HTML

Csoportterápia

  • francoska: Én is. Sajnálom, hogy így gondolod. (2018.01.13. 09:39) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék
  • komolytalan samu: Ismerek olyat, akinek egyáltalán nem futja tüzelőre. Fát gyüjt, lomtalanításkor bútort, bontott te... (2016.01.05. 13:47) Progresszió és közjó

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Á la mode

2012.01.14. 09:04 | AtomLéda | Szólj hozzá!

Címkék: schmitt pál palotaőrség

Talán elvárható, hogy ha az államfőről szeretnék írni mostanában, posztom témája a Pálgium legyen. Én mégis inkább a Royal Copypaste ragyogó fényében háttérbe halványult új Honvéd Palotaőrségről beszélnék.

A hír: „Schmitt Pál köztársasági elnök jelenlétében szolgálatba álltak a honvédség palotaőrei szombaton a budai várban, a Sándor-palota előtt.”

Bevallom őszintén, elég ellentétes érzéseket kavart fel bennem az okosba’ beújított hetvenöt díszhuszár. A 168 Óra cikkében azt taglalja, hogy milyen drága egy díszegyenruha elkészítése, és hogy mennyibe kerül egy évben a haptákszakasz fenntartása. Nos, engem ez a legkevésbé sem érdekel, mert mint ahogy Pavel maga mondja: „Olyan őrséget [szerettem volna itt látni (én, a mufti, személyesen)], amely dísze is lesz a palotának, de főként a funkció méltósága előtt tiszteleg.” Teljesen igaza van. A köztársasági elnök az ország (írnám, hogy Magyar Köztársaság, de hát…) legrangosabb tisztsége, és mindenképpen helyes, hogy ha ezt bizonyos külsőségekkel alátámasztjuk. De hát érezhető ugye, hogy pont itt van a bökkenő?

„A hitelesen megmutatott fegyelem, az igényességről tanúskodó külalak roppant hatásos. Azt hiszem, mindannyian ismerjük a történetet a szegről és a háborúról. A szegről, amely ha elvész, elvész a patkó, a ló, a lovas – és elvész a csata. Ez a láncolat megmutatja, miért olyan fontos odafigyelni a részletekre.”

Vaníliakarikás-álamfő-plagizáló-aláíróművész-orbánzoknibáb Pavel Schmitt az utolsó ember lenne (mondjuk Benkő Dániel után) akit megkérnék arra, hogy legyen az én hiteles, fegyelmezett, igényes külalakú szegőrzőm. Mit ér a gyönyörű arcvonalú palotaőrség ilyen palotaseggel? Quo vadis, domine? Ezután te áradozhatsz már arról, hogy „…bizonyára lesznek turisták, akik – akárcsak Athénban vagy Londonban – megnézik a déli őrségváltást, és magukkal viszik az emlékét. Jó program lesz ide elzarándokolni…”, maximum röhögni jönnek, vagy valamilyen perverz fétisük van.

Ha az államfő maga nem képviseli „…a magyar államiságot, a változó korszakokon és személyeken túlmutató, közösségi értékrendet”, akkor ne csapjon a szarba hetvenöt marsjancsival.

Még egy morbid gondolat: „Hölgyeim és Uraim! Hűség, fegyelem, áldozat. A katonák egyik legfontosabb mai küldetése, hogy bárhol is teljesítsék feladataikat, ezeknek a fogalmaknak visszaadják eredeti jelentésüket és értéküket.” – Nehogy egyszer ezen fogalmak tisztázása érdekében egyszer a palota felé forduljanak fegyvereikkel…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr123544719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.