HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Az ipari termelés és a tao

2013.08.06. 10:30 | maroz | 20 komment

Címkék: bloglossza vélekedéseink

Jin és Jang, növekedés és csökkenés, egyik a másikban, másik az egyikben, minden folyik, ja, nem, az egy másik nép meséje, akkor inkább: minden az út, semmi a pillanat. 

hvg.hu, 9 óra 11 perckor:

hvg.JPGCsökkent? De hát mi az a csökkenés? Honnan nézvést csökkenés? És a csökkenés, az vajon nem növekedés-e is egyben? Jin és Jang, a két kiscica gombolyagokkal játszik.

Index, 9 óra 47 perckor:

index.JPG

Nőtt? De hát mi az a növekedés, satöbbi.

Áthidaló javaslat: "Az ipari termelés az elvárásoknak megfelelően alakult. A kockázatokról és a mellékhatásokról kérdezze meg kedvenc politikusát, véleményvezérét." 

Azt hiszik, viccelek, ugye? Hát nem! Legyen őszinte, kedves olvasó: ön, még úgy is, ha elolvassa a linkelt cikkeket, különösen ajánlom a hvg írását, meg tudja-e mondani, hogy akkor most mi a retket is csinált ez a lüke ipari termelés? Én speciel nem tudom megmondani. Egy ideig néztem, próbáltam megfejteni, hogy akkor most mi is van, ha eső lesz nem lesz, ha nem lesz lesz, szóval lesz-e szombat este buli, de hamar feladtam, és arra jutottam, hogy én ezt nem is akarom érteni. Szerencsére tömegesen ez nem is szempont, mert nálunk ez úgysem így működik, hanem úgy, hogy a polgár már kellően előre van hangolva, és úgyis az elvárásaihoz igazodó változatot fogja elhinni (Orbánsátán hazabassza az ipari növekedést, versus Magyarország az ipar területén is jól teljesít), tehát gond egy szál se. Pedig milyen egyszerű lenne csak úgy, lazán átvenni az én megoldásomat és azt mondani, hogy: fogalmam sincs, én ezt nem értem, tehát véleményt se formálok róla. Jin és Jang csókoltat mindenkit. 

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr545447225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tarackos 2013.08.06. 17:53:06

Az egyik az előző évhez viszonyított a másik meg az előző hónaphoz. Így csökkent is meg nőtt is. Kérdés mihez kezd az átlaguser ezekkel az adatokkal...

maroz 2013.08.06. 18:40:23

@tarackos: Gondolom azt mondja rá, amit én is, hogy basszák meg az urak az ipari növekedésüket, mert 35 Reaumur hőségben ilyen szarságokkal nem foglalkozhatunk. :)

tarackos 2013.08.07. 13:15:32

Én is erre tippelek. Ez max. a vájtfülüeket érdekli meg semmit sem ér ha nem látod idősoron.

Amúgy én is fennakadtam rajta, nem értettem miért hozza az egyik oldal így a másik úgy.

Ilyenkor kellene vki aki hétköznapi nyelvre fordítja. Netán behelyettesíti vmi képletbe amiből kiesik mondjuk egy GDP prognózis. Ami már mondana is vmit a nem vájtfülüeknek. pl. mellé tudná tenni a propagandának.

maroz 2013.08.07. 15:17:21

@tarackos:

"Ilyenkor kellene vki aki hétköznapi nyelvre fordítja."
Például egy újságíró. De hát manapság nem igazán van igény erre a szép szakmára, bőven elég egy kopipészt-interfész, és ugye a kereslet-kínálat törvénye szerint ha valamire nincs igény, akkor az nem is lesz. :)

tarackos 2013.08.08. 17:21:25

@maroz: Szvsz tényleg nincs rá igény, ez amúgy elég megdöbbentő. Ez hasonló ahhoz, mint egy cégnél vmi szakmai anyagot tálalni a vezetésnek. Akiket amúgy totál nem érdekelnek a technikai részletek de még is csak szeretnének vmilyen képet az adott területről vagy problémáról ezért az egész anyagot le kell butítani, csinálni több tucat oldalból egy féloldalas vezetői összefoglalót.

Dolgoztam olyan vezetővel akit ez totál nem érdekelt még fél oldalas szinten sem. Mondtam neki sztem mi kell aztán elhitte. Tk. így is működik és sztem 70+ százalékban ez a jellemző.

Viszont tudjuk: jó dolog a bizalom de a kontroll még jobb.

Nálunk bizalmi alapon mennek a dolgok. Csak kicsi a bizalmi körök rádiusza így nem csoda ha országosan semmi sem megy.

maroz 2013.08.08. 18:00:12

@tarackos: Én valahol meg tudom érteni azt is, hogy az embereket nem annyira érdekli. Gondolj bele, mennyire tökig járunk manapság az ingerekben, és mintha ez még nem is lenne elég, szinte minden itt és most történik, azonnal, valós időben. Ez a mi kultúránk a valóságos virtualitás kultúrája, és ez igen jelentősen megváltoztatja a gondolkodásunkat, a viszonyulásunkat a dolgokhoz.

Ma ami tőlem x méterre történik az is az én valós időmben történik és az is, ami x kilométerre, vagy éppen pont x ezer kilométerre. Állok a boltban, kezemben a portéka és mutatom a tőlem x kilométerre tartózkodó gyerekemnek, hogy ez az, erre gondoltál, ezt vegyem? És a gyerek valós időben válaszol, hogy ja, köszöni szépen, azt.

Ilyen szintű információdömpingben az embernek egészen egyszerűen nincs kedve, ingerenciája, de leginkább türelme bármit is behatóbban megvizsgálni, meg úgy nagyon lehetősége sincs, mert miért tenné, végezne vele már rég mindenki elfelejtette, letelt a dolog elrendelt tizenöt perce. Fast food nációhoz fast life tartozik, és ne érts félre, részemről ebben nincs az égvilágon semmi értékítélet, semmi sopánkodás, semmi olyasmi, hogy régenjobbvolt, egészen egyszerűen csak azt látom, hogy ez is, mint minden változik, és úgy tűnik, hogy elég pontos leírása ennek az új viszonyulásnak a "valóságos virtualitás kultúrája"-leírás.

Ami zavar, az az, hogy ehhez nem nagyon passzol az a határtalan nagy magabiztosságunk. Én a bizalmat úgy gondolnám megalapozhatónak, hogy a minden kontrollok legfontosabbikával kezdeném, az önkontrollal. "Értem-e én eléggé ezt ahhoz, hogy határozott véleményem legyen róla?" Ha arra jutok, hogy nem, akkor legyen bátorságom ki is mondani az őszintét, hogy passz, én ehhez nem értek, és mivel nem értek akkor se szeretném, hogy nekem erről véleményem legyen, ha ezt egy Orbán, egy Mesterházy, egy Bajnai, egy bárki pártpolitikai aktor olyannyira szeretné. Van ugyanis egy kutyakemény veszély ebben a dologban: ha mégis megengedem, hogy véleményem legyen, akkor igen könnyedén a saját véleményem foglyává is válhatok, és a pártelköteleződés pont erre épít. Régi rábeszélős trükk az, hogy ha meg akarsz győzni valakit valamiről vedd rá, hogy egy vitában érveljen mellette, és minél többet érvel annál erősebb lesz az elköteleződése a dolog mellett. Namost, a csapdahelyzet az, hogy ezt másokon többnyire észrevesszük, de magunkon nem. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez ránk nem érvényes, holott nem a lófaszt. Na, ezért lenne érdemes folyamatosan fejleszteni az önkontrollt, mert pár "én ehhez nem értek, tehát erről nekem nincs is véleményem"-véleménnyel mi magunk válhatnánk megbízhatóbbakká, egyrészt saját magunk, másrészt akár még mások előtt is.

tarackos 2013.08.09. 10:11:45

@maroz: Engem inkább az zavar, hogy nincsenek általánosan alkalmazott módszerek az elemzéshez, értékeléshez. Tk. ahány ember annyiféleképpen kezdi el kioskodni, hogy az aktuális hír vagy adat miről szólhat. Még magár a probléát is alig képesek úgy felvázolni, hogy abban mindenki egyetértsen. Az még a jobbik eset amikor legalább józan paraszti ésszel közösen gondolkoznak a felek. A gond akkor van amikor se józan paraszti ész se tanult ismeretek nincsenek. Olyankor marad az érzelem, a hit, a pletyka, reklámok hatása etc. Itt jönne az amit írsz: az illető egyáltalán tisztában van-e vele vagy sem.

Az önkontroll tényleg fontos. Én pl. elég korán felismertem, hogy nem igazán az az alkat vagyok aki a legapróbb részletekkel is hajlandó szöszölni egy téma kapcsán vagy nagyon mélyre leásni. Érdekes módon mindig volt ilyen felelősségem is. Ezt nyilván kezelnem kellett de szerencsémre mindig olyan helyen dolgoztam ahol volt pénz ezt a hiányzó kompetenciámat beszerezni.

(A hétköznapokban hajlamos vagyok ezt elfelejteni és önkontroll nélkül bármilyen témában okoskodni, főleg pár sör után :) )

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.10. 00:58:20

Na, akkor itt egy konkrét hír '98-ból: Széles személyautót fog gyártani a Zikarusba'. Nem is egyet, hármat!
És lőn!
(...plusz a bemeneti oldal nélküli energiacella.)

maroz 2013.08.14. 12:14:20

Na, megint:

Hávégé:

"Elpattantunk a gödör aljáról?
Éves összevetésben 0,5 százalék volt a GDP-növekedés."

Index:

"Megint leállt a gazdaság
Ennél kisebb növekedés nincs: csak 0,1 százalékkal haladta meg a második negyedéves GDP az előző negyedévit, amikor 0,6 százalékkal nőtt."

És most akkor vegyem komolyan a mandineren azt a kommentelőt, aki arról akar meggyőzni, hogy vannak ojjektív mutatók, és az alapján el lehet dönteni, hogy egy kormány jól végzi-e a munkáját, vagy sem. :))))

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.08.14. 15:39:13

@maroz: Dehogy! Ez echte magyar autó: Csodaszar-vas.
(Mondom 98-ból! Teslába' akkor még max. lemezjátszó volt. Nekem is az van, csak ráírták, hogy NAD 5120. De ez egy másik történet.)

maroz 2013.08.14. 16:37:06

@agresszív kismalac: Jaaaa, '98-ból, amikor az Ikarus az még csak olyan téesz-melléküzemág volt? :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.08.15. 20:11:13

@maroz: Ezek nem a pirosbögrések? Lassan múltja lesz az ilyen cicaharcoknak, nézd csak, mit írt a mandiner két és fél éve:
mandiner.blog.hu/2011/03/30/wittner_maria_lekurvazasa

Hanem van itten egy tanulság: a pártfüggetlenség még mindig van annyira értékes, hogy megpróbálják hamisítani.

Néha úgy gondolom, be kellene vezetni, hogy névtelen blogger és kommentelő csak az lehessen, aki tényleg csupán egy a 8 millió választópolgárból. Aki viszont bármilyen módon pénzt kap a politikától (orbánviktor.hu, minisztériumi vagy önkormányzati fizetés, stb), az írja csak oda a rendes nevét.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.08.15. 20:14:26

Egyébként a pirosbögréseket leleplező "Átlátszó oktatás" blog mostanában tele van érdekes anyaggal. HÖK által szervezett kamu-HaHa Szegeden, iskolaigazgató-kinevezési botrányok, buziverési kísérlet rendőri asszisztenciával.

maroz 2013.08.15. 20:20:28

@Holger Hartland: Valahol olvastam, hogy a régi világban egyszer tévedésből majdnem ráírták a Lúdas Matyira, hogy az MSZMP KB lapja. :)

Nekem elég a nickje is, ha mögé írja a funkcióját. Esetleg még azt is, hogy mennyi jövedelmet húz belőle.

Mondjuk ez a civil (abban az értelemben, hogy pártfüggetlennek látszó) takaró mintha nem egy hungarikum lenne, rémlik valami recens emberkedés Amerikában is, igaz, ott jó amerikai módra a zsebükön keresztül próbálták meg megfogni a nagyonpártközeli civileket, lett is belőle valami kisded botrány, szóval akad még dolog a világban, ami beszivároghat hozzánk...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.08.15. 20:38:15

@maroz: Igen, tudom, hogy nem hungarikum. Ez egy kibaszott evolúciós verseny, ahol a jó, mint az evolúciós versenyekben általában, vesztésre áll.

maroz 2013.08.17. 21:43:17

@Holger Hartland: Jelentem meg lett nézve a Tropa de Elite első része. Holnap megnézzük a másodikat is. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.08.21. 21:37:33

@maroz: Az jó. Én közben ellenőriztem, hogy milyen a levegő 2000 méter fölött, és az is jó. Csak az a kár, hogy haza kellett jönni. De a legközelebbi alkalomig is lesz új háttérképem.

maroz 2013.08.22. 07:05:12

@Holger Hartland: Legalább van hová elvágyódni. :)
süti beállítások módosítása