HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Oldalaink

2013.04.30. 07:31 | maroz | 43 komment

Címkék: érték bloglossza

Most talán kapni fog ez az egész trafikolás egy enyhe vajszínű árnyalatot Hadházy Ákos enyhe fintorgása után, de ez talán már nem is annyira érdekes, ami megfogott az a nyilatkozó öndefiníciójából kibontakozó hazai konzervativizmus-kép:

Meggyőződéses konzervatív és jobboldali ember vagyok, már csak a családi hagyomány miatt is: vitézi címem van a dédnagyapám után, kántor vagyok, a nagyapám református lelkész volt.

Gyönyörű. A hazai liberálist és baloldalit cseszegettem már éppen eleget - hiába no, a madár is hangosabban pöröl ott, ahol a saját fészkelőhelyét elképzelni véli, mint mondjuk ott, ahol nem annyira -, illetve nem is annyira a liberálist és a baloldalit, hanem ezek idézőjeleseit, na, nekik pandanjuk ez a szekszárdi lódoktor. És a többi, nagyon hasonlóan gondolkodó hazai konzervatív is, mert nagyon nem egyedi ez az értékfelmutatás a hazai úgynevezett jobboldalon.

Tehát nálunk konzervatív az, aki fel bír mutatni egy nagypapit vitézi címmel. Ősöreg hagyomány, 1920-ban alapította egy tengerész, aki - tenger akkor már nem lévén - nem halászbárkát, vagy pár hold óceánt adott azoknak, akiknek a nemzetért való tevés miatt adni rendeltetett, hanem trafik, öööö, izé, hanem földet. Tehát a magyar konzervatív a megkésett feudalizmust (Vicc, régi: -De bátyám, hát hogy veszi ez már ki magát, hogy én magát most, 87 éves korában fogom elítélni autólopásért??? -Bíró úr, de hát mi a fenét tehetek én arról, hogy amikor fiatal voltam még nem voltak autók???) konzerválná, azt, amikor egy kegyúr vagyonnal, lehetőleg ingatlan vagyonnal, de haladunk a korral, ma már lehet trafik, gyár, esetleg plasztikai sebészet is, szóval valami jó kis zsíros akármivel jutalmazza azt, aki hűséges volt a nemzetéhez. Az, hogy ezt a hűségesnek levést ki és hogyan abszolválta a kegyúr dönti el, és egy igazi konzervatív a széles műveltségére alapozva pillanatok alatt kilogikázza, hogy akkor valójában kihez is kell hűnek lenni.

Tehát nálunk a konzervatív az, aki felmutat egy vitézi címmel oldalba jutalmazott nagypapit és egy olyant is, aki református lelkész volt. Vagy... öööö, igen, lehet, hogy egy katolikus pap nagypapi mégsem annyira kóser, más jelentősebb "magyar" vallás pedig nem nagyon maradt, tehát nincs vagy, református, pont. Esetleg valami világi isten szolgája, mindegy, ne szarakodjunk a részletekkel, tehát a lényeg, hogy a mi konzervatívunk genetikailag is közelebb áll az Istenhez, mint.

Tehát nálunk a konzervatív az, aki a fenti hagyományokat magában összegyúrta, és mivel úgy találta, hogy nem tapad eléggé szükségét érezte valamiféle habarcsnak, melyet mintegy a honi konzervativizmushoz kortárs hozzáadott értékként saját maga állít elő, tehát kántor lett, ezzel képezve időket áthidalóan összekötő ívet a vitézi és a református lelkészi tartópillérek között. 

Vitéz nagypapi, református lelkész nagypapi (átfedés? ki tudja...)*, kántorság. Ez a honi konzervativizmus fundámentoma, erre építgették maguknak sokan a jobboldalinak gondolt értéktéglákból a maguk kis felépítményét. És majd most az úgynevezett liberális és bal, amelyik ugyanúgy oldal nálunk, mint az úgynevezett konzervatív eszelős örömtáncot fog lejteni arra, hogy lám, lám, Szekszárdon összeomlott a gaz jobboldal ostoba fundamentumára épített ingatag tákolmány. Ahelyett, hogy végre a saját portájuk előtt is söpörnének egy kicsit, de hát ha erre lenne valódi esély, akkor talán nem is lennének nekünk oldalaink. De vannak.

off
Az még külön érdekes lesz, hogy pár órán belül mik fognak kiderülni erről a talpig konzervatív jóemberről. Ha Kövér házelnök belőlem is tudott kommunista vezetőt csinálni, pedig én aztán olyan túl sok kárt nem okoztam neki mit fog művelni ezzel a Hadházyval, aki azért csak-csak belesercintett egy íveset a leveskéjükbe...

*Átolvasás után vettem csak észre, hogy nem lehet átfedés, az egyik nagy, a másik dédnagy.

   

43 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr965253778

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nnnem röhög! (UPDATE!) 2013.04.30. 09:45:12

Nnnem röhög! A Vitézi Rend ma.   UPDATE: Kissé más aspektusból (és némi spéttel) vizsgálja a dolgot a stop.hu mai cikke. Kiderült ugyanis, hogy az esemény fővédnökei Szatmáry Kristóf államtitkár ill. Kovács Péter országgyűlési képviselő, XVI. ke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mail Undelivered 2013.04.30. 08:23:02

Érdekes egybeesés. A kiragadott mondatnál erős böföghetnékem támadt, aztán már csak eddig jutottam a cikkben: "Tényleg meggyőződésem, hogy a Fidesznek nagyon komoly erkölcsi és szellemi tőkéje van, ami jóval fontosabb tényező volt az ilyen arányú 2010-es győzelemben...."
Itt elfogyott a tolerancia. Az erkölcsi tőkét nagyon nem tudom megfogni, a szellemire meg várok.
Egyébként sebész haverom pont így definiálta magát (mint jobbos-konzerv) kb. 7 évvel ezelőtt, azóta sem nagyon beszélgetünk a világ annál lényegesebb dolgairól, hogy ki-kinek a feleségével és mikor.

Kösz, ez így reggel nagyon jó volt!

esernyősEvezős 2013.04.30. 09:46:00

Izé ...mielőtt hozzászólnék (ideírnám a gondolatomat a hvg-s cikk olvastán), csak a miheztartás végett, mert nem egészen jött át nekem: most akkor Te nevetségesnek tartod ezt a szerencsétlen nemzetikeresztényjobboldalikonzervatív fideszképviselőt a dohos gondolkodásmódjáért és értékként aposztrofált ősijuss fogalommeghatározásáért - vagy csak relatíve jól hasonlíthatónak a büdöskomcsiklibsik (ennél még röhejesebb) önmeghatározásához?
Komolyan kérdem!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.30. 09:49:47

Akinek nincs trafikja, az annyit is ér!
(Voltam bátor a Vitézi Rendről betenni valamit ide felülre, sajnos a trackbacken pont a lényeg nem látszik. Viszont a kommenteket írva napokig sírva vigadtunk. Bocs az offért.)

esernyősEvezős 2013.04.30. 10:05:53

Viszont a gépezet beindult:
hvg.hu/itthon/20130430_Tagadja_a_trafikmutyit_Szekszard_fideszes

Ezzel szemben a szekszárdi polgármester kedden azt mondta, választókerületi elnökként semmiféle listát nem látott, mint mondta, nem is láthatott, hiszen a pályáztatás Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. intézte. Horváth István azt mondta, „felfoghatatlan” számára, hogy Hadházy miért tesz ilyen állításokat. Kérdésünkre, hogy hazugnak tartja-e Hadházyt és szerinte mi ezzel a politikus célja, azt válaszolta, nem tudja értelmezni a helyi képviselő interjúját, nem érti a szándékait.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.30. 10:26:17

@Evezős: Nagyon úgy tűnik, bármily hihetetlen is, hogy az egyik fidesznyik hazudik.

esernyősEvezős 2013.04.30. 10:56:29

@agresszív kismalac: Az egyik ...?
(:-)
Bocs, de ezt nem lehetett kihagyni!

Komolyra fordítva: Értem én, de maroz megjósolta, hogy ez lesz. És lőn.
Valamint: az lesz a fennforgás a nép felé, hogy kinek hisztek: nekem, vagy a szemeteknek?

maroz 2013.04.30. 11:34:06

@Evezős: Mondjuk úgy, hogy nekem lenne valamiféle dédelgetett elképzelésem erről-arról, ilyen-olyan értékekről, és ha rendre azt látom, hogy az értékek helyett azok karikatúrája jelenik meg, akkor bosszankodok. Értsd jól: nekem nem a konzervatív értékekkel van bajom, és nem a liberális értékekkel, és nem a szocdem értékekkel, és nem a humanista értékekkel, és így tovább, hanem pont azzal, hogy ezek az értékek nem bírnak nálunk teret nyerni azok miatt, akik ennyire manifeszt módon "hisznek benne".

Tudom, jobb és könnyebb életem lenne, és egészen biztosan kevésbé lennék magányos, ha hinni tudnák abban, hogy ez a félrecsúszott értékfelmutatás csak a jobboldal sajátja, de nem tudok. És talán az is megérthető, hogy mivel számomra a liberális értékek fontosabbak, a személyes sorsom miatt pedig a baloldaliak nem lehetnek nem fontosak így valamivel jobban haragszom azokra, akik az előbbieket viszik félre, mint az ilyen konzervatív balfaszkodásokra, vitézi rend és református tiszi dédnagypapi, plusz társai.

esernyősEvezős 2013.04.30. 12:56:44

kicsit OFFolok

444.hu megvolt?

ON

esernyősEvezős 2013.04.30. 12:58:36

444.hu/2013/04/30/ne-zavarj-epp-lopok/

Tényleg, hát nem lehet így (lopni) dolgozni nyugodtan. Az ember leül, elbírál egy-két pályázatot, köt néhány szerződést, és utána meg a halálba cseszegetik vele. Nem jó ez így.

Egyébként kb. ezt is írta törvénymódosítása indoklásába a fideszes Cser-Palkovics és Vas Imre. A két képviselő fogta magát és vasárnap benyújtottak egy olyan módosítást az információszabadságról szóló törvényhez, ami gyakorlatilag az állami intézményekre bízza, hogy válaszolnak-e az újságírók és állampolgárok kérdéseire, vagy sem. Mostantól nem muszáj nekik. A parlament meg sürgősséggel el is fogadta a módosítást.

A dolog eddig nagyjából úgy működött, hogy ha egy állami szerv, mondjuk minisztérium hosszas könyörgés, levelezés, fenyegetőzés hatására sem válaszolt egy kérdésre, például hogy kivel, mennyiért kötöttek szerződést, akkor az újságíró közérdekű adatkérést küldött nekik. Ha ezután sem válaszoltak, akkor lehetett menni a bíróságra pereskedni. A közérdekű adatok pedig – ha lassan is – de csak eljutottak az állampolgárokhoz.

Na ennek kellett sürgősen véget vetni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.30. 13:02:10

@Evezős: Nincs és, csak ennek a ténynek a tükrében furcsa volt a "...kedden azt mondta..." kitétel.

esernyősEvezős 2013.04.30. 13:16:50

@agresszív kismalac: Ja!

2013. április 30., kedd 09:31

A Fidesz-frakció közleménye
Budapest, 2013. április 30., kedd (OS) - Valótlanságokat állít Hadházy Ákos

Érthetetlennek és felháborítónak tartom Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselőtársam hvg.hu-nak adott nyilatkozatát. Az interjúban megfogalmazott állításai nem felelnek meg a valóságnak, hiszen semmilyen egyeztetés nem zajlott sem frakcióülésen, sem politikai, sem pedig egyéb megbeszélésen a trafikpályázatok ügyében. Én magam és a helyi Fidesz-frakció is határozottan visszautasítjuk a képviselő úr állításait, indítékait nem értjük és teljes mértékben elhatárolódunk kijelentéseitől!
Horváth István, országgyűlési képviselő

Kiadó: Fidesz-frakció

os.mti.hu/hirek/85595/a_fidesz-frakcio_kozlemenye

maroz 2013.04.30. 16:16:15

@Evezős: Szokom a dizájnt. Ez van, öregszem, egy új dizájnt nekem már szoknom kell. :)

maroz 2013.04.30. 16:22:52

@Evezős: Annyira nem, bír semmi új lenni ez alatt a rohadt júliusi nap alatt:

dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?docId=0000000653&secId=0000061167&mainContent=true&mode=html#Esterhazy_Peter-Egy_kekharisnya_foljegyzeseibol-00210

Olyan húsz évvel ezelőtt íródott, és egy kibaszott vonásnyit nem veszített az aktualitásából. Sőt.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.30. 17:38:23

@maroz: "Ha például világos volna pártállástól függetlenül,
hogy az, aki Magyarországot magyarrá akarja tenni, az nem nagy elme és példaszerű hazafi,
hanem beszámíthatatlan...":-)

teevee 2013.04.30. 21:59:14

@maroz: basszus... biztos, hogy mindenki szembe megy veled az autópályán?

Te is észrevetted, hogy a trafikmutyi halmozottan botrányos epizódjából kipécézted az egyetlen szereplőt, aki valódi értéket mutatott fel, és ellene mondott ennek a végtelenül cinikus játszmának, a kedvezményezett oldalról, arccal, egzisztenciával, kockáztatva ezzel minimum a jó hírét?

És azt, hogy a jobboldali mutyiból és balfaszkodásból is képes vagy oda futtatni ki az eszmédet, hogy az úgynevezett ballib álljon a sarokba?

És amikor ennyire elragadnak az elfogultságaid, akkor azon csodálkozol, hogy nem bírnak teret nyerni az értékek?

maroz 2013.05.01. 08:35:57

@teevee: És egészen pontosan melyik is volt az a Valódi Érték? A vitéz nagypapira, a tiszteletes dédnagypapira, avagy a kántorságra való hivatkozás?

Egészen pontosan mijét is kockáztatja?? A jó mijét??? Írtam én arról, hogy lódoktorként milyen ez a fickó? Vagy milyen egyéb jó híre lenne? Te tényleg komoly fejjel azt próbálod nekem eladni, hogy ma nálunk egy párpolitikusnak, legyen az akár csak ilyen lokálisan aktív pofa is, mint ez a Hadházy lenne olyanja, hogy "jó hír"? De hát baszodallásan, ott, azon a másik helyen kéttucat hiéna rágta a torkomat azzal, hogy itt diktatúra van, a fidesz egy maffiapárt és Orbán a capo di tutti capi.

Látod, pont ez a magatartás az, amitől oda futtatom ki az eszmét, ahova. A mélyen tisztelt ballib "oldal", és most jöjjön egy újabb idézőjel: "értékei" annyira stabilak, hogy ha egy ellen"oldali" csak egy picit is fintorogni merészel a saját "oldal"ára (junó, nem eszi meg a takonylevest, mert beleesett egy hajszál), akkor azt a bizonyos illetőt a ballib "oldal" úgy elkezdi leszopni, akkora elánnal, hogy szegénynek kicserepesedik a fasza. Ángyán Józsefet is hogy felkapta ez az ódal, ha Juhász Péter kicsit még rászív akkor talán az egyesített balliberális oldal közös miniszterelnök-jelöltje is lehetett volna belőle, miközben pedig egy nettó futóbolond.

És igen, sajnos tényleg az a baj, hogy nagyon sokan tényleg szembe jönnek velem az autópályán. Lám, te is. Amit én megértek, ez sajnos egy hosszú folyamat, értékei nem lesznek az embereknek egyik percről a másikra, nézd meg ezt az állandó képet az oldalunkon (blogoldal, nem politikai), Kőtutaj a címe, az elég precízen mutatja, hogy Magyarország európai államként valamiért tényleg szembe megy az autópályán, így aki szabályosan akar itt közlekedni az tényleg azt tapasztalja, hogy ő a hülye, hiszen a zöm, a túlnyomó többség tényleg szembe jön vele.

Én meg tényleg elfogultan ragaszkodnék ahhoz, hogy ez így nem jó. Attól még, hogy sokan csinálják nem jó. Viszont csodálkozni nem csodálkozom, sőt, inkább azon csodálkoznék, ha ez hirtelen megváltozna. Mitől? Lám, még vitázni se nagyon tudunk ezekről a dolgokról, te is nyomod a gázt, mint süket a csengőt és azt hiszed, hogy a helyes irányban áll a géperejűd orra. Nyitott vagy arra, hogy téged valaki meggyőzzön arról, hogy tévedsz? Szerintem a legcsekélyebb mértékben sem. Mint ahogyan a másik hely autósai és hobbi-közlekedésimérnökei sem voltak nyitottak. Akkor meg? :)

Mária 2013.05.01. 14:26:36

Van, aki elhiszi ennek az állatorvos-képviselőnek, hogy a nagy leleplezés VALÓBAN az ő magánakciója, hogy VALÓBAN leleplezés akart lenni?

Ugyan már!

Hiszen a HVG-nek adott interjúja közben is végig bele van bújva a Fidesz seggébe, és ott rúgja a nem-fideszeseket, ahol éri.

napikerdes.postr.hu/a-trafikmutyirol-is-a-szocik-tehetnek

Mindez szépen be van csomagolva, persze, éppen csak hogy kilóg a lópata, de hülye, aki elhiszi, hogy ennek az állatorvosnak az akciója nem az előre megírt, és a pártközpontban jóváhagyott fideszes forgatókönyv része!

maroz 2013.05.01. 14:37:05

@Mária: Most mondd, olyan balfasz ellenzékünk van, hogy még ilyesmiben sem lehet rájuk számítani, hanem ezt is von haus aus kell megoldani, beépített emberrel. :))))))

Gaz fondorlatok mindenfelé. Ami gyanús, nem gyanús, ami nemgyanús az gyanús, viláááágos????

www.youtube.com/watch?v=NTtj3_wtNSA&feature=player_detailpage#t=3148s

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2013.05.01. 15:34:01

Ez se rossz, de az én kedvenc részem az interjúban az volt, amikor elmesélte, hogy kedves trafikos ismerősének "nem volt politikai kapcsolata", ezért Hadházy maga járt közben érte.

Most akkor van kapcsolat, vagy nincs?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.01. 15:39:48

Pedig nagyon nagy szükség van egy jobboldali magyar pártra.

maroz 2013.05.01. 15:48:57

@Quadrille Lobster: Értsd úgy, hogy saját magát nem tekinti politikai kapcsolatnak. Mint ahogyan anno Bill Clinton nem tekintette szexuális kapcsolatnak a szopást. :)

Mekkorát fog nézni ez a jóember akkor, ha egy unalmas áprilisi délelőttön a fiúk kitalálják, hogy a lódoktori rendelőket is árjásítani kell.

maroz 2013.05.01. 16:01:34

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Szükség lehet, de igény, az speciel nincs. :)

Fullánkos Algol 2013.05.01. 16:06:25

Eleve aki bármilyen közösséget vállal ennek az országnak az elmúlt ezer éves történetével, a kereszténység felvételétől kezdve, annak semmi joga magyarnak nevezni megát, számára a magyarságra való hivatkozás rabolt tollakkal való ékeskedés. A magyar pontosan a vallás megnevezése volt (méd, mogu, maga, magor), a papi kasztra utalva, akik szövetséget kötöttek a hunokkal mint harcos kaszttal (ld. hunor-magor). Mireisz László eléggé kivesézte ezt a témát. Ehhez képest az államalapítók eladták a népüket a kereszténység képében a szanhedrin helytartójául szegődve, az ezért nekik jutó hatalomért cserébe. A kereszténységet (meg az iszlámot is) azért hozta létre egy szűk zsidó papi réteg (akik a saját népüket is eszközként használták, a valláson keresztül a kamatszedésbe való származási alapon történő belekényszerítéssel, kitagadás és átok fenyegetésével), hogy fenntartsa a kamatszedés monopóliumát számukra (ennyi a lényege mindkét vallásnak, hogy ne szedjél kamatot, mártír-ideál, az ideális agyatlan rabszolgát kitenyésztendő, a pogányok irtása mellet – lévén hogy náluk nincs kamatszedési tilalom meg önkiherélő birkanevelde).
Tehát egyrészt bármiféle keresztény vallás definíció szerint összeegyeztethetetlen a magyarsággal, másrészt az elmúlt ezer év alatt kitermelődött uralkodó osztály a magyarság árulója és legjellemtelenebb gyilkos vérszívó ellensége.

2013.05.01. 16:27:43

Nem tetszik ez az írás. Általában nem tetszik, sőt aljas húzásnak tartom, ha valakit az ősei miatt b.szogatnak, vagy ürügyet találnak erre,mert ilyen vagy olyan őse,rokona van,volt. Persze így ki lehet szélesíteni azt a kört,amire köpködhetnek az olvasók. Ítéljék meg/el ezt az embert önmaga és cselekedetei miatt. Az hogy ő így jelöli meg a hovatartozását, semmivel sem okosabb húzás, mintha Géza állítaná, azért baloldali mert a nagyapja téeszelnök volt. Na,és akkor mi van?!

hadházy ákos 2013.05.01. 16:52:32

Kedves Maroz,

sajnálom, ha indulatokat keltettem Önben. Kepes András Tövispuszta című regényében van egy számomra kedves gondolat-nem szó szerint idézve-: a politikusok sokkal jobban szeretnek az indulatokra hatni, mint az észre, mert az előbbi sokkal egyszerűbb.
Higgye el én az interjúban nem indulatokat akartam kelteni

béla a görög (törölt) 2013.05.01. 17:21:38

Kutyabőr... kezdem szorongatni az asztalt... ahhh, nem ér annyit az egész.
Az én apai nagyszüleim meg szegények voltak. Olyan szegények, hogy majdnem éhen haltak.
De én már nem vagyok és nem is leszek az. ÉS nem érdekel, hogy kinek mik voltak a nagyszülei. sőt az se, hogy a szülei. Meg ha összejön egy genetikailag kevésbé sikeres utód, kéretik majd arra is olyan büszke lenni...
Abba kéne már ezt fejezni.

ob.szerver 2013.05.01. 17:34:04

Tekintsünk el most a nyilatkozatának egetverő ostobaságaitól.

A lényeg, hogy ez az ember megtörte az omertát. Most egy darabig semmi sem fog történni, azon túl, hogy jövőre nem indítja a pártja.

Viszont néhány év múlva szenzációs hír járja majd be a médiát: Egy megvadult kecskegida átharapta az állatorvos torkát. Na, ez lesz ő.

maroz 2013.05.01. 18:07:12

@hadházy ákos:

Kedves hadházy ákos nick!

Én vagyok az idősebb, tegeződjünk, szervusz!

Ez nem egyszerűség kérdése, hanem a szükségszerűségé: mivel a legtöbb döntésünket inkább érzelmi alapon hozzuk meg ezért ha valaki hatni, befolyásolni akar (politikusnál ez munkaköri kötelesség), akkor annak szükségszerűen az érzelmekre kell hatnia elsősorban.

A kérdés az, hogy e mögött a befolyásolási szándék mögött milyen tartalom van. Erről viszont ma Magyarországon egészen egyszerűen nem lehet gondolatokat cserélni, mert nincs olyan eszköz, amelyik ezt lehetővé tenné. Nincs nyelv, nincs köznyelv, ami ezt a gondolatcsereberét lehetővé tenné.

Annak a bizonyos tradíciónak az átadását, például, amiről az általam szóvá tett cikkben az interjúalany beszél. Tehát még csak az sem derülhet ki, hogy egészen pontosan (na jó, hozzávetőlegesen pontosan sem) miről, milyen konzerválandónak gondolt hagyományokról lenne szó a vitézséget és a református lelkipásztorságot illetően, és ez a tény rám sajnos érzelmileg is hat, egészen konkrétan elszomorít. Mint ahogyan a balnak gondolt oldal tartalmatlansága, illetve a tartalmatlanságot leplező, a vitézi rendhez, a reformátussághoz és a kántorsághoz hasonló verbális öblögetések is elszomorítanak.

Ezekhez képest ugyanis ez a trafik-ügy ezredrangú kérdés, szinte már szóra sem érdemes. Már ugye ha egyáltalán létezne még a szó, de nem létezik.

2013.05.01. 18:22:28

@maroz: nem értem, h miért kell az egyetlen embert b.szogatni, aki egyáltalán meg mert szólalni. A lelkiismerete, vagy más miatt, de megtette. sztem köszönet jár érte. Főleg mivel viselnie kell innentől kezdve a Fideszen belül az áruló jelzőt.

egyébként egyetértenék veled, az értékek nem egyik napról a másikra teremtődnek. van, akinek a vitézség, reformátusság, közösségen belüli szerep jeleníti meg ezeket. van, akinek más.

Viszont emberünk épp most tett tanúbizonyságot arról, h mindenkinek egyéni lelkiismerete van, amivel el kell tudni számolnia. lehet, h túl sok pátosszal, meg még mindig vérfideszesként, de ő elszámolt: eddig és ne tovább. nekem erről szól ez a sztori.

maroz 2013.05.01. 18:42:10

@SünBalázs: Ezt te érted bele egy cikkbe, nekem nincs honnan tudnom, hogy miért szólalt meg valójában, mert nem ismerem. Lehet, hogy lelkiismerete miatt, de az is lehet, hogy más miatt. Nincs honnan tudnunk.

Ezzel szemben beszélt valamiféle értékekről, számomra pedig azok az érdekesek. Bármilyen érték, így a konzervatív is. És ennek folyományaként én igenis arról írok, amit ezzel kapcsolatban tapasztalok, jelesül, hogy nálunk az értékek helyett ilyen izék jelennek meg sorra, mint ez a vitéz nagypapira való hivatkozás és társai.

Holott ugye megképződhetne akár egy olyan értékalapú konzervatív identitás is, amelyik olyan piszlicsáré faszomságokra épül, mint az őszinteség, a becsületesség, a tisztességesség, etc., és ha ez így lenne, akkor nem lenne trafik-ügy, és nem lennének árulók meg renegátok és nem lenne Selmeczi sem, meg Kövér László sem, meg - és ezt már csak alig merem leírni - talán Orbán se lenne. És szerintem ez az érdekes, így én erről írok.

Más meg majd fogja éppen eleget ölelgetni Hadházyt, ahogyan ölelgették Ángyánt is, guszta dolog, én, engedelmeddel kihagynám.

Alonee 2013.05.01. 19:10:40

@SünBalázs: Mit is kéne megköszönnünk, hogy ezer disznóság után az ezeregyedik megfeküdte a gyomrát? Komolyan azért kéne hálásnak lennünk, mert egyszer, úgy cselekedett, ahogy az egyébként elvárható lenne folyamatosan? Nem kell egyébként viselnie az áruló jelzőt a Fideszen belül, lépjen ki, nem fog.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2013.05.01. 20:27:21

@maroz:
Én arra tipelek, hogy ő már tudja, hogy nem lesz benn a 200 fős parlamentben.

Plusz lehet, hogy a trafikot sem tudta kijárni a szegény ismerősének.

Azt az egyet nem gondolom, hogy ártatlan és most hirtelen túl sok lett neki, amit a fidesz csinál.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2013.05.01. 20:37:46

@Alonee:
Nem kell kilépnie. 2014-ben valszeg nem indul már a kisebb parlamentbe. Ezt tudván könnyen felébred az ember erkölcsi érzéke és keresi a párton kívüli népszerűséget is.
Nem gondolom, hogy a másik oldalhoz törleszkedik, csak hogy ciklus után szeretne köztiszteletben álló állatorvos maradni, nem pedig levitézlett ex-képviselő. Egy ilyen lépés jó ahhoz, hogy visszafogadják az ügyfelek és moshassa kezeit. Ha valaki akarja, most szeretheti ezerrel.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.01. 20:48:52

@SünBalázs: Elszámolt a lelkiismeretével, de még mindig vérfideszes. Ne haragudj, nekem ez a "meg kell tennie, Rajk elvtárs, a pártért" kezdetű fejezettel egyenértékű.

maroz 2013.05.01. 20:53:23

@Quadrille Lobster:

"Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő említett nyilatkozatával kapcsolatban Selmeczi idézte Szekszárd fideszes polgármesterének a közleményét, amelyben Horváth István érthetetlennek és felháborítónak nevezte a helyi fideszes politikus nyilatkozatát, közlése szerint az nem felel meg a valóságnak.

„Az egyébként érthető, ha egy kicsit felfokozottabb helyzet van most bizonyos fideszes csoportoknál”, hiszen kongresszusra, teljes tisztújításra készül a kormánypárt – jegyezte meg a Fidesz szóvivője, aki kérdésre válaszolva azt mondta, nem tud arról, hogy esetleg kezdeményezett-e valaki etikai vizsgálatot Hadházy Ákos ellen."

Lefordítom: Selmeczi tehát azt mondja, hogy ez a Hadházy-gyerek egy karrierista pöcs, aki csak helyezkedni próbált. Ugye, milyen szép, patinás az a konzervatív érték, ami ezekből, mint lelakott sezlonyból a rugó kilóg? :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.01. 20:53:23

@Quadrille Lobster: Nem lesz bent, mert már most sincs bent. Önkormányzati képviselő ugyanis.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.01. 20:58:29

@maroz: Egy másik idézet Selmeczi Gabikától: "A tényfeltáró bizottság döntése alapján megmaradhat Schmitt Pál doktori címe."
Meg az etikai vizsgálatra tett halvány utalás mellett se menjünk el már ilyen könnyedén.

maroz 2013.05.10. 16:08:29

@Evezős: Azt hallottam, hogy jövőre, az újabb kétharmados Orbángyőzelem után OKJ-s képzésen fogják oktatni a tiszteletteljes megsüvegelést, külön figyelemmel a rangnak megfelelő megszólításra.

Nézd, végső soron csurom pozitívum ez is, mert mégiscsak megjelenik a verseny. Jobb helyeken ugye egy sikeres pályázóra (állás, de mindegy is) jut mondjuk kilencvenkilenc sikertelen, és ezeknek mit mondanak? Azt, hogy aranyoskáim, ti egy picikét ellazsáltátok a közigazgatási jogot, ezért nyert más és ezért buktatok ti. Nálunk meg mi lesz? Tücskeim, ti azért estetek ki, mert nem elég hitelesen süvegeltetek, és jobb, ha tőlem tudjátok meg, hogy a nyelv nutellával történő barnítása egy olyan trükk volt, ami nem jött be. Legközelebb majd tessetek jobban igyekezni, komolyabban venni a versenyt. És a haza izére derül.
süti beállítások módosítása