HTML

Csoportterápia

  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék
  • komolytalan samu: Ismerek olyat, akinek egyáltalán nem futja tüzelőre. Fát gyüjt, lomtalanításkor bútort, bontott te... (2016.01.05. 13:47) Progresszió és közjó

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

D-day

2011.12.31. 18:15 | maroz | Szólj hozzá!

Címkék: erkölcs felelősségvállalás orbánizmus

Még néhány óra és partra, vagy valamire szállunk. Fogalmunk sincs, hogy mi lesz, de ennél sokkal ijesztőbb az, hogy sokunk meggyőződése szerint a tábornokainknak még ennél is kevesebb fogalmai vannak. Amint az szokásos ezt a bizonytalanságukat iszonyatosan nagy pofával igyekeznek leplezni, jönnek majd az önünneplések, pillanatokon belül meghallgathatjuk a budai zsúrfiút, amint súgógépről felolvassa azt, amit a kurzus ifjú szövegíró titánjai vele elmondatni akarnak. A múlt évben ingatlanügynökre vette a figurát, körbemutogatta nekünk a Sándor palotát, de tudtommal még nem jelentkezett rá komolyabb vevő.

Megszoktuk, hogy ebben az országban osztályvezető-helyettestől magasabban beágyazódott szájtól őszinte szót ne is reméljünk, de ez a mostani kurzus mégis képes volt még a legcinikusabb embert is meglepni. Ennyire pofátlanul, ennyire aljas módon talán még Rákosiék se hazudtak a képünkbe. Mondtak errefelé súlyos hülyeségeket a másodlagos frissességű notabilitásaink, de többnyire olyas dolgokat hangoztattak, amelyekben ők legalább masszívan hittek. Az orbáni hatalom ebben is minőségi változást hozott: úgy hazudnak kenetteljesen bele a pofánkba, hogy közben ők is tudják, miszerint minden egyes szavuk hazugság.

Hogy mi lesz, nem tudni. Hogy megszívjuk-e, nem tudni. Nincs konkrétum egy centi se, löttyös nagyotmondások vannak, megfoghatatlan hasonlatok, és valami homályos ígéret arra, hogy majd, egyszer jó lesz. Hogy kinek? Úgy általában. Hogy mikor? Na, ez azért eléggé konkrét: mindig egy-két év múlva. Mindig. És hogy milyen módon tudjuk ezeket a nyálkás ígéreteket számon kérni? Sehogyan, majd ők megmondják, hogy teljesültek, oszt jónapot.

A Magyar Köztársaságot felszámoló szegény beteg embert más, úgyszintén szegény beteg emberek vezénylő tábornoknak titulálták egy súlyos pillanatukban. Ez a szegény beteg ember többnyire úgy viselkedik, mint amikor egy őrmester, aki az eszét az altiszti kantinban már rég elitta tábornokot játszik. Bárkit kizavar a pergő ágyútűzbe, ha a pillanatnyi érdekei úgy kívánják, és ha valami balul ütne ki, elbujdosik és a balhé elvitelét ráhagyja egy beosztottjára. Vagy többre, lásd a 2006-os elveszített választást.

Orbán Viktor amióta aktív politikus soha semmi hibát nem követett el, mert ő hibázni genetikailag képtelen. Ő ugyanis a Kiválasztott, az Örökös Alfahím. Ha tehát valami rosszul fog alakulni jövőre, azért mi, a tábornok katonái, valamint a körülmények lesznek a hibásak. A Vezénylő Tábornok nem hibázhat.

Álljon itt mementóként egy másik tábornok levele.

Ezt a pár sort Dwight Eisenhower, a szövetséges erők európai főparancsnoka vetette papírra 1944 júniusában, közvetlenül a normandiai partraszállás előtt. A körülbelüli fordítása így nézne ki:

A Cherbourg és Le Havre környékén végrehajtott partraszállás során nem sikerült megfelelő hídfőállásokat kiépítenünk, és ezért visszavontam csapatainkat. Döntésemet, hogy ebben az időpontban és ezen a helyen támadjunk az ellenségre, a legmegbízhatóbb rendelkezésre álló információkra alapoztam. A gyalogság, a légierő és a flotta mindent megtettek, ami tőlük bátorság és kötelesség terén elvárható volt. A partraszállási kísérlet kudarcáért egyedül engem terhel a felelősség.  

Ezt a levelet arra az esetre szánta, ha balul ütne ki a partraszállás. Nem így történt, de szerencsére a levél mégis fennmaradt, így mi képet alkothatunk arról, hogy körülbelül mi is az a felelősség, és annak a felvállalása.

Egy érdekességre felhívnám a kedves olvasó figyelmét. Eisenhower, miután papírra vetette ezt az üzenetét egy aprócska változtatást eszközölt rajta. A "csapatokat visszavontuk" mondatvégi pár szót kihúzta, és helyette ezt írta: "visszavontam csapatainkat". Én vontam vissza, én döntöttem, én vállalom a felelősséget.

És most jöjjön a mi újévünk, hallgassuk a jutasit, aki tábornoknak álmodja magát. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr943510008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.