HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Kedves Laci!

2013.03.17. 21:01 | maroz | 16 komment

Címkék: levelező tagozat

Nem akarok én ebből ügyet csinálni, mert lassan tényleg ideje lesz ezt a világot a maga szigorú szabályai szerint elfogadnom, a hiéna dögöt eszik, a bolha csíp, Kövér László komcsizik, szóval ha így kerek, hát így kerek, és még azzal sincs bajom, ha te így, ebben a formában hülyülsz meg, nekem is megvannak a magam furcsaságai, ne cikizzük egymás hobbiját, de vannak azok a szerencsétlenek, junó, választópolgárok, akik olyan sokáig hülyítették magukat azzal, hogy tőletek várhatnak valami jót, hogy mára már mindent és mindenkit kirekesztettek magukból, csak ti maradtatok nekik, és az, amit tőletek kapnak. Például ez is:

Nem lehet büntetlenül megsérteni a törvényt ez azoknak a fiataloknak is tudniuk kell, akik székházat foglalnak, hidakat torlaszolnak el, hiába 18-19 éves, és nem tudja felmérni esetleg a cselekedete súlyát. Majd felméri, ha megkapja róla a büntetésről szóló csekket – mondta a köztévében Kövér László. A házelnök hozzátette: a mai tüntető fiatalok apukája valószínűleg olyan kommunista vezető volt, akik ellen a rendszerváltás idején ők tüntettek.

Nem a mondanivalóval lenne nekem bajom, mert arról vagy tudod, hogy hülyeség és akkor aljas vagy, de ha nem tudod, ha te is elhiszed amit mondasz, akkor meg véglegesen elhülyültél, szóval a mondanivalót nincs miért piszkálnom, egyetlen apróságra hívnám fel a szíves figyelmed, és arra is csak azok érdekében, akik az általad eléjük öntött moslékra kénytelenek egyedüli szellemi táplálékként hagyatkozniuk. 

Laci, baszdki, ez a komcsizás most számszakilag csúszott meg.

Azok a 18-19 éves fiatalok,  akik merték a napokban abajgatni azt a drágalátosan lepukkant székházatokat ha jól számolok olyan 1994-95 környékén születhettek. Nem tudom, képes vagy-e még olyan összetett szellemi műveletre mint az emlékezés, de ha megpróbálod és sikerrel jársz, akkor magad is rá fogsz jönni, hogy abban az időben az embereknek kicsit hamarább támadt gyereket csinálni kedve, mint manapság, így ha jól saccolunk, akkor a székházfoglalók apja az 1989-es rendszerváltáskor lehetett olyan kemény húsz éves. Laci, te is nagyon jól tudod, hogy abban a régi rendszerben húszéves korára nem igazán lett egy fiatalból kommunista vezető, lám, neked is 27 éves korodig kellett várnod amíg elkezdhettél beszivárogni a tutiba az MSZMP KB Társadalompolitikai Intézetén keresztül. 

kover.jpgIsmétlem, nekem mindegy, hogy te lekomcsizol engem, röhejesen könnyen tudnám ugyan cáfolni, van nekem például egy közös fotóm veled, ami egy komcsiktól foglalt székházban készült, igen, fiatalság bolondság, de mondom, nem érdekel, te lekomcsiztál, a libsik lenáciztak, erre mondta egy ismerősöm, hogy kapok pofont jobbról, kapok pofont balról, tehát ebből tudhatom, hogy jó helyen állok, szóval nem miattam, hanem a híveid miatt. Ne kényszerítsd már őket arra, hogy olyasmit is elhiggyenek, miszerint a rendszerváltás környékén húszéves komcsi vezetők ellen harcoltatok. -tunk. Vagy már ennyire minden mindegy? Oké, én ezt se bánom, de akkor majd ne lepődj meg, ha ugyanúgy a lófasz sem fog megvédeni benneteket pár év múlva, amikor majd nem csak azért fognak hozzátok bekopogni a fiaink, hogy békésen üldögéljenek egy kicsit a kövön a veséjük nagyobb örömére, hanem mondjuk egyenesen háztűznézőbe mennek. Én szóltam.

u.i. A pulcsid még mindig megvan? 

16 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr605140104

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A PBG Press jelenti (béta verzió) 2013.03.19. 07:22:39

A PBG Press jelenti A Pintér/Bakondi/Giró-Szász Hírügynökség híreiből:  998 István és Koppány között a baráti, építő jellegű tárgyalások folynak 1301 III. András fiai között örökösödési háború robbant ki1514 Szapolyai János, korát messze megelőz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oOoOoO (törölt) 2013.03.18. 05:07:41

Kedves Maroz,

akkor majd beleírjuk a tudodhova, hogy stimmeljen számszakilag is. Hogy örülj.

Üdv,
Laci, a kedves.

esernyősEvezős 2013.03.18. 09:34:39

Nagyon finom voltál és nőies, disztingváltan beszéltél hozzá. Úgy látszik, mások kissé jobban kiakadtak ....

egyenlito.blog.hu/2013/03/18/ket_apa_valasza_kover_laszlonak#more5140483
Két apa válasza Kövérnek:
1.)
„Drága Laci,
te nagy rakás, birkapörköltszagú bajusz mögé rejtőző sz*r, ha nem veszed rossz néven tőlem ezt az apró eufemizmust, sikerült feldühítened, de tényleg, pedig többnyire csak röhögök rajtatok. Ma lett 18 éves a lányom, és szokott tüntetni ellenetek. Fel tudja mérni a súlyotokat. Baromi könnyűnek találtattatok az ő szemében is. És ne legyenek illúzióid, te is fel fogod mérni a tetteid súlyát, te kapanyélre húzott darabnyi sertésbél, ha megkapod majd a számlát. Meg fogod kapni. Amúgy: tüntető gyerek apja vagyok; engem hetedikben kirúgtak az úttörőktől (nem volt ebben semmi politika), KISZ-tag pedig nem lettem soha. Nem volt kötelező ugyanis, én meg úgy voltam vele, hogy ne legyen egy olyan tagkönyvem, amiben EZEK (köztük te) elvtársnak neveznek. Akkoriban te KISZ-titkár voltál, majd az MSZMP Központi Bizottsága Ifjúságkutató Intézetének munkatársaként írtad rólunk a hangulatjelentéseket, onnan pedig 1986-ban – én éppen gimibe jártam – az MSZMP KB Társadalompolitikai Intézetéhez igazoltál.

Már leérettségiztem, amikor 1988-ban te a MISZOT alelnöke lettél. A másik alelnök egy bizonyos Gyurcsány Ferenc volt. Szóval miről beszélsz, te debil karrierpatkány? Ja, a másik lányom öt éves. Tüntetni még nem jár. Azt hiszem, hogy mire ő 18 éves lesz, ti már csak rusnya, borzongató kis barna folt lesztek a történelemkönyvekben. És havi egy látogatás lesz engedélyezve."

2.)

„Te mocskos, bajszos tahó te, most egy kicsit tényleg messzire rúgtad a pöttyöst: nem hogy kommunista vezető nem volt az apuka, hanem a ti nemzedéketekhez tartozik, a ti tróger csapatotokkal volt együtt katona (most nevezték ki épp az egyik ilyet miniszternek); együtt buliztunk és szívtunk (igen, bazmeg, ti is szívtatok, még amikor eszeteknél voltatok, kár volt a hatalmi tudatmódosítóra áttérnetek), és miközben ti a kollégiumban okoskodtatok, az apuka szamizdattal dílerkedett kicsiben a bölcsészkaron, szóval kurvára nem kommunista volt. A nagyapám (a gyerek dédije, vágod?), az igen, komcsi volt, de a háború alatt, és épp a magadfajták ellen szerencsétlenkedett az antifasiszta ellenállásban. Szóval, volt mit tanulnia a gyereknek, és baromira örülök, hogy a papírra, amit a rendőrautóban tartott ,az állt, hogy „Ne áruljátok el fiatalkori önmagatokat!", mert én se tudtam volna mást mondani nektek."

Mail Undelivered 2013.03.18. 10:35:40

Lackó felült a béresek nyakára és ontja a 2 bites hozsannát. Ma értelmes közbeszédet ilyen stílusban lehet folytatni. (a másként gondolkodók és a jelenlegi rendszer érdekeltjei között)
A köznapi életből tudom, hogy nagyon egyszerű mondatokat sem értenek meg embertársaim. Lackónk mondatszerkesztése őket célozza meg. Nem kell érteni, de legyen érzelmi szál a "mindegy miről szól" irracionális térben.
A harci dobok állandó csapkodása megszünteti a racionális gondolkodáshoz szükséges csendet és kiirtja a megmaradt szelídséget a hinni akaró emberek lelkéből.
Ez a NER kovásza.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.18. 13:12:20

@Mail Undelivered: "Lackónk
mondatszerkesztése őket
célozza meg."
Szerinted a (választóképes) lakosság hány százalékáról beszélhetünk?

Mail Undelivered 2013.03.18. 13:59:19

@agresszív kismalac: hm, fogalmam sincs. Nem tolnám a dolgot a közvélemény kutatókra, de aztán mégis. Mert jobb híján ők foglalkoznak ezzel.
A mai Ipsos-termés : hvg.hu/itthon/20130318_Ipsos_felmillio_uj_szavazot_szerzett_a_Fi
Ezzel kapcsolatban pedig mindig érdekelt a kérdések cizelláltsága, kerete és módszertana. Mint tudjuk 100%-ig objektív felmérést nem lehet csinálni, hát még ha nem is akarunk. (KV-kutató minősítés nélkül)

Azért igyekeztem előtte is némi támpontot adni: "A köznapi életből tudom,..",tehát nincsenek százalékok. Az én merítőhálóm kis falunk kocsmája, ami nem elsősorban becsületsüllyesztőként funkcionál, hanem a napi társadalmi érintkezés legfontosabb terepe (egy kor szerint szegmentált falusi közösségben az ifjabbaké,az időseknek ott a templom-csökkenő lélekszámmal).
Amit biztosan tudok: valamely országos, társadalmi problémáról megpróbálom cifrázni a pro és kontra érveket, a harmadik mondat után homályosulnak a szemek és elkalandoznak az ertéelklub folyó hülyesége felé.

Mail Undelivered 2013.03.18. 14:17:34

bakker, az előzőből, az utolsó mondat elejéről lemaradt: " ha a kocsmában"

maroz 2013.03.18. 16:50:11

@Evezős: Tartalékolok, mert azt mondják, hogy a bosszú hidegen az igazi. :)

maroz 2013.03.18. 16:58:28

@agresszív kismalac: Közel száz? :)

Én sajnos csak azt tudom látni, hogy az egyik féle hülyeség felel a másik félének. Két pubi polgárt pukkaszt az eltén és mit hallok tegnap a Milla tüntin? Lelkes és lelkesen megtapsolt nyilasozást. Noooormális???

A józanabb, épeszűbb közbeszéd szinte teljes hiánya sajnos nem csak a fideszen és kapcsolt részein múlik.

Mail Undelivered 2013.03.18. 17:17:46

@maroz: :-)
Nemcsak a fideszen múlik, lehet, de azért hogy legyen valami párbeszéd, azért nem tett semmit. (vagy én nem tudok róla)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.18. 18:01:19

"Magyarországot a kormánya az elmúlt három évben jelentősen átalakította, és Európa legversenyképesebb országává tette."
(Orbán Viktor, Amman, Jordánia)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.18. 18:03:39

Úgy látszik, nem csak Lacinak van vesszőparipája.
Gyííííí!!!

maroz 2013.03.18. 19:39:25

@Mail Undelivered: Sőt, pont az ellenkezőjéért tett, de ebben sajnos aljas indokból elkövetetten partnere volt a teljes politikai elit.

Ami, teszem hozzá egyből, nem működött volna, ha lenne nekünk olyan kultúránk, amelyikben van hagyománya a horizontális kommunikációnak is. De sajnos nincs, nagyon nincs.

Mostanság egy kicsit jobban foglalkoztat ez a téma, és elég sok elkeserítő összefüggés tudatosul bennem egyre erősebben. Gondolj bele, honnan tudná az ember hozni azokat a készségeket, azt a nóhót ami ahhoz kellene, hogy dolgokról, problémákról, konfliktusokról normálisan, épeszűen, lehetőleg a megoldást keresve beszélgessen. A családból pláne a mi, öregkomcsik generációja nem nagyon tudott tömegesen ilyen mintákat hozni. Minket még tipikusan pofonokkal neveltek, kuss, a gyerek neve hallgass, és efféle autoriter szarságok.

Az iskolából meg aztán pláne nem hozhattuk, hiszen ott szinte természeti törvénnyel felérő regula volt, hogy a gyerekek egymással ne beszélgessenek! És ez azért mostanság se nagyon van másként. Úgy látom, hogy olyan negyedikes korig még rá lehet venni a gyerekeket arra, hogy ne csak az előttük álló személlyel kommunikáljanak, hanem egymással is, és ebben a korban még hajlandóak vitatkozgatni, egymás gondolatait továbbgondolni, de ezt pár év alatt gyökerestül kiirtják belőlük és mire nyolcadikosok vagy még nagyobbak lesznek már szinte lehetetlen egyáltalán szóra bírni őket.

Pedig ez lenne az alap, a problémák, a konfliktusok, a közös ügyek átbeszélését ugyanúgy meg kell tanulni, mint az összeadást és a kivonást, és ha ez sem a családban, sem az iskolában nem történik meg, akkor vége, ezzel marad, így megy ki az életbe, ott meg láthatjuk, hogy mire megy.

maroz 2013.03.18. 19:40:43

@agresszív kismalac: Működik? Működik! Akkor meg? :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.18. 21:39:34

@maroz: Látja? Nem látja? Na, látja! (H. Géza)

Mail Undelivered 2013.03.18. 21:56:35

@maroz: nem tudok ehhez mit hozzátenni. Hasonló gondolataim vannak a tanulási folyamatokról. (és sajna, be kell vallani, most erőlködök rajta, hogy megértsék a gyerekeim, hogy a beszédfelfogásnak, a másik elfogadásának vannak szintjei.) De már ők is gyepesednek.
Mindig eszembe jut, hogy mennyit görcsöltem volt társammal ugyanezen, az előző kapcsolatomban. Aztán egyszer csak huss. De érzem, a kölkökbe valami szorul ebből, de sajna, ezt nem a kiskorukban kapják, és már nehezebb a befogadás.
süti beállítások módosítása