HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Álnemzet egy álországban

2013.07.25. 12:27 | maroz | 5 komment

Címkék: elit cigány TGM

Szeretni bolondulásig,
De finom lenne!
Csak az a másik észrevenne,
S benne lenne!
Szécsi Pál

Amikor a tisztes, kétkezi balliberál troll bőgi bele széles e onlájn legelőbe, hogy "ez, kérem, ami itten van az nem is demokrácia!" még elmegy, mert ehhez hozzáveszi azt is az ember, hogy ugyanezen troll esetleg offlájn egy kiváló szakember, mit tudom én, bármi, mondjuk remekül tud adatbázist programozni vagy motorelektronikát szerelni, szóval vele szemben van értelme elnézőbbnek lenni, ha időnként kiborul belőle a nagy löttyös, de mit lehet olyankor tenni, ha ugyanezt a baromságot egy emblematikusnak mondott filozófus ejti meg? Ráadásul megejtően logikátlanul, lásd:

Mert csak ez segíthet: az indokolt lelkiismeret-furdalás, a bűnbánat és a megbántott, megalázott és megrémített roma atyánkfiai, roma fivéreink és nővéreink iránti – kifogás és föltétel nélküli – szeretet. És a gyász.
Ha ez közösség – ebben némi joggal kételkedhetünk, de ha mégis –, akkor ez valamennyiünk gyásza. Ha nem, akkor ez nem valódi ország, nem valódi nemzet.

Hanem akkor mi? Valami tajvani dzsunkaszar, vietnámi lábujjközös papucs? O'szág, nemze', vegyé', occó, harom par csak öccá'!!! Ha nem, akkor mi, kérdezem ismét, mert nagyon erős bennem a gyanú, hogy nem. Ahogyan TGM óhajtaná, amilyen kritériumot ő megállapít úgy igen nagy valószínűséggel nem. A kifogás és föltétel nélküli szeretet parancsa, de a minden körítés nélküli szeretet parancsa is szépen hangzik ugyan, de hogy ez lenne, hogy ez lehetne ország- és nemzetalkotó kritérium, nos, ez finoman szólva is baromság. Pláne a levont következtetés, mely szerint ha nem, akkor az már nem is ország, nem is nemzet, hanem gondoljon mindenki, amit akar, a Kárpát-medencét egyre hézagosabban kitöltő náci csürhe, szarfaszú gyülevész, mindegy is, a lényeg, hogy megsérteni, kirekeszteni, aztán leírni, hogy:

Márpedig a szemrehányásra mindig harag a válasz.

Igen, így van, tisztelt troll úr, a szemrehányásra mindig ilyesmi a válasz. Talán ezért is illene tartózkodni az ország, a nemzet leszarozásától, mert azért annyira mégiscsak valódi ez az ország és ez a nemzet, hogy egy ilyen beszóláson fel bírjon benne egy kicsinyég gerjedni a harag, úgyismint: válasz. Persze ha TGM-nek az volt a célja, hogy vihart vessen és haragot arasson, akkor egy szót sem szóltam, de ebben az esetben megkérdezném úgy egészen óvatosan, hogy hol a faszomban is maradt az a bizonyos szeretet parancsa? Ha a roma atyánkfiait, roma fivéreinket és nővéreinket szeretni kell, en gros és válogatás nélkül, mert (és ebben persze sok igazság van) nem csak az ő saruk, hogy olyanok, amilyenek, akkor ugyanezzel a szerethetnékkel miért is ne kéne ugyanúgy szeretni azon nemroma atyánkfiait, nemroma fivéreinket és nővéreinket, akik úgy gondolják (és persze ebben is van sok igazság), hogy lenne itt egy problémácska ezzel a cigánydologgal, amire mégiscsak kéne valamiféle megoldásocska, és nem nagyon értenek egyet azzal, hogy ez a feltétel nélküli szeretet parancsa lenne?  

Faszom már ebbe az álszent marhába.

Ismétlem, egy szavam nem lenne, ha mindezt egy tisztes, becsületes kétkezi troll írta volna, és nem a Nemzet Filozófusa. A belvárosi értelmiségi elit emblematikusa, aki arra gyúr, hogy ő nem is az elit emblematikusa, hanem az, aki arra hivatott, hogy a mindenféle, de leginkább bármiféle elnyomottat, nemelitet fölemeljen. TGM ugyanazt az aljas hibát követi el, amit az általam balliberális belvárosi elitnek aposztrofált csoport, amelyik persze csoportként nem is létezik valójában, hanem csak egy jellegzetes gondolatkörként, valami olyas vonulatként, amelyik a nyolcvanas évek végétől mintegy átszellentődött kicsiny nemzetünk felett, az idők túlnyomó részében egy SZDSZ nevű segg mégtúlnyomóbb közelségben. A hiba, az aljas pedig nem más, mint ez a megosztva kirekesztés: aki nem szereti parancsra a cigány testvéreinket-nővéreinket az oka annak, hogy mi nem is lehetünk sem ország, sem nemzet, és nem nehéz megtalálni a logikus következtetést arra nézvést, hogy mit érdemel az a bűnös, aki oka. Ki kell rekeszteni. Le kell nácizni, en gros. Rá kell mutatni, hogy ő a Rossz, mi vagyunk a Jók, és a világ kizökkent tengelye akkor áll helyre, ha a Jó legyőzi a Rosszat, de minimum száműzi minden általa jól belakott helyről. 

A Jó és a Rossz harca, a szeretet parancsát elfogadók és az annak szembeszegülők küzdelme szükségszerűen vezet el oda, hogy nincsenek is folyamatok, nincs ok, nincs okozat, ergo hibák sem voltak, amelyeknek következményei lettek, hanem csak a mindenkori most van, a pillanat, ahol egymásnak feszül a Jó és a Rossz, és nekünk semmi más dolgunk nincs is, csak szurkolni annak, hogy a Jó győzzön, no meg persze turbómódban szeretni minden egyes cigányt, válogatás nélkül.

Tehát szó se arról, hogy a problémák nem vannak, hanem lettek. Ne is szarozzunk olyasmivel, hogy a rendszerváltás során az elitünk meghozott pár olyan súlyos döntést, amelyek szinte törvényszerűen vezettek oda, hogy idővel lett súlyos vagy súlyosnak gondolt cigányprobléma. Most nem nagyon szeretnék belemenni a részletekbe, meg valahol ez nem is az én tisztem, de aki szeretne az könnyedén utána tud nézni maga is, például annak, hogy milyen hatása volt a munkavállalói státuszba éppen csak beleszokni megkezdett cigányokra az, hogy pont azokat a munkahelyeket szüntettük meg ripsz-ropsz, amelyek nekik adtak olyan, amilyen, de mégiscsak kenyeret és tartást. Hol volt akkor ez a bizonyos elit? Hol volt például TGM? Elárulom: a parlamentben. Akkor éppen pont konzervatív liberális volt, egy bis zum tövig piacpárti formációban, név szerint: SZDSZ. Azt már nem tudom, hogy ez az ezüstfejű sétapálcás korszaka előtt vagy után volt, de arra még emlékszem, hogy ennek a társaságnak akkor is ugyanez volt a válasza, akkor is csak ilyen műhumanista picsogásra futotta, lásd még: "az idegen szép!". Ja, és persze már akkor kezdetét vette a kirekesztés, annak a gondolatmagnak az elvetése, hogy aki nem ért velünk egyet az Rossz, és azt ki kell röhögni a világból.

Tehát szó se essék arról, hogy ami itt van az nem a szeretetlenség miatt van, hanem azért mert az elitünk, a rendszerváltó, majd a rendszervisszaváltó, és persze a rendszervisszaváltó-visszaváltó is ténykedése során hozott jó pár döntést, és ezek a döntések utólag rossznak bizonyultak. Történtek hibák, úgymond. Hogy ennek a mostani acsarkodásközeli állapotnak az is oka, hogy az a bizonyos belvárosi értelmiségi elit nem fogta fel, nem értette meg, hogy amikor itt egy csomó ember, pláne kisember amolyan elviselhetően bumfordian kisemberi butaságokat csinál az nem azért van, mert ők Rosszak lennének, hanem azért, mert keresik ők is annak a módját, hogy hogyan lehetne ez az ország egy valódi ország és ez a nemzet egy valódi nemzet. Amire sajnos súlyosan hibásnak bizonyult az a belvárosi liberális válasz, hogy kuss, ti maradi ostoba hülyék vagytok, később horthysta-fasiszta-nácikok, ország és nemzet csak egyféleképpen képzelhető el, és az az, ahogyan mi mondjuk, vita el se kezdve, nem hogy lezárva. Csoda, hogy erre a harag lett a válasz? Csoda, hogy a belvárosi liberális elit kultúrájára idővel meglett válaszként az ellenkultúra is és mit tesz isten, mára az győzedelmeskedett? Ki tehet minderről? Ki hibázott? Ott, ahol az élet nem más, mint a Jó és a Rossz permanens harca ilyen kérdések nem tehetőek fel.

TGM országában és nemzetében a felelősség nem firtatható, hiszen ahol nem történtek hibák ott felelős sincs.

Hanem van ostobán demagóg picsogás a szeretet parancsáról. Mintha lehetne szeretni parancsra, ugye. Mintha a világban, amióta az eszét tudja a világ (annyi, amennyi) a legtöbb aljasságot nem pont a szeretet nevében követték volna el. Mintha arról lenne híres az ember, a homo sapiens sapiens, hogy milyen remekül tud parancsolni az érzéseinek. Mondom: az érzéseinek. Mert mit kéne tennem ahhoz, hogy én is a TGM-kritériumnak megfelelő Jók közé tartozhassak? Szeressek? De hát nálam az parancsra nem megy! Akkor meg? Hazudjam azt, hogy szeretek, miközben nem is? Na, ez már eléggé belvárosiliberális-konformnak tűnik, tehát ezt kéne? Az idegen szép? Béreljek ki egy hétvégére egy kis bangladeshit vagy egy cigánykölyköt és látványosan szeressem 48 órán át? És mit is oldottam meg ezzel, már ugye azon túl, hogy lett egy csodálatosan pozitív önképem, amit vígan kiakaszthatok a tetszőleges belvárosi kávézóban az eszmetársaim elé, áhítatra?

Hát, én inkább mégsem hazudnék, pláne, hogy nekem ezért úgysem fizetne senki. Persze ha jutna az én fenekemnek is egy igazgatói székecske valami pártközeli akármicskében akkor azért talán én is csókolgatnék virtuálisan pár hajléktalant a blogomon, de nekem nem jutott, talán azért nem, mert nem is kértem, mindegy, a lényeg hogy a kurválkodást megúsztam, tehát nekem szabad szinekúravesztés terhe nélkül is elgondolnom valamint elmondanom is azt, hogy az érzelmeink olyanok, amilyenek, egészen egyszerűen csak: vannak. Nem az az érdekes, hogy milyenek, hanem hogy milyen cselekvés következik belőlük. Árthatok-e, okozhatok-e kárt valakinek azért, mert nem szeretem? Vagy azért, mert haragszom rá valamiért? Egyáltalán: szabad-e, helyes-e, ha a cselekedeteimben hagyom magam a bennem rejtőző (vagy nem is annyira rejtőző) állat által vezérelni? Szól-e az egész civilizáltságunk másról, mint arról, hogy egyre sikeresebben küzdünk azért, hogy ezt a bizonyos bennünk lakozó ősbarmot rácsok mögé rejtsük? 

Az érzéseink amúgy is furmányos dolgok tudnak lenni, igen sokszor még minket is becsapnak. Nekem például eléggé meggyőződésem, hogy akik most lelkesen nyomják a lájkot TGM-re azok valójában ugyanúgy basznak szeretni a cigány atyafiságot, mint egy átlagos Jobbik-szavazó, hanem ők valójában a saját tükörképüket szeretik, azt, amelyikre úgy tekintenek, mint aki kész a kebelére ölelni minden egyes cigányt, válogatás nélkül. És persze ugyanazzal a lendülettel kirekeszteni mindenkit, aki pediglen nem. Mintha nem lenne, nem létezhetne azon emberkéknek is érzelme, érzelmeik, akik történetesen az élethelyzetükből fakadólag pont képtelenek minden egyes cigányt feltétel nélkül szeretni. Az ilyen ember eleinte csak annyit kért volna tisztelettel, hogy talán azt a cigányt, aki őt kirabolta fényes nappal mégse kellejen nekije szeretnie, de a belvárosi liberális erre fel lenácizta, és kiadta az ukázt: de, igenis szeretni, és ehhez segítségül mi küldjük a belvárosi liberális értelmiség mély együttérzését! Ismétlem, ha a "minden cigányt szeretni!" parancs érvényes, akkor emezeket az embereket ugyanúgy szeretni már nem? De legalább megérteni, azt se? És belátni, hogy ha ezek az emberek nem kapnak valami használható megküzdési kapaszkodót az elit egyik részétől, akkor keresnek maguknak egy másik elitet, ha nincs, akkor teremtenek. Valamint hogy a fogalmak, ha nyakra-főre használjuk őket akkor idővel kilúgozódnak, ahol például minden nemzeti, ott idővel semmi se lesz az, és ennek analógiájára ahol minden náci, ott idővel semmi se lesz az. Viszont ha nincsenek fogalmaink, akkor beszélgetni se nagyon tudunk, legfeljebb csereberélni egymás között a toposzokat.

tudjukmerjuk.jpgAmikor még TGM is tudta, merte, tette. Ma meg áll tágra meredt szemmel: -Nahát, ki volt az, aki beleszart a nadrágocskánkba?

Sajnos ma a vitára alkalmasabb megközelítéseknek pont annyira akadálya a kisember félelmeire, jogos vagy alap nélküli aggodalmaira a kisember által elvárt egyszerű válaszokat adó wannabe elit, mint ez a TGM-féle őskövület, és talán az utóbbi felelőssége azért súlyosabb, mert történetesen ő volt az, aki a hibákat elkövette. Talán ha ez utóbbi végre kísérletet tenne arra, hogy az életvitelszerű önbecsapásával szakítson és el merje gondolni, hogy a társadalom, az ország, a nemzet az nem afféle mesebeli Jók és Rosszak harca, hanem egy létező, lélegző, működő, alakuló egész, amelyikre hatással vannak dolgok és ezeknek a hatásoknak következményei vannak, és ha azt látom, hogy valami súlyosan elbaszódott, valamint azt is látom, hogy ebben a folyamatban én is benne voltam és nem pont középiskolás fokon, akkor milyen jó is lenne végre eljutni oda, feltenni azt a kérdést, hogy én, TGM, meg az a másik, a mutatis mutandis, és ez a mi csoportunk, az eszmei bajtársaink miben és mennyiben vagyunk hibásak ebben az elkúródásban. Persze tudom, ez egy nehéz ügy, mert sok a visszatartó erő, egy igazgatói székecske erősen tud ám az ember seggébe kapaszkodni és ilyenkor ez a szerv képes átvenni az agyunk fölött az irányítást, no meg azt se könnyű elviselni, ha azon a bizonyos tükörképünkön megkopik a foncsor, szóval ésszel megértem én, de az érzelmeim háborognak azon, hogy ezeknek az alakoknak mindeközben van pofájuk cigányokkal, zsidókkal és bárkivel takarózniuk, de hát az meg az én dolgom, hogy ezeket az érzelmeimet kezeljem, mert szerintem nem az a kérdés, hogy léteznek-e, hanem az, hogy milyen cselekvés következik belőlük.

No meg persze a még ennél is fontosabb kérdés: hogy milyen cselekvés nem következik belőlük. És hogy miért nem. Erről lehetne beszélgetni, alkalomadtán vitázni, de egy parancsról nem lehet. TGM mint afféle megkésett Krisztus parancsolatot küldött ránk, a szeretet parancsolatát, TGM, a filozófus, a közgondolkodó, az értelmiségi elitünk emblematikusa, akiről pont ugyanúgy el lehetne mondani, hogy álfilozófus, álközgondolkodó, álértelmiségi, ahogyan ő leálnemzetez és leálországoz, és persze pontosan ugyanakkora hülyeség lenne ez is, mint amaz. Márpedig ha hülyeség lenne, akkor nem cselekedjük meg, pedig ejjj, ha engedhetnénk az érzelmeinknek...

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr45425591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfdam · http://alpha.blog.hu 2013.08.08. 11:51:59

Ritkán mondok ilyet, de ezt szórólapon kéne osztogatni.

Morgan kapitány (törölt) 2013.08.08. 15:59:58

Abszolúte találó írás. Ez még azelőtt íródott, hogy követlek a Facebookon, azért nem olvastam.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.08.08. 21:42:14

Most látom, ez tényleg jó. Pár éve olvastam egy ballib cikket, ami annyira megtetszett (már hogy jé, egy ballib írhat normálisakat is), hogy elraktam a linkjét, itt van:

hirszerzo.hu/velemeny/2011/4/14/20110414_pinter_hazugsag_garda_hajduhadhaz

Tényleg, maroz, a Tropa de Elite megvolt már?

maroz 2013.08.08. 22:06:17

@Holger Hartland: Köszönöm!

Tropa de Elite: súlyosan szégyellem, de még mindig nem jött össze. Ahányszor nekikészülődtem mindig adódott valami más, de szerencsére pillanatokon belül itt a parlagfűszezon és akkor majd!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.08.09. 00:01:41

@maroz: Nehogy szégyelld - legfeljebb sajnáld. :) Aztán kiderülhet az is, hogy nem tetszik, bár szerintem nem véletlenül kapott az imdb-n 8,0 pontot.
süti beállítások módosítása