HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Lectori salutem!

2013.02.21. 22:12 | maroz | 31 komment

Azaz: csá, olvasó!

Ez persze a régieknek szólt, akikkel összetegeződtünk, miközben széklábakkal kedélyesen gyepáltuk egymást a kommentsávban. Önt, kedves új olvasó, vagy kedves régi, de hozzám hasonlóan vénülő és emiatt konzervatívodó olvasó a továbbiakban is magázni fogom. Posztban. Persze lehet, hogy idővel kommentben is, még nem igazán tudom, hogy a benáculás milyen mellékhatásokkal jár, majd az idő eldönti.

Azt, hogy miről fogok írni úgy istenigazából még én sem tudom, valójában ezt a blogot azért üzemeltem be, hogy a szeretteimnek elmondogassam benne azt, hogy mit is gondolok én a miről is, csak hát az lett, hogy egyrészt a blogot is megfertőzte ez az orbánfixáció nevű betegség, másrészt pedig a szeretteim idővel teljesen épeszű módon hagyták a francba az én marhaságaimat, és most ott tartunk, hogy inkább én olvasom az ő marhaságaikat, amelyeket a saját helyükön írogatnak. Van egy csomó dolog a fejemben, de vagy hosszú, vagy már én is kezdem unni, és attól tartok, hogy az olvasót sem érdekelné, na, mindegy, majd alakul.

Azt viszont fontosnak tartanám elmondani, hogy miről nem akarok írni. Igen, Orbánról nem akarok írni. Meg arról, hogy ki hülyéje a nagyobb hülye. Úgy gondolom három év pont elég volt rájönni arra, hogy tényleg nem szeretjük Orbánt, és hogy nevezett - ki hitte volna! - nem fog itten habos-babos ballibsikonform liberális demokráciát építeni. Esetleg meghagy majd egy kalitkát, ahol a ballib maradéka elszotyolázhat, és két csőrreszelés között megveregetheti egymás vállát, hogy no, nézd meg Pityukám, milyen jól kirekesztettük őket! Persze ha nem hagy, hát nem hagy, majd pont én fogok sírni ezért a ballibért. Védje meg őket a Selmeczi, és ezzel le is tudtam egy időre a kötelező orbánozó kűrt, jöhet tehát a szabadon választott. Majd.

Most zárásként inkább még elmondok egy viccet, nehéz napom volt, olyan dolgok történtek ma körülöttem, amilyen dolgokról nem hittem volna, hogy újból meg fognak történni, de hát ilyen az élet, a repeta a szarosszendvicsből nem mindig opcionális. Szóval a vicc: A réten ballagtában észrevesz a tehén egy földön alvó kismadarat. Ó, szegény, gondolja, elaludt itt, a papsajtosban, mindjárt jön az este, lehűl a levegő, jól megfázik, mit tegyek, mit tegyek, majd rövid tipródás után kitalálja, hogy betakarja jól egy kiadós tehénlepénnyel. Odafarol fölé, potty, és mint aki jól végezte nagydolgát indul is tovább. Megébred erre a madárka, iszonyú ingerülten kidugja a fejét a trutyiból és elkezd tele torokból üvölteni a tehénre. Te utolsó náci mocsadék, te rohadék, te szemét, ó, hogy csinálnának ágyelőt a bőrödből, hogy főznének sóletet a szegyedből..., és így tovább. Felkapta erre a környéken sertepertélő róka a fejét, ó, egy guszta kismadár, mondta, persze csak úgy magának, majd odaosont, kicsippentette a madarat a szmötyiből, kicsit lesikálta néhány papsajtlevéllel, majd hamm, jóízűen megozsonnyázta. Mi mindebből a tanulság? A tanulság hármas: aki a fejedre szarik, az nem biztos, hogy az ellenséged, aki kihúz a szarból, az nem feltétlenül a barátod, de a legfontosabb tanulság az, hogy ha nyakig ülsz a szarban, akkor legalább a pofádat fogd be. 

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr455097331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emhem 2013.02.22. 08:51:49

na hogy is írjam én ezt.. szóval valamennyire követtem az utóbbi napok vincent-mizériáját, és most kicsit szomorú vagyok.
elég sok mindennel nem értek egyet abból, amit leírtál, ennek egy részét szerintem dacból is írtad, de legkevésbé azzal értek egyet közülük, amivel te sem: hogy benácultál volna.

amennyire én látom, volt egy kibékíthetetlen, sőt egyre fokozódó ellentét közted és talán első sorban jotunder közt, mert te nem viseled jól az ő elitizmusát, ő meg nem viseli jól, ha valaki nem ért vele egyet. ez engem elszomorít, mert szerintem egészen jól megférnének a posztjaitok egymás mellett, ha nem az egymásnak beszólogatás lenne a vége.
például te arról írsz, hogy a nácizás árt az antirasszista törekvéseknek. ebből az indokolatlan nácizás kártékonyságával én is teljesen egyetértek, de nekem úgy tűnt, hogy jotunder és a többi vincent is.
én még azzal is nagyjából egyetértek, hogy nem sokat használ az, ha mégha indokoltan is, de nácizunk: ezzel rasszistákat nem győz meg az ember. de nem is ront rajtuk, szóval azt nem hiszem, hogy ártana.
kiakadtál azon, hogy jotundernek a listákról nácik jutottak eszébe, és hogy nagyobb problémának tartja az utcaátnevezéseket, mint a listákat (szerintem leginkább egy logikai bukfencre hívta fel a figyelmet), de szerintem simán elfért volna amellett egy poszt tőled, amiben kifejted, hogy miért nagyon gáz a hökös listázás.

vagy a sok orbánozás mellett - amit szemlátomást szintén unsz -, hogy milyen komolyabb társadalmi problémákat látsz (ha orbán van, ha nem), esetleg hogy hogyan lehetne őket megoldani.

engem nagyon érdekel a te nézőpontod, mert teljesen más kultúrából származol. én jó helyre születtem, de nem akarok ignoránsan a buborékomban élni, a te posztjaidban pedig olyan gondolatokat találtam, amiket nekem esélyem sem lett volna észrevenni.
szóval én várom a posztjaidat (aztán néha megírom, hogy mivel nem értek egyet :P )

maroz 2013.02.23. 09:01:20

@emhem: "aztán néha megírom, hogy mivel nem értek egyet :P"

Elkezdtem szállítani az alapanyagot, hajrá! :)

panelburzsuj 2013.02.24. 02:22:49

Ha hirtelen tolulásból innen is kisöprűztél volna, akkor ennen magadat a gurulós oroszlánspájz rácsának melyik oldalára pozicionálnád? :)

panelburzsuj 2013.02.24. 02:25:34

(Merhogy a vincenteken még mindig nem tudok kommentelni ... Érdekes házirendi feladvány az ottan sertepertélőknek - mi legyen maroz "áldozataival"? :)

maroz 2013.02.24. 08:49:40

@panelburzsuj: Ha így kérdezel, akkor te nagyon félreértettél mindent. Ez itt egy blog, a szórakozás lényege pedig a blogolás. Ez itt egy virtuális tér. Nem a valós. Itt legfeljebb beszélgetünk arról, hogy ki milyen valós folyamatokat támogat.

A ketrec a külső, a valós világban nyer értelmet, nem itt. Annak az az üzenete, hogy a belvárosi liberális, részben zsidó értelmiség kirekeszti magát a saját társadalmából.

Veled az a bajom, hogy nem beszélgetni akarsz, hanem küzdeni, mert összekevered a virtuálist a valóssal. Ha ide te beszélgetni szeretnél eljárni, akkor semmi bajom nem lesz veled, maradj nyugodtan.

si vis (törölt) 2013.02.24. 12:10:35

@maroz:
Nem vagy az elegáns megoldások embere.
A végjátékban bevetett eszközeidre gondolok.
Legundorítóbb az alkudozás volt. Hogy emberből vagy (mekkora önismeret!), ha kommentelhetsz, kicsit biztos piszkálgatni fogod tündit.

panelburzsuj 2013.02.24. 13:05:39

@maroz:

Te pontosan meg tudod húzni a vonalat a szimbólumok világa és a "valóság" között?

Excel-táblába firkált megjegyzések - virtualitás; ruhára felvarrt sárgacsillag - valóság? Röfit kagylóstul lelökni a sziklákra - virtualitás; kommentert kitiltani - virtualitás; szalonnamáriahivatali határozatot hozni - valóság?

Te mit gondolsz a bigott csoportgondolkodás létrejöttének folyamatairól?

(Meg az olyan - (egyelőre) - "egyelemű" bigott csoportokról, mint maroz nickname? :)

maroz 2013.02.24. 13:18:30

@si vis: Pedig már az óvodában is az "elegáns" volt a középső nevem! :)

@panelburzsuj: Mennyire pontosan gondolod a meghúzást? Én a virtuális világnak ezt az Index környékén kialakult és karaktert kapott fórumozást/blogolást gondoltam, azt, amikor itt nickek úgy küzdenek egymással, mint ha ennek a küzdelemnek a valóságra bármiféle mérhető, érzékelhető hatása is lenne.

Ne keverd a szimbólumharcot azzal a virtualitással, amiről én beszéltem, mert nem ugyanaz. Az excel-tábla az valós, a ruhára felvarrt sárga csillag az valós, kommentert kitiltani virtuális.

A bigott csoportgondolkodásról szól a törölt, majd reciklált posztom is, olvasd el, ha gondolod.

Miből gondolod, hogy az én csoportom egyelemű? Az, hogy te bigottnak véled, hát istenem.

panelburzsuj 2013.02.24. 13:25:37

@maroz:

Leó pápa aláírt egy kiközösítő papirost.

Luther barát meg eltüzelte ezt a fecnit.

Játszottak?

panelburzsuj 2013.02.24. 13:27:48

(A ketreces posztot elolvastam, meg hozzá még szépszámú vincentvirtuális előzményt - még tegnap délután.)

panelburzsuj 2013.02.24. 13:34:02

1. A Magyar Nagylexikon hat valóságosabban - mondjuk a "magyar műveltség"-re - vagy a Wikipédia?

2. Hat-e a "magyar műveltség" a nagyon is valósnak tűnő bukszánkra? Maroz-éra, panelburzsujéra - meg még pár bigottéra?

maroz 2013.02.24. 13:42:44

@panelburzsuj: A wikipédia az valós, a "maroz", a "panelburzsuj" az virtuális. És azok a helyek is, ahol beszélgetnek úgyszintén virtuálisak.

Ezeknek a beszélgetéseknek lehetnek valós folyományai, például lehet, hogy a mai posztom hatására holnaptól te már nem fogod olyan durván verni a gyerekeidet, de ez nem a virtuális térben bír jelentőséggel, hanem a valósban. Persze ennek is elenyésző a valószínűsége, hiszen pont a virtualitás az, ami miatt nem igazán tudunk egymásra hatással lenni, pláne nem tudunk olyan súlyos rögzüléseket megváltoztatni, mint amilyen a szóban forgó gyerekverés is.

panelburzsuj 2013.02.24. 13:48:21

@maroz:

Mennyit wikiztél? :)

A sok-sok fantázianevű virtuális szerkesztő műve hol, mikor, mitől csap át "valóságba"?

maroz 2013.02.24. 14:01:44

@panelburzsuj: Elenyésző.

Például itt, nálam, ezelőtt pár évvel, és attól, hogy a wikipédia segítségével tudtam elindulni azon az úton, amelyiknek a mostani állomása az, hogy már egészen megbízhatóan tudok sztéket sütni.

Már ugye nem én, "maroz" nick, és nem ezen vagy bármelyik másik blogon, hanem az a személy, aki a nick mögött van és lehetőleg egy faszenes grillezőn.

De mit is akarsz te itt nekem eladni, mert nem igazán értelek?

si vis (törölt) 2013.02.24. 14:08:02

@maroz:
"egészen megbízhatóan tudok sztéket sütni"
A vincenten a lecsó receptjét kellett volna tudnod.

Tilts ki maroz, mert van ám törleszteni valóm!

panelburzsuj 2013.02.24. 14:10:19

Nem igazán tudom kibogozni, hogy milyen metódussal vágod ketté egy-egy személyiség viselkedési produktumait "virtuális" és "valóságos" részekre.

Pontosabban: az "én most éppen így gondolom" módszerén túli eszközöket nemigen tudok absztrahálni a működésed megfigyeléséből.

Így viszont kurva nehéz bármiféle "konstruktív öszveműködést" kicsiholni az egyedi billentyűkalapálásokból. Ha a norma makacsul a "szerintem"...

maroz 2013.02.24. 14:26:25

@si vis: A lecsónak nincs receptje. Van kismillió lecsórecept, de "a" lecsónak nincs. Én ismerek egy receptet, ami nekem nagyon bejött, és azt gondolom, hogy talán másnak is érdemes ajánlanom.

A törlesztést nem értem, látom, hogy te egy frissen regisztrált nick vagy, így csak arra gondolhatok, hogy te nem személyesen, hanem mondjuk készfizető kezesként törlesztesz. De hogy ki helyett...

@panelburzsuj: Jó, de mi volt a kérdésed lényegi része? Megtennéd, hogy valami egyszerűbb, érthetőbb, kevésbé leópápás-wikipédiás formában is felteszed? Mi a célod, mit szeretnél elérni azzal, hogy velem beszélgetsz, és hogyan kapcsolódok én mindehhez?

si vis (törölt) 2013.02.24. 14:49:00

@maroz:
Igen, nagyon a saját/os lecsódba csaptál bele ott.

panelburzsuj 2013.02.24. 15:47:43

@maroz:

Talán azért figyeltem fel a "virtuális lényedre" (=maroz), mert amíg a netezők elsöprő többsége arra használja a "virtualitást", hogy a való világban kialakult egóját változtatás nélkül még tovább hizlalja, addig te láthatóan küszködsz.

"Jógyerek" szeretnél lenni, lesed-várod a megerősítéseket - de képtelen vagy megbirkózni a "sötét oldaladdal".

panelburzsuj 2013.02.24. 15:50:22

@panelburzsuj:

Röviden: a tengernyi egyenhülye közt tanulságos figura vagy.

maroz 2013.02.24. 16:22:48

@panelburzsuj: Na, látod, a valós életben egy ilyen analizálás után már adják is a kezembe a számlát, itt viszont... :)))

panelburzsuj 2013.02.24. 16:35:33

@maroz:

Bezony.

Szép doktorit lehetne kanyarítani abból, hogy a "virtualitás" hogyan zabálta el a "valóságos" magyar újságírás elől a meglehetősen konstans "társadalmi figyelemkapacitást".

(Egy naptári nap egyetlen Népszabóság mellett is 24 órán át tart - és tízmillió blog se tudja egy minutával se megnyújtani....)

panelburzsuj 2013.02.24. 16:42:03

@panelburzsuj:

Úgyhogy az én olvasatomban az "elmúthúszév" a "hülyeség kis körei"-nek korlátlan elburjánzását - is - jelenti.

Aki ezt a helyzetet profi hidegvérrel tudja kiaknázni, azt hívjuk politikusnak, aki kétségbeesve evickél a szartengerben, azt civilnek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.02.24. 17:35:16

@maroz: off: Az az öt fülesszatyor(?) mit jelképez a posztok végén?

maroz 2013.02.24. 20:53:22

@agresszív kismalac: Lakatok.

Nem szimbólumként van használva, csak úgy szimplán sorminta. Mert úgy gondoltuk, hogy pöpec lesz ott, a szöveg végén. Ennyi, nem több. :)

maroz 2013.02.26. 09:51:45

Na, még egy utolsó höhö és haha: ma reggelre végre már a fészbúkos adminomat is megvonták a Másik Helyen. Itt röhigcséltem magamban, hogy vajon meddig nem veszik még észre, hogy simán megtehetném velük ugyanazt, amit ők tettek velem a bloggal, minimális kattintással kirúghatnék minden admint a fészbúk oldalukról és vihetném a bótot, oszt nézzük meg, hogy mennyi idő alatt építenek egy másikat. Szerencsére ma reggelre onnan is kibasztak, így megszűnt a kísértés is, ügy lezárva, lépjünk tovább.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.02.26. 11:50:38

Mélységesen szomorú história, és nekem (gondolom, másnak is) tipikus "melyik ujjamat harapjam meg?"-szituáció. Számomra- az általam valóban nagyra becsült- Szempontpuska beszólása (hogy stílszerű legyek- utánrúgása) volt a vita mélypontja, mint a döntő momentum.
Ha olvassa, tudja, miről beszélek. Remélem.

christvhu 2013.03.29. 16:13:47

@agresszív kismalac: Aki érti a lecsó lényegét, rossz ember nem lehet.
Ami a Maroz sztorit illeti, osztom a véleményed. Mélységesen szomorú história. Nekem az vele a legnagyobb problémám, ami a művészfilmekkel szokott lenni néha. Nem értem, mi muért történik és senki nincs, aki elmagyarázná.....
süti beállítások módosítása