HTML

Csoportterápia

  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék
  • komolytalan samu: Ismerek olyat, akinek egyáltalán nem futja tüzelőre. Fát gyüjt, lomtalanításkor bútort, bontott te... (2016.01.05. 13:47) Progresszió és közjó

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Chicken game, Orbán módra

2012.01.04. 13:03 | maroz | 1 komment

Címkék: erkölcs orbánizmus chiken game

Hátha valaki nem tudja: chicken game néven emlegetjük azt a játékot, amelyikben a kellően magabiztos vagy kellően szuicid résztvevők padlógázzal robognak egymással szembe, és az a vesztes, aki előbb rántja félre a kormányt. Kemény, férfias játék, persze lehet ezt is okosba’ játszani.

Most mintha egy ilyent látnánk éppen. Látszik a két jármű: egy birodalmi lépegető és egy lepukkant Ikarusz. Az előbbiben az Euróapi Unió, utóbbiban a megboldogult Magyar Köztársaság polgárai. Az előbbi annyira azért nem rohan, inkább csak beállt némileg indignálódva az út közepére, gyertek, én nem fogok félreállni. Különösebben ugrálnia sem kell, még az is előfordulhatna, hogy a nagy rössel felé csörtető busz simán átcsusszan a lábai között, de ha a lépegető egy picit is rosszindulatú, akkor roggyant egyet, és a busz kabrióként kerül ki mögüle.

Az nem chiken game, amikor a tehén a farkával mintegy unalmában csápolva agyonvágja a segge körül szemtelenkedő bögölyt.

De az sem chiken game, amikor a főpilóta és a főmácsó úgy zavarja neki az Ikaruszt a birodalmi lépegetőnek, hogy közben ő az út széléről telefonon adja az utasításokat a kibaszottul intelligens másodpilótájának. Teperj, Jani, félre ne merd rántani, nekem itt kell állnom az út szélén, hogy ha te felkenődnél a tehén farára  a birodalmi lépegető lábára, akkor én majd megbosszullak!

Valamint az sem a legkorrektebb szervezési módja a chiken game-nek, hogy a buszban, esszük-nem esszük alapon mi is ott ülünk, utasként. Kuss, mondja a főpilóta rádión, amikor jegyet váltottál az utazásra tudhattad, hogy akár ez is benne lehet a pakliban. És ebben, fogadjuk el, igen sok igazsága van. Tudhattuk, de bíztunk benne, hogy megmarad kisstílű gengszternek, és nem képezi magát tovább buszeltérítő terroristává. Mások pedig valami másban bíztak, leginkább azokban a rendkívül pozitív üzenetekben, amelyek szerint itt minden nagyon jó lesz, és úgy lesz jó, hogy közben senkinek nem lesz rosszabb.

Nem az emberek fogják megfizetni.

Oszt most meg mintha mégis. Lehet örülni a cirkusznak, lehet tapsolni a keménykedésnek, lehet decens, budai polgár kinézettel vígan, tele pofával zsidózni, lehet két pofára habzsolni a közmédiumok által nyakunkba ömlesztett moslékot, de a valóság előbb-utóbb úgyis be fog kopogtatni hozzánk. Csak ugye ehhez idő kell, és ami rosszabb, hogy szelektíven fog bekopogtatni.

Kismalac, engedd be az egyik lábamat. Nem engedem, mert erősen az a látszat, hogy az nem is láb, hanem valami más. Ugyan, kismalac, ne vidd már el ezt a mesét is undok, szexista irányba, hidd el, az a lábam! Farkas, megesküszül rá? Az új Alaptörvényre mondom, hogy az a lábam! Na jó, akkor beeng… áúúúúúúúúú!!!! faaaarkaas!!!! ez fáááájt!!!!

Apró és szelektív segbbekúrásokkal kezdődik, ami nem fáj mindenkinek egyformán. Aki a rendszer kegyeltje, akinek a többmilliós jövedelméből még több marad meg (hiszen a zemberek kormánya feléjük nem ágaskodó bránerrel közelített, hanem méteres nyelvvel, eltörölvén a magasabb adókulcsot), az valószínűleg nem fogja a fejét vakarni január elején, amikor be kell fizetni a biztosítási csekkeket. Ezzel szemben a fiam, aki a robogózását felülről korlátos keretből kell kihozza igencsak morgolódik, amikor ezt látja:
Igen, az adócsökkentések kormánya őt kapásból lenyúlja 770 forintra. Nyugi, fiam, engem meg 3118 forintra. Baszhatom a B10-et, az idei kötelezőm, hála az adócsökkentő kormánynak 30%-kal többe fáj, mint amennyibe adó nélkül fájhatna. És ugye mindenki másnak úgyszintén. Újévi ajándék Orbán Viktortól, fogadjuk szeretettel.

Kisdedem nem hobbiból robogózik, hanem történelmi szükségszerűségből. Az állam, és annak helyi kidudorodásai ugyanis basztak működő tömegközlekedést csinálni, így ha nem szeretné az egész napját várakozással valamint utazgatással eltölteni találnia kellett valamiféle individuális megoldást. A robogó több szempontból is előnyös, egyedüli hátránya, hogy költségei vannak. Péládul kell belé benzin is. A rohattkomcsik alatt is szívta a fogát, eléggé be kellett osztania még a 330 forintos benzinár mellett is a keretét, most meg majd méginkább, hiszen ma már olyan 414 forint körüli áron mérik.

Önkormányzati szinten pedig lopakodik befelé mindenféle sunyi emelés. Például a Mörcédösz városában lelkesen újságolja a lokális hatalom, hogy csökkenti az építményadót! Hurrá, csak ugye szinte mintegy mellékesen azt is odaírják, hogy egyúttal meg is szűnik az eddigi mentesség, így 2012-től a Mercédesz és a cégek jobban fognak járni, ezzel szemben a polgár ezen túl adót fizet az eddig adómentes garázsa után is. A S8-asból lényegtelennek tűnő összeget, úgy kb. háromezer-néhányszáz forintot, de.

De ha mindezeket összedajuk, és veszünk hozzá egy kispénzű, alacsony jövedelmű embert, akkor annak bizony mindez fájdalmas érvágás. Nézi a Suzukiját a garázsban, és vakarja a fejét. Legszívesebben leöntené az egészet benzinnel és felgyújtaná, de most pillanatnyilag még annyi benzinre sincs pénze, amennyi a lobbantáshoz kéne, mert elvitte a törlesztőrészlet. És közben nézi milyen remekül alakul az orbáni chiken game. 

Persze egy bizonyos jövedelmszint fölött ez még nem annyira húsbavágó, hiszen akiknek milliók jönnek be havonta azoknak az ilyen pitiáner összegek meg se kottyannak. Ők még reménykedhetnek abban, hogy a chiken game mégiscsak jól sül el. Vagy ha nem, hát abban, hogy a karambol előtt ők még kiszállhatnak.

Vagy ha mégsem, akkor marad utolsó reménynek az, hogy az út szélén álló Orbán majd őket is megbosszulja jól. Magyaros chiken game, magyaros mácsókkal, akiknek soha nem túl drága a más élete. Lenne nekem egy ötletem: ha tényleg ennyire keménypöcsűek, akkor miért nem játszanak inkább orosz rulettet?

Hat golyóval.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr113518975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ijontichy 2012.01.04. 15:15:17

Dr. maroz! Gratulálok az új rendelődhöz ;-)
@poszt: Annyi sántaság van ebben a chicken game hasonlatban, hogy ez a hülye elfelejtett fogadni. Legalább tette volna fel az adósságunkat dupla, vagy semmire ez az istenbarma. :-(