HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Konzervatív lelkem háborog

2013.07.23. 10:19 | maroz | 19 komment

Címkék: civil konzervativizmus

Kicsit engem is gyíkká változtatott egy időre a nyelvtannácik boszorkánya, de mára már elmúlt. Na jó, időnként még felhorgadok ezen-azon, de egyrészt sajnos én is, fiad, Brutus, másrészt pedig apránként elfogadtam, hogy a nyelv is egy élő valami, amit használnak és mint a használati tárgyaink a vitrinbe kirakottal szemben bizony kopnak, ütődnek, időnként sérülnek, de ez nem baj, mert ettől kopik kézreállóvá, mint nagyapám szekercéjének az idők során tükörfényesre tapogatott nyele. Szóval a nyelv a dolgos hétköznapokon olyan, amilyen. Olyan, amilyen mi, emberek, az oly sokszor megénekelt magyar emberek vagyunk. Igazít egyet a nyelv az otthonkáján, férfi változatban a kantáros overálján, feltűri az inge ujját, a tenyerébe köp és munkához lát. Persze idővel elkezd ehhez igazodni a kétkezi sajtómunkás is, jó hír, hogy engem ma már az sem bosszant, hiszen végső soron ma már az újságírásnak sincs semmi ethosza, a firkász az egy ugyanolyan tisztes szakmunkás, mint a gumiszerelő, neve, ha van... persze neve már nincs is, legfeljebb nickje, na, az talán még áruvédjegy, de hol van az manapság a legtrébb mosóporétól is, ehh...

Tehát beletörődés, hogy a nyelv a dolgos hétköznapokon olyan, amilyen, a nyelvtannáci elkönyvelése mint kihalófélben lévő állatfaj, és bosszankodás beszüntetése, eddig kerek. De mi van, mi legyen a vitrinbe kirakott dolgokkal?

Lenne itt ez az izé, a konzervativizmus, ami azért csak-csak megérint szinte minden embert, mert ahogyan öregszünk úgy válunk egyre alkalmatlanabbá az új trükkök megtanulására és ezzel összhangban növekszik bennünk valamiféle furcsa óhaj arra, hogy ha nem is minden, de azért pár dolog maradjon már meg változatlannak. Vagy ha mégsem lehetséges, akkor csak lassanként változzék, várja meg a világ amíg kihal a mi generációnk és aztán bánja a fene. Úgy gondolnám, hogy ilyen vágyak munkálkodnak bennem amikor a vitrinbe kirakott szövegeket nézem és a tartalmuktól függetlenül úgy érzem, hogy azért csak jó lenne itt egy kevéske konzervativizmus. Kicsi lélek az egészbe, jelesül rend, mert állítólag a rend lenne a lelke mindennek. Konzervatív konvenciók, például az, hogy a nyelv használatát illetően lennének szabályok, amelyekre ha máskor nem is, de legalább vitrines installációkor illendő lenne tekintettel lenni. Pláne ha nem is a gumiszerelők szakmai szervezete rakja ki a kirakatba a szövegét, hanem a magyar civilség óceánjárója (nota bene: a Titanic is az volt), a minden civilek ernyőszervezeteinek az ernyőszervezete, a töf-rök-pöf-cöf-cöka-mofa-tufa, vagy mi. Az a CÖF, amelyiknek részhalmaza a Professzorok Batthány Köre nevű részhalmaz is, tehát még élősúlyban is bármikor fel tud mutatni legalább fél tonna csúcsértelmiségit. És akkor mint paraszt a taknyát, odabasz a nemzet hírügynökségére egy ilyent:

2013. július 23., kedd 08:23

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye

Budapest, 2013. július 23., kedd (OS) - Közlemény

A CÖF - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány 2011-ben megkötött stratégiai partnerségi megállapodás alapján levelet intézett Navracsics Tibor miniszterelnök helyetteshez.

A CÖF-CÖKA kinyilvánította szándékát, miszerint a deviza jelzáloghitelesekkel kapcsolatos, a kormány által bejelentett megoldást célzó jogszabályalkotásban a tárgyaló asztalnál képviselni kívánja a hozzá érkezett több száz javaslat és kérés alapján az érintett adósokat.

A válasz megérkezett, az érdemi tárgyalásokra rövidesen sor kerül.

A CÖF-CÖKA javasolta a nemzetgazdasági miniszter, valamint a Bankszövetség és az MNB vezetőinek bevonását a tárgyalásokba.

A CÖF-CÖKA a társadalom megnyugtatására alkalmas megoldásban érdekelt, amely kiváltja a deviza hitellel nem érintett állampolgárok szolidaritását is.

CÖF-CÖKA vezetősége

Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

Oda, ki, bele, a vitrinbe. Hát a konzervatív kutyaúristenit már neki! Osztán megőrizni, ápolni, igényesen továbbadni ki fog, a drogfesztiválokon kurválkodó fiatalok??? Mi az, hogy "tárgyaló asztal"? Azért baszunk mi el egy csomó közpénzt a Magyar Tudományos Akadémiára, hogy még a konzervatív professzorok is ilyen penetráns szart pakoljanak ki szőrös deszkán abba a bizonyos kirakatba? De hát konzervatív, népben-nemzetben gondolkodó uraimék (a hölgyek felmentve, ők ebben a kultúrkörben a konyhában tartózkodnak), csinált az MTA közpénzből egy oldalt, pont azért, hogy ha a nagyonkonzervatív, a nyelvet illusztris alkalmakkor jól használni szándékozó nagyonmagyar ember elbizonytalanodna, akkor csak beleírja ebbe a neolib izébe, na, a zinternetbe, hogy www.helyesiras.mta.hu és már puskázhat is. Külön vagy egybe? Lássuk:

targyalo.JPG

Ismétlem, ezt az oldalt, ami az éppen aktuális nyelvi normák szerinti szövegalkotást segít nem a Kozmopolita Buzik Libertárius Egyesülete hozta létre és működteti Soros György pénzéből, hanem a Magyar Tudományos Akadémia és közpénzből. Konzervatív magyar adóforintokból. Ja, és a deviza hitel is megnézhető ugyanott:

"devizahitel"

A "deviza" főnevet és a "hitel" főnevet egybeírjuk az alábbi szabály alapján:
Az alárendelő összetételeket mindig egybeírjuk. [AkH-104–128, OH-103–120]   

Itt egy picit elakadt a poszt szerzője, nem nagyon tudta, hogy merre kanyarítsa a befejezést, mert lassan már tényleg nem lehet itt semmit befejezni, igaz, elkezdeni sem, szóval elakadt és töprengés közben picit ránézett erre a CÖF-tag Professzorok Batthyány Körére. Tudta ugyan, de elfelejtette, hogy ennek a szervezetnek egy bizonyos Pálinkás József is a tagja (volt? van?), és nem csak afféle sima tag, aki talán nem is tag, csak odaírták a nevét, mint afféle mosóporét, hanem egyenesen elnöke volt! Pálinkás József ma már nem a PBK elnöke, hanem a Magyar Tudományos Akadémiáé. Nincs befejezés.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr475419794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emhem 2013.07.23. 14:04:50

ugyan már, nincs semmi ok az elakadásra:
ott van még a "miniszterelnök helyettes" is ;)

maroz 2013.07.23. 18:23:17

off

Komolyan mondom, ekkora egy faszt, mint ez az "akiraly" nikken a 444-en írogató fasz még médiageciben is ritkán láttam. Aszongya:

"A nap non-breaking newsa: cseppkövek nőttek egy barlangban!

Komolyan mondom! Most érkezett a hír!! Cseppkő!!! Barlangban!!4! A tovább után eredeti formában!!4!!"

most.444.hu/2013/07/23/a-nap-non-breaking-newsa-cseppkovek-nottek-egy-barlangba/

Most tényleg nem azért, szerintem sem kell tudnia azt minden egyes kibaszott médiagecinek, hogy mi az a cseppkő, meg úgy egyáltalán, a karsztjelenségek, de a lófaszba már, legalább olvassa el azt a kurva cikket, amit belinkel, mert abban azért ott az utalás arra, hogy mitől olyan érdekes ez a hír. De nem, ő egyből világgá kürtöli, hogy mekkora egy fasz bír lenni. Nájsz.

buta_lúd (törölt) 2013.07.23. 20:10:45

@maroz: Ne dühöngj már! Ez csak -lehet, hogy rossz- humor, hogy klikkeljenek. Lásd be, hogy nem sok fiatal kattintana arra, hogy "10 cm-es cseppkövek egy nógrádi homokkőbarlangban".

maroz 2013.07.23. 20:59:22

@buta_lúd: Szenzáció! Brit újszülött trónörököst találtak egy tízcentis nógrádi homokkőbarlangban!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.24. 22:03:39

Nem érted, maroz. A tárgyaló asztal maga is tárgyalni fog, tehát jelzős szerkezetként külön írandó. Az asztal a tárgyalásokon a jelzáloghitelesek otthonában található asztalokat fogja képviselni - a tárgyaláson való részvételre tehát majdnem akkora felhatalmazása van, mint a CÖF-nek.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.24. 22:06:12

@maroz: Bocs, de generációs probléma lehet, hogy nem vetted a lapot. :)

Alonee 2013.07.25. 07:59:42

@maroz: Mit? Hol? Végre egy értelmes hír a kakukk fészken. :)

maroz 2013.07.25. 08:38:48

@Holger Hartland: Azta! Na, velem ne szórakozzon a sajátom, gyorsan ledűbeleztem mind a négy lábát, így járjon el titkos asztaltalálkozókra, ha tud!

(És mi van a liberálisokkal? Egy vak hangot nem hallani arról, hogy "miért csak az asztaloknak van joguk a képviseletre??? A zongorák miért vannak kizárva? Mert csak három lábuk van vagy mert feketék? Szavazati jogot a fakutyáknak is!!!")

maroz 2013.07.25. 08:43:49

@Holger Hartland: Ugyancsak az 'akiraly' néven futó kopipészt alkalmazás volt az, aki lazán lemagyarrománexpedíciózta a románok Nanga Parbat-expedícióját, innen pedig nálam nem könnyű nyerni. :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.25. 12:49:30

Jómagam úgy gondolom, hogy a Tunyogmatolcsi Nyugdíjas Elletőkanászok Hagyományörző Körének is kellene több száz javaslat és kérés útján felhatalmazást adni a tárgyalásokon való részvételre.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.25. 12:53:32

No, nézd csak! Az elébb hazaértem, és mi esett ki a postaládámból? Na, mi? Több száz javaslat és kérés!
-Halló, Miniszterelnöki Hivatal? Navracsics elvt... urat kérem kapcsolni!

maroz 2013.07.25. 19:02:24

@agresszív kismalac: Business as usual.

De ezt nézd meg:

"...írta a Párbeszéd Magyarországért (PM)-közeli Kettős Mérce blog."

Találós kérdés: melyik újságunk tartotta fontosnak így említeni ("közeli") egy blogot? Ja, és vajon miért?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.25. 21:03:48

@maroz: Gondolom, valamelyik Széles-sajtótermék. (Tényleg, hányat kell még aludni az energiacella megérkezéséig?) Ezen nem csodálkozom.
Igazából már ezen sem:
magyarinfo.blog.hu/2013/07/24/az_mszp_bemutatja_hogyan_ne_csaljunk_el_egy_internetes_szavazast
Csak eddig szerettem volna hinni, hogy Mesterházy nem ennyire ostoba. De úgy látszik, neki Pepó Pál emlékezetes égése a szint. Jó lenne, ha már eltűnne a büdös picsába.

maroz 2013.07.25. 21:13:52

@agresszív kismalac: Ugye? :)

Közben meg a hávégé. Én meg morzsolgatom itt a kremlinológus diplomámat és vakarom a fejem, hogy de miéééért? :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.25. 21:24:43

@maroz: Azért majd szólj, ha rájöttél.:-)
Addig röhögök Szanyin, aki megint hozta a formáját a Népszabis poszton.
Találtam is neki egy jó címert: vörös alapon egy elefánt a porcelánboltban maga alatt vágja a fát.

maroz 2013.07.26. 08:10:27

@agresszív kismalac: Na, megvan:

hvg.hu/kkv/20130726_Szeles_golfpalyaja_nem_uj_az_otlet

Most akkor rakjuk össze az információkat: Szélesnek van valami csudadinamója, ami olyan penge, hogy újabb kétharmadot hoz Orbánnak és mintegy mellékesen öccá' évre bebiztosítja Magyarország jólétét, és akkor ehhez ez a wellneshotel-beruházás. Mintha megtalálná Aladdin csodalámpáját de nem azzal foglalkozik, hanem a mellette talált féltucat üres üveget vinné nagy boldogan visszaváltani.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.26. 10:46:03

@maroz: Gyanús, nagyon gyanús. Lehet, hogy nem is lesz semmi az ötszáz évből?

maroz 2013.07.26. 11:37:43

@agresszív kismalac: Figyelj, majd meglátjuk, térjünk vissza rá úgy 350 év múlva, persze ha ráérsz.

maroz 2013.07.30. 08:53:54

Azért az lassan már viccesen kínos lesz, ahogyan másolják egymást, nyúlnak egymástól ezek az online izék. Nézem az Origót:

cimkezes.origo.hu/cimkek/kismagyarorszag/index.html?tag=Kismagyarorsz%E1g

"Az Origo Kismagyarország sorozatában olyan településekre látogatunk el, amelyek szinte sose kerülnek be a hírekbe, mert helyzetükből, méretükből vagy jellegükből adódóan nem történik itt éppen semmi országos jelentőségű esemény."

Remek. Majdhogynem eredeti az ötlet, milyen kár, hogy a Narancsnak már fut egy ideje - mit tesz Isten - pont ugyanezen a néven egy hasonló sorozata:

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag

"A rovat cikkeit vidéken élők írják. Állampolgárok, akik féltik a helyi demokráciát, a jogegyenlőséget és a szólásszabadságot. Olyan történeteket küldenek szűkebb lakóhelyükről, amelyek kiverik náluk a biztosítékot, de amelyek a helyi nyilvánosság hivatalos fórumain nem jelenhetnek meg."

Kopipészt országban így megy ez. Versenyeznek az online lapok azon, hogy ki tudja fürgébben bekopipésztelni ugyanazt a hírt ugyanazokból a forrásokból illetve hogy ki tudja fürgébben lemásolni a másik écáját, ha valakinek mégiscsak kipattanna véletlenül valami ötletnek tűnő dolog a fejibül. Hogy mi bajunk volt nekünk Pali bá'-val, nem értem...
süti beállítások módosítása