HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Beszéljünk a Jánosról

2013.09.18. 09:52 | maroz | 169 komment

Címkék: média ballib

Beszéljünk a Jánosról. Állítólag ma szabadul. Állítólag, mert én nem nagyon követtem a sorsát, a szabadulásáról is az egyik ballib véleményembertől tudok. Nem fogják elhinni: elkezdte mosdatni. Én sem hittem volna el, ha más mondja. Nem, azért mégiscsak lehet a jóérzésnek, a tisztességnek, de ha másnak nem, akkor a rációnak egy olyan beépített korlátja, amelyik mint egy metróbeléptető tökönvágó kicsapódik az ember elé és fizikailag nem engedi. Állj, ezt már ne, Cuslágot ne mosdasd, tilos! Hát, naiv voltam, sajnos nincs korlát.

Pedig a Jánosról beszélni kéne. Érzi ezt a ballib véleményember is, valószínűleg pont azért ragadott billentyűzetet, érzi, hogy Jánosról így is, úgy is beszélni fognak, tehát az önjáró, a ballib pártelit seggét szinte tökélyre vitt rafinériával ínyencmód nyaló véleményvezérnek kutya kötelessége megmondani azt, hogy a rá figyelő, a tőle véleményt kapó, egyre szánni valóbban frusztrált seregek milyen szamárvezető mentén beszéljenek a Jánosról.

Beszélnünk kell a Jánosról, mondja a ballib véleményvezér, és elkezd Orbánozni. Hogy igen, a János, a kis csínytevő, hát most mondják meg, rajzszöget a Magdi néni székére, hát ilyent, na de a fidesz! Beszélnünk kell a Jánosról: pajtikáim, mondjátok szépen utánam: tol-vaj fi-desz! Beszéljünk a ballibről is, persze, arról is kell néha beszélni, tehát: a fidesz lop! Orbán rossz! Diktatúra van! Meg vagyok értve?!?

Kicsit nehézfejű ez a ballib, de sebaj, a véleményvezér ezért van, majd pont annyiszor rágja a szájába, ahányszor szükséges: Ha beszélnünk kell a Jánosról, akkor mondd szépen azt, hogy: a fidesz lop!!!

Pedig a Jánosról tényleg beszélni kéne.

Arról, hogy miért is lehetett ő ebben a ballibben a János. Hogy miért ő lett a jani. Ki találta ki azt a struktúrát, ki működtette azt a mechanizmust, amelyikben ez előfordulhatott. Ki volt az, aki elhitette saját magával majd megpróbálta a ballib támogatóival is elhitetni, hogy egy párt pont így, ilyen utánpótlás-rekrutálási módszerrel tud az élre törni. Ki volt az, aki nem szólt még időben, hogy ez lesz a vége annak, ha a kontraszelektáltak szelektálnak. Azt a méretes baromság mítoszt igyekszik a ballib megmondóember terjeszteni, hogy a Jánosokkal szemben bezzeg a ballib saját magától járt el, hogy a ballib volt az, aki rendőrkézre adta őket. Ezt mondja, és nem sül le a pofájáról a bőr. Ugyanezt a mítoszt fogja aztán majd a ballib is terjeszteni, és az ő pofájáról sem fog lesülni a bőr. De még esze se lesz, még annyi se, hogy ránézzen egy kibaszott grafikonra és megpróbálja értelmezni. Például ezekre:
tarkiossz.JPG

A Fidesz és az MSZP népszerűsége, összes szavazó

tarkibiztos.JPG

A Fidesz és az MSZP népszerűsége, pártot választani tudó, biztos szavazók

Nagyon szépen látszik, hogy ez a sereg már a győzelme pillanatában is egy vert sereg volt 2006-ban. Máig megfejthetetlen csoda, hogy mégis, miért tudtak egyáltalán győzni, hogyan küzdhette le a vágyvezérelte gondolkodás annyi ember eszét. A nagy önáltatás ezúttal súlyos kijózanodást hozott, és onnantól már mindenki csak arra játszott, hogy múljon az idő, hogy ezek eltakarodjanak végre. Amit a véleményvezér a ballib morális fölényének igyekszik most eladni az valójában az egyik legaljasabb gengsztertrükk: lábon lőttek pár gyengébb menekülőt abban bízva, hogy ők majd ettől jobban fognak tudni menekülni az üldözők elől. A választópolgárok ugyanis már 2006-tól azon voltak, hogy a ballib igen jól tenné, ha menekülőre fogná.

Beszélnünk kéne a Jánosról, ugyanis ennek a lassan nyolc éves masszív elutasítottságnak ő is az oka, meg a cuslágság, úgy általában. Beszéljünk a Jánosról, és hagyjuk a moralizálást. Csak annyit nézzünk, hogy a ballib így, a Jánosokon keresztül képzelte el megújítani magát. Ők és így próbálták meg bevonni a fiatalokat, kialakítani kapcsolatokat a civil szférával, új idők új szeleit friss, üde, fiatalos vitorláikkal befogni. Elhitetni a választópolgárokkal, hogy ők lennének azok, akik a baloldali, a humanista, a progresszív értékeket hitelesen fogják tudni képviselni. Ők azok, akik megadják az alaphangot ahhoz, ahogyan a ballibre figyelőknek a világ dolgairól vélekedniük kéne. Például a holokausztról.

De a ballib véleményvezér, aki felületes ránézésre értelmiségi elitnek tűnne, újságírónak, akire tudtommal nem vonatkozik semmiféle olyan természeti törvény, amelyik szerint neki kutya kötelessége lenne pártseggeket nyalnia mégis azt mondja, hogy ne, ne beszéljünk mi a Jánosról. Illetve igen, de úgy, hogy közben a fideszről beszéljünk. Oké. De akkor mégis, hogyan fog kiderülni, hogy ki és mit kúrt el, hogy miért van az, hogy a ballib ma is pont annyira vállalhatatlannak tűnik, mint 2006-ban?

Ha ma, 2013-ban, pár hónappal a 2014-es soron következő előtt a ballib pártjai olyanok, amilyenek és a ballib értelmiségi holdudvarát a Tóták adják, akiket addig visz az eszük és a tisztességük, hogy a Jánost mosdatják, akkor úgy mégis, miben lehet reménykedni? Úgy különösebben komoly jelentőséget nem tulajdonítok a pártpolitizálásnak, de azt talán mégis megkockáztatnám, hogy - ha másért nem, hát pusztán csak a forma miatt is - nem ártana egy ellenerő a parlamentbe, mert az sem teljesen egészséges, ha a jobboldalnak ennyire erősen túlhatalma van. Nem ártana, és ha ebből indulok ki, akkor csak egyetlen működőképes stratégiát látok: ennek a mostani ballibnek, a pártjaival és leginkább a Tótákra redukálódott értelmiségi holdudvarával le kell húzódnia a 2014-es budin, bármi áron. Ha a jobboldalnak 110%-os többsége lesz, akkor is.

És nem, nem azért, mert a ballib pártpolitikusai morálisan olyanok, amilyenek. Nem azért, mert lennének bűneik, nem. Leginkább azért, mert alkalmatlanok bármire is. Bűnt ugyanis még meg lehet bocsátani, de a hibát nem. Azzal más a teendő: fel kell ismerni és ki kell javítani. De ha ez a ballib annyira idióta, hogy amikor a saját hibáinak a kijavításáról kéne beszélnie akkor Orbánoz és a fideszről beszél, akkor az ember nem nagyon tehet mást, mint rezignáltan vállat von: pusztuljon! 

169 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr735521738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyken 2013.09.19. 11:18:02

@maroz: "Miközben a jobboldal tudott nekik hihetőt mondani, és nem csak azzal győztek, hogy a szokásos jobb életet megígérték..."

Olvass vissza, a fidesz választás előtti programja két dologból állt. Egyrészt volt az "azonnali és nagyarányú adócsökkentés" és volt a nagy néma csend. Két jelölt volt, aki konkrétumot nyilatkozott, mindkettőnek az lett a büntetése hogy leváltották őket és mást indítottak helyettük.
A Fidesznek nem volt programja, nem voltak különösebb ígéretei.

lyken 2013.09.19. 11:24:19

@vezér01: Jaja. De nézd meg csak ezt: vastagbor.blog.hu/2013/09/18/rakay_philip_a_visegradi_var_tetejen

Félmilliárd egy hétvégén? Az előzetesen adott 78 milliárdba hogy-hogy nem fért bele?
Na és? Lesz belőle cuslagügy?

Frizuravarjú 2013.09.19. 11:26:37

Sok köcsög tolvaj zsidó eltakarodhatna ebből az országból. A három-négy becsületes maradhat.

vezér01 2013.09.19. 11:29:59

@lyken: Borítékolom,hogy nem lesz.Mint ahogy a Jáksónak adott pénzből se. De Cusi se a rongyos kis 70 milla miatt ült. A pénz nálunk nem számít!

maroz 2013.09.19. 11:31:42

@lyken: Szerintem te se szoktál körülnézni az országházban, hanem csak azt ismétled el, amit azok a véleményvezérek mondanak, akikre odafigyelsz, például Tóta.

Közben azért figyelj arra is, hogy egy pártnak nem az ellentábor véleményvezéreit és lelkes támogatóit kell meggyőznie, hanem a saját táborát. Ők pedig sok dologért morgolódnak ugyan, de speciel azért nem, hogy az általuk preferált értékek ne lennének jól és hitelesen képviselve. És ez az, ami számít, ugyanis ebből lesz a hatalom. Ma, esszük-nemesszük, de sajnos az van, hogy a jobboldal a saját szavazói szemében hiteles és jó eséllyel meg is kapják tőlük a hatalom megtartásához szükséges támogatást, míg a ballib - köszönhetően többek között Cuslágnak is - durván hiteltelen, és esélye se nagyon látszik arra, hogy támogatókat szerezzen.

nem várt fordulat 2013.09.19. 11:34:40

@maroz: istenem, (nem te), könyörgöm, magyarázza már el valaki, mi a faszt jelent az, hogy ballib?

senki nem volt eddig vagy képes, vagy hajlandó ezt a szívességet megtenni nekem, pedig minden blogon rendületlenül kérem majd egy hete.

maroz 2013.09.19. 11:35:30

@Republic Forever!: Zsidóztam, ugye? De hát hála a Vincenteseknek, és különösen hála Jótündérnek mára én lettem a protonáci, és Cuslág a humanista filoszemita, a ballib etalon, akire hivatkozva még mindig meg lehet védeni azt az igazgatói székecskét mondván, hogy még mindig inkább egy Cuslág, mint a maroz-féle nácikok.

Egy ideje ez elkezdett nekem kifejezetten tetszeni. :))))

maroz 2013.09.19. 11:39:01

@lyken: "A Fidesznek nem volt programja, nem voltak különösebb ígéretei."

Ez egyike a kiirthatatlan, megingathatatlan ballib mítoszoknak. És persze egyúttal az egyik igen jelentős akadálya annak, hogy a folyamatokat megértsük.

ATCG 2013.09.19. 11:45:39

@maroz: OV.: "Csuhások, térdre!".
OV.: "A modern újkori Magyarországon vannak a Szent Koronánál, a koronás címernél, a szentkorona tannál fontosabb kérdések is."
És ő bizony akkor szépreményű fiatal,jobboldali, szakállas ifjú volt.

OK, beszéljünk Jánosról, de amikor elkezdenénk, rögtön kiszól hozzánk a Kossuth rádióból a világító eszű és hajú szenátor- és szóvivő asszony és elkezd Zuschlagról beszélni, meg arról kinek a minisztériumában, vagy környezetében is tevékenykedett ez az "ifjútörök", és ezzel mindjárt sejteti is hogy az egészet bűnszövetkezetben követték el, és tulajdonképpen nem az igazi bűnös szabadult aznap a börtönből.
Ezt hallva már elmegy a kedvünk a Jánosról való beszélgetéstől és "káromkodva és fütyörészve" esetleg a rádiót oldalba rúgva odébb állunk,
miközben a választásokig hátralévő időt számolgatjuk magunkban, és a köztársaság elnök minapi - az idő előtti kampányra vonatkozó - intelmén mosolygunk.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.19. 11:48:37

@OkoskaTo:rp: Baszki, tökmindegy mennyit sikított, bűnöző és kész, nem kell mosdatni meg relativizálni. Minden sikítónak sitten a helye, világnézettől, nemi, faji, vallási, politikai elkötelezettségtől függetlenül!

@karacsi_maci: kb annyit mint a liberálbolsevik, azaz önmagát liberálisnak hirdető MSZMP leszármazott... :-)

maroz 2013.09.19. 11:49:34

@karacsi_maci: Jelenti egyrészt a pártpolitikai elit azon részét, amelyik az mszp és az szdsz szervezeti egységein belül tevékenykedett.

Másrészt az értelmiségi elitnek azt a részét, amelyik a lehető legteljesebb mértékben azonosult a pártpolitikai elit mszp/szdsz részével. Hol úgy, hogy minden morális skrupulus nélkül kiszolgálta őket, pénzért, pozícióért, hatalomért cserébe, hol úgy, hogy magát afféle machernek elképzelve hasznos idiótaként tolta a szekerüket, hol pedig bűnös és ostoba naivságból, pusztán csak azért, mert ez az oldal olyan értékekről pofázott állandóan, amelyek számára is roppant fontosak.

Harmadrészt pedig jelenti azon törzsszavazókat, akik szinte a teljes egybeforrásig azonosultak mind a pártpolitikai, mind az értelmiségi elit fent leírt részével.

És persze negyedrészt a gazdasági elit khmmm... nem pont a tiszta kapitalista verseny nagyobb dicsőségére tevékenykedő azon aktorait, akiknek a jólléte a fenti erők hatalmától függött.

Ma ez egy kicsit már zavarosabb, mert a ballib árvái össze-vissza futkároznak, építik az új szdsz-t, cibálják az mszp-t szét, valamint spekulálgatnak, hogy lesz-e 2014-től is napi tíz deka párizsi a szolgálataikért cserébe, mert ha nem, akkor idejében váltani kéne.

Hát, körülbelül ez a ballib.

Virág et. 2013.09.19. 11:50:31

Nem tudom, nekem nem tűnt úgy, hogy mosdatta volna Tóta Zuschlagot. Azt írta le, hogy most ennél nagyobb stiklik is büntetlenül maradnak és ebben igaza van.

Egyébként más megközelítésben, de végül ugyanennyire "mosdatja" Zuschlagot a másik nagy ballib véleményvezér: Bayer Zsolt a mai MH címlapján.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.19. 11:54:16

@maroz: Ne csodálkozz, mindenki náci, aki nem ért egyet a liberálbolsevik elvekkel. Az Ő ELVEIKtől való legkisebb eltérés már fasizmus, és aki altért az már maga a náci!

Bele kell törődni, hogy ez hirdetik minden fórumon, és ha külföldön megtudják, hogy Magyar vagy, akkor elhúzzák a szájukat "Ahh, nazi!" és elfordulnak tőled...
Köszönjük mindezt a sok liberálbolsevik gazembernek, aki mindenáron a 4. birodalom budapesti felemelkedésének vízióját terjeszti a világban...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.19. 11:55:42

@Virág et.: ezt úgy hívják, relativizálás. Ez a mosdatás egyik formája!

nósumifan 2013.09.19. 11:58:19

Szánalmas, amikor valaki bloggernek hiszi magát, és minden harmadik szava az, hogy "ballib".
Innentől kezdve hiteltelen az egész komolynak álcázott gondolkodás, grafikonok beillesztése, melyeknek ehhez a témához persze semmi közük.

A recept ugyanaz a kétbites rendszer, amit a fidesznek sikerült "gránitba" ágyazni.
Mert hogyan is működik a fidesz "belső elhárítása"?
Ha minket bárki megvádol bármivel, a válasz:
a) "elmútt nyócév" (közben még három...)
b) ti többet loptatok (sima hazugság, rég beelőztek minden eddigi kormányoldalt, együttvéve is!)
c) mindegy, honnan jött a vád: ha minket vádol, akkor ballib (ez a legszélesebb népfront, amiről valaha hallottam: ex-fidesz minisztertől, köztársasági elnöktől az ifjúnácikon át a munkáspártig...)

Egy dolog tehát válasz nélkül marad, következetesen:
IGAZ A VÁD, VAGY SEM?

Pedig mi is a zárógondolat:

"Bűnt ugyanis még meg lehet bocsátani, de a hibát nem. Azzal más a teendő: fel kell ismerni és ki kell javítani. De ha ez a FIDESZ annyira idióta, hogy amikor a saját hibáinak a kijavításáról kéne beszélnie akkor GYURCSÁNYOZ és a BALLIBRŐL beszél, akkor az ember nem nagyon tehet mást, mint rezignáltan vállat von: pusztuljon!"

Nos, én nem azt kívánom, hogy pusztuljon. Ezt a nemes gondolatot meghagyom a műbloggernek. Mert neki szüksége van arra, hogy behívja azokat, akik azonnal elkezdenek zsidózni, komcsizni. (Meg is érkeztek...)

Én megelégszem azzal, hogy:
TAKARODJANAK A KÖZÉLETBŐL!

lyken 2013.09.19. 11:59:37

@maroz: "Szerintem te se szoktál körülnézni az országházban"

Szerintem meg amikor egy levegőt szívok a képviselőkkel, el lehet mondani, hogy tapasztalom a dolgot. Menj el te is, érdekes dolgokat láthat az ember.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.09.19. 12:00:04

@maroz: Na mesélj, hogy kellene értelmesen, józanul, de máshogy gondolkodni a holokausztról, mint ahogyan azt a balliberális körök teszik? A világban amúgy nem esik külön megítélés alá a holokauszt a különféle mérsékelt ideológiák körében: bal-és jobb, liberális és konzervatív irányzatok mind elítélik és ugyanazokat következtetéseket vonják le belőle, mert ebben nem lehet nézetkülönbség a különféle oldalak között.

Gondolkodó kultúrlényként felelj lécci a következő kérdésekre.

Szerinted:

1. A holokauszt emberiség elleni bűncselekmény volt-e vagy nem?

2. Elpusztítottak több millió embert a náci haláltáborokban vagy nem?

3. Mint emberellenes történelmi eseményről, nem szükséges-e aktív emlékezetben tartani, beszélni, mint figyelemfelhívó elrettentő példájaként múltunk sötét bugyrainak, amelyekből tanulni lehet?

4. Vannak-e a világban, és itt M.o-n is szélsőséges antiszemita neonáci és egyéb mozgalmak, akik miatt sajnos a holokausztra emlékezés folyamatosan nagyon is aktuális?

Válaszaidat érdeklődve várom.

Melchi Zadok 2013.09.19. 12:01:19

@maroz: már maga a ballib, mint jelző aktív használata mutatja, hogy egy sérült lelkű kiközösített megmondóemberke vagy maroz, aki ezen mind a napig képtelen volt továbblépni.
van még egy ilyen ember, úgy hívják, hogy bayer zsolt.

viszont fogadjuk el, hogy ez itt a házirend, szóval, jól van, legyen ballib az, aki szerint orbán egy mérgezett lelkű szarházi.

isten látja lelkem, én magam is örültem az mszp összeomlásának, mert nekem is a tököm tele volt azzal a gazdasági maffiával, amely az mszp hátára ránőve fojtogatta az országot.

de basszameg, amit ezután kaptunk az mindent vitt.
szó szerint.

az mszp a 10. hatványra emelve, megtoldva a demokrácia látványos, kendőzetlen leépítésével, a vérgeci dilettáns államirányítással, a pofátlan hazudozások végtelen sorával (és még ők vonulgattak ki a gyurcsány felszólalásai alatt a parlamentből, röhej) az infantilis szemét geciskedéseikkel, hogy egy nyilvánvalóan kreténre van rábízva a gazdaságpolitikánk, hogy 3 év alatt elbasztak ebben az országban mindent, amit el lehetett, hogy soha, semmikor nem hagyták el az országot annyian, mint ezalatt a 3 év alatt, a vakkomondoros zsigamarceles, tventipöreszentes suttyó tsz elnök type pártemberek hordájával, gátlástalan kapzsi holdudvarral, és ez csak egy kis szeglete annak a borzalomnak ami a mára már letagadott "forradalom" után jött.

ennél bárki, ismétlem, bárki jobb lenne elmúlt 25-30 évből, pedig a szinte piszkosul alcsonyan van.

és igen, ezt a gátlástalan, lelketlen geciládát soha többet, mert ennél már nincsen semmi lentebb.
de te ezt nem látod, te szerinted a ballib rezsim az kb az orbán rezsim, mert pár hónapja úgy basztak ki a vincentről ahogy, ahol nagyjából bekalibráltad a személyiségedet azzal az idétlen, méltetlan infantilis toporzékolással, amit ott levertél.
akkor még csak sajnáltalak. most már undorodom tőled.

Virág et. 2013.09.19. 12:02:26

@Magánvéleményem: Akkor Bayer is relativizál?

Egyébként olvasd el a Tóta cikket. A relativizálás épp ellenkező előjellel működik: Zuschlagot mosdatja azzal, hogy Simicskához hasonlítja, hanem fordítva, Simicskát és a többieket hozza egy szintre egy elítélt bűnözővel.

Azt írja, hogy ZJ jól érezné magát most, mert ma már nem kéne elvinnie a balhét. Ebből maroznak a nagy vincent és minden baloldali dolog ellen folytatott bosszúháborúja miatt az jön le, hogy mosdatja. Mindenki másnak meg az, hogy most olyan világot élünk, ahol az ilyen bűnözők nemhogy büntetést, hanem tisztséget kapnak. És ebből nem az következik, hogy ZJ ártatlanul ült vagy hogy amit csinált, az morálisan elfogadható lenne. (Ez lenne a mosdatás.) Az a Bayer cikkből jön, hogy nem is ő volt, hanem a Gyurcsány, ő csak a balek volt. Konkrétan benne van.

lyken 2013.09.19. 12:03:48

@maroz: "Ez egyike a kiirthatatlan, megingathatatlan ballib mítoszoknak."

Meg tudnád mutatni azt a 2010 tavaszi nagycikket amiben leleplezték a programjukat? Mert én semmi konkrétat nem olvastam tőlük akkoriban, csak lózungokat. Sőt, továbbmegyek, a további két évben is tartózkodtak ezektől. Számokat az első két évben nem lehetett látni, csak a "sereghajtóból éllovas" típusú gyurkaféle beszámolókat meg a tündérmese ígéreteket. Ezeket ballib mítosznak titulálni nem szép dolog.

maroz 2013.09.19. 12:06:36

@ATCG: Van neked fogalmad arról, hogy fiatalon én is mennyi hülyeséget csináltam? ;)

Orbán hitelesen végigcsinált egy konzervatív fordulatot. Nem most, hanem 1994-től. Nagyon, de nagyon jó téma lenne körüljárni, hogy miért is kellett neki elhagynia a liberális oldalt. Hogy milyen frusztrációk mozgatták, és hogy azokat kitől szenvedte el. Én ma már ebből elég sok mindent meg tudtam érteni, és ezért nekem végső soron hálásnak kéne lennem az elitem azon szűk szegmensének, aki ezt számomra lehetővé tette azzal, hogy aljasul kibaszott velem. Már fogalmazom is a köszönőlevelet Jótündérnek, ami persze nem igaz, de abban semmi irónia nincs, hogy én ma már kifejezetten hálás vagyok neki azért, amit tett.

Szóval Orbán közel húsz évvel ezelőtt megcsinálta azt a bizonyos fordulatot, és azóta is sikerült megőriznie a hitelességét a választói előtt. És ez roppant fontos, különösen olyan értékek esetében, amelyekhez az emberek leginkább érzelmileg viszonyulnak. Ad analogiam: a Makovecz-rajongók szerintem igen sok mindent meg tudnának egy kedvenc építészüknek bocsátani, ha lop, csal, hazudik az még elnézhető, tán még egy kis óvatos kecskebaszás is, de ha egyszer, egyetlenegyszer merne egy kocka tömegű, betonból-acélból-üvegből megálmodott, minimalista épületet tervezni tornyocskák, csöcsöcskék, szakrális izémizék nélkül, annak annyi lenne.

"Ezt hallva már elmegy a kedvünk a Jánosról való beszélgetéstől"

Így van, nekünk pont ezért kellett volna már tizenévvel ezelőtt beszélnünk Jánosról. Lesz itt rend!, mondtuk akkor és besöpörtük a szart a szőnyeg alá. Miközben illett volna tudnunk, hogy a szar a szőnyeg alatt is szar marad, és eljön az az idő, amikor már nem lehet minden újabb szart besöpörni, sőt, a már oda száműzöttek is kimásznak. Ebből a hibánkból kéne tanulnunk, és figyelni arra, hogy többé ne kövessük el.

nósumifan 2013.09.19. 12:06:42

@ATCG:
...és közben következetesen "zúslágnak" hívja "cúslág" helyett...
De nem ám humorból!
Eddig terjed az intelligenciája...

Ez a rész kimaradt a tananyagból a "habonyárpi szóvivő akadémián"...

maroz 2013.09.19. 12:09:26

@Virág et.: Próbáld meg ezt akkor analógiásan kiterjeszteni.

Mondd el valamelyik etalon ballib blogon/fészbúkon/kocsmában/mindegyhogyhol, hogy igen, a nácik is öltek embereket, többek között zsidókat, de hát a komcsik ennél sokkal többet öltek, és ha a nácizmus kegyetlenségeiről akarunk beszélni, akkor inkább beszéljünk a komcsikról.

Mondd el, és gyere vissza, meséld el, hogy mit kaptál az arcodra. :)

nem várt fordulat 2013.09.19. 12:12:31

@Melchi Zadok: +1, azt hiszem szépen összefoglaltad pár millió magyar ember érzéseit.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.19. 12:12:48

@maroz: ezt címezhetted volna neki is:
Republic Forever! 2013.09.19. 12:00:04

maroz 2013.09.19. 12:15:40

@nósumifan: Szar lesz nekünk a következő három-négy ciklusban néznünk a masszív jobboldali többséget, és azt, hogy Orbánt egyre többen nem csak hogy el fogják fogadni, hanem afféle Kádár-epigonként még szeretni is fogják!

De hát ha ez téged annyira nem zavar, akkor vedd úgy, hogy nem is szóltam hozzád. Engem eléggé zavar, és nem is nagyon tudok mit tenni ellene, így ne vedd tőlem rossz néven, hogy irtózatosan haragszom azokra, akik miatt ide jutottunk.

Virág et. 2013.09.19. 12:16:35

@maroz: Nácik és komcsik az egy kategória a piti politikus bűnözőkkel? Tényleg véralgebrázni kell?

Egyébként amit leírsz, az kb naponta hangzik el jobboldali fórumokon és havonta a parlamentben valamelyik kormánypárti képviselő szájából.

Ettől még nem mosdatja Tóta ZJ-t.

lobaszopiatej 2013.09.19. 12:18:23

Végülis: ha cucu lopott, Simicska miért ne tehetné ???

Idióták országában ez a logika.

maroz 2013.09.19. 12:20:54

@Republic Forever!: Engem hiába kóstolgacc. Eriggy a Vincentblogra, keresd Jótündért, ők és ő az, aki hosszú éveket rászánva az életéből tanítgatta a honi netpolgárokat nácizni, tőle kérj eligazítást, de most jut eszembe, hogy ma már Zushlag János is elérhető, és ha valaki tud a holokausztról hitelesen beszélni ebben az országban, az csak a Cuslág lehet.

nem várt fordulat 2013.09.19. 12:22:16

@maroz: beszéljünk a komcsikról. ma a legnagyobb kommunista eszméket valló párt a fidesz, ezt nem lehet vitatni.

a dolgozókat közmunkássá transzformálja, a piacgazdaságot felszámolja, a bankrendszert szétveri, államosít ahol tud, az élet minden területén beleszól az emberek magánéletébe, és a rezsi lakossági fórum kapcsán kiderül, hogy aki nem "párrtag" (most még nem így hívják), az be sem teheti a lábát.

egyéb iránt, te valami nagy nyelvújítónak képzelheted magad, és biztosan azt hiszed, hogy ha minden második szavad a ballib ennek a kis szánalmas blognak valahol az internet egyik eldugott sarkában a hasábjain, ami szerintem puszta véletlen lehet, hogy index címlap lett, akkor az majd a saját értelmezésed szerint bekerül a köznyelvbe, hát tévedsz.

mert ha megpróbálom lehántani a negatív felhangokat a szóról, azt a lenézést, undort, amilyen kontextusban használod, akkor ha kicsit megerőltetem magam:

balliberális az, aki a baloldali értékek mentén látja a világot, (ilyen pl. a szolidaritás), és liberális (aka szabados) gondolkodású.

vagyis, amit te leírtál mint "ballib" definíció, az nem más, mint a saját frusztráltságod az MSZP/SZDSZ kormányzása idejéből szerzett tapasztalatod alapján.

szerintem hagyd a politikát, de főleg a bloggolást, keress magadnak egy társat, járjatok sokat kirándulni, kézműves táborokba, és olvass sokat, mert úgy látom, neked ez valahogy kimaradt a gyerekkorodból.

nósumifan 2013.09.19. 12:26:58

@maroz:
Azt hiszem, ezt a válasznak álcázott sefüle-sefarka szógyűjteményt még te sem érted.
Fejtsd ki lécci bővebben, hátha bennem van a hiba...

Orbán "növekvő" népszerűségét te hol látod? Melyik grafikonban?
Ha így lenne, az téged miért zavar? Legalább eltűnnének kedvenc "ballibjeid"!
És akkor most kikre is haragszol?

nósumifan 2013.09.19. 12:36:53

@Melchi Zadok:
Bingó!
Összefoglaltad, ahogy kell!
Egyetértek!

maroz 2013.09.19. 12:38:55

@Melchi Zadok: Csak a gazdasági maffiával lett tele a tököd? Nekem speciel inkább az értelmiségi elitjükkel.

(Néhány kommenttel feljebb egy kedves olvasónk kérésére kifejtettem, hogy mit értek ballib alatt. Na várj, linkelem, hogy ne kelljen keresgélj: @maroz: Picit feljebb azt is megírtam, hogy ma már őszinte hálát érzek azért, amiért a kedves elitem még a blogomról is kirúgott, mert ha ez nincs, akkor talán nem lettem volna képes annyira eltávolodni a ballibtől, hogy idővel képes legyek elfogulatlanul is látni őket. Ma már nem bánom, sőt, kifejezetten örülök annak, hogy kirúgtak, ma már csak a módja és a körülményei miatt van bennem egy kis harag, de lassan azt is kiszorítja a szánalom.)

A demokráciáról mi jó eséllyel ugyanazért nem fogunk tudni érdemben beszélgetni, amiért Vitéz Kőbányai Világos kollégával sem. Nincsenek közösen elfogadott fogalmaink, nincs egy mindkettőnk által használható diskurzuskeret, így esélyünk sincs a párbeszédre. Nekem az a véleményem, hogy a fidesz demokráciafelfogása sokkal korrektebb, mint a ballibé. De ezt sajnos a fentiek miatt úgysem tudnám kifejteni neked, így maradjunk annyiban, hogy megemlítettem, aztán teszed, ahová akarod. :)

A többit hagynám, amiket felsorolsz az mind-mind a ballib véleményvezérek másodlagos frissességű toposzai.

"akkor még csak sajnáltalak. most már undorodom tőled."
Nekem veled semmi bajom, hiszen azt se tudom rólad, hogy ki vagy. Nem tudom rólad, hogy része lennél az elitnek, se a pártpolitikainak, se az értelmiséginek, mint ahogyan én sem vagyok az, és súlyos hiba lenne, ha rád haragudnék azért, ahogyan gondolkozol a köz állapottyáról. Hibát követtem el, amikor azon a másik blogon az ilyen Incze-szerű nickekre haragudtam, és amikor nekik durván beszóltam, mert ők nem igazán felelősek azért, hogy mindenféle komolyabb kritika nélkül zsigerből továbbmondják azt, amit a véleményvezéreik a szájukba adtak. Hiba rájuk haragudni, és ha már az embernek haragudni támad kedve, akkor inkább az elitre, a pártpolitikaira, az értelmiségire - de külön megemlíthetném még a tudományos elitet is - haragudjon, azokra, akik az Inczéknek a szájába pakolták a véleményét.

Szóval undorodj, engem nem zavar. Megfigyeltem, hogy kicsiny hazánkban csak addig kedvelik az embert, amíg azt mondja, amit a hallgatósága tőle elvár. Ha már nem, akkor undorodnak tőle. Na jó, ne túlozzunk, ez egy általános emberi jelenség, koránt sem Magyarország-specifikus. Ha megérti az ember, akkor te azt el sem hiszed, hogy mennyire könnyű a továbbiakban együtt élni vele. :)

maroz 2013.09.19. 12:43:12

@lyken: Aki úgy kezdi, hogy "meg tudnád mutatni?" az tapasztalataim szerint valójában azt mondja: "Mondhatsz te nekem bármit, azt úgyse hiszem el!" :)

Minek beszélgetünk, ha te úgy láttál már eleve hozzá, hogy úgysem érdekel az, amit én mondok? Le akarsz győzni?? Miben??? Minek???? :))))

maroz 2013.09.19. 12:51:35

@smartdrive: Ez egy tökéletes komment. Pont azt mondja el, amit a többiek is gondolnak, de a lehető legtakarékosabb módon. Gratula! :))))

burakefendi 2013.09.19. 12:53:56

Cuslág hibája (már ha a morális kérdéseket kivesszük a képletből) szerintem az volt, hogy a sötét kis ügyeit nem volt képes kellő diszkrécióval és eleganciával intézni, ezért a korrupciós hálózat, amely lényegében az egész politikai elit, magára hagyta.

Gazz 2013.09.19. 12:54:17

kedves maroz!
azt gondolom megérne pár karcos mondatot az is, hogy Bayer hogy reagálta le a kiszabadulást.
Neki ugye az volt fontos az egész zuschlag ügyből, hogy a pártja nem védte meg az eltévelyedett bárányt.
Na ez az, ami igazán undorító reakció.

fists 2013.09.19. 12:54:55

@OkoskaTo:rp: Hát okoskának tényleg csak törp vagy. Nézd már meg a dátumot, amikor cuslágot eljárás alá vonták. Akkor ki vezérelte a zigazságszolgáltatást kézzel? Hát nem a zorbán :)

maroz 2013.09.19. 13:00:38

@nósumifan: Az van, hogy akarom-nemakarom havonta jön egy blogketrec, ami idevonz pár órára néhány netharcost, aztán úgy tűnnek el innen, mint akik soha nem is jártak itt.

Én meg itt inkább beszélgetni szeretnék. A magam módján. A netharcosok nem igazán érdekelnek. Ha tényleg érdekel az, amit a világról gondolok, ha tényleg kíváncsi vagy a meglátásaimra, a valóságmagyarázataimra, akkor nézz vissza máskor is, próbáld meg megérteni a gondolkodásomat, próbálj meg úgy beszélgetni velem, hogy figyelembe veszed azt a pár apró elvárást, amit a beszélgetőtársaimmal szemben támasztok. Ha mindehhez nincs kedved, akkor köszönöm a rövid látogatást, találkozzunk megint egy hónap múlva, ha újból kiraknak a trollmadzagra. :)

Virág et. 2013.09.19. 13:04:53

@fists: A kézivezérlés abban a kommentben nem a múltra, hanem a jelenre vonatkozik. Csak szólok.

maroz 2013.09.19. 13:05:04

@Gazz: El szoktam itt mondani, hogy engem Bayer és a jobboldal annyira nagyon nem érdekel, ugyanis én rájuk soha nem szavaztam, sem az értelmiségi elitjüket semmiféle módon nem támogattam.

Bayer legyen a jobboldal problémája, dolgozzák fel ők, ahogyan akarják, vagy ahogyan tudják.

Én a ballibet támogattam, beléjük pakoltam a bizalmamat, és ők azok, akik ezzel visszaéltek, így már rossz néven ne vedd tőlem, de inkább azokra haragszom, akikkel volt közös dolgom és átalbasztak rendesen.

P.Freddy 2013.09.19. 13:07:26

Beszéljünk Jánosokról :)

Mi a különbség Zuschlag és Lázár János között?

1. egyrészt 499,93 milliárd forint
2. másrész Zuschlag már letöltötte :)

ATCG 2013.09.19. 13:09:49

@maroz: OV a konzervatív fordulata előtt is jobboldali volt, jobboldali liberális, olyan, mint hajdanán Eötvös József.

Jó a Makovecz-rajongók példád. De létezik ennek világhírű ellenpéldája is. Corbusierről és az ő rajongóiról:
Amikor felépült Ronchamp kápolnája (Chapelle Notre-Dame-du-Haut de Ronchamp, 1954) addigi rajongói elszörnyedtek, és árulást kiáltottak, mert az épület előzmény nélküli a mesternél; addigi bírálóit pedig magával ragadta a kicsi kápolna.

OV-nek és a hajdani Fidesznek (sem akkor sem a fordulat után nem szavaztam rájuk, de jónéhány gondolatuk tetszett) nem tudom megbocsátani, hogy sutba dobták a modern Magyarország megteremtésének a lehetőségét.

nósumifan 2013.09.19. 13:10:35

@maroz:
Tehát nincs válasz.
Köszönöm, ez is egy válasz.
A veled való bármilyen beszélgetés vélhetően katartikus élményéről ezek után köszönettel lemondok.

Azt hiszem, neki van igaza:
karacsi_maci 2013.09.19. 12:22:16
"szerintem hagyd a politikát, de főleg a bloggolást, keress magadnak egy társat, járjatok sokat kirándulni, kézműves táborokba, és olvass sokat, mert úgy látom, neked ez valahogy kimaradt a gyerekkorodból."

maroz 2013.09.19. 13:22:20

@ATCG: Hát, a fene tudja, én '90-ben ismertem meg őt és ma nagyon úgy emlékszem, hogy akkor is egy olyan alaknak tűnt, aki annyira pragmatikus, hogy ilyen ideolóigiai oldalizék őt nem különösebben zavarják. Persze könnyen meglehet, hogy ez egy hamis emlék, hogy akkor nem gondoltam én semmi ilyesmit, hanem csak a mai véleményemet vetítem vissza.

Tudod, az a vicces, hogy a ballib ugyan elhitette magáról, hogy számára hűdemennyire fontos a modern Magyarország, de valójában a ballib révén egy baszásnyival közelebb hozzá nem jutottunk, sőt. Sőt, inkább oda jutottunk, hogy ma a legtöbb olyan érték szitokszó lett, ami a modern Magyarország megteremtése szempontjából fontos. Lejáratták azt, amit képviseltek. Erről szólna Cuslág János. Ez az, amiről beszélnünk kéne. Helyette mit látsz?

Fillérre pont azt, amit a posztban is előrejeleztem: idejönnek a kommentelők és fideszeznek, Orbánoznak, felmondják a balliberális véleményvezérek által a szájukba pakolt szöveget. Csak hogy ne kelljen a Jánosról beszélni. :)

Amúgy meg a modern Magyarországot nem a pártpolitikusok fogják megteremteni, ne rájuk figyeljünk mi, hanem inkább az ilyesmikre:

www.hugbc.hu/greenwalk

sötéthülye.tahóbarom 2013.09.19. 13:53:14

@maroz: Ja, értem. Asszem. Ez esetben viszont elég félreérthetőre sikerült a poszt. Tök úgy hangzik, mintha el akarnád hallgatni a Fidesz dolgait, és inkább a zelmúttnyócévre koncentrálni még mindig, miközben, ha jól értem, te inkább arról szeretnél beszélni, hogy miért nincs még egy ennyire gáz kormánynak se értékelhető ellenzéke. Ebben az értelemben Jánost tényleg meg lehet említeni, de szerintem egy egész posztot akkor sem ér, és azt sem látom még mindig, hogy Tóta hol akarná kimosdatni.

ATCG 2013.09.19. 13:53:26

@maroz: Igazad van, hogy a másik oldal is felelős.
De OV is modern Magyarországot akart akár pragmatikus, akár ideológiai szempontok játszottak nagyobb szerepet az akkori gondolkodásában.
Annak idején mintha nem lett volna annyira a jelképek és az értékek szabadságharcosa, bár a Nagy Imre temetésen elhangzott hasonlata - arról kik fekszenek a koporsóban - erős érzelmi töltésű jelkép volt.
Ugyanakkor a Fidesz frakció vonult ki az ülésteremből a koronával kapcsolatos sületlenségek idején.

Jó, ne figyeljünk a pártokra, a "politikai osztályunkra", tegye mindenki a saját dolgát és talán valami olyasmi sül majd ki belőle, mint a
"Magyar vándor" c. film nyitó és zárójelenete:
1./ Nyitójelenet: A vezérek lóra kapva elordítják magukat: Utánam! És a képkockákon látszik, hogy fordítva ülnek a vágtató lovon, a nép pedig egyre távolodik tőlük.
2./ Zárójelenet: A vezérek lábukat lógázva pihennek a Gellérthegy tetején, miután jókora késéssel megérkeztek, és csodálkozva mondogatják:
-Ezek nélkülünk is ideértek és felépítettek egy országot.

Köszönöm az építészeti linket.

maroz 2013.09.19. 14:15:59

@sötéthülye.tahóbarom: De hát leírtam, hogy hol: Zushlag kijön a böriből, lehet tudni, hogy téma lesz, tehát a pártemberek nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy a közvélemény rájuk figyelő része ne úgy beszéljen róla, ahogyan azt kell.

A fidesz értelemszerűen rá akarja tolni Cuslágot a ballibre, míg a ballib egy kis, amúgy általa hosszú éveken keresztül megköpdösött relativizálással arra akarja előhangolni az övéit, hogy oké, Cuslág nem pont nutella, de hát a fidesz meg a zorbán! És ebből a ballib drukker már tudni is fogja, hogy neki mit kell mondania, ha Cuslág szóba kerül: -Beszéljünk inkább a fideszről és Orbánról!

A poszt valójában arról szól, ahogyan a véleményvezérek nálunk működnek. Nincs arcuk, nincs jellemük, nincsenek értékeik, azért a bizonyos tíz deka párizsiért no meg azért, hogy magukat kurvafontos embereknek lássák a legyet is hajlandóak megbaszni röptében.

Nézd meg ezt a gusztustalan fasz Tótát miket mondott 2008-ban, Gyurcsány zsoldjában:

www.youtube.com/watch?v=TJJ28OSQlpg

Büfé-ruhatár, túl sok a "rossz" diploma, túl sok a jogász és a politológus, mérnököket, programozókat kéne inkább képezni, kevesebb tanárt kéne képezni, és aki mégis ilyesmit akar tanulni, az fizessen. És amikor Orbán valóra is váltotta mindazt, amiről ez a demagóg fasz pofázott mit csinált? Megírta jó kis publiban, hogy no, emberek, de hát nem is olyan rossz ez az Orbán, lám, pont azt csinálta, amiről én 2008-ban pofáztam? Meg az apja faszát.

És ezzel a ballibnek nincs semmi komolyabb baja. Az értelmiségi elitünk egyik, a semminél mégiscsak egy picivel ismertebb aktora Gyurcsány zsoldjában otromba demagóg és ráadásul tényszerűen hazug propagandát nyomat, aztán pár évre rá diktátorozza és szarozza azokat, akik komolyan is vették azt, amit ő pofázott és megvalósították a 2008-as elképzeléseit. Ilyen a mi értelmiségi elitünk. Kicsit barna, kicsit szarszagú, de legalább a miénk.

lyken 2013.09.19. 14:25:14

@maroz: "De hol láttad te azt, hogy mindent lehet?"

Mai példa: index.hu/kultur/2013/09/19/miniszteri_parancsra_maganszemelyekhez_is_kerulhetnek_mutargyak/

„Mire a miniszterelnök állítólag megkérdezte Balog Zoltánt, az illetékes minisztert, hogy kié is ezek a kulturális javak: az államé vagy a múzeumigazgatóké? Balog miniszter nem tudott mást mondani: természetesen az államé. És ezzel a dolog el is dőlt”

Valljuk be, hogy a keresztényi magatartástól igen távol áll. Ez kb olyan, mintha a Pápa írná a bibliát, ahogy épp kényelmes neki.

maroz 2013.09.19. 14:27:28

@ATCG: Igen, valami ilyesmire gondolok én is. Estreházyt szoktam idézgetni, többnyire pontatlanul: "Jót akartak az országnak. Pedig a jót az országnak kell akarnia."

Időnként odafigyelek az évfolyamtársaid diskurzusaira és elborzadok attól a súlyos nihilizmustól, ami belőlük árad. Már huszonévesen csak a túlélésre, a megúszásra játszanak, nincsenek céljaik, ábrándjaik, alig mernek nagyobbat remélni, mint amekkora a mindenkori holnap horizontjába belefér. Nincs ambíciójuk, irtózattal gondolnak bármiféle vállalkozásra, de attól is rettegnek, hogy valami lófasz munkahelyen szaré'-húgyé' húzzák nap, mint nap az igát.

Olyanok ők, mint az elvált szülők gyerekei, és mi vagyunk azok a bizonyos szülők, akik ahelyett, hogy lehetőségeket teremtettünk volna nekik, hogy neveltük, segítettük volna őket ostoba civakodással vettük el a kedvüket a felnőtt élettől. Pedig modern Magyarországot nem lehet úgy építeni, hogy amit egyik generáció nem épít fel estére azt a másik lerombolja reggelre.

feketeesfeher 2013.09.19. 14:33:58

@maroz:
"A Cuslágság nem volt a jobboldalra jellemző."

Dehogynem.
Amit Zuschlag csinált, azt eredetileg egy Szijjártó Péter nevű ifjú fideszes találta ki.
Zuschlag annyival volt csak más - és hülyébb- hogy nem papírozta le rendesen, ahogy illik.

Ugyanez a móka most is megy nagy tételben országosan, gondoljunk csak a CÖF fiktív civilszervezeteire, akik a legotrombább baromságra is kapnak milliókat.

Zuschlag sztoriára építeni egy komplett elméletet a baloldal válságára és a jobboldali populizmus tündöklésére, szerintem méretes tévedés.
Nagyon nem itt van az eb elhantolva.

maroz 2013.09.19. 14:40:50

@lyken: Na igen, de azt azért ne feledd el, hogy miről is beszélünk. Arról beszélünk, hogy a fidesz hitelesen képviseli a saját közönsége előtt az adott közösség számára fontos azon értékeket, amelyekhez könnyű érzelmileg is viszonyulni.

Ezzel szemben te milyen példát hoztál? Megmutattad, hogy az ellenzék meghatározó erejének, az mszp-nek a pártlapja milyen véleményt próbál meg eladni az olvasóinak. Erre én azt mondom, hogy sem Szanyinak sem az őt szolgáló, napi tíz deka párizsival és két zsemlével kifizetett firkászokban nem bízok. És akkor most próbáld meg elképzelni azt, hogy a jobboldal, azon belül is a fidesz törzstámogatói hogyan vélekednek a Népszabadságról, hogy mennyire adnak hitelt annak, amit a Szanyi által a nyakukra ültetett pártkomisszár megírat velük.

Bé is baszna, ha a jobboldali szavazók a keresztényi magatartás megítélésében Szanyiék pártlapjára hagyatkoznának. :))))

Balt 2013.09.19. 14:40:54

Remek poszt, kösz!

"... ennek a mostani ballibnek, a pártjaival és leginkább a Tótákra redukálódott értelmiségi holdudvarával le kell húzódnia a 2014-es budin, bármi áron. Ha a jobboldalnak 110%-os többsége lesz, akkor is."

Egyetértek. Schiffer eléggé nem volt formában (vagy legalábbis nem győzött meg) Ma reggel, de azért valahol örülnék, ha az LMP bejutna (a 110%-on felül). :))

P.Freddy 2013.09.19. 14:42:00

@maroz:

"És amikor Orbán valóra is váltotta mindazt..."

Amikor Orbán ORDÍTVA HAZUDOTT és okádta a szart azért, mert nem ő csinálhat valami jót az országnak, és ezért KÁRT IS HAJLANDÓ volt okozni az országnak (lásd népszavazás), akkor ne izélj már azzal, hogy egy közíró miért nem nyalja ki neki azért, mert hazudozott, rombolt, majd sokkal szarabbul megcsinál valamit, amit sokkal korábban _kellett_ volna, ORBÁN NÉLKÜL sokkal korábban _lehetett_ volna, sokkal jobban megcsinálni.

Pitiánerség. Eközben szétrabolja a paraszt és csürhéje az országot. Talán inkább ezzel van a probléma.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.09.19. 14:43:12

csak a ballibet zavarja az ellenkező vélemény, nem bírnak demokraták lenni, folyton előbújik belőlük a kunbéla

maroz 2013.09.19. 14:45:32

@feketeesfeher: Már az első mondatnál elakadtál, de sebaj, segítek. Így folytatódott a szöveg:

"Az, hogy ne hitelesen képviseljék a választóik számára fontos értékeket. Olyan értékekre gondolok, amelyekkel választásokat lehet nyerni, ha hitelesen képviselik őket. Nem nagyon emlékszem olyasmire, hogy jól pozicionált jobboldali bukott volna bele olyasmibe, mint amibe Cuslág. Nem emlékszem, hogy ifjú jobboldali kamera előtt tette volna nyilvánvalóvá, hogy baszik ő Krisztusra, szarja ő le a kereszténységet, mint Cuslág a ballib toposzt, a humanizmust, aminek nálunk államalkotó része az, ahogyan a holokausztról gondolkodni kell."

Így, a maga teljességében ha lenne róla véleményed, szívesen elolvasnám.

Balt 2013.09.19. 14:47:41

@maroz: "a hávégé onlájn harcipincsijeit például értő kézzel maga Hont András toborozta, nem röstellve összehazudni hetet-havat, megígérni bármit, csak menjenek át a hávégére az általa kiszemelt ballib harciblogok."

Erről lehet tudni vmit bővebben? - mert eléggé nem követem a hvg-t. (Hont - akár mint bukott Fideszes, bár nyilván erős bosszúszomj motiválja - még a normálisabbjának tűnik néha.) :)

Ellenberger Worrluk maga felfedi a kártyáit itt:

"Tóta W.: - Ha a kritikának nincsenek szervezett formái, akkor tényleg kizárólag a „megháglak az anyád hátán” típusú kormánykritika marad.

Riporter: - Hol az a bolond tõkés, aki megvesz vagy felépít egy olyan médiavállalkozást, amely 2014-ig, illetve aztán plusz n-szer négy évig egyetlen hirdetést sem kap majd?

- Szerintem van az a bolond külföldi tõkés. Én leginkább a különadóval sújtottak körében kotorásznék; tudok pár szereplõrõl, aki szívesen alátenne a kormányzatnak. Így zajlott ez Lengyelországban is, ahol a hatalommal ellenérdekelt gazdasági csoportok jelentõs segítséget nyújtottak Tuskéknak Kaczynskiék leváltásában. Itthon sem reménytelen a helyzet, hiszen a kormányzás rossz, amitõl egyre nagyobb az igény az ellenzéki sajtóra. Pusztán az a kérdés, sikerül-e életben tartani azokat a bázisokat, melyekbõl abban a pillanatban, amint a piac megbarátkozik a gondolattal, hogy ezek megbukhatnak, vissza lehet térni. Addig meg védelemre kell berendezkedni.

- Épp most adtok fel egy bázist.

- Én átvezényeltem magam egy másikra. Csapásokat adunk és csapásokat kapunk."

Nos, mint kiderült, ez az orgánum a hvg.

maroz 2013.09.19. 14:49:59

@Balt: Ja, pillanatnyilag talán az LMP az egyedüli, amiből kinőhet valami balközép izé, vagy jobbközép izé, bár az a necces, hogy az ilyen középizé helyeken általában néppártok szoktak táborozni, és azt azért nehéz hinni, hogy az LMP-ből akár még tömegpárt is válhatna. :)

Balt 2013.09.19. 14:52:25

@maroz: Erről is lemaradtam. :) A zindex egyre szarabb, pedig akár jobb is lehetne, miután a "szép" (és jó-, de mindenképp "szabad") madarak kirepültek. :))

Baja érdekes kérdés, ennek - úgy tűnik - tényleg tétje (de legalábbis füstje) lehet.

tip 2013.09.19. 14:53:14

@feketeesfeher: Ott voltam 1998 környékén, egy nagyjából jelentéktelen egyesület képviselőjeként, amikor kiépítették az ifjúsági egyesületeknek szánt állami pénzek elosztására az intézményi struktúrát. A miénkhez hasonló egyesületek projektenként pár százezres támogatásra számíthattak, ha egyáltalán. A nagy pénzek (10-20 milliós nagyságrendben) a nyilvánvalóan (főként jobboldali, de nem csak) pártkötődéssel rendelkező egyesületekhez mentek. Rendszeresek voltak az "egyedi támogatások", tehát pályázati kiírás nélkül kiosztott pénzek is. Pár évvel később tanúja voltam annak is, amikor ebből a struktúrából az addigi (főként jobboldali) embereket kvázi puccsszerűen kitúrták, a 2002-es kormányváltástól nyilván nem függetlenül. Nagyjából addigra megértettük, hogy az egész színjátékban mi (tehát a normális egyesületek) csak díszlet vagyunk, és nem is foglalkoztunk a továbbiakban ezzel.

Balt 2013.09.19. 14:56:10

@maroz: :)) Én is ketrecből találtam ide, de már a múltkori cikknél (valszeg az is ketreces volt) is felfigyeltem a blogra. No hát, csak így tovább! :)

lyken 2013.09.19. 14:56:38

@maroz: Mondom. A te fejedben is van egy bal- meg egy jobboldal, a kettő közt nagy árok, és ennyi az egész ország.

maroz 2013.09.19. 15:05:02

@Balt: Különösebben nem érdekes, úgy 2010 táján (végén? 2011 elején? utána tudnék nézni, de nem lényeges) Hont András elkezdte az ellenzékinek tűnő blogokat fű alatt, ámde elég intenzíven a hvg-online alá szervezni. Ígért hetet-havat, jobb adminfelületet, mint ami a blog.hu-n van, blogszerű, a hvg-től korrekt módon megkülönböztethető megjelenési felületet, bármit, amire az ember rákérdezett megígért.

Páran át is mentek, pont Tóta volt az egyik húzónév és ha jól rémlik, akkor talán Oszkó blogja a másik. Aztán ugye lófasz lett a dologból, nem blog. Ma már csak a hisztérikusan figyelmes olvasó bírja megkülönböztetni a hvg onlájnon a kváziblogos tartalmat a saját írásoktól.

A vicces az egészben az, ahogyan ezt az egészet egy ilyen Hont-szerű értelmiségi elképzeli. Amilyen szerepet magának elgondol, az a szörnyű. Politikai machernek képzeli magát, ellenzéki véleményvezéri fészket organizál, persze mindezt úgy, hogy közben megképezi annak a látszatát, hogy ő civil lenne, valamiféle független médiamunkás. Ő a tipikus példánya a haszontalan idiótáknak. :)

Tóta meg csak szimplán egy, a saját jelentőségébe belehülyült, amúgy tehetséges és jobb sorsra érdemes értelmiségi. Kár érte, kár a tehetségéért.

ATCG 2013.09.19. 15:12:58

@maroz: Azért nem mindegyik olyan "nihilista". Az viszont elszomorító mennyire hiányos az alapvető humán tárgyakban való jártasságuk.
Irodalom, történelem, filozófia és más efféle "emberi lom" keveseket érdekel.
-Hányan olvastak önök közül mostanában szerelmes verset?- kérdezte ősszel az egyik legkreatívabb tanárunk, aki kivitelezést tanítván nem rest, hogy a kötelező irodalmak közé betegye Póta György: A gondolkodás iskolája. című
vagy Csikszentmihályi Mihály kreativitásról írt könyvét (Flow); vagy előadásain a Micimackóból, vagy Hepp Ferenc mesteredző focistáihoz intézett intelmeiből idézni, valahogy így okítja a mester a hallgatóságát: 'Bárhová kerültök is fiaim az életben, bárhogyan is megy majd a sorotok, az lesz a legfájdalmasabb tapasztalatotok, felismerésetek, hogy az elérendő célhoz vezető kemény munkát sohasem lehet elhagyni.'
Más a mai oktatás. Ők természettudományos ismeretekből kapnak sokkal többet, mint mi, szinte már számítógépes ismeretekkel születnek.
A nem nihilista "nagy arcok" közülük pedig elfelejtik, vagy fel sem fogják azt a megszívlelendő intést, hogy a legragyogóbban megtervezett és felépített épület is tulajdonképpen környezetszennyezés.

Balt 2013.09.19. 15:13:16

@Avenar: "A grafikonon is látszik, hogy Gyurcsány beszéde és az azt követő viselkedése tette tönkre a ballib oldalt."

Ez tévedés. A beszéd (ill. a kiszivárogtatása) már csak hab volt a tortán, 2006 nyár végére erősen visszaesett a Gyurcsány-kormány (pártjainak) támogatottsága, alapvetően a kampány és a valóság közötti ellentmondásból eredeztethetően. Az ősz csak "tárgyi" bizonyítékot szolgáltatott, csak azt hozta el, hogy a fentebb citált véleményvezéreknek is kényelmetlenné vált védeni a pozíciót (noha természetesen a maguk módján védték az utolsó centig).

Balt 2013.09.19. 15:16:56

@maroz: Ezexerint aktív szereplője voltál a történetnek? Én csak annyit láttam az egészből, hogy (az amúgy már akkor is Jobbikos) volt kollégám a zsírszerzőt tartotta a legjobb híroldalnak, aztán hipp-hopp, eltűnt, Gavrástul stb.-stül.

Balt 2013.09.19. 15:17:47

@Balt: Mármint maga az oldal tűnt el (pontosabban átalakult hvg-házibloggá), nem a kollégám. :)

feketeesfeher 2013.09.19. 15:22:40

@maroz:
Nem ragadtam le az első mondatnál, csak mivel azt gondolom, hogy maga a kiindulópont helytelen, nem akartam még tovább ragozni.

De ha már rákérdeztél.
A fidesz a sikeres korszakában pont hogy lemondott az értékek képviseletéről. Pont ettől lett sikeres, hogy gátlástalanul mondta az ellenkezőjét annak, amit tegnap mondott.
A fidesz sosem nyert azzal választást, hogy bármilyen értéket hitelesen képviselt volna.
De ha ez szerinted nem igaz, cáfolj meg tényekkel.

Még mindíg tartom magam ahhoz, hogy "cuslágból" semmit nem lehet levezetni.Illetve semmi nagyívűt.
Maximum azt, hogy minden mutyit le kell papírozni, mert különben könnyen bukta lesz a vége, és a védhetetlent senki nem fogja megvédeni.
Ezek politikai játszmák, nem erkölcsiek.

A "cuslágban" egyszerűen nincs annyi, mint amennyit te tulajdonítasz neki. Abba meg szerintem teljesen fölösleges belekötni, hogy az, amit Zuschlag csinált kicsiben, az ma iparszerűen működik, mert az meg igaz.
Ez nem menti Zusit egy hangyafasznyit sem, de tényként mindenképpen megállapítható.

A jelenlegi baloldali válságnak egészen más okai vannak. Ha már megszemélyesíteni kéne, akkor inkább Puch Lászlót kéne elővenni.

maroz 2013.09.19. 15:30:43

@lyken: A napokban olvastam egy elemzést arról, hogy a pártok törzsszavazói csak és kizárólag a saját kommunikációs hálózatukról táplálkoznak. Hogy mára már szinte semmi "átolvasás" nincs. És hogy előtte is inkább az volt a jellemző, hogy a baloldal olvasgatott bele a jobboldal médiumába, míg fordítva nem.

Nagyon nehezen tudnálak abban a meggyőződésben követni téged, hogy a jobboldaliak, tehát azok, akikre Orbán támaszkodik tényleg a Népszabadság írása alapján ébrednének rá arra, hogy a fidesz nem képviseli hitelesen a keresztény értékeket.

És mindez független attól, hogy az én fejemben mi hány részre van osztva. Amúgy a jobb-bal felosztás időbeni alakulásáról mutatnék neked egy grafikont:

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/baljobb.jpg

Láthatod, hogy még úgy 2007-ig volt közép bár a baloldal már erősen erodálódni látszott, de 2010-re gyakorlatilag annyira jobbra csúszott minden, hogy sámlit kell a grafikon jobb sarka alá pakolni, különben eldől. És nem, ez a grafikon úgyszintén nem csak az én fejemben létezik, mint ahogyan a 2010-es választások eredménye sem és a 2006 óta mért választói attitűdök sem, hanem biza ez a valóság egy nagyon nem figyelmen kívül hagyható szelete. :)

maroz 2013.09.19. 15:34:44

@Balt: Ja, megkaptam én is a behívóparancsot. :)

maroz 2013.09.19. 15:57:07

@feketeesfeher: Miért cáfolnálak? Illetve: hogyan? Szerintem még csak nem is beszélünk egy nyelvet.

Ahhoz, hogy köztünk ki tudjon alakulni valami épeszűbb diskurzus előtte hetekig kéne dolgoznunk közösen azon, hogy legyenek közösen elfogadott fogalmaink. Olyanok, amelyeken mindketten úgy nagyvonalakban ugyanazt értjük.

Amikor például én azt írom, hogy "érték", akkor ezt nem valamiféle melléknévként használom, tehát nem abban az értelemben, hogy "értékes dolog", hanem a közelfogadott társadalomtudományi jelentése szerint: értékek azok a tartós attitűdök, amelyek csak hosszú idő alatt szoknak megváltozni. Ha tehát sikerülne eljutnunk oda, hogy mindketten ugyanilyen (ismétlem, a társtudok által közelfogadott és mondhatni kanonizált) jelentéstartalommal használnánk az "érték"-et, akkor már vége is lenne köztünk ennek a vitának, mert ebben az esetben magad is látnád, hogy bizony, a jobboldal és pláne annak az orbáni része pont hogy a jobboldal számára tipikusan fontosabb értékek állami terjesztésének az ígéretével szerzett kétharmadot. És, lássuk be, tartotta is magát ehhez az ígéretéhez, de hát nehogy már ezt is bizonygatnom kéne, amikor ettől harangoz a teljes ballib. :)

Cuslág amúgy Puch Lászlónak következménye, és próbáld már meg megérteni, hogy nekem nem azzal van bajom, hogy Cuslág lopott, mert ez még nem lenne érdemi, bármit is magyarázó differencia, hiszen abban megegyezhetünk, hogy lopni mindegyik lop. Cuslág azzal kúrta el durván, hogy rajta keresztül megláthattuk azt, hogy a ballib valójában hogyan is viszonyul az általa permanensen fontosnak mondott értékekhez. Plusz ugye amit közben nem csináltak meg, például az, hogy nem építettek ki maguknak egy jól működő utánpótlás-kinevelő rendszert, nem építtek informális kommunikációs hálózatot, nem alakítottak ki jól működő kapcsolatot a civil szférával. Miközben a fidesz mindezt megcsinálta, és ismétlem, közben a jobboldali értékek iránt elkötelezettek szemében hiteles tudott maradni.

maroz 2013.09.19. 16:30:13

@nósumifan: Ez azért még megér egy misét, pláne így, hogy elmúlt a fejünk fölül a trollmadzag réme:

"Nos, én nem azt kívánom, hogy pusztuljon. Ezt a nemes gondolatot meghagyom a műbloggernek. Mert neki szüksége van arra, hogy behívja azokat, akik azonnal elkezdenek zsidózni, komcsizni. (Meg is érkeztek...)"

Igen, ez egy ilyen ország, elég sokan zsidóznak és persze nem kevesen komcsiznak is. Mit tehetnék én, a tajvani fröccsöntött műblogger?

Amikor még igazi blogger voltam, az elitkém tanítását követve kizártam őket. Náciztam én is lelkesen, most képzeld el. Azt hittem ugyanis, hogy ez megoldana bármit is, és azért hittem ezt, mert az elitem ezt dumálta bele a fejembe.

De aztán meg kellett látnom azt, hogy a kizárás, a kirekesztés az ég világon semmit meg nem old. Sőt. Ekkor azt kezdtem el javasolni, hogy hagyjuk abba a kirekesztést, és próbáljuk meg kideríteni, felfogni, megérteni, hogy akik zsidóznak, cigányoznak, komcsiznak azok miért is teszik ezt. És ha már érteni véljük, akkor ne a kirekesztésre, hanem valamiféle párbeszédre törekedjünk velük, keressünk közösen valamiféle olyan kompromisszumot, ami egy élhetőbb országot teremt mindenki számára.

Na, ettől én náci lettem, kibaszattam a Valódi Blogger státuszomból és mára már csak ilyen szánalmas kis műblogger lettem, távol az én kedves elitkémtől, és akkor most így hogyan tovább?

Igen, én egyáltalán nem bánom, ha ide olyanok is jönnek, akiknek nincs túl jó véleményük a zsidókról, a cigányokról, a liberálisokról, a komcsikról, a buzikról, etc. Azért nem bánom, mert így legalább megismerhetem azt, hogy ők hogyan gondolkodnak, és legalább láthatóvá válik, hogy igenis vannak emberek ebben az országban, akik úgy gondolkodnak, ahogyan.

Valamint arra is megteremtem a lehetőséget, hogy akit zavar, hogy ezek az emberek úgy gondolkodnak, ahogyan meggyőzhessék őket, hogy ne gondolkodjanak úgy, hanem máshogyan. Lássuk, hogyan boldogulnak ezzel az embert próbáló kihívással. Lássuk, hogyan tudja őket ebben segíteni az elitjük.

A napokban itt járt egy ember, aki egyrészt a ballib értelmiségi elit másrészt a hazai zsidóság egyik ismertebb alakja. Idejött, lebaszott, majd szokásához híven el is tűnt, pedig én még megkérdeztem volna tőle, hogy kedves elitem, miben és hogyan is próbáltál meg te engem segíteni abban a küzdelmemben, hogy szót értsek azokkal is, akik ma elég nagy indulattal zsidóznak, cigányoznak, satöbbiznek? Igen, én egy porbafingó műblogger vagyok, és pont ezért fordultam az elitemhez, mert az én tudásom nudli, nekem igenis szükségem lenne az elitem segítségére, erre fel jön és lebasz. De hogy mit kéne csináljak, hogyan kéne kommunikálnom azokkal, akik zsidóznak, etc, no, erre aztán tőle kurvára semmi segítséget nem kaptam.

Pedig még a könyvét is megvettem, bárikor be tudom mutatni, itt van a könyvespolcomon, a kezem ügyében. 2900 forintot fizettem érte és cserébe még egy (több) lebaszást is kaptam. Bassza meg, már megint a zsidók jártak jól!

salamander 2013.09.19. 19:01:09

Szerintem a Zuschlag ügy maga a "iustizmord". Mintha a laikus közvéleménynek több jogérzéke lenne néha mint egyes bíróságok bírói tanácsának. Itt is tudható, hogy a "kis paraszt", csupán takarta a nagyfiúkat, akik előbb azt ígérték, hogy megvédik, aztán hogy ha leüli a dolgot akkor megjutalmazzák.

Hogy ne legyenek illúziói senkinek mondhatjuk, hogy a Gyurcsány Mesterházy, Varjú, Vadai, Hagyó és az SZDSZ akiket a liberális Vitányi féle társaság hozott erősített fel úgymond az MSZP-n belül. Ezek gátlástalanok, szélhámosok loptak csaltak folyamatosan ahol csak tudtak. A végén már a látszatra sem figyeltek, mert elhitték a "főnöknek", hogy ez így helyes és ezt lehet sőt kell tenni. Ebből bűnszervezetből csak egyes részeket sikerült felgöngyölíteni, mert például a Cusi nem lett "pentító" és nem énekelt így a nagy szemetek időlegesen megúszták... Most nagyképűen mosolyogva kijött, mert abban bízik a kis tróger, hogy jótett helyébe megkapja a beígért jutalmat. Reméljük a titkosszolgálatok nem tévesztik szem elől, s remélem lassan az ügyészség is nekikezd és a valódi nagy hatalmú politikai bűnözőkre is ráragad mint egy buldog, s nem engedi ki őket a kezéből. Persze egy szépen felépített vádirathoz pontos, átfogó, részletes és precíz nyomozás is szükséges, mert enélkül nem működik az igazságszolgáltatás sem.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.19. 19:08:01

Érdekes poszt és kommentek.

Tóta szerintem sem mosdatta Zuschlagot, hanem - ami nem ugyanaz - a Fideszt szidta. A poszt viszont nem erről szól, ez csak egy félresikerült mellékszál. A poszt lényege az, hogy ami most van, azért bizony a ballib oldal is masszívan felelős, és orbánozás helyett (vagy, teszem hozzá, mellett) nem ártana magába szállnia. Aki a "mosdatta-e" kérdésén vitatkozik, az a mellékszálon vitatkozik.

Azért úgy látom, a ballib kommentelők értették a poszt lényegét is, és nekiestek az "áruló" maroznak, pedig ő a lelke mélyén ma is ballib - de hát az eretneket mindenhol jobban gyűlölik, mint a pogányt.

Melchi Zadok 2013.09.19. 19:36:14

@maroz: sok sikert kívánok neked az új barátaidhoz, fényes perspektíva áll előtted, talán egyszer még lehetsz egy bayer-a-like klón is. sőt, ki tudja, lehet, hogy a gazdi egyszer majd megsimogatja a buksidat.

buta_lúd (törölt) 2013.09.19. 19:54:26

@maroz: De visszakerültél, nem?
Persze ezt is lehet, sőt még én is tudom konspirációsan magyarázni. :)

maroz 2013.09.19. 20:01:01

@buta_lúd: Vissza, de csak másnap. :)

(Tippem: olyan szerkesztő vette át a szolgálatot, aki egy egészen picit<---eufémia! utálja Tótát és emiatt boldogan rakta ki a posztom.)

feketeesfeher 2013.09.19. 20:10:44

@maroz:

Akkor az "érték" alatt ugyanazt értjük társadalomtudományi értelemben.
Én azt állítottam, hogy a fidesz maximum jól sasszézott "értékről értékre", azaz kaméleon voltából fakadóan el tudta hitetni az emberekkel, hogy ő most mégis inkább tölgyfa.
A 2010-es kétharmados győzelem meg sokmindennek volt köszönhető, de annak semmiképp sem, hogy a fidesz oly hitelesen tudná képviselni a jobboldali toposzokat.
A fidesz azért kapott kétharmadot, mert nem látszott körülötte senki más kormányképes erő. Semmi más oka nem volt ennek.

Én azt sem gondolom egyértelműen pozitívnak, ha egy párt mindenből felépíti a sajátját.
Saját sajtó, saját civilek, saját művészet, saját tudomány, saját bárakármi.
Sőt, ezt egy adott határ után kimondottan károsnak tartom, mert olymértékben fokozza az elzárkózást a valóságtól, hogy az a politikai döntések minőségét rontja.
Átmenetileg politikai szempontból lehet hatékony (ezt látjuk most) de össztársadalmi szinten már a károk meglehetősen nagyok (ezt is látjuk most).

A fidesz nem a magyar társadalom különböző szegmenseivel épített ki kapcsolatot, hanem mindegyikből csinált magának egy különbejáratút, és azt most a kétharmaddal be akarja betonozni.
Én ezt -ha megbocsátasz- nem tartom politikai teljesítménynek.

Mindeközben pedig legyárt a gépezet elképesztő mennyiségű selejtes törvényt.
Mégis mi a bánat az, ami a fidesz politikai teljesítményében példaértékű?
Szerintem semmi.
Attól a fidesz semmivel sem lett jobb, hogy a liberális baloldal sok oknál fogva szétesett.
És az okok között a századikként sem szerepel Zuschlag (mint metafora).

A fidesz sem mindennapi galádságai miatt fog szétesni.

maroz 2013.09.19. 20:12:22

@Holger Hartland: Elkövette a politikusrelativizálás bűnét! Örüljön, hogy nem küldtem rá a bétékát!

(Fogalmam sincs, hogy mi vagyok, csak azt tudom, hogy akadnak baloldali értékek, amelyekre egészen egyszerűen nem legyinthetek. Osztályárulónak érezném magam, olyannak, akit joggal sújt a többi telkes jobbágy megvetése. Meg persze liberális értékek is előfordulnak, amelyekről úgyszintén úgy érzem, hogy a kültelki féligutcagyerek identitásom miatt nem hanyagolhatom el őket. És persze jobboldali, konzervatív értékek is be-befigyelnek, amire viszont a korom miatt kell tekintettel lennem. Szóval a fene se tudja. Lehetnék mondjuk Pom-pom? ;))

buta_lúd (törölt) 2013.09.19. 20:16:15

@maroz: "Illetve akkor lenne értelme, ha az egy vállalható alternatíva lenne."
Nem, nem arra gondoltam, hogy vállalhatóbb, hanem arra, hogy nehogy véletlenül hatalomra kerüljenek a ballibék, mert ha igen, akkor nem pusztulnak mihamar és nem tud a helyén új alakulni.
Vagy az "érted haragszom" mentalitásnak van azért határa?
Vagy kizárod, hogy a jelenlegi helyzetben a várt pusztulást követően számodra vállalhatóbb ballib alakul? (Mondom, ezek csak akkor kérdések, ha feldereng jövőre egy kormváltás lehetősége. És tudom, hogy áááá, nem -no de ha mégis?)

feketeesfeher 2013.09.19. 20:33:00

@maroz:
"Tippem: olyan szerkesztő vette át a szolgálatot, aki egy egészen picit<---eufémia! utálja Tótát és emiatt boldogan rakta ki a posztom."

Rossz tipp.
A katrocba olyan témák kerülnek ki, amik várhatóan sok kattintást generálnak.
A Cusi ilyen témának tűnt.
Boldog boldogtalan köszörülheti ennek kapcsán a nyelvét.
Amikor meg már nem hozza az elvárható kattintást, lecserélik másra.
Ez nem politika, ez üzlet.
A politika az indexen máshol van.

feketeesfeher 2013.09.19. 20:43:38

Ja, és még egy.

Tóta W nem mosdatta Zuschlagot.

feketeesfeher 2013.09.19. 22:31:39

@maroz:
"Csak annyit nézzünk, hogy a ballib így, a Jánosokon keresztül képzelte el megújítani magát. Ők és így próbálták meg bevonni a fiatalokat, kialakítani kapcsolatokat a civil szférával, új idők új szeleit friss, üde, fiatalos vitorláikkal befogni."

De hát nem erről volt szó, ne beszéljünk már félre.
Most, hogy alaposabban átolvastam a posztot, egyre nagyobb a gyanúm, hogy valamit teljesen félreértesz.
És ebből próbálsz általánosítva nagy következtetéseket levonni.
Az mondjuk persze kínos, hogy amikor meg a fidesz csinálja ugyanezt sokkal nagyobb léptékben, azt meg követendőnek tartod.
A fene se igazodik ki ebben a nagy elvtelenségben.

feketeesfeher 2013.09.19. 22:58:05

@maroz:
"ennek a mostani ballibnek, a pártjaival és leginkább a Tótákra redukálódott értelmiségi holdudvarával le kell húzódnia a 2014-es budin, bármi áron. Ha a jobboldalnak 110%-os többsége lesz, akkor is."

Ja, hisz a fidesz holdudvara annyira de annyira kifinomultan cizellált, hogy azt el sem lehet mondani.
Tényleg Tóta w az, aki aláaknázza a baloldali megújulást, tóta w az aki alulmúlja a fidesz holdudvarát, és neki aztán semmi joga elmondani a véleményét, mert az maga a kénköves pokol.
Nekünk Obersovszky kell meg a Bayer, mert az a magyar néplélek igazi eszenciája.
Meg a Zsigó-Kocsis-Hoppál-Selmeczy kvartett, amelyik hibátlanul képviseli a jobboldali értékeket, melyek amúgy is megkérdőjelezhetetlenek, hisz sikeresek, és a siker mindent igazol.
Hajrá magyarország hajrá magyarok.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 00:45:50

@maroz: Ne legyél, mert ha egy korodbeli férfi kérdezi, hogy "Picur, megvárhatlak?", még félreértik. :) A kiábrándult ballib szintén ballib. (Exballib. Ballib-szerű. "Tulajdonképpen" ballib.) Főleg ha fúj a ballibekre, miközben a jobboldal teljesen hidegen hagyja. Az utálat is egyfajta kapcsolat, és azt lehet a legjobban utálni, akit valaha kedveltünk. Nem sértésnek szántam a ballibet, nem is kéne, hogy szitokszó legyen, csak hát a ballib elit szépen lejáratta, és emiatt méltán dühös, aki amúgy az lenne. Vannak nagyon rendes ballibek ("vannak balliberális barátaim", mondhatnám :)).

maroz 2013.09.20. 08:32:33

@buta_lúd: Az a baj, ha egy picit is jobban belegondolok látom ennek az egésznek a súlyos értelmetlenségét. Tényleg nem nagyon hiszek abban, hogy a pártpolitika tényleg olyan lényeges mértékben befolyásolna bármit is. Abban meg pláne nem hiszek, hogy én befolyásolni tudnám a pártpolitikát. Szinte már matematikai esélye sincs annak, hogy az egy darab szavazatom osztana-szorozna.

De még az sem, ha mondjuk rá tudnék venni tíz-húsz embert arra, hogy egyféleképpen szavazzon. Ráadásul ha az ostoba ballib toposzokat félresöpröm azt látom, hogy számomra olyan nagyon sok rossz nincs ebben az Orbán-féle berendezkedésben. Már ugye ha nem a liberális demokrácia ideáltípusához mérem, hanem ha azt nézem, hogy milyen volt az elmúlt közel negyedszázadban. Szóval nem zárom ki, hogy a proteszt-szavazásnak lehet valamikor jogosultsága, de attól tartok, hogy most erről szó sincs.

No meg engem nem is annyira a ballib pártpolitikai elitje zavar, hanem az a másik, az értelmiségi. Abból meg jó eséllyel úgyis bukni fognak egy csomóan, mert az mszp-nek egyetlen esélye van a jobb szereplésre: pontosan az, ha bottal elveri magától ezt a mostani ballib értelmiségi elitet és lemegy populista balradikálisba, olyan jóféle értelmiséggyűlölőbe, amilyen a fidesz. Megnézem én majd a belvárosi liberálist, hogy hogyan tudja a szocikákat ide, erre a szintre is követni. Skandálni fogja, hogy: hinaus mit uns? :)))

Attól tartok, hogy itt csak egy fokozatos, lassú elitváltásnak van értelme. Ami sokfelé már tart is, bajszom alatt diszkréten somolyogva nézem, ahogyan a civil szférában apránként kezdik átvenni a hatalmat a fiatalabb generációból kikerülő elitek. No meg azt is látom, hogy micsoda tehetetlenségekkel kell megküzdeniük. "Ez egy száztíz éves szervezet, mi nem alacsonyodhatunk le olyan komolytalanságokhoz, mint ez a fészbúk-izé!" - mondja a mostani elit. Oké, tehát akkor a kommunikációs bizottságban kell átvenni a hatalmat, mondják a fiatalok, és lőn. A gyönyörűszép ezüstösen ős üstökök meg majd idővel csak-csak beletörődnek, hogy ma már egy kicsit más a világ, mint volt 1932-ben vagy 1967-ben. :)

maroz 2013.09.20. 09:02:11

@Holger Hartland: Nem hagy hidegen, de próbáld megérteni a helyzetemet. Engem az elitem arra kondicionált, hogy a jobboldalra jót akaró embernek még csak benéznie sem szabad, mert már attól megnácul, szellemileg leépül, bekeresztelkedik, mittomén. Ennek következtében nekem fogalmam sincs, hogy mi az, amire a jobboldalon figyelni érdemes.

Úgy egy hónappal ezelőtt megnéztem például ezt, mert blogketreces volt:

mosmaiorum.blog.hu/2013/08/19/jogos-e_a_jogvedelem

Elolvastam és eldőlt bennem a bornyú. Pillanatnyilag azt látom, hogy a honi bal-jobb dichotómia (hamis? - talán) a következőképpen írható le: bal: -Mi tudjuk jól, ezért mi vagyunk a jók. Jobb: -Mi vagyunk a jók, ezért mi tudjuk jól.

Csak az zavar, hogy ha az ember érdeklődve visszakérdezne, hogy: -Mit?, arra mindkét helyről érdemben az a válasz, hogy: -Hát, azt mi sem tudjuk, tehát: mindent!

Na, ezek között igazodj el, ha tudsz! ;)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 10:23:24

@maroz: Abszolúte értem a helyzetedet. Én is kerülhettem volna ilyenbe, de gyanút fogtam, és inkább nem mentem be a kinyitott ajtón. Pedig lehet, hogy jó bent - amíg ki nem basznak.

Halálosztó Babgulyás 2013.09.21. 07:38:32

Van egy haverom, néha versenyzünk az autinkkal, ilyen gyorsulásfélét. Minap az enyém lerohadt, ő vígan megnyerte a rekesz sört. A rohadék, tuti csal valamit. Az nem létezik, hogy az enyém legyen a szar. Még akkor se, ha rohadozik.

sötéthülye.tahóbarom 2013.09.21. 13:08:56

@maroz: Az a baj ezzel a kommenteddel is, mint a poszttal: hajlamos vagy egy bizonyos dolgot kinézni magadnak, és csak azzal foglalkozni, még a közvetlen szomszédaival sem. Ami azért vicces, mert pont ezzel vádolod a "bal" oldalt. Ők szerinted csak Orbánról tudnak beszélni; szerintem meg te ugyan több dologról is, de csak szigorúan megválogatva. Zuschlagról beszéjünk, a hozzá hasonló, de fideszes köcsögökről ne. Tótának arról a régi véleményéről beszéljünk, ami egybeesik a Fideszével, tehát mit hőbörög, de arról, amit szintén mondott 2008-ban, és Orbán az ellenkezőjét csinálja, és ami miatt viszont W joggal fikázza, arról ne beszéljünk. Arról se, amikor Gyurcsányt ekézte.

Megjegyzem, és se vagyok egy Tóta-rajongó, sokszor ír baromságot, sokszor meg ha igaza is van, bicskanyitogató a stílusa, de a Zuschlag-cikkben éppen igaza van. Igen, beszéljünk Zuschlagról _is_, de ne tegyünk már úgy, mintha ő lenne az egyetlen. És ha valaki megemlíti, hogy a mai Fideszes cuslágok köröket vernek az eredetire, az még nem jelenti azt, hogy csak Orbánról tud beszélni, Zuschlagot meg el akarja hallgatni.

maroz 2013.09.21. 14:10:50

@Halálosztó Babgulyás: Aham, persze, utólag már magyarázkodhatsz, úgyis tudjuk, hogy audikat akartál írni, lebuktál, S8-asokkal csapatjátok, ejj-ejj. ;)

maroz 2013.09.21. 14:23:39

@sötéthülye.tahóbarom: Te most azzal jössz, hogy te tudod jobban, hogy én miről akartam beszélni. Nem könnyen hihető állítás.

A valóság az, hogy én beszélek valamiről, foglalkozom valamivel, írok egy posztot és te valójában annyit tudsz elmondani, hogy te mit értettél meg abból az írásból, de arról neked nincs, mert nem is lehet tudomásod, hogy én mivel akartam foglalkozni abban az írásban.

Ez egy eléggé ismert probléma, a szerzőnek van ugye az alkotói szabadsága, ezzel szemben viszont az olvasónak meg ott a befogadói, az értelmezői szabadság. Annyi a specialitása ennek a mostani helyzetnek, hogy te nem csak a szöveget kapod meg, mint mondjuk akkor, amikor veszel egy könyvet, vagy elolvasol egy újságcikket, hanem itt a szöveg megalkotója is a kezed ügyében, kommunikálhatsz vele kedvedre.

Tehát itt van lehetőséged arra is, hogy kiderítsd, miszerint az, amit te a szerzőnek a szövegéből érteni vélsz egybeesik-e azzal, amit a szerző közölni szeretett volna, az, amiről te úgy gondolod, hogy a szerző beszélni akart egybeesik-e azzal, amiről a szerző beszélni akart. A válaszom egyértelműen: nem. Nem azokról a dolgokról beszéltem, amikre te gondolsz, és mivel a diskurzus kereteit nem jól, nagyon, de nagyon nem jól találtad el, így a kritikád, az észrevételeid sem használhatóak. Pont olyanok, mint ha egy sakkmérkőzés egyik résztvevőjének azt vetnéd a szemére, hogy a huszonnyolcadik lépésben miért nem fejelte inkább azt a gyalogot a bal alsó sarokba.

Egészen egyszerűen nem tudok mit kezdeni a kritikáddal, egyáltalán nincs a segítségemre, mert teljesen másról beszélsz, mint ami az én témám volt. És azt ugyan, engedd már meg nekem, hogy azt mégiscsak én tudjam jobban, hogy miről _akartam_ beszéni.

buta_lúd (törölt) 2013.09.24. 19:14:42

@maroz: Az idézett cikk utáni borjúeldőlés azt jelenti, hogy mekkora marhaság, vagy azt, hogy hú, most tanultam valamit?

maroz 2013.09.24. 19:34:18

@buta_lúd: Marhaság hát. Azt mondja ez a feltehetőleg nagy tekintélyű professzor, hogy túl sok a feminizmus és erre hoz egy svédországi példát. Ott rendben is lenne minden, sőt, tehát a feminizmus passzé, máshol ugye meg csak a vak komondor a probléma, semmi más.

No meg az utolsó mondata is elég furi, mert valójában az egyenlőséget is jog biztosítja, amit ugyanúgy védeni érdemes, ha az indokolt és nagyon úgy tűnik számomra, hogy az. A jogvédelem fontos, de annál sokkal fontosabb a jogvédelem, mondja professzor professzorovics, és akkor tekintsünk el attól, hogy mi a szösz is lehet az a bizonyos "közösség elve".

maroz 2013.09.25. 10:36:06

@buta_lúd: Persze a dolog attól lesz tényleg vajszínű, hogy szegény jogvédelem is úgy járt, mint a honi liberalizmus: a legsúlyosabb találatokat pont azoktól kapta, akik a nevében eljárni nem voltak restek. Nagyon nem voltak restek, és ettől az o, sancta simplicitas határait súroló szorgalomtól ma harangozunk, úgy a jogvédelem mint a liberalizmus tovatűnő emlékére.

Tegnap például transzcendenshez közeli élményeim voltak egy zöldblogon, láthattam, hogy hogyan működik egy állatvédő. Jó, ezt nem szabad túláltalánosítani, meg különben is, egyre erősebb a gyanúm, hogy a blogger vagy egy hiperaktív kiskamasz, vagy egy retardált késő tizenéves, de ettől függetlenül meg merném kockáztatni, hogy legalábbis honi viszonylatban az ilyen mindenféle "védő" ügyeknek pont ezek az aktorok ártanak a legtöbbet.

Csak ugye attól még hülyeség a zenét en gros elítélni, mert vannak sokan, akik rém hamisan énekelnek. Nem a zene a probléma, hanem a hamisan éneklők.

buta_lúd (törölt) 2013.09.25. 16:51:37

@maroz: Phűűűű....(megkönnyebbülés)
A felvezetés miatt ("a jobboldalra jót akaró embernek még csak benéznie sem szabad...") már azt hittem, hogy a cath. egyetemi prof tollából akkor itt valami érdekeset olvasok. Erre én csak egy "ez hülyeség" felkiáltásig jutottam, de már óvakodom, mert hátha aztán maroz olyat mond, hogy megbánom. :)

maroz 2013.09.25. 17:05:52

@buta_lúd: Én Holger Hartland kollégának tényleg panaszkodtam, mert tényleg az van, hogy még csak fogalmam sincs, hogy a "jobboldalon" kikre-mikre érdemes figyelni. Az a gyanúm, hogy ott se nagyon lehet másként, ha valakiről már üzembiztosan el lehet dönteni, hogy "jobboldali", arra már figyelni sem érdemes. :)
süti beállítások módosítása