HTML

Csoportterápia

  • francoska: Én is. Sajnálom, hogy így gondolod. (2018.01.13. 09:39) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék
  • komolytalan samu: Ismerek olyat, akinek egyáltalán nem futja tüzelőre. Fát gyüjt, lomtalanításkor bútort, bontott te... (2016.01.05. 13:47) Progresszió és közjó

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Elbocsátó, szép üzenet

2012.01.13. 09:08 | maroz | 1 komment

Címkék: bürokrácia jövőkép kisember

Közel hétezer közszolga kapta meg megkésett karácsonyi ajándékként az obsitot. Leszerelik őket, mert: „az idei költségvetési hiánycél teljesítése és a hatékonyan működő állam kialakítása érdekében”. Most nem mennék bele abba, hogy hülyefidesz nem ezt ígérte, meg hogy mégiscsak a zemberekkel fizetteti meg, mert ez nem ér semmit, akik életvitelszerűen hazudnak, azokat teljesen fölösleges a 9786. sorszámú hazugságukkal szembesíteni, igen, akkor ezt hazudtuk, és? Ma meg mást hazudunk, mi a probléma?

Szóval ezt hagyjuk, nézzük inkább mindig a recenst. Én ezt a leépítést el tudnám fogadni akkor, ha úgy kezdődne a közlemény, hogy: „mivel a hatalmas, sokszor csak a bürokráciát dagasztó állami túlszabályozást sikerrel visszametszettük, ezért a hatékonyság érdekében szükségessé vált a személyi állomány ritkítása is.” Gondolom ilyent még nekik sincs pofájuk hazudni, bár a végén mindig meglepődök, hogy mégis. Tehát ha jól sejtem, akkor nincs itt semmiféle feladatcsökkenés, hanem szokás szerint fűnyíró van. Ennyire fussa, tessék ennyiből főzni.

Csak hát az a leves olyan is lesz, és a nagyobbik baj, hogy nekünk kell majd kikanalaznunk. Hogy-hogy nem, az ilyen létszámcsökkentések többnyire úgy realizálódnak, hogy a hierarchia legalján lévőktől köszönnek el, akik ugye a státuszuknak megfelelően az effektív munkát végezték. Mi néz ki nekünk, zembereknek emiatt? Hosszabb, nehezebb, körülményesebb ügyintézés. Kábé mint a BKV: el lehet vonni a közlekedési gigásztól ezercsilliárd forintot, a költségvetés szépül ugyan tőle, de ritkábban fognak járni a füstölők, és egyre izgalmasabb lesz egy utazás, talán majd még fogadni is lehet arra, hogy melyik órában hány bontószökevény jármű rohad le/gyullad ki/hajt bele fék nélkül valamilyen kirakatba. És mint ahogyan közlekedni, úgy sajnos ügyeket intézni is szükséges, sőt, jobban.

A napokban jártam én is a hivatalokat, leginkább azért, hogy egyik állami intézménytől vigyek papírokat egy másik állami intézménynek, mert ezt még mindig nem tudják egymás között, nélkülem elintézni, szóval állok a hivatalban (önkormányzati, de egy épületben az okmányirodával), és hallgatom az ügyintézőt, amint éppen szanzsén, velem mit sem törődve telefonál: -Jó, rendben, ezt majd megbeszéljük, de most ügyfél jött, le kell tegyem, azt mondd akkor gyorsan, hogy mikor is jön az ismerősöd? Négyre? És mi is kell neki? Szóval gépjármű. Nem, nem, semmi probléma, csak azért kérdem, hogy legyek képben, tudjak szólni a kollégának, hogy majd jövünk.

Ennyi. Ez a jövő: a tehetősebbek majd járnak BKV/MÁV/Volán helyett autóval, ügyeket pedig intéznek kapcsolati/atyafisági alapon. Aki pedig nem ezüstkanállal a seggében született, az vonatozik, buszozik, vár a metróra, villamosra, valamint előszobázik a hivatalokban, egyre többet és többet, míg a végén már lesz egy külön sor a protekciósoknak is, mint Romániában, a nyolcvanas években. Félreértettük mi ezt a keleti orientációt: ez nem csak térben értendő, hanem időben is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr343542045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2012.01.13. 11:09:33

Hö: nol.hu/lap/gazdasag/20120113-a_kincstarat_is_karcsusitjak

"Főként a szakmai feladatokat végző munkatársak vannak veszélyben Árvai szerint. Ugyanakkor az is a döntés háterében van, hogy a sokszor hangoztatott jó közigazgatás vélhetően csak a kormányzati kommunikáció szintjén létezik, a gyakorlatban nincs rá igény. Ha ugyanis embereket rúgnak ki az okmányirodákból, akkor annak a kárát a lakosság látja, például abban a formában, hogy a jelenleginél is hosszabb lesz a várakozási idő."

Szóval a reform fidesz-módra: kevesebb (?) pénzből silányabb minőségű szolgáltatás. De hát ezt egy fűnyíró is tudja, mire a nagy arc???