HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Matolcsy, mint afrodiziákum

2012.01.28. 13:26 | maroz | 7 komment

Címkék: matolcsy győzelmi jelentés

Matolcsy György szerint az egykulcsos adó megmozgatta a magyar családok fantáziáját, és feltüzelte gyerekvállalási kedvét, ezért született tavaly év végén több gyerek, mint egy évvel korábban. Az [origo] által megkérdezett demográfusok nem tudják az okot, de nem hisznek a miniszter magyarázatában. Ráadásul hiába született az elmúlt néhány hónapban több gyerek, még mindig fogy a magyar.

Anyjuk, anyjuk, futás gyorsan a hálószobába, most hallgattam meg Matolcsyt és már nem bírom tovább, gyere, csináljunk gyereket, hadd vessen cigánykereket! Feltüzelte, mondja Matolcsy, az egykulcsos adó, az tüzelte fel, és attól. Nézzünk már rá azért egy pillantás erejéig arra a nyomorult korfára, ha időnk engedi a sok lelkesedés közepette:

Játékosabb kedvű olvasóink a KSH honlapján is megnézhetik, és ellenőrizhetik a számításaimat.

Látni kéne, hogy a leginkább szülőképes korosztályban van egy igen jelentős kitüremkedés. Az "elmútnyócév" során közel százezerrel kevesebb nő toporgott a szülőszobák ajtaja előtt, mint most. A 37-45 éves korosztályhoz képest a 28-36 évesben, tehát abban a csoportban, amelyik a következő években esélyes arra, hogy a tagjai gyereke(ke)t szüljenek jelentős többlet mutatkozik, fillérre pontosan 95 241 darabbal több nő lesi áhítva Matolcsy izgató szavait. Ez azt jelenti, hogy egy 15,33%-os többlet fog feltorlódni a szülőszoba ajtajában, és ez jó eséllyel fogja valamelyest csökkenteni a születésszám-csökkenés ütemét. Kevésbé körülményesen fogalmazva: sanszos, hogy az elmúlt évekhez képest valamivel több gyereket szüljön a jelentősen több tipikusan szülőképes korba lépett nő.

Matolcsynak pedig semmi más dolga nincs, mint odaállni a szülőszoba ajtajába és büszkén rámutatni a szaporulatra: ezt mind mi csináltuk! (Bár, jobban belegondolva, ha ezt nem Matolcsy, hanem Deutsch mondaná sokkal hihetőbb lenne, de ez már legyen a fidesz píárosainak a baja.) Ja, és ezt az örömhírt, mármint hogy a Matolcsy egy kulcsától támadt az országnak gerjedelme szépen szorgalmasan el kell mondatni minden baráti médiával, ami a csövön kifér. 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr553963234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.01.28. 16:09:05

Ennek az idiótának a mondataitól inkább röhögőgörcsöt lehet kapni, nem kangörcsöt.

zopa57 2012.01.28. 16:27:11

A hátamon a szőr, az áll fel a matolcsitól, nem valami más.

jill.w. (törölt) 2012.01.28. 18:48:20

A kismamák Soltész államtitkártól ajtódíszt is kapnak.
Attól tüzel itt mindenki, nem az egykulcsostól.)))))

Tragedy 2012.01.31. 22:52:32

Sajnos, én tudom, hogy miért mennek most szülni a "hülyébb" magyar anyák. Sajna, de tudják, hogy inog a munkahely és a szüléssel időt lehet nyerni, pénzzel. Nagyon sokan így akarják átvészelni a rizikós időszakot.
Még mielőtt bárki előjönne valami maszlaggal, megnyugtatnám, tudom, látom, pontosan értem, hogy mi áll a háttérben. A 16%-os egykétkulcsost még csak nem is értik az ifjú anyák.
Azért érdekes lesz az az egypár meggyötört sors, majd akkor ha kiderül hogy fater még megcsinálta a gyereket, de fingjuk nem lesz arra, hogy hogyan éljenek egymás mellett (gyerekkel megtűzdelve!)

Monarch (törölt) 2012.02.02. 23:07:23

Ez a különbség most keletkezett? Úgy értem, 2011 első és második féléve között keletkezett a százezer fős anya-többlet? Mert azt a különbséget kéne megmagyarázni.

A teáltalad számolt különbség azt mutatja, hogy most többen vannak a 28-36 éves korosztály tagjai, mint voltak 2004-ben. Egyfelől azt kéne megmagyaráznod, hogy miért nem számolsz a 28 év alatti nőkkel (mintha ők nem lennének szülőképesek), másfelől meg miért gondolod, hogy ez a különbség pont 2011 második felére ütközött ki.

maroz 2012.02.03. 08:59:57

@Monarch: Nem, ezt a különbséget még Ratkó Anna keletkeztette. Mostanság érnek bele a Ratkó-unokák abba a korba, amikor már nem nagyon halogathatják tovább a gyerekszülést.

Ezeket a dolgokat igen nehéz ilyen fél éves ciklusokra magyarázni. Igazad van, hogy a 28 év alatti nők is szülőképesek, de ha ezt vesszük, akkor számolnom kéne a 13 évesekkel is, hiszen biológiailag zömében már ők is azok. De nem ez az érdekes, hanem a korspecifikus termékenységi arányszámok.

A gyerekvállalási kedv az utóbbi évtizedben tolódott ki jelentősen, 2008-ban olyan 30-31 év környékén csúcsosodik ki a görbe, amelyik olyan szép harang, hogy még kondul is. Namost, ha a leginkább szülni hajlandóságot mutató korosztály száma a Ratkó-hatás miatt jelentősen megnőtt, akkor már önmagában ez a növekedés tudja magyarázni azt, ha a születések száma egy nem túl jelentős mértékben nő, és most ez történt. Valamint pár évig még ez fogja tudni magyarázni, valamint az is, hogy ez a kitolódás tényleg működni látszik, tehát nem az lesz, hogy akik halogatták azok le is mondanak róla végleg, hanem egy részüknél inkább ilyen záróra-effektusos szülések lesznek, ajj-ajj, mindjárt negyven leszek, gyorsan-gyorsan azt a tervezett gyereket.

Mindez már látszott akkor is, amikor Orbán egymillió új gyerekről beszélt, és én szóvá tettem akkor is, hogy höhö, de vicces a Ratkó-unokák genitáliáival verni a csalánt.

maroz 2012.02.03. 12:15:20

@Monarch: Leszarom én az indulatodat, nekem az a bajom, hogy balfaszságokat mondasz egy olyan témában, aminek még csak az alapjait sem próbálod meg megérteni. Eriggy innen a francba, a hülyéket nem tolerálom.
süti beállítások módosítása