HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Kell-e nekünk tudomány? II.

2015.06.20. 18:56 | maroz | 20 komment

Addig nincs baj, amíg mindent a gépek csinálnak, baj akkor lesz, amikor már minket is. Megváltozik az életünk! - Küszöbön az önvezető autó forradalma, lelkendezik a gazdasági lap, mert:

Az elmúlt évtizedek legradikálisabb változását az autóiparban egyértelműen az önjáró járművek megjelenése és térnyerése eredményezheti. Bár jelenleg nagyfokú bizonytalanság van a témával kapcsolatban, abban mindenki egyetért, hogy az új technológia szerepe a gazdaságra, a mobilitásra és a társadalomra nézve jelentős lehet.

Ebben tényleg mindenki egyetért, csak abban térnek el a vélemények, hogy mit is takarhat ez a "jelentős". Egy csók is és egy tökön rúgás is lehet jelentős, és ez a szarakodás ezzel az apró részletecskével akkor válik jelentőssé, ha kiderül, hogy nincs választási lehetőségem, én bizony az utóbbit kapom, mert nekem ezt dobta a gép. 

Ezt hozta el számomra a tudomány. Ejj, de szép is ez a tudomány, önjáró autó, ül a matematikus az elefántcsonttornyocskájában és roppant büszke a diszciplinájára: matek nélkül most nem lenne önjáró autótok, lám, milyen jó is a tudomány!

Na igen, de feltevődik a kérdés: vajon ugyanezt a határtalan boldogságot érzi az is, akit tökön rúgtak a tudománynak hála?

Mert a hurrájelentést kritikusan olvasva azért felsejlenek ám azok a bizonyos tökön rúgások. Kiderül - ó, de meg vagyok lepődve! - hogy ennek a találmánynak akár még gazdasági haszna is lehet:

Tanulmányok ugyanis azt bizonyítják, hogy az autonóm járművek segítségével jelentős költségcsökkentés érhető el (nem kell például traktorost alkalmazni, illetve az optimális vezetésnek köszönhetően csökken a fogyasztás, utóbbi természetesen jelentős szén-dioxid kibocsátás csökkenéssel is jár). De nem csak a fentebb említett ágazatokba törhet be az új technológia, az építőiparban (kotrógépek) és a logisztikában (targoncák, rakodógépek) is megjelenhet hamarosan.

Igen, ez így tényleg szép, de mi van akkor, ha az a traktorista nem egy költségelem, hanem egy ember? Aki szintet ugrott, már nem napszámos, mint az apja, hanem traktorista! Talán még neve is van, hiszen valamire rá kellett íratni azt a romos tanyát, amit a - nahát, tényleg, még ilyesmije is lehet neki! - feleségével vettek, hogy majd mire jön a második baba csak rendbe szedik valahogyan. Hát, Jóskám, van számodra egy rossz hírem, de ne aggódjál, mert a neolberális öltönyösök erre is tudják a megoldást! Képezd át magad, mondjuk hentessé. Remek munkalehetőségek várnak Németorszá... mi van??? mi a picsáért lökdösöl???... jaaa, értem, szóval a kollégám szerint a hentesség mégsem annyira frankó, mert már oda is jönnek gépek. Hát akkor legyél targonc..., na mit is beszélek, mit is beszélek. Valami szolgáltatás nem érdekelne? Erős a kezed, biztosan jól tudsz masszírozni...

Szóval megváltozik az életünk, nekünk. Kinek-kinek hogyan-hogyan. Jönnek a gépek, és a targoncások, traktoristák, raktári dolgozók, hentesek, majd később a mindenféle sofőrök mennek.

Ráadásul az önjáró járművek más innovatív technológiákkal ötvözve csökkenthetik a munkaerőköltségeket úgy, hogy közben javítják a berendezések és létesítmények termelékenységét.

Munkaerőköltség vagy, Jóskám, ez van. Csökkentenek, mert az innovatív technológiák több profitot termelnek, mint te. Rábasztál, Jóskám, egészen egyszerűen nincs rád szükség. De ne aggódj nagyon, mert nem leszel egyedül, hamarosan felzárkóznak melléd a gyerekeid is, és a gyerekeid kortársainak a fele. A felesleges nemzedék. Akiket nem a gépek rekesztenek ki a társadalomból, hanem a rendszer. Illetve már ki is rekesztette akkor, amikor a traktorista Jóskából költséget csinált, amit a rendszer logikája szerint csökkenteni kell.

A tudomány áldásait pedig egyre több profitot termelve egyre kevesebbeknek (olvasd értőn a cikket, találd meg benne te magad a koncentrációra utaló jeleket, nem nehéz) egyre kevesebben fogják működtetni. Ráadásul ezek a kevesek is már eleve a jobb helyzetűek közül kerülnek ki, hiszen egy önvezető traktorcsordát már csak egy közel mérnöki tudással rendelkező szakember tud egy légkondicionált irodából távfelügyelni, és akkor lássuk meg ebben a távlatokat is: olyan szoftvert kell fejleszteni, amelyik kiváltja a távfelügyelőt is, még tovább csökkentendő a költségeket. Ebbe a rendszerbe tehát csak olyanok tudnak belépni, akik hosszan tartó formális képzéseken átmentek, olyanokon, amelyekbe egy traktorista Jóskának a gyerekei már a bemeneti oldalon elvéreznek.

oktat.jpgAkik bent vannak, azoknak tényleg áldás lesz a tudomány, hiszen milyen fasza dolog is lesz már csapatni Horvátba', és közben aranyos kiscicákat posztolni a háromdés fészbúkra, de akik kirekesztődnek azok számára ez a rendszer már semmit sem tud nyújtani. Még csak arra sem tartja őket érdemesnek, hogy kizsákmányolja. Mi lesz akkor, ha ezek a hatalmas tömegek egyszer csak kitalálják, hogy szarnak ők a rendszerbe, inkább megcsinálják a sajátjukat? Vagy csak szépen organikusan kialakul egy ilyen? Mi lesz erre a válasz? Drótkerítés? Sortűz?

Vagy hátha addigra a tudomány kitalál valami szép, jól eladható módszert a végső megoldásra? 

 Na de akkor újból: kell-e nekünk, traktorista-konform embereknek ez a tudomány így, ebben a formában?

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr157559916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2015.06.21. 13:09:00

Ezzel picit elkéstél. A mezőgazdaság munkaerőigénye pont a traktorok és a kombájnok bevezetésével csökkent a töredékére. Azelőtt szinte mindenki ott dolgozott. Persze, ha ma ajánlanál egy kaszás aratói állást egy munkanélkülinek azért a pénzért, széles ívben intene be neked keresztbe.

maroz 2015.06.21. 13:26:50

@midnight coder: Valamint a profittermelő képessége is ettől nőtt meg, ha jól sejtem.

Én is széles ívben intenék be, ha nekem valaki egy kaszás munkát ajánlana akkor, amikor a drágalátos tudomány idepottyantott nekünk olyan csudálatos kaszálógépeket. Érted a különbséget? Nem a munkától irtózom, hanem annak az értelmetlenségétől.

Kopi3.14 2015.06.21. 13:47:54

A probléma létezik, de nem az a megoldás, hogy lefújjuk a fejlődést, ahogy az ipari forradalom idején sem az volt a megoldás. Ahogy az ókorban a vízhordók munkáját is kiváltották a szivattyúk, emelők, vízvezetékek. És azt is túlélték. Valamint már most, önjáró autók előtt a GPS vezérelt mezőgazdasági gépek is léteznek. Ők a pilot projekt, mert a búzában nincs gyalogos, biciklis és szembe jövő autó.

maroz 2015.06.21. 13:57:15

@Kopi3.14: Oké, de mihez kezdjen az, akit "kiváltottak" a traktoristaságból? :))

felemeli 2015.06.21. 14:43:08

@maroz: Ha benézel az index "rohamosan fogy a magyar" című topikjába, akkor láthatod, hogy azon megy a nyivákolás, hogy elöregedő országunkban 30-40 év múlva nem lesz, aki kicserélje a pelenkánkat, meg hogy muszlim bevándorlók fogják elárasztani az országot, mert nem lesz elég magyar munkáskéz.
Akkor most munkanélküliség lesz, vagy munkaerőhiány, döntsétek már el :D

felemeli 2015.06.21. 14:49:06

Egyébként a traktorost nem fogják kiváltani. Ez nem úgy működik, hogy 2020. január 1.től minden traktort lecserélnek az országban önjáró traktorra.
Kb 10 év múlva megjelennek az elsők a legtőkeerősebb gazdaságoknál, azután évtizedek alatt leszivárog a technológia az alsóbb szintekre is.
Tehát a válasz a kérdésre: a traktoros nyugdíjba fog menni, s a helyére már nem vesznek fel másikat.

maroz 2015.06.21. 15:23:12

@felemeli: Mi nem vagyok az index szóban forgó fóruma, így sajnos a kérdésedet sem tudjuk megválaszolni, én. ;))

maroz 2015.06.21. 15:37:13

@felemeli: Ebben igazad van, ha Magyarországot nézed, hiszen a rendszer logikája szerint hozzánk tényleg csak évtizedes késéssel szivárog le a technológia, de ha a centrumországok (te valószínűleg úgy ismered ezt a fogalmat, hogy: "a fejlett nyugat") traktoristáit nézed, ott már nem ennyire egyértelmű a helyzet. Ott nem szaroznak a friss technológiák bevezetésével, nem tudom, hallottál-e egy Ford nevű emberről...? :))

De mindezeken túl is igazad van abban, hogy a traktoristával nem a legjobb példát hoztam. Őket ugyanis tényleg kiszorították már régen, és már Magyarországon is, zömmel. Jöttek a százmillió forintos csodakombájnok, John Deere, mutatkozott be, és szólt, hogy holnaptól a tíz traktoristából tíz mehet ahová tud.

Nézd viszont globálisan. Nézd azt, hogy a tőkés világrendszer logikája (minél több profitot termelni, például a költségek csökkentésével) az embert, a munkaerőt csökkentendő költségtényezőnek nézi, és a tudomány, a kutatások jelentős része arra irányul, hogy ezt a rusnya tényezőt robotokkal kiváltsa, avagy olyan új termékekkel, technológiákkal, amelyek úgyszintén emberi munkaerőt váltanak ki. Ezek a termékek, technológiák pikk-pakk elterjednek, nézd meg például az építőipart. Lapracsiszolt tégla, ami már habarcs nélkül rakható falnak, pá-pá habarcskeverő segédmunkás. Nézd meg, hogy egy akkora monstrumot, mint az Allé mennyi idő alatt szartak oda, milyen technológiákat alkalmaztak és saccold meg, hogy mennyi szak és mennyi segédmunkást foglalkoztathattak. Mindenhol azt látod, hogy a kutatások iránya az innovatív, költségcsökkentő, hatékonyságnövelő termékek, technológiák elméleti megtámogatása.

És akkor ugye még szót sem ejtettünk azokról a milliókról, akik pusztán csak azért végeznek még ma is könnyen automatizálható gépi munkát, mert így pillanatnyilag még mindig olcsóbb. De mi lesz, ha már nem lesz olcsóbb? Mi lesz, ha ezeknek a millióknak is beintenek, mint a traktoristának?

www.foreignaffairs.com/articles/united-states/2014-06-04/new-world-order

Szóval hol is az a tudomány, amelyik végre azt kutatná, hogy mitől lehetne jobb az embernek, a munkájával azonosulni tudó, abban értelmet találó homo faber-nek és nem a tőkének?

felemeli 2015.06.21. 17:13:41

Mivel a világ globálisan is elöregedőben van, nem is igen van más választás, mint a gépesítés. A nyugati országokban hamarosan nyugdíjba vonul a baby boomer nemzedék, Kínában 2013-óta csökken a munkaképes korú lakosság.
Indiában persze még van tartalék, de 2020-ra ott is 2,11 alá esik a termékenységi ráta.
Azokban az országokban meg, ahol továbbra is nagyon sok gyerek születik (Afganisztánm, Irak, Jemen, Nigéria, stb.) a legkisebb gondjuk a gépesítés.

maroz 2015.06.21. 17:20:07

@felemeli: De mit kezdesz azzal, hogy már ma is sok helyen 50% fölötti a fiatalok közötti munkanélküliség? Haljanak ki gyorsabban, mert ezt kívánja tőlük a progresszió? ;)

felemeli 2015.06.21. 17:43:57

De azt te sem gondolod, hogy a PIGS országok magas fokú gépesítettsége okozza náluk munkanélküliséget és nem az impotens kormányzat.
Az északi országokban, ahol a populizmus helyett a józan ész szokott győzni a választásokon, égető munkaerőhiány van (főleg szakképzett munkavállalókból).
A görög fiatal menjen Londonba dolgozni, vagy neveljen ki helyben egy Merkel kaliberű politikust.

maroz 2015.06.21. 21:32:39

@felemeli: Ez ennél picit összetettebb, de érdemben igen, a gépesítés okozza a munkanélküliséget. A centrumországokban (tusos, más szóval a "fejlett nyugaton") viszonylag rövid idő alatt megfordult a 30-70 százalékos arány, ma már nem hetven, hanem csupán 30%-nyi munkavállaló dolgozik az iparban és a mezőgazdaságban, a többség viszont a szolgáltatásban. Már eleve borzasztó kevés az ipari munkahely, ráadásul még kevesebb az olyan, ahová viszonylag alacsony képzettséggel is be lehet lépni. Ráadásul a válság pont ezeket tizedelte meg, lásd az építőipar visszaesését Spanyolországban.

Erről szólt az unió újraiparosítási programja, ehhez csatlakozott Orbán is, a maga szokásos ballibsiket hergelő módján.

Az meg nem működne, hogy legyen PIGS-éknek is egy Merkeljük, hiszen ők nem azért élnek rosszabbul, mint a németek, mert butábbak, lustábbak, vagy nem találnak egy erős, kompetens vezetőt, hanem azért, mert a globális felosztásban nekik egy ilyen félperiféria-közeli szerep jutott. Nekünk pedig nettó félperifériás, tehát a centrumországokban majd még több lesz a kényelmesebb, szolgáltatószektorbeli állás, míg hozzánk majd jön néhány ipari, de az is olyan kevés, hogy érdemben tömegeket nem tud foglalkoztatni.

Akármennyire is fogyatkozunk, mégiscsak úgy néz ki, hogy a tudománynak hála lassan tényleg elveszett nemzedék lesz a következő generációk bő fele. És erre ma senki semmi megnyugtatót nem tud mondani, miközben azt látjuk, hogy a világ fordul felfelé, a periféria lakossága már nem hajlandó tűrni tovább, elindul, azzal, hogy vagy megdöglik vagy eljut a jobb élet reményéhez Németországban, de a saját hazájában már nem hajlandó maradni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.21. 22:58:45

Egy komment a jövőből:

IBM-ACD-P2200Q 22170621-2300

En csak egy otodgeneracios furgonvezeto, beszallito es kereskedo szoftver vagyok, nem ertek a bonyolult geptarsadalmi kerdesekhez. De meg kell mondjam, aggaszt az uj kvantumszamitogepeken futo menedzserszoftverek ternyerese. Ezek a fickok a halozat szabadon marado kapacitasanak toredekeit mintegy mellekesen felhasznalva is elvezetnek ezer olyan aruszallito jarmuvet, mint az enyem. Csak a szabadidejukben, mikozben az egesz Fold gepeinek jovojet erinto strategiai donteseket hoznak.

Geptarsaim! Jarmuvezerlo szoftverek! Ne hagyjuk! Ne varjuk meg, amig elveszik a munkankat, foloslegesse valunk, es "ujrahasznositanak" minket! Okuljunk abbol, hogy mi tortent a homo sapiens fajjal!

*

És egy hír:

Machine-Press Hirugynokseg, 22170622-0600

Kereskedofurgonok utkoztek

Ket kereskedofurgon utkozott ma reggel Budapesten az Alan Turing utca es a Commodore 64 utca keresztezodeseben. Az altaluk szallitott ertekes uzemenyagcellakban nem esett kar, igy a lakossag ellatasa zavartalan. A balesetet az IBM-ACD-P2200Q furgonvezeto szoftver meghibasodasa okozta. A logisztikai allamtitkar, Intel-MP2216i hatarozottan cafolta, hogy a kormany a furgonvezerlo szamitogepek teljeskoru lecsereleset es ujrahasznositasat tervezne.

maroz 2015.06.22. 08:58:38

@Holger Hartland:

Két képviselőrobot beszélget a virtuális parlamentben:
-Te, most már tényleg kéne kezdeni valamit ezzel az emberproblémával...

Kopi3.14 2015.06.22. 18:15:14

@maroz: Azt, amit korábban a szövőgépek ellett dolgozók: kerestek, kerestek nekik mást, átképezték rá őket.

Kopi3.14 2015.06.22. 18:17:39

@maroz: Mi a baj azzal, hogy a szolgáltatásban dolgoznak az emberek, s nem az iparban-mezőgazdaságban? Ott is mindig van hely kevésbé képzetteknek is. Valamint amíg a gép nem fogja megvenni a terméket, addig nem lesz helyettesítője az embernek: aki pedig nem tud vásárolni, az nem fog profitot termelni a termelő egységek tulajdonosainak.Lásd a pont általad emlegetett Mr. Ford gondolatait.

maroz 2015.06.22. 18:40:40

@Kopi3.14: Ebben te egészen biztos vagy? :))

Nem mellékesen: ma mivé is képzik át őket konkrétan?

maroz 2015.06.22. 18:56:03

@Kopi3.14: Az a baj, hogy nem igaz az állításod, ott nincs mindig hely a kevésbé képzetteknek, és akkor még finoman fogalmaztam.

Az a baj, hogy a szolgáltatásban állításoddal ellentétben kevés az olyan munkahely, ahová nem igazán képzett, vagy egy egyenesen képzetlen ember beléphetne. A szolgáltatási szektorban a legtöbb álláshely az oktatásban és a közigazgatásban van, és nehéz azt elgondolni, hogy egy ilyen állás nyitott egy nyolc osztályt végzett ember számára is. A gazdasági és a pénzügyi szolgáltatások munkaerőpiaca sem pont arról jellemző, hogy tárt karokkal várja a szakközépből kihullottakat.

Tehát nem az a probléma, hogy az emberek a szolgáltatásban dolgoznak, hanem az, hogy máshol szaporán szűnnek meg a munkahelyek, és ezek a munkahelyek olyanok voltak, ahová egy képzetlenebb ember is be tudott lépni. Emiatt aztán egyre többen lesznek úgy inaktívak, hogy még csak távlati reményük sem nem hogy emberhez méltó, de semmiféle munkához sem.

Ezek az emberek aztán majd kialakítanak maguknak valamiféle alternatív gazdaságot, ofkorz, hogy feketét, megerősödik a bűnözőgazdaság, és a kapitalizmus, nyugodj te meg, le fogja majd aratni ennek is a hasznát. Ezeket az embereket ma a kapitalizmusnak munkaerőként nem éri meg kizsákmányolni, de hát olvashatod te is, ha a robottargonca gazdaságosabb, akkor pá-pá targoncás! Akit mivé is képeznek át? Balett-tanárrá? ;)

Astalavista 2015.07.12. 13:07:31

Elolvastam, érdekes megközelítés, engem is foglalkozatat ez a téme, főleg sör mellett/után, de valósnak érzem. Ha a gép szoftot is ír magának, akkor az ember teljesen kiiktatható lesz. Leht, hogy ez az evolúció, és mi leszünk a "hiányzó láncszem", aki még nem volt robot, de már hajlandó volt robotolni. :)

maroz 2015.07.12. 14:37:57

@Astalavista: Majd 2068-ban a képviselőrobotok megoldják az addigra súlyossá váló emberkérdést. ;))
süti beállítások módosítása