HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Pár könnyed érv a ballib ellen

2013.11.09. 11:36 | maroz | 31 komment

Címkék: ballib

A felejtésre játszanak. Arra, hogy 2014-ben az Orbánba belebolondult véleményvezérek unszolására szavazni elmenő honfitársaink ne arra adják a voksukat, amit a tisztelt balliberálisék eddig teljesítettek, hanem az illúzióikra. Nyilván, ez önmagában véve nem is lenne probléma, hiszen választáskor jellemzően illúziót veszünk, tehát nem a ténnyel lenne nekem gondom, hanem az önbecsapás mértékével. Nehéz ezt elfogadni. Érteni értem, illetve érteni vélem, nem ezzel van a gond, hanem a ráció-emóció konverzióval. Hogyan képes még sok okos, értelmes ember is annyira belebolondulni a monomániáiba, hogy a vágyvezérelte gondolkodás elől nem hogy elugrani, de még csak félrehúzódni se bírjon? Hogyan tud egy általam roppant okosnak, értelmesnek megismert ember instant beleszeretni egy Árok Kornélba (vagy Kónya Péter, franc se jegyzi meg ezeket)? Mi járhat a fejében, miért hiszi azt, hogy az erőszakszervezetek dolgozóinak a jogaiért érdekes performanszokkal és nem túl eredeti nevű és logójú szakszervezettel harcba indulókkal neki komolyan lennének komoly közös ügyeik? Jó, álkérdés, mert tudom a választ, elmondta, hogy ő azért szopja cuppogva ezeknek a fess katonaembereknek a faszát, mert ezek fess katonaemberek és ők majd bucira pofozzák a nácikat. Ez az ő mein kampf-ja, és ha még egy rendkívül értelmes ember is képes egy ennyire értelmetlen monomániába belehülyülni, akkor mit várjunk az átlagtól? Erre játszik most a ballib. Arra, hogy felejtünk és arra, hogy a vágyvezérelte gondolkodás elől úgysem fogunk tudni üzembiztosan elugrani.  

Pedig manapság annak, aki érveket keres a ballib ellen nincs nehéz dolga. Tekintsünk el attól, hogy aktuálisan házhoz járnak a lófaszért, hagyjuk Baját, október huszonharmadikát, a Mesterházyra kirendelt pelenkacserélő bizottságot, nézzük inkább a lényeget. Tegyünk fel magunknak pár egyszerű kérdést. A vágyunk tárgya mi lenne? Ha az lenne, hogy Magyarország egy olyan országgá váljék, ahol az életünket és a sorsunkat baloldali értékek igazgatják, illetve baloldali értékek is, akkor nosza, nézzük meg, hogy az elmúlt lassan 24 évben, azaz hat parlamenti ciklusban, 12 évnyi balliberális (ebből négy év kétharmados többséggel) hatalomgyakorlás után jutottunk-e közelebb ehhez? Lett-e Magyarország baloldalibb vagy liberálisabb mára? Láttunk-e olyan társadalompolitikát, amelyik az eltelt 24 év alatt vitt egy hangyafasznyival is közelebb azokhoz a bizonyos baloldali célokhoz? 

Azt láttuk, hogy igyekezet volt. Ha valamit, hát pofázni és a más pénzét elverni azt tényleg tudnak. Utóbbi a baloldali szavazókat különösebben nem is zavarja, és ez valahol érthető is. Nézze meg a kedves olvasó a balliberális oldal elleni no. 1 érvet, hogy miket volt képes a szájacskáján kieriszteni:

A pénzügyminisztere miért csak a 2006-os választások után hozta nyilvánosságra a kiugró hiányadatot?

Az előre meghirdetett kommunikációs naptár szerint jelentette be az adatot. És az ügyben indult perekben sorra, még a Kúrián is a pénzügyminisztériumnak adtak igazat, kimondva, hogy mindent szabályosan történt.

A saját érdekeiknek megfelelően átalakított jogszabály mögé bújik, ahogy a Fidesz szokott. A hiányadat visszatartása azért volt baj, mert a választások heteiben a pénzügyi kormányzat teljesítményének egy fontos mérőszámát nem akkor közölték, amikor az a tudomásukra jut, hanem a politikai érdekeiknek megfelelően hetekkel később.

Nincs okom kételkedni az akkori pénzügyminiszer tisztességében és jóhiszeműségében.

Ez a balliberális pártpolitikai elit moralitása. Ismerős? Hát persze, hiszen a jobboldali elit moralitása is pontosan ugyanez. Úgy hivatkoznak a saját maguk által, a tisztességtelenség szándékától vezéreltetve meghozott szabályokra, mintha azok természeti törvények lennének. Ugye emlékeznek még? 2006. április 9-én volt a választás első fordulója. Ezek az erkölcsbajnokok ugyan már rendelkeztek az államháztartási hiányadatokkal, de nem publikálták, mert tudták, hogy az kiugróan magas, és hogy is mondjam csak, nem szerették volna, ha ez az információ megzavarta volna a választókat. Ugye, milyen tisztességes érv egy bármilyen kormánytól? Nem tehetjük meg, mert ha megtennénk, akkor elúszhatna a győzelmünk, és hogy ne tehessük meg módosítjuk a publikációs naptárt és utólag visszamutogatunk rá: nem tehetjük meg, mert nem engedi a publikációs naptár! 

És erre mondja az akkori felelős miniszterelnök, hogy nincs oka kételkedni az akkori pénzügyminiszter tisztességében és jóhiszeműségében. Nos, abban nekem sincs, Veres Jánossal kapcsolatban még csak értelmezni sem tudom ezeket a jelzőket, de emlékeztetném a kedves olvasót, hogy Magyarországon akkor is és most is miniszterelnöki felelősség van. Ő egy személyben felelős, tehát még közjogilag is értelmezhetetlen az, ha a beosztottjaira mutogat. Nyilván, ha így vizsgáljuk még értelmetlenebb a kérdés, hiszen ha Veres Jánossal kapcsolatban a tisztesség és a jóhiszeműség nem értelmezhető, akkor ugyanez Gyurcsánnyal kapcsolatban plusz még három nagyságrend. Ja, jut eszembe, ez a tökig tisztességes és jóhiszemű pénzügyér lenne az, aki az mszp szerint 2014-től a legméltóbb arra, hogy Magyarország baloldalijait az Európai Parlamentben képviselje. 

Tehát ott tartottunk, hogy a baloldalt nem különösebben érdekli az, ha a baloldali értékek érvényesülésének az ígéretével a baloldali kormányok olyan pénzeket osztogatnak el, amelyeket nem kerestünk meg. Szarik a baloldali választó a hiányra, amint azt a 2006-os, két forduló közötti attitűdökre fókuszáló Gallup-felmérés is megállapította. E szerint a fidesz szavazóinak a fele problémának tartja a hiány mértékét, míg az mszp szavazóinak csak a 18%-a. Külön vicces még, hogy az államadósság egy főre jutó mértékét is pontosan úgy becsülik meg a pártpreferencia szerint, ahogyan azt illő: a fidesz-szavazók 61%-a el tudja találni a valósághoz közelebbi értéket, míg az mszp-seknél ez az arány 21%. Még viccesebb az, hogy akiket a legnagyobb arányban aggaszt a hiány azok nem mennek el szavazni. 

A fenti attitűddel amúgy nem is lenne semmi komolyabb bajom, egy ideológiaibb beállítottságú világban még eléggé elfogadható volt az, hogy a baloldali szavazók a "jár" rendezőelvet követik inkább, mint a "jut" imperatívuszait. Ami viszont nehezen elfogadható az az, hogy ha már öntjük valamibe a pénzt, akkor azzal talán nem ártana, ha lenne valami azon túlmutató célunk is, mint hogy egy Gyurcsány és egy tökig tisztességes valamint jóindulatú Veres János gyakorolja a hatalmat. Például lehetnének bizonyos jól körülírt társadalompolitikai célok. Lehetnének olyan szakpolitikai célok, amelyekhez a teméntelen hitel elköltésétől közelebb kerülünk valamelyest. Például az oktatáspolitikában megcélozhatnánk azt, hogy az oktatási rendszerünket alkalmassá tegyük arra, hogy a szociális hátrányokat ledolgozza. Hogy az állam kurvasok, ráadásul részben hitelből származó pénzből ne a szociális problémákat termelje újra, hanem oldja azokat megfelé legalább generációsan.

A baj az, hogy a balliberális oldal úgy szórja nagyvonalúan a mások pénzét, hogy közben semmivel közelebb nem kerülünk azokhoz a bizonyos baloldali értékekhez, és az azokból következő célokhoz. Az oktatási rendszerünkben láthattuk, hogy a gyerek teljesítményét alapvetően a szülő státusza fogja meghatározni, tehát szó nincs arról, hogy a szegény, hátrányos gyerekeknek is esélyük lenne, a szociális rendszerünkben úgyszintén semmi érzékelhető nyoma nincs annak, hogy bármiféle kohézió irányába bármiféle elmozdulás lenne, szóval pénz elköltve, de eredmény a pénzhez képest alig, vagy leginkább semmi. A napokban nyalogatta körbe lelkesen Mesterházy Hiller professzor urat, mondván, hogy a felsőoktatás és a kultúra területén maradandót alkotott. És akik kritikával illeték ténykedését, azok ma aranykornak tekintik az időszakát. Az, hogy mennyire maradandó volt ez az alkotás láthattuk 2010-ben. Bukott a baloldal, igaz, a liberális már két évvel korábban megbuktatta magát, de olyan mértékben, hogy 2010-re ezek a maradandót alkotó zsenik gyakorlatilag a szarral tettek egyenlővé mindent, ami baloldali és liberális ebben az országban. 

Pénz elköltve, az ország a lehető legtávolabb a baloldali értékektől, a jobboldal azt csinál, amit éppen akar, ha pont királyt támadna kedve választani akkor királyt választ, és akkor most mi van? Most az van, hogy már megint Gyurcsány Ferenc van. Már megint ő akarja megcsinálni az országot, balosra és demokratára. Most az van, hogy már megint Hiller "aranykor" Istvánra kellene szavazni, meg Veres Jánosra, a tisztességesre és a jószándékúra. Most az van, hogy a taktikailag a háttérbe húzódott puchlászlókra és lendvaikra kéne újból szavazni, mert ne nézzenek már minket hülyének, hiszen valójában rájuk szavazunk, amikor a tényleg megújított hasznos idióta cukipofákra szavazunk, lásd a budapesti listát. Hihető, ugye, hogy egy majdani ballib kormány dolgaiba egy Szabó Tímea, vagy egy másik lilaködös civil aktivista fog beleszólni, és nem azok a milliárdosok és ex-apparátcsikok, akik eddig is? Hát persze, hogy hihető, ha kellően erős a késztetés a vágyvezérelte gondolkodásra. 

De az ilyen késztetést akár le is lehet küzdeni. Javaslom, hogy aki késztetést érez a késztetés leküzdésére vegye végig ezeket az általam javasolt könnyed érveket, nézze meg azt, hogy van-e civil szemmel nézvést bármiféle morális többlete ennek a mostani balliberális katyvasznak a jobboldalhoz képest, nézze meg, hogy lett-e az ország baloldalibb és liberálisabb általuk, és döntsön. A döntésnek szerintem egyetlen komoly tétje van: ha így döntök, ha úgy annak az ország sorsára pontosan semmi hatása nem lesz, de legalább saját magammal egy picit sikerülhet a társadalmat is egy normálisabban gondolkodó társadalom irányába eltolnom. Oda, ahol egy civil számára még csak nem is dilemma az, hogy egy ilyen politikai formációra szavazunk-e. Oda, ahol egy Gyurcsányt, egy Mesterházyt, egy Bajnait, egy Hiller professzor urat pont azok küldenek el a picsába, akiknek a támogatására ácsingóznak. Oda, ahol egy felelős polgár nyugodtan kimondhatja, hogy ilyen teljesítményre ilyen moralitású pártpolitikai kisiparosok nálam ugyan lófaszon túl egyébért ne ácsingózzanak. Oda, ahol egy felelős polgár bizalommal mer lenni a többi polgártársaival szemben és ki meri jelenteni, hogy őket is ugyanúgy felelős, a hazája sorsáért aggódó polgárnak tekinti, mint saját magát és elfogadja azt, hogy mivel jobb nincs így legyen az az országban, amit ők szeretnének. Még akkor is, ha nem örül (eufémia volt) annak, ami van és pláne nem boldog attól, ami lesz, de ha nincs jobb, hát nincs jobb, és nem, ilyenkor a kisebbik rossz nem Gyurcsány és nem is Mesterházy, hanem a kisebbik rossz az, hogy akkor döntsön az, aki jó szívvel dönteni tud, és ha ő Orbánra, Vonára szavaz, hát arra, ez az ő morális dilemmája, nem az enyém. És ha ez a baloldali, liberális elköteleződésű embereknek mégsem tetszik, az ne nálam, ne Orbánnál, ne Vonánál, hanem Gyurcsánynál, Mesterházynál, Bajnainál reklamáljon, mert nem velem van a baj, hanem velük.   

31 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr935621531

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.11. 14:26:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halálosztó Babgulyás 2013.11.09. 12:46:46

Remélem, az MKKP választható lesz. Egyébként kénytelen leszek a cetlire rajzolni egy kétfarkú kutát.

Mr. Waszabi 2013.11.09. 21:11:34

Tévedésben vagy, nem kicsit. Itt Orbánék játszanak a felejtésre, arra, hogy az emberek már elfelejtették, milyen volt a kommunizmus, mitől volt az szar. A jelek szerint működik a számítása.

maroz 2013.11.10. 08:01:24

@Mr. Waszabi: Ööö, azt akarod mondani, hogy megbántad, amiért Orbánt támogattad? Becsapott, és most dühös vagy kicsinyég?

Tedd szóvá és 2014-ben ne szavazz a fideszre.

royslade 2013.11.10. 11:44:46

@Halálosztó Babgulyás: nem lesz választható. És igen, a megoldás az, amit írsz: a szavazólapon a pártlistához hozzá kell írni a kétfarkú kutya pártot is, és beikszelni.

nemszólokmégegyszer 2013.11.10. 14:25:35

Egyik kutya /és egyik sem kétfarkú/ a másik eb. Az egyik gátlástalan, másik kissé kevésbé az, de legalább balf@sz is. A következő 2/3-ba beledöglünk. A tuti. Ez a bal meg még egy vereséget nem visel el, és akkor már elég lesz a fidess-nek 51% is.

toportyánzsóti 2013.11.12. 08:19:59

Ballerfóbiád van,soha nem leszel normális ember csak elcseszett jobber,aki bebeszélte magának hogy ő 1 angyali oldali speciálisan magyar.Neked minden eszköz megengedett a ballerek ellen,lehet lopni,csalni,hazudni...

maroz 2013.11.12. 08:36:22

@toportyánzsóti: Mit loptam-csaltam én, és pláne, mit hazudtam? :)

toportyánzsóti 2013.11.12. 08:57:13

Narancsmaffia kinek a pénzét lopja nagyvonalúan?Bányalónak simán beillenél.

maroz 2013.11.12. 09:18:19

@toportyánzsóti: De hát erről beszélek én is: ha a balliberális oldal nem számolja fel magát 2010-re, akkor nem kapott volna a jobboldal 70%-ot, és most a fejünk se fájna.

Azért van most narancsmaffia, mert 2010-re ez a zseni balliberális pártpolitikai és értelmiségi elit elüldözött bőven több, mint egymillió támogatót magától. A mérleg nem azért borult fel, mert hirtelen sokkal többen lettek a jobboldalon, hanem azért, mert a baloldal feleződött meg. Ehhez mit szólsz?

Te amúgy a baloldalt támogatod? Esetleg a liberálist is?

toportyánzsóti 2013.11.12. 21:41:40

@maroz: Böszme üldözte el a ballerek támogatóit,a vadkapitalista ámokot futásával,na meg a fityusz a hazug,csaló karaktergyilkolással,simlis vádaskodásaival.Kicsit diszlexiás vagy,fejlődnöd kéne.így hülyének látszol.

maroz 2013.11.12. 21:58:14

@toportyánzsóti: De hát ha te is úgy látod, hogy súlyos hiba volt hagyni Gyurcsányt szétverni a baloldalt, akkor miért velem van bajod? Én csak annyit mondtam, hogy a balliberális oldal nagyon súlyos hibákat követett el, és most úgy akar visszajönni, hogy nem számolt el ezekkel a tetteivel. Nem érzed úgy, hogy ez egy jogos elvárás attól, akik rájuk szavazott?

toportyánzsóti 2013.11.13. 07:47:29

@maroz: Felszarvaztak a ballibák,azért vagy ilyen hisztizsák?Uralkodj a csalódásodon.

maroz 2013.11.13. 09:05:18

@toportyánzsóti: Nem nagyon hinném, lassan harminc éve élek együtt ugyanazzal a nővel, és nyilván, megvan a bizalom, de ettől még az óvatosság is, például ha Kovács László közelében látnám a nejemet akkor tennék pár megelőző lépést, mert róla az a hír járja, hogy egyszer még az egérlyukat is megdugta, holott az a sarokban volt.

Tényleg nem értelek, te is belátod, hogy rettenetesen elkúrták, ez miért nem elég ok arra, hogy csalódott és haragos legyek rájuk, miért kell még a házastársi hűséget is belekeverned? Miért nem lehet csak simán annyit mondani, hogy elbaszták, szégyelljék magukat, és ha akarnak még valamit tőlünk, akkor tegyenek is valamit a bizalom újraépítéséért?

toportyánzsóti 2013.11.14. 01:06:07

@maroz: Már önmagad paródiája vagy,ideje visszaolvasnod magad.

maroz 2013.11.14. 08:14:07

@toportyánzsóti: Konkrétan mire gondolsz? Mely állításomat véled tévesnek, vagy melyek azok az érveim, amelyekről úgy gondolod, hogy gyenge lábakon állnak, és persze miért? Még az is meglehet, hogy igazad van, de beláthatod, hogy ha nem mondod el, hogy konkrétan mit kifogásolsz úgy reagálni és alkalomadtán korrigálni sem tudok.

toportyánzsóti 2013.11.15. 08:16:50

Ballerkritikád csak akkor lenne normális,ha nem fasiszta bűnözők puccsa folyna az országban,így csak tojásfejű értelmiségi baszakodás,ami eltereli a figyelmet az igazi disznóságról.Szerintem 2 még nem egyenlő 100-zal azért mert mindkettő nagyobb 1-nél.Tévedés jogát illik megadni szerencsétlen ballereknek,nem úgy viselkedni mint a szándékosan csaló,alaptalanul vádaskodó narancsvoksmaffia.

maroz 2013.11.15. 09:23:16

@toportyánzsóti: Végképp nem értelek. Te magad is elismerted, hogy azért folyhat ma "fasiszta bűnözők puccsa", mert, idézlek téged: "Böszme üldözte el a ballerek támogatóit".

Nekem a problémám a következő: mivel szerintem is helyesen látod, szerintem is az a mostani nem túl rózsás közállapotok legfőbb oka, hogy - ahogyan te is szépen, plasztikusan megfogalmaztad - a Böszme elüldözte a ballerek támogatóit. Namármost, ha ezt hibának gondoljuk, és én - hozzád hasonlóan - hibának gondolom, akkor azt is gondolom, hogy a hibát elkövetőkkel szemben jogos, sőt, szükséges is a kritika, különösen akkor, ha én - gondolom úgyszintén hozzád hasonlóan - még a szavazatommal is támogattam őket oly sok választáson keresztül.

Miben lehet reménykedni, miben lehet bízni, mitől lehetne jobb ez az ország, ha már az egyik baloldali is leszólja az amúgy általa is jogosnak tartott kritika miatt a másik baloldalit? Gondolj bele, ha mi, baloldaliak egymással sem tudunk szót érteni, akkor hogyan tudnánk érdemi párbeszédeket folytatni jobboldaliakkal?

toportyánzsóti 2013.11.15. 17:21:26

@maroz: Ballerek kritikájának akkor van relevanciája ha ők vannak kormányon,most az idióta választási rendszert az etatista etnokráciát,tahófrakciót az eszetlen adószintet van értelme csesztetni.

maroz 2013.11.15. 18:07:13

@toportyánzsóti: Na de semmi értelme a csesztetésnek, hiszen eléggé nyilvánvalóan látszik, hogy attól talán a jobboldal gyengül egy picit, de a bal az kitartóan ugyanott van, ahol 2006 után szinte közvetlenül beleállt a padlóba. Nézd meg ezt a grafikont:

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/tarkiossz.JPG

Láthatod, hogy 2006-ban elkezdett zuhanni, 2007-re beállt úgy a tíz százalékra, mintha oda lenne pár centinként gyorskötözővel fogatva. A fidesz pedig hozta a tankönyvit: ciklus közepére meggyengült, aztán a választások közeledtével elkezdett visszakúszni.

Azt kéne látni, hogy a kormány és ezen belül is Orbán kritikája csak alig tudja megingatni a fidesz támogatottságát, vagy inkább egyáltalán nem, ezzel szemben a baloldal lassan ötödik éve képtelen legalább egy részét visszaszerezni annak a rengeteg támogatónak, akiket a Böszme hathatós közreműködésével elveszített.

Márpedig ha valakinek valami ennyire nem megy, akkor miért is ne lenne jogos annak a felvetése, hogy ott bizony súlyos, megoldatlan problémák lehetnek, és ezek miatt a problémák miatt nem megy, valamint esély sincs arra, hogy menjen? Vagy te azt mondod, hogy neked nem számít, ha húsz évig töketlenkednek, hát akkor húsz évig lesz Orbán hatalmon, addig ne is háborgassuk a baloldalt, várjuk meg, amíg majd, egyszer, valami csoda folytán hatalomra kerülnek, és majd akkor? Jól értelek?

toportyánzsóti 2013.11.16. 05:50:24

@maroz: Hitvitát nem nyitok,láthatóan nem akceptálod amit írok,csak saját mantrád nyomod.Én nem az ellenzéket hibáztatom a fityusz náci propagandájáért amit őrült pénzeken nyomat.Zsebrevágták már a korrektebb közvéleménykutatókat,a magyarok somolyogva fityusz szavazónak vallják magukat a kérdezőbiztosoknak...Maradt az a véleményem hogy ne hisztizz,uralkodj a felszarvazás miatti dühödön,basztasd inkább a szerencsétlen tahó jobbereket,van mit 100-szorosan.

maroz 2013.11.16. 07:51:49

@toportyánzsóti: De az a baj, hogy velem az utóbbi bő félévben itt, ezen a blogon jellemzően a ballerek viselkednek tahó módra. Olvasd vissza a saját hozzászólásaidat: szinte mindegyikben tahóskodtál egyet az irányomba, olyasmiket írtál, aminek a honi közélet megítélése szempontjából semmi értelme, például ezt a felszarvazást.

Most őszintén, mennyire tisztességes a beszélgetőtársadnak olyasmit írni, hogy megcsalta a felesége, amikor vélhetőleg azt se tudod, hogy ki áll a nick mögött? Ez szerinted nem tahóság? Nekem olyant jobber még nem írt, hogy a feleségem félredug, ennél azért ők eddig tisztességesebbnek bizonyultak.

Sajnos én tahót mostanság itt csak egyet látok, és az te vagy. De én téged se szeretnélek csesztetni, csak megérteni a gondolkodásod. Azt, hogy mi az, amiben te reménykedsz. Abban, hogy lekurvázod a másik feleségét és az ettől majd belátja, hogy neked igazad van és megtér a baloldalra? Mit vétett neked az én házasságom? :)

toportyánzsóti 2013.11.16. 08:39:23

@maroz: Tökre félreértettél,empátia hiányod van.Nem a feleségedre utaltam,inkább arra,az szokott ilyen dühös lenni másokra,aki úgy érzi az általa jónak tartott ember nem az akinek látta és csalatkozott benne.

maroz 2013.11.16. 09:05:53

@toportyánzsóti: Azért gondolom az neked is megvan, hogy ez a "felszarvazás" azt jelenti, hogy az embert megcsalta a házastársa. Én úgy gondolnám, hogy így talán mégsem kéne utalgatni.

No, de ha te meg vagy arról győződve, hogy a balliberális oldalon minden rendben van, és 2014-ben újra visszatérhetnek a Böszméék, és akkor még rendbébben lesznek a dolgok, akkor miért zavar téged az, ha én itt, ezen a marginális olvasottságú blogon kifejezem időnként azt, hogy csalódott vagyok és dühös?

buta_lúd (törölt) 2013.11.16. 11:07:27

@maroz: (Az is bizonyítja naívságom jellegét, hogy zsóti itteni felszarvazós kommentje számomra egyértelműen nem tényleges, hanem átvitt értelmű.
Azt meg kár felhozni, hogy inkább ballerek voltak a kommentben bunkók, hiszen inkább a baloldalt ekézted nem túl cizellált modorban.
...
Az utóbbi időben mintha úgy rákapcsoltál volna az ekézéssel, hogy kezd nekem kb. annyira kontraproduktívnak tűnni -persze ettől még saját magadnak segíthet valamiben-, mint a tudjukkik általad is kárhoztatott, állandó ajvékolása. Pedig mindkettőnek azért van némi alapja.
Ja, és persze tudom, tudom: a tudjukmelyik blogon is megváltozott a rajongók véleménye, amikor..., de...:)

maroz 2013.11.16. 12:29:21

@buta_lúd: Én az átvitt értelmét sem értem. :)

Elgondolkodtató, amit írsz.

Már többször is abba akartam hagyni ezt a blogos marháskodást, mert az rendben, hogy értelme semmi, de tényleg időről időre még saját magamat is afféle monomániás hülyének látom, és ez nem tölt el különösebben örömmel.

Ott tartok, hogy nem nagyon tudom mit gondoljak.

Néhány apróbb különbségre azért felhívnám a figyelmed, mert hátha sikerül a segítségükkel valamivel árnyalnom ezt a rólam kialakulódott képedet. Többször is elmondtam már például azt (nemrég talán pont a Mandineren, egy kommentben), hogy nem érzem magam afféle Szegedi Csanád-tükörképnek. Én még mindig azt érzem, hogy egészen egyszerűen nem tudok nem baloldali és nem liberális lenni, és nem nagyon látom, hogy nekem bármiféle helyem lenne, lehetne a konzervatív oldalon.

A tudjukkik egy leginkább vélt ellenséget ekéznek, leginkább mondvacsinált, ráfújásra is összedőlő okokra alapozva. Ezzel szemben én azt gondolnám, hogy azokat ekézem, akikről az a látszat, hogy egy oldalon állunk. De azok közül is igyekszem az elitet ekézni, és leginkább azért, mert az a meggyőződésem, hogy a számomra fontos baloldali és liberális értékek ebben az országban leginkább miattuk nem örvend valami eszelős nagy népszerűségnek. Ezt a szerintem megkopott, elhasználódott, úgy nagyvonalakban alkalmatlannak tekinthető elitet ekézem, és leginkább azért, mert azt látom, hogy olyan görcsösen ragaszkodnak a státuszukhoz minden alkalmatlanságuk ellenére is, hogy már ez eleve lehetetlenné, vagy iszonyúan nehézzé tesz bármiféle olyan kezdeményezést, amelyiknek szükségszerű következménye lenne egy óvatos elitváltás.

Érthető a problémám? Nekem az a bajom, hogy a számomra vállalható értékeket pont azok zúzzák bele a tengermély szarba, akik úgymond ezen értékek nevében elitkednek. Ezt a megfigyelésemet próbálom meg elmondani, konkrétan rámutatva arra, ahogyan ez a szarba húzás történik. No meg azt, hogy szerintem a balliberális oldalt elértéktelenítő elitünket sajnos talán még akkor se sikerül leváltanunk, ha megsegít a Devla és Orbán szarrá veri őket 2014-ben. Én meg, ismétlem és hangsúlyozom, tartok attól, hogy amíg nem sikerül tényleg kiéheztetni őket a közéletből addig úgyis meg fognak minden olyan törekvést akadályozni, mely törekvések egy értékalapúbb, tisztességesebb balliberális oldalt eredményezhetnének.

Körülbelül ezek az én motivációim.

A dilemmám pedig az, hogy könnyen meglehet, hogy én tévedek. Hogy valójában azoknak, akiket még érdekelnek a baloldali és a liberális értékek tökéletesen megfelel ez a mostani ballib, és nem is akarnak semmi mást, csak annyit, hogy a ballib visszatérhessen a hatalomba. Nyilván, az előttem teljesen világos, hogy az államigazgatásból és a pártelitből a 2010-es összeomlás és nadrágszíjhúzás miatt kiesettek, akiket ma sokan civilnek, piaci szereplőnek, a tudományok emberének, független bloggernek látnak azoknak érdeke lenne ez a visszakerülés, de attól tartok, hogy a mezei ballib támogatónak sem jelent ez az egész semmi mást, csak annyit, hogy egy ici-picivel jobban érezné a lelke magát akkor, ha megint a ballib lenne hatalmon. Változás = minden maradjon ugyanúgy, ahogy eddig volt.

És ha így van, ha tényleg az van, hogy ez az értékcsökkent balliberális oldal csak engem zavar, akkor tényleg hülyén nézhetek ki az ekémmel. Ha mindenki más szélmalomnak látja azt, amivel harcolok, akkor tényleg érthető, ha engem meg Don Quijoténak lát.

Szóval kábé ez van. Értelme a blogolásnak gyakorlatilag semmi, és még pluszban hülyének is látszok, akkor meg tényleg, minek? :)

toportyánzsóti 2013.11.16. 13:14:24

@maroz: Bocsánatot kérek,nem gondoltam arra hogy évődésem sértő Neked.

maroz 2013.11.16. 14:43:21

@buta_lúd: Nézd meg például ezt:

hvg.hu/itthon/20131116_Baranyokkal_es_kecskekkel_ostromolta_Roga

A jobboldali libára az adekvát balliberális válasz a bárány. És akkor nézzük a szereplőket:

Simándi Szelim - civilnek indult, ex-Milla, beszippantotta a ballib, ma bárányokat és kecskéket abuzál és erről kéne nekem azt gondolnom, hogy jobb, mint a libát baszogatók.

Barabás Richárd - civilnek indult, ex-HaHa, ma bárány, kecske, satöbbi.

Ennyi ma a ballib, ezzel kéne nekem valamiféle közösséget éreznem. Ennyi az ő mondanivalójuk egy olyan problémáról, ami engem is érdekel, és talán még érint is. Ha esetleg te is kíváncsi lennél, hogy mi is valójában az, amit a főfaszaink az egymás elleni cicaharcaiban eszközként használnak egymás ledurungozására, akkor olvasd el ezt:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300056.VM

Idézek belőle egy részletecskét:

"b) tanyai termékek piacra jutásának elősegítése fővárosi piacokon és tanyás térség megyei jogú városának piacain az alábbi alcélok szerint:
ba) tanyai termékek város-vidék együttműködés keretében történő piacra juttatása,
bb) tanyai termékek értékesítését biztosító önkormányzati fenntartású helyi termelői piacok létesítése, fejlesztése,
bc) tanyai termékek értékesítését biztosító önkormányzati boltok létesítése, fejlesztése,
bd) tanyai termékek feltárása,
be) tanyai termékek védjegy- és minőségtanúsítási rendszerének bevezetése, fejlesztése;"

Ne érts félre, nem azt állítom, hogy helyes az, ha Rogán önkormányzata negyedmilliárdot kap, mert ezt csak akkor tudnám állítani, ha lett volna egy érdemi vita, amit követhetek, ahol többé-kevésbé hozzáértők elmondják az érveiket pro és kontra. Mert azt tudom, hogy érvek, komoly és megfontolásra érdemes érvek vannak, de azt is tudom, hogy amíg elfogadjuk, hogy ilyen idióta bazári majomkodássá süllyesszék együttes erővel ezek a mi kedves elitkéink a közbeszédet, addig szó sem lehet arról, hogy érvek és ellenérvek. Addig marad a gagyogyás: az én libabaszóm jobb, mint a te kecskebaszód, bibibí!!!

Nekem pedig ettől kényszeres ajvékolhatnékom támad, de hát ha még te is azt mondod, hogy ennek semmi értelme, hogy ez kontraproduktív, akkor tényleg nem tudom mit csináljak. Lehet, hogy kéne vennem nekem is egy kecskét? :)

buta_lúd (törölt) 2013.11.16. 17:12:05

@maroz: Nem azt mondom, hogy semmi értelme, sőt, még számomra is van értelme. Csak talán nem kellene mindenre posztban lőni -mert az a kontraproduktív.
(No persze vicces kérdés, hogy itt mi számít "kontrának".)

V. kerületi tanya: ja-ja. Pl. az ilyen meglátásokat kár, ha ballerek (vagy akármilyenerek) elintézhetik azzal, hogy maroznál láttad? Annak totál befordult a szilánk. És igen, tudom, hogy erről is írsz. Áhhh, szóval ördögi spirál ez...

Sapika 2014.01.21. 18:29:58

@maroz: Eddig jutottam blogposztoló munkásságod átfutásában, visszafelé haladva.

Ez itt sztem tökéletes ars-poétika:
"igyekszem az elitet ekézni, és leginkább azért, mert az a meggyőződésem, hogy a számomra fontos baloldali és liberális értékek ebben az országban leginkább miattuk nem örvend valami eszelős nagy népszerűségnek."

Aztán itt van még ez is:
"A dilemmám pedig az, hogy könnyen meglehet, hogy én tévedek. Hogy valójában azoknak, akiket még érdekelnek a baloldali és a liberális értékek tökéletesen megfelel ez a mostani ballib, és nem is akarnak semmi mást, csak annyit, hogy a ballib visszatérhessen a hatalomba."
Mivel nem vagyok sem közvélemény-kutató, sem politológus, sem szociológus, meg nem tudnám mondani, mit akar a ballib szavazók többsége. De mégis azt hiszem, nem lelkesedésből szavazunk rájuk, hanem jobb híján. Volt valaha egy Hócipő címlap: 4 pártvezér volt rajta, és az aláírás: Szavazz a legkisebbik rosszra ...
============
"Don Quijote" -- hüm. Lehet, hogy találóbb név lenne, mint a maroz. Meg is néztem mindjárt a user-keresőben, de sajnos már minden változata foglalt. (((Sőt a Sancho Panza is, pedig milyen jó lenne, ha Don Quijote és Sancho Panza együtt kommentelhetnének.)))

maroz 2014.01.21. 21:22:30

@Sapika: Nekem van egy igen erős sejtésem arról, hogy ez a "legkisebbik rossz" egy nagyon rossz toposz. Illetve mostanság egyre erősebben nyomaszt egy másik sejtés is, hogy mi, civilek érdemén és értelmén nagyon durván túlmutatóan foglalkozunk ezzel a négyévenkénti egyszeri aktussal, túlontúl nagy jelentőséget tulajdonítunk neki, aminek egyik roppant káros következménye az, hogy bármi egyebet csak és kizárólag ezen a szűrőn keresztül vagyunk képesek látni. Már ha egyáltalán észreveszünk még bármi egyebet és beszélni is hajlandóak vagyunk róla.
süti beállítások módosítása