HTML

Csoportterápia

  • francoska: Én is. Sajnálom, hogy így gondolod. (2018.01.13. 09:39) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék
  • komolytalan samu: Ismerek olyat, akinek egyáltalán nem futja tüzelőre. Fát gyüjt, lomtalanításkor bútort, bontott te... (2016.01.05. 13:47) Progresszió és közjó

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Temporák és móresok

2013.07.15. 12:28 | maroz | 2 komment

Címkék: államforma bloglossza

Van vagy inkább volt régen az a bizonyos típusvicc, "milyen a pont-pont-pont szendvics?", és rá a vicces válasz, például: Milyen a Brezsnyev-szendvics? Két ígéret között egy lófasz. Az ilyen típusviccekben az a jó, hogy bármikor aktualizálható, valamint tetszés szerint bővíthető. 

Milyen a magyar történelmi szendvics? Két pártállam között egy kis hazugság.

Olvasom a bloggerkolléga posztját és nem nagyon akarom elhinni. Tényleg mondta, és tényleg ezt? De hát megírta az újság, és nem ám a kamanyista júdeoplutokrata szekértoló balliberált, hanem a Magyar Nemzet! Nem hiszik?

Kitért arra, hogy a közigazgatás megújításában a Fidelitas a legfontosabb utánpótlás lehet, és a fiatalítás minőségi javulást is eredményez majd.

És akkor most picit kapaszkodjanak meg: nem, ez nem a Magyar Nemzet híre, ők is csak átvették, és kitől? Az MTI-től. Az állami, kincstári, hivatalos, közszolgálati hírügynökségtől. Tehát ennél hivatalosabb már nem is lehet a pártállam deklarálása. Most akkor utazzunk egy kicsit időt. Vissza vagy harminc évet, 1983-at írunk, az akkori Navracsicsot úgy hívják, hogy Markója Imre, az akkori Fidelitast pedig úgy, hogy KISZ. Képzeljük el, hogy ez a KISZ éppen kongresszust tart és Markója Imre az alábbiakat mondja ott:

Kitért arra, hogy a közigazgatás megújításában a KISZ a legfontosabb utánpótlás lehet, és a fiatalítás minőségi javulást is eredményez majd.

Rebbent volna bárki ember szeme is ettől? Nem. A pártállamba, annak logikájába passzentosan illeszkedő megmondás, és lássuk be, hogy nekünk olyan sok bajunk a pártállammal nem volt, talán csak annyi, hogy szerettünk volna a Szaratov helyett egy Gorenjét, és ha azt megkapjuk, akkor felőlünk élhetett volna még a Népköztársaság akár hosszú évtizedeket is, élén a nép vezető erejével, valamint a nép vezető erejét utánpótolni hivatott szervével, a Kommunista Ifjak Szövetségével.

Sajnos történt közben egy kis ez meg az, hülyítettük önmagunkat huszonpáréven keresztül azzal, hogy esetleg lehetne ezt másként is, miközben azért lényegében véve mindent ugyanúgy csináltunk mint előtte, az állami állásokat zömmel ugyanúgy az arra hivatottak a mindenféle párt és egyéb kötődések alapján kapták meg, csak éppen ezt szemérmesen mindenki letagadta és igyekezett valamiféle szakmaiság-mítoszt generálni, amit sokszor még maga a kontraszelektált ifjú üdvöske is elhitt, és ez érthető is, hiszen ki szeretné inkább azt hinni, hogy azért lett belőlem foteltöltelék egy kényelmes helyen, mert a mispóchém nyakig benne volt a pártapparátusban, és nem inkább azt, hogy én ezt a képességeimmel érdemeltem ki? 

Na, ennek a maszatolásnak immáron vége, és ez nekem tetszik. Szar, szar, de legalább őszinték vagyunk. Ki lett nyilatkoztatva, hogy immáron megint a pártállamot építjük, deklarálva lett, hogy annak ki a vezető ereje, helyére kerültek a dolgok, lehet hozzá viszonyulni. És fognak is. Amint hogy 1983-ban is viszonyultak, aki akar az emlékezhet, hogy ki, kik voltak azok, akik egy, csupán csak a képzeletemben lezajlott (vajon?) Markója Imre-felhívásra neki is láttak a párt útját járni. Mondjak egy nevet is? Mondok.

Gyurcsány Ferenc.

És akkor most, harminc év elteltével kezdünk mindent elölről, illetve lófaszt, folytatunk mindent ott, ahol abba se hagytuk. Gyurcsány jött, KISZ ment, Gyurcsány ment, Fidelitas jött, felkészül a következő Gyurcsány, the next, please!, hát, ilyen a magyar fejlődés szendvicse. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr255405378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.16. 18:09:41

Lehet, hogy 1983-ban azért mégis rebbentek volna szemek egy ilyen bejelentéstől, mert ez akkoriban reformot és fiatalítást jelentett volna, sok öreg elvtársnak pedig az "érdemei elismerése mellett" szöveget. Engem az lepett meg, hogy Navracsics beszéde már pár napos, és még nem akadt egyetlen ellenzéki publicista sem (NOL, HVG, Népszava), aki a hír hallatán lecsapott volna a magas labdára. Helyette az Orbán-lányokkal foglalkoznak.

maroz 2013.07.16. 19:33:55

@Holger Hartland: A Népszava most el van foglalva a hirdetési portfóliójának a megújításával, illetve a tartalom és a portfólió összhangba hozásával. :)))))