HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Jó szóval oktasd

2013.07.26. 12:29 | maroz | 8 komment

Címkék: kultúra bloglossza

A minap berzenkedtem egy sort azon, hogy a Felkent Nemzeti Civilek képtelenek egy pár soros sajtóközleményt úgy összehozni, hogy abban ne legyen legalább három kifejezetten primitív helyesírási hiba, és akkor ugye a tartalommal foglalkozzon az, aki elhiszi, hogy ez a hatalom-civil érdekegyeztetés tényleg úgy működik, hogy az egyik oldalon a hatalom képviselői míg a másikon kizárólagos alapon az a civil ernyőszervezet, amelyiknek történetesen a miniszterelnök-helyettes is tagja.

Ma folytatnám ezt a sort, és örömködnék is egy picit, hiszen a Nemzeti Megbolondulás Programja nem lenne úgy teljes, ha kihagynánk belőle az utánpótlást, de szerencsére egy igazi korporatív-etatsita hatalom ilyen hibát nem követ el, tehát nézzük, hogy a jónevű Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet mivel óhajtaná kivenni a részét a harcból. Hirdet:

"Struktúrált Párbeszéd facilitátorokat keresünk!"

A "struktúrált"-at hagynám is, de lássuk, mit mond a helyesiras.mta.hu erre a faszimitátorra:

facilitator.JPG

Tökéletes, itt kell abbahagyni, ez ennél kerekebbé már úgyse gyúrható. 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr595427393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emhem 2013.07.26. 15:21:03

hát.. ezzel már kevésbé tudok azonosulni.
a "struktúrált" extrém ciki, azt viszont nem érzem problémának, ha valaki olyan szót használ, amit az mta nem ismer. (az más kérdés, ha valaki emellett az idegen szavak beömlése ellen tiltakozik, vagy ha ezután csodálkozik, hogy mások nem értik meg, amit mond.)
sokkal izgalmasabbnak tartom viszont a mondat központozását: például miért lett nagy p az a párbeszéd, és hol marad a kötőjel a párbeszéd-facilitátorból?

emhem 2013.07.26. 15:26:43

na most megnéztem, és ez a "Struktúrált Párbeszéd" valóban nem valami tulajdonnév, ez esetben pedig a helyes mondat természetesen
Strukturáltpárbeszéd-facilitátorokat keresünk!
volna a második mozgószabály értelmében.

ajánlott olvasmány itt:
hu.wikipedia.org/wiki/Mozg%C3%B3szab%C3%A1ly
(különös tekintettel a nehézkes alakulatok kerüléséről szóló fejeztre)

maroz 2013.07.26. 15:50:58

@emhem: Én sem érzem cikinek, sőt, kifejezetten kedvemre való, hiszen ahogy már a másik posztban is leírtam én a nyelvet egy élő, tehát folyamatosan változó valaminek ismertem meg, és semmi bajom sem az új szavakkal sem az idegen eredetűekkel de még az idegen szavakkal sem, alapesetben.

Viszont ez a mostani helyzet más. Itt egy állami szerv kommunikál a közzel, és valami olyasmiről próbál meg képet adni, hogy körülbelül mire és miért költődnek el közpénzek.

Emlékeim szerint valami sztárbefektető mondott valami olyasmit, hogy: nem adok pénzt olyan dologra, amit nem értek. Na, valami hasonló jár az én fejemben is, hogy akkor most az állampolgár, az adófizető miért is adjon pénzt olyasmire, amit nem ért? Illetve megfordítva: ha már elköltik a pénzét, akkor miért nem próbálják meg érthetőbben is elmagyarázni neki azt, hogy mire? Mert oké, én tudom, hogy mi az a strukturált párbeszéd, meg azt is, hogy mi az a facilitátor, de érzésem szerint ezzel valószínűleg egy igen szűk kisebbség vagyok, és talán jó lenne az, ha ezeket a dolgokat minél többen értenék.

Találkoztam én már olyan szöveggel is, amelyikből kábé csak a kötőszavakat értettem, és amikor rákérdeztem, hogy és ezt miért így az volt a válasz, hogy azért, mert ezt szakmailag pont így kell! Na jó, ezt én értem, de akkor miért nem a Journal of Szakmában óhajtják megjelentetni az XY napilap helyett? Hát mert a közvéleményt akarják tájékoztatni, azért! Oké, de ha ez a cél, akkor miért nem használnak olyan nyelvezetet, amit a köz is ért, nem csak a szűk szakma? Mert ezt szakmailag így kell mondani, és a köz értse meg, punktum!

És akkor ugye csodálkoznak, hogy a köz nem támogat ilyesmiket, hát persze, hogy nem támogat, amikor nem érti, és ugye főleg azért nem érti, mert basztak igyekezni elmagyarázni neki olyan nyelven, amelyiket ő is ért.

(Azt, hogy a helyesiras.mta.hu nem ismeri a kifejezést még önmagában bele se vettem volna a posztba, illetve ha csak nem ismeri abból poszt se lett volna, hanem az, amit ajánl helyette, na, azt én valami olyasminek gondolom, aminek ha nevet kéne adjak azt mondanám rá, hogy a véletlen humorérzéke.)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.26. 15:54:50

"...itt a kávéházban
nekem is lehet-e kiszera
méra bégeva szebékkel
visszaadni."

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.26. 23:15:55

Mert az MTA-n a lebeszélés kultúrája tombol.
Az inhibitort ugyanis bezzeg ismeri a szótáruk.
Értelmiségi rendszerváltást!

odamegyünklakni 2013.07.27. 00:56:42

@maroz:

"Itt egy állami szerv kommunikál a közzel, és valami olyasmiről próbál meg képet adni, hogy körülbelül mire és miért költődnek el közpénzek."

Ez az egész kicsit félrecsúszott:

1. Az állami szerv nem a közzel kommunikál, hanem a csókosaival.
2. A csókosok - tegyük fel - értik a szöveget, mert maguk fogalmazták magukra szabva a hirdetést.
3. Az állami szerveknek nem szokásuk a közt tájékoztatni arról, hogy mire, miért, mennyit költenek, kinek, mennyit fizetnek stb.
4. Az idegen(?) szó használata tudatos, mert a jámbor olvasó (ez nem te vagy) valami sejtelmesen jelentős, extra pozícióra gondolva fellelkesül azon, hogy mit meg nem tesz az állami szerv a fiatalokért, a nem jámbor olvasó (ez vagy te) pedig inkább ezen a szóhasználaton háborogjon, mint a százszoros, ezerszeres volumenű közügyeken.
5. Aki pedig írásod nyomán elolvassa a hirdetést (ez vagyok én), rájön, hogy akiknek hivatalból a családokkal és a szociális kérdésekkel kellene foglalkozniuk, azok a forrónak ígérkező őszön már sietősen készülve a választásokra szervezik, nevelik, mentorálják, moderálják, multiplikálják a kormány ifjú gárdáját.
6. Aki megdöbben a nyelvi és a helyesírási hibákon, az bőven szerencsés fickó, mert sikerült elfelednie az egykori önkéntes nyelvőr köztársasági elnökünk régi dicsőségeit.
7. Aki tanulta a latin nyelvet, az örülhet, hogy képes megsaccolni a 'facilitátor' szó jelentését.)
8. Aki pedig meg tudja saccolni a szó jelentését, örülhet annak is, hogy maroz szerint ő a köz, akivel az állami szerv kommunikálni szándékozik.
9. De ha a mindezeken örvendező személy kis hazánkban éldegél és figyelget, lefagy az orcájáról az öröm, mert tudja magáról, hogy nem ő a hirdetésben keresett facilitátorok egyike sem, mert nem csókos, és nem is menne Lakitelekre lakni.

10. Aki meg elolvassa a posztot, agyalhat azon, hogy a szerző vajon hogy keveredhetett ennek a hirdetésnek a közelébe. És hogy számára ezzel vagy ettől kerekebb lett a NER világa?

maroz 2013.07.27. 08:46:23

@odamegyünklakni: "Aki meg elolvassa a posztot, agyalhat azon, hogy a szerző vajon hogy keveredhetett ennek a hirdetésnek a közelébe."

Ne agyaljon, kérdezze meg.

Úgy, hogy az egyik gyerekem érdeklődött egy európúnijós program felől és kicsit utánanéztem, hogy ki a hazai gazdája az ügynek. És hogyan.

maroz 2013.07.27. 09:20:31

@Holger Hartland: "Értelmiségi rendszerváltást!"

Ki-ki a maga mániájával. :)
süti beállítások módosítása