HTML

Csoportterápia

  • francoska: Én is. Sajnálom, hogy így gondolod. (2018.01.13. 09:39) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék
  • komolytalan samu: Ismerek olyat, akinek egyáltalán nem futja tüzelőre. Fát gyüjt, lomtalanításkor bútort, bontott te... (2016.01.05. 13:47) Progresszió és közjó

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Így gondozd a magyarodat!

2013.06.29. 12:49 | maroz | 3 komment

Címkék: a létezés magyar minősége bloglossza

Egy

A napokban bejárta a világot a hír, miszerint a Nanga Parbat hegycsúcs egyik alaptáborában terroristák mészároltak le közel tucatnyi hegymászót. Az ilyen hír már képes Magyarország határait is átlépni, és a hír mintegy mellékesen azt is tudatta velünk, hogy a szóban forgó hegyen éppen pont egy román expedíció is tartózkodik, történetesen egy, esetleg kettő, a neve alapján magyarnak tűnő mászóval a csapatban. Nem olyan nehéz rálelni az expedíció honlapjára, fészbúkjára, satöbbijére, így akit tényleg érdekel a dolog, vagy teszem fel az általa űzött hivatás miatt érdekelnie kéne az bőven informálódhat. Az egyik mászót például úgy hívják, hogy T. Zsolt, ahol azt is tudni, hogy a "T" az a "Török" rövidítése, ha éppen rövidíteni akarnánk, de ha ezt történetesen nem tudnánk, akkor már pusztán a "Zsolt" keresztnév alapján is minimum gyanús, hogy ez a mászó magyar.

No, ennyi már elég is a honi sajtónak, hogy az expedícióból magyar-román (igen, így, ebben a sorrendben) expedíciót csináljon:

Sikerült elérni Mohammad Alit, a pakisztáni nyolcezres hegy meghódítására indult magyar-román expedíció helyi szervezőjét, aki elmondta, hogy két rendőr érkezett az alaptáborba.

Kicsit furcsa ugyan, hogy az expedíció a saját mindenféle oldalain, a közösségi médiában, de még a nevezett Török Zsolt személyes honlapján sem történik egyetlen szónyi említés sem arról, hogy ez a vállalkozás egy magyar-román, rosszabb esetben egy román-magyar expedíció lenne, sőt, valójában egyetlen kukk sem esik arról, hogy itten, ebben a képletben bármilyen formában jelen lenne a "magyar", mint változó. Tessék megnézni a fészbúkot:

Expeditia alpina integral romaneasca pe Nanga Parbat - 2013

Igen, fejet hajtok, ezt a 444.hu igényes és feltörekvő gárdája teljes joggal fordította úgy, hogy "magyar-román expedíció". Összefoglalva: T. Zsolt neve magyarnak tűnik, tehát magyar, és ha csinál valamit, azt magyarok csinálják, büszküljünk.  

Kettő

Kis, lokális színeske, amelyik bejárta a honi médiát, mert a kontrolcé-kontrolvé újságszerkesztés manapság szinte elvárás, lassan már tanszéke lesz a kopipésztnek a kommunikációra szakosodott egyetemeken. Kis lokális színeske eljutott a 444.hu-hoz is, le is hozták menten, idézem:

A 21 éves, román férfi egy szentmisén lopott ki tizenegyezer forintot egy 71 éves nyugdíjas ridiküljéből. A kiérkező rendőrök a sekrestyébe kísérték a férfit, akinek a zsebéből előkerült a lopott pénz. A tolvaj megütötte és megrúgta a rendőrt.

Idejönnek ezek a kibaszott oláhok és lerabolnak minket az isten masszív tisztelése alatt, most mondják meg! Persze itt is lehet kattintani, ha valakit némi kibaszott részletek is érdekelnének, és egy darab kattintás után már világossá is válik, hogy ezt a szőröstalpút úgy hívják, hogy R. Zoltán. Ősi román név, Romániában különösen népszerű a nagy román honalapító, Decebal Zoltán után. Összefoglalva: R. Zoltán neve románnak tűnik, tehát román, és ha csinál valamit, azt a románok csinálták, büszküljenek ők. 

Három

A magyar név megint szép lesz, mint akármely mosóporé. 

Négy

Mindkét kopipésztet ugyanaz a szerző jegyzi: akiraly. Megjegyzem, ennek semmi jelentősége nincs, mosópor-mosópor, egyformán habzik mind.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr75383282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2013.06.30. 17:44:55

Egy kommentet magyarítanék az expedíció fészbúk oldaláról:

Ma a nagymamám megkérdezte, hogy Aurel (Aurel Salasan, a csapat egyik tagja) ott van-e, ahol a kannibálok megöltek és megettek száz alpinistát. Próbáltam neki türelmesen elmagyarázni, hogy nem kannibálok, hanem talibánok, nem százat, csak tízet és nem ették meg őket. De hát ő így látta a tévében, meg különben is, miért ölnék meg a kannibálok az embereket, ha nem azért, hogy megegyék??? Nem, mama, mondtam, hogy nem kannibálok, hanem talibánok, és nem ették meg, csak megölték. De hát ő így látta a tévében! Sok-sok türelemmel mégiscsak sikerült a nagyinak elmagyarázni, hogy nem kannibálok, hanem, és a végén ha nem is teljes meggyőződéssel, de elfogadta és levonta a konzekvenciákat, hogy akkor ezek szerint Aurelt mégsem ették meg a kannibálok, és a csapat többi tagja is ép és egészséges.

maroz 2013.07.15. 16:46:33

Csak úgy, mintegy mellékesen:

A Magyar Narancs is hegymász, mert hát uborkaszezon lenne, vagy mi:

magyarnarancs.hu/sport/tamadas-a-csucson-85306

"1953. május 30-án, amikor Edmund Hillary és Tenzing Norgay serpa először állt a világ tetején, Tenzing udvariasan előreengedte Hillaryt, hogy ő léphessen elsőként a csúcsra. Tenzingről nem készülhetett ugyan kép, de teljesítménye isteni rangra emelte. ' volt az első s talán máig az egyetlen világhírű serpa."

Na, az a kép, amelyik nem készülhetett róla a csúcson az ez: cdn.rsvlts.com/wp-content/uploads/2013/05/tenzing-summit.jpg

Most akkor mutasson valaki Edmund Hillaryról egy képet. A valóság ugyanis az, hogy Hillary tudott fényképezni, Tenzing meg nem tudott és Hillarynak nem volt lelkiereje ott a csúcson megtanítani a serpát, ezért alakult úgy, hogy a serpáról van csúcsfotó, szőr Edmundról meg nincsen.

buta_lúd (törölt) 2013.07.15. 17:13:55

@maroz: És én miért higgyem el, hogy az a próbababa ott az isteni Tenzing? :)