HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Pártok kíméljenek!

2013.04.08. 10:23 | maroz | 28 komment

Címkék: civil elit pártpolitizálás

Kistelepülés 2500 lakossal és egynél több bejárattal vezetőt keres hosszútávú kapcsolatra, pártpolitikusok kíméljenek! Jászszentlászlón egy Nagy András nevű független bucira verte a fideszt, a fidesz élettársát és Horváth „húdöfakkíz” Csárlit, aki gondolom arra a kérdésre, hogy mit keresett ő Jászszentlászlón azt válaszolná, hogy kétszázötvenezer plusz áfát. Bálintné Bajnóczi Editen az sem segített, hogy a kampányban még az óvodásokat is bevetették mellette, hát, mit mondjak, nem lennék a szegény élettárs helyében akkor, amikor felrendelik raportra, tényleg ciki, ha egy wannabe nábob még a legszűkebb családban sem bír rendet tartani, mibe, hogy megesküdött a választás előtt: herr óber, nyugodtan ki lehet nevezni a babámat járási vezetőnek, garantálom (minden egyes betű megnyomva a hangsúly végett), hogy a helyére úgyszintén egy fideszest fognak megválasztani, a hittantanári diplomám engem úgy segéljen! 

Jászszentlászló amúgy egy azon teljesen lényegtelen településeink sorában, amelyek békés szimbiózisban élnek a Budapest-fejsúlyos elittel: szinte nem is tudnak egymásról, és ezzel mindkét fél szemlátomást elégedett is. Ja, és tényleg nem egybejáratos község. Hanem kettő. Olyan, amin az ember úgy utazik át, hogy a "település vége" tábla után már fogalma sincs, hogy hol is járt.

A vicces az, hogy az internet csevegő része, az, amelyik nem annyira kormánypárti és meggyőződésem szerint nagyonbudapesti színes, szagos, egész estét betöltő undorkodással köp le minden olyan szót, amelyik fel merné vetni, hogy a pártok, tehát jól legyek megértve: a pártok, en gros... nos, hogy is mondjam csak finoman? Válságban lennének? De hát minden mindig válságban van, ez nem jó, akkor mit is lehetne inkább mondani a pártokra, miben vannak, ha nem válságban? Szarban. Leginkább nyakig a szarban, és ezt pillanatnyilag élvezhetik is, hiszen alig sikítanak, ott az a szerencsétlen LMP, aki legalább a felismerésig eljutott, de mire ment vele, a párt afféle jó amőbaként osztódott egyet és tisztességes függőként cuppant is vissza a szarba, mi így szeretjük, kuss, mondták, és boldogan hempergőztek egyet a matériában. Szóval én, mi, akik szóvá merjük tenni, hogy ma már nálunk csak a legbutább szkatofilek hiszik azt meggyőződéssel, hogy itten csak a pártpolitikai rendszer logikája szerint szabad bármit is, kapunk a pofánkra rendesen. Terelnének vissza minket a sorba, ott az a remek kis emeszpé, ne riszálj semerre, vidd Szanyiék zászlaját, de nem is, hanem inkább a Bajnai, meg persze a wunderwaffe, a nullák összefogásának a mítosza, hogy ha összeadjuk a dékát a szanyival akkor az 1777 potenciális voksból akár 57-et is elhozhatunk, diadal!, diadal!, jut eszembe, a pár héttel ez előtti hasonló diadal után valamelyik Mesterházy mintha olyant nyilatkozott volna, hogy tudatosult bennük, miszerint illő lenne alig egy évvel az országos választás előtt odafigyelni az időköziekre, jó reggelt!, szóval terelnek minket, a pártpolitika, az, és ne gyertek itt mindenféle civilekkel, mert micsoda hülyeség már.

A pártpolitikai rendszer logikája ilyen pofákat bír magunk fölé kitermelni. Nagyobb baj, hogy a budapesti, leginkább Körúton belüli elit, akinek még csak térkép sem e' táj, amelyiken egy Jászszentlászló nevű légypiszok egyáltalán létezni merészel mindezzel tökéletesen elégedett, illetve majdnem, neki csak annyi a vágya, hogy az ilyen pofák közül az bassza szét a jövőnket, aki neki jobban tetszik. Mesterházy, Szanyi, Bajnai, Gyurcsány, etc. Nyilván, a fidesz támogatói pedig az élettársakra esküsznek, nekik a kapuskrisztiánok jönnek be, és ez érthető, hiszen bennük van némi újszerűség, az agyoncsépelt baloldali "szakértelem" helyett ők a nemzeti és keresztény értékekkel handléznak, és idő kell, mire kellő mértékben kiderül, hogy ez is pontosan akkora humbug, mint a Bajnai-féle (előtte: Gyurcsány, még előtte: Medgyessy, még-még előtte: ...) "szakértelem".

Na jó, Kapus Krisztián is szakértelmes egy picit, nem állom meg, hogy ne fotózzam ide a végzettségeit:
kapus.JPG
Ha HR-es lennék már csorogna is a nyálam. Mondjuk felmerül némi disszonancia, például az, hogy miként is fér össze a katolikus hitoktatói imázs azzal, hogy baszunk szanaszét, mint a nyulak, lásd még: paráznaság, hogy tisztes apparátcsikként nem a feleségünkből csinálunk járási főbőrkabátost, hanem a szeretőnkből, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel mennyire kompatibilis az "élettárs", mint státusz, de ezt most hagynám, ha a baloldali Mesterházyval kompatibilis a zsakuzzizás, akkor Kapus Krisztiánnal is a "vadházasság", nincs is itt semmiféle disszonancia, haladjunk, kérem.  

Illetve nem is nagyon van hová haladni. Ez van, ebből főzünk. Ha dög van, hát dögfőzeléket. Jászszentlászlón lehetett valami más alapanyag is, mert a független civilért jóval többen mentek el szavazni, mint a rendes 2010-esen, tessék megnézni, a fideszes kábé akkor is annyit kapott, mint most, Nagy András pedig duplázott. De mi lesz országosan? Érik a magyar Beppe Grillo? Nem tudom. Mint ahogyan azt sem tudom, hogy kiféle-miféle ez a Bandó ott, az Aafőd közepén, még az is lehet, hogy rosszabb választás, mint a pártpolitikusok, tényleg nem tudom, mert nincs is honnan tudjam, de valahol ez nem is baj, mert ez a helyiek dolga, nekem csak azt kell tudnom, hogy a "civil" az csak a nagyon szűklátókörűek szemében válik automatikusan egyenlővé a minőséggel, nekem ilyen tévképzetem nincs. A civil, így a civil politizálás fogalmilag egészen egyszerűen nem jobb, nem rosszabb, mint a pártpolitizálás, hanem: más. Más a logikája, másként működik, és persze ott van mögötte az a felismerés is, hogy nem helyettesítheti a pártokat, a pártpolitizálást, a jó öreg képviseleti demokráciát. Hanem inkább kiegészíti azt, jó esetben egyensúlyban tartja, és akik zsigerből elvetik a civil politizálást, azok lényegében véve annak a lehetőségét vetik el, hogy a problémáinkat, amelyeket eléggé nyilvánvalóan a pártpolitizálás nem igazán tudott megoldani eddig egy újabb, egy másmilyen eszköz segítségével is megkíséreljük oldogatni.

A pártpolitizálás szükségszerűen az elitről szól. És a hatalomról. A civil politizálás elbírja a hierarchizáltság hiányát, a bázisdemokratikus működést, egymás legyőzése helyett egymás meggyőzését, az érdekek helyett az értékeket, a permanens kamuzás helyett legalább időnként egy kis őszinte kommunikációt. A mi elitünk rá van gyógyulva a pártpolitikára, ami érthető, hiszen ő abban látja azt a tényezőt, amelyik mégiscsak biztosítja számára a további, éppen csak kicsit háborított elitizmust, így jó eséllyel addig fog ragaszkodni a nézetéhez, mely szerint a haza üdve csak a pártpolitika által jövend el, amíg ezt a nézetet legalább olyan határozottan ki nem verik a kezéből, mint az élettársat Jászszentlászlóról. Lehet megsértődni, lehet nyomni a blogra a dislike gombot, mint a Dunakeszi diadalnál, ez van, kibírjuk, tudjuk, hogy a hírhozónak ez a sorsa, de minket vigasztal, hogy még mindig több olvasónk van, mint ahányan az egyesített Mesterházy-Gyurcsányra szavaztak Monoron. 

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr675206743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.09. 11:11:25

"Ekkor állt teljes vállszélességgel a jászszentlászlói, szintén Fidesz színeiben politizáló polgármesternő mellé, akivel később össze is költözött."
Mindjárt sírok.
(Azért, hogy már egy HVG-nél is ilyen szinten megy a helyesírás, az elég szomorú.)
Egyébként az a véleményem, hogy Mesterházy húzzon a picsába.

maroz 2013.04.09. 14:25:20

@agresszív kismalac: Az onlájn médija hatása ez, a print hávégében azért nem rolmik ennyire a hejesírrás. :)

Amúgy meg az jutott eszembe, hogy mekkora poén lenne egyszer megírni a kis magyar legújabbkori politikatörténetünket sliccen keresztül nézve. Ki kivel kúrt, és mennyiben befolyásolt az mit. :))

maroz 2013.04.09. 14:30:31

@agresszív kismalac: Idegesítő, mert ezt én akartam megírni, de megelőztek. :)

Mondjuk érdekes mindennek a logikusan elvárható folyománya is, az, ahogyan a hazai liberális elit a "Malo periculosam libertatem quam quietam servitutem." jelmondattal a száján hosszú, tömött sorokban járul Orbán őméltósága elé kézcsókra azért, amiért megvédte őket a gaz náciktól. Csak ez a kibaszott jobbágylélek, bármerre nézünk. :((((((

maroz 2013.04.09. 14:45:50

@agresszív kismalac: Na, még az is eszembe jutott erről, hogy miért is fontos az, hogy az emberek többet legyenek együtt, többet beszélgessenek egymással. Hétvégén járt nálam az egyik barátom, és felhívta a figyelmem egy olyan orbáni megmondásra, ami nekem fel sem tűnt. A román-magyar labdarugdosó meccs előtt mondott valami olyasmit, hogy legyőzte a kísértést, ugyan ő megtehetné, hogy belóg és végignézi, de nem teszi, mert nem helyes.

A barátom egy szigorú erkölcsű ember, őt már az is eléggé felháborította, hogy az ország miniszterelnöke egyáltalán szóba hozhat ilyesmit. És tényleg. Hol van a republikanizmus ethosza, hol van az a bizonyos egyenlőség, ha a Nagy Ember bármikor a pofánkba lökheti, hogy ő biza pont azt tehet itt, amit csak akar, hogy rá nem vonatkoznak ugyanazok a szabályok, amelyek vonatkoznak tízmillió alattvalóra, ha neki úgy áll fel a főúri kedve, akkor bizony bemehetne, és csak az ő emberségén, jóságán, nagyszerűségén múlik, hogy mégsem megy be. Lásd még: akár közéjük is lövethetett volna...

Most meg ugye a kegyúr megvédi a zsidókat és a kiket is a mitől is, parancsba adja, és alig van valaki az országban, aki határozottan ki merné kérni magának mindezt. Csoda, hogy ettől én ennyire elkeserdett vagyok, hogy nem bír megmozgatni a baller jobbágy és a jobber jobbágy azon harca, amelyik arra megy ki, hogy melyik kegyúr kezét is jobb csókolgatni?

alehunter 2013.04.09. 15:02:32

@maroz: ebben látod meg teljesen egyet értünk (meg egyébként az előbbi megjegyzésedben is). és emiatt én is elkeseredett vagyok.

alehunter 2013.04.09. 15:06:10

@alehunter: nem minthogyha nagyon fontos lenne persze, csak gondoltam jelzem, hogy nem kérdezek én, ha úgy érzem, nincs mit :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.09. 15:16:37

@maroz:
Republikanizmus ethosza?
Egyenlőség??
Wtf???
Nekünk kétharmados, fülkeforradalmi felhatalmazás mindenre.
Nektek coki.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.09. 15:19:00

Hogy a 'nektek' mikor kiket takar azt a kisbí... bohócügyi államtitkár dobolja ki.

maroz 2013.04.09. 15:29:30

@agresszív kismalac: És persze alkalomadtán vice versa. Nem tudom, az megvan-e, amikor a napokban a Népszava rítt egyet, hogy a csúnya-csúnya állambácsi nem akarja őt eltartani:

nol.hu/belfold/a_nepszava_unnepel__de_a_megjelenesert_kuzd

Tehát nem az az ellenzéki sajtónak a baja, hogy szólásszabaccság, hanem az, hogy most éppen ő nem kap a hatalomtól megfelelő mennyiségű és minőségű réteskét.

Amikor pedig ő kap és mások kevésbé, akkor minden rendben van, akkor szava nincs a szólásról és annak a szabaccságáról:

index.hu/belfold/nepsz3398/

""Szociáldemokrata napilap" alcímmel jelenik meg karácsonytól a Népszava - jelentette be Németh Péter főszerkesztő Gyurcsány Ferenc kormányfő, és Hiller István MSZP-elnök társaságában hétfőn."

Meg még ez is:

"A szebb napokat, és több olvasót látott baloldali napilap anyagi támogatásában 2006-tól részt vesz a szociáldemokrata mágnás, Kapolyi László is. Kapolyi László az Indexnek elmondta: alapítványa havonta több millió forintot fog elkölteni különféle, az európai uniós pályázatokat népszerűsítő és ismertető fizetett cikkekre."

Tehát amikor a baloldali kormány közpénzből, egy baloldali oligarchán keresztül kézből eteti őket és a gazdi még a fülük tövét is vakargatja, akkor röfögnek elégedetten és mindent rendben lévőnek találnak, de ha nem kapják meg a jutalommoslékot, akkor rínak, hogy sajtószabaccság.

És amikor én nagyon óvatosan mindezt szóvá tettem ott, ahová valami féleszű hülyeségem miatt tartozónak gondoltam magam, akkor az volt a válasz, hogy ja, így van, de hát ezt csak így lehet, és még mindig jobb, ha mi vagyunk a leszopott fasz boldogabbik végén, mint ha az orbánsátán. Közben meg ugye a hazai baloldal évtizedeken át hülyített minket, hogy a piac, az mindenek előtt! Szóval hagyd már meg nekem azt az örömet, hogy most, amikor végre nem kell tekintettel lennem a vélt sajátcsoportom megélhetési körülményeire hadd gondolhassam én azt, hogy egyik kutya, másik eb. :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.09. 15:36:27

@maroz: Magam is hajlok ezt a gondolatot (Egyik kutya...) helyesnek vélni.
Ugyanakkor Voltaire bátyánknak is igaza volt, midőn ezt mondotta: "Je ne suis
pas d' accord avec ce
que vous dites, mais je
me battrai pour que
vous ayez le droit de le
dire."
És akkor most? Что делать?

esernyősEvezős 2013.04.09. 15:54:47

@maroz: Basszus, nem gondoltam, hogy itt is szó lesz róla, de ha már ... idemásolnám egy hozzászólásomat, betűhíven, benne van az is, hogy miért. (És ígérem, nem fogok OFFolni, de ez tűnt itt jó alkalomnak):

@jotunder: "És ez Orbánnak, ebben a helyzetben sok volt. És jelezte, hogy ebből neki most lett elege. Lehet, hogy ennek nemzetközi jellegű oka is van, de ez engem nem érdekel. Ezek meg akarnak félemlíteni embereket, és nem is próbálták leplezni. Adj gázt! -mondják, akárcsak a német testvérpárt az NDP. Jó,. hogy nem 88-szor adj gázt..."

Fájó ezt mondanom, de ha ezt itt és így le tudtad írni (tehát komolyan gondoltad és gondolod), akkor egész egyszerűen:

a)diszkriminatívan jársz el ebben az ügyben (ez pedig szánalmas)
c) annyira egyszerűen gondolkodsz, hogy az szinte hihetetlen

Arra vagy élő példa, miért létezhet Orbán rendszere: ha neked ennyi elég az után a három év után, amit művelt(ek) ahhoz, hogy rábólints erre diktatórikus módon, PR-ilag véghezvitt arcátlanságra, akkor minden, amit eddig leírtál itt, nem volt más, mint szemfényvesztés.

Ja, és még valamit: ez az egész, amit itt előadsz, erősen afelé tendál, hogy maroznak igaza volt veled kapcsolatban. Volt ebben kétségem, de mivel magad erősíted meg ebben a posztban az általa elmondottakat, sokadjára is, kénytelen vagyok belátni: én tévedtem.

Azt kéne megértened, hogy ez az egész nem a zsidókról szól, a zsidóságról, hanem újabb adalék az orbáni viselkedéshez. De úgy tűnik, van az a helyzet, amikor ez nem számít.
És ezt leírva látni, elszomorító és fájdalmas.

maroz 2013.04.09. 15:59:51

@agresszív kismalac: Oké, de az elmondás joga nem biztos, hogy minden további nélkül tartalmazza azt is, hogy mindenkinek öntsük a közösségi forrásokat, akik ingerenciát éreznek arra, hogy elmondjanak ezt-azt. :)

Azt látom, hogy itt is a klasszikus jelenséggel szembesültünk, azzal, hogy bizonyos megszokott dolgokra egy idő után úgy tekintünk, mint ha az egyenesen szükségszerű volna. És ebben roppant konzervatívok bírunk lenni, két hét alatt szinte bármit képesek vagyunk megszokni, így ha a harmadik héten valaki azzal merne jönni, hogy talán ezt mégiscsak inkább másként kéne csinálni, akkor leüvöltik, hogy azt nem lehet, ezt csak és kizárólag így lehet. Szükségszerűen.

Például hírlapot, napilapot csak és kizárólag úgy lehet nálunk csinálni, ha az a hírlap valamelyik párt seggéből ugat ki, és nevezzük ezt Szent Sajtószabadságnak, elfogulatlanságnak, és még mittomén minek. És közben csudálkozunk, hogy ez a kibaszott magyar nép nem hajlandó eltartani egyetlen napilapot sem, hát tessék, most mondják meg, lehet másként csinálni ezt, mint ordas prostiként? Na ugye, hogy nem lehet!

Én meg hiába teszem fel a kezem, hogy itt vagyok, tán még egy rövid ideig fizetőképes is vagyok, és lenne igényem egy minőségi napilapra, amiért fizetni is hajlandó vagyok, baszhatom, nincs aki ezt az igényemet kielégítse. Pont ugyanúgy, ahogyan nincs az egész kibaszott megyémben egyetlen olyan étterem sem, ahová örömmel vinném a pénzem. Ez van, kisebbségi sors, bele kell törődni, nem tudok mást.

maroz 2013.04.09. 16:30:41

@Evezős: Ennyire jobbágy a mi elitünk. Retteg a szabadságtól, retteg attól, hogy a kultúrfölényét elveszítheti, és rettegésében odadobja a szabadságát bármelyik futóbolondnak, és még csak nem is kér érte cserébe semmit. Illetve annyit, hogy a földesúr azért legalább időnként verje már meg egy kicsit azt is, akikre ők rámutatnak. Ha megígéri, hogy megveri akkor rohanvást csókolgatja a kezét, tán még a farkát is csóválja hozzá. Mindezt egy svájci egyetem kényelmes karosszékéből, mondd már, kibicnek semmi sem drága, és ha cserébe néhány fiatal rendőrség általi vegzálását el kell nézni, hát elnézi, fő, hogy a földesúr megvédje őt attól, hogy esetleg neki is látnia kelljen, amint pár lüke alak baromkodik egyet motoron.

Miközben az országban mindent és mindenkit elönt mindenféle aljasság és tisztességtelenség, de hát ugye pár millió honfitárs konkrét napi nyomora, megalázottsága, kiszolgáltatottsága ívesen le van szarva, a fő az, hogy az ő mélyen érzékeny jobbágyi tekintete elől a földesúr eltávolítsa azokat a csúnya-csúnya motorosokat.

És nincs egy tisztességes zsidó, aki elküldené ezt az aljas embert a picsába végre, aki megmondaná neki, hogy mekkora szemétség már az, amikor valaki a nagyszülei egykori nyomorát és szenvedését arra használja, hogy azzal a saját mostani emberi aljasságát eltakarja. A kurva életbe már. :(

esernyősEvezős 2013.04.09. 17:46:10

@maroz: Hát ... nem akartalak felzaklatni, csupán jelezni, hogy kétségeim - az erős fogalmazások voltak azok, nna - ellenére kénytelen vagyok most azt mondani, izé, írni, hogy ettől kifordul a belem nekem is és emiatt aztán ezt muszáj volt mind megírni, mind idehozni.
És az jut szembe, hogy anno a magyarországi zsidók vezetői is kvázi kezet csókoltak minden engedményért, aztán mégis, mi lett a vége ...? Nem jut ez eszébe senkinek?
Nem értem, hogy jt - még ha szemmel láthatóan kizárólag a saját csoportérdeke is a fontos csak - miért nem képes átlátni a szitán, felismerni, hogy a fát fűrészeli maga (maguk) alatt az ilyen megnyilvánulásokkal?
Mondom ezt én, akinek tele a hócipője a zsidózással, cigányozással, eszembe nem jutna soha, senkit ez alapján megítélni.
Hova a kurvaéletbe jutunk már el a XXI. században, de tényleg??
:-(

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.09. 17:47:20

@maroz: Én sem olvasok (nyomtatott) napilapot hosszú-hosszú évek óta.
...pedig szeretnék.

maroz 2013.04.09. 18:06:36

@Evezős:

Optimista válasz: két-három generáció alatt bekövetkező lassú elitváltással.

Pesszimista: sehogy.

Engem ma úgy felbaszott valami, ami túl személyes ahhoz, hogy posztot írjak belőle, hogy pillanatnyilag az utóbbi opcióra hajlok. Lelkesítő, ugye? :)

maroz 2013.04.09. 18:10:33

@agresszív kismalac: Pláne amióta vannak ezek az izék, na, tabletták, vagy mi, amin előfizetéssel digitálisan is olvashat az ember újságot és... öööö, na, hogy is mondjam csak finoman, szóval olyan jó dolog az a kis kütyü, annyira hordozható, hogy az ember bárhová magával viheti a házon belül, főbb és mellékebb helyiségekbe egyaránt. ;)

esernyősEvezős 2013.04.09. 18:14:13

@maroz: Ja. Van ez így. De megpróbállak boldoggá tenni: akkor Te még nem rendeltél tankönyveket cca. hatszáz főre a Könyvtárellátótól március 26-tól mondjuk máig bezárólag(????) úgy, hogy naponta kétszer omlott össze a szerverük, és tűnt el minden, amit egyesével felvittél, valamint egy idő után kizárólag éjszaka lehetett dolgozni ... nem ragozom, de hosszú oldalakon át tudnám cifrázni a szavakat, amiket ebben az időszakban kiejtettem a számon úgy, hogy utána elszégyelltem magam érte ...

maroz 2013.04.09. 18:23:33

@Evezős: Hát, igen, az se lehetett kutya, nem irigyellek, pláne hogy mostanság nekünk is kijutott némi víg ez meg az, de hát az a fő, hogy ne brümmögjön az a motor Svájcig elhallhatóan, a többi apróság le van szarva. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.09. 18:57:21

@maroz: Maroz, ha meg nem sértődsz, hagyd már azt az illetőt a fenébe, nem ér annyit. Bevallom, én először jót röhögtem a Nagy Vincentes Polgárháborún, és egy pillanatra sajnáltam, hogy már befejeztem a paródiasorozatot.

Neked sok igazságod volt, de nekik is valamennyi. Ha van egy csapat, ahová valaki nem illeszkedik, annak mennie kell. Jó esetben ezt felismeri magától, és veszi a kalapját. Ha nem, akkor előbb-utóbb valahogy kiteszik - ha nem szépen, akkor csúnyán. Akkor is, ha közben mindenki úgy tesz, mintha mindenki egyéniség lenne és nem is létezne csapat, íratlan és kimondatlan szabályokkal. Te jössz folyton ilyen félig idegen szavakkal, hogy csoportdinamóka és hasonlók, szóval érted.

Nem voltál oda való, szerintem utólag már nem is szeretnél oda tartozni. Vesztettél valamit? Ha nem sokat, akkor találd meg azt a távolságot, ahonnan nézve már vicces a dolog, meg az elkövetője is.

Vagyunk páran, akik bloggerként nem akarnak csapathoz igazodni, de szerencsére lehet egyedül is blogot írni. Kicsi lesz az olvasótábor, de ha úgyis csak hobbi, akkor nem mindegy?

esernyősEvezős 2013.04.09. 19:04:04

@maroz: Úgy van! :-)
Plusz: a gyerek legyen tele optimizmussal és tetterővel - az anyja+az apja pedig türelemmel és segítőkészséggel, meg jól titkolható aggódással. Gondolok rá(tok) sokszor ...
:-)

maroz 2013.04.09. 19:15:31

@Holger Hartland: Szinte szórul szóra ugyanezeket szoktam magamnak is mondogatni, és igyekszem is hallgatni saját magamra, ami egy igen nehéz műfaj, de ha már ketten mondják ugyanazt, akkor tényleg illő lenne végre komolyan venni. ;)

maroz 2013.04.09. 19:17:31

@Evezős: Köszönjük, én még csak-csak megjátszom az aggódás titkolását, de a nejem... ehh, ezek a nők! ;)
De tényleg köszönjük, és tényleg jól jön! :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.09. 20:42:51

@Evezős: Jt ezúttal felköpött, aztán csodálkozott a következményeken. Aljas, szemforgató poszt.
Kiváltképp Svájcból.

esernyősEvezős 2013.04.10. 09:38:13

@agresszív kismalac: Kétszer olvastam el, mikor felkerült, hogy tényleg jól értem-e, amit írt.
És tényleg jól értettem.
De érdemes benézni, nagyon sokan ragozzák és úgy tűnik, a többség képes volt felfogni, mekkorát ártott ezzel a poszttal.
(Egy komment: "Amikor jt és a mandiner összeér: ..." és be van linkelve a "Tüntetni nem kell félnetek jó lesz" c. posztjuk ....)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.10. 10:40:35

@Evezős: Csak az a kérdés, Jt tényleg nem érti, milyen szinten szúrta tökön magát, vagy csupán- minden mindegy alapon- most már körömszakadtáig próbálja védeni a védhetetlent.
süti beállítások módosítása