HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Az ökoblabla hitelessége

2013.10.09. 12:17 | maroz | 32 komment

Címkék: bloglossza

Prédikálják, hogy zöld az isten és közben nem a Fradira gondolnak. Ökopárt, ökopolisz, ökoblabla, zöld költségvetés, pusztuljon, aki ferdén mer nézni egy pocsolyára, mert abban a fenntartható blabla szempontjából elengedhetetlen fontosságú nyüzügék élnek, védjük meg!

Zöld az isten, és mi hirdetjük az ő zöld igéjét. Szeánszokat szervezünk, áldozatokat mutatunk be, lám, mi annyira környezettudatosak vagyunk, hogy itt és most ezt az undorító pillepalackot - tádámm!!! fanfárok!!! - demonstratívan beledobjuk a szelektív gyűjtőbe! 

Zöld az isten, és mi vagyunk az ő apostolai. Mi hirdetjük az igéjét, mi mondjuk meg a többi embernek, hogy hogyan kell nekik élniük úgy, hogy az a zöld istennek tetsző élet legyen. Zölden és környezettudatosan kell élniük, jóhogy.

És akkor lássuk, hogy mit is csinálunk mi, az apostolok. Toyota terepjáróval csapatjuk Zuglóban. Víz, bor, prédikálás. Nyilván, azt a terepjárót aranyos kis mókuskák hajtják mókuskerékben, fél marék mogyoróval elmegy száz kilométert, és a károsanyag-kibocsájtása is mókusszarnyi. Csak szépen, bátran, hitelesen, ahogyan az a zöld istennek tetsző.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr335558528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.09. 12:58:13

Hol maradt a poszt előtti adatgyűjtés?

1) Várnainak egy 1995-ös évjáratú RAV4-ese van:

http://www.zuglo.hu/files/DownloadFile?topic=editor\files.nsf&did=B9A054E47737DD6DC1257B1E00589A6C&filename=varnailaszlo.pdf

2) A mai értéke 700 ezer és 1,3 millió között lehet (hasznaltauto.hu, kereshető, nem linkelem).

3) A RAV4 kombinált fogyasztása 10-12 liter körül van, az nem olyan borzasztó (forrás: kereshető autós oldalak, nem linkelem). Városi bevásárlóautónak sok, rossz utakon is használt családi mindenesnek még talán elmegy.

4) Nem tudjuk, mire használja.

Szóval maroz, most egy sztereotípia (SUV-os = bunkó, környezetszennyező, gazdag) alapján benyögtél egy olyan ítéletet, ami akár azon a bizonyos buszjáraton is elhangozhatott volna. :) Nem mondom, hogy nincs igazad. Lehet, hogy igazad van. Azt mondom, ennyi alapján nem biztos, tőled meg több igényességet várnék, mint a busz többi utasától.

maroz 2013.10.09. 16:13:43

@Holger Hartland: Az erteket minek hoztad ide?

Mindenben igazad van, abban is hogy ez a 10-12 liter fogyasztas nem sok, bar gyanum szerint ez azert valamivel tobb, de akkor sem sok. Az idonkent lecserelendo olajak (valtoolaj, diferencialmu olaja, etc) sem sok, bar kevesnek sem nevezheto, de legyen elfogadhato.

Amde. Nezzunk egy analogiat. Elfogadhato-e a napi ket sor vagy fel liter bor? Szerintem lazan. Igen am, de ha egy alkoholellenes mozgalomnak vagyok az aktivistaja akkor is? Ugy is elfogadhato tolem a valoban toleralhato napi ket sor ha kozben meg masokat a teljes absztinenciara buzditok? Ez az en dilemmam.

Es altalonssagban is ez. Amikor hiszterikus facsokolok maganemberkent nagysagrenddel duhajabb fogyasztok, mint en, aki szajrangast kap az environmentalista hiszteriaktol.

közösperonos átszállás 2013.10.09. 17:52:49

@maroz: Ezzel a konkrét vízprédikálással rendszeresen találkozol, rendszeresen és ilyen szinten ezt nyomják az LMP-sek, vagy neked jött le ennyi a programjukból, fél füllel és hunyorítva?

Csak mert mondjuk az én ízlésemnek is túl zöld, amit képviselnek, de nem hinném, hogy konkrétan mondjuk lóval szeretnének szántani.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.09. 18:00:04

@maroz: Nem vagyok meggyőződve az analógia helyességéről. Ennyire zöld lenne az LMP? Hogy használattól függetlenül le a terepjárókkal? Mert nem tudjuk, hogy a faszi mire használja. Ha csak arra, hogy ezzel gurul a teszkóba meg vissza, akkor igazad van.

Az érték úgy jön ide, hogy nem tudom, ha egy régi Volgáról volna szó (ami szintén nem keveset eszik), vagy más, környezetszennyező szocialista járgányról, akkor is megírtad volna-e a posztot.

Meg aztán, ez csak egy önkormányzati képviselő.

maroz 2013.10.09. 18:32:03

@Holger Hartland: Nem tudom, lehet, hogy téged nem baszkuráltak annyit sötétzöld elempés elborultak, mint engem, így minden további nélkül elfogadom, hogy neked ez a zöldségük annyira nem tűnt zavarónak.

Az értékét én is elég jól be tudom árazni, eléggé egyértelmű a fotó alapján is, hogy ez már egy pénztemető ócskavas, nekem eszembe se jutott ez az aspektusa, és igen, akkor is megírom a posztot, ha egy régi Volgáról van szó, mert az is eléggé sokat fogyaszt és nem kis mértékben ganézza a környezetünket.

Ez nem pénzkérdés, hanem elvi. Ha valaki egy olyan párt feltörekvője (számomra nagyon annak tűnt a szóban forgó önkormányzati képviselő), amelyik a mostani hatalmát elég erősen a zöldügyre alapozta, akkor talán illő lenne az elveit és az életvitelét harmóniába hozni. Nem az a kérdés, hogy valóban kell-e neki ez a lestrapált pajeró, hanem az, hogy mi erről a masszív közvélekedés. Az pedig tippem szerint erősen az, hogy Zugló környékén nem annyira indokolt egy ilyen járgány. Tehát ha mondjuk neki tényleg van elfogadható indoka erre a típusú verdára, akkor nem morális vétséget követett el, hanem csak szimplán politikai hibát. Nem nagyot, nem súlyosat, valószínűleg a mai vérzivataros időkben fel se fog tűnni senkinek, de ismétlem, engem túl sokat irritáltak sötétzöld elempések ahhoz, hogy szó nélkül hagyjam.

maroz 2013.10.09. 18:38:14

@közösperonos átszállás: Ja, ilyen szinten és rendszeresen.

Mondjuk a méltányosság érdekében annyit még hozzátennék, hogy amióta az a gennyes balliberális góc kifakadt belőlük azóta mintha szolidultak volna, de ez még csak egy friss benyomás, majd az idő eldönti, hogy valóban így van-e.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.09. 18:57:04

@maroz: Ez civilben egy fotós. Itt a weboldala:
www.varnailaszlo.hu/start.php?menu_id=2&set_language_id=0

A RAV4-et akkor vette, amikor még nem is volt LMP. Lehet, hogy terepjáróval járt fotózni, csinált mindenféle útiképet. Nem tudom, feltörekvő-e (46 éves). Lehet, hogy amúgy fotósként is jól meglenne, és csak lelkesedésből szállt be a lömpikhez. De amúgyis csak egy "közönséges" önkormányzati képviselő. Belépett az LMP-be és nem cserélte le a RAV4-et egy Smart Fortwo-ra, hát bocs, de én pusztán ezért nem tudok haragudni... :) pedig én sem szeretem a sötétzöldségeket.

Amit tudok a fickóról, csak azért tudom, mert google-ztam 5 percet a posztod nyomán. Feltűnt nekem, hogy pusztán annyiból, hogy LMP + RAV4, a posztban már kész is az ítélet, minden más hiányzó információra való tekintet nélkül. Érdemes néha körülnézni és egy kicsit óvatosan bánni a könnyen jövő ítéleteinkkel, számításba véve, hogy mit _nem_ tudunk: ennyit szántam hozzáadott értéknek a poszthoz. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.09. 19:10:36

@maroz: Elszúrtam. Azt kellett volna írnom, hogy SAPIENTI SAT! :)

közösperonos átszállás 2013.10.10. 09:00:40

@maroz: "Ja, ilyen szinten és rendszeresen."

Értem. Nyilván csak az én figyelmemet kerülte el, most is keresgéltem, mit mondanak konkrét, autós témákban, és egyedül egy belvárosi behajtási díjat találtam (ami itt nyilván tökmindegy), úgyhogy mutatnál nekem ilyen téren tett nyilatkozatot tőlük?

maroz 2013.10.10. 09:18:31

@közösperonos átszállás: Rákérdeztél az _én_ élményeimre. Elmondtam neked, hogy azok milyenek. Most pedig az általam olyannyira utált oldszkúl fórumos stílusban kicsapod a faszodat az asztalra és felszólítasz, hogy rakjam mellé az enyémet is, lássuk, kié a nagyobb!

Szarok én a faszodra.

Elmondtam, hogy nekem ezzel a zöldelempé-dologgal kapcsolatban megvannak a saját élményeim, és hogy ezt a posztot azokra alapozva írtam. Hogy neked nincsenek meg az én élményeim, tapasztalásaim azon persze készséggel hajlandó vagyok megdöbbenni, nahát, ki hitte volna, létezhet ilyen???, de ezen túl mi mást foglalkozhatnék vele? Nekem ilyenek, neked olyanok, miért nem lehet ezen túllépni, mi visz téged rá kényszeresen arra, hogy ilyen összemérős játszmát indíts? Használd, bazdmeg, ne méregesd!

közösperonos átszállás 2013.10.10. 10:27:28

@maroz: "Elmondtam, hogy nekem ezzel a zöldelempé-dologgal kapcsolatban megvannak a saját élményeim"

Nincs kétségem, ugyanakkor kérdés, azokból mennyire illik általánosítani.

Mert ha azt mondod, hogy ez felétek/nálad így ment, máshol meg lehet, hogy tök máshogy, ezért velem nem tudod/akarod megosztani ezen élményeidet, illetve elfogadod, hogy azok esetleg nem is érinthetnek engem, az baj. Mert a zuglói képviselő is "máshol", rá simán rávetítetted az élményeidet.

(Összemérés? Nyilván viccelsz.)

maroz 2013.10.10. 10:47:21

@közösperonos átszállás: Igen, rá, és? Megállapítod, hogy ez van és továbblépsz. Bele is pusztulnál, ugye? :)

közösperonos átszállás 2013.10.10. 15:19:27

@maroz: "Megállapítod, hogy ez van"

Így van, megállapítom, hogy a nekem írt válaszod és a poszt nem alkot koherens egészet, hogy finom legyek. Ja jó, szóval ez téged nem érdekel, eszedben sincs koherensnek lenni, te így szállsz le a bicikliről, értem. Nekem van egyszerűbb dolgom kettőnk közül, én tényleg tovább tudok lépni. :-)

"Bele is pusztulnál, ugye? :)"

Ez az a játék, mikor vég nélkül bizonygatjuk, hogy a másik az utolsószó-mániás? :-) Elmés, de nincs szerencséd, mostantól hagylak nyerni. :-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.15. 12:10:35

@maroz: Odakattintottam. Látom, hogy a mezőgazdaságról szól, ahhoz meg nem értek. A trafikügyről még laikusként is látom, hogy micsoda, a földügyekhez inkább nem szólok.

maroz 2013.10.15. 12:46:56

@Holger Hartland: A "zöldügyekig" nem jutottál el? :)

Mondjuk tényleg elpocsékolt idő lenne fél percnél többet ezen a blogon tölteni, kivéve ha az ember szeretné megérteni, hogy miért is van oly sok embernek idegrángása akkor, ha azt hallja, hogy "zöldügy".

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.15. 12:54:07

@maroz: Bocs, de ránéztem, és nem tűnt érdekesnek. Muszáj válogatni, kevés az idő. Most is dolgozom. :)

maroz 2013.10.15. 13:13:05

@Holger Hartland: Helyes!

Meg csupán a blog alapján úgysem jönne vissza az az elmebaj, ami 2010 környékén a zöldügyesekből áradt, a személyes élményeimet meg úgyse fogom tudni átadni, szóval vissza inkább a munkához! :)

maroz 2013.10.30. 13:57:54

@Holger Hartland: Nem bírom megállni, hogy ne követgessem ezt a blogot. Címlapos poszt volt a napokban:

greenr.blog.hu/2013/10/26/jamie_oliver_hamburgersef_bizonyitotta_hogy_a_mcdonald_s_emberi_fogyasztasra_alkalmatlan

A hír, amire a szerző a posztját alapozta egy két éves hoax, itt vannak a részletek, ha érdekel valakit: divany.hu/alapkonyha/2013/10/28/igy_nem_gyozte_le_jamie_a_mekit/

Odakommenteltem a poszt alá a linket, mire fel a blog tulajdonosa egyrészt kitörölte a kommentem, másrészt megszüntette a poszt kommentelhetőségét, és most látom, hogy írt egy újabb posztot, amelyikben megmagyarázza:

greenr.blog.hu/2013/10/29/meki_kaja_elelmiszeripari_drogtervezes_es_divany

Azzal érvel, hogy ha nem lett volna neki igaza, akkor nem kapott volna ötvenezer megkattintást a poszt és ötezer fészbúk-lájkot, meg beveti még a Csubakka-védelmet is, összehord hetet-havat, a végső konklúziója pedig az, hogy a Dívány a hülye és ő a helikopter.

És ezt az emberkét egy kortárs értelmiségi elit figuránk termelte ki a magyar felsőoktatásban, hálából álljon itt az illető neve is: Lányi András. Áldassék.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.30. 19:25:30

@maroz: Ciki. Én index-címlapról jutottam el ehhez a poszthoz, és rögtön írtam is a feleségemnek, hogy akkor mostantól a meki felejtős. Nem mintha gyakori vendégek lettünk volna ott, de azért előfordult. Ezek szerint mégis útba ejthetjük néha.

Lányi András amúgy micsoda? Úgy értem, a foglalkozása.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.30. 19:31:39

Nocsak:

hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1nyi_Andr%C3%A1s_%28%C3%ADr%C3%B3%29

1973-ban film- és tévérendezői diploma
1996-ban a filozófia kandidátusa

Plusz egy vicces publikációs lista az MTMT-ben.

Ha ő is írt az élelmiszeriparról és az élelmiszervegyészetről, az pont mint amikor matematikusok magyarázzák a politikatudományt. :)

maroz 2013.10.30. 19:38:27

@Holger Hartland: Docens:

tatk.elte.hu/intezetek/empirikus-tanulmanyok/modszertan-tanszek/tanszeki-tagok/112-dr-lanyi-andras

Amúgy meg ha járod az országot és random megéhezel, akkor még mindig valamelyik multi a leginkább megbízható választás. Az összes többi helyen jóval komolyabb eséllyel adnak valami gusztustalant, így ha instant ennem kell valamit és nincs információm, akkor meki, vagy valamelyik társa.

maroz 2013.10.30. 19:44:28

@Holger Hartland: Olyan apafigura ő, csomó jobb sorsra érdemes, apahiányos fiatalt maga mellé csábított, és hát finoman fogalmazva is igen sokat tett azért, hogy magabiztosan elinduljanak az elhülyülés útján. Talán nem haragudnék rá annyira, ha nem lennék a dologban valamelyest személyesen is érintve, de hát vagyok.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.30. 19:49:03

@maroz: Na, kicsit körülnéztem azon a blogon. Úgy látom, a szerzője komplett idióta. Vagy, ha azt nézem, hogy adományokkal támogatni is lehet őt, akkor lehet, hogy kiváló üzletember. :) Ja, most megnéztem a "Rólunk" rovatot is a szerzők listájával. Az ambícióikhoz képest röhejes.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.30. 19:50:11

@maroz: Mi a fasz köze van Lányinak a módszertanhoz?

maroz 2013.10.30. 20:01:42

@Holger Hartland: Nekem még kéttucat ilyen kérdésem lenne vele kapcsolatban. :)

Lányi jobbkeze valamikor 2009 tájékán arról győzködött engem, hogy attól jönne el a vidékre a mennyország, ha az emberek nem a teszkóból vennék meg a csirkét, hanem közvetlenül a paraszttól. Utóbbi egy kicsivel olcsóbban adná, mint a teszkók, mindenki jól járna, a vevőnek is olcsóbb lenne, a paraszt is többet kapna valamivel, mint amennyit a teszkók fizetnek neki, és a vidék felvirágozna. ELTE, TáTK, és ezt tanulta Lányitól. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.30. 20:15:21

@maroz: Várjál, a teszkóban nem hernyóhúsból szintetizált kínai hamis csirkét árulnak?

Bezzeg a régi szép időkben!

Jobb körökben ciki Moldova, de én bírom. Neki volt egyszer az a megmondása még az átkosban, hogy "a szilvalekvár úgy készül, hogy felsöprik a konzervgyár udvarát".

Az meg milyen már, hogy _filozófus_ tanít _ökológiát_ egy _társadalom_tudományi karon. Az "öko-" előtag bizonyos esetekben az lehet a gondolatok piacán, ami a "bio-" az élelmiszerpiacon.

maroz 2013.10.30. 21:00:10

@Holger Hartland: Sajnos a slusszpoént csak magánban írhatom meg, mert érzékeny a téma. :)))

JuAn 2013.11.01. 23:16:05

@maroz: Egy véletlen másolatért esedezem.
süti beállítások módosítása