HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Impotensek a szvingerklubban

2013.07.28. 10:55 | maroz | 57 komment

Címkék: kormány ellenzék pártpolitizálás

Kacarászok magamban, hogy miket meg nem engedhetnek már maguknak ezek. A szokásos nyári édeserdélyösszösszeborulásra lassan már úgy invitálják az újságírókat, olyan flegmán, ahogyan egy csúcsrajáratott tinisztár autogramot ad. Gyere, göcó, ha nagyon akarsz, de tudd, hogy a szemünkben csak egy potyázó szaralak vagy, de hát mégiscsak kell valaki, akihez képest magunkat istencsászárnak látjuk, ezért meghívunk, szeretettel. Kacarászok azon is, ahogyan a honi gyorsreagálású leveszi, hogy bazdmeg, de hát ez az Orbán rossz! Hogy ez már nyíltan építi a baráti oligarchákat, és akkor még stadiont is a veteményese végébe! Meg hogy beszólt a diákoknak. Ésatöbbi, ezeréves lemez, leírták, elmondták, elmutogatták, eltáncolták, falvédőre festették lassan tényleg több milliószor, hogy: "Orbán rossz, értve vagyok?!?", aztán mivel ebből látványos Orbán-siker lett, ami tartósnak tűnik leírják, elmondják, satöbbi többmillióegyedjére is. Orbán rossz, értve vagyok?!?

Csak hát ugye az lenne, hogy abba a szvingerklubba amelyikbe Orbán is jár és amelyikben jobbnak kéne mutatkozni mint ő sajnos tipikusan nem jó emberek járnak. Hanem leginkább olyanok, amilyenek, ez nem is érdekes, az az érdekes, hogy a helynek van egy sajátos logikája, és a klubba belépők vagy követik ezt a logikát, vagy iszonyú hülyén fognak kinézni ha nem. No meg persze az a kibic is, aki csak figyeli kívülről, és nem érti, hogy miért az az alfahím, aki. Nos, leginkább azért, mert a többi impotens. Az még hagyján, hogy valaki ilyen adottságokkal miért pont szvingerklubba megy, de az már kicsit vicces, ahogyan a szurkolók ezeknek az impotens versenyzőknek drukkolnak és reménykednek abban, hogy majd közülük fog kikerülni az új vezérbika.

Pedig nem olyan nagyon bonyolult ez. 

Le lehet kibicként azt írni, hogy a semmitmondó "nemzetpolitikai" szájtépések maratoni fesztiválja a Bálványosi Nyári Szabadegyetem, és persze az is hihető, hogy ez nem is áll annyira távol a valóságtól, hiszen ahol egy Németh Zsolt moderálta beszélgetésben Tőkés László mondja el a nemzetpolitikai vízióit arra az eseményre a szájtépés inkább egy combos understatement, de azt azért érdemes lenne észrevenni, hogy a Bálványosi Nyári Szabadegyetem van. Létezik, működik és mint ilyen hat ránk. Megtölti ebben a borzalmas piros riasztásban azt a bizonyos, ilyenkor óhatatlanul pangó kommunikációs teret. Szó van róla, nem is kevés. És miről van szó? Többnyire, és szinte kizárólag: kiről. Nem fogják kitalálni, hát Orbánról! A pártsajtó, az egyik, dicsérőleg. Utasított valami Vargát a minket gyarmati sorba taszajtó kölcsön mielőbbi visszafizetésére. Kivezet, kiterjeszt, visszaad, hozsánna. Persze a másik pártsajtó is Orbánról szól, csak ugye ők a milliószor lejátszott, karcos lemezt nyomatják: Orbán rossz, mikor rossz?, mindig rossz, ha kivezet, akkor azért, ha kiterjeszt, akkor azért, ha visszaad, akkor meg azért. Sátán, diktátor, elnyom egy ásítást, csúnya-csúnya rosszember. 

Ismétlem, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem van. Azért van, mert sokan sok munkával megcsinálták. Az idei a huszonnegyedik, így nem nehéz kiszámolni, hogy az első 1990-ben volt. Akik elkezdték ott és akkor azoknak egészen biztosan fogalmuk sem volt arról, hogy ez lesz, hogy egyáltalán ez lehet belőle. Igen, úgy gondolom, hogy Németh Zsoltnak se volt. Ráadásul az első bálványosi összeszomorodás (ne feledjük, alig néhány hónappal vagyunk a marosvásárhelyi fekete március után) amolyan Hallgatói Hálózatos bulinak tűnt, de aztán a dolgok alakultak, mert mindig volt, aki alakítsa. Mindegy, hogy milyen motivációból, milyen hátsó szándékokkal, nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy röpke értekezésem szempontjából most egyedül csak az a lényeg, hogy: van.

Mert hogy közben meg más nem van.

A kommunikációs tér az meg csak olyan, mint a gázok fizikájánál egy butélia: ahogyan a gáz a palackot ugyanúgy a kommunikáció is többnyire kitölti a rendelkezésére álló teret. Namost: ha valami van, akkor arról sokkal, de sokkal könnyebben lehet beszélni, mint egy olyan valamiről, ami nincs. Lehet, hogy Orbán nem a legdélcegebb dalia és nem a legtökösebb csávó a klubban, de mivel az összes többi gyakorlatilag vagy nem mutat az égvilágon semmit, vagy mindösszesen csak annyi a teljesítménye, hogy Orbánt fikázza így miért is kéne csodálkozni azon, ha a törzs unottan fejet hajt, igen, a franc se örül ennek a vezérhímnek, de hát ki lenne, ki lehetne neki a kihívója? Négy-öt impotens külön-külön, vagy mégis jobb lenne, ha ezek egymással szövetkezve? De könyörgöm, volt három viszonylag nyugodt évük arra, hogy legalább elkezdenének valamit kitalálni, és ehhez képest, no meg egy karnyújtásnyira a választási évtől mire képesek, mit állítottak fel eddig, mire lehetne bármit is ráhúzni? Az Együtt akármi azon túl, hogy el bírta lopni a lengyel Szolidaritás logóját és a Milla civil reményeit miről szól? Hát Mesterházy alakulata? Hol vannak, mivel és hogyan próbálják ők megtölteni ezt a nyári red alerttekkel sújtott kommunikációs terecskét? Azzal, hogy újfent gyakornokot keresnek Szanyi alá?
gyakornokprogram.JPG

Szorgalmasan végignéztem a sajtót, igen, a pártsajtót is, köszönöm az együttérző tekinteteket és semmi olyasmit nem találtam, aminek a tusványosi rendezvényhez hasonlóan úgyszintén meglenne az a bizonyos lényeges attribútuma, azaz: vanna. Az ellenzéki oldalon az van, hogy nem van semmi. Punnyadás van, red alert a rendkívüli meleg miatt, az ellenzék pedig szemmel láthatólag átment hüllőbe. Felszívják magukat egy picit, halk dobszó és kiadnak egy MTI-sajtóközleményt, ami na miről szól, na miről? Hát persze, hogy Orbánról! Hogy az mekkora egy! És amikor esetleg akár úgy is tűnhetne, hogy valami mégiscsak eszükbe bírt jutni lényegében véve az sem róluk szól, hanem  na kiről? Hát persze hogy Orbánról. Aki köszöni szépen, hiszen ő már évekkel ezelőtt rájött arra a trivialitásra, hogy van egy határ, aminél beáll valamiféle furcsa egyensúly, és a sátán immunissá válik a permanensen ráslagolt szenteltvízre, pláne ha azt olyan impotens szereplők hintik, mint amilyen a mostani ellenzék nemjobbikos része. Gábor Zsazsa-effektus: nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem hogy beszéljenek róla.

Illetve: még lényegesebb, hogy másról ne beszéljenek.

Amin ugye a nincs, a nem van sajnos elég nagyot tud lendíteni. Bálványos van, arról lehet beszélni, viszont az ellenzékről csak annyit, hogy nem vannak. Nincsenek dolgaik. Nincsenek ügyek, nincs semmilyen olyan témájuk, ami túl bírna lépni egy mti-sajtóközlemény érdekességi fokán. Nincs építkezés, nem nagyon látszik semmi, amire úgy lehetne tekinteni, hogy vanni ugyan még nem van, de lehet. És eléggé biztos vagyok benne, hogy így nem fog menni. Lehet ugyan simfelni Orbánt, lehet rámondani, hogy ilyen meg olyan és hiába van ebben is egy csomó igazság, a lényeg sajnos akkor is az, hogy mi látszik. Tessék átnézni az utóbbi napok sajtóját és az látszik, hogy Orbán van, hogy mindent ő határoz meg, hogy minden körülötte forog, és más meg nincs. Hülye szurkolók vannak, akik egyre elkeseredettebben hülyítik egymást azzal, hogy öt impotens együtt vagy külön-külön boldogulna jobban a szvingerklubban. Ahol ugye a dolog logikája egyszerű: aki tudja csinálni, az csinálni fogja, és ha egyedül ő tudja csinálni, akkor ott az lesz, akkor ott úgy lesz csinálva, ahogyan neki az tetszik.

Amin aztán egy fikarcnyit sem változtat az, hogy ha nekem, mint kívülállónak, mint potenciális szurkolónak történetesen nem annyira tetszik ahogyan Orbán csinálja. Ez a játék ugyanis mindeközben arról is szól, hogy valakinek mindig csinálnia kell, így ha egy szemlélődő azt mondja, hogy XY inkább ne csinálja, akkor valahol jó lenne, ha egyúttal azt is bírná, bírhatná mondani, hogy akkor meg ki csinálja, ha nem XY. Ehhez viszont kéne látni valamit, bármit, ami legalább halványan utal arra, hogy akad még potens szereplő a klubban, de ilyesminek mostanság se híre, se hamva. Ezt viszont nem árt kimondani, nem árt tisztázni, mert bármennyire is szeretnék sokan azt hinni, hogy az összes problémánk egyedüli oka Orbán, ez sajnos így, ebben a formában nehezen hihető. Orbán inkább egy okozat: ő a következménye annak, hogy nincs semmi, hogy a választások előtti évben az ellenzék észrevehetetlen, se arcuk, se mondanivalójuk, így aztán vígan lehet a féltökű is alfahím abban a szvingerklubban, amelyikben a potenciális kihívók impotensek mind egy szálig.
   

57 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr35429540

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.28. 11:26:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigthereal 2013.07.28. 16:30:59

milyen figura vagy te, hogy a magyarság legnagyobb tragédiáján gúnyolódsz?

lobster thermidor 2013.07.28. 16:51:36

Nana!
Azért az iszonyatosan sok munka mellé kellett ám az sok - sok talicska pénz is, amit fiúk először a közpénzekből "felszabadítottak", majd szívós munkával kitoltak kópé nemzettársainknak, és az erdélyiek képviseletére általuk kinevezett komáknak.

A szerelő 2013.07.28. 16:55:21

Biztosan bennem van a hiba, még a nagy melegre sem akarom fogni, de ebből kb. semmit sem értettem. Valaki legyen annyira kedves, hogy egy légkondicionált helyről egy, max. két mondatban írja már le a lényeget. Előre is köszi.

maroz 2013.07.28. 17:00:04

@bigthereal: Szanyi lenne a magyarság legnagyobb tragédiája? No, ez azért túlzás!

toportyánzsóti 2013.07.28. 17:01:12

Kicsit sem röhejes az ellenzékben levőket azért ugatni mert nincsenek 1000 milliárdjaik önfényezésre.Fene sem gondolná hogy 1 ilyen istenkirály művelt magyar értelmiségi mint a posztíró impotenciával küzd.

lilalalilalázik 2013.07.28. 17:17:25

Nagyon jó írás, rég olvastam ilyet a magyar blogmocsárban.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.28. 17:18:25

Kurva meleg lehet, tényleg. A blogmotor 5 kommentre azt mondja 3.
A többiek meg egy szót se értenek a posztból.
Találkozunk jövőre ugyanitt.

Nero Bianco 2013.07.28. 17:23:10

Kétségkívül van valamennyi igazság a posztba, tehát valóban lehetne tökösebb is az ellenzék, de a poszt mégis csak méretes túlzás.

Lehetne beszámolni olyan eseményekről, amik az ellenzéki pártokhoz kötődnek, csak egy példa, a 6. Zöld nyári egyetem, amiről -azon túl, hogy Ágh Péter hepciáskodott kicsit a "Bajnai-Tavares fesztiválról", egy hang nem szólt.
Pedig alapértelmezésben semmiben nem különbözik a Bálványositól.
Igaz, ott nem Orbán osztja az észt, hanem részt vesznek rajta "noname" ellenzéki politikusok is.
Ezért aztán nem szól róla semmi.

maroz 2013.07.28. 17:41:05

@agresszív kismalac: Na akkor most inszinuáljad itt izomból azt, hogy a blogmotornak szüksége lenne melegre (hidegre, esőre, szárazságra, szélre, szélcsendre, etc.) ahhoz, hogy szarul működjön. :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.28. 17:43:02

@Nero Bianco: Persze lehetne. Meg lassan lehetne azon is gondokodni, hogyan lapátoljuk vissza a szart a lóba.
Már úgy értem- a gyakorlatban.
Mert picsogással nem fog menni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.28. 17:44:58

@maroz: Ebbe' lehet valami. De eddig legalább számolni tudott. Úgy láccik, örexik.

maroz 2013.07.28. 17:50:04

@Nero Bianco: Nem lehet, hogy azért nem szól róla semmi, mert maga a rendezvény sem szól semmiről? Most őszintén, ezek a zöld dolgok amúgy is, még vígabb közéletű országokban is eléggé szubkulturális valamik szoktak lenni, és bizony nagyot kell durrantani ahhoz ott is, hogy ezekből a facsókoló-összeborulásokból hír legyen.

maroz 2013.07.28. 17:51:06

@agresszív kismalac: Vagy fejlesztik benne a bugokat is. :)))

Sir Galahad 2013.07.28. 18:07:17

Kicsit közönséges, de a helyzetet összességében nagyon találóan leíró hasonlatra épül a poszt. És az, hogy találó, elég szomorú Magyarország jövője szempontjából.

maroz 2013.07.28. 18:08:08

@agresszív kismalac:

off
Nézd meg a vasutat: vonatinfo.mav-start.hu/map.aspx
Az a csoda, hogy akad még olyan vonat, amelyiknek nincs késése. És akkor töltetnék ki velem a vevőelégedettségi kérdőívet. Minek, könyörgöm, minek? :))))

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.28. 18:08:58

@Nero Bianco: @maroz: Noname ellenzéki politikusok noname akciója:
kismalac.blog.hu/2012/11/07/mehr_licht_889
Emlékszik még valaki a 4K!-ra???
(Bocs a szpemért.)

Nero Bianco 2013.07.28. 18:15:40

@agresszív kismalac:
"Mert picsogással nem fog menni. "

Momentán egy komplett blogger réteg meg a fél ország semmi mást nem csinál, mint picsog.
Ebből amúgy tényleg nem lesz semmi.
Nagy kár amúgy, de a nagyobb kár az, hogy a picsogók meg lesajnálják azokat, akik valamit csinálnak is.

toportyánzsóti 2013.07.28. 18:15:46

@dr. Kóser Malac: Hízelgéssel nálam semmire sem jutol,próbálkozzál a csuti libaszarrugdosó törperősnél.

Nero Bianco 2013.07.28. 18:23:56

@maroz:
"mert maga a rendezvény sem szól semmiről? Most őszintén, ezek a zöld dolgok amúgy is, még vígabb közéletű országokban is eléggé szubkulturális valamik szoktak lenni"

Bár kétségkívül a "zöld" elnevezés nem takarja már a rendezvény teljes spektrumát, de egy közepesen okos ojságíró is talált volna érdekeset a programban.
Annyit mindenképp, mint a Bálványosiban.
Mondom ezt úgy, hogy egyébiránt semmi közöm magához a szervezőkhöz, csak ránéztem a honlapjukra, amikor Ágh Péter odament bohóckodni.

Nomostan Ágh Péter bohóckodásáról volt hír (aminek a világon semmi értelme nincs) ellenben a rendezvényről magáról meg semmi.
Még a rendkívül kritikus, és eseményekre vágyódó Kakukkfészek sem írt róla.

maroz 2013.07.28. 18:33:36

@Nero Bianco: A közepesen okos újságíró az egy oximoron? :)

Egy újságíró a saját rendszere logikáját követi. Az pedig arról szól, hogy kopipészt. Tíz másodperc és a kedves fogyasztó teljesen elégedett ezzel is, akkor meg mi a francért törné magát?

Aki tehát figyelmet akar, aki be szeretne kerülni a kommunikációs csatornákba az két dolgot tehet: vagy tudomásul veszi, hogy az újságíró úgy működik, ahogy és erre épít stratégiát, vagy megteremti a saját kommunikációs hálózatát és azon keresztül eteti és tereli az ő népét.

Tehát az nem érv, hogy találjon meg minket a sajtó, találjanak meg minket a polgárok, netalántán találjanak meg minket a kritikus bloggerek, mert ez egészen egyszerűen nem így működik. Igenis meg kell pusztulni azért, hogy figyeljenek ránk, és sokat, kurvasokat kell ezért dolgozni, és akkor ugye ez még csak arról szólt, hogy azt a valamit, ami van hogyan lehet, hogyan kell hatékonyan kommunikálni. Arról még szó sem esett, hogy van-e valami.

Nero Bianco 2013.07.28. 18:53:52

@maroz:

Persze, sok mindenben igazad van, aki médiafelületet akar magának, az dolgozzon meg érte, és értse meg, hogy hogyan működik a médiaközeg.

De ettől még sajnos a magyar média mint olyan azért szélsőségesen elkurvult.

Nem vagyok kermédia fogyasztó, de véletlenül most az rtl híradó megy az egyik monitoromon, mert véletlenül úgy maradt.
Azt a következtetést tudom csak levonni ebből a mai híradóból, hogy médiafigyelem akkor jutna politikai szereplőkre, ha balesetet szenved, vagy viperával üldözi egyik szeretőjét, vagy ha ő maga a kánikula, vagy legalább úgy hívják.

Erről a meglehetősen kilátástalan helyzetről azért nem csak a politikusok tehetnek.
Ez egy diszfunkcionális társadalom, ahol gyakorlatilag mindenkinek magába kéne szállni, és nem pusztán csak másokat kéne basztatni.
A magyar társadalom viszont ma semmi mást nem csinál, akár hatalmon van akár ellenzékben, akár sajtómunkás akár politikus, akár blogger, akkár csak szimpla fogyasztó, csak és kizárólag a többieket baszogatja.
Nincs ebben szinte egyetlen kivétel sem.

maroz 2013.07.28. 19:51:08

@Nero Bianco: A társadalom nem tud hatalmon lenni. :)

Azt meg szimpla olvasóként honnan lehet tudni, hogy egy blogger nem csinál semmi mást, csak baszogat? Ezt nem nagyon értem. No meg a kontextus miatt is kicsit furcsa ez, hiszen a blogger alapesetben egy civil (jó, tudom, vannak bloggerek, akik a minisztériumból nyomatják vagy a pártirodából, de az alapeset mégsem ez) és nehogy már az ő dolga legyen az, hogy a pártok helyett megoldásokat keressen.

Én úgy tudom, hogy az egy jó dolog, amikor a fogyasztó baszogat. Azt mondják, hogy minden egyes baszogatással nagyon komolyan kell foglalkozni, mert egy baszogatás az valójában harminc baszogatás, csak a másik huszonkilenc rest volt szóvá tenni a baját. A baszogatás azért jó, mert abból tudjuk meg, hogy amit csinálunk az nem annyira jó, mint ahogyan azt mi gondoltuk, és ha van eszünk, akkor megnézzük, hogy mi a baj és megpróbálunk rajta javítani. Erről Szanyi Tibornak a következő volt a véleménye:

"Belátom, hogy potenciális vevő lehetsz, habár elég nehéznek gondolom azokat az ügyleteket, ahol a vevő indításból kioktat, fenyeget, lealáz, stb. 14 év képviselőség alatt viszont megszoktam, hogy aki a szavazatával kufárkodik, mint te, azaz ahhoz köti a szavazatát, hogy az adott párt úgy ugrál-e, ahogy ő fütyül, nos, az soha nem válik valós szavazóvá, úgyhogy nem is foglalkozom az ilyen riszáló, ámde reménytelen esetek meggyőzésével, számukra nem tudok többet adni, mint a véleményemet."

Szóval lenne ebben rendszer, hiszen a blogger, úgyismint a pártpolitikai rendszerben a vevő, a fogyasztó megpróbálja elmondani, hogy mi miért szar, amire aztán a pártpolitikus reagál, úgy, ahogy. Szanyi például úgy, hogy: kuss, mi ezt így szeretjük, közöd??? Oké. :)

illaim 2013.07.28. 20:07:48

T.maroz!A nagy nekibuzdulásod után talán nézd meg, hogy a közszolgálatinak csúfolt fidesz szócsövön mennyi műsorideje van az ellenzéknek! de szorgalmasan kigyűjtheted,a tárgyilagos tájékoztatásukat is egy egy ellenzéki összejövetelről, ahol épp a programjukat ismertetik!
Mint ha nem is ebben az országban élnél, úgy írogatsz ! Mert azt még sem feltételezném, hogy a Cöf szellemtelen honvédői közül vagy egy, akiből 12 egy tucat! Azért legyen jó napod!

Bolsi Buster 2013.07.28. 20:11:12

@illaim: Én a múltkor DK-t láttam az m1-en. Gondoltam írok is a parlamenti képviselőmnek hogy ha ez még1x előfordul többet nem szavazok a fideszre, az tuti.

Akkor mondta hogy elrettentésnek mutogaják, állítólag többet hoz Gyurcsány a fidesznek mint 3 Mo. Jobban Teljesít kampány. Ebben végül megegyeztünk.

maroz 2013.07.28. 20:13:37

@illaim: Miről is kéne tájékoztatni, könyörgöm??? Mit csinál az ellenzék? Elküld az MTI-OS-ank egy sajtóközleményt. Ami ráadásul nem arról szól, hogy lenne nekik valami ügyük, hanem Orbánról.

maroz 2013.07.28. 20:17:49

@illaim: Ja, és nem mellékesen, odaírtam a posztba is, hogy:

"Szorgalmasan végignéztem a sajtót, igen, a pártsajtót is, köszönöm az együttérző tekinteteket és semmi olyasmit nem találtam, aminek a tusványosi rendezvényhez hasonlóan úgyszintén meglenne az a bizonyos lényeges attribútuma, azaz: vanna."

Érted már? Még a pártsajtó sem ír semmiről, pedig még a Népszavát is átfutottam, amihez azért kellett egy mély levegő, és semmi. Bezártuk a bótot és elmentünk nyaralni, nincs itt kérem semmi látnivaló, haladjunk.

csakférfi 2013.07.28. 20:18:44

A poszt igaz.Orbán a féltökű balek aki a szvingerklubban(Mo.)tud b..i.A többiek meg impotensek(LMP.Jobbik.Mszp.E14)"Vakok közt félszemü a király"Sajna ez van!!!

Nero Bianco 2013.07.28. 20:37:57

@maroz:
"A társadalom nem tud hatalmon lenni. :)"

A társadalom speciel képes saját ügyei egy részének elintézésére, ha ehhez kap megfelelő felhatalmazást.

A másik pedig, hogy persze a baszogatás fontos dolog, de ennél sokkal fontosabb, hogy az egyén egyébként aktívan élje meg a társadalomban betöltött szerepét, tehát egyszerre legyen a baszogató és a baszogatott helyzetében.

maroz 2013.07.28. 21:10:07

@Nero Bianco: Nekem egy picit (na jó, nagyon) hisztim a többé-kevésbé pontos fogalomhasználat. Ha velem te szeretnél a társadalomról és annak ilyen vagy olyan aspektusairól beszélgetni, akkor jó lenne, ha már rögtön a beszélgetés elején tisztáznánk azt, hogy mit is értünk mi, közösen azon, hogy társadalom. Hidd el, úgy sokkal könnyebb lenne...

Na, látod, máris teljesült az óhajod: én baszogatom az ellenzéket, te baszogatsz engem, tiszta szvingerklub. ;)

Adalberto Gellenzeeri 2013.07.28. 21:23:05

Többször is elolvastam a blogot. Zavaros, elentmondásos, érthetetlen. Orbán valóban rosz, ez kétségtelen. A blogíró a politikában az ellenzéktől eseményeket vár, amik nincsenek. Nem kell ellenzéki bálványos, meg mindenféle blikfang. Ami van készülő komoly program az ugyebár nem ellenfele orbánnak, mert a degenerált hülye magyarnak kemény fasz kell, meg ropogós pina, meg sör meg szar foci. Demokrácia, szociális háló, igazság, normális törvények, korrupció nélküli társadalom az nem. Csak a kemény fasz. Olyan mint orbáné, olyan mint orbán.
Kedves blogíró, menjél te egy szvingerklubba a jó büdös picsába. A közéletet hagyd békén.

csakférfi 2013.07.28. 21:31:20

@maroz: Kérlek írd le a társadalom fogalmát!

maroz 2013.07.28. 21:49:48

@csakférfi: Egyszerűsítsünk: a magyar társadalom a Magyarországon élő emberek csoportja.

csakférfi 2013.07.28. 21:56:03

@maroz: Igaz.Milyen lenne az ideális társadalam?

maroz 2013.07.28. 22:02:38

@csakférfi: Nyilván ilyen azért nincs, mert ahány ember annyiféle válasz adható erre. Én csak azt tudnám elmondani, hogy én, a társadalom egy molyfingnyi kis szereplője milyent szeretnék. Nem azért, mert az lenne a jó, az ideális, hanem azért, mert nekem az tetszene.

Viszont most itt leírni, hogy milyen társadalmat szeretnék elég komoly házi feladat lenne, meg hát végső soron valami ilyesmiről szól az egész blogom, szóval ne hozz nehéz helyzetbe. :)

csakférfi 2013.07.28. 22:11:05

@maroz: Nem,bírálni akarlak,se nem támadni!Időm van.Előttem az élet!:)

illaim 2013.07.28. 23:37:43

@maroz: Megkaptam a választ, de csak közvetve !
Belőled is 12 egy tucat ! A többi meg már szóra sem érdemes !LOL

borzzz 2013.07.29. 03:58:56

T. maroz! Azért olvaslak, mert sok jó posztra emlékszem tőled. Ez nem az igazi. Túlírt, az ütősnek szánt metafora nem üt, hanem elerőtlenedik.
Az nem elég jó érv Tusványos mellett, hogy "van". Ennyi pénzzel, hatalommal, ekkora rajongótáborral kurva jónak kéne lennie. (Ne gyere azzal, h tk. te is erről írsz, mert tudom:-) Ahogy azt is tudom, érdemes figyelni rád, de a "kétfrontos harcot" el kéne felejtened. Nem muszáj minden posztban kényszeresen ide is meg oda is csapni egyet. Nem bír olyan impotens lenni az ellenzék, amitől Tusványos jelentőssé válik.
Ajánlom becses figyelmedbe: index.hu/bloghu/hacsaknem/2013/07/28/a_nemzetpolitika_paradicsoma

maroz 2013.07.29. 06:59:17

@borzzz: Igen, ismerem ezt a fajta kritikát: ha olyasmit írok, amit a kedves olvasó hallani szeretne, akkor veregeti a vállam, aszongya, hogy hű, emmá' majdnem irodalom, kínálgat pálinkával, rákérdez a koromra, mert lenne eladósorba cseperedett lánya, szóval kongeniális jó komája vagyok, ezzel szemben ha olyasmit, amit nem, akkor túlírt, tizenkettő egy tucat, ésatöbbi. Idővel azért meg lehet szokni ezt is.

Nem, nincs semmiféle kétfrontos harc, illetve ha van, akkor az csak a te fejedben van. Idehozol egy toposzt és elvárod, hogy én ahhoz igazodjak. Hát, van egy rossz hírem, nem ambicionálom. Számomra nincs "ide" vagy "oda". Van a pártpolitikai elit, aki mindenféle párt formájában nyilvánul meg, egyiket így hívják, a másikat meg úgy, és nekem időnként támad véleményem róluk. De hogy lenne _számomra_ két "front", ezt kikérem magamnak.

Tusványos jelentős. Ez egy állítás, és van nekije kontextusa is: Tusványos Magyarországon jelentős, és azért jelentős, mert foglalkoznak vele, mert a lehető leguborkább uborkaszezonban napokon keresztül téma tud lenni, meg tudja tölteni a kommunikációs teret. Tehát Tusványos ebből a szempontból, azaz politikailag jelentős. Hozzá fog járulni ahhoz, hogy 2014-ben Orbánt újraválasszák, tán még az újabb kétharmad is befigyel.

És ismétlem, Tusványos azért is jelentős, mert van, miközben más meg nincs. Mesterházy-sajtóközlemény van, Szanyi-megmondás van, meg időnként még Bajnai is tesz/mond valami irtóra röhejeset, amire a kutya se figyel oda nyolc másodpercnél hosszabb ideig, de ezen túl más nincs. Ami úgyszintén hozzá fog járulni Orbán 2014-es újabb győzelméhez. Ebből a szempontból jelentős Tusványos.

kekec8 2013.07.29. 07:49:42

Nem az a kérdés, hogy a fidesz kormányoz-e tovább 2014-től, hanem az, hogy lesz-e 2/3? Jelen állás szerint igen.

Larry Silverstein 2013.07.29. 07:51:21

@maroz: Azért ez a kommunikációs tér elsősorban médiafelület kérdése. A szarból is lehet várat építeni médiahátszéllel. És a fidesz meg is teszi.

Az ellenzék meg döglődik, megérdemelten egyébként. hogy lehet az hogy a maradék balmédia 3 évvel a buktájuk után már a tönkremenés szélén áll, a jobbmédia meg a nyócév alatt is épülgetett?

Ez még akkor is rossz az országnak ha azt mondom mindig jobber voltam, utálom a maszopot mint a szart de ellenzék azért kell. Kéne. Valamilyen, mert ha nincs akkor jövel a teljhatalom.

maroz 2013.07.29. 08:05:10

@Larry Silverstein: Hát, talán úgy, hogy amíg a fidesz a 2002-es bakizás után turbódízel fokozatban elkezdett magának egy alternatív hálózatot építeni (polgári körök), miközben a maszop-szadesz hatalmon, tehát jelentős erőforrások birtokában mit épített? Egy Cuslágot.

A médiahátszelet meg kell szerezni. Az viszont munka, kell bele sok-sok órányi megfeszített, és talán nem árt hozzá némi kreativitás is. Ezzel szemben mit látunk? Amikor valamit mozdulnak mégis az tipikusan olyan ügy, ami alig érdekel valakit, amire még a pártsajtó is csak unottan, ásítva megy el. Nyomatták reflexből ezt a zsidótematikát, jammeroltak Lauderrel a világkongresszuson, tolták a biciklit az Élet Menetén, és mindez mit hozott nekik? Semmit. És akkor ha én le merem írni, hogy ezekkel a témákkal, így, nekik már nem fog menni, akkor én vagyok a náci és már meg is van az önfelmentés: azért nem megy, mert én nem akarom!

De sebaj, mondta Szanyi, én úgyis csak riszálom magam, szarnak ők rám, meg a kritikámra, kaphatok tőlük véleményt, ha nagyon akarok. Mit lehet minderre mondani? RIP maszop, RIP ballib! :)))))

T.Howard 2013.07.29. 08:21:11

swingerklub, alfahim, tusványos, orbán, szanyi. Bammeg újságirás

Larry Silverstein 2013.07.29. 08:25:49

@maroz: Van aki szájából a náci dícséret.

'Ne fogjon senki könnyelműen
A húrok pengetésihez!
Nagy munkát vállal az magára,
Ki most kezébe lantot vesz.
Ha nem tudsz mást, mint eldalolni
Saját fájdalmad s örömed:
Nincs rád szüksége a világnak,
S azért a szent fát félretedd.'

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.29. 08:35:57

Viktorunk immár hagyományos évértékelő beszéde jut eszembe, mint olyan, ami tematizálta akkor is azt a bizonyos kommunikációs teret, mikor ellenzékben volt. Ha mással nem, akkor azzal, hogy mindenki elmondta, milyen szar.
Ez van, srácok!:-/

maroz 2013.07.29. 08:41:55

@T.Howard: Újságírás??? Hol??? :))))))

tarackos 2013.07.30. 13:55:59

Egy biztos az Orbán mögött lévő tömeg komoly, évtizedes munka eredménye. Ehhez képest a bal az égvilágon semmit sem csinált az utánpótlás érdekében.

Nem véletlenül képtelen tömeget mozgosítani bár ennek csak egyik oka az eszközök hiánya a másik meg a mondanivalóé.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.30. 15:00:21

@tarackos: Ahogy az MSZP áll az is komoly, évtizedes munka eredménye.
És úgy tűnik, még nincs vége.

maroz 2013.08.01. 19:07:42

@agresszív kismalac: Lengyel László húzott egy meglepőt:

www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4338&Itemid=30

Mire az emeszpé:

"Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja a Magyar Nemzetnek úgy reagált: „komoly megértéssel” tekint azokra, akik szeretik az önmarcangoló, önkritikus megnyilvánulásokat, ám mindenki jobban teszi, ha csak a saját nevében beszél, és önkritikáját nem vetíti ki másokra. Hozzátette: a megújult MSZP és annak új vezetése nem tekinti magára érvényesnek ezeket a bírálatokat."

Helyes, csak így tovább. Szerintem Szanyit Orbán mozgatja, száz százalék, hogy valamivel a kezében tartja, és hogy csak ez az egyetlen ember mekkora hasznot hajt Orbánnak, az már szinte hihetetlen.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.08.01. 21:35:06

@maroz: Majd, ha Szanyit is elküldik a választók tavasszal oda, ahová való, akkor talán egy kicsit visszavesz az arcából.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.08.01. 21:36:59

Ja, és ezzel egyidőben megjelentek Gyurcsány-óriásplakátok az utcán.:-/

maroz 2013.08.01. 21:43:44

@agresszív kismalac: Előttem az nem világos, hogy miben reménykedik? Bár, mondjuk én is el-elábrándozok néha azon, hogy ha nagyon vagyonos ember lennék milyen sok olyan dolgot is megtehetnék, aminek semmi racionalitása nincsen ugyan, de élvezem.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.08.01. 21:45:59

@maroz: "...megújult MSZP"-ről meg akkor beszélhetnénk, ha Lengyel László szövegét Mesterházy barátunk mondta volna el a választások után.
Vagy előtt.

borzzz 2013.08.11. 04:47:52

@maroz: Gratulálok, sikerült a legolcsóbb módszerrel hárítanod, besorolva a bírálód (ezúttal engem) azok közé, akik csak a saját megrögzött x-oldali nézeteiket akarják visszahallani.
Ez meg egy igazi érveléstechnikai gyöngyszem: "Tusványos Magyarországon jelentős, és azért jelentős, mert foglalkoznak vele, mert a lehető leguborkább uborkaszezonban napokon keresztül téma tud lenni".

Tusványos azért jelentős, mert az uborkaszezonban (amikor nincs más téma) foglalkoznak vele. Hát, köszönöm ezt az érdemi választ, tisztelt Maróz.
süti beállítások módosítása