HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Igazságosság

2013.11.07. 14:32 | maroz | 7 komment

Címkék: igazságosság érték

Nem értettem mi a fene történhetett, itt egy évtizedek óta bejáratott idióta forgatókönyv, ami semmire se jó, és akkor pont most ne ragaszkodnánk hozzá, amikor tökig a diktatúrában? Nos, lehet megnyugodni, ragaszkodunk. Kedves olvasó, döbbenetes újsággal szolgálhatok: úgysem fogják elhinni, de az Egyesült Államok elítéli a Horthy-szobor avatását! Így megy ez. Elítéli, ami leginkább mire jó? Hogy odabasszon egy csomó ember igazságosság-érzetének, és még inkább oda kívánja ezt a nyugati kultúrkört, ahol az emberek szinte mindegyike a létezése során csak egyszer fordul elő.

Az igazságosságot sok ember kedveli, illetve talán azt is meg lehetne kockáztatni, hogy néhány patológiás esettől eltekintve minden ember kedveli, legalább ötven százalékban. Azaz: ha ő nem is ambicionálja különösebben, hogy másokkal szemben igazságos legyen ettől még elvárja, hogy mások vele azok legyenek. Ha azt tapasztalja, hogy mások vele nem igazságosak, akkor dühös lesz, jó eséllyel meg fogja utálni azt, aki igazságtalan volt vele és ha megutálta, akkor az üzeneteit is utálni fogja, még akkor is, ha amúgy azokban lennének megfontolandó gondolatok. 

Az USA nagykövetsége ezzel az elítéléssel bizony komoly okot adott arra, hogy ezt a szuperhatalmat most egy csomó honfitársunk egy kicsit utálja, azért, mert piszkosul igazságtalan volt velünk:

A képviselet közleménye szerint "azok, akik ezt az eseményt szervezték és azon részt vettek, köztük néhány magyar parlamenti képviselő, nemcsak saját intoleranciájuknak vitték hírét, hanem Magyarországról is drámaian negatív képet festettek". Habár a jelentős számú ellentüntető megmutatta, hogy erős az ellenállás a szervezők nézeteivel szemben, és a magyar kormány egyes tagjai hangot adtak helytelenítésüknek, egy ilyen esemény szükségessé teszi, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők is gyorsan, határozottan és egyértelműen ítéljék el a történteket – áll a közleményben.

Áll az ember, nézi a cikket, nézi, és vakarja a fejét. Próbálja felidézni rég elfeledett tanulmányait, igazságosság, hogy is volt, suum cuique tribuere, meg valami Arisztotelész nevű pofa is feldereng, hogy is volt, hogy is volt, hasonlót a hasonlóval, különbözőt a különbözővel? Mi a francokat is írt Rawls, ó, a kurva életbe, de jó lett volna a tudásért és nem a vizsgáért tanulni. De még az is lehet, hogy egyszerűbb ez, mint gondolnám. Szálka-gerenda? Ez azért már elég sok embernek megvan, és mintha most elég durván ez lenne a tényállás. 

Mi történt? Egy protestáns gyülekezet tartott egy rendezvényt, amelynek keretein belül magánterületen szobrot állítottak egy ambivalens megítélésű történelmi személyiségnek. A magyarázatuk erre teljességgel elfogadható, azért állítottak szobrot ennek az illetőnek, mert számukra ő szimbolizálja a nemzeti és a keresztény értékeket, valamint Magyarország nagyságát, vagy mit, zavaros, de semmi kivetnivaló nincs benne. A Jobbik kijelentette, hogy a rendezvény nem az ő rendezvényük volt, hanem a szóban forgó vallási közösségé. 

Tehát az amerikai nagykövetség egy protestáns gyülekezet magánterületre koncentrálódó rendezvényét ítélte el, és egyúttal arra is felszólította a legmagasabb rangú magyar vezetőket, hogy gyorsan, határozottan, satöbbi, ítélje el ő is a történteket. Ismétlem, azt, hogy magánterületen egy protestáns egyházi közösség szobrot állított egy ambivalens megítélésű történelmi figurának. Rendben.

De ha ezt elfogadjuk, akkor mi legyen a gerendával?
john-bowles-nazi-lobbyist.jpg
Mit mondjunk akkor az Egyesült Államokra, ahol ezernél is több szélsőséges szervezetet tartanak nyilván? Olyanokat, amelyekhez képest ez a Hegedűs-féle társaság puhapöcsű kiscserkészek vasárnapi kézimunka-köre. Hol van olyan nálunk, hogy nem csak horogkereszttel, de gépkarabéllyal is vígan pózolhat a saját öndefiníciója szerint is nemzeti szocialista szerepjátékos? Melyik ország az, amelyikben nem törvénytelen leírni azt, hogy el kéne pusztítani minden zsidót?

People who spread lies and rumors are no different than the jew. How can we combat such actions? Always get both sides of a story. Never spread something you hear. We must not allow deception and lies to get the better of us, instea we must question everything. The best Decisions are made after all information has been gathered. This is how we can stay strong and this is how we will destroy the JEW. 

Ha elfogadjuk azt, hogy Magyarországon a legmagasabb vezetőknek kellene minden ilyen Hegedűs-izé vagy Horthy-izé előfordulásakor tiltakozni, akkor az Egyesült Államoktól mit kéne elvárnunk? Ha igazságosak lennénk, ha a hasonlót a hasonlóval elvét néznénk, akkor valami olyasmit, hogy Obamát minden páros napon ültessék ki a Capitolium elé egy kalitkába és reggeltől estig papagáj-üzemmódban rikácsolnia kéne, hogy: náci! elítélem! náci! elítélem! És akkor ugye még szót sem szóltunk a Ku-Klux-Klanról és a többi békegalamb-tenyésztőről. Ők nem szoktak soha drámaian negatív képet festeni az Egyesült Államokról? Obama azonnal monnyonle?

Így megy ez. Nem tudom, hogy nálunk az igazságosság, mint érték mennyire kedvelt, már úgy értem, hogy az említett ötven százalékon túl, de abban egészen biztosan vagyok, hogy a velünk szembeni igazságtalanságot sokan érzékelik és sérelmezik, köztük olyanok is, akik amúgy sem Hegedűst sem ezt a Horthy-tripet nem különösebben kedvelik. Magyarország ugyanis valahol egy kicsit, legalább részben az ő Magyarországuk is, és be kéne látni azt, hogy a családon belüli cicaharcokba kívülről durván beavatkozó benga állat még akkor is bír ellenérzést kelteni, ha igazságos, hát még ha nem az. Ha nagyon nem az. Ma már elég sok olyan polgártársunk van, akik többet tudnak az Egyesült Államokról annál, mint amennyit a marxista szakosító esti egyetemeken a fejükbe vertek. Sokaknak személyes tapasztalataik, élményeik is vannak, és sokan még azt is el bírják képzelni, hogy mit szólnának az amerikai polgárok akkor, ha a kormányzatuk meg óhajtaná mondani nekik, hogy mit tegyen és mit ne egy egyházi közösség pláne magánterületen. No meg ilyenkor az is felmerül az emberek fejében, hogy hogyan juthatott el arra a meggyőződésre az amerikai adminisztráció, hogy a magyarországi nagykövetségük ilyen nyilatkozatot adjon ki. Az ilyen felmerülések során pedig óhatatlanul bekerülnek a magyarázatok közé holmi zsidólobbik, és a nemrég volt Zsidó Világkongresszus informális hatalmát látva nem is olyan könnyű ezen valóságmagyarázat ellen meggyőzően érvelni. 

Adjuk már össze, hogy mit nyertünk és mit veszítettünk azzal, hogy így kezeltük, hogy így kezeljük ezt a problémát. Mi, összességében, úgyismint: Magyarország. Lássuk az egyenleget, önöknek mi jött ki? 
 

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr295619335

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyílt levél az Amerikai Egyesült Államoknak 2013.11.07. 18:18:07

Vendégszerzőm, a Bölcs Boldi Bácsi sem akar kimaradni a nyílt levelek írásából. Én mondtam neki, hogy ez butaság, de ragaszkodott hozzá, hát íme:Nyílt levél az Amerikai Egyesült ÁllamoknakÍrta: A Bölcs Boldi BácsiKedves Amerikai Egyesült Államok!Az Önö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.11.07. 17:36:23

Itt van:

hungarian.hungary.usembassy.gov/pr_11072013.html

"Az Egyesült Államok határozottan elítéli a Jobbik (...) által rendezett szégyenletes eseményt"

Nem semmi lehet ez a Dzsobbik Party, hogy maga a nagy U.S. of A. ítéli el.

"egy ilyen esemény azt teszi szükségessé, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők ítéljék el, gyorsan, határozottan és egyértelműen"

Höhöhö, de írnék erről egy miniposztot. :)

imres 2013.11.07. 18:55:53

Azt hiszem, ugyanúgy, mint a többi posztodat, ezt is meg kell osztanom.
Oázis a szellemi sivárságban, mert gondolkodásra késztet.
Ritka, mint kakukkfészekben a fehér holló.

maroz 2013.11.07. 19:14:33

@imres: Koszonom.

Ajanlom figyelmedbe Hartland kollega posztjat, nagyon jol elkapta a dolog abszurd vonalat:

hartland.blog.hu/2013/11/07/nyilt_level_az_amerikai_egyesult_allamoknak

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.07. 22:52:36

az usa már régóta egy császárság izma, nem gondolkodik, csak üt, még pár hüyét megtéveszthet hogy ő a demokrácia védőbástyája, de ha civilizációs többezer éves történelmünket nézzük, akkor még soha nem volt olyan például, hogy egy hadsereg ne anyagi nyereségből, önös érdekből kezdjen el hódítani, idegen területeket megszállni, úgy hogy teljes biztonságban van.

ez a nagykövetségi felszólalás, utasítás nekem nem az amerikai néplélek hangjának tűnik, hanem teljesen egy cionista, filoszemita hangnak, érdekes, hogyan lett amerika ilyen filoszemita, és hogyan vették át ezek a hatalmak az uralmat, legutóbb a Charlie Wilson háborújában láttam, hogyan etetik a képviselőt az ilyen kezek, mégha csak félmondatba volt is rejtve.

kkbk.blog.hu/2013/11/06/benjamin_h_freedman_1890_1984

___________________________ (törölt) 2013.11.12. 10:45:35

Tudom, hogy elcsépelt, de az ilyesmi tényleg generálja a szélsőségességet. Úgy értve, hogy a dolog szinte tökéletesen beleillik abba a szélsőséges világképbe, hogy New York - Tel Aviv tengelynek más dolga sincs, mint hogy a magyarságot szívassa. Aki ismeri a Westboro Baptist Church nevű amerikai protestáns egyházat, vagy pontosan tudja, hogy például a szomszédos országoknak mennyivel erősebb dolgokat is elnéznek ld. Hlinka a 2007-es szlovák törvényekben: mandiner.blog.hu/2012/06/08/az_ezerkoronas_hlinka_kis_szlovak_legendarium_vi az szinte kénytelen úgy interpretálni a dolgot, hogy valahol valakiknek Amerikában kimondottan a magyarokkal van baja, és akkor onnan már könnyű eljutni Soroshoz, Lantoshoz, zsidózni stb.

A dolog akkor válik durvává, amikor megpróbálunk valami olyan, racionális magyarázatot összerakni, ami legalább annyira megmagyarázza a jelenséget, mint a szélsőséges összeesküvéselmélet.

Meg tudja valaki magyarázni racionálisan, hogy Hlinka állami kultusza Amerikának miért kevésbé gáz, mint Horthy privát kultusza?

Én oda jutottam, hogy van egy eléggé befolyásos magyar emigránsközösség, tényleg a Soros-Lantos környék, akik nagyon elvakultan liberálisok és ezért nagyon erősen próbálják arrafele terelni a magyar viszonyokat, míg az amerikai viszonyokat nem tudják, ahhoz nem elég erősek, és hasonlóan befolyásos vagy hasonlóan ideológikusan liberális szlovák, román stb. emigránsközösség nincs. Vagy nincs kőgazdag v. amerikai szenátor Ionescu meg Kovacic, vagy nem ideológikusan liberális, vagy leszarja a szülőhazáját, vagy éppenséggel nacionalista világnézetet követ a szülőhazája kapcsán.

Más szavakkal, Magyarországnak a legmagasabb a világ országai között a nagyonliberális emigránsok befolyása és hatalma vs. az ország nemzetközi ereje és befolyása aránya.

Egyelőre ez a tippem, jobbat nem tudok.

Sapika 2014.01.21. 20:43:51

@Shenpen: "Meg tudja valaki magyarázni racionálisan, hogy Hlinka állami kultusza Amerikának miért kevésbé gáz, mint Horthy privát kultusza?"
Nem értek a kérdéshez, inkább csak érdeklődnék, ez a Hlinka is üzent hadat az USA-nak anno, vagy az 1938-as halála elfogadható-e alibinek?
Persze azt látom a Wikipédiában, hogy elég sötét alak volt.
A linket egyébként köszönöm, nekem jól megírt, tárgyilagos posztnak tűnt, bár nagyon nem értek hozzá. Vhailor ottani kommentjei szintén érdekesek:
"Ami a szlovákok Hlinka-képét illeti, nem az a zavaró benne, hogy különbözik a miénktől, hanem az, hogy nincs ... 1989-ig Hlinkáról nem írtak semmit. 1989 után pedig ... szintén semmit!"
süti beállítások módosítása