HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Hazai pályák

2014.02.05. 13:03 | maroz | 16 komment

Címkék: fidesz jobbik ballib pártpolitizálás

A napokban lett bele a postaládánkba a Jobbik időszakos kiadványa, a Hazai pálya, nem nagyon szokásom kéretlen küldeményeket elolvasni, de most átfutottam. Ma pedig befutott a legfrissebb Medián, mit mondjak, finoman szólva se látni azt a nagy összefogásos áttörést a balliberális oldalon. Akik ma elmennének szavazni azoknak a kétharmada ma is jobboldali pártokra szavazna. A politikusi népszerűségi lista első tíz helyébe ellenzékiek közül csak az egy szem Mesterházy fért be. A kormányváltó és megtartó hangulat kiegyenlített, és ugye pusztán a százalékokból még azt se nagyon tudjuk, hogy akik váltanának, azok kire. Mondjuk pont a Jobbikra, mert amazokból már nagyon elege van. 

Olvasom tehát az ingyenújságot, és azon töprengek, hogy miért is működik a dolog. Talán azért, mert jó kérdéseket tesznek fel? Talán. No meg talán azért is, mert ezekre a jó kérdésekre másoknak nem igazán van olyan válasza, ami az emberben megképezné az egyensúly érzetét: jó kérdés, jó válasz, lépjünk tovább. Itt van rögtön a nyitókép:
hazaipalya.jpg

A kérdés tényleg jó, még állítás formájában megfogalmazva is, és gondoljuk most el azt, hogy ebben a kérdésben egy jó ideig megegyezett a Milla, az LMP, majd az LMP-ből kiszakadt radikál-ballibek véleménye, szóval a kérdés jó, de sokan nem tudnak erre egyértelműen jó választ adni. Már úgy értem a jó választ, hogy az magát a válaszadót is megnyugtatná, beállna a lelkében a fentebb említett kérdés-válasz harmónia. A Hazai pálya viszonylag visszafogott, tárgyszerű stílusban sorolgat tényeket. Például azt, hogy a Fidesz is nekilendült a nagy elszámoltatásnak, és hogy mi lett belőle. Balsai, Papcsák lett belőle, majd mindenki örömére Budai. A számok: 1442 ügyet vizsgált, 61 esetben tett feljelentést, 7 ügyben történt vádemelés. No és ugye a másik oldal, Keller László ténykedése is megemlítődik, és lássuk be, mindezek tükrében nem is tűnik annyira hihetetlennek az az állítás, hogy a két nagy párt (pártpolitikai oldal?) valójában csak látszatharcot vív egymással. Aki 2010-ben még úgy gondolta, hogy talán a Fideszből még nem lenne elég, azt elbizonytalaníthatta a Közgép döbbenetes sikerszériája, aki pedig a balliberális oldalnak adna egy újabb esélyt azokat a ballib oligarchák, a Cuslágságok és persze most, frissiben Simon Gábor. Persze, tudom, az ilyesmik a hárdkór rajongókat nem igazán tudják eltántorítani, pillanatok alatt meggyőzik magukat, hogy Simon Gábor negyedmilliárdja az egy magánbuli, á, nem, ennek egészen biztosan semmi köze nem lehet a párfinanszírozáshoz, ez kérem egy magánakció, biztosan lopkodta az irodai gemkapcsokat, abból gyűlt össze a negyedmilliárd, és persze az a mocskos áskálódó jobboldal, az a hibás.

Tehát jó a kérdés, és az is látszik, hogy nehezen adható rá jó válasz. Ez pedig igencsak kedvez a kérdezőnek, mert ahol nincs megnyugtató válasz, ott az emberek egy része az érzelmeitől vezéreltetve hajlandó elfogadni akár rossznak tűnőt is.

A Hazai pálya ügyesen alátámasztja ezt néhány ismertebb ballib prominenstől vett idézettel. "Mentálisan megzakkant bolsi-milliárdossal nem lehet normális jövőt építeni", mondta Szanyi Gyurcsányról, majd mit látunk? Hogy a nagy megújulók összefogásában ott vigyorog a lista negyedik helyén. "Kuncze Gábor, Fodor Gábor felszámoltak már egy pártot. Szeretem Kuncze stílusát, humorát, de inkább távol tartanám az MSZP-től ha lehet, nehogy ezt is felszámolja.", idézi az újság Török Gábort, és ma mit látunk? Kunczét látjuk és Fodort látjuk az összefogásban és a megújulásban, és akkor most mondjuk rá nyugodt szívvel, hogy nem igaz, miszerint elég volt belőlük. És akkor ugye az MSZP-t a Fidesznél is jobban utáló egykori LMP-s képviselők megtérése is arra erősít rá, hogy mégiscsak jó ez a kérdés. Még a Fidesznek is jó, hiszen nem nagyon kell törnie magát a kampányban, elég rámutatnia ere a hű, de mennyire megújult összefogásra, és megkérdeznie a hívet: na, tessék, már megint ezek, ezt akarjátok?

Persze a Fidesz kapcsán is felvetik a kérdéseket, Simicska, Közgép, 432 milliárd, és az az érzésem, hogy jobb érzésű jobboldaliak erre se tudják nyugodt szívvel azt válaszolni, hogy mindegy, nem érdekes, csak a Fidesz! Vagy a "ki vette meg a tévékettőt?" kérdés. Ráadásul ez egy olyan kérdés, amit kérdésként a balliberális oldalon is legitimnek tekintenek. De lehet-e hinni abban nyugodt szívvel, hogy pont nekik lenne erre jó válaszuk? Lehet-e hinni Szanyi tízdekázása után abban, hogy a balliberális oldalnak tényleg a sajtószabadságra lennének válaszai, és nem arra, hogy kié legyen a vélt vagy valós közvélemény-befolyásoló monopólium? 

Egy másik írásban egy újabb olyan kérdést is feszegetnek, amelyiket a "demokratikus ellenzék" is erősen tematizálni igyekezett: a kamu közfoglalkoztatást, "rajzolj napocskát ötvenezerért!", írják, és hát a ballib média is ezen csámcsogott heteken keresztül, szóval ez a kérdés is jónak tűnik. De van-e, volt-e erre a problémára valakinek is jó válasza az elmúlt 24 évben, tehát a hatalmas tömegek fokozatos munkaerő-piaci kiszorulására tudott-e bárki is bármi hihetőt mondani?

Következik egy újabb jó kérdés: tényleg, miért is nem ingyenes, azaz a tébé által finanszírozott a fogorvosi ellátás? Van-e erre jó válasz akár jobbról, pláne balról?

No meg a kedvelt saját témák, a bűnözés, és az, hogy erre a kérdésekre sem születtek sem jobbról, sem balról megnyugtató válaszok. Jobbról ott az emlékezetes pintéri hőscincérkedés, a két hét alatt rend lesz ígérete, a másik  oldalról pedig a balliberális krédó felmondása, valamint a kérdés tagadása átkeretezés által: aki ilyesmit kérdez, az rasszista meg náci és effélék. A rendpártiság amúgy is népszerű, és hát ha nincs jobb, hihetőbb válasz, akkor miért is ne fogadhatná el egy csomó ember azt, hogy majd a szigor, a kémiai kasztrálás, a még több börtön, a halálbüntetés, majd ezek lesznek azok?

A devizahitelesek is megkapják a maguk kérdéseit: mit szeretnétek, minket, vagy a Fideszt, amelyik a Kúriával karöltve a bankok mellé álltak a kisemberrel szemben? Tessék? Hogy erre a ballibnek az lenne a részválasza, hogy támadva van az igazságszolgáltatás, mint hatalmi ág függetlenségébe vetett közbizalom? Ó, de hát akkor most Szájerné lenne itten balliberális-oldalilag védve, vagy hogy is van ez? Kérdés kérdés hátán, és akkor kinek van ezekre olyan válasza, amelyik jó, kedvelhető, és amelyikkel a magát középre elgondolni igyekvő polgár is tudna azonosulni?

Viccesek még ezek a ballibbel szinte uniszónóban feltett kérdések is: csapjuk-e pofán Orbánt azért, mert miattuk tántorgott ki félmillió emberünk. Vicces, hogy ha csak a problémafelvetéseket nézzük, akkor a Hazai pálya negyedét akár a ballib is írhatta volna. És ugye akkor a válaszok is sokszor hajaznak egymásra, mert a balliberálisok sem azt mondják, hogy ez kedveskéim pont az a kánaán, amit mi nektek az uniós csatlakozáskor ígértünk, jelesül a munkaerő szabad vándorlása, és hogy itt nem pofáncsapkodni kell, hanem egyrészt örülni, mert elértük, amit balliberális szívünk óhajtott, tehát azt, hogy lehet menni, másrészt pedig próbálni megérteni a problémát, próbálni jó válaszokat adni a miértekre és arra, hogy ha ez mégis inkább bug, mint feature, akkor mit kezdhetnénk vele.

A magyar föld is előkerül, van ám a Jobbiknak is saját tekintélyes szakértője, meg is szólaltatja, prof. Tanka Endre, az MTA doktora, mert hát ugye szakértelmet nálunk minden pártpolitikai aktornak vennie kell a piacon, élünk-halunk a szakértelemért, és micsoda dolog az, hogy a ballibnek majdnem lett egy Ángyán doktora, a Jobbiknak meg ne legyen senkije. Családi gazdaság versus nagybirtok, a Fidesz nagybirtokpárti földosztogatása, az ember tényleg nem tudja, hogy akkor most ezeket a kérdéseket kik is teszik fel? A Jobbik? A nemrég még hasonló mesékkel házaló LMP-ből kivált összefogók? Már a kérdés sem világos, így az lenne a csoda, ha lenne bárhol is mindezekre figyelemre érdemes válasz. 

Bónuszként akad még az újságban egy kis buzizás, egy kis Székelyföldezés, semmi komoly, ennél bármelyik utcasarkon nagyságrendekkel durvábbakat hallani nap, mint nap. És a lap utolsó oldalán Vona arcképe, plusz egy háromszavas üzenet: megélhetést, rendet, elszámoltatást! Ez egy olyan üzenet, amelyikre a felmérések szerint 800 ezer honfitársunk hajlandó lenne akár szavazni is. Miért? Nehezen tudok szabadulni a gondolattól, hogy a jó kérdések miatt. Illetve pontosabban azért, mert azokra a jó kérdésekre az elmúlt 24 évben nem igazán hallhattunk jó, hihető, működőképesnek tűnő válaszokat. Hogy ezért melyik oldal a hibás? Nem érdekel, inkább Esterházyt parafrazálok: itt egy lófasz és osszátok el egymás között.      

 

16 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr455799756

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.05. 16:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2014.02.05. 17:21:19

Én a Jobbikra szavaztam, most is rájuk fogok.

Hogy is várhatnék megoldást olyan pártoktól, akik nem hogy válaszolni nem válaszolnak, de még a kérdéseket sem merik feltenni az igazán húzós problémák esetén.

Amúgy tudtommal Ángyán jobbikos karrierje sem olyan sokon múlott.

maroz 2014.02.05. 18:31:21

@==T==: Még az is lehet, hogy a pártok tartanak az ilyen túlzottan is önjáró emberektől, mint amilyen Ángyán is. :)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.05. 22:38:29

@==T==: @maroz:

A dzsobbikot a maszop hozta létre hogy szavazokat vonjon el a Fidesztől meg megoszoljonak a jobboldsliak! EZ TÉNY!!!

fotelfasiszta 2014.02.05. 23:44:33

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Bizony. Csak azok a rohadt videkiek nem akarjak megerteni az igazsagot... :(

Húsleves 2014.02.06. 06:50:45

Remélem igaza lesz Schiffernek, és ez a kriptobaloldali összefosás többet nem kerül a húsosfazék közelébe. Ha ez bekövetkezne, akkor az álkonzervatív FIDESZ is követni fogja őket, mert nem lesz kire mutogatni.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.02.06. 07:33:44

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "A dzsobbikot a maszop hozta létre hogy szavazokat vonjon el a Fidesztől meg megoszoljonak a jobboldsliak! EZ TÉNY!!!"

Csak egy titok, amit rajrad kívűl mindenki ismer. A 2002-es Orbáni narancsbukta, a bukott jobboldal géniusza, Orbán Viktor úgy próbált visszakapaszkodni a hatalomba, hogy Polgári köröketr szervezett. Vona Gábor abban a körben volt tag, amelyikben Orbán. Orbán hozta létre az első kört, ami példaként szolgált a többi szimpatizánsnak. Ebben a körben Vona a társa volt. A radikálisabbakból jött létre a jobbik, az ex-MIÉP-seket felszippantva, a mérséjeltebbek nagy része meg a fideszbe lépett.

Ennyit a tényekről.

gyuszko62 2014.02.06. 08:22:01

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Vona Orbán polgári körében, mint a Jobbik delegáltja vett részt. A Jobbik(Jobboldali Ifjúsági Közösség) 1999-ben alakult és a minden -akkori- jobboldali pártot segített a 2002-es választásokon: Fidesz, MDF, MIÉP és a széteső kisgazdákat is.

==T== 2014.02.06. 09:31:46

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Látom méltó vagy a nickedhez, a buta legalábbis stimmel.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.06. 14:00:17

@==T==:

Faszfej mit nem értesz azon, hogy a maszop a szalámitaktikát alkalmazza ily módon hogy létrehoz egy "jobbos" pártot - "jobbik" hogy ezzel megoszoljanak a jobboldali szavazatok!! Ha nem létezne jobbik, 4/5 lett volna a Fidesz-KDNP-nek 2010-ben!!

Gyökééér!

fotelfasiszta 2014.02.06. 15:36:26

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Ebben csak az a gaz, hogy a kedves Viktorkaek miatt vannak meg szabadlabon a "kedvenceid". Eloszor a sajat hazad tajan soprogess...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.02.06. 17:19:42

Vannak a tények, és vannak a TÉNYEK. Előbbiekkel sok magyar nincs tisztában, utóbbiakkal viszont minden Magyar tisztában van.

hoplita 2014.02.06. 20:19:55

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Ha anyád sejtette vóna, hogy ilyen hülye leszel, akkor otthagy a kórházban, te emeletes faszfej.

little green rooster 2014.02.08. 05:22:10

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

A FIDESZ mitől jobboldali párt?
És egyáltalán párt-e?
Ne feledd, az első Orbán kormány már három éve működött, amikor Orbán Viktor leköszönt a Liberális Internacionálé alelnöki posztjáról.

Sapika 2014.02.11. 13:11:47

@little green rooster: "A FIDESZ mitől jobboldali párt? És egyáltalán párt-e?"
Pártnak párt, bár belső felépítésében közelebb van a sztálini bolsevik párthoz, mint a modern értelemben vett pártokhoz. Legalábbis egy külső szemlélőnek úgy tűnik.
Ha hagyományos jobb oldal - bal oldal tengelyen viszont nem besorolható. Vannak ugyan klasszikus jobboldali tettei (szegényektől elveszünk, módosabbaknak odaadjuk) de ezek a nyugat-európai jobbközép pártoknál már rég kimentek a divatból.
Azt hiszem, a "populista" jelző illik rá.

Sapika 2014.02.11. 13:15:52

@little green rooster: "első Orbán kormány már három éve működött, amikor Orbán Viktor leköszönt a Liberális Internacionálé alelnöki posztjáról."
Igen, annál meglepőbb volt, hogy 1998-ban az ország egyik legnagyobb önkormányzatában fidesz-miép koalició jött létre. Az akkori fidesz szavazóknak ez nagy meglepetés volt. A kisgazda koalíció nem, arra lehetett számítani, és különben is, a kisgazdák csak seggbuták voltak, de ettől eltekintve jobbközép besorolásúak.
süti beállítások módosítása