HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Kiakadás egy bunkó folyamatos, napi performanszain

2013.09.26. 12:38 | maroz | 8 komment

Címkék: elit

seres.jpgA bunkót úgy hívják, hogy Seres László. A Hírszerző nevű izé főszerkesztője volt, most a hvg online sereslászlója. Tudják, az a másik fajta, nem a tíz deka párizsis, hanem az, akire mást nem nagyon lehet mondani, mint azt, hogy: hasznos idióta. Ostoba kisegér, aki tényleg elhiszi magáról, hogy az elefánttal, sőt, elefántokkal!!! a hídon átkelve "mi dübörgünk". Képzelje el a kedves olvasó azt, hogy a vécékeféje önként és boldogan tunkolja le a szart és erre még rátarti is. Megvan? Na, akkor már Seres Lászlót se lesz nehéz elképzelni. 

Végigolvastam a legfrissebb megmondását, olvastam, olvastam és ha innék alkoholt akkor azt írnám, hogy közben háromszor is elmentem meghúzni a butykost, mert amiket olvastam ahhoz a tejeskávé nem elég, ahhoz pálinka kell, ha nem egyenesen heroin, na, mindegy, szóval olvasom, olvasom, dől elfelé bennem a bornyú és persze fogadkozom, hogy hagyni fogom a francba, szegény, szerencsétlen ballib, csóró szánni való belvárosi liberális, pont döglik megfelé, keserv keserv hátán, tizedelődni látszik az általa nyalható seggek száma, mondogatom magamban, hogy pusztuljon méltósággal, olyannal, ami neki van, ne baszogassunk egy haldoklót, erre tessék, odanyomja a végére azt a bornyúdöntő mondatot:

Akadjunk csak ki bátran a bunkók folyamatos, napi performanszain, botrányain. A valódi botrány mi vagyunk.

Így van, a valódi botrány mi vagyunk. Mi, egészen konkrétan én is, akik nem küldtük el már évtizeddel, évtizedekkel ezelőtt az ilyen Seres-féle bunkókat oda, ahová valóak. Ezek szerint rosszul gondoltam, nem szabad hallgatni, nem szabad a haldoklóval méltányosnak lenni, hagyni, hogy feldolgozza az elkerülhetetlen véget, hanem bátran ki kell akadni. Hát, legyen.

Egy Seres nevű bunkó Alekoszozik. Idézi Dalos Györgytől az örök toposzt, azt, hogy egy adott társadalom a mindenkori lekérdezés pillanatában a legrosszabb, mindig most, ebben a pillanatban a legsilányabb a társadalom "minősége" (másodlagos frissességű társadalom), soha ilyen ergya nem volt, és persze a szokásos elitvernyák, hogy a kultúra az bizony lejtmenetben. Mondanom sem kell, hogy ez egy elit értelmiségi vélemény, hiszen az elit az, akinek van olyan meggyőződése, hogy a társadalomnak is és a kultúrának is lenne iránya, létezik hegymenet, amit természetesen az elit értelmiséginek a dolga megrajzolni és persze neki a kötelessége vernyákolni is, ha azt véli látni, hogy se a társadalom, se az a kibaszott kultúra nem az általa kizárólagosan helyesnek tartott irányba halad. Alekoszt az ilyesmi nem foglalkoztatja, ő inni akar, nőket hajkurászni, bulizni, élni, mint.

Mint ahogyan ennek a soha silányabb minőségű társadalomnak a túlnyomó többsége, és persze mint ahogyan ez mindig is volt és vélhetőleg mindig is lesz, ugyanis, jó reggelt, bunkókám, az elitkultúra - nomen est omen - mindig is az elité volt, a tömeg pedig értelemszerűen mindig is pontosan úgy viselkedett, úgy gondolkodott, úgy szórakozott, úgy múlatta a szaros kis hélóta életét ahogyan Alekosz. Az csak a mi pechünk, hogy lett nekünk egy kádári, kontraszelektált elitünk, akiknek a krumplileves nagy szakértője megengedte, hogy a hatalmát a kulturális szupremáció eszközével őrizgesse. Seres és bunkótársai abban nőttek fel, ahhoz szocializálódtak, hogy nekik szabad, sőt, egyenesen kötelező kizárni az általuk hézagmentesen belakott kulturális térből Alekoszt és társait. Csinálják, de úgy, hogy mi ne lássuk őket, és lehetőleg ne is legyen róla tudomásunk. 

A Seres-féle bunkóknak a rendszerváltással egyúttal oda is lett ez a langymeleg, jól bekerített fészkecske, apránként, súlyos utóvédharcok közepette de idővel mégiscsak szembesülniük kellett azzal, hogy a tömeg, ó, borzalom, de: létezik. Nem csak egy fikció, nem egy olyan elméleti változó, amelyik csak és kizárólag azért van, hogy az elitnek legyen valami elfogadhatónak hazudható létoka, hanem hús-vér, olyan, amilyen, iszik, időnként vedel, ha teheti baszik, mint a nyúl és élvezi, no meg hülyeségeket mond erről-arról, például a nőkről. Szembesültek, meglepődtek, majd ebből a késő-felvilágosodásukból egyből tőkét is kovácsoltak maguknak. Elhitették egy csomó emberrel, hogy a kultúránkra az Alekoszok meg a Győzikék jelentenék a legsúlyosabb veszélyt és ezzel már találtak is maguknak egy testhezálló szerepet: ők azok, akik a Szent Kultúrát a fentiek ellenében megvédelmezni rendeltettek. Ennek következtében aztán az ezen véleményvezérekre hallgató emberkék közül is csomóan elkezdték engedelmesen utánuk mondani, hogy győzike, kultúrmocsok, népbutítás, szenny, pusztulunk, végünk. Mi hát a megoldás? Hatalomhoz juttatni és a hatalomban megtartani azokat, akik a Seres-féle bunkók szerint a kultúránkat majd jól meg fogják védeni az alekoszoktól.

Azaz a néptől. A tömegtől. Tehát a Seres-féle bunkók üzenete egyértelmű: a népet ki kell rekeszteni, pontosan úgy,  ahogyan azt nekik Kádár apánk megtanította. Ez ezeknek a demokrácia-felfogása, és az agresszív követőik is ezt szajkózzák évek óta, rekeszd ki, tűnjön a szemünk elől. Olyanok ők, mint egy visszafogottabb homofób: csinálják, de otthon, a négy fal között, mi ne is tudjunk róla.

Hát, pech, de ez ma már nem működik. Oda a jóféle kádári gumibot, ami érvényt szerzett ennek az elitizmusnak, oda a mindenféle háromperhárom, oda a komcsi káderkölykök kiváltságai, a rendszerváltás után közel negyedszázaddal kezdi a rendszerváltás éreztetni a hatását. Tombol is a bunkó, érzi a vesztét? Reménykedjünk. Én legalábbis reménykedem, hogy ezek tényleg eltűnnek, és ha így lesz, akkor legalább elmondhatom, hogy az orbáni rendszerben is volt valami jó, annak is volt valami pozitív hozadéka. Mert nekem súlyos meggyőződésem, hogy ha tényleg van bármiféle probléma a honi kultúrával (van), akkor annak egyáltalán nem Győzike az oka vagy Alekosz, meg az úgynevezett kultúrmocsok, hanem sokkal inkább a Seres-féle bunkók. Ők ugyanis a mi elitünk, és a tömegkultúrára elvileg hatással szokott lenni az elitkultúra. De ha az elitünk ilyen, ha egy jelentős és hosszú időn keresztül dominánsan meghatározó része a kádári kontraszelekció terméke, féltudású bunkó, aki se arra nem alkalmas, hogy egy új élethelyzetben betöltse a szerepét és elitként hozzájáruljon a társadalom működtetéséhez de egyúttal tisztessége sincs, hogy ha már alkalmatlannak bizonyult akkor csöndben, farokbehúzva félrevonuljon, akkor miben reménykedünk? Mit várunk, mit várhatunk ettől a mérhetetlenül pofátlan és cinikus bunkóságtól, amikor az évtizedeken keresztül etetett és jól tartott elit ma a tömegre mutogat, az átlagemberre, a tömegkultúrára és azt mondja, ordítja, hiszterizálja bele a kisvilágba, hogy ők a hibásak?

Ezek ilyenek, csürhe nép, így beszélnek, így gondolkoznak. Egy másik ballib ikon, a kultúra honi formálója néhány hete körülbelül ugyanezt mondta. Mi kérem semmit soha nem hibáztunk, mi csináljuk a legfinomabb elitkultúrát, aztán hogy a kilencvenöt százalék mit ért meg mindebből, milyen hatással van rá, hogyan befolyásolja őt, hogy mit és hogyan gondoljon a világról, benne mondjuk a nőkről az őket már nem érdekli. Nem mennek le egy szint alá, mondják, és ez lefordítva azt jelenti, hogy a pihepuha elittudatukból nem mozdulnak ki. A kilencvenöt százalék meg dögöljön meg, csomó igénytelen bunkó, alekoszok és győzikék, én egy szint alatti dologgal nem foglalkozhatom, mondja az, aki éveken keresztül közpénz-milliárdok fölött rendelkezve formálhatta a magyar kultúrát. Ennyi hatása volt ennek az elitnek a közre, ennyiben járult ő hozzá, hogy a társadalom "jobbá" váljon, ez az ő negyedszázados teljesítményük. És nem, nem szállnak magukba, nem kezdik el keresni mindennek az okát, nem. Hanem helyette bunkóznak. Én meg vágom a centit, és megfogadom Seres bunkó tanácsát: ki fogok akadni, ha valami botrányosat látok. Háromnegyed évig még kibírom, utána meg már csak röhögnöm kell rajtuk, ahogyan röhögtem szegény Farkasházyn is és az ő megvénült bunkóin a szárszói performansz kapcsán. 

Tudják minek fogják hívni azt az életteret, amelyik 2014 után a ballib számára rendelkezésre fog állni? Rezervátumnak. Amiben az lesz a legviccesebb, hogy évek kemény munkájával ők zárták be oda magukat, önként és dalolva. A kerítésen tábla: "A ballib etetése tilos és veszélyes!" Na, akkortól már tényleg nem lesz érdemes foglalkozni velük, de addig még hallgassunk Seresre bunkóügyileg, és háborodjunk fel. Hátha tényleg csak ennyin múlik az eltakarodásuk.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr985534281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Batyukán 2013.09.26. 15:08:42

Bazdmeg te kibuktál rendesen, de egyet értek.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.26. 18:17:29

Távkapcso..., akarom mondani, egered van?

Tudtommal Seres aynrandista libertárius. Szerintem ő maga úgy gondolja, hogy a cikke: piaci termék. Ha igény van rá, miért ne keressen vele. Te nem abba a piaci szegmensbe tartozol, amelyet megcélzott. (Vagy mégis? Végül is elolvastad, nem hagyott hidegen. :))

Amúgy szerintem nincs igaza a cikkben, de teljesen mindegy. A bunkómagyarozás egy terméktípus, aminek van piaca - ha nem is nagy, de fizetőképes. Ha ezen a piacon csökken a keresett mennyiség, a termelők közt erősödni fog a verseny. Ebben az esetben Tóta, Seres és társaik egyik eszköze pozícióik megőrzésére az egyre radikálisabb hangnem.

Képzeld, a Balatonnál pár éve láttam olyan gépet, hogy ha bedobsz pénzt és beteszed a kezed a szobor szájába, kinyomtat neked egy tenyérjóslatot.

maroz 2013.09.26. 20:54:14

@Holger Hartland: Szórakozol itt velem, lassan már olyan a távkapcsolóm, hogy csak az a piros gomb maradt meg rajta, valami off, vagy mi a szösz.

Seresben az baszott fel a legjobban, hogy Alekoszozik, illetve ez még nem is, hanem az, hogy az őt véleményvezérnek elfogadók lelkesen szajkózzák utána. Alekosz a hibás azért, mert a honi közállapotok olyanok, amilyenek. Meg ez a permanensen egyre rosszabb társadalom, plusz a süllyedő kultúra, amiről ugye újfent csak Alekosz tehet.

Ó, olyan masinával már én is találkoztam, igaz, Romániában, és annyi különbséggel, hogy beteszed a kezed, kinyomtatja a tenyérjóslatot, de közben lelopja az órádat és a gyűrűdet is. ;)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.27. 09:33:07

@maroz: Szerintem nem Alekoszt tartja hibásnak, hanem a "népet", amely egy Alekoszt "véleményvezérnek" elfogad. (Szerintem félreérti, mert max. a nép egy része, különben meg Alekoszt a piac emelte ki, a nézettség, hát ne panaszkodjon ez a libertárius. :)) Te meg azon háborodsz fel, hogy a nép egy kisebb része Serest fogadja el véleményvezérnek. Jó, te nem vagy libertárius.

Én meg azt mondom, akkor ennyi erővel háborodjunk fel a tenyérjósló gépen. Cinikus vagyok, de a valóság tesz azzá. :)

maroz 2013.09.27. 10:25:22

@Holger Hartland: Felháborodni jó. Akármin. Még egy tenyérjósló gépen is. Pláne, ha az a tenyérjósló gép hótt komolyan veszi magát, és ő is felháborodik azon, hogy a jövő nem és nem akar úgy alakul, ahogyan azt ő megjósolta, és nem is érti, hogy hol lehet ebben az ügyben a hiba. Szóval tessék csak ne cikizni a másik felháborodását, mi olyan felháborító van abban, ha egyesek felháborodnak? ;)

(Az a baj, hogy a valóban felháborító dolgokat nem írhatom meg, mert nagyon nehéz lenne anonimizálni, illetve úgy nem lenne kellően hiteles.)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.27. 10:44:33

@maroz: Írj belőlük novella-szerű történeteket. Elváltoztathatod úgy, hogy ne lehessen felismerni, például több esetből vagy több szereplőből gyúrhatsz egyet, keverheted a tulajdonságaikat, átrakhatod a történetet egy másik helyszínre, stb. Például ha a Fabatkaügyi Hivatalban packáztak veled, akkor írhatsz úgy, mintha a Blogengedélyező Hatóságnál jártál volna. Ha a helyi képviselő állást szerzett az alkalmatlan unokaöccsének a helyi távhő-cégnél, akkor átírhatod úgy, hogy a polgármester kinevezte a haverja feleségét óvodaigazgatónak. Úgysem a konkrét megesett részletek számítanak, azokat változtathatod (sőt, változtatnod kell az anonimizálás kedvéért), hanem a séma, hogy az olvasók ráismerjenek, "igen, ilyen a valóság".

maroz 2013.09.27. 11:06:44

@Holger Hartland: Van nekünk egy ilyen nagyon tánti tántink, kis csipke, kis gyöngysor, nagyon eltartott kisujj, és egyéb viktoriánus firlefranc. Egyszer ez a nagynéni pajkos izgatottsággal elkezdi mondani, hogy lenne neki egy vicce, de sajnos csúnya szót is kell mondania, amit ő nagyon nem szeret, de értsük meg, ezt a viccet másként elmondani nem lehet. A vicc ez volt:

Levélkét küld a béreslegény az uradalmi szobalánynak:

Julcsa! Éjfélkor legyél a nagy csűr mögött, mert meg szeretnélek baszni! Jaóska

Érkezik is időben a válasz:

Jaóska! Értettem a finom célzást, ott leszek! Julcsa

Nos, valahogy így járok én is a történeteimmel, hogy ha kiszedem belőle a "csúnya" szavakat elvész az egésznek a lényege. :)

maroz 2013.11.08. 11:22:38

Még mindig azok az apró kis finomságok, az a bizonyos vajszínű árnyalat.

Ugyanaz a hír kétféle felütésben.

Index:
"Áder visszadobta a zsebszerződés-törvényt

Alkotmányossági aggályokat lát az államfő."

Gavra-online:
"Áder alkotmányellenes törvényt dobott vissza

A zsebszerződések elleni törvényt küldte vissza a parlamentnek az államfő."

Helyes, helyes, így kell ezt. Már a címben meg kell adni a direktívát, hiszen egy hetilap online felülete mi más is lenne, mint hely a politikai véleményformálásra. Szarni a faszotokra, hávégé online. :)))
süti beállítások módosítása