HTML

Csoportterápia

  • francoska: Én is. Sajnálom, hogy így gondolod. (2018.01.13. 09:39) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék
  • komolytalan samu: Ismerek olyat, akinek egyáltalán nem futja tüzelőre. Fát gyüjt, lomtalanításkor bútort, bontott te... (2016.01.05. 13:47) Progresszió és közjó

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Kapadohánymutyi

2013.05.12. 17:31 | maroz | 151 komment

Címkék: mszp gyurcsány bloglossza

Az ég világán semmi kedvem sincs írni, mert amiről szeretnék arról nem szeretnék, mert semmi értelmét nem látom, amiről pedig nagyon nem szeretnék, arról a változatosság kedvéért azért nem írok, mert semmi értelmét nem látom. Ilyen nemírós időkben is sajnos jönnek olyan ingerek, amelyek azért túl erősek ahhoz, hogy csak úgy, magamban feldolgozzam, pláne ilyen zivataros időkben közepesen súlyos pincebeázás után, szóval egy kis felmosás-szárígatás utáni afterparty:

Ez ugyanígy volt a szocialista kormányzás alatt, és ugyanígy van most is. 2002-ben a szocialista kormány felmondta egy érvényes szerződésünket, és Gyurcsány Ferenc, még miniszterelnöki tanácsadóként azt mondta, hogy ne haragudjatok, mi az ilyen politikailag érzékeny kutatásokat a saját barátainkkal akarjuk csinálni.

Nyilatkozta ezt a Tárki alapító-elnöke, és én felmosóvödörrel a kezemben hirtelen két alternatívát látok, amelyekkel valahogyan mégiscsak ki lehetne jönni ebből a dologból jól, vagy ha nem is jól, legalább nem iszonyatosan rosszul:

1. Gyurcsány és a szocialista párt ezért a kijelentéséért szarrá pereli Kolosi Tamást, és nem azért, mert az ügyvédek arra valóak, hogy az ilyesmit elsikálják, oszt jónapot, hanem azért, mert Kolosi hazudott. Aljas módon hazudott, ilyen nincs, ilyen, hogy a szocik is mutyiznak és a haveroknak adnak megrendeléseket nincs, nem volt és nem van, rágalom, bűnhődjön.

2. Gyurcsány és a szocialista párt elmennek ám a picsába, önként, dobszó mellett, a dalolás már csak ráadás lenne, nem elvárás. 

Na, ennyi volt, vissza a vödör mellé.

151 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr835296847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esernyősEvezős 2013.05.16. 15:32:45

@maroz: Herczog Editnek írta, aki kérdést intézett hozzá a szegedi idióta bácsi(akadémiai tag) miatt.

mszp.hu/sites/default/files/he_0510_nyilt_level_dr._palinkas_jozsefnek_.pdf

esernyősEvezős 2013.05.16. 15:39:31

@maroz: Én leszek a csúnyabaloldali, de azt gondolom, Grosicsnak kifizetni milliókat - erősen fogadnék rá, hogy a semmire -, meg mondjuk a népszavának sajtóterjesztésre, az két különböző dolog.
Másrészt (:-), az adatok között hét fideszes/jobbikos van és egyetlen mszp-s(???) kötődésű.
Ez megint olyan trafikmutyis: találtunk egy mszp-st, a pukklászló testvére. Ja, nem emszpés és nem testére a pukknak - de azért jól hangzik ...

(Igen, tele a hócipőm sok mindennel a baloldalon - ha már oldalazunk - de azért olvasok újságot is ... nem győzném ma elsorolni, mi minden mocsok ömlött ki a t. kormánypárt házatájáról, kezdve kövérdoktor szavaival és be(nem)végezve uszticsmátyás kommunikációs tréningével ...)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.16. 15:45:33

Na, mostan attól, hogy valaki a világ egyik legjobb kapusa volt fél évszázada, vajon miféle sporttanácsokat tud adni csilliókért?

esernyősEvezős 2013.05.16. 15:45:37

@Evezős: Hogy érthető(bb) legyen:
ha kiderül, hogy a népszava nem terjesztett semmiféle sajtóanyagot, az azért baj - de (és ez legyen az én privát hülyeségem)nem kapnék a pisztolyom után, ha egy magát baloldalinak valló párt az orbáni reszim idején így segíti az egyetlen, deklaráltan baloldali sajtótermék fennmaradását.
Grosics nyolcvan és a halál között meg nem hiszem, hogy profi és korszerű tanácsokat képes adni a turizmus fejlesztése tárgyában, lévén kizárt, hogy értene hozzá. Több millióért sem.

Szóval ez eléggé nem eccerű, szerintem.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.16. 15:46:39

Vetődjetek rá a Laborcz-Portik ügyre?

esernyősEvezős 2013.05.16. 15:48:27

@agresszív kismalac: ...valamint milyen jogi tanácsokat adott Rubovszky "merténúgygondoltam" György leánya 12 milláért - és kinek!!! - amikor minden fostalicska alosztálynak és minisztériumi folyosónak külön ügyvédi team ad sokmillióért különféle tanácsokat????

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.16. 15:52:16

És vajon Uszticsot mi predesztinálja arra, hogy bármiféle tréninget tartson? Már ha volt ilyen.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.16. 15:55:03

@Evezős: Megannyi kérdés.
Úgy látom, maroz most nem ér rá, majd elmondom én a szövegét: a FIDESZ/KDNP csak azt csinálja, amit a rendszer megenged nekik, hülyék lennének mást tenni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.16. 15:57:07

@Evezős: Te, figyelj! Alakítsuk meg a Kakukkfészek baloldali platformját! Na?

esernyősEvezős 2013.05.16. 16:08:26

@agresszív kismalac: Jó.
Asszem, erős kisebbségben leledzünk majd ....
:-)

maroz 2013.05.16. 16:10:26

@Evezős: Na, akkor ezt nekem még pótolnom kell, mert nem volt meg.

Azt meg sajnos én fillére ugyanúgy nem tudom megítélni, hogy melyik jobb: Grosics a tanácsadásban vagy a Népszava a kiadványterjesztésben. Persze ez vicc akarna lenni, a lényeg, hogy ha egy újságot úgyszintén csak a pártpolitikai elittel összemutyizva próbálnak meg a kiadói eltartani, akkor abból ugyanúgy csak egy rakat szaros mutyi lesz, mint bármiből, amit a hatalom birtokosai kegyeskednek éltetni. A Népszava szakmai tisztességéhez egy másik adalék, ami kicsit azért csak bemutatja, hogy fillérre pontosan ugyanolyan ócska, kibaszott büdös bárcás kurvák ők is, mint az úgynevezett jobboldali pandant-jai:

index.hu/belfold/nepsz3398/

Na, számomra kábé itt ér véget az egyrészt-másrészt, meg az, hogy az egyik különb lenne, mint a másik, mert ez hümm-hümm oldali, míg a másik a mühh-mühh oldali, és ugye ez mekkora értékbeli különbség, vagy mi a répa. :)

esernyősEvezős 2013.05.16. 16:11:17

@agresszív kismalac: Mint Isaura-rajongó(:-),
erőll assziszem, hogy ha meg tudot nevelni anyi katonát a lakktanyába, akkó a derék magyar ifjaknak is bisztos tudot nagyon klasz tanácsokat adni komunikkácijó terén.
Érted?
Smittpali is kiderítette, hogy a SOTE volt a hülye, nem ő.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.16. 16:11:37

Pali bátyánktól meg mégis mit vártál? Főleg, hogy közben gőzerővel írja az új, az igazi doktoriját, ahogy megígérte.

maroz 2013.05.16. 16:13:35

@Evezős: De most komolyan, mikor lenne már kedvetek szakítani azzal a khmmm... nem túl átgondolt hozzáállással, hogy baloldaliság=a hazai, magukat baloldalinak elgondoló pártok és pártszerű képződmények támogatása?

Olvastad pár napja Techet Péter vicces, de mégiscsak fájó, mert nagyon találó szösszenetét a Mandineren arról, hogy milyen is ma nálunk az a bizonyos baloldal? :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.16. 16:23:01

@maroz: A tisztességért sem papírt, sem nyomdai/terjesztői szolgáltatást, sem újságírói munkát nem adnak.

esernyősEvezős 2013.05.16. 16:24:53

@maroz: Lenne kedvem mindezt megvitatni, de el kell most mennem - éppen építem a jövőmet a képzésen - és kilenc előtt nem is érek haza. Holnap jövök, remélem időm engedi. (Csak nehogy az legyen, hol le sem ...:-))

maroz 2013.05.16. 16:39:08

@agresszív kismalac: De pénzért igen. Pénzt pedig lehet tisztességesen is keresni. Hogy ez a baloldal hívei körében miért ennyire elgondolhatatlan, fogalmam sincs. :)

maroz 2013.05.16. 16:42:16

@Evezős: Oké, de próbáld már meg alaposan átgondolni, mert előre is jelzem, hogy engem nehéz lesz arról meggyőzni, miszerint a balodaliság=a baloldalinak mondott pártok támogatásával. :)

maroz 2013.05.16. 16:48:38

@agresszív kismalac: Ez a pártpolitikai rendszer logikája, jó reggelt. :)

Megszerezni a hatalmat és a lehető legtovább megtartani. A hatalom pedig a kikényszeríthető viselkedést jelenti. Most gondolj bele alaposabban, a fidesznek óriási hatalma van, és azzal kábé úgy él, ahogyan akar, semmi jele annak, hogy a későbbi hatalmát veszélyeztetné az, amilyen viselkedéseket ma kikényszerít. Tehát a pártpolitikai rendszer logikája szerint a fidesz a lehető leglogikusabban jár el, és én tényleg nem értem, hogy miért ezzel van neked bajod? Mi az, amit elvárnál tőlük? Hogy a kedvedért legyenek logikátlanok? Mégis, miért, mivel jutalmaznád őket, ha a kedvedre tennének? :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.16. 18:07:57

@maroz: Ezt mondom én is!
Semmit nem várok el tőlük.
De azért nem kell, hogy tetszen is a dolog. Te is ezért tolod a civil vonalat, nem?

maroz 2013.05.16. 18:19:07

@agresszív kismalac: Nem, én azért tolom, mert engem nem köt le teljesen az az élmény, amit Orbán nemszeretése okoz, és szeretnék is tenni valamit annak az érdekében, hogy ez a mi kisvilágunk valamelyest olyanná is alakuljon, ami nekem tetszőbb. Annyit, amennyit (kurvakeveset, sajnos), de még ezt a semmit is valamelyest produktívabbnak gondolom, mint a passzív nemtetszést. :)

De nem ez a jó kérdés, hanem az, hogy hogyan viszonyuljon az ember azokhoz, akiktől elvár, mert elvárhat valamiket. Gondold meg melyiknek van több értelme: a saját csapatomtól elvárni azt, hogy győzzön, vagy az ellenfél csapatától azt, hogy kikapjon. Nyilván, az tényleg nemtetsző, ha az ellenfél csapata bucira veri a sajátomat, de azért azt lássuk be, hogy a győzelmet elvárni mégiscsak a saját csapattól értelmesebb. Mint ahogyan haragudni is rájuk érdemes, ha azt látom, hogy már az utcabajnokságból is kiesnek és eddig csak a nagy pofájukat mutatták nekem, játékot, azt speciel nem sokat.

maroz 2013.05.16. 18:22:04

@agresszív kismalac: Ja, és nekem az nem tetszik, hogy nincs meg az a hatalom, konkrétan a civil hatalom, amelyik ellensúlya tudna lenni a pártpolitikai hatalomnak. Ez a súlyosabb, nem az, hogy most éppen pont nem egy ténylegesen baloldali párt(koalíció) visz ténylegesen baloldali politikát.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.16. 21:38:53

@maroz: Oszt most melyik a te csapatod a politikai tablettán (copyright by M.P.)? Hm?
(Lehet, hogy erről írok egy posztot...)

maroz 2013.05.16. 22:24:35

@agresszív kismalac: Nekem most nincs csapatom, és minden elkövetek, hogy ez így is maradjon, mert nagyon nem szeretnék szurkolóvá válni. A fejtegetésem azokra vonatkozott, akik velem ellentétben szeretnének.

Én most annak drukkolnék, hogy a civilség gondolata erősödjék valamelyest, az, hogy politizálni nem csak a pártok tudnak, és nem csak a pártpolitika logikája képzelhető el kizárólagosan. Ergo ha most valaminek drukkolok, akkor az a mindenféle civil mozgolódás, annyi, amennyi, mert ennek a rendszernek más a logikája, itt a sok kicsi igenis tud sokra menni, ha.

esernyősEvezős 2013.05.16. 23:36:59

@maroz: (csak, hogy lásd, nem feledtem el - de vedd tekintetbe, hogy késő van, qrva egy hetem volt, agyam, mint a szita, mert ma súlyos ismeretfelmérésen vagyok túl, ezért csak alapgondolatokat írok ide, ami hirtelen eszembe jutott, mikor végigolvastam a beírtakat)

esernyősEvezős 2013.05.16. 23:39:37

@maroz: 1. Ne írd, kérlek, hogy a "baloldal hívei körében elgondolhatatlan", mert ez nem így igaz. Ez ma, itt és most, gyakorlatilag senki által el nem gondolható - tisztelet az igen kevés kisebbségnek - erre vannak szocializálva a népek, a pártok, a mindenféle szervezetek. Szóval ez általános vélekedés és nem baloldali.

esernyősEvezős 2013.05.16. 23:58:28

@maroz: Kiesni az utcabajnokságból ki lehet a csapatokra vonatkozó egyenlő feltételek mellett - és akkor tényleg le van tojva a feje mindegyiknek és köpök rájuk. És ki lehet esni úgy is, hogy a feltételek nem egyenlőek, a pálya kizárólag az egyik csapat felé lejt.
Most ez itten úgy néz ki - ha nem így van, megcáfolod úgyis -, hogy Te ezt látod, érted és mégis a pályát a saját elképzelése szerint átrajzoló félről állítod, hogy helyesen jár el, a másikról meg azt, hogy hülye nyomoronc, mert néddmár, hát ki fog kapni!
Továbbá, hogy hadd győzzön, nem baj, várjuk meg, míg a nézők - akik jelenleg még a meccsre sem nagyon akarnak kimenni - eljutnak odáig, hogy majd, eccer vesznek jegyet, kimennek a meccsre (nem egyszer, hanem jó sokszor), és egyszercsak majd megunják, hogy mindkét csapat szarul játszik és akkor elkezdenek szervezni egy(két?, több?) másik csapatot, akik majd rendeznek faszályos kis meccseket.
Tudom, mert elmondtad ezerszer: ez nem a mi időnkben lesz majd, hanem sokára (ahogy elnézem, még annál is sokábbra, mert a népek jelenleg a pályának még a közelébe sem óhajtanak menni - kivéve pár b-közép szurkolót -, sőt, még a fülüket is befogják, meg a szemüket is, ha a meccs szóba kerül).
Most az van, hogy miközben a nézők összefogdosása még a kezdetét sem vette - pedig én módfelett helyeselve nézem/nézném a majdan pályára lépő hótisztaszűz csapatok játékosainak minél előbbi felbukkanását - eléggé el nem ítélhető módon, tudom, igyekszem a Maffia SC ELLEN szurkolni és amikor szóba kerül, akkor inkább az ellenfelüknek (Kisrabló FC) drukkolni.
Erkölcsileg mindegyik helytelen, tudom, de van az úgy, hogy - míg nincsen másik - valamelyiknek muszáj ...

esernyősEvezős 2013.05.17. 00:11:01

@maroz: Ahogy én a híreket nézem, meg olvasom, ez mostanában nem is lesz. És minél tovább lesznek ezek hatalmon, erre annál kevesebb lesz az esély. Az iskolákban már kezd beérni a vetésük: a klérus által kézbe kaparintott intézmények (kétsége ne legyen senkinek, az államosítás=egyházi befolyás törvényesítése) tömege fog rövidesen hajbókoló tanerők által hajbókolásra idomított zsellérgyerekeket kibocsátani - pl. az ősszel induló 3 éves villanyszerelést tanuló gyereknek egyetlen közismereti tankönyve lesz, amiben a magyar, történelem, természetismeret lesz, ezen kívül heti egy nyelvórája és néhány (szakmai) elméleti ismerettel foglalkozó. Ideje nagy részét a már sorba állni kezdő cégeknél, ingyen munkaerőként (ingyenes közmunkásként) fogja eltölteni. Ezektől elvárni majd, hogy az üveg sörön és a szombati focimeccsen kívül bármit tegyenek magukért .... dőreség.
Aki meg náluk feljebb van/lesz, az vagy lelép, vagy belesimul a rendszerbe. Oszt ha kap munkát valahol, köszönő levelet ír a drágajóminiszterelnök úrnak, hogy alkalmazta őt (múlt héten volt hír, hogy már megtörtént az első ilyen köszöntés).
Abszolút pesszimista vagyok, sajnos - miközben fájó nézni, ahogyan elhalnak a kezdeményezések. A trafikmutyi elleni tüntetésre kétszáz(!!!!) ember ment el. Még azok sem, akik károsultak, még azok sem mertek odamenni ...
:-(

esernyősEvezős 2013.05.17. 00:19:37

@maroz: Marhára irigylem az optimizmusodat, valamint próbáld meg elhinni, hogy a zemberek többsége (mai cikk a népszabiban az elszegényedésről) TÉNYLEG dolgozik látástól vakulásig és kussol, mert a helyére százan állnak sorba.
Peresztegen (gy-m-s megye) két hete a KLIK gyűlést hirdetett az iskolába: háromra a tanároknak, fél négyre(!!!) a szülőknek. Ott a helyi KLIK-kápója közölte a tanárokkal először, hogy szeptembertől az iskola a faluban megszűnik, 9 tanárt júniusban elbocsátanak. Köpni-nyelni nem tudott senki, mert még az igazgató - mit is beszélek, hisz nem az már, csak papíron, szóval a helyi munkavégzést ellenőrző megbízott izé - sem tudott róla.
Fél óra múlva a szülőknek is elmondta a KLIK-mufti ugyanezt, majd hozzátette, hogy jó lesz, ha sürgősen elkezdenek utánanézni és utánajárni, hova írathatják be a gyerekeiket, mert lassan lejár a határidő. Meg hát, nem is fogják őket mindenhol fogadni ...
Nem, nem verték agyon az ótvaros büdösbanyát, mindenki teszi a dolgát azóta is: a pedagógoszok dolgoznak, a szülők meg keresik az iskolát.
Milyen civil kurázsiról beszélünk?????

maroz 2013.05.17. 08:03:23

@Evezős: Az előrejutás, tehát a vagyoni, jövedelmi gyarapodás kapcsán a normakövetés normáját közel 40% minden körülmények között sérthetetlennek tartja.

Ezt a "baloldal hívei körében elgondolhatatlan" kitételt viccesen az olyan jelenségre használtam, amikor a ballib igenis megmagyarázza saját magának, hogy Népszavát Kapolyipénzből (illetve állampénzből, mert lényegében véve Kapolyi is állampénzből adott) eltartani nem ciki, mert hát "ezt csak így lehet". Persze ugyanez az érv már nem jön elő egy Magyar Nemzetnél, az már más, az tartsa el magát a piacról. Jobbik eset: lopjon, de lophassunk mi is közel ugyanannyit, mert így igazságos. Ha nem így van, akkor üres címlappal tiltakozunk, na, az is megfizethetetlen poén volt. :))))

maroz 2013.05.17. 08:12:54

@Evezős: Nyolc évük volt a pálya alakítgatására. Ez nem úgy megy, hogy majd jön az óvónéni, és visszaadja nekem akkor is a labdát, ha olyan balfasz vagyok, hogy a saját lábaimban is hasra esek.

Én ezt az interpretációt nem bírom felfogni. Ezt a "hic et nunc" magyarázást, hogy van a "most", és nincs se előzmény, se utózmány, se körülmény, se semmi, csak a "most", és annak, hogy ez lett oka sincs, nem kell keresni rá magyarázatokat, csak kijelenteni, hogy valaki teleszarta a nadrágocskámat és én azért nem tudok táncolni.

Nekem nincs semmiféle olyan okom, amelyik azt mondatná velem, hogy egyik kisebb rossz lenne, mint a másik. Nekem. Ja, és még olyan saccra hatmillió másik embernek sincs. Mondjuk én nem is ülök hűdebaloldali lapok szerkesztőségében, igazgatótanácsában, és a hobbijaim, pláne a megélhetésem nem függ "oldaltól". ;)

Az orbán-fóbia pedig önszuggesztív módon is gyógyítható, és ha az ember kikúrálta magát belőle, akkor meg pláne semmi, de semmi oka nem marad arra, hogy ne annak lássa az egész pártpolitikai bábszínházat, ami. Az egészet.

maroz 2013.05.17. 08:15:19

@Evezős: Amiket leírtál abból sajnos én azt látom, hogy te ezt nem megérteni szeretnéd, hanem csupán csak magyarázni. Azt viszont egyszer már elmondtam, hogy ebben én nem szívesen lennék partnered. :)

maroz 2013.05.17. 08:21:52

@Evezős: Ugyanaz, mint az előbbi. Amit írtál, az egy remek, gyújtó hangú beszéd egy politikai nagygyűlésen (jó, kisgyűlésen, mert manapság csak kicsire fussa), de nem egy civil diskurzus. Én meg eléggé elhatároztam, hogy sem kisgyűlés, sem nagygyűlés engem nem érdekel, csak a civil diskurzus.

esernyősEvezős 2013.05.17. 09:19:07

@maroz: 60% meg nem.Erről beszélek. (A 40% is marha jól hangzik - elméletben. Mert a gyakorlatban aztán ez pont nem így van.
Van nekem egy nem túl szeretett kolléganőm, aki minden alkalommal mélyen felháborodik, mikor valami mutyiról szólnak a hírek, hogy borzalmasan erkölcstelen ez a világ, és hát őrület, hogy "ezek" (oldalfüggetlen, általában a politika, gazdaság, celebritás hírekben megjelenő prominenseit érti alattuk) mit meg nem engednek maguknak - majd két perc múlva vidáman tart előadást arról, hogy hogyan intézte el a gyereke kollégiumát a kapcsolati hálóján keresztül - nem járt volna neki, semmiképpen -, aztán, hogy hogyan adott a doktornak 20.000 forintot azért, hogy a gyerekének ne kelljen az aktuális orvosi vizsgálaton sorbanülni, hanem intézzék el maszekban és persze jóval hamarabb, mint ahogyan a várólistán szerepel. És ez az ember nem is veszi észre, hogy ő maga az élő mutyi, aki mindent, de mindent így intéz el. Ennyit a 40%-ról, aki mindezt - szóban és írásban - mélyen elutasítja ....)

esernyősEvezős 2013.05.17. 09:30:53

@maroz: Még valami:
szerintem senki ne lophasson. Senki.
De ugye nem hiszed, hogy ez máról holnapra megvalósul - főleg úgy, hogy akik fényes nappal, álarc nélkül rabolnak, közben arról prédikálnak, hogy sarki koldus erkölcstelen ingyenélő, tulajdonképpen tolvaj, hisz tarhálásból szerzi a jövedelmét és nem munkával keresi, mint ők.
Ez így nem megy, csak akkor, ha rablólovagokon kezdik a tolvajok megbüntetését. Aztán, a sor végén, mikor ez már mind rács mögött ül, a sarki koldust is felelősségre lehet vonni törvénytelen pénzszerzésért.

maroz 2013.05.17. 09:37:23

@Evezős: "Mert a gyakorlatban aztán ez pont nem így van."

A 40% az 3,2 millió ember. A te kolléganőd az 1, azaz EGY darab ember. Te az 1, azaz EGY darabos mintád alapján kijelented, hogy egy szakmailag korrekt, reprezentatív felmérés az pont nem úgy van. Ehh...

Te tényleg nem bírod levenni, hogy én mekkora agyfaszt kapok az ilyen "érvelésektől"? :)

maroz 2013.05.17. 09:41:16

@Evezős: Tehát abban egyet tudunk érteni, hogy menjen a Népszava is és a Népszabadság is (utóbbi azért kevésbé, mert ott legalább próbálják mímelni a tisztesség látszatát) a picsába, és egy civil diskurzusban teljesen legitim az az álláspont, hogy ezek az orgánumok nem a civil alrendszer részei, hanem a pártpolitikaié?

esernyősEvezős 2013.05.17. 09:46:23

@maroz: Miért kellett volna a pályát átalakítani? Azzal nem volt eddig semmi gond. Gond most van, mikor a domboldalba telepítették át, és girbe-gurba a partok jelzése, valamint az ellenfél dombon felfelé hajt és az ő kapuja fele akkora, mint az ellenfélé, ráadásul háromszor-négyszer többen vannak a pályán.
Hát ... arra nem tudok mit mondani, hogy neked ezek semmivel sem rosszabbak, mint azok, akik korábban voltak. Számomra sokkal rosszabbak - ha semmi mást nem néznék, mint a munkámat, akkor is erre kell jutnom. Ha azt is nézem hozzá, hogy úgyegyébként a mindennapi megélhetésem, a közérzetem milyen, akkor is.

De vigasztal a tudat, hogy ha felfordulok és nem lesz pénzem a temetésre - jelenleg pont nem lenne -, a fiam elkaparhat a temető szégyensarkában, izé, mit beszélek:szociális részben, talán fel is öltöztethet, és legalább ötvenen kijönnek segíteni betemetni a sírgödröt ...
Mert ez teljesen rendben van így, normális, és akik kitalálták, leírták, felterjesztették és majd keresztülviszik, azok fillérre :-) ugyanolyanok, mint akik előttük regnáltak.
Na, én ezt nem bírom elfogadni.

esernyősEvezős 2013.05.17. 09:55:35

@maroz: Basszus, nem hiszem el, hogy nem érted: arról beszélek, hogy igen, negyven százalék faszán fel tudja mondani a leckét, hogy ez ronda dolog. A valóságban meg nem így működik. Egy példát hoztam. Hozzak még melléje százat?
Nekem ez - a valós életben járva-kelve és tapasztalva - tudod mit mutat? Azt, hogy 40% az, aki érzi, hogy hogyan kéne működni ennek az egésznek és hogy gusztustalan a mutyi. Ugyanakkor Mutyiland működik és amikor el kéne menni tüntetni és megmutatnia magát ennek a negyven százaléknak, akkor nincsenek sehol. SEHOL!!!
Figyelj: pedagógusnapra tüntetést szervez a PDSZ, Mendrey, várnak mindenkit, akit a hoffmann-i rendszer elborzaszt. Ahol ugye ellopták az iskolákat a helyi közösségektől és odaadták játszani a rózsiknak, de főleg az egyházaknak. Érint sok millió embert: tanárokat, adminisztratív dolgozókat, fizikaiakat az iskolákban, diákokat, az ő szüleiket, stb.
Ha ötezernél többen lesznek, megeszem a kalapom.
Ahogy a trafiktüntetésen kétszázan voltak - miközben az érintettek száma sokezer ...
A hatvan százalék meg az, aki szarik arra, hogy mit diktál(na) az erkölcs és kizárólag azt nézi, neki miféle haszon jön.

maroz 2013.05.17. 10:03:31

Na, itt a Majdnem Tökéletes Hír:

www.borsonline.hu/19700101_luxusautoval_jar_a_csoro_gerendas

Amikor teleajvékolta Gerendás a fészbúkot azzal, hogy a tökig érő honi nácizmus miatt nincsen már neki itten maradása, akkor mi volt erre a mainstream reakció?

Hogy bazdmeg, hát ez a szerencsétlen fasz már a sajátjainak sem kell? És mit látunk? Hogy ez a szerencsétlen fasz már a sajátjainak sem kell.

És mindezek közepette nincs annyi esze sem, hogy ne egy, Magyarországon azért mégiscsak luxusközelinek tartott autóval menjen tisztelegni az üres padok előtt. Mert oké, jó eséllyel ki fog derülni, hogy nem az övé, csak valaki kölcsönvágott hozzá egyet (nyilván, működik a baloldali szolidaritás, és csak egy aprócska, kibaszott véletlenen múlott, hogy nem egy másik, úgyszintén sokgyermekes ember kapott kölcsönbe Lexust, hanem történetesen pont Gerendás), de a francba már, ha látnák a körúton túli világot is, akkor talán lenne annyi belátásuk, hogy nem, nem fogadok el egy ilyent, pláne nem egy olyan kiadós jammerolás után, amilyent levágtam.

Még csak annyi kéne, hogy egy újabbat nácizzon, akkor aztán tényleg Teljesen Tökéletes Hír kerekedhetne belőle. :)

maroz 2013.05.17. 10:13:27

@Evezős: "Egy példát hoztam. Hozzak még melléje százat?"

Nem, inkább vedd a fáradtságot, és nézz utána ezeknek a dolgoknak. Persze csak ha érdekel. Nézd meg, hogy hogyan kutathatóak az attitűdök, milyenek a módszertani elvárások, hogy lehet reprezentatív minták alapján releváns, valid kijelentéseket tenni, ésatöbbi. Ismétlem, ha érdekel. Ha mégsem, akkor sincs semmi baj, csak fogadd el, hogy engem ez a beszélgetés így nem érdekel. Ilyent ugyanis találok bármelyik kistelepülés kisbótja előtt, ezért kár blogolni, fórumozni, írni. Sorry.

maroz 2013.05.17. 12:06:22

@agresszív kismalac: Na, most akkor ez melyik csapat is?

index.hu/kultur/2013/05/17/az_mszp_levaltatna_dorner_gyorgyot/

""Az idő igazolta: nincs tömeges igény a Dörner-féle színházcsinálásra" - értékeli nyílt levelében Horváth Csaba, aki ezért arra szólította fel a főpolgármestert, hogy vállalja fel korábbi hibáját, lépjen a város érdekében és kibúvók keresése helyett másfél év után kezdeményezze Dörner György leváltását az Újszínház éléről."

Az én emlékezetemben erősen az él, hogy néhány évecskével ezelőtt ez a csapat még arra verte igen intenzíven, hogy olyan értékeket is támogatni kell, elérhetővé tenni, amelyekre nincs tömeges igény, mert a balliberális hitelvek szerint ez így helyes.

Oké. tegyük fel, hogy számomra fontosak ezek a balliberális hitelvek, és emiatt elkezdek csapatot keresni, olyan csapatot, amelyiktől azt várhatom, hogy ezen hitelvek szerint gyakorolja a hatalmat, ha teszem azt ehhez az én szavazatocskámmal is hozzásegítem.

Erre fel jön ez a Horváth Csaba és beleszarik egy íveset a saját Bibliájukba, majd a katekizmusukból kitépett lapokkal kitörli a seggét. És akkor ugye még nekem kell magyarázkodnom, még nekem kell ezerszer is teljesen fölöslegesen elmondanom, hogy miért is kéne nekem, az igaz szerelem iránt elkötelezettnek a szerelmet egy szétbaszott büdös bárcás kurvánál keresnem, aki ezer forintért egy gennyedző zombit is leszopna dalolva.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.17. 12:54:49

@maroz: Szerinted miért kérdeztem, hogy melyik a te csapatod? Mert sehol egy Csabagyöngye, ameddig a szem ellát. És lehet azt mondani, hogy szervezzünk civil mozgalmakat, de egyrészt fogalmam sincs miként, másrészt magam is látástól-vakulásig húzom az igát, és nem nagyon van érkezésem ellenálló sejteket gründolni. Addig, jobb híjján- marad az FC Kisrabló by Evezős. (Nagyjából erre a dilemmára mondtam, hogy megér egy posztot.)
Ez van, srácok.:-/

maroz 2013.05.17. 13:37:42

@agresszív kismalac: A lényeget megkerülted: minek neked, nekem, nekünk csapat? Mi az, amit várunk, várhatunk a/egy csapattól?

Btw, "jobb híján" miért az FC Kisrablónak szurkolsz, miért nem mondjuk szájharmonikázol? Mi az, amit eséllyel megkaphatsz a szurkolástól és ugyanazt nem kaphatod meg a szájharmonikázástól? Vagy bármi egyébtől, origami, madárfigyelés, zárttéri merülés, kecskehágás, etc. ;)

(Az ellenállásnak itt semmi értelme, itt a melléállásnak van értelme, mert ellenállásból annyi van, mint a tenger, holott ugye tudjuk, hogy pusztán a tagadásból ritkán születik bármi is, ahhoz kellenek az igenek is, szóval az ellenállásra jellemző permanens nemet mondást én nem is igazán értem.)

maroz 2013.05.17. 13:59:41

@agresszív kismalac: Írod:

"másrészt magam is látástól-vakulásig húzom az igát, és nem nagyon van érkezésem ellenálló sejteket gründolni"

No, erről még egy rövidke gondolatot, de szólok előre, hogy ne sértődj meg, nem értékítéletet mondok, csak elemzek, mint egy lendkerekes törökgábor. :)

Szóval ez a "nem érek én rá arra"-interpretáció valójában azokról a bizonyos, általam sokat szopogatott értékekről szól. Azokkal ugyanis a legnagyobb baj, hogy időnként ütköznek egymással és sajnos dönteni kell, hogy melyiket válasszuk. Te most a fenti mondatrészeddel kábé azt közölted, hogy a közjó iránti tevés, mint érték a preferenciáid között hátrébb van, mint a személyes boldogulás értéke. Ha a kettő ütközne, akkor az előbbit választanád.

Erről beszélek. Hogy ha nálunk valamilyen érték nem bír jelentőséggel, akkor a döntéshelyzeteinkben nem azt, hanem valami mást fogunk választani. És nincs értelme arra várni, hogy valami jótündér változtassa meg a mi saját, inherens értéklistánkat, mert egyrészt a jótündérek arra valóak, hogy leszopjanak (vicc gondolom megvan), másrészt pedig már rég emigráltak és a távvarászlás azért talán nekik sem megy olyan remekül.

Most képzeld el, ha például Mandela is azt mondja, hogy lófaszt, nincs nekem időm arra, hogy 27 évet üljek az értékeimért börtönben, inkább megyek igát húzni, mert az egyéni jólétem számomra fontosabb. Hogy imádnák még mindig a szkinhedek Dél-Afrikát! :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.17. 14:23:24

Kakukkfészek- altruista blog, aha.
Várjunk csak, te mit csináltál azon kívül, hogy összerúgtad a port Kettesékkel, mert nem toleráltad, hogy nem tolerálták, hogy te már egy kicsit másképp látod/értelmezed a körülöttünk lévő világot?
Tessék, csináljunk zenekart, én hozom a szájharmonikámat, csöngess be bátran!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.17. 14:28:17

@maroz: A civil csapat is csapat. Egyedül szájharmonikázhatok rogyásig, míg elmacskásodik a szám, mint Lennonnak a Love me do felvételén.

maroz 2013.05.17. 15:16:02

@agresszív kismalac: Erről beszéltem, cseszd meg???

Értetted te egyáltalán, hogy miről beszéltem? Értetted egy faszt. :((((

Nyomatod az évtizedes fórumos ökörséget, mely szerint a nick = az ember. Honnan a lópicsából tudhatod te, hogy én mit csináltam? Ismersz? Szerintem kétlem. Akkor meg??? Te tényleg komoly fejjel gondolod azt, hogy ez a blogolás, fórumolás, klf. nickeken való balfaszkodás valami lenne???

Valójában én csak arról beszéltem, hogy nálunk hozzád hasonlóan igen sok ember számára nem annyira fontosak bizonyos értékek, csak becsapjuk magunkat azzal, hogy fontosaknak hazudjuk. És én aztán valami kibaszottul megértem, ha valaki nem érez kedvet csinálni bármit is, mert nagyon jól tudom, hogy eléggé idiótának kell lenni ahhoz, hogy az ember önszántából felfeszüljön a szivárványra, így eszemben sincs azt számon kérni bárkin is, hogy ő csinált-e, csinál-e valamit, hogy hoz-e áldozatokat azokért a bizonyos értékekért, hanem csak annyit javasolnék, hogy ezt a hazudást, az önbecsapást, hogy nekünk lennének itten fontos értékeink fejezzük abba. Mondjuk ki, ismerjük be magunknak is, hogy az a bizonyos tál lencsécske igenis fontosabb nekünk, mint szinte bármi, és ezt elfogadva nézzük meg azt, hogy akkor mit is várhatunk, mit is remélhetünk. Ennyit akartam csak mondani, nem többet.

esernyősEvezős 2013.05.17. 15:45:40

@maroz: "Mondjuk ki, ismerjük be magunknak is, hogy az a bizonyos tál lencsécske igenis fontosabb nekünk, mint szinte bármi, és ezt elfogadva nézzük meg azt, hogy akkor mit is várhatunk, mit is remélhetünk."

Pontosan erről írtam, amikor idehoztad a negyven százalékot. Hogy igen, fontos ...papíron. Ők AZ A 40%, akik legalább tisztában vannak az alapvető értékekkel és normákkal, ám egyébként a mindennapokban a közvéleménykutatásokban a negyvenszázalékokba tartozó honpolgár minden lelkiismeretfurdalás nélkül korrumpál, vesz előnyöket tál lencsécskékért, nem kér számlát, nem is ad, ha rajta múlik, egyáltalán: igénybe vesz minden kiskaput.Tehát leszarja vastagon, hogy maga is mit gondol erről, többnyire még csak el sem lehet érte ítélni, mert egyszerűen létezni akar, megélni, fennmaradni, nem éhen veszni, nem lesüllyedni.
A miértre is próbáltam utalni, de az nem számított.
Te elköveted sorra-rendre azt a hibát, hogy valamiféle idealisztikus módon várod a messiást, a megváltó civil szervezeteket, akik majd jól odasóznak a korrupt politikusoknak, a zülledék haszonlesőknek.
Miközben ez a rendszer - ismét muszáj azt írnom, hogy a többiekhez képest megagiga kiemelt státuszban - ezerrel küzd azért, hogy ilyenek legyenek az emberek: korruptak és haszonlesők és sorba beállók, akiket minden létező fórumon rá kell arra döbbentenie a hatalomnak, hogy vagy pofa be és rétes, vagy ha hőbörög, meg civilkedni próbál, akkor kuka.
És megint eljutottam oda, hogy amíg ezeket el nem takarítja az ország éléről egy náluk ezerszer demokratikusabb gondolkodással bíró konglomerátum, addig akarhatsz Te itt civilkedni amíg akarsz, nem lesz változás.
Ilyen a mentalitás, ilyenek a zemberek. Szeretik a shitpált, a zsigamarcellt, és nem szeretik azokat, akik megpróbálják kitenni a kirakatba, hogy különbek náluk.
Na, ennyit akartam csak még, mert mivel nincsen se időm, se agykapacitásom szociológiai kutatásokat olvasgatni arról, hogy hogyan működik ez amúgy civilizált és gondolkodó emberek országában --> nem nagyon kéne nekem itten hőbörögni, nb kommentelni, mert felesleges.

maroz 2013.05.17. 16:12:44

@Evezős: Semmit nem értesz abból, amiket mondok, a fél lábamba lefogadom, hogy még csak nem is olvastad azt a tanulmányt, amelyikből ezt a 40%-ot idéztem, a legkisebb erőfeszítést sem tetted arra, hogy megértsd, hogy mi a répát is jelent úgy komolyabban az "attitűd", meg az "érték", már ugye abban a diskurzuskeretben, amelyikben én használom, sőt, kijelented, hogy neked minderre "sem időd, sem kapacitásod" (azaz az értelmiségi éned képzése, mint érték pont le van sercintve), de azért idejössz és osztod. Így van, az utolsó megállapításoddal teljes mértékben egyet tudok érteni: így, ebben a formában tényleg nem csak hogy fölösleges itt kommentelned, de egyenesen kontraproduktív.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.17. 16:45:15

@maroz: Jaaa, hát akkor honnan tudod, hogy én nem szájharmonikázok-e már évek óta?
Amúgy te könnyen legyintesz azokra, akiknek a tál lencsécskéjük a legfontosabb- mint mondottad a te megélhetésed kurzusfüggetlen (mondjuk, nem olyan régen még a trafikosok is ezt hitték). De ez eléggé leegyszerűsítése a dolgoknak. Én a magam részéről szeretném, ha az a pár falat mindennap meglenne, és egy pillanatig se kelljen attól félnem, hogy a Nemzeti Lencseelosztónál egyszercsak azt mondják, hogy akinek a-val kezdődik a nevük, és gresszív kismalacra végződik azok holnaptól nem kapnak lencsét, mert csak. Sőt, igazából úgy gondolom, hogy Nemzeti Lencseelosztóra sincsen szükség, majd én megveszem a lencsét a piacon, mint néhány éve.
És ezt alkalomadtán el is szájharmonikázom.

maroz 2013.05.17. 16:45:54

Mesterházy a Die Weltnek : "világos, hogy a mi hibáink ajándékoztak Orbánnak kétharmados többséget"

'morgen!

És még:

""soha nem tagadtam, hogy egykori párttársaim" korrupciós ügyei "hatalmas gondot" jelentenek az MSZP számára"

Ó. És akkor most jön az, amikor a drukkernek meg kell ennie, miszerint mutyizó mutyizónak igenis kivájja a szemét. Na, hajrá, jó időt, jó szurkolást!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.17. 16:46:41

@maroz: "Te tényleg komoly fejjel gondolod azt, hogy ez a blogolás, fórumolás, klf. nickeken való balfaszkodás valami lenne???"
Hááát, ja. Nem az?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.17. 16:49:33

Már ha a "valami" annyit tesz- több, mint a semmi.
Vagy te komoly emberként semmit érő dolgokkal foglalkozol? Ennyi erővel a csattogós lepkédet is tologathatnád.

maroz 2013.05.17. 17:01:42

@agresszív kismalac: Honnan, honnan, hát onnan, hogy te magad írtad:

"Addig, jobb híjján- marad az FC Kisrabló by Evezős."

Az én megélhetésem abban az értelemben kurzusfüggetlen, hogy nincs semmiféle relációm sem az állammal, sem a pártokkal, sem azoknak kapcsolt részeivel. Ezzel szemben vannak olyan, az államnál is jelentősebb tényezők, amelyek akár 30-40%-os ingadozást is elő bírnak idézni az éves jövedelmeimben. Így érthető? Tehát nekem ganz egál, hogy ki van éppen hatalmon, mert sem a szerkesztőségi állásomat, sem a igazgatósági székecskémet, de még az akadémiai havi százezremet sem tudja elvenni a gaz ellen, ha nem harcoltam eléggé, hogy tökig az elvszerűségbe burkolózva azokat juttassam és tartsam hatalomban, akik nekem a hozzáférést a zsírosbödönkéhez biztosítják.

És igen, mint már azt az előbb is leírtam én minden további nélkül el tudom azt fogadni, ha valakinek az értékrendjében a tál lencsécske az első, csak te gondolod valamiért azt, hogy nekem ezzel gondom lenne, mikor valójában nincs.

Engem a másik érték megsértése, az őszinteségé, az zavar. Amikor valaki még saját magának sem ismeri be, hogy számára bizony nem annyira erős és jelentős értékek azok az értékek, amelyek a tál lencsével szembekerülve sorra alulmaradnak. Nem ismeri be, és ez súlyos gondolkodási hiba, mert ha beismerné, akkor azt is be kéne ismernie, hogy hát igen, ezzel mások is így vannak, és ha saját magát nem ítéli el emiatt, akkor milyen morális alapon ítél el másokat?

Valamint annak a felismerése is várat még magára, hogy az értékek terén is piac van, érvényes a kereslet-kínálat törvénye: ha egy érték nem annyira fontos, mert nincs rá érdemi kereslet, akkor az nem is lesz az adott piacon jelen. Ha például a szabadságot nagyon sok ember a tál lencse mögé priorálja, akkor bizony el kell azt fogadni, hogy abban a társadalomban nem lesz szabadság, és ott illendő lenne ehhez mérten viselkedni, rendes, tisztességes jobbágyként pofát befogni, illedelmesen megsüvegelni azt, akit meg kell süvegelni, és kussolni.

Olyan nincs, hogy nekem nem érték, de jöjjön valaki, és harcolja ki nekem. Ilyen országban mindenkinek a saját fasza az értékesebb, és mint ahogyan te sem, úgy mások sem igazán lelkesednek azért, ha más azzal szeretné verni a csalánt. Én csak ezt az apró következetességet szeretném kérni, mert úgy érzem, hogy ennyivel tartozunk az "őszinteség" nevű értékünknek. Merjünk bátran és őszintén jobbágyok lenni, úgy talán könnyebb is lesz.

maroz 2013.05.17. 17:12:25

@agresszív kismalac: Nem, nem az. Abban az értelemben nem az, hogy ennek legfeljebb rád, a blogolóra van/lehet hatása, tehát saját magadat tudod valamelyest építgetni, amit a nagy büdös irl-ben esetleg kamatoztatni tudsz.

A civilnek levésnek az is az egyik komoly súlypontja lenne, hogy a pártpolitikai elit faszának az intenzív szopása helyett magunkat építgessük. Nézd meg a konzi fiatalokat, egészen komoly energiát fektettek abba, hogy valamiféle olyan, amilyen projektidentitást maguk számára legyártsanak, és lehet ugyan cikizni őket, hogy ha leszarja bármelyiküket is egy veréb arra is egy Oakeshott-idézettel válaszolnak, de ebben azért már az is benne van, hogy ők legalább egy Oakeshott-idézet elolvasásáig eljutottak.

Mondok neked egy egészen konkrét példát: ha nem blogoltam/fórumozgattam volna, akkor jóval kevesebbet tudtam volna a gasztronómiáról, és emiatt akkor, amikor irl lehetőségem volt arra hatni, hogy az ifjúságunk egy számomra kedvesebb szeletkéje ne a szokásos "magyarosch, méltán híres" önbecsapással találkozzon, hanem valami értékesebbel, nos, akkor bizony nem tudtam volna hatni. Kábé így ér körbe az url és az irl. Kiegészítik egymást, de a virtuális létezés önmagában nudli, semmi, hatása közel nulla.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.17. 18:33:24

@maroz: "Honnan, honnan, hát onnan,
hogy te magad írtad:"Addig, jobb híjján- marad az
FC Kisrabló by Evezős.""
Csakhogy ezt nem én írtam hanem agresszív kismalac nick. Hoppá!:-p
Amúgy pont ott van az eb elhantolva, mikor azt mondod- értékekért harcolni(!). És máris Orbán forgatókönyvét mondod fel. Hát miféle harcról beszélünk? A demokrácia- szerintem- éppen arról szól, hogy nincs harc. Különböző csoportosulások általuk jónak gondolt programokat, elveket versenyeztetnek egymással, a polgár meg, adott időközönként- ezek közül választ. Nincs koki, nincs saller, nincs pofon. (És ne gyere, légy szíves az Egyesült Államokkal.) A Fidesz ebbe szart bele (direkt, és indirekt módon), ahogy azt Evezős is ecsetelte. És sajnos itt változott a lencse/szabadság választás ésből vagyra.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.17. 18:35:31

@maroz: Avagy, ahogy Hofi mondta: Az úton végig kell enni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.17. 18:42:33

@maroz: Azért nem véletlen, hogy mindenki nyomul a virtuális világban, ugyanis, ha jól figyelsz, nem csupán a gasztronómiáról tudsz meg ezt-azt, hanem bármi másról is, például a politikáról. Csak nem olyan, a piramis alján található mikroblogokból kell kiindulni, mint a miénk. De már ezen a szinten is lehet olyan dolgokat elkövetni, amelyek aztán IRL működnek tovább.

maroz 2013.05.17. 18:48:30

@agresszív kismalac: Én nem mondom, hanem kvázi azok mondják, akik a bajnaimesterházytól várják a mit is.

Amiről én beszéltem, az az egyén döntése. A tiéd. Amikor azt mondod, hogy fontos neked a valami, de még fontosabb a megélhetésed, és kijelented, hogy neked aztán nincs időd arra, hogy a valamiért tegyél. De egyúttal elvárnád, hogy az a valami legyen. Őrződjön meg, valaki védje meg mondjuk egy Orbántól, mindegy is, a lényeg, hogy neked azt tálcán, gusztán, kívánatosan szervírozzák, mert szerinted az neked jár. Mert te hagytad magad átbaszni, és elhitették veled, hogy ez a demokrácia. Hogy vannak dolgok, amelyeket neked akkor is járnak, ha azok számodra nem is annyira fontosak, hogy egy értékválasztásnál a tál lencse fölé helyezd.

Vicces na, de érzésem szerint lassan már túlragozzuk. Túlraguzzuk. Legyünk inkább bátran és vállaltan jobbágyok, mert úgy igaz, hogy a szabadság, mint számunkra fontos érték illúzióját kidobjuk, de legalább adunk egy kicsit az őszinteségnek. Hm? Vagy ha nem tetszik, akkor áruld már el, hogy te kb. mennyi börtönt vállalnál be a szabadság koránt sem biztos ígéretéért? Őszintén.

maroz 2013.05.17. 19:11:43

@agresszív kismalac: Konkrétan? És mi a hatása annak, ha xy nick megeszi kommenreggelire qz nicket? Már úgy értem, társadalmi szintű hatása. Például lesznek-e bizonyos értékek fontosabbak a magyarok számára.

Nézd meg azt a példát, amit Evezős hozott: istenfaszáz, mert a rút Orbán pikk-pakk megszüntetett egy iskolát egy olyan településen, amelyik tíz kilométerre van egy nagyvárostól, van neki 1400 lakosa, és az iskolába 1-8 osztályba járt vagy 90 gyerek. 11,25-ös osztálylétszám-átlag. És a rút-rút Orbán megszüntette, tehát a probléma mi? A probléma Orbán. Ha nem lenne Orbán, akkor minden jó, minden szép lenne.

Csak az a feneség, hogy én még emlékszem arra, amikor az ilyen kisiskolákat nem a rút-rút Orbán, hanem az a tüneményesen aranyos Gyurcsány akarta megszüntetni, és az úgynevezett ballib szurkolótábor teli torokból helyeselt neki, valamint okádta az epét azokra a jobberkákra, akik viszont megtartani szerették volna, a szárnyvonalakkal és a kispostákkal egyetemben. Tehát mi következik mindebből? Hogy a probléma lényege nem Orbán, mert ha ő nem zárja be, akkor bezárja Gyurcsány, vagy akárki más, aki tud összeadni és szorozni.

De akkor mi a probléma lényege?

A probléma lényege az, hogy nálunk a tanulás, a képzés mint érték pont úgy járt, hogy inkább a tál lencse. Európai összevetésben is döbbenetesen alacsony azon polgártársaink aránya, akik úgy gondolják, hogy a tanulás, a képzettség fontos érték lenne, és szolgálhatná a személyes boldogulást. Ennek következtében nem csak Peresztegen, hanem az országban szinte bárhol pont hogy leszarják az iskolát, nyűgnek, bajnak, gondnak tekintik, és unottan legyintenek rá, ha bezárják, odaadják az egyháznak, vagy akármi.

Na, ez a probléma, és ehhez képest kifejezetten röhejes orbánozni, meg toppantani, hogy de igen, legyen iskola, miközben a zöm, a közel 70% azt gondolja, hogy számára ez egy annyira nudli érték, hogy a faszát se vakarná meg miatta. Most akkor tedd meg azt, amit én már megtettem, szánj rá kb. egy évet arra, hogy ezt a kellő mélységben megértsd, töprengj el rajta, hogy mitől és hogyan bírna ez megváltozni, gondold el azt, hogy mi az, amit te ezért tehetnél, próbálj meg pár dolgot tenni is és szűrd le azokat a tapasztalatokat, szembesülj azokkal a nehézségekkel, amelyekkel egy cselekvő szembesül, mert azért hidd el, nem ugyanaz az élmény cselekedni, mint kvaterkázni valamiről, aztán ha ezen túl vagy gyere vissza, és beszéljük át újra, hogy mi merre. Hogy milyen, mekkora hatása van a folyamatokra egy blognak, egy bloggernek, illetve annak, hogy mi itten kommentelgetünk egymás alá, lelkesen elbeszélve egymás mellett.

esernyősEvezős 2013.05.19. 10:44:24

@maroz: Nem, nem olvastam, tényleg. Pont elég volt, amit idéztél belőle ahhoz, amiről szó esett (hisz különben nem is hoztad volna ide). És mint az korábban már jeleztem: nem bonyolódom bele a "nálad mit jelent, mert nálam ezt"-típusú dolgokba, mert olyan messzire vezetnek adott témáktól, hogy vissza sem lehet többé találni. Maradjunk annyiban - egymás sértegetése nélkül -, hogy annyira azért vagyok értelmiségi, hogy értsem az "attitűd" és az "érték" szavak jelentését. Ha te az általánosan elfogadott, közismert jelentésektől különbözően használod, az meg legyen a Te problémád - valószínűleg elég kevesen vannak, akik ezeknek a szavaknak az általánostól eltérő jelentést tulajdonítanak.
Értelmiségi énem képzése sincsen lesercintve: körbenézve a világban, úgy látom, még mindig azon csoporthoz tartozom, amelyik bizonyos témákban utánanéz, elolvas, és aztán levon következtetéseket. Nem olyan mélységekig persze, mint Te - egyszerűen erre, mint írtam, nincsen időm, mert dolgozom, tanulok, családi életet élek és néha még azt az elképesztő merészséget is elkövetem, hogy fekszem a kanapén és nem csinálok semmit, csak zenét hallgatok. És még így is, ilyen slendrián módon élve, ahhoz a kisebbséghez tartozom, amelyik foglalkozik a köz történéseivel. Csak itt, a lakóhelyemen nem találnék magamon kívül ilyet egy tucatnál többet, pedig itt háromezren élnek. Szar ügy, valóban.
Az az állapot (jelenség), amiről Te - magadat is beleértve - folyamatosan megnyilatkozol, annyira szűk rétegre jellemző, ami már-már nincsen is: még az értelmiségi pógárok jelentős hányada - hogynemondjam: többsége - sem olvas napi szinten szociológiai, politikai, tudományos szintű elemzéseket. Az igen örvendetes, hogy Neked ez szívügyed és naponta foglalkozol vele, de ettől ez még nem általános.
Az is tuti továbbá, hogy a választópolgárok 99%-a korábban is és a jövőben is anélkül fog szavazni, választani, hogy megtenné ezt. Akár értelmiségi Budapesten, akár közmunkás Bivalybasznádon.
Jó esetben - benne élve a valós világban és napi szinten tájékozódva az országban folyó dolgokról - némi gondolkodás és belátás után teszi ezt meg, rosszabb esetben megtapogatja előtte a buxtárcáját és megsimítja domborodó hasát, majd legyint egyet, a legrosszabb esetben meg leszarja az egészet.
Komolyan, néha nem ártana, ha rákényszerülnél: úgy lásd ezt a kis qrvaországot, ahogyan azt bő nyolcmillió ember látja.
[A kontraproduktív kommentelésről meg annyit: engem még nem rúgtak ki sehonnan - bár itt és most ezt nyilván megteheted -, haragosom sem sok akadt, az erkölcseimet sem vitatta tucatnyi ember nyilvánosan hetekig, tehát nem gondolnám, hogy pont Te lehetnél az, aki ezzel "fenyegessen" engem. Amúgy is, ha adtam volna ilyesmire valaha, akkor most pont nem lennék itt.
Néha baromi hülye tudsz lenni ....már megbocsáss.]
Most elmegyek feltenni a húslevest, oszt még a többire is reagálni fogok.

maroz 2013.05.19. 11:06:51

@Evezős: Tehát nem olvastad. Kábé annyi idő elég lett volna a szóban forgó tanulmány átfutására, amennyi alatt ezt a kommentet bepötyögted, persze neked nincs időd, már ugye olvasni, írni szemmel láthatólag van.

Nem, kérlek tisztelettel, itt nem az országról, az ország polgárainak a viselkedéséről van szó, bár az is egy érdekes kérdés lenne, hogy ha te nem olvasol olyan dolgokat, amelyek a szakmaiság, a tudományosság igényével próbál meg választ találni arra, hogy nyolc (estenként több) millió ember hogyan látja az országot.

Ülök itt, és olvasom, hogy te osztol engem, aki szakmányban olvasok mindenféle tanulmányokat, most is egy 145 oldalas van nyitva előttem és töprengek azon, hogy mit is jelenthet a pártválasztók számomra furcsa értékválasztásai, hogy miért kevésbé fontos identitásképző elem egy mszp-szavazónak a baloldaliság, mint egy fidesz-szavazónak a jobboldaliság, szóval próbálok olvasni, keresem azokat, akiktől lehet kérdezni, kérdezek, mert érteni akarom, érteni, legalább annyira, hogy ha megkérdeznek azok, akik egyrészt kíváncsiak, másrészt nálam is kevesebbet tudnak ezekről a dolgokról akkor tudjak nekik egy igényes, a folyamatokat jobban magyarázó, megvilágító választ adni, szóval mindeközben jössz te, aki egyik mondatoddal bevallod, hogy nem tájékozódsz, nem olvasol olyan olvasmányokat, amelyektől képben lehetnél, majd a másik mondatoddal leosztasz, hogy én vagyok az, aki nem úgy látja a világot, ahogyan azt a nyolcmillió ember látja.

Honnan a békámból tudod, honnan tudhatod te azt, hogy hogyan látja nyolcmillió ember a világot? Erre válaszolj nekem, erre adj egy értelmiségihez méltó választ. Honnan tudod, mert ha nem tudod, akkor hogyan tudod összehasonlítani az én világlátásomat a nyolcmillióéval?

Kontraproduktuvitás: Oké. Akkor azt mondd el, hogy mi a célod. Miért szánsz az életedből kemény negyedórákat arra, hogy egy szinte senki által nem olvasott blog még kevesebbek által olvasott kommentrészébe írogass? Olyasmiről, amiről állításod szerint neked se időd, se kedved, meg még fontosnak se tartod fontosnak tájékozódni. Nem olvasol el egy tíz perc alatt átfutható tanulmányt, de rászánsz negyedórát arra, hogy kocsmaszintű/fideszagitátorszintű marhaságokat ideírj. Mi a célod? Mit szeretnél elérni?

esernyősEvezős 2013.05.19. 12:53:21

@maroz: Közben feltettem a húslevest. Elolvastam a többi hozzászólást. Négyre írtam is választ cetlin.
Most viszont még meggondolom, hogy felrakjam-e - dacára annak, hogy erőst megfogadtam, leszarom a piszkálódásaidat.
De most mielőtt idebiggyeszteném, én is kérdezek egyet-kettőt: ha senkivel, aki (egyáltalán) idejön, nem óhajtasz társalogni, mindenki hülye, aki nem szán még tíz percet sem egy tanulmány elolvasására, ami neked fontos, akkor TE mit akarsz valójában itt is, meg bárhol?
A sértegetések, amiket szinte minden kommentben elsütsz, mire jók?
Biztos-e, hogy mindenki szembe jön az autópályán?

Nekem nem létkérdés itt kommentelni, olvasni se, nem fogom vele megváltani a világot, a célom a "marhaságokkal" nem oly magasztos, mint várod: (csatlakozva ebben agresszív kismalac tegnap előtti 18:42-es kommentjéhez)
"Azért nem véletlen, hogy mindenki nyomul a virtuális világban, ugyanis, ha jól figyelsz, nem csupán a gasztronómiáról tudsz meg ezt-azt, hanem bármi másról is, például a politikáról. Csak nem olyan, a piramis alján található mikroblogokból kell kiindulni, mint a miénk. De már ezen a szinten is lehet olyan dolgokat elkövetni, amelyek aztán IRL működnek tovább."

Ennyi.
De ha ennyire borzalmas és tolerálhatatlan, amit írok, ennyire ostobának és társalgásra alkalmatlannak találsz - most már nem is elsőre - akkor tényleg nem fogok zavarkodni és eltekintek mind a négy(3+1, mert az egyik kismalacnak szólt volna) hozzászólás felrakásától és tényleg lelépek.
Én tolerálom a stílusod, de ötödik kerék nem szeretek lenni.

buta_lúd (törölt) 2013.05.19. 13:30:26

@maroz: most már tényleg érdekel a 40%-os tanulmány annyira, hogy ha kapok egy linket elolvasom.

maroz 2013.05.19. 13:41:41

@Evezős: Miért húzod magadra a fél világot?

Itt, most rólad van szó. Illetve arról, hogy mi okom kéne nekem legyen VELED társalogni, illetve mi örömet, jutalmat várhatnék én el attól, hogy veled társalgom.

Valamint az sem igaz, hogy _szerintem_ mindenki hülye, aki nem szán rá tíz percet sem egy tanulmány elolvasására. Szerintem a probléma azokkal van, illetve még pontosabban: nekem azokkal van problémám, akik:

1. Lenne rá ideje, de azzal csap be engem is, és legfőképp saját magát, hogy nem lenne.

2. Lenne a megértéséhez megfelelő alapja, hiszen valahol mégiscsak értelmiségi az illető, pöcsétes papírja van a tényről, és többnyire a státusza is értelmiségi.

3. Rendelkezésére állnak az elolvasáshoz szükséges erőforrások, például van netje, tudja mi az a könyvtár, és alkalomadtán van neki 2-3000 forintja, ha már minden kötél szakad, és meg kell venni egy könyvet.

ééééés:
4. Ragaszkodik hozzá, hogy neki a szóban forgó kérdésről értékes, vitaképes, továbbgondolásra érdemes véleménye legyen.

Tehát ha nincs meg a negyedik pont, akkor értelemszerűen az előző három sem játszik, magyarán ha valaki nem ragaszkodik görcsösen ahhoz, hogy a véleményét szórja, mint őszilégy a petéjét, akkor semmi bajom vele. Ha igyekszik ehhez a véleményadói késztetéséhez művelődni, tájékozódni, ha közben keres, kutat és érdeklődő, nyitott, fogékony a kritikára, akkor úgyszintén semmi bajom vele.

A bajom a semmitudású, ámde az eszet ezerrel osztó egyénekkel van, de ismétlem, velük is csak akkor, ha a státuszuk alapján elvárható lenne, hogy műveljék magukat, de tunyaságból, ostobaságból, akármi egyéb okból ezt nem teszik meg. Nekem az ilyen emberekkel nincs közös ügyem, sőt, pont hogy az ilyen emberek képezik az én egyik nagy problémámat, hiszen amint azt már párszor leírtam pont az ilyen emberek miatt válik teljesen értéktelenné a tudás, hiszen ha azt látják sokan, hogy bárkinek lehet bármilyen kérdésről értékesnek tartott véleménye, akkor ki a franc fogja a valóban értékes, a valóban átgondolt, tehát a komoly tudást is tartalmazó véleményt, álláspontot keresni? Mi a fasznak akkor egyáltalán egyetem, minek tanulni, minek kutatni, minek publikálni, minek írni kutatások, publikációk alapján publicisztikákat, ha minden, önmagát halálosan unó háziasszony ujjából kiszopott faszsága ugyanolyan értékes, mint az, ami mögött tényleg tudás, munka, igyekezet van? Érted a problémámat? Érted, hogy te is az én problémám vagy? Ha érted, akkor mégis, mit vársz el tőlem? Hogy kurkásszalak meg virtuálisan? De hát arra ott van kismillió hely, pikk-pakk megkapod a társas megerősítést bármire, akármekkora hülyeségre, ott nem teszik szóvá azt sem, ha a legostobább módon hagyod magad áldozatául esni a hamiskonszenzus-hatásnak, ismétlem, miért nem olyan helyekre mész? Miért vársz el tőlem olyasmit, amit úgysem kaphatsz meg? Miért nem azért vagy itt, amit ezzel szemben megkaphatnál?

És miért kéne nekem azt nyújtanom számodra, amit nem akarok, ami ellen minden idegszálam berzenkedik, mi lenne az, ami engem erre motiválhatna, mi lenne a jutalmam, miért lenne ez jó nekem? Tényleg nem értelek.

maroz 2013.05.19. 14:00:23

@buta_lúd: :)))

A Tárkinál készítette Keller Tamás, a címe:

A gazdasági erkölcsösséget szabályozó társadalmi normákról – normakövetés és normaszegés

itt olvasható pédéefben:

www.tarki.hu/hu/research/gazdkult/gazdkult_keller.pdf

Arra figyelj, hogy itt attitűdökről van szó, hiszen érdemben azok kutathatóak, tehát ha Evezős értene abból egy kurva hangot is, amiről eszet oszt akkor tudná, hogy az attitűdből még nem következik egyenesen a cselekvés, hanem csak erősen meghatározza azt, hogy adott élethelyzetben hogyan fogunk cselekedni. Tehát az, hogy valaki teljes mértékben elfogadhatatlannak tartja az adócsalást, vagy az állami juttatásokkal való visszaélést még egyáltalán nem jelenti azt, hogy alkalomadtán ne fordulhatna elő, hogy mégiscsak elkövet ilyesmiket.

Például azért, mert történetesen ott egy másik attitűdje is, és az mondjuk erősebb. Vagy mert nincs ott semmi, ami a normára figyelmeztetné. Mondok erre egy egyszerű példát. Tegyük fel, hogy X imádja a barackot, él-hal érte, különösen az olyan barackért, amit ő szakít le a fáról. Tegyük fel, hogy X egy erkölcsös ember, aki fontosnak tartja a normakövetés normáját. Tegyük fel, hogy X fontosnak tartja a tulajdon tiszteletét.

Az élethelyzet pedig a következő: X sétálgat a faluszélen, és meglát egy barackfát, rajta őrjítően csábító barackokkal. Ott az első attitűdje, aminek a hatására összefut a nyál a szájában és félig-meddig alvajáró módon elindul a barackfa felé. Ámde ha a fa előtt pár méterrel van egy kifeszített drót, rajta egy táblával, hogy "Magánterület!", akkor igen komoly az esélye annak, hogy megáll, sóvárog egy kicsit majd továbbmegy, hiszen már a tábla bőven elég volt a számára ahhoz, hogy felidézze, hogy elérhetővé tegye számára egyrészt a normát, másrészt pedig az attitűdöt, mely szerint ő a normakövetés normáját is fontosnak, nagyon fontosnak tartja.

Ezzel szemben ha nincs drót, nincs tábla, akkor jó eséllyel alaposan belakmározik a lényegében véve más gyümölcséből. Valamint akkor is megdézsmálja a barackost, ha számára nem annyira fontos a normakövetés normája.

esernyősEvezős 2013.05.19. 14:16:19

@maroz:
Elkezdtem rá választ írni, de aztán 12 sor után arra jutottam, hogy minek?

Sértegetésbe süllyedt ez már leginkább részedről, indulatból írsz, én meg oda le nem tartanék veled, a régi dolgokra való tekintettel. Ezért inkább tényleg hagyjuk az egészet, megkíméllek a további "ujjaimból kiszopott faszságoktól" (az előtte álló jelzős szerkezet tekintetében összekeversz valakivel...), úgy hogy emelkedjék a blog tudományos szintje, nem szennyezem a felületet a félretett válaszaimmal.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.19. 14:18:38

@maroz: X akár meg is keresheti a fa gazdáját, hogy minden kritériumnak eleget tegyen. Egy újabb nézőpont.
Mint ahogy egy akárhány oldalas tanulmány után sem biztos, hogy jobban képben leszel. Lehet, hogy csak a bizonytalanságod növekszik meg, ezernyi újabb kérdés vetődik fel benned, akkor is, ha maga a tanulmány a teljessé igényével írt, átfogó munkának tűnt elsőre. Biztos ismered azt az érzést, mikor valaminek megpróbálsz utána nézni, és úgy érzed sehova se jutsz. Fokozottan így van ez, ha az innen-onnan vett információk
-ellentmondanak egymásnak
-ellentmondanak saját tapasztalataidnak és/vagy sejlik róluk, hogy eleve valamely prekoncepció alátámasztására készültek.
Okosabb lettél tőlük? Vagy csak bölcsebb?:-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.19. 14:20:09

@Evezős: Azé' én a magaméra kíváncsi lennék.;-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.19. 14:26:50

@maroz: @agresszív kismalac: (És természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy pokolba már a tanulmányokkal...)

maroz 2013.05.19. 14:42:57

@agresszív kismalac: Tehát a picsába a tudással, minden vélemény egyenlő, így egyetem helyett építhetünk bátran stadiont, valamint kutatások finanszírozása helyett adjunk pénzt a fogorvosunknak a biznice bővítésére. No, de akkor mi is a bajod Orbánnal és a rendszerével? :)

Jó, nem ezt akartad mondani, de akkor mit? És ha azt akartad, akkor miért nem azt mondtad? Persze, nem biztos, hogy jobban képben leszel, de mihez képest? Ahhoz képest, hogy? Az ujjadból kiszopott faszsághoz képest, vagy???

Olyan ez számomra, mint a tipikus Mekk Elek kőmíjes nyígása, amikor azzal jön, hogy "na, hát egy dolog az elmélet, de más a gyakorlat!". Aminek a fordítása a következő: "fingom nincs, hogy mi az elmélet, hogy hogyan kéne, összegányolom, ahogyan azt én gondolom, és jó lesz az, pláne nekem, amikor zsebre rakom érte a pénzt." Oszt amikor beázik, amikor kell pakolni a lavórokat, akkor biza kiderül, hogy ami szigetelés kellett volna az elméletben, az biza a gyakorlatban sem kell kevésbé, illetve ha a gyakorlatban nem kell, akkor kell a lavór, és akkor mit is oldottunk meg? :)

esernyősEvezős 2013.05.19. 15:03:24

@agresszív kismalac: OFF
Most látom, hogy van blogod. Mihelyst unatkozó háziasszonyi minőségemben végzek a napi robottal, az összes faszságot, amit a témával kapcsolatban kiszoptam az ujjaimból, beírom oda, vállalva annak az ódiumát, hogy lealázom az oldalad ezzel a béka segge alá.Ja, de csak, ha megengeded - tanulok, tanulok, lassan, nehezen, mint az elefánt, de igyekszem ...

(Bocs.)
ON

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.19. 15:10:58

@Evezős: Hát majd jól kitiltalak, wazze, oszt majd mindenki ujjal fog mutogatni rád.:-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.19. 15:39:03

@maroz: Tudtam, hogy ezt fogod írni, ezért már 14:26:50-kor beelőztelek.
De mondok egy gyakorlati példát: se szeri, se száma, mennyi könyvet, tanulmányt, cikket, posztot, hozzászólást olvastam az elmúlt harminc évben a cigánykérdésről, annak ilyen-olyan megoldásáról/megoldhatatlanságáról, mindenféle vetületéről. Sőt, a saját posztomon is elővettem a témát, és nem is csak a saját tollamból.
Mondhatom, hogy sok oldalról ismerem a problémát. És nekem speciel gyakorlati tapasztalatom is van. Gondolom, nem csak én vagyok így. Mentünk valamire a tájékozottságunkkal? Ment valamire az ország a rengeteg okossággal? Oldódott a probléma?
Úgyanígy Orbánnal kapcsolatban is igyekszem képben lenni. Egy-egy kevésbé ismert aspektusból éppen neked is köszönhetően. De egyelőre ez is merőben meddő tudásnak tűnik. Ha csak azt nem veszem pozitívumnak, hogy rájöhettem- momentán senki nem akarja az én fáklyámat vinni.

maroz 2013.05.19. 16:18:40

@agresszív kismalac: Válasszuk ketté.

Az egy dolog, hogy te magaddal szemben érzel-e bármiféle belső késztetést arra, hogy megértsd a téged körülvevő világot. Hogy kellő mélységben és kellő alapossággal értsd. Ennek az "értésnek" van egy nagyon jelentős privát haszna, éspedig az, hogy ha valamit értünk, akkor azzal a valamivel megküzdenünk is könnyebb. Például ha értjük a társadalmak működésének a logikáját, a társadalom alrendszereinek a működési logikáját, benne mondjuk a pártpolitikai rendszer logikáját, akkor érteni fogjuk Orbánt is és a mai állapotokat is, és ez segít elviselni, feldolgozni mindazt, ami körülöttünk történik. Aki nem érti, az belehülyül Orbánba, és jó eséllyel perfekt idiótaként fog viselkedni, ami sem neki nem jó, sem a társadalomnak. Pláne ott van az, hogy aki nem érti, az emiatt hülye válaszokat, hülye megoldási javaslatokat fog elővezetni, alkalomadtán támogatni.

Tehát aki nem érti, az saját magával is kibaszik, és jó eséllyel tágabb kontextusban is az ilyen ember a probléma és nem a megoldás része lesz. Ismétlem és hangsúlyozom: abban az esetben, ha az illető fontosnak gondolja azt, hogy neki mindezekről a kérdésekről véleménye legyen, és elvárja, hogy őt a véleményével együtt mások okos embernek lássák. Ha nincs meg benne ez a belső késztetés, akkor él vidáman és ívesen leszarja az egészet.

Ez volt tehát a "művelgessük kertjeinket". Belső késztetés, belső jutalom.

Kívülről pedig mindez úgy néz ki, hogy ha

1, kellően sok ember belátja, hogy nem túl okos dolog a minimális tudás, ismeret, információ nélkül véleményt formálni

2, és ennek következtében vagy elkezd kérdezni, vagy tartózkodik a véleménynyilvánítástól

akkor ezzel mintegy megteremti a szükséges, de nem feltétlenül elégséges alapot ahhoz, hogy a problémáinkról érdemi és értékes diskurzusok folyjanak.

Amit a pártpolitikai elit kurvára nem szeretne, neki olyan emberek kellenek, akiknek a kezébe nyomhat egy zászlót és az jó hülyeként lengeti, mint állat. Neki nem olyan véleményközvetítőkre, véleményvezérekre van szüksége, akik tényleg egy megalapozott, kiérlelt véleményt próbálnak meg lelkiismeretesen közvetíteni a rájuk figyelők irányába, hanem lelkes és engedelmes idiótákra, akik a szájukba adott pártvéleményt percnyi töprengés nélkül liferálják a rájuk figyelőknek. Ehhez ugye át kell baszni őket is és a rájuk figyelőket is, el kell hitetni velük, hogy minden vélemény egyenlő, és hogy mindenkinek lehet értékes, kiérlelt véleménye, szóval a kétség, a kérdezés, a belegondolás, a mélyebb megértés iránti minden vágyat ki kell irtani. És persze ezért jutalmazni, elhitetni vele, hogy ő ezzel egy Nagy És Fontos Ügy lánglelkű harcosa. Hogy ettől lesz itt jobb. Miközben ugye valójában a szaros kis hatalmi játszmáikhoz használják a hasznos idiótáik seregét, de hát tudjuk, hogy a hasznos idióták erre valóak, szóval business as usual.

A nagyobbik gond, probléma az, hogy azoknak a véleményközvetítőknek nincs, nem marad semmiféle terep, és nincs semmiféle jutalom sem a számukra, akik igyekeznek tényleg munkát, erőfeszítést feccölni abba, hogy a pártpolitikai elittől függetlenül, a honi politikai diskurzuskereten átlépve is megértsenek és közvetítsenek okosságokat. Most őszintén, mi a faszért törje magát egy újságíró, egy blogger, egy közösségi firkász, aki még csak nem is pénzért ír azzal, hogy képezze magát, majd miután elért egy olyan szintet különböző, többnyire száz, vagy több oldalas tanulmányokat elolvasson, előadásokra járjon, kinézegessen a világba, idegen nyelvet tanuljon, hogy idegen nyelvű okosságokat is olvasson, majd miután már érteni vél összefüggéseket mi a faszért törje magát azzal, hogy mindazt, amit a nála sokkal, de sokkal okosabb emberek hosszan és az átlag számára nehezen, vagy sehogyan sem érthetően százoldalas tanulmányokban leírtak, szóval hogy mindezt közérthetőbb, befogadhatóbb, az átlagember számára is fogyasztható módon és terjedelemben megírja, amikor az adott társadalomban - hála a kibaszott pártpolitikai elitnek és a hasznos idiótáknak - a túlnyomó többség azzal van, hogy az ujjunkból kiszopott faszság is pontosan ugyanolyan értékű vélemény, mint egy olyan, amiért az előállítója keményen megdolgozott?

Szóval nem azért nincs attól változás, mert szart se ér érteni, hanem azért, mert kurvakevesen vannak, akik belátják, elfogadják, hogy az értés egy érték, és jobb lenne akkor, ha csak egy picit is kritikusabbak lennénk magunkkal: vagy nem alakítunk ki véleményt, vagy ha igen, iparkodunk azt értékes véleménnyé kalapálni.

maroz 2013.05.19. 16:47:28

@agresszív kismalac: Lépcsőház-effektus, sorry. Írtad:

"Mentünk valamire a tájékozottságunkkal? Ment valamire az ország a rengeteg okossággal? Oldódott a probléma?"

Szíves figyelmedbe ajánlom Umberto Eco egyik esszéjét, a címe: Gondolatok a háborúról. Idéznék belőle egy darab gondolatot:

"Az értelmiségi szerep járhat érzelmileg elviselhetetlen eredménnyel, mert olykor úgy kell megoldani egy-egy problémát, hogy rámutatunk: nincs megoldása."

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.19. 20:34:12

@maroz: Nem kis belső késztetés van bennem a tudás iránt (ezügyben figyelmedbe ajánlanám az Einstein-idézetet a Palacsintálózó bal oldali ajtófélfájáról). De szeretném, ha ez nem valamiféle öncélú ismerethalmozás lenne, hanem gyakorlati haszna is mutatkozna. Arra viszont semmi késztetés nincs bennem, hogy aféle Keszei Károlyként a magam tudását magasabbrendűnek tartván azt egyedül helyénvalónak, követendőnek kiáltsam ki. Ennek okán csak csodálkozva nézem az Orbán által tematizált közéletet, hovatovább országot.
És nem vígasztal, hogy Európa vezető koponyái kb. ugyanígy vannak ezzel.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.19. 20:37:51

@maroz: Sajnos ezt Econ kívül még senkitől nem hallottam. Sőt, általában mindenki azzal szokott jönni, hogy a tarisznyája tele van marsallbottal, meg bölcsek kövével. Fokozottan igaz ez a rendszerváltás utáni Magyarországra.

maroz 2013.05.19. 20:54:24

@agresszív kismalac: Az MTA Jogtudományi Intézete hostolta azt a kutatást, amelyik alapján Sajó András írt egy esszét, for dummies, a címe:

"Az állam működési zavarainak társadalmi újratermelése"

Korrekt, vitára alkalmas írás, és ezt pontosan úgy értsd, ahogyan írtam, tehát ne úgy, hogy ez mondja meg a frankót, hanem olyan módon mond meg dolgokat, hogy azokkal lehet és érdemes vitába szállni. De a legérdekesebb a végkövetkeztetése, mert arra bizony Eco is elismerően csettintene: skacok, szopás van, mert nincs megoldás. Olvasd el, 22 oldal az egész, szerintem nem rossz gondolatébresztő.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.19. 21:04:14

@maroz: Elolvasom.
(Az milyen vitaindító, aminek az a végkövetkeztetése, hogy úgyis felesleges a vita?)

maroz 2013.05.19. 21:18:34

@agresszív kismalac: Félreértesz. Vannak olyan írások, megmondások, aka: vélemények, amelyek lófaszra se jók, nem hogy vitára. És ugye ezzel szemben vannak olyanok, amelyek igen. A szerzőnek vagy egy végkövetkeztetése, na jó, nem pont az, hogy teljesen nincs megoldás, hanem inkább az, amit én is sűrűn mondogatok, hogy apróságok vannak ("apró lépések politikája"), de az nem olyasmi, amire egy drukker azt mondaná, hogy A Nagy Megoldás. Mert a drukker sajnos olyan, hogy ő biza a Nagy Megoldást várja, lásd:

"Te elköveted sorra-rendre azt a hibát, hogy valamiféle idealisztikus módon várod a messiást, a megváltó civil szervezeteket, akik majd jól odasóznak a korrupt politikusoknak, a zülledék haszonlesőknek."

És nem, ezt a falat lehetetlen áttörni, beszélhetsz akármennyit, a drukker akkor is drukker marad, a pártpolitikai elit által rágyógyított logikából képtelen kigyógyulni, abban a diskurzuskeretben pedig tényleg képtelenség megérteni mindazt, amiről beszélek, marad a feladás, lemondás, legyintés.

Na, kábé ezt mondja Sajó András is, hogy drukkereknek nincs megoldás. Lehet, hogy igaza van, szerintem igen, de lehet, hogy nem. A vita tehát nem felesleges, ha annak a kerete nem a drukker-diskurzus. Abban a keretben viszont tényleg felesleges, de abban bármilyen vita is teljesen felesleges. Ott ordítani kell és a kezünkbe nyomott zászlót lengetni. Részemről köszönöm, abból nem kérek, és ezen lehet bátran megsértődni, beduzzogni, és akkor mi van.

maroz 2013.05.19. 21:19:59

@maroz: Jav: "A szerzőnek VAN egy végkövetkeztetése..."

maroz 2013.05.19. 22:09:10

@agresszív kismalac: Még évekkel ezelőtt, amikor még létezett videotéka nyitott a falunkban is egy egészen kisvállalkozó egyet. No, támogassuk hát a lokális kezdeményezőket, bementem, és rákérdeztem egy filmre, már nem emlékszem melyikre, a lényeg, hogy az iparos erősen vakarta a fejét, kérdezte, hogy az mikori. Mondom '68-as. (Még az is lehet, hogy a 2001 Űrodüsszeia volt.) Ezen aztán végképp kiakadt, mit képzelek én, neki csak EGÉSZEN friss filmjei vannak, idei, de legfeljebb tavalyi, ő aztán nem tart semmiféle három-négyéves ócskaságot, '68-ast meg aztán végképp nem! :))

Szóval olvassad csak, mert az egy örök darab! ;)

Wintermoots (törölt) 2013.05.20. 13:54:09

néhány komment a balliberális blogkommentelőktől a vincentblogról. kiemelések tőlem

Kettes • orulunkvincent.blog.hu 2013.05.19. 22:42:15
az országnak ugyanez a többsége többé-kevésbé közönyösen nézte a zsidók elhurcolását 44-ben, és __ha újra megtörténne, újra ugyanolyan közönyösen néznék__. De ha Schulz antiszemitának nevezi a magyarokat, akkor kollektív kiakadás van.

sok-sok 2013.05.20. 12:55:31
@jotunder
"magyarországon tökéletesen értelmezhető a ballib fogalma"

… nagyon sok olyan kontextus van , ahol figyelmetlenul atvesszuk ezeket a kategoriakat, amire az orbani jobboldalnak olyan szuksege van mint egy falat kenyerre, mert akkor tud ellenseget kepezni , __nem hiaba viktornak mar az ovodaban is carlschmitt volt a jele__.

Ellenpontok 2013.05.19. 21:51:49
@poszt: az első öt bekezdés kiváló.
Viszont ez a kór, hogy muszáj balra is ütni, mert úgy érzed ettől leszel hiteles, ez... elszomorító.

Lasombra 2013.05.19. 15:41:58
ez a balliberális oldal lózung egyre viccesebb.
pedig már annyi oldala van ennek a baloldalnak, hogy az lassan már kör.
zerintem ez a bizonyos ballibsi oldal kimondottan puhapöcsökkel van tele. úgy politikai, mint zsurnalisztikai oldalon. az igazi vaddisznók a "másik oldalon" dagonyáznak, de azért "mi" majd szégyelljük magunkat helyettük is, ha néha valamelyik felemeli a hangját.

maroz 2013.05.20. 15:13:16

@Wintermoots: Nem értem a problémájukat, hiszen Kettes birtokában az ultimate megoldás, fejbeveri őket egy söröskorsóval, oszt annyi. :)

Azt a kérdést persze ezek az állandóan jammeroló elitista faszok fel nem tennék, hogy vajon miért is nézné közönyösen a többség azt, ha őket (mert azért ne legyenek kétségeink, a mi köztudatunk szerint nálunk ők a zsidók, az elitista faszok) történetesen valaki egy néhány számmal nagyobb söröskorsóval verné fejbe, lehetőleg addig, amíg mozog, de ez nem egy annyira szigorú elvárás.

Én direktbe' megkérdeztem pár hónappal ezelőtt, mielőtt még ki nem baszott volna velem a Vincent díszzsidaja egy másik zsidótól, egy olyan zsidótól, akinél én eddig visszataszítóbb zsidót még nem láttam, hogy kéri-e ő tőlem, hogy vele, a zsidóval szükség esetén, tehát ha a zsidósága miatt veszély fenyegetné szolidáris legyek.

Ez az általam hihetetlen mértékben ocsmánynak és visszataszítónak talált zsidó fasz erre azt válaszolta, hogy nem, nem tart igényt az én szolidaritásomra. Oké, akkor felőlem vihetik, de ebben az esetben nem igazán értem ezt a szemforgatást. Rászarunk a gój fejére, és utána meg ajvékolunk, hogy hát tessék, nincs ezekben a kibaszott alávaló magyarikban egy fikarcnyi szolidaritás sem.

Itt a Vincent-konform és a Jótündér-konform zsidó, ezt adják ők nekünk, magyar gójoknak, kibasznak velünk, aljasok velünk, leszarják a fejünket és utána még be is kopogtatnak papírért:

most.444.hu/2013/05/20/maximum-trolling-dij-daniel-peter/

Hát csoda, ha előbb-utóbb eljut az ember érzelmileg oda, hogy vigyék, leszarom? :)

Wintermoots (törölt) 2013.05.20. 22:27:17

@maroz:

na igen.
és itt van mégegy remek:

"incze
Bekeríteni, levadászni. Orbán a politikai pályája során semmi mást nem csinált, csak ezt: elfoglalni egy területet, kiszúrni a következőt, és azt is elfoglalni, közben megjutalmazva a vazallusokat, és így növelve a harci erőt.

…. Ha egyáltalán olyan fogalmakban kezdesz gondolkodni, ami a harci játék kiosztott szerepein kívül esik, már ballibbant vagy.

sok-sok 2013.05.20. 19:47:12
@incze: bizony igy van
Válasz erre
tableno 2013.05.20. 20:08:49
@incze: szép összefoglaló. "

én nem kommentálom:)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.05.21. 00:28:07

@maroz: @Wintermoots: Nehogy már vincentszemle legyen ebből a blogból, mert komolyan lelépek, és gyorsan lefotózom magam valakinek a villája előtt, és idebaszom nektek. :) Emberek, mit reprezentál 1 db blog 3 szerzője és 5-10 törzskommentelője?

Amúgy meg a dánielpéteres poszt alatt forgó gyomrú széljobbosok tényleg hülyék. Ott az a jó kép, remek mémeket lehetne csinálni belőle. Pl. "vége a műszakomnak, ragyog az egész ház", vagy "itt is rendes volt a tulaj, dobott a kalapomba pár sékelt", vagy "büszke vagyok a gazdám virágaira, én locsolom őket".

maroz 2013.05.21. 09:16:11

@Holger Hartland: Nem teljesen értelek. Például egy Thürmer-szeánsz mind a hatvan résztvevőjével tökéletesen reprezentálja a honi kommunistákat, bár nem tudom, hogy szakmailag mennyire korrekt azt mondani, hogy egy hatvan fős sokaságot egy hatvan fős mintával reprezentálsz, de lassan valami hasonló lesz elmondható a ballibről is. :)))

maroz 2013.05.21. 11:11:19

www.stop.hu/belfold/dilettans-kormanyzas-megtort-demokracia-illuziovesztes/1048652/

Kisiklott forradalom, dilettáns kormányzás, megtört demokrácia, illúzióvesztés. Mondják egy tanulmánykötetben a "nagy tekintélyű" izék, a saját szakterületük elismert balblái, és így tovább, köztük Csernyánszki Judit is.

Egészen apró nüansz, hogy az említett anyg tekintélyű, a saját akármijének az elismert akármije a nagy tekintélyű kommunikációs tanácsadó bétéjén keresztül egészen aprócska 9 millió forintocskát kapott az MSZP-től. Amivel nekem nincs is semmi bajom, talán csak annyi, hogy régebben ez is őszintébben ment, egy vérbeli dzsentri teljesen nyilvánosan odacsapta a cigány homlokára a százpengőst és odakurjantott neki: -Gusztikám, és most aztat húzzad nekem, hogy...!!!

Ma ehhez már bété kell, ennyi a különbség. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.05.21. 13:09:48

@maroz: Ha ez már maga a sokaság, akkor viszont minek foglalkozni vele? :)

maroz 2013.05.21. 13:22:59

@Holger Hartland: Azt hittem egyértelmű: jellemgyengeségből. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.05.21. 13:34:44

@maroz: Cs.J. minek a nagy tekintélyű micsodája? Ha jól értem, ő egy 9 millió forintos újságíró, ami 4 millióval kevesebb, mint a 13 millió forintos politikai gondolkodó docens. Hát miről beszélünk akkor?

Maroz, ha te nem vagy képes meglátni a különbséget a 9 és a 13 között, akkor nem tudsz számolni, ami először is tipikus orbánszekértolói tulajdonság. Másodszor, ha nem vagy képes meglátni a JÓ ÜGY-re fordított 9 millió és a ROSSZ ÜGY-re fordított 13 millió közti különbséget, akkor neked még ráadásul erkölcsileg is annyi. Lám, a finomkodó középen állás eljátszásával próbálod leplezni, hogy a ROSSZ ÜGY szekerét tolod, mert bizony mindenki, aki nem a JÓ ÜGY szekerét tolja, az szükségszerűen a ROSSZ-ét, ez ugye minden értelmes ember számára világos.

De te ezt soha nem fogod megérteni. Ez az ország soha nem fogja megérteni. Szánakozva gondolunk majd rátok, amikor a svájci tengerparton álló villánk teraszán lehörpöljük az osztalékot az Orbanisztánból kimenekített tőkénk pezsgőben tartott részéből. És azután már nem fog fájni semmi.

maroz 2013.05.21. 13:45:47

@Holger Hartland: És akkor még nagy figyelmetlenül azt is elkottyintottam, hogy szoktam filmeket letölteni. Most már teljesen egyértelmű, hogy én vagyok a hibás. Megyek, elvégzek gyorsan egy OKJ-s bűnbakképzőt, abból a számlaképesből, aztán ki tudja, hátha.