezen egy elmarasztaló határozat semmit nem változtat, szóval akkor lássuk azt az egyetlen darab, ma is olvasható elmarasztaló határozatot.

EBH/218/2015, a történet annyi, hogy egy L. T. monogramú, vágónak tanuló, de operatőri gyakorlattal is rendelkező lányt a Sea-Image Kft. nem alkalmazta, holott nyilvánosan hirdette meg az állást, és azért nem alkalmazta, mert nekik - fene a gusztusukat - férfi kellett. L. T. -ben joggal horgadt fel az igazságérzet, ezt orvosoltatni akarta, és odafordult ahhoz az intézményhez, amelyik a honlapján fenne hirdeti, hogy ő lenne az emberi méltóság garanciális intézménye, az EBH boldogan fogadta (tegyük fel), és el is indította az eljárást. A hivatal megvizsgálta a panaszt, és ahogyan ez ilyenkor szokott nyilatkozat megtételére szólította fel az eljárás alá vontat, a Sea-Image Kft.-t. Mire az:

A hatóság 2015. március 3-án küldött levelében tájékoztatta az eljárás alá vontat az eljárás megindulásáról, valamint felhívta nyilatkozattételre, aminek eljárás alá vont nem tett eleget.

Szart bele. Sebaj, az EBH kitűzhet tárgyalást is, és ki is tűzte:

A tényállás tisztázása érdekében a hatóság 2015. április 14. napjára tárgyalási határnapot tűzött, amelyen szabályszerű idézés ellenére az eljárás alá vont nem jelent meg, sem előzetesen, sem utólag nem mentette ki magát.

Próbálja meg ugyanezt egy kopott biciklikerék miatt berendelt cigány megtenni. Na, mindegy, a káefté nem jelent meg, tehát a hatóság elővette a korbácsot, hiszen aki garantál az eszközökkel is kell rendelkezzen, hiszen mi van, ha valaki azt mondja, hogy szarik ő a hatóságra? Az EBH kegyetlenül odabaszott:

A hatóság ez tényállás felderítésének akadályozása miatt 75.000,- Ft eljárási bírságot szabott ki az eljárás alá vonttal szemben, amelyet az eljárás alá vont nem teljesített, bár az erről szóló értesítést 2015. április 30-án átvette.

Brutális, csodálom, hogy még nem vonultak be az ENSZ-csapatok. Ezt a cicaharcot az EBH eljátszotta még egyszer, ugyanúgy: felszólít, Sea-Image Kft. baszik reagálni, bírságol, és ezzel a történetnek vége is, hiszen az eljárási jog ilyenkor is lehetőséget ad a hatóságnak érdemben eldönteni az ügyet, amit az meg is tett, és a következők lettek a penitenciák:

  • A hatóság az eljárás alá vontnak megtiltja a jogsértő magatartás jövőbeni tanúsítását.
  • 100.000,- Ft, azaz százezer forint bírság megfizetésében marasztalta a Sea-Image Kft.-t
  • A hatóság elrendelte a jogsértést megállapító jogerős határozatának 60 napra történő nyilvánosságra hozatalát.

Ennyi a történet, és itt vége is az ügynek. Lett igazság szolgáltatva? Lett mindettől L. T.-nek jobb a helyzete? El lehet azt hinni, hogy a Sea-Image Kft., aki még annyira se vette a fáradtságot, hogy ügyfélként részt vegyen az ügyben nem fog a jövőben ilyen magatartást tanúsítani?

El lehet hinni azt, hogy ennek a határozatnak lesz bármi visszatartó ereje is, tehát a többi szereplő meg fog rettenni, a Sea-Image Kft.-t ért rettenetes hatósági tortúrától és mindegyik ijedten inkább magától jogkövető magatartást fog tanúsítani? Egyáltalán, ki a lófasz tud erről a határozatról? Találja valaki nyomát ennek az esetnek a sajtóban? Vagy a neten, bárhol, kivéve a hivatal honlapját? Mert én nem. Ez a határozat pár napon belül el fog tűnni onnan, és jövőre már a kutya sem fog emlékezni az egészre. Kibaszott egymilliárd forint elköltése után ennyi a hivatal működésének a hatása. Garantálja, ugye?

Persze ha a hivatásos jogvédőket és a nekik bármikor teret adó baráti médiát érdekelte volna ez az ügy, ha legalább ők néhanapján vetnének egy pillantást az EBH honlapjára, akkor pár kattintással kideríthették volna azt, ami nekem, laikus firkásznak is sikerült.

Nem nagy ügy ez, már a határozat olvasásakor kiverte a szemem a cég székhelye: 1054 Budapest, Honvéd u. 8. II/2 Mit is olvastam én erről a címről két évvel ezelőtt

A legtöbb cégnek helyet adó címek az országban:

1.  1064 Budapest, Podmaniczky u. 57.  1813
 2.  1141 Budapest, Szugló u. 82.  1450
 3.  1085 Budapest, József körút 69.  1250
 4.  1054 Budapest, Honvéd u. 8.  1166

 

Elviekben tehát nincs akadálya, hogy több vállalatot is ugyanarra a címre jegyezzenek be tulajdonosaik, és arra is van példa, hogy az ilyen címre bejegyzett vállalatok jogi és adózási szempontból is megfelelően működnek. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy a tömegesen használt címekre bejegyzett vállalatok 40 százalékkal kockázatosabbak, mint amikor a címen csak egy-két cég található.

Akár még megfelelően is működhet a Sea-Image Kft. a Honvéd utca 8. alá bejegyzett székhellyel, ezt nem én mondtam, hanem az újság írta. Kérdés, hogy a hatósági megkeresés ignorálása, a bírság meg nem fizetése az újságok által is cégtemetőnek titulált székhelycímmel miként korrelál, én erről nem mondok semmit, talán a gondolatért még nem vagyok perelhető, de ebben sem vagyok teljesen biztos. Titeket is arra kérlek, hogy nagyon bújjatok el, amikor véleményt alkottok gondolatban, mert mit lehessen tudni. Persze ez vicc, de van ennél jobb is, afféle slusszpoén.

A bárki által elérhető, ingyenes cégjegyzékből idézek, ott ez áll a Sea-Film Kft. adatlapján:

A végrehajtás adatai
33/1.
A végrehajtás elrendelésének időpontja: 2015. június 4.
A végrehajtás ügyszáma: 3784879338
A végrehajtást elrendelő megnevezése: NAV Észak-budapesti Adóigazgatósága Hátralékkezelési Osztály 2.
Az értesítés (indítás) kiállításának időpontja: 2015. július 31.
Bejegyzés kelte: 2015/07/31
Hatályos: 2015/07/31

 

Büntetőjogi felelősségem teljes tudatában leszögezem, hogy én még mindig azt gondolom, hogy a Honvéd utca 8. szám alá bejegyzett cégek jogi és adózási szempontból is megfelelően működnek.

Érdekes még a cég tulajdonosa is:

1. A tag(ok) adatai
1/4. Kiss Magdolna (an.: Franka Ilona Terézia)
Születési ideje: 1987/11/01
5650 Mezőberény, Berenta út 1.
A tagsági jogviszony kezdete: 2014/11/10
A változás időpontja: 2014/11/10
Bejegyzés kelte: 2014/12/08 Közzétéve: 2014/12/11
Hatályos: 2014/11/10 ...

 

A Sea-Image Kft. 2013-ban még 125,73 millió forint árbevételt ért el, tehát nem egy sarki bugyibolt, így szép teljesítmény Kiss Magdolna részéről, hogy 28 évesen (amúgy isten éltesse, ma van a szülinapja!) megvett egy ekkora céget. Jól dolgozhat, sok lehet a munkája, hiszen ő képviseli a Throw-Away Kft.-is, na meg az www.eMapSoft.hu Kft. "kt. a."-t, ahol valami bibi lehet, mert ez a misztikus "kt. a" azt jelenti, hogy kényszertörlés alatt, pedig ez a cég egy eu-s pályázatot is nyert, de hát tudjuk, hogy milyen nehéz manapság a verseny. Kiss Magdolna jegyzi még a Second Print Kft.-is, hirtelen ezeket találtam róla, hát, érdekes személyiség lehet, de akkor valójában ki a lófaszé is ez a Sea-Image Kft.?

Fogalmam sincs. Addig jutottam, hogy kiderítettem, miszerint az Echo TV-n futó Hídemberek-sorozat youtube-megosztása alatt ez áll:

Studió vezető: Sea-Image Kft., Pelley István

Rákerestem, de elbizonytalanít az az "y" a név végén, mert van egy Pellei István is, aki operatőr, de a mai világban már tényleg nem lehet tudni semmit, fogalmam sincs, hogy a két személy azonos-e, de nem is ez az érdekes, hanem a zárszó.

Látható tehát ezen az ügyön keresztül is, hogy az EBH még annyit sem tud garantálni, hogy nem esik hasra a cipőfűzőjében, hiába van a deklarált jog, hiába van az azt nagy arccal garantáló, Európai Unióhoz bekötött intézmény, mert a jogból és ennek következtében a méltóságból a kisembernek, a hatalommal nem rendelkezőnek kereken egy nagy büdös lófasz jut. Ha ez ma nem botrány, akkor nem tudom, hogy mi lenne az. Tudom, ez ma nem botrány. De akkor mi az? Tudom, a zorbándiktátor meg a sajtószabadság súúúúúúúúúlyos, gigacolleenbellnyi hiánya. 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr238041206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sapika 2015.11.03. 13:30:22

Rég jártam már erre.
Gondos oknyomozás, gratula.
De nem értem, miért kellett a végére a vörös farok a Colleen Bellről.
Végül is a munkádból azért felsejlik, hogy van némi összefüggés a feltárt anomáliák és a sajtó/média problémák között.

Az nyilvánvaló, hogy az egyenlő bánásmód nem cél. Ha az lenne, akkor például a nők aránya a parlamentben elérné legalább a muzulmán országok átlagát (lélekszámmal súlyozva képzett átlagát).

Viszont az EU-tól jövő pénzből ugye jókat lehet lopni és pazarolni (mint azt már többször kimutattad te is). Sajnos semmi sincs ingyen, ez sincs. Cserében [többek között] meg kell teremteni a látszatát annak, hogy itt az európai[nak nevezett] értékeket nagyra tarják és érvényesítik.

És hogy mi a botrány? Minden nap van azért. Ma például a gyerekéhezés felszámolását célzó javaslat nem jutott el a parlament elé. Pedig előzetesen minden parlamenti párt egyetértett, és a KDNP kivételével az összes alá is írta. Ha jól értettem a híreket a rádióban, vmint az index cikkét.

maroz 2015.11.03. 14:56:27

@Sapika: "De nem értem, miért kellett a végére a vörös farok a Colleen Bellről."

Ezért: kakukkfeszek.blog.hu/2015/07/30/orban_revizionizmusa

Konkrétan háborús uszítóként viselkedik az usa Romániában és a magyarok ellen hergel önös gazdasági érdekek miatt.

Ma nincs "sajtó", ma média van és propaganda. A politikai hatalom közpénzből terjeszti azt az ideológiát, ami a multinacionális tőkének nagyon jó és a lokális hatalmi elitnek is jó egy kicsit, a magántulajdonban lévő média pedig üzlet, ott az információ csak eszköz, a kattintás a fontos és az információk közötti reklámidő, a tartalomtermelés a tőkés termelési rendszer szerint zajlik, így az elsődleges cél a szórakoztatás, tehát a média sajtójellege ma gyakorlatilag nem létezik. Nem szabad rá így gondolni, hanem csak egy eszközként, amelyik ma már nem önálló hatalom, hanem egy egyre silányabbul, tíz deka párizsikkal eltartott propagandaeszköz, amelyiknek a profit mellett a másik fontos funkciója a hegemón ideológia fenntartása.

"Ha az lenne, akkor például a nők aránya a parlamentben"
Van vagy kétszáz munkahely a parlamentben, ha jól tudom. Ki a frászt érdekel az, ha telerakják dísznőkkel, díszzsidókkal, díszcigányokkal, etc, amikor az országban a gyerekek 17%-a munkanélküli családban él? Neked a parlamenti képviselők munkahelye fáj??? Ritka megközelítés.

"Viszont az EU-tól jövő pénzből ugye jókat lehet lopni és pazarolni (mint azt már többször kimutattad te is). Sajnos semmi sincs ingyen, ez sincs."
A transzferpénzek semmi mást nem szolgálnak csak azt, hogy a centrumországok félgyarmati sorban tarthassanak minket. A kormány pontosan azt teszi, amit a centrumállamok a pénzükért elvárnak tőle. Ha nem azt tenné, akkor nem ő lenne a kormány.

"Ma például a gyerekéhezés felszámolását célzó javaslat nem jutott el a parlament elé."
Legalább picsoroghatnak egy kicsit a belvárosi liberálisok, van egy szimbolikus ügy, amit még ők is képesek megérteni és eljátszhatják a nagy érzékenyt, a szociális lényt, az empatikusat, persze csak szimbolikusan, mert hogy tenni is valamit, na, azt már nem! Megváltják a lelkük békéjét egy kis műfelháborodással, oldották a kognitív disszonanciájukat és lehet visszamenni Tibi atya fröccsözőjébe. Nagy ügy.

Sapika 2015.11.07. 14:21:28

@maroz: Némileg kiabálós hangulatban vagy mostanság, és az írásodra érkezett egyszem kommentből a legszimplább gondolatokat is direkt félreérted.

Például mit nem lehetett azon megérteni, hogy országunk urai személyesen is leszarják a női egyenjogúságot akkor, amikor alkalmazottakat keresnek olyan munkakörbe, mely pedig sem speciális képzettséget, sem pedig fizikai állóképességen nem igényel. (T.i. hogy vezényszóra nyomogassák az igen/nem gombokat és időnként hülyeségeket nyilatkozzanak.)

Vagy mit nem lehet megérteni azon, hogy minden napra jut valami botrányféle, például a mai napra ez jutott ...

Vagy ha egy anonim blogger az internetnek egy kis olvasottságú, eldugott sarkában kénytelen egy kitűnően dokumentált tényfeltáró riportot azzal befejezni, hogy "én erről nem mondok semmit, talán a gondolatért még nem vagyok perelhető, de ebben sem vagyok teljesen biztos". Akkor valami tényleg nincs rendben a sajtószabadsággal.

És mintha azóta is történtek volna valamik, melytől az emberek még inkább félnek majd akár csak névtelenül is eljuttatni az információikat a visszaélésekről, sikkasztásokról, csalásokról, megfélemlítésekről a nyilvánosságnak.

==============
Elég elfoglalt vagyok mostanában, nem is volt kedvem az ajánlott irodalmat elolvasni, de végül csak odakattintottam mindkettőre.

A Dinamóműhely cikk rokonszenves volt, de nekem sem erőm, sem szakértelmem nincs ahhoz, hogy bármit is hozzátegyek. vagy kommentáljak vagy vitatkozzak. Erőmhöz mérten támogatom a hhh gyerekek oktatását, a nejem még gyűjt is nekik, másik családtag a menekültek gyerekeit pátyolgatta, mikor azok senyvedtek. Gondolom tipikus megvetendő attitűdök az álszent jótékonykodásról, melyet olyanok csinálnak, akik egyébként élvezik a globalizált világ nekik juttatott mócsingjait. "Szívére veszi bánatunk, vállára venni nem bolond", ahogy egy régebbi újbalos írta egykor.

A Colleen Bell és az A. Wess Mitchell közti kapcsolatot viszont nem sikerült átlátnom. Utóbbi a republikánusok seggét bújja, ha jól értettem a Mitt Romney kampánystábjában való részvételét, míg Mrs. Bellt Obama fújta hozzánk.

maroz 2015.11.07. 16:00:15

@Sapika: Kiabálós hangulatban vagyok, mert konkrétan megöl a rendszered. Baj, hogy kiabálós a hangulatom?

Ismétlem, értem amit mondasz, csak nem érdekel. Pont leszarom a belvárosi kultúrlibsik vernyákját olyan dolgokról, amiről fingjuk nincs és nem is érdekli őket, csak egyrészt unatkoznak másrészt pedig szeretnék magukat jó, humanista ésatöbbi embernek láttatni. Láttassák a kedves mamával, ne velem, nem érdekel.

Konkrétan a te személyes aljasságod sem érdekel, ha neked nincs lelkiismereted és így szeretnéd a baráti, ismerősi körben fényezni az egódat tedd, dobjál te is egy bélást a csövinek, halmozottanhátrányosolj, a fontos ember, akinek nincs ideje semmire, csak leírni azt, hogy a jövedelmedből dobsz egy csontot valami hhh-knak, fasz se tudja mi az, olyan alember, aki a belvárosi liberális lelki szükségleteinek a kielégítésére van, lehet örökbe is fogadni, mint az örvös tatut az állatkertben.

Mondanám, hogy süljön le a bőr a képedről, de úgysem fog, úgyhogy hagyjuk. Kirekesztettél egyszer, ha kérhetem, ez maradjon is így a továbbiakban is.

Sapika 2015.11.07. 17:26:31

Nekem nincs "rendszerem". Bár négyévente egyszer megjelenek a választáson, és igyekszem kikeresni az ívről a szerintem legkevésbé szörnyű pártot vagy jelöltet.
======
Életemben egyszer tényleg kirekesztettem valakit a virtuális baráti körömből politikai okok miatt.
Mivel (vszínűleg ok nélkül) gyanakodni kezdtem, hátha a másik valóságban a Századvég külső alkalmazottja, vagy egyéb éceszgréber az általam nem szeretett hatalmasok tájékán. A részletekre már nem emlékszem, csak arra, hogy a székről fordultam le, mikor valamilyen rögeszméje pár hónappal később megjelent a hatalom elbarmolt oktatási intézkedései között.
Biztos nem mérlegeltem alaposan; van úgy, hogy az embert egyszerre csak elönti az indulat.
=====
Most viszont két anyagot elolvastam itt (ezt, meg a magyar villamost) és kitűnőnek találtam.
Időm viszont tényleg nincs. Sok munkám van, kopp, kopp. Egyik fele a megélhetéssel kapcsolatos, másik fele pedig ingyen végzendő szakmai munka, melyet botorul elvállaltam.
Így nem nagy áldozat számomra, ha kérésedet követve eltűnök innen. Sokat amúgy sem voltam itt.

maroz 2015.11.19. 10:13:49

@Sapika: Nem tudod véletlenül, hogy amikor a tápérték megadásához a méréseket elvégzik, akkor a nyersanyagokat, például a tonhalat nedvesen vagy szárazon "égetik el"? Mi a szabványos módszertan? Ha lenne egy laikus által is érthető leírás és linkelhető kérhetek egy linket rá? Kerestem én, de annyi a hadova, hogy elvesztem.

Sapika 2015.11.19. 12:29:22

@maroz: Sajnos sohasem foglalkoztam vele. Sőt, még fogyasztóként sem igen érdekelt a dolog. Most ránéztem az angol nyelvű wikipédiára, itt:
en.wikipedia.org/wiki/Food_energy
és ezt találtam:

The amount of food energy associated with a particular food could be measured by completely burning the dried food in a bomb calorimeter, a method known as direct calorimetry.[7] However, the values given on food labels are not determined in this way. The reason for this is that direct calorimetry also burns the dietary fiber, and so does not allow for fecal losses; thus direct calorimetry would give systematic overestimates of the amount of fuel that actually enters the blood through digestion. What are used instead are standardized chemical tests or an analysis of the recipe using reference tables for common ingredients[8] to estimate the product's digestible constituents (protein, carbohydrate, fat, etc.). These results are then converted into an equivalent energy value based on the following standardized table of ...

Ezek szerint nem égetnek, hanem korrigálgatnaok jobbra, balra. Gondolom, a végén vissza kell számolniuk az egészet nedves tonhalra.

maroz 2015.11.19. 12:39:31

@Sapika: Látod, milyen nehezek ezek a tudományok. :))

Azt szeretném kideríteni, hogy mennyi energia van eltárolva egy élő, 700 kilós tonhalban. De a fene hogy megeszi, mindenki megzabálni akarja, nem arra kíváncsiak, hogy akkumulátorként mennyit hordoznak magukban energiát. Na, ha esetleg eszedbe jut valami, hogy merre kutakodjak ez után az információ után megköszönném, ha szólnál. Én itt elakadtam, és fogalmam sincs, hogy merre tovább. ;)

maroz 2015.11.20. 09:24:53

@Sapika: Tökéletes, tényleg nem égetnek, de az adatok égetéses tapasztalati átlagokból vannak megképezve, és a végén tényleg ezt számolják vissza, aztán hogy ez mennyire pontos, megoszlanak a vélemények:

swfsc.noaa.gov/publications/CR/1977/7726.PDF

Köszönöm a segítséget!
süti beállítások módosítása