HTML

Csoportterápia

  • francoska: Én is. Sajnálom, hogy így gondolod. (2018.01.13. 09:39) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék
  • komolytalan samu: Ismerek olyat, akinek egyáltalán nem futja tüzelőre. Fát gyüjt, lomtalanításkor bútort, bontott te... (2016.01.05. 13:47) Progresszió és közjó

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Tízmillió Cicero

2013.03.03. 14:26 | AtomLéda | 7 komment

O tempora, o mores! Senatus haec intellegit, consul videt, hic tamen vivit!

- kiált tízmillió polgár, vagy legalábbis tízezer értetlenségi, sértetten, hangosan, felháborodottan, egymást túl- meg túllicitálóan méltatlankodva. 

Ó idők - mondai idők - amikor az értelmiségi szerep nem az elitista fanyalgásról szólt, hanem a felelősségvállalásról, a normális tájékozódás, objektív mérlegelés, és legfőképpen a cselekvés felelősségéről. A legvérnőszőbb hayekiánusokat leszámítva mindenki elismerheti, hogy az értelmiség felhalmozott tőkéje képes társadalmi változásokat elérni, s emiatt felelős is azok elindításáért. Hol van ez a felismerés? Mikor jön el ez az idő?

Ó erkölcsök! Melyek szerint liberálisnak lenni nem a kirekesztésről szól, mikor konzervatívnak lenni nem a tradicionális értékekkel való zsonglőrködésről szól, mikor baloldalinak lenni nem az alsóbb osztályok kollektív lenácizásáról szól, mikor a segítséget és támogatást nem tagadjuk meg azoktól, akik nem értenek egyet velünk, amikor nem húzzuk pártunk szennyes kabátját az újszülött civilekre, amikor a vidéket nem audik ablakából nézzük, amikor képesek vagyunk mesterséges politikai tengelyeken kívül ítélkezni zenéről, színházról, irodalomról, építészetről, gasztronómiáról. Ó, kultúra, miért vagy te oly politikai? Ó politika, miért vagy te oly kulturálatlan?

A szenátus tudja, a konzul látja mindezt, ez mégis életben van! - kiált elefántcsonttornyából az Értelmiségi. Ám szereptévesztésben van, nem Cicero ő, hanem a szenátus egy tagja, sőt, indőnként konzul is. Egy percre ÉN vagyok most Cicero, ti meg a padokon ülő nobilitások, és próbállak titeteket nagyképűen O moresre tanítani. De sietek is vissza szenátornak lenni, vár Catilina.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr765114547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2013.03.03. 15:39:55

Oké - de mitől tízmillió?

Ennyire túlhajszoltuk volna a felsőbeiskolázást?

fuhur 2013.03.04. 21:22:29

" mikor baloldalinak lenni nem az alsóbb osztályok kollektív lenácizásáról szól,"

Alsóbb osztályok lenácizása???? Én ezt nem értem.
Megmagyarázhatnád.

maroz 2013.03.04. 21:36:09

@fuhur: Szerintem elkapkodta ezt az "alsóbb osztályok" dolgot. :)

Én a helyében így írtam volna: "mikor baloldalinak lenni nem a mások kollektív lenácizásáról szól". Ez már teljesen védhető, nem is kell mást csinálni, csak belinkelni az mszp legfrissebb kampányvideóját. 18 perc, én hármat nem bírtam belőle végignézni. Addigra ugyanis már minden világos lett, megkerültek a felelősök minden eddigi hibáért: Orbán, fidesz, nácik, kérem kapcsojjaki. És lőn. :)

AtomLéda 2013.03.06. 11:09:49

Annyiban elkapkodtam, hogy a Jobbiknak értelmiségi támogatói is vannak bőven. Annyiban nem, hogy a fos helyzetben lévő alsóbb kvintilisek fogékonyak igazán ezekre az üzenetekre.

Tízmillió, mivel az értelmiség nyavalyog ugyan a szélesebb közönséghez eljutó felületeken (ők tehetik meg), ám a felelősség áthárítása valamely felsőbb hatalomra és a megoldás/megváltó kézkarbatett várása (Isten, állam, Orbán Viktor, Bajnai Gordon) általános jelenség.

Egyébként meg; marha jó mondatot hallottam a minap: "Megérteni fontosabb, és előrébb való, mint megítélni." Triviálisnak tűnhet, mégsem az. (A megérteni szó kettős jelentése pedig érdekes gondolati csavarra ad lehetőséget.)

panelburzsuj 2013.03.06. 12:39:09

@AtomLéda:

"Megérteni fontosabb, és előrébb való, mint megítélni."

Naja - csak épp energetikailag nem épp ekvivalens a két művelet.

Hisz tudod: még egy Alex is inkább kardozott a csomóval, pedig ő valami Aristoteles nevű házitanító térdén üldögélve ismerkedett a problémamegoldásssal. Hát aki büntiből disznóólat ganyézva, és közben magában füstölögve készülődött a világhódításra...

panelburzsuj 2013.03.06. 13:03:22

@panelburzsuj:

Ajánlott irodalom:

Tízmillió ideológus

hafr.blog.hu/2013/03/05/tizmillio_ideologus

(Az a gyanús, ami nem gyanús: nagyon egy húron pendültök, nem ugyanolyan márkájú mankótok van? ... :)