HTML

Csoportterápia

  • francoska: Én is. Sajnálom, hogy így gondolod. (2018.01.13. 09:39) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék
  • komolytalan samu: Ismerek olyat, akinek egyáltalán nem futja tüzelőre. Fát gyüjt, lomtalanításkor bútort, bontott te... (2016.01.05. 13:47) Progresszió és közjó

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Dr. Creative Commons

2012.01.19. 18:21 | maroz | 5 komment

Címkék: schmitt pál bloglossza

Már megint tör fel belőlem a bazmegelhetnék. Úgy különösebben nem vártam én semmit, ami következménye lehetne ennek a diákcsínynek, és leginkább azért nem, mert egy adott társadalomban csak olyasmit van értelme számon kérni, ami a társadalom szerint is számon kérhető. Nálunk az nem rendít meg komolyabban senkit, ha valaki lopva, csalva, hazudva ér el sikereket, vagy bármit is, hiszen ez itt eléggé közelfogadott, mondhatni része a nemzeti karakterológiánknak, el is nevezzük időnként magyaros ravaszságnak, büszkék vagyunk rá, azt mondjuk, hogy ez a létezés magyar minősége. 

Egy emberevő közösségben nem sok értelme van valakit azért a köz elé ráncigálni, mert teszem azt betorkoskodta a misszionárius jobb lábát. Na és. Legfeljebb azon hörrennek fel páran, ha nekik nem jutott. A doktori cím mifelénk nem ennyire közkívánatos jószág, így semmi furcsa nincs abban, hogy alig van csak valamiféle morgolódás a plebejus elnök plebejus doktorija miatt.

Viszont ezek a csont nélkül benyalt tilalomfák, ezek felbosszantanak. Olvasom már sokadik cikkben, hogy „Mivel a disszertációt nem lehet fénymásolni, fényképezni…”. Helyben lennénk. Írjuk már le még vagy öttucatszor ezt a nemlehetet, hogy végre tényleg elhiggyük mi is, miszerint ez a „nemlehet” valójában egy természeti törvény, mint a gravitáció. Sőt, egyenesen valamiféle paradoxon. Nem lehet, mint ahogyan nem lehet egy áthatolhatatlan falat átlőni egy megállíthatatlan lövedékkel.

De, lehet fénymásolni, lehet fényképezni, és még csak akkora nagy csoda se kell hozzá, mint amekkorát Krisztus urunk művelt egy szűkös költségvetésű családi rendezvényen.

A jog ugyanis egy szóval se mondja azt, hogy nem lehet, hanem igenis azt mondja, hogy lehet, egy apró megkötéssel: a szerzői jogok tulajdonosának a hozzájárulásával. Mi a teendő?

Oda kell ballagni az emberek elnökéhez, jó plebejushoz illően köszönteni, szevasz, doktor Pali, és megkérni, hogy ugyan, adja már hozzájárulását ahhoz, hogy a műve az egész nemzeté lehessen. Tegye közkincsé. Egymillió érv állítható e mögé az aprócska kérés mögé. 

A legfontosabb az, hogy a köz érdeke most talán nagyobb súllyal esik latba, mint a szerző szerzői jogi érdeke. Ha Dr. Schmitt szerint az a mű egy annyira, de annyira remek és hiánypótló és a hazát fényre derítő alkotás, akkor tegye lehetővé, hogy azt bárki megismerhesse. Ezzel egyúttal a gyanút is elháríthatná, hiszen bárki kedvére megnézhetné, összevethetné, és láthatná, hogy kinek van igaza.

Valójában inkább a közkincsé tétel ellen nem igazán találni érveket. Talán egyet tudnék, az anyagit. Ha Dr. Schmitt Pál abban bízik, hogy pénzt kapna a disszertációjáért, azt még megérteném. De ha így is lenne, mondja meg, és nevezze meg az összeget is. Mibe, hogy pillanatok alatt összedobnánk?

(Vajon Torgyán doktor zéháját azóta elolvasta, elolvashatta az a bizonyos érdeklődő?)  

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr663590837

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ne hablatyolj Schmitt Pali! 2012.01.20. 16:00:55

Bizonyíték kell ide és nem ködösítés, meg esetlegesen elfogult vizsgálatok. Akadályoztatás helyett, tedd szépen közzé, akár "közkinccsé" teljes terjedelemben a plágiumvád alapos gyanújába keveredett kisdoktoridat és így lehetősége lesz minden...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

satie · http://321.hu/sas 2012.01.19. 22:39:20

Kis pontosítás:

* Minden közpénz támogatással készült műre kötelező kellene lennie a szabad licencnek

** Ez nem feltétlenül public domain (CC0), hanem akár minimum CC-BY-SA - esetleg a szerző szándéka szerint a CC opció is játszhat (a ND nem).

bertrollnok 2012.01.20. 00:16:45

Az ND miért nem? Attól még, hogy egy mű ND-s, még idézhetsz belőle. Az nem „átdolgozás”.

[megmondoember] 2012.01.20. 01:05:36

"A jog ugyanis egy szóval se mondja azt, hogy nem lehet, hanem igenis azt mondja, hogy lehet, egy apró megkötéssel: a szerzői jogok tulajdonosának a hozzájárulásával."
A jog nem csak ezt mondja, hanem azt is, hogy bizonyos esetekben a szerzői jogok tulajdonosának hozzájárulása NÉLKÜL is lehet másolni. Magáncélra, kutatási célra, stb. (tessék elolvasni a Szjt-t!) Ezek mind simán megállhatnak az adott esetben.

Az, hogy az egyetem ill. a könyvtár ennek ellenére tiltja a másolást, fényképezést, nem más, mint jogsértés az ő részéről (neki ugyanis nem joga és hatásköre korlátozni a másolást - mint ahogy a BSA sem tépheti ki a kezedből a kalózszoftveres DVD-t; a büntetés, elkobzás, stb. a rendőrség ill. a bíróság dolga), adott kontextusban pedig ennek minősítette esete: a sajtószabadság korlátozása.

Szolgálati Füldugó 2012.01.20. 01:17:07

Állj, állj! Pali bá' egy talpig böcsületes magyar ember! Ha nem adja hozzájárulását, ezzel szemérmesen beismeri, hogy NEM ő a szerző.