HTML

Csoportterápia

  • francoska: Én is. Sajnálom, hogy így gondolod. (2018.01.13. 09:39) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék
  • komolytalan samu: Ismerek olyat, akinek egyáltalán nem futja tüzelőre. Fát gyüjt, lomtalanításkor bútort, bontott te... (2016.01.05. 13:47) Progresszió és közjó

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

A hülyeség apró körei

2013.03.17. 12:37 | maroz | 2 komment

Címkék: ünnep

I. Plecsni

Több évtizedes hagyomány, hogy a hatalom valamiféle csontot vet időnként a hűnek tartott ebei elé. Ez a többséget jellemzően alig, de leginkább egy csöppet sem érdekli, a függők pedig mindig annak alapján interpretálják, hogy a számukra oly kedves nedveket csurgató nyúlvány éppen melyik oldalán leledznek. Most például a ballib fintorog, hát tessék, ezek (kurzív) kiket tüntetnek ki, Szaniszlót meg a Kárpátiát, na most mondja meg, Kohn bácsi, hát lehet ilyent?!? Persze ha legalább egy másodpercre képesek lennének lecsatlakozni a szerről, akkor talán bírnának vetni egy pillantást az alábbi grafikonra:

baljobb.jpgforrás: Társadalmi Riport 2012

Az ábra elég személetesen megmutatja, hogy a választópolgárok a ballib nyolc évének a végére úgy eltolódtak a jobboldal irányába, hogy a jobbszélen támfallal kellett megtámasztani a képet, mert különben eldőlt volna. 

Namost, az ugye megvan, hogy a politikai párt az egy olyan jószág, amelyiknek a saját logikája szerint arra kell törekednie, hogy a hatalmat megszerezze és megtartsa? Ennek tükrében és a képre nézve úgy mégis, ki a rossebet kellene a mostani hatalomnak kitüntetnie? Tán csak nem a Sasjózsit, vagy a Fekete Jánost? 

II. Zsidógomb

Mint a viccben: Melyik a legmegbízhatóbb automata? Hát a nyolcadik kerületi rendőrkapitányság. Bedobsz egy féltéglát és kijön két szakasz rendőr. Na, ennél már csak a zsidógomb a megbízhatóbb: megnyomja két pattanásos nagykamasz és Pavlov kutyáját megszégyenítő precizitással beindul a hiszti. Most is ez történt. Nézzük a hozzávalókat: kell kettő darab húszévesforma suhanc, az ELTE kb. 23 ezer nappali tagozatos diákjaiból ennyi biztosan kerül. Kell egy ív Avery címke, ez lehet mostanság olyan kemény 70 forint. Igényes polgárpukkasztó még egy címkenyomtató progit is torrentez, a szöveget kitalálni pedig húsz másodperc, ugyanis itt már csak egyetlen kritériumra kell figyelni, hogy benne legyen a 'zsidó' karaktersor. Tehát két polgárpukkasztó hangulatban lévő suhanc, hetven forint, kb. húsz perc utánajárás és már kész is:
zsidogomb.jpg
Ennél több utánajárást igényelt anno az is, amikor mi, a magunk idején színes krétával felírtuk a magunk kisded polgárpukkasztását a budi falára: "Megbasztam a Marit!". 

Mondjuk az nem is eredményezett annyira megbízható hisztériát, mint ez a szóban forgó, nem lett belőle sajtóközlemény, a szokásos vészkorszakkal példálózó publicisztika, elhatár- és olódás, meg az összes többi, a zsidógomb megnyomására évtizedek óta megbízhatóan előjövő produktum. A két suttyó pedig vígan röhög a markába: bazdmeg, ezek tényleg ennyire hülyék, hitted volna??? 

Elérték, amit akartak, mert ezek tényleg ennyire hülyék.

Kedves emerita, mi lenne, ha egyszer, kalandból lejátszana fejben még a hisztéria kitörése előtt egy másik forgatókönyvet is? Például a következőt: észreveszem a matricát, megcsóválom a fejem, letépem és beledobom a kukába. Ennyi. A suttyók mondjuk bepróbálkoznak mégegyszer, forgatókönyv ugyanaz, mibe, hogy ők unják meg hamarább? Persze ez abban az esetben lehet érdekes, ha a kedves emerita is és a hiszterolib is a probléma megoldásában lenne érdekelt, amit - már elnézést, de - én nem hiszek. Így aztán Jin megtalálja a maga Jangját és ketten együtt üzembiztosan megképezik azt a kellemes kis sárgásbarnásan kevergő trutyit, ami jobbernek jó, a hiszterolibnek is jó, és ugye ami jó a Milo&Milo-nak, az az országnak is jó.

III. A világ legbambább ellenzéke

Keresem a jelzőket, megpróbálom felidézni, hogy mikkel pejoráltunk mi anno, ha valaki nagyon kihúzta nálunk a gyufát, talán a "füles fasz" volt a legalja, de úgy érzem, hogy itt már a jelző semmit nem adna hozzá, így maradjon csak a név: Szanyi. Nos, ez a Szanyi - nem tudom, megvan-e a kedves olvasónak az információ - a fideszhatalom pillanatnyilag legpotensebbnek tűnő ellenzékét vezetgeti, ők lennének a baloldal reménységei Orbánnal szemben, szóval ez a Szanyi szokásához híven megint beledurrantott egyet a nulláslisztbe. Hogy miért nem eszi ki a fene az uniós pénzekből traktorral ódalba ajándékozott parasztokat az utakra. Menteni a hóban elakadtakat. Miközben ugye aki járja az országot, vagy akinek van olyan ismerőse, aki a körúton túli világról is bír valamiféle aprócska tudomással az tisztában van vele, hogy pont a traktorosok, a helyi parasztok azok, akik már akkor az utakon vannak és mentenek, amikor a Bakondi Györgyök még a rántott pacalt kanalazzák azon az ünnepségen, amelyet az egymás kölcsönös kitüntetésének a megörömködésére celebráltak. 

De a szokásos szanyiságon túl is épületesen balfaszok voltak ellenzékék, úgy egységesen, demokratikusan.

Az MTI sajtószolgálatához szokásosan balfasz pártközleményt eljuttatni kábé a hülye is tud, no meg a fészbúkon megosztott videó sem az a kategória, ami kifogna egy ügyesebb tízévesen, és hát lássuk be, a mi kedves ellenzékünk tehetsége itt valahol véget is ér. Megint jönnék egy alternatív forgatókönyvvel: ha ezeknek lett volna egy hangyafasznyi eszük is már csütörtökön este tízkor ott állt volna Mesterházy tökig hócipőben a tatabányai lehajtónál és szervezi, mozgósítja a szoci hálózatot, megmutatván, hogy ha már az állam képtelen a feladatai ellátására majd megoldjuk mi, az alternatíva. Odarendel két raklap piros széldzsekit és másnap reggelre minden fotón, minden vágóképen csak az látszik, hogy szoci önkéntesek hordják a hóban elakadt polgároknak a forró teát. A pártszékházban pedig izzik a krízisközpont, okos, értelmes fiatalok csapnak bele virtuóz módon a Facebook és a Google Maps húrjaiba, piros szegfű jelzi a térképen azokat a pontokat, ahol a szocialista párt aktivistái ugrásra készen várják a segítségkérők hívásait. Persze elmondható lenne ugyanez a forgatókönyv a többi ellenzéki párttal is, de a sci-fi kategóriát most kihagynám.  

Hát, így telt mifelénk az ünnep, valamiféle szabadság, amiért anno egyesek harcoltak is, holott ha előre látják ezt a márciusi hosszú hétvégét lehet, hogy inkább hagyják a fenébe az egészet és akkor az osztrák hókotrók immáron nem karitatív alapon, hanem munkaköri kötelességből pucolták volna le az autópályánkat sónedvesre.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr55139166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DarthVader 2013.03.17. 18:02:11

A Szanyihoz nincs mit hozzátenni, tűéles, viszont ahhoz, hogy Mesterházy a tatbányai lehajtónál tökig hócipőben két raklap piros dzsekit és meleg teát osztogasson, ahhoz oda kellett volna jutnia. Egyenlőre nincs róla tudomásunk hogy ő is órákat töltött volna a dugóban :) Viszont érdekes kommentözön születhetett volna, ha intő szavadnak elébe menve helyi aktivisták teát osztogatva - piros dzseki nélkül, mint emlitettem - mindenkivel közötlték volna, hogy ez most szocialista tea :)

Persze ez nem feledteti azt a tényt, hogy a havazástól függetlenül balfasz az egész ellenzék. Meg is fogja Orbán nyerni a választást csont nélkül.

maroz 2013.03.17. 18:40:35

@DarthVader: Azt a kommentözönt kell tudni leszarni. Az ellenzéknek nem a kormánypárt támogatóit kellene tudnia meggyőzni arról, hogy alkalmas egy cipőfűzésnél összetettebb műveletre, hanem a támogatóit és a potenciális támogatóit.

Én ott voltam a szar kellős közepén, kábé délután kettőtől este kilencig sikerült eljutnom Kapuvártól az M0-ásig, és már öt órakor, az M1 győri elkerülő szakaszán láttam, hogy ebből kurvanagy baj lesz. Egy erős, jól szervezett, értelmes vezetőkkel ellátott ellenzéki párt - persze úgy, hogy közben konkrétan is segít, tehát nem csak zümmög egy kicsit - minden további nélkül remekül ki tudta volna használni azt, hogy az ország vezetői hát, hogy is mondjam csak, nem voltak a topon a helyzet kezelését illetően.