HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Rövid megjegyzés a balliberális szeretetről

2015.07.22. 11:36 | maroz | 112 komment

Megvertek Szegeden egy lányt. Ez hír. 

Naponta megvernek Magyarországon legalább egy lányt, de inkább százat. Vagy ezret. Ez nem hír, ez statisztika. 

A szegedi lány azért lett hír, mert őt a hírek szerint a külföldi kinézetű barátja miatt verték meg. Ha azért veri meg a barátja, mert nem hozta elég gyorsan oda neki a sört a hűtőből az teljesen rendben van, az újfent a nemhír, hanem a statisztika kategóriája.

A szegedi vonaton július hónap során két lányt is megtámadtak, a hírek szerint az egyiket meg is erőszakolták, míg a másikat csak megpróbálták, miközben megverték és kirabolták. Az elkövetőket elfogták, az egyik magyar, míg a másik szerb. Ez is hír, de úgy hívják, hogy: kis színes. Tehát végső soron ez is nemhír.

Nézzük meg, mi lehet ennek a furcsaságnak az oka.

A balliberális szeretet, mi más. Az, amelyik teljesen spontán demhed fel és indítja meg azt a száz embert, aki egy közterünkön őszinte spontaneitással szeretetet nyilvánul meg:

A demonstrálók a nekik kiosztott papírszívekre üzeneteket írhattak a megvert szegedi lánynak és társainak, hogy azok tudjanak róla: mások is mellettük állnak.

A szervezők által nekik spontánul kiosztott szívecskékre írták rá a demonstrálók a szeretet-üzeneteiket. Kérdés, hogy írtak-e volna akkor is valamit, ha a szegedi vonaton megerőszakolt és megtámadott lányokért hívja őket spontánul tüntetni a miseticsbálint, de erre nincs válasz, mert nem hívta őket tüntetni semmiféle miseticsbálint. 

Vajon miért? Hát ezrét:

Az egyik szervező, Misetics Bálint elmondta, céljuk nem kormányellenes tüntetés, hanem szolidaritási demonstráció szervezése volt.

Konkrétan: hazudik. De, az a céljuk, kormányellenes tüntetés. A szeretet örvén, a szolidaritást eszközként használva kaparják maguknak a gesztenyét. Kell is, hiszen mint azt már korábban megírtam az egykori állampárt másodgenerációs örökösei, a doktordöménypéterek még ott is eleszik előlük a kásácskát, ahol elvileg az együttpéem, vagy éppen mikor minek hívják a balliberálisokat hatalmon lenne. Zugló nem bírja őket eltartani, kepeszteni kell, van egy jó kis ballib téma, lehet vele ekézni a hatalmat, pénzt hoz, legalábbis remélik.

A megerőszakolt, megvert és kirabolt nők a vonaton teljesen érdektelenek, hiszen nem volt külföldi kinézetű barátjuk. Sőt, még rosszabb, mert az egyik támadó egészen biztosan, míg a másik csak nagy valószínűséggel, de szintén külföldi "kinézetű" volt. Na, ez már nem fér bele a balliberális szeretetbe, amint hogy a nők elleni napi és statisztikai permanens erőszak sem, csak akkor, ha azt a fidesz képviselője követi el. Az ilyen őszinte és spontán szeretetek pénzt hoznak a miseticsbálintoknak, lehet rájuk nemkormányellenes (az apátok faszát, azt!) spontán tüntetéseket szervezni, és a balliberálisok csekély követői is megnyugtathatják a lelkecskéjüket: lám, milyen jó, hogy vannak nekünk itt ezek a balliberális erőcskék, mert hát hogyan is jutna nekünk eszünkbe másként spontán szeretni és szolidarizálni azokkal, akiket bántottak!

Már ugye azokkal, akiket a hírek szerint bántottak. A balliberális spontán szeretet és szolidaritás már nem terjed ki azokra, akiket nemhír, vagy statisztika keretében bántottak. Miért?

Mert ez nem hozna pénzt a miseticsbálintoknak, ilyen egyszerű. 

 

 

112 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr27646666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zümmmi 2015.07.22. 15:20:38

"Megvertek Szegeden egy lányt. Ez hír.

Naponta megvernek Magyarországon legalább egy lányt, de inkább százat. Vagy ezret. Ez nem hír, ez statisztika."

Nem olvasom tovább. Elmismásolod a dolgokat már az első mondataiddal. Ha tudsz más megvert lányokról írd meg. Egy ügy elmismásolása semmivel sem undorítóbb mint bárkinek a megverése.

maroz 2015.07.22. 15:51:31

@zümmmi: Megírtam, hogy nem csak megvert, hanem megerőszakolt és kirabolt lányokról is tudok? Megírtam! De te nem olvastad el, mert nem olvasol tovább. Tipikus hárító mechanizmus, tűnjön minden olyan információ előled, ami összezavarna, ugye? ;)

Alonee 2015.07.22. 16:09:08

Egyetértek. Ahogy a Fideszes plakátkampány sem a menekültek/bevándorlókról szól (tegyem hozzá gyorsan, kéne erről azért normálisan is beszélni), úgy ez a Misetics féle sem az áldozatokról.

maroz 2015.07.22. 18:05:54

@Alonee: Ennyit tud az elitünk. Eljárja mindegyik a maga harci táncát, jó kis kultúrműsor, vicces plakát, lájk, aztán majd csak lesz valahogy.

Közben meg:

inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-743458

"A biztató gazdasági adatok, kiváltképpen a fokozatosan csökkenő munkanélküliség és a szünet nélkül emelkedő bérek eredményeképpen a németek egyre több pénzt tudnak félre tenni. Így nem meglepő, hogy a megtakarított összegek szintje rekordszintre emelkedett."

A németek rekordszinten tudnak félretenni, fokozatosan csökken a munkanélküliség, miközben Európa déli-délkeleti része éppen omlik összefelé, ötven százalékos a görög fiatalok körében a munkanélküliség, Horvátország is golyóérettnek lett jelölve, de azért mi oldjuk meg a menekültproblémát itt, Magyarországon. Kedves gondolat.

val 2015.07.23. 00:22:30

Azt hiszem, ezzel az írással egyet lehet érteni.

Tudományos libsizmus 2015.07.23. 00:45:14

Émelyítőek ezek a liberális műhisztik.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.07.23. 03:44:05

@maroz: Aha. Horvátország golyó érett? És akkor mi?

Hazudozás megy. Az IMF hitelt is úgy fizették ki, hogy ugyanakkor felvettek 5 milliárd dollárt, súlyos 5 százalék feletti kamatra.

index.hu/gazdasag/2015/07/20/most_epp_horvatorszag_csodjerol_suttognak/

"A Vecernji List zágrábi napilap hétfői számában arról cikkezett, hogy amikor a horvát állam nemrég újabb 6 milliárd kunával (250 milliárd forinttal) adósodott el 4,5 százalékos kamat mellett, azt a kormány úgy próbálta meg bemutatni, mint valami sikertörténetet, miközben Görögország mielőtt csődbe jutott volna, sokkal alacsonyabb kamatok mellett vett fel kölcsönt, hogy a költségvetési lyukakat betömje."

www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/penz/vittek-a-magyar-dollarkotvenyeket-a-befektetok/

"Vitték a magyar dollárkötvényeket a befektetők

A magyar állami kibocsátó összesen 3,25 milliárd dollár 5, illetve 10 éves devizakötvényt értékesített az irányadó amerikai államkötvények felett 335, illetve 345 bázisponttal. Ez 4,2, illetve 5,4 százalék körüli hozamot jelent. A felkínált kötvényekre 12 milliárd ajánlat érkezett. Londoni elemzői vélemény szerint Magyarország az Európával és különösen az euróövezettel kapcsolatos piaci hangulat “drámai javulását” tudta kihasználni a keddi dollárkötvény-kibocsátással. Magyarország ezt megelőzően 2011 márciusában, illetve 2010. januárjában adott el dollárkötvényt a nemzetközi tőkepiacokon."

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/brutalis_kereslet_a_magyar_dollarkotveny_irant.191884.html

"Négy globális nagybankot bízott meg ma egy 10 éves dollárkötvény kibocsátásával az Államadósság Kezelõ Központ és a vonzó kibocsátási kondíciók miatt brutális vételi érdeklõdés mutatkozott. Az összesített ajánlati könyvbe ugyanis több mint 10 milliárd dollárnyi ajánlat érkezett be, amelybõl a magyar állam 2 milliárd dollárnyi összeget fogadhat el. Ez megegyezik azzal, amelyet elõzetesen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondott. A kibocsátást a 10 éves irányadó amerikai államkötvény hozama (2,7%) felett eredetileg 350-360 bázispontos felárral hirdették meg, de végül a vonzó árazás miatt felfutó kereslet mellett 325 bázispontra szûkítették. Ez azt jelenti, hogy Magyarország 5,95% körüli dolláralapú hozam mellett adósodik el, ami a februári kibocsátás hozamánál (5,37%) érdemben magasabb. Fontos azonban látni, hogy az emelkedõ forrásköltség teljes egészében a menetközben megemelkedett amerikai kötvényhozamokkal magyarázható, ugyanis a februárihoz képest (345 bázispont) most kisebb felárral tudtunk forrást bevonni."

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.07.23. 03:45:42

Különben elég komoly erkölcsi problémára utal, ha a poszt írója nem érti a különbséget az esetek között.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.23. 05:41:03

A ballibaizmus sosem vesz tudomást a neki nem tetsző tényekről, míg a neki tetszőket pedig a végtelenségig manipulálja.

nu pagagyí 2015.07.23. 05:44:37

Ebben a cikkben csak egy valami nem volt, szolidaritás és együttérzés az áldozatokkal. Bár az eredmény hasonló, de az esetek különböznek. Társadalmilag nyilvánvalóan veszélyesebb a fenyegető csoport tagjaként fellépő erőszakos garázda, mert tettének indoka nem primitív beteges fantáziájából ered, hanem a hatalom és kiszolgálóinak tudatos uszításának következménye. A posztíró is része ennek az uszító gépezetnek, ezért is próbálja összemosni az eseteket. A szexuális erőszaktevők mögött nem áll senki, meg is fognak bűnhődni a tettükért. A szegedi lányt összeverő bűnöző viszont nem viheti el egyedül a balhét, a felbujtóknak is felelniük kell. Ha nem most, akkor később.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.07.23. 05:48:48

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Közírói munkásságod lenyűgöző, hogy milyen briliáns módon és változatos megközelítéssel nyúlsz számtalan témához. Jelölni foglak az irodalmi Nobel díjra.

nu pagagyí 2015.07.23. 05:59:15

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Szerinted nyilván az IS nyakazói is csak azért csinálják, mert betegesen vonzódnak a vérhez, mint Magda Marinkó. Nem ártana néha elgondolkodnod, azon hogy ami hasonló, az nem feltétlenül ugyanaz.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.23. 06:06:07

@nu pagagyí:

Az IS politikai harcot folytat, háborút visel, ezért csinálja. De ez hogy jön ide?

maroz 2015.07.23. 06:12:05

@nu pagagyí: Balliberáliséknak fogalmuk sincs arról, hogy a körúton túl mi van. Felbujtó, ehh, haggyuk már.

Tessék szépen kimenni az utcára, ki, még a körúton is túl, és szép szóval, értelemmel, szolidaritással, szeretettel elmagyarázni az embereknek, meggyőzni őket arról, hogy egymást bántani rút dolog.

Ez egy tisztességes munka lenne, de hát ugye ilyent a balliberális elit soha nem csinált, helyette Orbánozott.

csoio csagasz 2015.07.23. 06:40:22

Jaj, a csúti csüngőhasú géniuszt támadni merészelték.
Jaj, jaj, jaj.

Egyszerű, orbánvezérelt agyadnak és a benne lötyögő néhány bitnek köszönhető, hogy nem fogd fel az esetek közti különbséget.

bontottcsirke 2015.07.23. 07:01:48

@csoio csagasz: Kisfiam menj a diliházba vissza.

Vagy a miseticsbálintkádhoz.

röf 2015.07.23. 07:12:04

A blog minden szótagja igaz. Nem ez a poén.
Hanem az, hogy ezt mindenki tudja.
De hát a kormány-visszaváltásért le kell menni kutyába, mert annyi cuccot visszavásárolt Orbán állami tulajdonba, hogy bőven lesz mit szétlopni a libsihaveroknak.
Már csak a volánt kell visszahazudni a szőrös mancsaikba.

Conchobar 2015.07.23. 07:12:21

A magukat balliberálisnak tartó honfitársaink éles szemmel fedezik fel/vélik felfedezni, mikor az Orbán garnitúra megvezeti és beugratja a hozzájuk húzókat. Viszont képtelenek azt felismerni, hogy őket a túloldalról ugyanúgy hülyítik és palira veszik (hasonlóan jól csengő jelszavakkal, csak éppen nem magyarsággal, nemzettel meg illiberalizmussal, hanem szeretettel meg szolidaritással)

nu pagagyí 2015.07.23. 07:24:09

@maroz: Mivel nem is vagyok budapesti, értelemszerűen a "körúton" túl élek. Felesleges aggodalmadat is eloszlatnám, pontosan látom mi történik. A te indítékaid sem olyan rejtelmesek, hiszen már a címmel elárulod magad. Egyszerű vagy, mint egy faék.

csoio csagasz 2015.07.23. 07:26:00

Nem értem a problémádat komcsibérenc.
Amikor Pécsett volt lányos balhé, milyen gyorsan megoldották. Ja, hogy az fideszes volt. Ha a te lányoddal történik csak a nyelved hosszától függ, hogy a leszart több száz halmazába kerül vagy keresik a tettest. Ez ennyire egyszerű. Pont mint az egybites agyú orbáncsicskák gondolkodása.

csoio csagasz 2015.07.23. 07:28:01

@Conchobar:

Aha. Érdekes, Gyurcsány repült. Szóval valami nagyon sántít az okoskodásodban. Majd ha a tolvaj vezéredet lapátra teszed akkor ugass, amíg a seggét nyalod, addig kuss a neved.

2015.07.23. 07:32:44

ez a cikk egészen bayerzsocás, nem ő írta ?

nu pagagyí 2015.07.23. 07:38:29

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Gondolkodj még! Egy ideig próbálkoztál vele (korábbi nicked alapján), ne add fel!

♔bаtyu♔ 2015.07.23. 07:49:58

Igen, ugyanaznap ugyanott cigányok megvertek egy lányt.

Ő érte nem voltak szívecskék.

Ezért nem segít ez sem a ballibsiket, mindenki ismeri álságosságukat már komancs korukból.

maroz 2015.07.23. 08:12:32

@Halálosztó Babgulyás: Az agresszió olyan készségszinten megy nekünk, mint a biciklizés. Mindenféle agresszió, a verbális, a tettleges, a szimbolikus.

Innen nézd, és próbáld meg te is meglátni, hogy milyen ciki az áldozatok közül kiszúrni egyet, és politikai akcióra felhasználni.

Lenyúzták a bőrét lobogónak, és lengetik. Nekem ez nem tetszik. Nagyon.

maroz 2015.07.23. 08:13:58

@csoio csagasz: Komcsibérenc? Kikérem magamnak, nekem egy fillért sem fizet a doktordöménypéter! :))

Lattimer 2015.07.23. 10:01:10

A ballibsi egyvalamit szeret: ártani a magyarnak.

6.Lenin önálló gondolata 2015.07.23. 17:51:58

Kedves posztíró! Ha ennyire nem érted mi a különbség, akkor nagy hiba volt h egyáltalán megtanultál írni.
Ha valaki, pl egy cigány megerőszakol, kirabol egy magyart azt azért teszi mert bűnöző, nem azért mert gyűlöli a magyarokat. A magyar neki csak egy áldozat.
Itt egy pszichológiai teszteken átment, 2 danos kickbox mester, nem haszonszerzési, vagy szexuális indíttatással, vert össze idegengyűlöletből egy lányt aki a barátját védte.
Ha nem érted a különbséget, akkor valamit nagyon, de nagyon elszúrtak a nevelésednél.

Mei Ling 2015.07.23. 18:16:16

Végül is, hogy a világban történő billiónyi eseményből mi válik hírré, vagyis mit tesz velük a médiadoboz, felkerül-e hálózatba, és hogy hogyan reagálnak rá az emberek: eléggé összetett dolog, és bizonyosan nem redukálható a balliberális álszeretetre. Nyilván az is benne van, amiről a poszt szól, és az is ahogyan pl. legutóbb Nanáhogyne visszaböfögi a másik oldalon olvasott narratívát. Szerintem azonban ez nagyjából a két szélsőség. Magyarországon erős kultúrharc folyik, és mindkét fél keresi a szimbolikussá tehető eseményeket, amelyeket a média megetethet az olvasóival. Az olvasó meg legjobban teszi, ha egyiknek sem hisz.

6.Lenin önálló gondolata 2015.07.23. 18:24:47

@Mei Ling: Látom, hülyegyerek te sem érted. Nem érted a különbséget ha megversz valakit azért hogy kirabold, vagy azért mert nem tetszik a bőrszíne? Tényleg nem érted?

maroz 2015.07.23. 18:45:47

@Nanáhogydе: És az ilyesmitől jobban esik a nőnek?

Ne vakíts már, ez az egész tüntetősdi sima politikai haszonszerzésből ment, valójában szarják le a balliberálisok a bármiféle erőszakot abban az esetben, ha abból nem lehet éppen pillanatnyilag profitálni.

Sajnos pont az ilyen akciók azok, amelyek valójában elterelik a figyelmet arról, hogy a kibaszott neolib elitünk miatt olyan szűkösen élünk, hogy az lenne a furcsa, ha nem lennénk ilyen erőszakosak. De ez őket nem érdekli, mert a mindennapi durvaságoktól őket jól megvédi az elitstátuszuk, így ez számukra nem más, mint üres és ostoba szájtépés.

maroz 2015.07.23. 18:47:56

@Nanáhogydе: A hülyegyerekezés is agresszió. Igaz, hogy csak szóbeli, de az a tapasztalat, hogy innen már sokkal könnyebb eljutni a valóságoshoz is.

Nem vagy te véletlenül balliberális? ;)

maroz 2015.07.23. 18:53:02

@Mei Ling: Persze, igazad van, ugyanilyen tipikus viselkedést könnyű bármelyik oldalról találni, de én a ballibet ismerem, ballib fixációm van, ők azok, akiket meggyőződéssel tudok utálni, így róluk írok. Mondták már, hogy ez egy jellemgyengeség, és igazuk is volt, de hát ki tökéletes. :)

6.Lenin önálló gondolata 2015.07.23. 21:06:39

@maroz: A "visszaböfögi" is agresszió.

"És az ilyesmitől jobban esik a nőnek?"

Ez most komoly? Ez most egy ellenérv akart lenni, hogy hogy esik az áldozatnak?
Ez számít?
Ha valakit hirtelen leütök és meghal, vagy elütöm autóval és meghal, az ugyanúgy esik neki. Akkor ez ugyanaz? Most ez tényleg komoly? Nem érzed a különbséget?

", akiket meggyőződéssel tudok utálni,"
Nocsak. Ki is itt az agresszív? És miről ismerszik meg a ballib neked? Mesélj! Én szerinted mi vagyok?

maroz 2015.07.23. 21:56:40

@Nanáhogydе: Igen, az is az. Így szül agressziót az agresszió.

Nem ellenérv, hanem ez az én állításomnak a része. Számomra az agresszió a kellemetlen, mert sem nem szeretem sem nem esik egybe az érdekeimmel. Az agresszió pedig sajnos elég erősen sajátja a mi társadalmunknak, és ennek nem Orbán az oka, hanem az, hogy kibaszottul szűkösen élünk. Ahol kevés az elosztható ott nagyobb az acsarkodás is.

Ezért is háborít fel, amikor az elitünk balliberális része kiragad egyetlen olyan agressziót, amit remekül fel tud használni a saját pozíciója erősítésére (illetve ő úgy gondolja, hogy), de egy kukkot nem szól arról, hogy mi is az oka annak, hogy ilyen erőszakosak vagyunk. Illetve megpróbálja eladni a saját idióta meséjét, hogy azért, mert nem vagyunk elég európaiak, elég toleránsak, meg az összes többi multikultis fedőnarratíva. Az erőszak erőszak, és szégyellje magát az, aki különbséget akar tenni. Nem mondom, hogy akkor basszák meg őt gyorsan a vonatban, mert nem kívánok senkinek sem rosszat, csak annyit mondok, hogy süljön le a pofájáról a bőr.

Aki utál az nem agresszív. Még aki gyűlöl, az sem. Ne hidd el a balliberálisoknak, hogy van gondolatbűn. ;)

Nem tudom, hogy te mi vagy, a narratívád ebben a mostani ügyben a megszólalásig hasonlít a ballibére, de könnyen meglehet, hogy más kérdésekben meg pont ellentétesen vélekedsz. No meg ha az vagy, hát az vagy, mit bánom én, nekem az elittel van bajom. Öööö, ha a nicked mögött valójában a Dr. Dömény Péter áll, akkor vissza az egész, de ennek talán nincs komoly valószínűsége. ;)

A balliberális elitfrakció nem csak nekem ismerszik meg, elég sokan leírták már, így én csak egy számomra hihetőnek tűnő leíráshoz csatlakozom. Kicsit hosszú lenne elmondani, a lényeg az, hogy a balliberális az az egyik elitfrakciónk, és nem csak a politikai elité, hanem a gazdasági-kulturális elité is. Ők azok, akik a leglekesebben terjesztik a felzárkózási ígéretet, amit a centrumországok adtak a szájukba, és arról szól, hogy ha igyekszünk és ha európaiként viselkedünk, akkor idővel mi is fel fogunk tudni zárkózni a centrumországokhoz.

A balliberális elit emiatt magára mint a magyar társadalom azon részére tekint, akik már most europeérek, és csak azért nem tud az ország is európaibb lenni, mert visszahúzza a jókat az a sok balkáni aljanép, akik a ballib elit szerint mi vagyunk. Persze amint mondta, kivéve őt, hiszen ő már most kurvára európai.

Az ilyen nácizós, rasszistázós és egyéb balliberális narratívák pont arról és csak arról szólnak, hogy a ballib elit önmagát felmutathassa újból és újból mint az európaiság honi védelmezőjét. Ezek a pótcselekvések, mint amilyen ez a tüntetés is volt ezek valójában csak arra jók, hogy a balliberális elit legitimálja a saját elit voltát. Mindaddig, míg még akad olyan ember az országban, aki elhiszi nekik. Ez ma már szerencsére egy elég jelentéktelen réteg, és nem is foglalkoznék vele, ha nem hazudná magáról azt, hogy baloldali.

incze 2015.07.24. 15:25:25

én csak azt látom, hogy valahogy mint a sárba ragadt autós, egyre erősebben pörgeted a motort, szóval egy helyben, egyre mélyebben.

a nők megerőszakolása sajnálatos módon nem politikai témakör, legfeljebb ha a derék magyar "police" azt a receptet adja ellene, hogy a nő ne legyen nő, és akkor nem lesz megerőszakolva (mellesleg ez sem igaz, erőszakotak már itten meg 70 fölötti nőket is többször az utóbbi években, és állítom, hogy nem kihívóan villogó combjuk miatt).

politikai kérdést a szerb faszfej erőszakolásából azok a jeles orgánumok csináltak, amelyek a faszfejt illegális bevándorlónak aposztrofálták, nyilván, hogy jobban robogjon a szekér. tegnap a napi gazdaság a mórahalmi ékszerrablást is illegális bevándorlók nyakába akarta varrni, manapság valahogy ugye mindenről ez jut eszükbe, ennek az egésznek kezd olyan guminő szaga lenni a derék konzervatív f_é_r_f_i_a_k számára.

meg most éppen te magad, ugyan rád a guminő hasonlat nem áll, mert vicsorogni vicsorogsz ugyan, de láthatólag semmi élvezet nincsen ebben neked sem. jobbára olyanok vetődnek ezekre az eszmefuttatásokra, akik nélkül egész jól meglennél.

maroz 2015.07.24. 16:12:49

@incze: Kár, hogy csak ezt látod, mert közben egészen sokat sikerült haladnom, sőt, ma már azt is tudom, hogy a balliberális elit kebelén voltam valójában a sárba ragadva.

Számomra a kérdés, mint ahogyan azt már egy másik kommentemben is elmondtam maga az erőszak. Nekem rossz és nem is szeretem, hogy egy ennyire erőszakos országban kell élnem, örülnék neki, ha jobb lenne. Ezt az érdekemet sérti a ballib akkor, amikor a percnyi politikai érdekének megfelelően kiragad egyetlen erőszakot a tengerből és azt felhasználva igyekszik saját maga számára előnyöket kicsikarni.

Nézz egy másik példát:

index.hu/belfold/2015/07/24/menekultek_bevandorlas_parbeszed_magyarorszagert_mav_feljelentes/

A ballib megint eltalálta a szarva közt a tőgyit. Igen, pont ez a társadalmunkat legjobban érdeklő téma világégés idején, azon a drágaságos emberi jogok. Ha ezzel nem nyerik meg a társadalmat a menekültügy számára, akkor el nem tudom képzelni, hogy mi mással.

És persze igen, lezárt és vélhetőleg ezer fokos vonatban utazni még menekültként is szar. De a svéd földesúrnak dolgozni 35 fokos csarnokban?

hvg.hu/kkv/20150722_Mar_megint_elfogyott_a_levego_28an_lette

Két nap alatt 58-an lettek rosszul a svéd tőkés sopronkőhidai kényszermunkatelepén. Valami kis tüntetés ballib részről? Mondom: BALlib!

Szóval megvan mindenkinek a maga guminője, csak annyi a probléma, hogy a ballib a saját bevallása szerint nőt dug, míg látszatra kecskét.

incze 2015.07.24. 16:57:03

@maroz: ez egy hülyeség. ha nem veszed észre, hogy az efféle (és speciálisan most ez) a felhorgadás azért van, mert ez a fajta erőszak most (szinte hivatalos támogatással) potenciálisan további tömeges erőszakot szül, divatba jön, akkor nem értesz, vagy (szerintem sokkal inkább) nem akarsz érteni semmit.

meghúzni egy védtelen nőt a vonat budiján undorító, de egyáltalán nem fenyeget a veszély, hogy félhivtalos (hallgatólag tudomásul vett) szabadcsapatok szerveződjenek rá, sőt egyenest magyarságod próbakövévé tegyék, hogy ezt támogassad, de minimum jó pofát vágjál hozzá.

fáraszt engem ez a dolog, mert azt gyanítom, hogy ezeket a dolgokat pontosan érted, de belezuhantál valahogy abba, hogy minden egyszerű dolog mögött hátsó szándékot (ne higgy a görögöknek még ha ajándékot hoznak is), te, a nagy békehívő, mindenben az ellenséget szimatolod.

maroz 2015.07.24. 17:22:29

@incze: Ez is egy valóságmagyarázat, egy elit habitusból. Egy olyanból, akinek nincs sok fogalma arról, hogy valójában mi is van az országban és miért.

Gondolj bele, a balliberális elitnek azt kell mondania, hogy a zorbánsátán miatt van, hiszen mi mást mondhatna? Netán azt, hogy azért, mert mi, a baloldalinak IS nevezett elit rútul elárultuk és cserbenhagytuk a népet? Hogy a neoliberalizmust támogattuk kritika nélkül, és emiatt lett Magyarországon annyira szar a helyzet, hogy az emberek keze-fasza igen könnyen eljár?

Nem mondhatják ezt, mert akkor be kéne ismerjék, hogy elszúrták, de nagyon. Ehelyett nyilván azt mondják, amit tőlük a centrumországok elvárnak, és amiért jutalmazzák őket, miközben a háttérben ölik egymást a koncért, lásd a doktordöménypéter-jelenséget:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/05/10/a_doktordomenypeter_mint_jelenseg

Szóval lehet a jelenségekre ballib habitusból is reagálni, de szerintem az nem a probléma megoldása, hanem maga a probléma. Egyetlen szerencse a dologban, hogy szemlátomást előbb-utóbb csak kihalnak. Talán nem kéne ilyen türelmetlen legyek...

maroz 2015.07.24. 17:29:16

@incze: Itt egy idézet az ajánlott posztból:

"Steven Sampson (2002) leírása szerint a posztszocialista társadalmakat a civil szervezetek és az EU projektjei révén „projekttársadalmakként” próbálják fejleszteni. Diagnózisa szerint a társadalom ezáltal nyugati színvonalon fizetett és a nyugati adományozók felé elszámolási kötelezettséggel bíró szakértői gárdára, valamint a projektek logikáját és céljait a saját, mindennapos problémáitól távolinak tartó, ezáltal az előbbieket megérteni nem is kívánó közvéleményre szakad szét.A tömegek tehát magukra maradnak olyan saját, organikus értelmiségi réteg híján, amely a nemzetközi körökben képviselni tudná őket. Máris láthatjuk, hogyan keletkezik a társadalom ilyesfajta „lefejezése” révén az a vákuum, amelyet érzelmi és szimbolikus politikával a szélsőjobboldal tud megtölteni (...)."

Pop40 2015.07.25. 15:04:29

Kedves posztoló, ha ezt a förmedvényt komolyan gondoltad, nem csodálom, hogy kivágtak a vincentről.
Ehhez a "poszthoz" én sem adnám a nevem, semmilyen formában.

Igen. A ballib a hibás. Hisz ha Mo-n mondjuk 200 erőszak történik naponta, akkor kutya kötelessége lenne mind a 200 után tüntetést összehozni.

Az egyetlen, aki nem hibás, az a fideszes kúrmány, aki hónapok óta uszítgatja agyhalott híveit, aminek egyenes következménye a szegedi eset. Na, róluk egy kanyi szó nincs a posztban.

Ércsük: mocskos ballib. Ha kiáll a fideszmaffia uszítása miatt megvert lány mellett, azt csak politikai haszonszerzésből teheti, és az a minimum, hogy a másik 200 mellett is álljon ki, szervezzen tüntetést.
Ennek költségeit meg nyilván saját zsebből állja.

Szánalmas poszt, bocs.

Pop40 2015.07.25. 15:07:37

@maroz: " németek rekordszinten tudnak félretenni, fokozatosan csökken a munkanélküliség, miközben Európa déli-délkeleti része éppen omlik összefelé, ötven százalékos a görög fiatalok körében a munkanélküliség, Horvátország is golyóérettnek lett jelölve, de azért mi oldjuk meg a menekültproblémát itt, Magyarországon. "

És ez a két dolog hogy jön össze?

Esetleg a németek oldják meg mindenki gondjait, mert voltak olyan szemetek, hogy értelmes gazdpolt folytattak, a pénzüket meg nem elbaszták, hanem félretették?

Pop40 2015.07.25. 15:10:53

@maroz: "Tessék szépen kimenni az utcára, ki, még a körúton is túl, és szép szóval, értelemmel, szolidaritással, szeretettel elmagyarázni az embereknek, meggyőzni őket arról, hogy egymást bántani rút dolog. "

Bizony, ez is a ballib hibája.

A szegedi eset nem azért következett be, mert a fideszes maffia politikai haszonszerzés okán felheccelt egy elmebeteg söpredéket.

Hanem azért, mert a ballib nem ment oda ehhez az elmebeteg söpredékhez, és magyarázta el neki, hogy nem szabad embert verni azért, mert nekik épp olyanjuk van.

No comment.

Pop40 2015.07.25. 15:14:42

@♔bаtyu♔: "Igen, ugyanaznap ugyanott cigányok megvertek egy lányt.
Ő érte nem voltak szívecskék. "

És ez titeket miért akadályozott meg benne, hogy kitegyetek érte egy szívecskét?

Netán nem értetek rá, mert túlzottan lefoglalt a bevándorlók elleni hecckampány, aminek egyenes következménye a szegedi eset?

maroz 2015.07.25. 15:37:48

@Pop40: Kérdezd már meg azon a csodálatos Örülünk, Jótündér blogon a kedvemért, hogy hová lett Szempontpuska?

A hibás a ballib, aki a rendszerváltás utáni húsz évben csak azzal törődött, hogy az átmentett hatalmát megtartsa, miközben szarta le a társadalmat.

Megkérdezed Jótündértől, hogy hová lett a független blog mégfüggetlenebb alapítója, Szempontpuska? Tán csak nem kibaszta őt is?

maroz 2015.07.25. 15:42:02

@Pop40: Úgy, hogy a németek azért élnek olyan jól, mert a periféria és a félperiféria profitjának egy jelentős részét hazaviszik. Amit neked a hazai ballib a szádba adott az sajnos nem igaz, nem azért megy jól a németeknek, mert ők önállóan jó gazdaságpolitikát csináltak, hanem azért, mert a tőkés világrendszerbe ők a centrumországok között vannak, míg mi a félperiférián, és nekik azért van több, mert egészen konkrétan kizsákmányolnak minket. Nekik termeljük a hasznot.

maroz 2015.07.25. 15:45:43

@Pop40: Így van.

Olyan szépen megtanított téged elmebeteg söpredékezni Jótündér, hogy öröm nézni.

De ettől még ebben a kérdésben nekem van igazam.

Amikor a ballib hatalmon volt, amikor az egyik Vincentes osztogatta a médiának a tízmilliárdokat és a másik a pénzügyeink tisztaságára fölügyelt akkor kellett volna felismerni, hogy van a nép is, és nem elintézni azzal, hogy az egy elmebeteg söpredék, hanem szóba kellett volna állni vele.

Igen, a néppel, és nem a belvárosi elit haveroknak osztogatni szét a tízmilliárdokat.

Szóval megkérdezed Jótündért, hogy hol van most Szempontpuska? :)))

Pop40 2015.07.25. 15:50:04

@maroz: Ennyire nem vagyok képben a Vincent belügyeit illetően.
A lényeg a kommentben az volt, hogy ilyen posztok után ne csodálkozz, ha valaki azt mondja, hogy kösz, de ezt a saját neved alatt hozd le, és nekem ne legyen közöm hozzá.

Hogy a Vincenten a tagok hogy ölik egymást, nem tudom.
Akár még azt is elfogadom, hogy téged méltánytalanul vágtak ki. Megeshet. Tényleg nem ismerem a blog belügyeit.

Ezt viszont nem úgy kéne megbosszulnod, hogy abszolút torzító, és hamis posztokat írogatsz, aminek egyetlen célja, hogy üss egyet azon a "balliben", akiknek a képviselői téged meglátásod szerint bántottak.

maroz 2015.07.25. 15:52:04

@Pop40: Ezt az idézetet ajánlom a te figyelmedbe is:

""Steven Sampson (2002) leírása szerint a posztszocialista társadalmakat a civil szervezetek és az EU projektjei révén „projekttársadalmakként” próbálják fejleszteni. Diagnózisa szerint a társadalom ezáltal nyugati színvonalon fizetett és a nyugati adományozók felé elszámolási kötelezettséggel bíró szakértői gárdára, valamint a projektek logikáját és céljait a saját, mindennapos problémáitól távolinak tartó, ezáltal az előbbieket megérteni nem is kívánó közvéleményre szakad szét.A tömegek tehát magukra maradnak olyan saját, organikus értelmiségi réteg híján, amely a nemzetközi körökben képviselni tudná őket. Máris láthatjuk, hogyan keletkezik a társadalom ilyesfajta „lefejezése” révén az a vákuum, amelyet érzelmi és szimbolikus politikával a szélsőjobboldal tud megtölteni (...).""

Szóval hová is tűnt Szempontpuska? :))

Pop40 2015.07.25. 15:57:34

@maroz: "Olyan szépen megtanított téged elmebeteg söpredékezni Jótündér, hogy öröm nézni."

A vincenten nekem eddig ha 3-4 kommentem volt, akkor sokat mondok.
És engedelmeddel, az, hogy 40 kilós egyetemista lánykákat 4-5 fős csoportokban megverő görényeket "elmebeteg söpredékezek", ez a saját egyéni véleményem, nem tanított meg rá senki.

Szomorú, ha neked az ilyen alakokról alkotott véleményed attól függ, hogy épp mi történt veled egy blogon.

Azt meg sem rólad, sem a vincentesekről nem tudom, kik vagytok. Elolvasom, amit írtok, s vagy egyetértek vele, vagy nem.

Pop40 2015.07.25. 16:01:20

@maroz: Az idézetnek, megkockáztatom, hogy nyomokban akár igaza is lehet.
De hogy is jön ez a fenti posztodhoz?

"Szóval hová is tűnt Szempontpuska? :))"

Figyu, a "tényleg nem ismerem a Vincent blog belügyeit"- mondatnak melyik része nem volt érthető?

Pop40 2015.07.25. 16:07:37

@maroz:
" Úgy, hogy a németek azért élnek olyan jól, mert a periféria és a félperiféria profitjának egy jelentős részét hazaviszik."

1, Azért IS élnek jól. Meg azért is, mert nem szórják el a lóvét, hanem félreteszik. Meg még ezer más okból.
2, Mit kéne tennie az odatelepült német cégnek? Esetleg szívjóságból, azon túl, hogy melót ad az ottaniaknak, még a profitot is otthagyni?
3, Ha ez a sikerre vezető recept, amit a németek csinálnak, mi akadályozza/akadályozta meg a többi országot, hogy kövessék a példát?

maroz 2015.07.25. 16:18:09

@Pop40: Én lehozom, nekem nincs semmi rejtegetnivalóm. Aki nagyon meg akarja tudni a nevem, az kábé két keresés után már tudja is, és baromira meglepődik, amikor rájön, hogy én valójában nem vagyok senki se.

Oké, te jöttél ezzel a "kibasztak a Vincentről"-dumával, akkor lássunk tisztán.

Én bármikor bármelyik írásomat vállalom névvel is.

Abból legalább kiderül, hogy az apám egy négy osztályt végzett paraszt volt, aki még annyira se vitte, hogy egy saját tehene legyen.

Az én apám nem volt a pártállam kegyeltje, nem hogy 1956-tól, de sohasem. Nem töltött be a régi rendszerben semmilyen politikai funkciót.

Nem volt szt-tisztje semmiféle háromperhármasnak, nem dolgozott olyan osztályon, ahol a zsidókat, a buzikat és a tudósokat figyelték meg.

Nem kapott a rendszerváltás előtt három évvel Kádártól Haza Szolgálatáért Érdemérmet.

Az én apám nem tudott engem flancos budapesti egyetemre küldeni, mert mire odanőttem volna már meghalt.

Ezen elhamarkodott lépése miatt nem tudott nekem rögtön az egyetem után igazgatói állást (22 évesen, basszam!!!) szerezni egy kormányzati intézménynél, amely intézmény egy ideig a korrupció és a panamázás szinonimája volt.

Engem apukám és a bandája nem tudott egészen addig eltolni, hogy negyvenévesen egy tízmilliárdokat osztogató állami intézmény atyaúristene lehessek. Pedig talán én is meg tudtam volna azt csinálni, hogy a haveroknak nyomom a zsét, aztán majd csak meghálálják egyszer. Bátor lettem volna én is ebben a funkcióban, pláne akkor, ha tudom, hogy közben meg a háromperhármas, feketöves ex-komcsi apparátcsik felmenőm éppen egy másik állami intézményben selejtezi lefelé a háromperhármas iratokat. Az ilyesmi nagy magabiztosságot tud adni, gondolom nem kell elmondanom, hogy miért.

És persze mivel én nem kúrtam el, mert soha nem is voltam elit így kvázi-menekülnöm sem kellett, nem kényszerültem rá, hogy régi szívességeket behajtva mégiscsak szerezzek egy székecskét valami jó kis ballibsi helyen a seggem alá, mert én meg tudok élni a piacon is, csak annyi, hogy mára megutáltam a piacot, a versenyt, a kapitalizmust, mert azt láttam, hogy pont olyan elitarcok népszerűsítik a legjobban, akik vagy már állami cseccsel a szájukban születtek, vagy csak szimplán ezüstkanállal, és megvolt az a szerencséjük, hogy soha egy percet nem kellett piaci alapon megéljenek, mert eltartotta őket a köz.

Ebbe a közbe beletartozok én is.

És igen, kicsit morc vagyok, amikor szóba hozod, hogy kik basztak ki engem és honnan. Azért, mert én tudom, hogy kik csinálták azt a blogot, és tudom, hogy milyen az ő C.V.-jük, az enyémhez viszonyítva.

Szóval én nem szégyellem a nevem, de azért te igazán megkérdezhetnéd Jótündértől, hogy ki is az a Szempontpuska és miért is lett belőle hirtelen Vincent Vendégszerző.

A posztjaim nem hamisak, minden állításom mögött rengeteg megfontolás, utánaolvasás, tanulás áll. Ha tévedek valamiben és arra konkrétan rámutatnak megköszönöm. Tedd kérlek te is ezt.

maroz 2015.07.25. 16:25:43

@Pop40: Te jöttél azzal, hogy kibasztak a Vincentről, így én okkal feltételezhettem, hogy ez számodra egy releváns pillanat volt. Oké, nem ismered a belügyeiket, de ha ennyire megmaradt benned a dolog és ennyire relevánsnak tartod (úgy véled, hogy bosszúból írom azt, amit és nem azért, mert sok-sok belerakott tisztességes munka után erre jutottam), akkor ezt a szálat tisztázni kell.

Nem nagy ügy, odamész, ott az általam elindított csettopik (Viccországban..) és szimplán megkérdezed, hogy ki is volt Szempontpuska és hová is tűnt. Miért lett belőle egyik napról a másikra Vincent vendégszerző?

Jótündér egy talpig úriember, kizárt dolog, hogy egy ilyen tisztességes kérdésre ne adna tisztességes választ. Na, ha már tudod, hogy ki Szempontpuska és miért tűnt el a Vincentről, akkor érteni fogod, hogy mi is az én bajom a balliberális elittel.

maroz 2015.07.25. 16:28:39

@Pop40: Ez egy összetettebb dolog.

Ismered valamelyest Wallerstein világrendszer-elméletét? Csak azért kérdezem meg, mert ha igen, akkor nem kell annyit gépeljek, könnyebben tudok válaszolni, de ha nem, és érdekel, akkor gépelek.

Pop40 2015.07.25. 17:09:57

@maroz: Te valamit nagyon félreértettél...
Egyáltalán nem állt szándékomban, hogy megbántsalak. Édesapád abszolút tisztességes ember lehetett, részvétem a korai haláláért. Mellesleg én a te tisztességed sem vontam kétségbe, elképzelni se tudom, miből szűrted ezt le.

A helyzet a következő volt: van egy blog, a vincent. Erről annyit tudok, hogy az írásai jobbára tetszenek, és a szerzői valamin összekaptak, és az egyiket kivágták.
Ezek után idejövök, és elolvasom ezt a minősíthetetlen posztot.

Na, erre írtam, hogy HA ilyen posztokat írsz, AKKOR nem csodálom, hogy kivágtak x blogból. Még egyszer: HA ILYEN POSZTOKAT ÍRSZ. Ehhez a poszthoz ugyanis én sem adnám a nevem.

És részemről ENNYI VOLT A SZTORI. Ebbe te kezdted el belelátni azt, hogy én ismerem a vincent szerzőit, tudom, ki kinek osztott milliárdokat, pláne, hogy én kétségbe vonom a te tisztességedet (!!!!!) - hogy ezt mégis mi a retekből szűrted le...

Éppen a te nevedben mondom azt, hogy hidd el, sokkal jobban járnál, ha nem ilyen posztokkal hoznák kapcsolatba a neved.

"Ha tévedek valamiben és arra konkrétan rámutatnak megköszönöm."

Enyhén szólva tévedtél ebben a posztban.
Hogy egy nemi erőszak, és egy állami "ösztönzésre" elkövetett gyűlölet-bűncselekmény között mi a különbség, arra fönt már rámutattak, nem ismétlem meg. Többek közt ugye az, hogy utóbbi elkerülhető lett volna, előbbi meg nem.

Súlyos gond van az arányokkal is.
Kik hergelnek a menekültek ellen? Kik bujtogatnak erőszakra, ha rejtetten is? Igen. Csak a fidesz.

A fidesz hány áldozat mellett állt ki a -mondjuk- 200-ból? Hányuk mellett szervezett tüntetést? 0.

A ballib? 1. 1 olyan áldozat mellett, aki amúgy a fideszmaffia uszítása nélkül nem lett volna áldozat.
Ellentétben a nemi erőszak áldozatával, aki sajnos jó eséllyel mindenképp áldozat lett volna, legfeljebb a személy lett volna más.

Mellesleg a fideszes maffia 5 éve teljhatalommal kormányoz, a ballibnek meg szava nincs.

Ezwk után lehozni egy olyan posztot, amiben rohadt ballibezel egy fideszes uszításra elkövetett gyűlöletbűncselekmény után, (aminek az áldozatát le se szarja a fidesz) hát....

"Mindössze" ennyi a gondom a poszttal.
A poszttal, és nem veled, nem a te tisztességeddel, pláne nem édesapád tisztességével.

Pop40 2015.07.25. 17:24:34

@maroz: " Te jöttél azzal, hogy kibasztak a Vincentről, így én okkal feltételezhettem, hogy ez számodra egy releváns pillanat volt."

Pedig nem volt az. Miért, annyira nagy dolog, hogy emlékszem rá?
Tegnapelőtt vihar volt. Erre is emlékszem, pedig nem volt releváns a dolog. :-)

Igen. Nagyon úgy nézett ki, h bosszúból írod.
Épp azért, mert sokkal értelmesebbnek tűnsz annál, mintsem h hideg fejjel írnál egy ilyen ostoba posztot.

Őszintén szólva ezt az "odamegyek és kérdezgetek"-et kihagynám. Ott mondanának egy "B" verziót a sztorira, én meg ismét ott lennék, ahol az elején. (Amúgy meg nem is rám tartozik ez a dolog.)
És én elfogadom azt is, hogy utálod a ballib elitet. Még akár azt is elfogadom, hogy joggal. :-)
Balfaszok, és teszetoszák.

Csak az utálatod -ha lehet- ne ilyen, véresen igazságtalan posztokban mutatkozzon meg, úgy, hogy -azért, mert utálod a ballib elitet- úgy tűnik, semmi gondod nincs azzal, hogy fideszes ösztönzésre aberrált barmok ötös csoportokban 40 kilós egyetemista lánykákat vernek.

Pop40 2015.07.25. 17:26:52

@maroz: nem, de érdekel.
Gépelj. :-)

maroz 2015.07.25. 17:58:56

@Pop40: "és egy állami "ösztönzésre" elkövetett gyűlölet-bűncselekmény között mi a különbség"

Ez egy hamis valóságmagyarázat.

Az teljesen irreleváns, hogy a mostani hatalom milyen hatalompolitikai indíttatású médiakampányt folytat, mert ez szinte semmilyen hatással nincs az uralkodó társadalmi attitűdökre, legfeljebb csak reprezentálja azt. Igen, sajnos az a szomorú, hogy ma a magyar társadalom zömmel ideges, ingerült, szorong és emiatt agresszív. Egy szorongó és agresszív társadalomban pedig ott az erőszak, és az nap, mint nap megjelenik kismillió formában.

Ha a balliberálisok tényleg komolyan tenni szeretnének azért, hogy egy emberibb, szelídebb világban élhessünk, akkor legelőször is annak kéne kideríteniük az okát, hogy miért is és hogyan is jutottunk ebbe a helyzetbe. Nekem erről vannak erős sejtéseim, és röviden úgy foglalható össze, hogy egyrészt azért vagyunk agresszívek, mert nagyon szegények vagyunk, másrészt pedig azért, mert a balliberális elit elbaszta, amint az előbbi idézetből is kiderül. Azzal baszta el, hogy nem a társadalommal kommunikált, hanem az elittel, és azt hitte, hogy ha két körúton belüli elit helyesnek tart valamit azt majd a nép is ugyanúgy fogja helyesnek tartani.

De nem így lett, mert a nép nem is értette mindazt, amit az elit mondott, az számára túl elvont volt, nem voltak benne olyan elemek, amelyekkel azonosulni tudott volna, így egy idő után már nem is figyelt az elit ezen részére, hanem elkezdett azokra figyelni, akik olyasmit mondtak, amit ők is értettek.

Ezen aztán a balliberális elit iszonyatosan berágott és ahelyett, hogy megpróbált volna másként kommunikálni a néppel egyszerűen kirekesztette őket, és emiatt elkezdte engesztelhetetlenül gyűlölni a népet, lásd antipopulizmus legördülő ebben a posztban:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/05/10/a_doktordomenypeter_mint_jelenseg

Én amíg még azt hittem, hogy képes vagyok a balliberális elittel kommunikálni megpróbáltam felhívni a figyelmüket arra, hogy mi lesz a következménye a népet lenéző és kirekesztő narratíváiknak, de nem hallgattak rám, sőt, kirekesztettek engem is. Nem a nickek, hanem az a balliberális elit, amelyik a nickek mögött van. És persze nem én voltam az egyetlen, a balliberális elit addig folytatta a kirekesztő harcát, amíg mára szinte teljesen felszámolta saját magát.

Márpedig én nem látom be, hogy a balliberális elittöredékek mai akcióitól, amelyek mindenben tökéletesen hasonlítanak a régiekre milyen áttörést tudna elérni. Hogyan, milyen stratégia alapján lenne így az ország békésebb, boldogabb? És mivel ilyen stratégiát nem látok, koncon marakodást és megélhetési politizálást annál többet, így mi a fenét mondhatnék mást, mint azt, hogy tűnjenek már el végre a francba? Mi érdekem fűződne nekem ahhoz, hogy őket ne kergessem el?

Szóval a poszt tisztessége szerintem ott áll meg, hogy én egy békés országot szeretnék és nagyon erős meggyőződésem, hogy a ballib ennek a lehetőségét durván elkúrta, és ennek ellenére még mindig itt téblábol. Orbán a ballib szükségszerű következménye, ő nem ok, hanem okozat. Nézd meg, hogy az ország 2006 óta kétharmados mértékben jobboldali, és ezen tíz év alatt egy centit nem sikerült változtatni. Talán ideje lenne végre végérvényesen és visszavonhatatlanul elhajtani azokat, akik még mindig azzal hitegetnek, hogy dede, fog ez menni, bízzatok bennünk. Azért, mert egy békés országot szeretnénk.

maroz 2015.07.25. 18:15:38

@Pop40: "úgy tűnik, semmi gondod nincs azzal, hogy fideszes ösztönzésre aberrált barmok ötös csoportokban 40 kilós egyetemista lánykákat vernek"

Ismétlem, ez egy hamis állítás.

A hihetőbb az, amit írtam, hogy ma egy nagyon feszült országban élünk, és emiatt indulatosak az emberek.

Én elég sokat járom az országot, és elmondhatom neked, hogy a menekültkérdést kisember szinten a baloldali pontosan ugyanúgy értékeli, ahogyan a jobb. És ez nem egy ma kialakult dolog, a Tárki 2011-es attitűdkutatása már rámutatott, hogy az idegengyűlölet szempontjából nincs érdemi eltérés a fidesz és az mszp szavazói közül. Arra az állításra, hogy Magyarországon a bevándorlási szabályok szigorítására van szükség a fidesz-szavazók 82%-a bólintott rá lelkesen, míg az mszp szavazóinak "csak" a 78%-a. Na, erre szokás azt mondani, hogy hibahatáron belüli a különbség.

Még érdekesebb az a válasz, amit arra a felvetésre adtak, hogy a bevándorlókat szigorú megfigyelés alatt kell tartani. Fidesz-szavazók közül 66%-os az egyetértés ezzel, míg az mszp szavazóinak csupán csak a 65%-a gondolja ugyanígy. Óriási a különbség, ugye? ;)

Értsd meg, én a saját pozíciómból írok, és nem egy igazgatói székből, nem egy egyetemi elefántcsonttoronyból, hanem az átlagember, a vidéki átlagember habitusából. Itt ez látszik, itt így gondolják az emberek, igen, az mszp támogatói is, és nekem azt kell figyelembe vennem, ahogyan látják az emberek, és nem azt, ahogyan szerintem látniuk kéne. Számomra ennek tétje van, míg a balliberális elit számára nincs. Nekik nem fontos, hogy békésebb legyen az ország, mert ők védettek a napi atrocitásoktól.

maroz 2015.07.25. 19:07:14

@Pop40: Na, szóval: Wallerstein azt mondja, hogy a dolgokat érdemesebb egy világrendszerben nézni, hiszen a XVI. századtól kezdődően valójában egy kapitalista világrendszer alakult ki, így nincs értelme például Harmadik Világról beszélni, mert az is szerves része a kapitalista világrendszernek.

Ennek a világrendszernek megvan a saját struktúrája, működnek a saját szabályai, és az alól nem nagyon tudja kivonni magát egyetlen nemzetállam sem. Így célszerű Magyarországot nem önállóan vizsgálni, hanem ennek a világrendszernek a részeként.

Wallerstein ezt a világrendszert három részre osztja: centrum, periféria és félperiféria. Csak hogy érzékeltessem: Németország centrum, Magyarország félperiféria, Afganisztán periféria.

De hogy lettünk mi ide? Sokáig én is azt hittem, hogy a '89-es rendszerváltással, de utánaolvastam, és kiderült, hogy nem. Hanem már sokkal korábban, még az 1982-es IMF-csatlakozásunk előtt, akkor, amikor 1968-ban a szorító finanszírozási problémáink megoldására elindítottuk az Új Gazdasági Mechanizmust, és gyakorlatilag instauráltuk a sohasem volt szocializmus helyett az államkapitalizmust.

Igen ám, de kapitalizmust csinálni problémás, kell hozzá pár dolog, úgyismint tőke és technológia. Ilyenjeink nekünk nem voltak, csak a centrumországoknak, tehát ha be akartunk szállni a kapitalista világrendszerbe, akkor tőkét és technológiát kellett szereznünk. Arra jutottunk, hogy hitelt veszünk fel és azon technológiát vásárolunk. Ez akkor nem is tűnt rossz elképzelésnek, mert rengeteg és olcsó pénz volt a piacon, kigazdálkodhatónak tűnő kamat mellett jutottunk pénzhez, és akár még sikerre is vihettük volna a projektet, ha nem baszik bé a világban a hetvenes évek vége/nyolcvanas évek elejére egy adósságválság. Igen, ha a világrendszer-elmélet felől közelítünk, akkor azt látjuk, hogy a miénkhez hasonló kitörési kísérletet mások is meglépték, akik hozzánk hasonló helyzeteben voltak, például a posztkoloniális országok.

Bebaszott a hitelválság, tízszeresére nőtt a kamat, ami már kigazdálkodhatatlannak bizonyult. Így 1982-ben beléptünk az IMF-be, kényszerből, mert nem tudtunk forrást szerezni sehonnan, és innentől indult el aztán az az eladósodási spirál, ami ma ott tart, hogy visszafizethetetlen.

A problémáinkat csak tetézte, hogy a technológiákból a centrumországok (hiszen csak ott van elég forrás új technológiák kifejlesztésére) nekünk csak a már levetetettet adták el, persze főleg azért, mert az új számunkra megfizethetetlen volt. Így viszont rábasztunk, mert egy már eleve elavult technológiával kellett volna nekünk a centrumországokkal versenyeznünk, és ez könnyen belátható, hogy lehetetlen. Megjegyezném, hogy nem igaz az az állítás, hogy a "kommunisták" direkt adósították el az országot, mert ez egy jónak tűnő kiugrási kísérlet volt, amit talán az is igazol, hogy sok másik, hozzánk hasonló helyzetű ország is meglépte ugyanezt.

Szóval pörgött a spirál, 1972-ben még csak 1 milliárd dollár volt a külső adósságunk, 1989-re meg húszra nőtt.

A '80-as évek derekán arra jutottak, hogy az államkapitalista országot hitelből már nem tudjuk működtetni, így újabb forrásbevonási mód után néztek: elkezdték beengedni a külföldi tőkét. 1987-től elkezdték szépen leépíteni az állami vagyont, már akkor bejött a külföldi tőke, ment a spontán privatizáció és az állami főemberek egy részéből menedzser lett. Másokból pedig a demokrácia szószólói, lásd balliberális, többek között, akik a közvagyon spontán lenyúlását "demokratizálási folyamatként" értékelték, és ezért jutalmul boldogan fogadták el Sorostól a mindenféle ösztöndíjakat.

Tehát a rendszerváltásra már kész helyzet volt, akkorra már szinte teljesen integrálódtunk a kapitalista világrendszerbe, mást nem is kellett tenni, csak a jogszabályokat hozzáigazítani a helyzethez. Mindezt persze a nép megkérdezése nélkül, az elitünk által levezérelve. Ma ott tartunk, hogy a közvagyon vagy nulla, vagy negatív, miközben ugye '89 előtt legalább elvben miénk volt az ország.

Aztán persze ez a mendzserréteg no meg az új tulajdonosok, akik valójában a köz vagyonát sajátították ki érdekelt lett abban, hogy a külföldi tőke nyakló nélkül áramoljon be, és elkövettük azt az égbekiáltó ostobaságot, hogy oda is beerisztettük, ahol mi is elboldogultunk volna. Például a kiskereskedelembe. Ma ott tartunk, hogy a magyar kisker forgalom volumenének 57%-át hat darab multi viszi el, 2000 milliárd forint értékben, aminek a profitját köszönik szépen, hazaviszik Németországba és a többi centrumországba, így ez a pénz ezeket az országokat gazdagítja, nekik lesz belőle vagyon, nem nekünk.

Ott halmozódik fel, ott lesz belőle tőke, és nem nálunk, tehát nekünk megmarad a régi problémánk, nem fogunk tudni kitörni, mert ugyanúgy nincs saját tőkénk, ahogyan régen sem volt. Joggal említhetnéd a hazai nagytőkéseket, akiket talán te nem is utálsz annyira, mint én, de az igazság az, hogy még egy Csányi is csak csicska lehetne a vagyonával akár még Ausztriában is.

Mindjárt folytatom.

maroz 2015.07.25. 21:05:04

@Pop40: Szóval valójában már a '87-ben megindult piacnyitással el is kezdődött egy masszív kirekesztődési folyamat. Ahogyan '89-ben a rendszerváltással legalizáltuk is ezt menten kiesett a rendszerből egymillió ember, köztük nagyon sok olyan cigány is, aki éppen csak elkezdett megkapaszkodni, így borítékolni lehetett, hogy ebből később problémáink lesznek. Ezt sajnos hosszú időn keresztül a szőnyeg alá söpörtük, például azzal, hogy a munkából kirekesztetteket szociális juttatásokkal kenyereztük le, korkedvezményes nyugdíj, rokkantosítás, segélyek. Ezekben súlyosan vétkes a balliberális oldal, hiszen pont tőlük lett volna elvárható a kisemberek képviselete, de ehelyett a tőkét ajnározták és a kapitalizmust ünnepelték.

Most ott tartunk, hogy tőkénk még mindig nincs, viszont a belső piacainkat szinte teljes mértékben átengedtük a külföldi tőkének. Ott is, azt is, ahol semmi értelme nem volt és kényszer sem volt rá, és leginkább azért, mert a hatalmát átmentett poszt-állampárti újmenedzsereknek ez volt az érdekük, és ők voltak döntési pozíciókban. Miközben a fizetési mérlegünk ugyanúgy folytonosan problémás maradt, és ma, amikor már több pénz megy ki a tőkebefektetőktől, mint be sajnos csak az uniós transzferek tudnak minket úgy-ahogy lábon tartani.

Az viszont magával hozza a korrupciót is, szisztematikusan. És nem Orbán miatt, ő csak haszonélvezője, de nem oka ennek.

A korrupció oka az, hogy a mi vállalkozóink egy jelentős része egészen egyszerűen nem tud mi mást csinálni, nem maradt neki más szerep, mint az állam szisztematikus lerablása. Nem tud vállalkozni, még akkor sem, ha lenne valamekkorácska tőkéje sem, mert nincs piaca. A kereskedelemben például ez a hat darab multi körülbelül húszezer kisvállalkozó elől foglalja el a piacot, és ha a teljes struktúrát veszem, akkor ez egy olyan százezres létszámra jön ki, hiszen ezek a kereskedelmi kisvállalkozások tipikusan családi vállalkozások, papa-mama-gyerek-sógor-koma, az átlag öt főt talán még alul is becsültem.

Így a korrupció, az állam strukturális lerablása végső soron nem más, mint egy kényszerű válasz arra, hogy a rendszerváltó elitünk eladta a piacainkat.

Mi maradt?

Az a híres olcsó bérmunka. Jajj, de jó is a melósnak, van neki egy szar és alulfizetett munkája, annyi nettója, amennyi az éléshez kevés, de a meghaláshoz még éppen sok. Teljesen kiszolgáltatott, ha kánikulában a svéd tőkés a harmincöt-negyven fokos csarnokban dolgoztatja, akkor ott fog dolgozni, legfeljebb rosszul lesz, és ebből két percig hír lesz, de utána megy minden tovább. Semmi életcélja, semmi kilátása, naná, hogy frusztrált, ideges, agresszív lesz.

No meg maradt még a helytartói poszt. Néhány elit munkahely, ahol a hazainál valamivel jobb bérért szerencsétlen rabszolgák hajszolják a többi rabszolgát, és büszkék magukra, hogy ők már milyen európaiak.

Ebből nem nagyon látni a kiutat, sőt, ez még csak sokkal, de sokkal rosszabb lesz. A félperifériás létünkre nincs semmiféle garancia, simán lecsúszhatunk, és le is fogunk csúszni. A centrumországok is szarban vannak, 1980-ban még Amerika és Európa adta a világ gdp-jének a 80%-át, míg ma ez a mutató már 50% alatt van, és állítólag egy évtizeden belül ez is megfeleződik. Kisebb lesz a centrumban az elosztható tortaszelet, így újra fogják osztani, aminek igen valószínű következményeként nekünk is lényegesen kevesebb fog jutni. Nézd meg a folyamatokat: az euróövezet önállósulni akar, le akarja magáról rúgni a félperifériát, ott hagyva őket magukra, hadd lakmározzon belőle az a pár feltörekvő óriás. Oroszország, Kína, India, vegyevigye, olcsó!

És ugyan igaz az, hogy a centrumországok csúnyán kizsákmányolnak minket, de ezek még csúnyábban ki fognak. Még nagyobb lesz a córesz, még jobban szétszakad a társadalom, és ennek következményeként még több lesz az erőszak, valamint még jobban felerősödnek azok a hangok, amelyek a lehetetlen helyzetünk megoldását egy erős embertől várják.

Az a problémám, hogy a kapitalizmus keretein belül nem látok számunkra, kisemberek számára semmiféle hihető kitörési stratégiát. Ezen túl pedig rá kellett jönnöm arra is, hogy nekem, személyesen nem jó a kapitalista verseny. Akkor is rosszul jövök ki belőle, ha nyerek, így ma az érdekem is azt kívánja, hogy ne szeressem a kapitalizmust.

Azt nem tudom, hogy mit lehetne helyette, ebbe a gondolkodási fázisba még nem jutottam el. Most örülök a fejemnek, hogy legalább a helyzetet már értem, benne van vagy két évnyi munkám, de megérte. Talán jövőre már el tudok kezdeni azon is spekulálni, hogy mi a francot lehetne mást és hogyan.

De egyben egészen biztos vagyok: a mostani helyzetünknek Orbán se nem az okozója, se nem a potenciális megoldója, ő csak egy futó jelenség, olyan, mint a pitypang a szélben, és engem nem a pitypang érdekel, mert nem az a meghatározó, hanem a szél.

Szóval nem indulatból írok, hanem több tucatnyi könyv elolvasása, még több tanulmány átrágása, előadások látogatása, töprengés és hosszas megfontolás után.

JuAn 2015.07.25. 22:10:15

@maroz: Nagyon szeretném azt hinni, hogy ebben és az előző kommentedben leírtak legalább 30%-a hibás következtetés, rossz magyarázat, néhány ténnyel, majd logikus érveléssel az asztalról könnyen lesöpörhető, ezáltal rövid ideig sem tartható álláspont, de ha így tennék, akkor - azt hiszem - óriásit hibáznék.
És mindezt úgy, hogy állítólag ez a létező világok legjobbika, bassza meg. :(

maroz 2015.07.26. 06:01:10

@JuAn: Á, ne is mondd. Tegnapelőtt megvilágosodásom lett, kitaláltam egy nagyon izgalmas drón-projektet, több drón kooperálna egy igen nehéz és kihívásokkal teli helyzetben, és annyira beleszerettem az ötletembe, hogy meg is szeretném csinálni. Na, aztán pár órával később meg olvasom ezt:

www.origo.hu/techbazis/20150724-dron-terrortamadas-robbantas-iszlam-allam-focimeccs-fesztival-tomeg.html

Most mi a fenét csináljak? Elkezdek drónokat és drónalkatrészeket rendelni a netet, másnap már rúgja is rám az ajtót a SEAL, megkapom a cuki kis narancssárga rugdalódzót és mehetek Guantanamora vízpárát inhalálni törölközőn keresztül... ;))

Pop40 2015.07.27. 01:05:09

@maroz:

"Ez egy hamis valóságmagyarázat."

Nem, sajnos nem az.
A vonaton megerőszakolt nők esetében ugyanis az erőszak nem azért történt, mert azok, akik. Ha épp más jár arra, az a vadbarom azt a mást erőszakolja meg.
A szegedi esetben viszont az erőszak azért történt, mert az illető az volt, aki. Ha 2 méteres, szőke, árja barátjával mászkál arra, semmi baja nem esett volna.

És ha ez igaz: "Igen, sajnos az a szomorú, hogy ma a magyar társadalom zömmel ideges, ingerült, szorong és emiatt agresszív." - márpedig igaz, akkor a kormányzatnak dupla felelőssége van abban, hogy az amúgy is frusztrált társadalmat ne hergelje provokatív kampányokkal, amikre tudható, hogy van egy szűk, de elmebeteg és erőszakos réteg, amelyik erre ugrani fog.
Ugrott is, meglett az eredmény.

"egyrészt azért vagyunk agresszívek, mert nagyon szegények vagyunk, másrészt pedig azért, mert a balliberális elit elbaszta, amint az előbbi idézetből is kiderül."

Ezzel nem értek egyet.
Miért járna a szegénység automatikusan agresszivitással?
Egy csomó országban sokkal szegényebbek az emberek, és szinte ismeretlen az agresszió, boldogak az emberek.

www.happyplanetindex.org/countries/costa-rica/

Másrészt amit sugallsz, az azt mondja, mintha a szegedi lány megverését a "frusztrált társadalom" követte volna el.
Nem. Ezt egy elmebeteg faszfej követte el, a társadalom marginális söpredéke, akik kb 0,000001%-át adják a társadalomnak.
Egy ilyen jellegű cselekményt ne akarj már igazolni azzal, hogy "azért történt, mert szegények az emberek!"

Másrészt meg a "mert a balliberális elit elbaszta"-kitétel igaz, de csak felerészben. Az elmúlt 25 évből ugyanis 13-ban jobboldali (illetve magát annak nevező) kormány volt hatalmon.

"Márpedig én nem látom be, hogy a balliberális elittöredékek mai akcióitól, amelyek mindenben tökéletesen hasonlítanak a régiekre milyen áttörést tudna elérni."

Azt én sem.
De ezt ugyanúgy nem látom egyik más formációnál sem - sőt.
Márpedig őket vagy nem említed, vagy lerendezed annyiban, hogy ők a következmény -pedig épp annyi ideje vannak itt, mint a ballib elit.

Pop40 2015.07.27. 01:16:12

@maroz:

"Ismétlem, ez egy hamis állítás.
A hihetőbb az, amit írtam, hogy ma egy nagyon feszült országban élünk, és emiatt indulatosak az emberek."

Nem, nem hamis. Az előbb már leírtam, miért.
Ráadásul
1, ezt nem "az emberek" követték el, hanem egy marginális söpredék, aki baromira nem azért hajlamos 40 kilós nőket verni, mert "feszült országban él".
Az ilyen jellegű köztörvényes férgek bűncselekményeit NE VETÍTSÜK MÁR KI A TELJES TÁRSADALOMRA!!!
2, Ugyan az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetőit ne állj már neki mentegetni azzal, hogy "feszültek az emberek"!
Ha én feszült vagyok, odamehetek a húgodhoz/nővéredhez a buszon, és behúzhatok neki egyet?
Mi az a "feszültségi szint", ahol azt mondod majd, hogy semmi gond, ugyan a nővérem eszméletlenül fekszik a kórházban, de érthető, hogy ezt tetted, hisz feszült voltál?

Nem kéne elmenni abba az irányba, hogy 5-ös csoportokban 40 kilós lánykákat agyonverő férgeket bármilyen indokkal mentegetni próbálj.
A társadalom feszült, ez EGY dolog, egy MÁSIK dolog meg az, hogy van egy marginális kisebbség, egy köztörvényes bűnöző réteg, aki hajlamos az ilyen cselekményekre, pláne ha bátorítják rá.

"a menekültkérdést kisember szinten a baloldali pontosan ugyanúgy értékeli, ahogyan a jobb."

Én ezt elhiszem, csak az a baj, hogy a poszt nem erről szól.
Van ugyanis különbség aközött, hogy nem akarok menekülteket az országban, meg aközött, hogy odamegyek, és agyonverem. (sőt, agyonverek bárkit, aki SZERINTEM menekült - ha meg nem az, istenem, pechje volt, megesik.)

Pop40 2015.07.27. 01:35:29

@maroz:

Na, ez egy korrekt bejegyzés.
Inkább ezt kellett volna leírnod a posztban :-)

Jó részével nagyjából egyetértek, bár mondjuk a multis részt nem látom ennyire sötétnek.
A multik létező keresletet elégítenek ki, a nép döntő többsége multikhoz jár vásárolni, nem véletlenül. Ez nem úgy működik, hogy "miért adtuk nekik a piacot", gondolod, ha nem adjuk, akkor a nép ma Marika néni kisboltjában intézné a nagybevásárlást, hatszoros áron, századrésznyi választékból?
A jelenlegi, felgyorsult életritmusú világban valahol szükségszerű a multik megjelenése, amik egyben élelmiszerboltok, háztartási-, műszaki-, és egyéb boltok, sőt, szabadidőközpontok is.
Hogy a magyarok miért nem tudtak létrehozni egy ilyet, az más kérdés, de engem ez igazából nem különösebben érdekel, ugyanis az ilyen "akkor itthon maradna a haszon"-jellegű tündérmesékből én már régesrég kinőttem.
Miért lenne jobb nekem, ha a haszon egy Simicska, vagy Mészáros-jellegű figurához kerülne, mint így, hogy a németekhez?

Itt van ez a bizalomgerjesztő faszi a sok okosságával, nem nagyon szeretném, ha "nemzeti" tőkésként hozzá kerülne a pénzem.
index.hu/belfold/2015/07/02/cba_baldauf_laszlo_interju/

Túl azon, hogy a külföldi multik sokszor jobb körülményeket biztosítanak a magyar dolgozónak, mint a magyar áruházláncok.

propeller.hu/itthon/3061440-cba-dolgozok-fizetese-legrosszabb
propeller.hu/itthon/3053304-napokon-belul-donteniuk-kell-tesco
(Úgy elképzelem, ahogy a magyar tulaj megkérdezné elbocsátáskor a dolgozótól, hogy állást, vagy végkielégítést szeretne e... :-DDDDD)

A leírtak többi része kb stimmel, ezzel pl nagyon egyetértek: "Wallerstein azt mondja, hogy a dolgokat érdemesebb egy világrendszerben nézni"

Pop40 2015.07.27. 01:53:26

"Ahogyan '89-ben a rendszerváltással legalizáltuk is ezt menten kiesett a rendszerből egymillió ember, köztük nagyon sok olyan cigány is, aki éppen csak elkezdett megkapaszkodni, így borítékolni lehetett, hogy ebből később problémáink lesznek. Ezt sajnos hosszú időn keresztül a szőnyeg alá söpörtük"

Ez nagyon igaz.

"És nem Orbán miatt, ő csak haszonélvezője, de nem oka ennek. "

Ezzel nem értek egyet. Ha nem is az egyedüli oka, de bizony oka.
Ha másért nem, már csak azért is, mert 9 (KILENC!) évben ő volt a miniszterelnök, ebből 5-ben teljhatalommal.
Ha a ballib elitnek mindent a nyakába varrunk, akkor ő hogy marad csak okozat?
Miben volt nagyobb hatalma a ballib elitnek nála?

"A kereskedelemben például ez a hat darab multi körülbelül húszezer kisvállalkozó elől foglalja el a piacot"

Én ebben nem hiszek, az előbb leírtam, hogy miért. Ez a megközelítés ugyanis szimplán annyi, hogy "az egész = a részek összegével."
Márpedig ez a valóságban nem így van, 50 darab Mari néni kisboltja nem adna ki egy Tescot.
Egyebek lásd előző hsz.

"Az a híres olcsó bérmunka. Jajj, de jó is a melósnak, van neki egy szar és alulfizetett munkája, annyi nettója, amennyi az éléshez kevés, de a meghaláshoz még éppen sok. "

Ebben van valami, de ezen a közgazdászok is sokat vitatkoznak, hogy miért alakult így.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikkeket:

www.portfolio.hu/gazdasag/de_tenyleg_miert_keres_tobbet_egy_osztrak_mint_egy_magyar.209918.html
www.portfolio.hu/gazdasag/miert_alacsonyak_a_bereink_valasz_a_portfolio_irasara.210244.html

"Azt nem tudom, hogy mit lehetne helyette, ebbe a gondolkodási fázisba még nem jutottam el."

Gyanítom, nem is fogsz, ez olyan, mint a demokrácia kérdésköre :-)
Szar, szar, de jobbat még nem találtak ki :-)

maroz 2015.07.27. 06:04:32

@Pop40: Ne haragudj, de én erről a stílről lejöttem, sajnálom, de ebben az "elmebeteg faszfejező" diskurzuskeretben nekem nincs semmi mondanivalóm.

maroz 2015.07.27. 06:20:40

@Pop40: "Hogy a magyarok miért nem tudtak létrehozni egy ilyet, az más kérdés, de engem ez igazából nem különösebben érdekel, ugyanis az ilyen "akkor itthon maradna a haszon"-jellegű tündérmesékből én már régesrég kinőttem."

Értem, tündérmese és nem érdekel.

De akkor mi a bokámért gépeltettél? Hogy utána idevághasd, hogy tündérmese és téged nem érdekel? :))

Na, mindegy, hátha más is olvasta, akit érdekel, hogy miért vagyunk ott, ahol.

Pop40 2015.07.27. 12:47:54

@maroz:
Igazad van, elnézést.
Aki férfiként ötödmagával 40 kilós lánykákat ver, az nem elmebeteg faszfej.
Az nemzeti magyar.

Mondjuk ha ennyi maradt meg a mondandóból, akkor kár volt begépelnem.

Pop40 2015.07.27. 12:54:33

@maroz: Uh, komoly.
1 hosszú téma egyik összetevőjének egy szem aspektusára vonatkozó mondatot így kiszedni...

Ezeket akkor már miért nem idézted? Ez vonatkozott ugyanis a téma egészére:
"Na, ez egy korrekt bejegyzés.
Inkább ezt kellett volna leírnod a posztban :-)

Jó részével nagyjából egyetértek, bár mondjuk a multis részt nem látom ennyire sötétnek. "

Mellesleg akkor, ha már ennyire megtetszett a kiragadott részlet, megválaszolhattad volna a kérdést is: Miért jobb nekem, ha egy Mészáros-jellegű maffiózóhoz kerül a pénz, mint hogyha a németekhez?

maroz 2015.07.27. 13:27:49

@Pop40: De hát megválaszoltam!

Azért lettek nekünk az államon élősködő maffiózók, mert a külföldi tőke lefoglalta a piacainkat. Ezért az önfeladásért kapjuk cserébe az uniós transzfereket, amelyekért aztán olyanok marakodnak, akiknek nem jutott más a külföldi tőke piacfoglalása miatt.

Mészáros és a többiek azért vannak ma olyan pozícióban, amilyenben, mert nincs alternatíva. Ami lenne ott már egy multi vigyorog elégedetten.

maroz 2015.07.27. 13:38:37

@Pop40: Nem, az csak simán magyar és ember. Aki úgy viselkedik, ahogyan azt a számára elérhető mintákból ki tudta olvasni. Számomra ez az az alapvetés, amit el tudok fogadni, így aki ezt nem tudja elfogadni, azzal sajnos nem nagyon van miről beszélnünk, hiszen hiányzik a közös alap. Sajnálom.

Pop40 2015.07.27. 14:06:14

@maroz: Uniós transzfert egy csomó más ország is kap.
Adott esetben nem is keveset.
Mindnél lefoglalta a külföldi tőke a piacait?
Mert ha nem, akkor ez a két dolog nem függ össze.

Mellesleg a maffiózó azért lop, mert hagyják neki. A megoldás nem az, hogy magyar erőforrás helyett inkább lopja az eusat, hanem az, hogy nem engedjük meg neki, hogy egyáltalán bármit is lopjon.

Pop40 2015.07.27. 14:09:34

@maroz: Igen, akkor valóban hiányzik a közös alap.
Számomra az, aki négyes csordában védtelen nőket ver eszméletlenre, nem magyar, és pláne nem ember.
Az ilyeneknek - minimum - börtönben, de inkább a temetőben a helye.

Én is sajnálom, de senki kedvéért nem fogom mentegetni az ilyeneket azzal, hogy "biztos frusztrált volt."

maroz 2015.07.27. 15:02:03

@Pop40: Ahol lefoglalta, ott hozzánk hasonló problémákat okozott. És nem csak a poszt-szocialista régióban.

Ez már gazdaság, itt már nem állnak meg a maffiózós analógiák, ha komolyabban nézzük. Ki nem engedi meg neki, mikor ő van hatalmon? A doktordöménypéter nem engedi meg neki? :))

Pontosan ugyanaz ment a szocik alatt is, hiszen mi más mehetett volna, ha például 2010-ben a magyar ipari vállalkozásoknak számra ugyan csak 3%-a volt külföldi tulajdonban, de a GDP ipari részének az 50%-át ők adták. Se az iparban, se a kereskedelemben, se a vállalkozás-jellegű szolgáltatásokban nem maradt érdemi helye a magyar vállalkozónak, így a részéről egy kényszer, hogy fenntartsa azt a politikai elitet, amelyik számára elérhetővé teszi az uniós transzfereket.

Az unió részéről pedig úgyszintén egy kényszer, hogy a transzfereket küldje és elnézze, hogy baromságokra verik el és közben szétlopják, mert ha nem jönnének ezek a transzferek összeomlana az ország és a nyugati cégek működési feltételei romlanának.

Nincs erő, nincs baloldali párt, mozgalom, akármi, ami ennek ellentarthatna, így esélyünk sincs semmiféle kilábalásra.

maroz 2015.07.27. 15:02:39

@Pop40: Akkor ezt a szálat le is zárhatjuk.

N. Barbie 2015.07.27. 15:14:48

@Pop40: "Ércsük: mocskos ballib. Ha kiáll a fideszmaffia uszítása miatt megvert lány mellett, azt csak politikai haszonszerzésből teheti, és az a minimum, hogy a másik 200 mellett is álljon ki, szervezzen tüntetést.
Ennek költségeit meg nyilván saját zsebből állja.
"

Vagy egy masik gyongyszem:

"Nanáhogydе 2015.07.23. 17:51:58

Kedves posztíró! Ha ennyire nem érted mi a különbség, akkor nagy hiba volt h egyáltalán megtanultál írni.
Ha valaki, pl egy cigány megerőszakol, kirabol egy magyart azt azért teszi mert bűnöző, nem azért mert gyűlöli a magyarokat. A magyar neki csak egy áldozat."

Na ilyen a tipikus ballib maszatolas, hazudozas, a valosag elferditese, letagadasa epp annyira, hogy ugy mar beleferjen a ballib tanokba.
Senki nem mondta, hogy mind a 200 mellett alljon ki. Itt a lenyeg, hogy CSAK azon 1 mellett all ki akinek allitolag kulfoldi volt a baratja.
Mellesleg talan tegnap olvastam egy cikket amiben kiderult, hogy kicsit se ugy tortent az a dolog ahogy a libsi media telesirta az etert vele.

A masik meg egy oblos hazugsaggal indit. A szerzot vadolja azzal, hogy nem erti a kulonbseget, de a sajat magyarazatat egy ordito hazugsaggal kezdi:
"Ha valaki, pl egy cigány megerőszakol, kirabol egy magyart azt azért teszi mert bűnöző, nem azért mert gyűlöli a magyarokat. A magyar neki csak egy áldozat"
De, igen, azert. En tudom, hogy ballibaknal nem illik csak a feherek rasszizmusarol ajvekolni, de az igazsag az, hogy ez a tobbieknel is megvan. Peldaul a ciganyoknal is. Szivbol utalja majdnem mind a magyarokat, ugy, hogy nekik koszonheti, hogy nem doglott ehen a fajtaja mar tobb szaz eve. Na ez az igazi rasszizmus, amikor ok nelkul utalja a magyarokat. A magyar miert utalja? Azert amit csinalnak mar par szaz eve, hogy munkakerulo, tolvaj, gyilkos stb. a legtobbje es a ballib mantraval ellentetben nem a borszine miatt.
A cigany miert utalja a magyart? Vannak a magyarokehoz hasonlo okai? Dehogy vannak, az ok naluk valoban a szintiszta rasszizmus.

Pop40 2015.07.27. 22:48:54

@maroz: Igen, az igaz, hogy a GDP jó részét ők adják.

http://vs.hu/gazdasag/osszes/ennyit-bukhatunk-ha-kiutaljuk-a-kulfoldieket-1124#!s5

"Ha ez így van, akkor minden 10 forintnyi hozzáadott értékből 6-ot ma még a multiknak köszönhet a magyar gazdaság, ami egyszersmind azt is jelenti, hogy sokat kockáztatunk, ha – már vállalhatatlan adókkal, a szektorsemlegesség látszatára sem ügyelve – magyar vállalkozásokat próbálunk meg a helyükre ültetni. Persze ez a pénz, forgalom, hozzáadott érték, adóbevétel nem tűnne el nyomtalanul, ha elhagynák az országot, hiszen attól még ugyanannyit vásárolna, dohányozna az ország, de valószínűleg egy részének búcsút inthetnénk. Számos adat mutatkozik ugyanis arra, hogy a multik egyébként hatékonyabban dolgoznak, átlagosan többet fizetnek a dolgozóiknak, mint a magyar tulajdonú cégek, a magasabb profit és a munkabér miatt adóban és járulékban eleve többet adnak be az államkasszába, és ahová beteszik a lábukat, ott növelik a gazdasági aktivitást."

Magyarán adnak mást is: egy rakás jövedéki adót, munkahelyeket, és hatékonyságot.
Ráadásul messze nem biztos, hogy ha kiesne "X" külföldi cég, akkor azonnal be tudna nyomulni a helyére "Y" magyar.

Mellesleg - mint te is írod - ez a helyzet a legtöbb "nem-centrum"-országban fennáll. Sok eus országban is. Ők azonban fejlődnek, és köszönik, haladnak előre. Ugyanilyen gazdasági paraméterekkel.

Innentől fogva nem fordulhat elő, hogy nem itt van a gond?

Pop40 2015.07.27. 22:49:43

@maroz: Le, bár azért az szomorú, hogy belőled egy ilyen eset semmiféle reakciót nem vált ki.

Pop40 2015.07.27. 22:58:54

@N. Barbie:

"Senki nem mondta, hogy mind a 200 mellett alljon ki."

Tán olvasd végig a posztot. Ott van benne, hogy a megerőszakolt lányokért nem áll ki tüntetni a miseticsbálint (vagy ki.)

Ezt meg leírom neked is, ugyanis ez a két eset közti különbség:
"A vonaton megerőszakolt nők esetében ugyanis az erőszak nem azért történt, mert azok, akik. Ha épp más jár arra, az a vadbarom azt a mást erőszakolja meg.
A szegedi esetben viszont az erőszak azért történt, mert az illető az volt, aki. Ha 2 méteres, szőke, árja barátjával mászkál arra, semmi baja nem esett volna."

Ettől függetlenül természetesen ugyanúgy rakják életfogytiglan egy 2*2-es cellába a vonaton erőszakoskodókat, mint a szegedi vadbarmot.

"Mellesleg talan tegnap olvastam egy cikket amiben kiderult, hogy kicsit se ugy tortent az a dolog ahogy a libsi media telesirta az etert vele."

Momentán az Index felrakta a videót róla. Az se úgy történt?
De mesélj! Hogy történt, ha nem úgy, ahogy a "libsi média telesírta"?

pestisracok.hu/wp-content/uploads/2015/07/megvert-lany-szeged-660x440.jpg

A csaj a képen rátámadt a szkinhedekre?
Vagy esetleg önmagát verte eszméletlenre?

"Na ez az igazi rasszizmus, amikor ok nelkul utalja a magyarokat."

Ezt a részt nem tudom, miért nekem címezted.
Ugyanoda, abba a nedves cellába ültetném a cigány elkövetőt is, ha 40 kilós kislányokat, vagy öreg néniket ver.

Sőt, én a kigyúrt cigányt, meg a kigyúrt szkinhedet egy cellába raknám. Hadd szórakoztassák egymást. :-D

maroz 2015.07.28. 06:46:55

@Pop40: Mondom, a kapitalizmus alapja, hogy legyen tőkéd és technológiád, mert máskülönben nem fogsz tudni a mostani paradigmák szerint versenyezni.

Amit idéztél az a szokásos neolib önigazoló narratíva. Pontosan ugyanezeket mondogatták/mondogatják a gyarmati és posztkoloniális országok elitjei. Jajj, de jó, hogy idejön a Nagy Fehér Ember és dolgoztat minket! Ráadásul mi, akik a multinál dolgozunk még annak is örülhetünk, hogy mi vagyunk a munkásarisztokrácia, és megcsókolhatjuk még a seggét is annak a dollármilliárdokban mérhető tőkével rendelkező multinak, amelyik három százalékkal jobb feltételekkel alkalmaz, mint az a magyar cég, amelyiknek van hárommilió forint tőkéje és a multik szinte teljesen elvették a piacát!

No meg hát ugye mi, pusztai félnomádok nem tudunk dolgozni, mert buták vagyunk. Ja, illetve de, mégis tudunk, mert ezt a hatékony munkavégzést valójában mi csináljuk, nem a német, nem a holland, nem a svéd polgár, hanem mi, magyarok, itt, Magyarországon. Csak a tőke és a technológia az import, a bérmunkát mi adjuk.

A többi, hasonló helyzetben lévő országok nem fejlődnek töretlenül, hanem ugyanúgy, ahogyan mi: töredékesen. A félperifériára pont ez a jellemző: időnként megugrások, majd visszacsúszások. Mint amikor az ács megdicsért, hogy milyen jól szegelem a tetőlécet a házunkon: kettőt mellé, egyet kurvaközel hozzá! Aki tegnap "bezzegország" volt az ma "sereghajtó", és sajnos egyre inkább azt látni, hogy a félperifériát rúgják lefelé magukról a centrumországok, ami érthető is, hiszen maguk a centrumországok is egyre intenzívebben veszítik el a súlyukat a kapitalista világgazdaságban.

Szóval próbáld már picivel erősebben is nézni a dolgokat a maguk összefüggéseiben. A nagyon nagy, a roppant erősen koncentrált tőke egyúttal iszonyú hatalmat is jelent, a másik oldalon pedig kiszolgáltatottságot. És ne úgy nézd, hogy jajjistenem, mi lenne a GDP-vel, ha lemennének a külföldi tőkések, hanem azt nézd, hogy mi lenne a néppel. Igen, a kibocsájtás egészen biztosan csökkenne, de hol fáj ez nekem?

Hol jó az nekem, átlagembernek, ha nő a magyar GDP?

No és nem utolsó sorban: ez, amiket írogatok pont hogy a neoliberális legitimációt kritizálja, azt, amelyik azt ígéri, az az üdvtana, hogy fogadjuk el ezt a súlyosan egyenlőtlen pozíciót, mert idővel leszivárog hozzánk, kisemberekhez is a jóság. Ez az, ami nem igaz, nem szivárog le, hanem pont fordítva.

Tehát ha engem kérdezel, akkor nekem lényegében véve mindegy, hogy melyik tőkés a hajcsár, mert én eleve a kapitalizmust is elutasítom, hiszen az számomra nem jó, így nincs semmiféle érdekem, hogy támogassam. De ettől még a neoliberális legitimációs narratíva (felzárkózás) hamis.

maroz 2015.07.28. 06:53:05

@Pop40: Váltott, posztot is írtam róla, de nézd meg ezt az idézetet:

"Összességében az EU demokratizálási projektje, mint a puszta hit által megvalósuló kozmopolitizmus és posztnacionalizmus letéteményese, két szempontból is jelentősen eltér a késő szocialista alternatív politikáktól. Először is, a normalitással (azaz a politikamentes létezéssel) szemben igenis elvárja és felértékeli a politikai részvételt (persze csak ha nyugati értelemben történik); másodszor pedig erős performatív jellege miatt azt az autenticitás elismerésétől távol eső benyomást kelti, miszerint másvalakinek kell mutatkoznunk ahhoz, hogy legitim résztvevőként fogadjanak el minket."

Te most a ballib modus operandit követed: nem azt nézed, hogy mit és miért váltott ki belőlem, hanem elvárnád tőlem, hogy adjam fel az autenticitásom, mutatkozzam másvalakinek, igen, balliberálisnak, és erős performatív jelleggel mondjam azt, amit te "nyugati értelemben" elvárnál tőlem.

Hát, van egy rossz hírem számodra.

N. Barbie 2015.07.28. 11:47:14

@Pop40: Te meg olvasd el megegyszer amit irtam es probald ertelmezni. Mint mar irtam, senki nem varja, hogy mind a 200 esetre szervezzenek valamit, de amikor CSAK akkor szervez mikor kulfoldi szinest er bantodas az tobb, mint gyanus, de nem meglepo a ballib oldaltol.

A ket esetnel meg semmi kulonbseg nincs, 1 aldozat es megegy aldozat. A ballib dogma szerint ugyanis a bunozo az bunozo, nincs szine. Akkor az aldozat is csak egy aldozat legyen, ott se legyen a szarmazasa megemlitve, ne ragadjak ki a szines aldozatokat es tuntetgessenek. Vagy ha megis, akkor a bunozok szarmazasanak megemlitesere se induljon a rasszistazo korus, mert ez igy egy gyomorforgato kettos merce.

Pop40 2015.07.31. 04:14:11

@N. Barbie:

Nem teljesen értem, mit reklamálsz - pláne rajtam.
Egy nemi erőszak áldozatáért hogy lehet "kiállni"?
Nyilván minden épeszű ember sajnálja. Ilyen esetben egy teendő van, elkapni az elkövetőt, és rárohasztani a lakatot.

Egészen más a helyzet egy olyan esetben, amit idióta nácik azért követnek el, mert a szintén idióta kormányuktól állami szinten kapnak rá ösztönzést.
Ha ilyenkor nem áll ki senki, a barma azt hiszi, hogy a tette "menő", ezáltal több ilyen degenerált is megpróbálkozhat ezzel a jövőben.

Nemi erőszaknál nincs ilyen, ugyanis egy szexuális jellegű bűncselekménytől senkit nem fog visszatartani az, hogy a társadalom momentán kiáll ellene.
Próbáld már meg felfogni a két eset közti különbséget... Szexuális erőszak mindenképp létezik, ez ellen nem lehet mit csinálni, csak jól megbüntetni az elkövetőt.
A szegedi eset viszont nem "jött volna létre", ha fideszék fel nem heccelik azt az agyhalott réteget, aki hajlamos ilyesmire.
Az egyik elkerülhető lett volna, a másik nem.

"A ket esetnel meg semmi kulonbseg nincs, 1 aldozat es megegy aldozat."

Remélem, az eddigiekből végre felfogod, hogy pont az ellenkezőjéről beszélek.
Az ÁLDOZATOK között valóban nincs különbség.
Az ELKÖVETŐK között viszont van.

Pop40 2015.07.31. 04:22:48

@maroz:

?

Balliberálisnak kéne mutatkoznod, hogy a fenti posztban egyáltalán MEGEMLÍTSD a fidesz felelősségét az ügyben?

Azét a pártét, aki 5 éve teljhatalommal kormányoz?

A ballib "felelősségét" (akiknek 5 éve gyakorlatilag szavuk sincs) tudtad egy teljes posztban taglalni - miközben ők kiálltak az áldozat mellett, az általad jótékonyan elhallgatott/meg sem említett fidesz meg nem.

"hanem elvárnád tőlem, hogy adjam fel az autenticitásom, mutatkozzam másvalakinek, igen, balliberálisnak"

Nem.
Azt várnám el, hogy pártatlannak mutatkozz.
És a fenti poszt ettől igencsak messze van.

És ezt nem így fogalmaznám meg, hogy "elvárnád tőlem", nem várok el senkitől semmit, mellesleg az én elvárásom téged aztán pont semmire nem kötelez.
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy ha kiegyensúlyozott posztot akarsz írni, akkor ne a fent alkalmazott módszerrel próbálkozz.

Pop40 2015.07.31. 04:53:53

@maroz:

"Pontosan ugyanezeket mondogatták/mondogatják a gyarmati és posztkoloniális országok elitjei. Jajj, de jó, hogy idejön a Nagy Fehér Ember és dolgoztat minket!"

Hát ezt momentán nem csak az elitek mondogatják, hanem az érintett cégek legkevésbé elit alkalmazottai is.
Dolgoztam külföldi multinál. Biztos velem van a gond, de a legkevésbé sem éreztem gyarmati sorban magam, akivel kegyet gyakorolt a "Nagy Fehér Ember", mikor idejött dolgoztatni.
(Nem, nem igazgató voltam. :-) Szimplán csak -jó értelemben vett- nyugati munkakultúra, és normális fizetések voltak a cégnél.

És ahogy látom/hallom, a magyar cégeknél ez - finoman szólva - nem mindenhol általános. Tőkétől és technológiától függetlenül.

"amelyik három százalékkal jobb feltételekkel alkalmaz, mint az a magyar cég, amelyiknek van hárommilió forint tőkéje és a multik szinte teljesen elvették a piacát!"

Ugyan, ugyan, ugyan :-)

"A többi, hasonló helyzetben lévő országok nem fejlődnek töretlenül, hanem ugyanúgy, ahogyan mi: töredékesen."

Az lehet. De a végeredmény, az elért szint mégiscsak valahogy mindig magasabb, mint a miénk.
Talán mert náluk nem csak panaszkodnak, meg másokra mutogatnak, hanem magukkal törődnek - ami jó Nyugaton, azt átveszik, ami meg nem, azt nem. Mi pont fordítva csináljuk.
A magyar az egyetlen nemzet a Földön, ami mindig, mindent jól csinál, és mindig csak azért siklanak ki a dolgok, mert valami csúnya gonosz külső hatalom összeesküdött ellene, és kihasználta/átverte.

"hiszen maguk a centrumországok is egyre intenzívebben veszítik el a súlyukat a kapitalista világgazdaságban."

Azért ez így nem jelenteném ki. Nézd meg Kínát: igencsak arról jönnek a hírek, hogy - legalábbis időlegesen - a növekedésük eléggé meg fog torpanni.
Az usa meg - ami 2008-ban hatalmas válságot hozott össze magának és a világnak - meg tulképp köszöni, jól van, bő 1 év alatt túl is jutott az évszázad válságán, szépen nő a gazdaság, csak a kamatemelés időpontja kérdéses.
Ez persze jelen pillanatkép, a jövőben változhat, hisz semmi nem örök, de temetni a jelenlegi centrumországokat per pillanat még igencsak korai.

"És ne úgy nézd, hogy jajjistenem, mi lenne a GDP-vel, ha lemennének a külföldi tőkések, hanem azt nézd, hogy mi lenne a néppel. "

Szélnek eresztenék a dolgozókat, mondjuk?
Aztán a család meg addig nem enne, amíg a magyar tőke és technológia ugyanolyan színvonalra meg nem szervezné magát.

Nézd meg az egészségügyet, nézd meg az oktatást: ha a bennük éhbérért dolgozók áldozatkész munkája nem tartaná fenn, régesrég összedőlt volna. Pedig abban aztán nincs külföldi tőke, csak a magyar "szakértő" irányítás! (Itt nyilván nem a profitrátára gondolok, hanem az adott terület megszervezésére.)
Gondolod, a gazdasággal ugyanez a "szakértő irányítás" jobban boldogulna, ha máról holnapra eltűnne a külföldi tőke?

A nagy francot boldogulna jobban. Csak téged megnyugtat az, hogy mást hibáztathatsz, ezért megtalálod a bűnbakot: a külföldi tőkét, mert ugye mi nagyon jók lennénk, csak ők nem hagyják.

És innentől fogva értelmezhetetlen a "leszivárog az átlagemberhez a jóság", mert nincs minek leszivárognia.
Más országokban, (pl a villámsebesen fejlődő Baltikum országai), érdekes módon leszivárog. Pedig hasonló, ha nem rosszabb helyzetből indultak, miután szétesett a Szu.

"mert én eleve a kapitalizmust is elutasítom, hiszen az számomra nem jó, így nincs semmiféle érdekem, hogy támogassam."

Tedd azt.
De előtte jó lenne, ha megmondanád, mi legyen helyette.
Mert úgy önmagában elutasítani valamit elég rizikós, ha azt viszont már nem tudod, mi jön utána, pláne, hogy mi garantálja, hogy jobb lesz, mint az, amit elutasítasz.

maroz 2015.07.31. 06:43:49

@Pop40: Mit szóltál az általam idézett Tárki-felméréshez, amelyik azt mutatja, hogy 2010-ben is az mszp szavazói pont ugyanannyira idegengyűlölők voltak mint a fideszéi?

Ebben a beszélgetésben köztünk a legsúlyosabb nézeteltérés abból adódik, hogy egyrészt te a fideszt felelősnek tartod azért, amiért jobbra tolódott az ország, másrészt pedig, és ez számomra a legfurcsább és teljesen érthetetlen: balliberális értékek képviseletét és azok követésének hatalmi eszközökkel történő kikényszerítését várod el a fidesztől.

Miközben maffiázod, Orbánt jó eséllyel diktátorozod is, és hasonlók.

Mi értelme ennek így? Miért nincs annak több értelme, hogy baloldali és liberális értékeket a baloldali és a liberális aktorokon kérjük számon? Ne haragudj, de számomra ez akkora naivitás, mint ha a farkasra haragudnál, hogy miért nem a vegán étrendet preferálja.

És mi a franc ez a pártatlanság? Ki vagyok én, járásbíró, hogy pártatlan legyek? A ballibsiket utálom, mint a szart, mert ők baszták el nálunk a rendszerváltást és őmiattuk nincs nekünk baloldali pártunk vagy hasonló szervezetünk. Elmondtam neked, hogy mivel baszták el, te is láthatod, hogy az elbaszók közül sokan még mindig jól fizető székecskékben üldögélnek, könyörgöm, ki a francra haragudjak a baloldaliság kisiklatása miatt ha nem azokra, akik kisiklatták?

maroz 2015.07.31. 09:17:04

@Pop40: "Azért ez így nem jelenteném ki."

Ja, hogy te kijelentesz. Leírom neked, hogy historikus adatok vannak arról, miszerint az euroatlanti övezet részesedése a világ gdp-jéből igen rövid, emberöltőnyi idő alatt 80%-ról 50% alá esett, és igen sokak véleménye szerint ez hamarosan 25% környékre fog esni.

De te kijelentesz. Hát, legyen, jelents.

N. Barbie 2015.08.01. 09:55:47

@Pop40: Látom nem sikerült felfogni, pedig próbáltam egyszerűen fogalmazni: a kettős mércédet reklamálom.

Fuss neki újra ennek:
"A ket esetnel meg semmi kulonbseg nincs, 1 aldozat es megegy aldozat. A ballib dogma szerint ugyanis a bunozo az bunozo, nincs szine. Akkor az aldozat is csak egy aldozat legyen, ott se legyen a szarmazasa megemlitve, ne ragadjak ki a szines aldozatokat es tuntetgessenek. Vagy ha megis, akkor a bunozok szarmazasanak megemlitesere se induljon a rasszistazo korus, mert ez igy egy gyomorforgato kettos merce. "

Magyarázkodhatsz ahogy akarsz, akkor is különbséget teszel te is, meg a ballib haverjaid is áldozat és áldozat meg elkövető és elkövető között, attól függően, hogy bármilyen szines érintett volt-e benne.

"Egészen más a helyzet egy olyan esetben, amit idióta nácik azért követnek el, mert a szintén idióta kormányuktól állami szinten kapnak rá ösztönzést.
Ha ilyenkor nem áll ki senki, a barma azt hiszi, hogy a tette "menő", ezáltal több ilyen degenerált is megpróbálkozhat ezzel a jövőben."

Igen. Ez majd tőled akkor lesz hiteles, amikor csak 1 hasonló dumát látok tőled olyankor, amikor pl. cigányok az elkövetők és a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett gyilkossági kísérlet csak jó esetben testi sértés, a félholtra verés csak garázdaság stb. Persze, ballibáknál erről már nem illik beszélni, pedig ezekkel is felbátorítják az elkövetőket, nem csak azzal, amiket te írtál.

maroz 2015.08.02. 09:47:55

@Pop40: Na, kezdem meggondolni magam, nézd, ez a kurva Orbán már a finneket is meghülyítette:

index.hu/kulfold/2015/08/02/eldurvult_finnorszagban_egy_neonaci_felvonulas/

Lehet, hogy mégis inkább neked van igazad, és tényleg Orbán a Mozdulatlan (már amennyire) Mozgató?

Pop40 2015.08.03. 04:13:21

@maroz: "Mit szóltál az általam idézett Tárki-felméréshez, amelyik azt mutatja, hogy 2010-ben is az mszp szavazói pont ugyanannyira idegengyűlölők voltak mint a fideszéi?"

Ha visszaolvasol, látod, hogy ezt szóltam (és ezt szólom most is.):

"Én ezt elhiszem, csak az a baj, hogy a poszt nem erről szól.
Van ugyanis különbség aközött, hogy nem akarok menekülteket az országban, meg aközött, hogy odamegyek, és agyonverem. (sőt, agyonverek bárkit, aki SZERINTEM menekült - ha meg nem az, istenem, pechje volt, megesik.)"

"Ebben a beszélgetésben köztünk a legsúlyosabb nézeteltérés abból adódik, hogy egyrészt te a fideszt felelősnek tartod azért, amiért jobbra tolódott az ország"

Ez tévedés, több szempontból is.
Egyrészt, bár a legtöbb káros folyamatért valóban a fideszt tartom felelősnek, ez az egy dolog pont nem tartozik ide.
Az, hogy a narancsmaffia 2010-ben kétharmadot kapott, az bizony kőkeményen az ún "baloldal" felelőssége.
Másfelől pedig az ország nem tolódott jobbra, ma ugyanis Magyarországon - pár jelentéktelen kis pártkezdeményt leszámítva - NINCS jobboldali párt.
A rezsicsökkentő, államosító, felvonulgató komcsik NEM jobboldal. Az, hogy egy nacionalista maszlaggal kábítják az erre fogékony debileket, az kétségkívül megvan, de ez még nem teszi őket jobboldalivá.
Én magam pl nagyon szívesen szavaznék egy valóban jobboldali, piac-, és vállalkozásbarát pártra, mint pl a CDU-CSU Németoban. Csak itt sajnos nincs ilyen.

"balliberális értékek képviseletét és azok követésének hatalmi eszközökkel történő kikényszerítését várod el a fidesztől."

Tévedés ez is.
A fidesztől jelen pillanatban már csak azt várom el, hogy elítéljék, elszámoltassák, és elkezdjék letölteni az ellopott százmilliárdok után járó évtizedeket a megfelelő zárt intézetben.
De azt, amit írsz, régen sem vártam. Normális, tisztességes politikát, és valóban jobboldali kormányzást, azt vártam. (Az más kérdés, hogy Orbán személye nagyjából garancia volt rá, hogy ez tuti nem lesz, az autokrata tolvaj nem változik.)

"És mi a franc ez a pártatlanság? Ki vagyok én, járásbíró, hogy pártatlan legyek?" "könyörgöm, ki a francra haragudjak a baloldaliság kisiklatása miatt ha nem azokra, akik kisiklatták?"

Ja, bocs. A posztból valahogy nem derült ki, hogy a baloldaliság kisiklatásáról akartad írni. :-DDDDDD

Azt hittem, a szegedi esetről, és úgy nagy vonalakban a menekültkérdésről szól.
Ahhoz viszont súlyosan elfogult.

Persze az más kérdés, hogy - szentigaz - valóban feltételeztem, hogy pártatlan akarsz lenni.
Ez nyilván nem kötelező, bár ezzel az erővel kár szenvedned a menekültek felvetésével, hisz akár a kánikula témakörében is írhatsz ballibköpködő posztot. :-))
Sőt, még témát se kell adnod, elég, ha beírod minden poszthoz, hogy rohadt ballib, azt meg, hogy épp milyen témában, és miért rohadt, majd minden olvasó hozzáképzeli. :-DDDD

Pop40 2015.08.03. 04:24:02

@maroz:

Hú, hallod, gratulálnom kell, ez nem semmi.
Ott egy oldalnyi szöveg, x felvetéssel, válasszal, kérdéssel, ki tudja már mivel... Azért ebből ilyen fantasztikus bravúrral kiszedni a létező leg leg leg leglegleg lényegtelenebb félmondatot, hát, nem lehetett könnyű. :-DD
De neked sikerült, el kell ismernem, rátapintottál az egész hsz lényegére. :-)

Amúgy ha az egész hsz-ből ezen az egy szón való lovaglást találtad a leglényegesebbnek: nem, nem jelentem ki. Idézted is: "ez így nem jelenteném ki." ezt így N E M jelenteném ki.
Fú, tényleg kurva érdekes problematika, beszéljünk még róla.

Amúgy meg azt sehol nem írtad, hogy milyen időtávban beszélsz.
Én pár éves távról írtam, nyilván ha az "igen rövid", emberöltőnyi időtávról beszélünk, ott teljesen mások a paraméterek.
Igen. Az euroatlanti övezet részesedése a világ gdp-jéből emberöltőnyi idő alatt valóban csökkenni fog, nem is kicsit.
Ez azonban nem feltétlenül jár majd az eu-i életszínvonal esésével. Ugyanis ahogy a népesség robbanásszerűen növekszik pl Indiában, Kínában, Európa népessége meg stagnál, a világ GDP-jének szükségszerűen egyre nagyobb részét állítják majd elő az eu-n kívül, ezáltal Európa aránya szükségképpen csökkenni fog.

És nem, nem jelentem ki, csak tippelem. (...)

Pop40 2015.08.03. 04:37:55

@N. Barbie:

"Akkor az aldozat is csak egy aldozat legyen, ott se legyen a szarmazasa megemlitve, ne ragadjak ki a szines aldozatokat es tuntetgessenek."

Ez sajnos nem lehetséges, ugyanis nem mindegy, mi alapján vált valaki áldozattá.
A nemi erőszakos esetben nem az illető nő konkrét személye volt az áldozattá válás oka, hanem a NEME. Azért erőszakolták meg, mert nő volt, nem pedig azért, mert ő XY. Ha egy másik nő van ott, őt erőszakolják meg.

Ellenben a szegedi esetnél a megvert diáklányt azért verték meg, mert az volt, aki. (Illetve azzal sétált, akivel - egy menekültnek nézhető sráccal.)
Ha 2 szőke, 2 méteres árja fiatal sétál ott, most nincs ügy, mert a nőverő szkinhed megy tovább.

Ennélfogva - bármennyire nem vagy képes felfogni - NEM lehet áldozat és áldozat közé egyenlőségjelet tenni, ez persze nyilván a büntetésre nem igaz, mind a 2 elkövetőt ugyanúgy meg kell büntetni.

Az már csak hab a tortán, hogy senki nem ragadta ki a "színes áldozatot", ahogy írod, ugyanis a történetben nem volt színes áldozat, a lehető legmagyarabb magyar volt szerencsétlen csaj is, meg a barátja is. Csak ugye a hülye szkinhednek 3 tömény után már a gyűlölete tárgyát is nehéz fölismerni. :-DD

"Ez majd tőled akkor lesz hiteles, amikor csak 1 hasonló dumát látok tőled olyankor, amikor pl. cigányok az elkövetők és a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett gyilkossági kísérlet csak jó esetben testi sértés, a félholtra verés csak garázdaság stb. "

Írtam én akárhol, hogy ez rendben van?
Sőt, egyszer már leírtam fent, hogy szerintem EZ SINCS RENDBEN: "Ugyanoda, abba a nedves cellába ültetném a cigány elkövetőt is, ha 40 kilós kislányokat, vagy öreg néniket ver.
Sőt, én a kigyúrt cigányt, meg a kigyúrt szkinhedet egy cellába raknám. Hadd szórakoztassák egymást. :-D"

Látod, ezt így leírtam már feljebb. Csak sajnos te csak írsz, de nem olvasol.

"Persze, ballibáknál erről már nem illik beszélni"

Nem tudom, és nem is érdekel, ballibáknál miről illik beszélni.
Én részemről nem vagyok balliba, de ha az lennék, akkor sem érdekelne, miről illik "ballibáknál" beszélni, arról beszélnék, amiről ÉN akarok beszélni, nem arról, amiről a "ballibák".
Annyi közöm van a "ballibákhoz", hogy szavazáskor - a legkisebb rossz elvén - egy itthon balliberálisnak definiált pártra szavazok, mert kevésbé tartom őket rossznak, mint a fideszes maffiát, meg a jobbikos idiótákat.

Pop40 2015.08.03. 04:41:08

@maroz: Ó, én egy szóval nem állítottam, hogy Vitya ennyire mindenható lenne.
Ha még emléxel, én azt állítottam, hogy minden országban van egy marginális kisebbség, ami ilyen idiótákból áll, és nem vezet jóra, ha ezeket heccelgetik, pláne, ha bátorítják, és a tömeg érzetét és bátorítását keltik mögöttük.

Bár lehet, hogy a finneknél is frusztrált a társadalom, és szegénykék ott is csak a frusztrációjukat élték ki ;-D

maroz 2015.08.03. 07:30:53

@Pop40: "Az, hogy egy nacionalista maszlaggal kábítják az erre fogékony debileket"

Na, ez a balliberális osztályrasszizmus. Aki másként értelmezi a valóságot mint ők az debil. És hát történetesen a választók kétharmada másként értelmezi, így a balliberális osztályrasszizmus egyúttal egy kisebbségi rasszizmus is. A többség másként gondolja, tehát a többség debil.

Miközben a valóság az, hogy a balliberálisok a világban masszívan jelen lévő neoliberális populizmust nyomatják, a piac, a kapitalista verseny szentségét, és nem veszik észre, hogy ez se más, mint egy merő populista debilség, pláne egy magyarországi kisember számára, hiszen hol a lófaszban van neki verseny, amikor se tőkéje se technológiája, és nem utolsó sorban mikor is volt itt legutóbb tisztességes start? Tudod, a verseny az egy olyan, hogy mindenki azonos feltételekkel indul a startpisztoly hangjára. Mikor volt ilyen?

No meg a neoliberális populizmusnak egyik alap gondolata a meritokratikus szemlélet. Aki egy kicsit is jobb pozícióban van az átlaghoz képest annak meg kell győznie magát, hogy azért van ott, ahol, mert a meritumai alapján megérdemli, és persze aki nem ott van, hanem lejjebb az is a megérdemelt helyén van, mert neki ennyire futotta az érdemeiből.

Populizmus feszül populizmusnak, töményen dübörög az ideológiai harc, és a te gondolkodásod annyira ideologikus, hogy én már fegyvert is mernék a kezedbe adni a "debilek" ellen.

"A fidesztől jelen pillanatban már csak azt várom el, hogy elítéljék, elszámoltassák, és elkezdjék letölteni az ellopott százmilliárdok után járó évtizedeket a megfelelő zárt intézetben."
Ja, igen, a Vincenten erre gyúrtak. Kettes söröskorsóval fejbevág minden nácit, és röhög, amikor Szíjjártó egy szál vietnámi lábujjközös papucsban menekül a népharag elől. Aztán mi lett belőle? Ahogyan olvasom az lett, hogy Kettes menekült el az országból. Ha már nincs esély arra, hogy pártunk és kormányunk újabb pozícióval kínálja meg, akkor elhúz, és itt hagyja a debileknek azt az országot, amit valójában ő és az ő lieblingjei basztak el. Szóval várjad, tényleg okos dolog ilyesmit várni, szavam nincs.

maroz 2015.08.03. 07:39:32

@Pop40: "Az euroszkeptikus jobboldali populista párt képviselője a Facebookon harcot hirdetett a "multikulturalizmus nevű rémálom" ellen. Az Igazi Finnek most a második legnagyobb párt és tagja a liberális-konzervatív vezetésű koalíciós kormánynak is."

Hát persze, hogy frusztráltak, hiszen az emberek nem vakok, nem hülyék, nagyon jól látják, hogy mi megy a világban, nagyon jól érzékelik, hogy rövid időn belül súlyos bajok lesznek, és emiatt rettegnek.

maroz 2015.08.03. 08:01:19

@Pop40: Arra utaltam, hogy a tények ismerete nélkül jelentesz ki. Ideológiai harcot vívsz, de minek...

Ázsiában már 2013-tól azt várják, hogy csökkenni fog a népességnövekedés üteme, bőven a világátlag alatt lesz, miközben persze Európa negatívba fordul. Afrika robban, kár, hogy kihagytad.

Európa jóléte egy szép ígéret, csak ugye mi azon a végén vagyunk Európának, amelyik dolgozik a jólétért és nem élvezi. Mi csak nézzük, amint elviszik a profitot:

"A teljes, húszmilliárd forintos profitját kifizette osztalékként a kecskeméti Mercedes-üzemet működtető vállalat – írja a Világgazdaság. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az anyavállalat Daimler AG-nak összesen 63 810 387 eurót fizetett ki osztalékként a társaság cégbírósági beszámolója szerint."

maroz 2015.08.03. 12:31:20

@Pop40: Tehát ha jól értem az érvelésed akkor szerinted egy nőnek kinéző embert nem azért erőszakoltak meg, mert egy nőnek kinéző ember, hanem azért, mert egy nőnek kinéző ember volt.

Ezzel szemben a külföldinek kinéző férfi barátnőjét azért verték meg, mert egy külföldinek kinéző férfi barátnője volt.

Az egyik esetben az áldozat nem általánosítható, mondod, miközben te magad általánosítod. Ezzel szemben a másik esetben általánosítható, persze ugyanazon logika alapján, mint az első esetben, de ez akkor is más.

Amúgy meg mi ez a börtönmánia nálad? Ilyen bosszúszomjas vagy? De hát akkor meg ask for more, saria! ;))

Pop40 2015.08.04. 03:35:30

@maroz:

"És hát történetesen a választók kétharmada másként értelmezi, így a balliberális osztályrasszizmus egyúttal egy kisebbségi rasszizmus is."

Nem, ez saját egyéni magánvélemény volt. Az átlag fideszes szavazó - hangsúlyozottan szerintem - valóban nem az agysebészek közül kerül ki, sötét, mint az éjszaka, és 2000 forint rizsacsökkentéssel megvehető, hogy ne zavarja, hogy szétkúrják az országát.
Egyéni véleményem, nyilván nem kötelező egyetértened, de attól a véleményem még ez, és ez is marad.

Mellesleg szó nincs itt már többségről, a fidesz, ha vért izzad, a szavazók negyedét tudja országos átlagban összerántani.
Ha hozzájuk csapom még a jobbikos turbómagyarokat is, akkor is maximum a választók fele jön ki, az is nyögvenyelősen.

"Tudod, a verseny az egy olyan, hogy mindenki azonos feltételekkel indul a startpisztoly hangjára. Mikor volt ilyen? "

Ó, de édes elképzelés :-)
És ezt hogy képzelnéd? Minden nap felosztják a bolygó vagyonát a rajta élő saccperkábé 7 milliárd ember között, hogy mindenki egyenlő feltételekkel induljon?
És aki esetleg szebb, okosabb, szorgalmasabb, mint buta és lusta embertársa, az miért is ne indulhatna előnnyel?
Tényleg érdekelne, hogy gondolod ezt az egyenlő feltételekkel indulást.
Kb mintha a futóversenyen megkérnéd az elsőt, hogy ugyan húzódjon már félre egy kicsit, mert esélyt kellene adnia a többinek is...

Mellesleg ezt már kérdeztem, csak nem válaszoltál, mert az egész kommentből csak a "kijelentem" szóra tartottad érdemesnek a reakciót, szóval megkérdem újból: Oké, szar a verseny, szar a kapitalizmus, ecetera. MI LEGYEN HELYETTE????

A "(névleg) mindenki egyenlő" - rendszert próbálták már bevezetni sok helyen, jobbára kommunizmus néven futott, nem igazán lett jó vége.

"Aki egy kicsit is jobb pozícióban van az átlaghoz képest annak meg kell győznie magát, hogy azért van ott, ahol, mert a meritumai alapján megérdemli, és persze aki nem ott van, hanem lejjebb az is a megérdemelt helyén van, mert neki ennyire futotta az érdemeiből."

Én ebben nem hiszek, soha nem is hittem.
Az egyik legértelmesebb ember, akit ismerek, olyan munkát végez, és olyan helyzetben van, amiben csak vegetálni lehet, családi körülmények folytán. Az érdem IS közrejátszik abban, ki hova jut, de ez csak egy tényező a sokból.

Hogy a Vincenten mit várnak, nem tudom, az meg, hogy "Kettes menekült el az országból.", nem tudom, mit takar - ha pl elvállalok Nyugaton egy jól fizető melót, akkor elmenekültem az országból? :-)

"és itt hagyja a debileknek azt az országot, amit valójában ő és az ő lieblingjei basztak el. "

Igen, ezt a lemezt ismerem, minden a rohadt ballib hibája.
Az ugyanannyit kormányon lévő Vityáék meg persze semmiről nem tehetnek, már maga a felvetés is csak az én ideologikus gondolkodásom eredménye. :-DDD

Pop40 2015.08.04. 03:41:15

@maroz:

"Hát persze, hogy frusztráltak, hiszen az emberek nem vakok, nem hülyék, nagyon jól látják, hogy mi megy a világban, nagyon jól érzékelik, hogy rövid időn belül súlyos bajok lesznek, és emiatt rettegnek."

Ja, értem.
És emiatt állnak neki az ottani barom neonácik a saját országuk echte finn járókelőit (!!!) megverni.

Ha ettől nem oldódnak meg a gondok, akkor semmitől.
:-DDDDDD

Pop40 2015.08.04. 03:54:33

@maroz:

Velem lehet a gond, de változatlanul nem értem, mi azzal a probléma, hogy a német cég, ami idehoz egy beruházást, vállalja az ezzel járó munkát, a kockázatot, amit Orbanisztán, a termék piaca, a világgazdaság aktuális állapota, stb jelent, mindezt nem ingyen csinálja, hanem látni is akar valamit a haszonból, amiért dolgozott?

Tudom, nem egyenlő feltételek, övék a tőke, stb, de ez nekem változatlanul nem tiszta.
Mellesleg övék a gyár, ja, tán osszák szét a munkások közt?
Asszem tán még a 19. században, a gépromboló mozgalmak időszakában volt egy intermezzó, amikor a melósok hasonló gondolatokon fellelkesülve elfoglaltak néhány gyárat, mert mi az, hogy ők csak robotolnak, míg a haszon a rohadt tőkésé.

A lelkesedés tartott kb 2 hétig, mígnem rájöttek, hogy ők sajna nem tudják azt a fránya gyárat elvezetni. Így hát fogták, és visszaadták. :-)

Mellesleg - ez természetesen megint az én ideologikus gondolkodásom eredménye - de én sokkal jobban örülök, ha egy dolgos német gyártulajhoz kerül a cég jól megérdemelt haszna, mint ha pl egy Mészáros-jellegű "hazai" tolvaj fölözi le, pusztán azért, mert ő magyar, tehát ha ő fölözi le, annak örülni kell, míg ha a csúnya német, annak nem. (a magyar átlag kisemberhez mindkét esetben 0 kerül vissza ebből a haszonból.)

Pop40 2015.08.04. 04:06:49

@maroz:

"Tehát ha jól értem az érvelésed akkor szerinted egy nőnek kinéző embert nem azért erőszakoltak meg, mert egy nőnek kinéző ember, hanem azért, mert egy nőnek kinéző ember volt. "

Nem erre hegyeztem ki.

Hanem arra, hogy a megerőszakolt eset elkerülhetetlen, ugyanis
1, akit a farka vezényel, az erőszakolni fog, tökmindegy, mit mondanak neki. A felheccelt szkinhed ellenben jó eséllyel csak akkor támad, ha érzi maga mögött a "közösségi támogatást". Ha előre látja, hogy jókora megvetésen kívül másban nem lesz része utána, jó eséllyel nem támad - na, ez nem igaz a kanos erőszakolóra, ő ugyanis impulzív módon támad, végig sem gondolva, mivel jár ez, ha meg végiggondolja, nem érdekli.
2, A megerőszakolt nő nagyjából bármelyik másik nő lehetett volna.
A szegedi egyetemista lány esete viszont - ha nem is konkrétan azért támadták meg, mert ő XY - sokkal személyre szabottabb, hisz egyedül azért támadták meg, mert egy fekete srác ment mellette.
Ha egyedül megy, nem támadják meg.
Ha egy szőke, fehér srác megy mellette, akkor se támadják meg.
Stb stb.
A lényeg, hogy a szegedi eset adott esetben elkerülhető lett volna, míg a nemi erőszak nem, mert az független attól, hogy milyen ingerek érik az elkövetőt a "külvilágból".

"Amúgy meg mi ez a börtönmánia nálad? Ilyen bosszúszomjas vagy?"

Bizony, én már csak ilyen perverz gondolkodású vagyok, hogy az a véleményem, hogy 40 kilós nőket ötös hordákban agyonverő elmebetegeknek, meg ezermilliárdokat ellopó oligarcháknak börtönben a helyük. ;-)

maroz 2015.08.04. 06:55:59

@Pop40: Dehogy egyéni az a vélemény, kérdezz meg találomra ezer balliberálist, fillére pont ugyanezt fogja mondani. Egymilliószor hallottam már, még hogy egyéni.

"Tényleg érdekelne, hogy gondolod ezt az egyenlő feltételekkel indulást."

Nem az volt a felvetésem, hogy hogyan gondolom én, hanem az, hogy a "kapitalista verseny" egy populista frázis, mert lényegében véve csak roppant korlátozottan valósul meg a verseny, és abból a Föld népességének a 99%-a ki van zárva.

Ritka önámítás kell ugyanis ahhoz, hogy valaki egyenlő versenyről beszéljen a magyar piacon mondjuk a kiskereskedelemben akkor, amikor az egyik szereplőnek több milliárd dolláros a vagyona míg a másiknak van egy garázsa és százezer forint kezdőtőkéje. Ne menj el abba a téves irányba, hogy gúnyosan felteszed a "na de hát akkor hogy legyen?"-álkérdést, hanem válaszold meg inkább azt a kérdést, hogy így van-e vagy sem. Hogy tényleg versenyhelyzet-e az, amikor én odaállok a teszkó mellé, hogy no, akkor lássuk, ki a jobb!

A neoliberális populizmus sajnos pont azzal hülyíti az embereket, hogy van verseny, így aki most előrébb van az a meritumai miatt van előrébb. Holott frászt.

"MI LEGYEN HELYETTE????"

Első lépésként én a helyzetet szeretném nagyon pontosan érteni. Ma már tudom, hogy _nekem_ nem jó a verseny, így érdekem is tagadni a kapitalizmust, de már többször is elmondtam, hogy még nem jutottam el a "mi legyen helyette?" kérdés kritikus végiggondolásához. Figyelgetek kísérleteket, próbálkozásokat, például a szövetkezeti modellt, de ismétlem, most még csak ott tartok, hogy alaposan ismerni szeretném a helyzetet.

"az meg, hogy "Kettes menekült el az országból.", nem tudom, mit takar - ha pl elvállalok Nyugaton egy jól fizető melót, akkor elmenekültem az országból? "

Attól függ, hogy milyen az itthoni track recordod. Ha mondjuk állampárti csemete vagy, akiből a párt és a mispóche csinált embert és lelkesen készültél arra, hogy elfoglald a számodra természetesnek tűnő helyed a hazai hatalmi elitben akkor ebben az esetben a Nyugatra távozásod menekülés.

"Igen, ezt a lemezt ismerem, minden a rohadt ballib hibája.
Az ugyanannyit kormányon lévő Vityáék meg persze semmiről nem tehetnek, már maga a felvetés is csak az én ideologikus gondolkodásom eredménye. :-DDD"

A ballib elit most nem azért nyíg és nem azért húzza el a belét Nyugatra, mert az országnak rossz, hanem azért, mert konkrétan őt zavarták el a hatalom közeléből. Ebben persze nem különbözik a többi elitfrakciótól, hiszen az ország sorsa alatt ők is ugyanazt értik, mint a ballib: a saját sorsukat, amit ők is ugyanúgy azonosítanak az ország sorsával, és a választóik ugyanúgy elhiszik, ahogyan te elhiszed a balliberális ideológiát.

maroz 2015.08.04. 07:03:47

@Pop40: Még egyszer:

"Az euroszkeptikus jobboldali populista párt képviselője a Facebookon harcot hirdetett a "multikulturalizmus nevű rémálom" ellen. Az Igazi Finnek most a második legnagyobb párt és tagja a liberális-konzervatív vezetésű koalíciós kormánynak is."

És a második mondatot külön is:

"Az Igazi Finnek most a második legnagyobb párt és tagja a liberális-konzervatív vezetésű koalíciós kormánynak is."

Szóval Finnországban az euroszkeptikus jobboldali párt a második legnagyobb párt az országban és kormányon van. Tudom, tudom, debilek a finnek is.

"Ha ettől nem oldódnak meg a gondok, akkor semmitől.
:-DDDDDD"

Amúgy a balliberális aktorok cselekvéseitől mi oldódik meg? Én pont azért fordultam el tőlük, mert nem láttam semmiféle stratégiát náluk, egészen egyszerűen képtelen voltam elhinni, hogy az, amit csinálnak vezethet-e oda, hogy a gondjaim oldódjanak. Ma már tudom, hogy nem és azt is, hogy miért. Ja, és amikor szóvá tettem ezt, tehát azt, hogy a balliberális kultúrharc nem a megoldás, hanem a probléma része leugattak, lehülyéztek, kirekesztettek, és lám, négy-öt év után kiderül, hogy mégiscsak nekem volt igazam.

maroz 2015.08.04. 07:24:40

@Pop40: Pedig igyekeztem elmagyarázni.

A problémát az jelenti, hogy beleugrottunk csóri seggel egy versenybe, azzal a hittel, hogy ott jól szerepelhetünk. De a verseny nem igazságos, abban csak az tud győzni, akinek rengeteg tőkéje van felhalmozva és emiatt ő tudja előteremteni a legfejlettebb technológiákat is.

Magyarországot nem Orbán vitte be ebbe a rendszerbe, és ahhoz képest, amennyit most a mészárosai lenyúlnak nagyságrendekkel több volt az a vagyon, amit az állampárt aktorai a nyolcvanas évek közepétől szisztematikusan lenyúltak vagy hagytak szétrohadni, mert kellett a piac a nyugati befektetőnek. Nagyon statikusan és nagyon anekdotikusan nézed, tipikus ideologikus szemléletmód, nézd meg a fogalomhasználatodat is, csomó metafora, érzelmi elem, ráadásul mind olyan, hogy valami pillanatnyi hangulatra játszik rá, miközben meg valójában Magyarország sorsát a rendszerváltó elit rögzítette, még a nyolcvanas évek elején-derekán. Az, hogy ma Orbán megveheti uniós transzferekkel a hatalmat sajnos nem az ő "érdeme", hanem amiatt van így, hogy ennyire szarul sikerült még ebbe a félperifériás létbe is betagolódnunk a nyolcvanas évek közepén.

A probléma az, és ezt nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy ebben a mostani modellben esélyünk sincs, hogy a problémáinkat megoldjuk: soha nem tudunk érdemi tőkét felhalmozni, soha nem lesz nekünk elsőkézből csúcstechnológiánk, tehát sem érdemben versenyezni, sem felzárkózni nem fogunk tudni.

Az meg, hogy elviszik a tőkét és felhalmozzák az azért probléma, mert a vagyonnal együtt óriási hatalom is jár. Na, ez a hatalomkoncentráció, ez az igazi probléma, mert ha ez akar valamit, akkor el is éri, és ha azt akarja, hogy szállítócsatorna legyen a Dunából akkor azt is eléri:

http://vs.hu/kozelet/osszes/totalisan-atalakittatna-a-dunat-az-eu1-0803#!s0

Na, tehát próbáld már meg kicsivel nagyobb átfogásban nézni a képet és hosszabb időtávon. Ha így teszed, akkor láthatod te is, hogy Orbán és Mészáros nem oka, hanem következménye a mostani helyzetnek. És hogy a kivitt profit nem azért baj, mert irigyek vagyunk, hanem azért, mert ezzel olyan hatalmi koncentrációk jönnek létre, amelyek alkalomadtán felfalnak minket frühstückre, ha a szükség úgy hozza. Szerintem nagyon úgy néz ki, hogy lesz ilyen szükség.

maroz 2015.08.04. 07:39:53

@Pop40: "Ha egyedül megy, nem támadják meg."

Követhetetlen a logikád. Az egyik nőt megtámadják pusztán csak azért, mert nő és megerőszakolják, de a szegedi nőt már nem támadnák meg pusztán azért mert nő, á, dehogy, őt csak és kizárólag akkor támadják meg, ha feka a barátja.

Na, mindegy, neked azt kell úgyis kihoznod, hogy az egyik erőszak fontosabb, mint a másik erőszak, mert az illik a sajátcsoportod kultúrharcába, míg a másik nem, vagy csak más alkalmakkor. Azt meg végképp figyelmen kívül hagyod, amit folyton mondogatok: azt, hogy minden erőszak körülbelül egy tőről fakad, és az, aki az erőszakot nem kedveli különösebben nem árt, ha tisztában van ezzel, hiszen ha nem látja jól az ok-okozati láncot akkor esély sincs arra, hogy a megoldás irányába vezető közpolitikákat tudjon támogatni.

A börtön amúgy számodra mire megoldás? Mert nekem az az érdekem, hogy én és a hozzátartozóim kevesebb eséllyel váljanak áldozattá. Ezen az általad favorizált szélsőjobbos börtönbe!-megközelítés nem sokat segít. Akkor meg mitől is lesz jobb? Attól, hogy az együttpéem mind a harminc embere tüntet spontán módon szívecskékkel? Hol látsz te itt stratégiai cselekvést a ballib törmelékek irányából?
süti beállítások módosítása