HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Szösszenetek az elmúlt hetekből

2013.03.16. 15:30 | AtomLéda | 13 komment

Címkék: kisember

"Archetípusok" válogatás albumunkat a pszichiátriai osztály adja ki.

~~~

Székházfoglalás

Miközben az erkélyen kalimpálók és az útról nyújtózkodók lelkesen és közösen skandálják, hogy "komcsik haza," két srác körbejár egy tálca nápolyival. Kínálgatják.
- Jobboldali vagy baloldali? - kérdi harciasan egy bácsi.
Jóindulatú Mózesként a fiú kettéválasztja az ostyatengert.
- Tessék választani!

Somolygó, pálinkaszagú férfi érkezik, szolid árpádsávos mandzsettagombokkal, és bizalmasan közli, hogy Vona Gábor a hétvégén blokád alá fogja vonni a Papp Lászlót. Esélye sincs az MSZP-nek. Miután az infó nem vált ki különösebb érdeklődést, elkezdi magyarázni, hogy a Fidesz hogyan rendezte meg ezt az egész foglalást, azért, hogy elterelje a figyelmet Vona Gáborról, aki beszédében kinyilvánította, hogy harcolni fog a demokráciáért. Óvatosan megkérdem, hogy akkor tulajdonképpen egy oldalon állunk-e.
- Nem!
- De hát mindketten demokráciát akarunk, nem?
- Na de nem úgy!
- A demokrácia és a demokrácia nem ugyanaz?
- Nem!
Ja, jó, ezzel nehéz vitába szállni.

- Soros-bérenc! Bajnai-liba! Buzik! Drogosok! Menjetek tanulni! - így az egyik papó.
- Viktátor! Fidesznyik! Bértapsoló! Orbán-bérenc! - így a másik mamó.
Segítség nélkül nem tudtak beszélgetni. A mentális partedlit pár HaHás srácnak kellett felkötnie. Tíz percen belül egyetértésben szidták a Demszkyt.

- Seggfejek! Seggfejek! Seggfejek! Segg...
- ...elnézést, van egy biztosítótűje? Ezt a kokárdát szeretném feltűzni.
- Attól függ, ki kéri!
- Hát én kérem...
- Persze, te itt meg provokátor vagy, mi? A határontúli magyarok ügyével miért nem foglalkoztok? Nem is vagytok igazi magyarok!
- Bocsásson meg, de a szüleim romániai magyarok...
- Te jó ég, mekkora hülye vagyok! Meg tudsz bocsátani? Hú, ha lenne biztosítótűm, bizisten adnék!
Szóval így tudtam elkezdeni a beszélgetést. Sok mindenre kitértünk, beszéltünk az SZDSZ ügyes-bajos dolgairól, a pragmatikus idealizmusról, a közoktatás hiányosságairól (például hogy alapvető kompetenciákat nem sajátítanak el a diákok), az interdiszciplinaritás lehetőségeiről, a társadalomtudományok hasznosságáról, a leszakadó vidék problémájáról, a társadalmi szolidaritás hiányáról. Lényegesen több egyetértésbe ütköztünk, mint konfliktusba, és egy idő után már őt sem zavarta ez. A végén így szólt:
- No, nekem most mennem kell. Nem tudom, találkozunk-e még az életben...
- Hát, ha máshogy nem, majd egymásra kiabálunk ilyen tüntetéseken.
- ...na igen, valószínűleg. De tudod mit, majd jövök, meg kiabálom, hogy "seggfejek," de tudd, hogy az majd nem vonatkozik rád.

~~~

Vonulás az alkotmánybíróság felé

A kezembe nyomtak egy aldis szatyrot. "Szia, nekünk most mennünk kell, de vettünk egy adag kaját, oszd már ki kérlek!" Könnyű feladatnak tűnik mi? No akkor vegyük számításba, hogy körülbelül 200-300 ember között kell szétosztanom négy hamburgert, két csomag pogácsát és egy töltött kalácsot. Vegyük számításba, hogy bőven vannak köztük ismerősök, de ismeretlenek is, idősebbek és fiatalabbak, éhesebbek és jóllakottabbak (ám én ezt nem tudom megállapítani), és azt is vegyük számításba, hogy agyamba égett Rawls második elve a társadalmi igazságosságról:a gazdasági és szociális különbségeket olyan módon kell intézni, hogy az azt kezelő intézkedések a társadalom legrosszabb helyzetben lévő tagjainak legyenek leginkább az előnyére. Tehát el kell kerülnöm azt, hogy az ismerőseim felé hajloljon a kezem, nem jó, ha csak a közelemben lévőknek osztok, de az sem jó, ha véletlenszerűen szórom szét a pogit, hiszen lehet, hogy így pont a legéhesebbeknek nem jut semmi. A problémát végül nagyjából kielégítően oldottam meg, de a jó minőségű, strapabíró reklámszatyor nálam maradt. Most mar a lelkiismeret-furdalás.

- Szia, tudsz adni HaHás matricát?
- Persze, tessék!
- El akarom indítani az iskolámban a Hálózatot.
- Tényleg? Ez nagyszerű. Öhm, hanyadikos is vagy?
- Negyedikes.

~~~

A Parlament parkolójánál, a negyedik módosítás zárószavazása előtt

- Elnézést, nem látott a sorompó előtt egy körülbelül ekkora vörös hajú lányt?
- Nemrég érkeztem, itt nem volt, de a túloldalról már régebben elcipelték őket, ott lehetett. Miért kérdi?
- A lányom, és szeretném tudni, hogy hova vitték.

Szaladtam, hogy elérjem a kettes villamost, mert mennem kellett valahova, de még volt időm lepacsizni azzal a négy-öt random sráccal, akik egy kályhacsőre tekert magyar zászlóval jöttek szembe. Már nem tudtak szolidarítani a Parlamentnél, de rövid tanakodás után elindultak a Gyorskocsi utca felé.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr205137950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oOoOoO (törölt) 2013.03.16. 22:12:33

jó ez; bár rájönni csak arra jöhet rá az ember, h már a humor sem ment meg/fel/le/össze/vissza stb.:)) ami azért vicces és biztató.

tényleg, az orbánista dögunalom vajon melyik szerveket kezdi ki? agy? szív? lélek? nemi? :))

emhem 2013.03.17. 05:07:37

te maroz lánya vagy?

[wild guess, de kockáztassunk :P]

maroz 2013.03.17. 18:15:26

@agresszív kismalac: Nem minden szerzőt olyan könnyű kommentelésre bírni, mint engem. ;)

AtomLéda 2013.03.17. 19:10:00

Túl liberális vagyok ahhoz, hogy így kategorizáljam magam. Nem, nem vagyok a lánya.

maroz 2013.03.17. 19:42:06

Na, közben teszteltem Kövér irritáló potenciálját és jelentem: 38 másodperc. :)

Ennyi kellett ahhoz, hogy az első, szinte kötelező érvénnyel megjelenő dühömet röhögve elhessegessem. A hiéna dögöt eszik, a bolha csíp, Kövér komcsizik, a világ kerek, haladjunk.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.17. 19:52:47

@maroz: Erről Fodor Gábor (G. nélkül) jut eszembe. Nem emlékszem, hogy kommentszinten belefolyt volna a blogján folyó adok-kapokba.

emhem 2013.03.17. 19:53:01

@AtomLéda: és egy lánya? :P
na jó, hagyjuk, teljesen irreleváns információ, csak eszembe jutott :)

maroz 2013.03.17. 19:57:42

@emhem: Ismered a vonatkozó viccet a liberálissal? (Mikor gratulálnak neki az újszülötthöz és egyúttal megkérdezik tőle, hogy fiú lett-e vagy lány.) ;)

emhem 2013.03.17. 20:00:49

@maroz: igen, de azt hittem, már megnőtt :P

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.17. 20:01:18

@maroz: Ohó! (Vagy ilyesmi.) Mondjuk, nekem is van lányos nickem.:-)

maroz 2013.03.17. 20:10:22

@emhem: Épp most olvasgatom, hogy mennyire átalakulóban a társadalom, például a fiatalok is jóval később "nőnek fel", így a fontos döntéseiket is csak évekkel később hozzák meg ahhoz képest, ahogyan például ez az egész 1980-ban volt. :)
süti beállítások módosítása