HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Az autógyárak titokban oktatják a csalást az egyetemeinken???

2015.10.14. 06:45 | maroz | 28 komment

Kellene 78 darab új tankönyv. Kéne a tananyag, olyan, ami a kor követelményeinek (nahát, nekem úgy tűnt, hogy diákok inkább annak örülnének, ha a saját elvárásaiknak felelnének meg ezek a tankönyvek), valamint az európai trendeknek és az ipar igényeinek megfelel. A járműiparról beszélünk, autókról, mint például a Volkswagen.

Érdemes elolvasni az egész pályázati beszámolót, mert csodálatos. Már rögtön az elején kiderül, hogy az unió csak akkor delláz, ha konzorciumot csinálnak. Már a pályázat, mint fogalom önmagában is a korrupció szinonimája, de ahányszor én azt olvasom, hogy konzorcium, menten Luca Brasi jelenik meg előttem:

A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával megvalósult az „Egységesített Jármű- és mobilgépek képzés- és tananyagfejlesztés” című projekt, amelynek pályázati azonosító jele: TÁMOP-4.1.2/A/2-10/1-2010-0018

A Közlekedésmérnöki Karon kialakításra került a Járműmérnöki BSc alapszak. A magas színvonalú képzésnek szükségszerű tartozéka a kor követelményeinek, az európai trendeknek és az ipar igényeinek megfelelő tananyagok kifejlesztése. Az Európai Uniós pénzügyi támogatás igénybe vétele érdekében – figyelembe véve a pályázati feltételeket – konzorcium keretében kínálkozott lehetőség a cél elérésére. A projekt során a XXI. század mérnöki tevékenységére felkészítő járműipari oktatási rendszer támogatása, kifejlesztése volt a cél, amelyet a részt vevő intézmények beillesztenek saját képzési rendszerükbe.

Tehát konzorcium, 78 tankönyvet kell megírni, erre van 170 millió forint közpénz.  Durván 2,2 millió forint tankönyvenkét. Linkeltem a beszámolót, el lehet olvasni, hogy mire ment el ez a pénz, hogy a konzorciumi tagok kik, mennyit vittek haza belőle, mire költötték, workshopra, laptopokra, számítógépekre, ezt most hagyjuk, nézzünk meg két apróságot, aztán mindenki gondolja tovább, hogy egy más szervezéssel, másmilyen megközelítéssel, a diákok bevonásával és hasonló, nem konzorciumi módon is meg lehetett volna oldani ezt a problémát, és tán még az sem kizárt, hogy a 170 millió forint tizedéből sikerül olyan tankönyveket, tananyagot fejleszteni, amelyek a diákok szempontjainak is megfelel. Ők ugye ott az egyetemen nem is számítanak, őket nem kell bevonni egy ilyen konzorciumba, ők megkapják a készt, ez a modern, ez a korszerű, ezt használd, küldi neked a Milo&Milo, szeretettel, és üzeni, hogy ami jó a konzorciumnak az jó az összes diáknak is. 

Az első apróság:

Néhány tankönyv megírását – szerzői jogi problémákkal* indokolva – a konzorciumi szerződésben vállaltakkal ellentétben nem vállalták az adatlapon megnevezett írók. A szerződés 70 db tankönyvről szólt, ezért szükség volt áthidaló megoldásként megtalálni azt a hét tankönyvet, illetve a megfelelő szerző gárdát, akik a rövid rendelkezésre álló idő ellenére vállalkoznak a megírásukra.

*A tárgyak oktatása során autógyártó cégektől a legkorszerűbb fejlesztési eredményeket kapja meg a tanszék, de csupán az előadások keretében mutathatók be ezek és nem publikálhatóak. A tanszék pedig csak a legkorszerűbb tankönyv megírására vállalkozna.

Helyben vagyunk. Tehát figyelemmel a járműiparból a pofánkba csorgó nem csak európai, hanem világtrendekre is mást nem nagyon lehet feltételezni, mint hogy a gyártók "legkorszerűbb fejlesztési eredményeit" azért nem szabad publikálni, mert azok egy jelentős része pont a fogyasztók egyre szofisztikáltabb, komoly mérnöki munkát és teljesítményt igénylő csalótechnológiák kifejlesztését célozzák. De a szerzői jog az szerzői jog, tehát a diák tanulja meg titokban a Volkswagentől, hogy hogyan kell az emissziós értékekkel trükköző rendszereket fejleszteni, előadás keretében elmondható, de figyelmeztetésül ott az újságpapírba csomagolt hal az asztal szélén, hogy világossá tegye mindenki előtt: aki el meri pofázni a titkot az a halakkal alszik. 

Lépjünk tehát túl azon, hogy az autógyártó cégek 2010-ben még nem engedték, hogy a diákok a csalást hivatalosan és publikusan is tőlük tanulják, vessünk egy pillantást ezekre a 2,2 millió forint/darab áron összehozott korszerűekre. A magas színvonalú tankönyvekből egybe találomra belelapoztam. Megnéztem egy szintén találomra elém kerülő szemléltető ábrát, ezt:

abra.PNGItt láthatjuk, amint a darabonként 2,2 millió forint uniós transzferből, pályázati úton, konzorciálisan előállított tankönyvből (digitális!!!) dől ránk a magas színvonal, a kor követelményeinek megfelelő, a XXI. század mérnöki tevékenységére felkészítő járműipari oktatás.

Nos, milyen szerencse, hogy én ehhez értek, én is ezt tanultam, igaz, szakmunkás-képzés keretein belül, de állítom, hogy nekünk 30-35 kibaszott évvel ezelőtt is ennél azért picivel szebben megrajzolt ábráink voltak a középiskolás tankönyveinkben. Vajon mennyiért számolhatta el a szerző ezt az egy darab rajzot?

A pályázatban és így a szerződésben is szerepelt a tankönyvenként tervezett, vállalt leütés szám (nettó leütés) és az ábrák száma. Tankönyvenként a pénz szétosztásának alapja a bruttó leütések száma, amely egyenlő a nettó leütéshez hozzáadva az ábrák száma szorozva 1500- zal. Ezzel lett figyelembe véve a rajzolással, képek készítésével, adaptálással kapcsolatos tevékenység is.  

Tehát egy ábra ezerötszázszor annyit ér, mint egy karakter. Világosan látszik, hogy a szerző abban érdekelt, hogy minél több karaktert és még annál is több ábrát belepakoljon, mert neki ez fizet jól. Az, hogy ma, a XXI. században a szerző betesz egy ilyen skiccpauszra odalökött, vélhetőleg negyven évvel ezelőtt megrajzolt ábrát jól mutatja, hogy egy ilyen uniós "támogatás" pont a kívánt célt nem éri, pont a diák az, aki a végén úgyis csak ilyen 30-40 éves skicceket kap, amiből lófaszt se fog megérteni, nem hogy a mélyhúzás folyamatát.

Ha nem pályázati, konzorciális, tehát maffiamódszerrel készült volna ez az egész, akkor egy unatkozó diák két sörért és egy spangliért ilyen szemléltető anyagokat tudott volna csinálni:

Ilyenekkel tele az internet, tele a Youtube, és ezek egy jelentős részét magánszemélyek készítették, mert vélhetőleg unatkoztak. Tehát szinte minden adott, minden kéznél van ahhoz, hogy a XXI. század mérnöki tevékenységére felkészítő járműipari oktatást nyakig teleöntsük korszerűbbnél korszerűbb, a megértést a diák számra könnyebbé tevő, többnyire már elkészült és a netről ingyen letölthető animált, színes, szagos, kibaszottul huszonegyedik századi oktatást segítő tananyagokkal, de helyette 170 millió forint uniós közpénzből nézegethetik a diákok az olyan skicceket és Móricka-rajzokat, amilyeneknél 30-35 évvel ezelőtt mi, középiskolás diákok is szebbet, igényesebbet rajzoltunk.

De legalább abban bízzunk, hogy az autógyárak a nem publikus, csak a kurzusokon bemutatható anyagaikban ennél a skiccpauszos  szélhámoskodásnál  azért mégiscsak jobban, a korszellemnek megfelelőbb tankönyvekből, jegyzetekből, demonstrációs anyagokból oktatják a csalást, hiszen ekkor elmondhatjuk, hogy köszönjük, unió a dellát, amit a társadalmunk megújításának a nyugati módi szerinti előmozdítására fordíthatunk, de kicsit visszavehetnél már, mert lassan annyira újak leszünk, hogy védőhuzat kell ránk, mert sajnálnánk, ha a társadalmunk tökéletesen csillogó politúrja megkarcolódna.

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr277966548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2015.10.14. 13:38:16

Ezt jól megmondtad nekik! De vajon elolvassa bárki is, aki tenni tud az ügyben bármit?

Cifu78 2015.10.14. 13:48:25

Én 1992 és 96 között tanultam fémipari szakközépben, és mondjuk ha műszaki rajzon így rajzolom be a méretnyilakat, ahogy a fenti ábrán látható, úgy meghúz a tanár, hogy a fal adja a másikat.

Abban is igazat adok, hogy akinek nincs semmi előképzettsége (mert hát gimiből megy egyetemre, hálából azért, mert a középiskolai oktatást (is) szétverték), és ebből az ábrából maga elé tudja képzelni helyesen a munkafolyamatot, az előtt megemelem a kalapom... :)

maroz 2015.10.14. 13:49:28

@steery: Hozzáigazítottam egy viccet a mai viszonyokhoz:

-Hogyan lehet ezer uniós pályázatból üzembiztosan kiválasztani egy gyanúsat?
-Találomra.

Én az elmúlt hónapban vagy kéttucatot átnéztem. Az unió által aláírt, elfogadott, tehát formailag, jogilag nem kifogásolható.

Politikailag már igen.

Milyen kibaszott gittegylet az az unió, amelyik egy ilyen 170 milliós pénzelbaszást elfogad, anélkül, hogy vizsgálná, miszerint kerültünk-e közelebb ahhoz a célhoz, amit a pénzzel el akartunk érni. Ha az unió szerint igen, ha ez a tankönyv, ami 2,2 milliós átlagáron készült el tényleg XXI. századi és modern, akkor az unió minket rettenetesen átbasz, és ennek az lesz a következménye, hogy korrupt módon elfolynak a pénzek, épül a maffiagazdaság és a gyerekeink továbbra is ötvenéves rajzok alapján nem fogják megérteni, hogy mi a szar is az a mélyhúzás. Holott a fél herémet fel merném tenni rá, hogy egy harmadéves gépész találna az interneten olyan, már elkészült animációt, ami háromdében, színesszagosan mutatná be, hogy hogyan is kell mélyhúzni.

Ez szerintem kolosszális botrány, hiszen látni, hogy pont a pályázati rendszer az, ami miatt nem tudunk előrelépni, hiszen teljesen világos, hogy ennél a pályázatnál sem az volt a cél, hogy legyen valami használható tananyag, hanem hogy bejöjjön egy kis mellékes pár kiválasztottnak.

De ebből ma nem lehet botrányt csinálni, ez ma magánügy, amit elmondok egy szaros kis magánblogon, elolvassa néhány száz ember, és ennyi. Ebből a magánügyből ma nem lehet közügyet csinálni, mert nincs olyan jelentősebb társadalmi aktor, akihez oda lehetne vinni azzal, hogy ezt találtam, gyere, csináljunk belőle közügyet.

maroz 2015.10.14. 13:59:59

itt egy ingyenes rajz a wikipédiáról:

en.wikipedia.org/wiki/Deep_drawing#/media/File:Tiefziehvorgang.JPG

hehe:

www.youtube.com/watch?v=bgXOvMsALAE

de szép a találati lista a 'deep drawing animation' keresőkifejezésre is.

Widia 2015.10.14. 15:31:11

végül is igen... megírhatnád te is kedves posztoló, ingyen, nem?

Widia 2015.10.14. 15:32:41

ja, és kapsz tőlem két sört, meg egy spanglit, vállalsz melót?

Muad\\\'Dib 2015.10.14. 15:34:05

"...Tehát konzorcium, 78 tankönyvet kell megírni, erre van 170 millió forint közpénz. Durván 2,2 millió forint tankönyvenkét..."
Nem azért mondom, de ez kibas*ottul kevés pénz egy könyv megírására. Ahogy nézem olyan is lett, pláne, ha hozzávesszük, hogy valószínűleg mennyi pénz tűnt el közben.

Cifu78 2015.10.14. 15:38:29

@Widia: Értelmezni tudni kellene.

Belinkelt egy videót, amit lelkesedésből csinált egy ember, és mégis látványos, korrekt és vállalható bemutatója egy gépnek.

Ezzel szemben ott van felette egy ábra, ami méregdrágán, uniós pénzből született, rosszul megrajzolt műszaki rajzokkal, rossz szövegezéssel (...az anyag szerkezet kívülről észlelhető lenne...).

Senki nem mondta, hogy ingyen kellene az eféle tankönyveket megírni...

Konyvtaroslany 2015.10.14. 15:53:51

@maroz: Hidd el, vagyunk még páran, akik veled vagyunk, de a többség sajnos bele van fásulva abba, hogy úgyse történik semmi.

Normális országban ha egy ilyen eset kiderül, még aznap spontán tüntetés lenne a témában érintett minisztérium előtt és követelnék a felelős lemondását.

maroz 2015.10.14. 16:10:00

@Widia: Igen! Ha érdekes és tudok vele azonosulni jöhet!

Widia 2015.10.14. 16:12:49

@Cifu78: drágám, az összképet kellene látnod. Ne csak mondatról mondatra értelmezd az írottakat, hanem próbálj mögé is nézni, mert az az igazi értelmezés... Legalábbis bizonyos szint fölött (bocs, ha már beszóltál, visszaszólok)

Baromira könnyű más faszával verni a csalánt, hogy szar anyagot csinálnak, nagyon drágán, majd érvként felhozni egy jópofa videót.
De ha a jópofa videót napi 8-10 órában kellene csinálnia az illetőnek, akkor ő is elkérné az árát, pláne akkor, ha azt a felsőoktatásban akarják majd használni, kb. milliárdokban mérhető haszonnal a gazdaságra nézve.

Kicsit fordítva ültök a lovon.
Írtatok már amúgy könyvet?
Készítettetek már oktatóanyagokat?
Ha nem, akkor honnan tudjátok ilyen pontosan, hogy mégis mennyiért kellene elkészülnie?

A minőség fontos dolog, az alap kell, hogy legyen, és pont az autóiparban kiemelt szerepe van, örökérvényű minőségbiztosítási alapvetések jöttek létre pont az autóiparban.

Ebben a posztban kb. mindent kifogásol az író, azt is, hogy digitális a könyv, pedig az költségcsökkentő tényező. Ha nyomtatott lenne, még tankönyvenként lenne plusz párszázezres költség, és ebben nincs benne a nyomtatás.

Az, hogy egy posztban látszatmegoldást adunk az általunk sérelmezett problémákra, az inkább nevetséges, mint komolyan vehető, nekem meg olyan napom van, hogy pont nem hagyom szó nélkül.

Widia 2015.10.14. 16:13:31

@maroz: szuper, 78 tankönyv anyagát kellene elkészíteni! Hány sör és hány spangli is kellene akkor?

Widia 2015.10.14. 16:14:54

Egyébként full fölösleges az egész oktatás, minden infó fenn van az interneten, nem? :D

Widia 2015.10.14. 16:16:34

ja, bocs, nincs fenn, mert az autógyárak titkolják... ó, szívás...

maroz 2015.10.14. 16:20:49

@Widia: Ja, és meg is "írnám" szívesen, akár ingyen is.

Ha én 35 évvel ezelőtt egy ilyen rajzot kiadok a kezeim közül a középiskolámban, akkor lehet, hogy ma nem írogatnék ide. Még amikor egy hat méter hosszú pauszkreálmányra rajzoltunk, miközben futottunk a vonat után még az is szebb lett. Bocsi. :)

Szóval nem megkerülve a kérdésed: igen, én nagyon szívesen részt vennék egy olyan csapat munkájában, amelyik a diákokkal együttműködve, az ő visszajelzéseikre figyelemmel nekik oktatási segédanyagot fejlesztene. Én ehhez értek olyan szinten, hogy oktatási segédanyagot tudjak készíteni belőle, tudok úgy-ahogy írni, az AutoCAD egy régebbi változatát simán tudnám kezelni, időm van, kedvem van, tehát miért ne?

A 170 millióért nem csinálhatom én is ezt, pedig csinálnám szívesen, ráadásul a sört nem is szeretem.

maroz 2015.10.14. 16:21:37

@Widia: Hol és mikor találkozzunk? Megbeszélhetjük!

maroz 2015.10.14. 16:28:01

@Cifu78: Figyeljetek arra, hogy a harci tánc először még "tananyag"-ról szólt!

Vajon tényleg van ma értelme egyáltalán annak, hogy a belinkelthez hasonló könyveket állítsunk elő? Az én mérnök gyerekem könyvet többnyire csak akkor használt, ha a laptopját alá kellett támasztani valamivel.

Nem inkább arra kéne rágyúrni, hogy a tanszéki honlapon legyenek olyan oldalak, ahol strukturáltan és a kurzus követelményeihez igazítottan elérhető legyen egy olyan segédanyag, amelyiknek a segítségével tényleg könnyedén és alaposan megérti a diák a gépek működési elvét?

Nem kell kinyomtatni, nincs papírherda, nincs plusz kiadás, naprakész, azonnal frissíthető, és nem utolsó sorban ha ezen a módon lenne megcsinálva, akkor az a bizonyos "hasznossága" is mérhető lenne, hiszen csak ránézünk a szerver-logra, és mindent tudunk.

Widia 2015.10.14. 16:30:00

@maroz: ezzel tökre egyetértek, csak akkor kár volt idekeverni a VW-es balhét, meg a titoktartást, meg a csalást, meg ilyeneket.
Ezek pont nem függnek össze, ráadásul minden iparág így működik, csak most pont az autóiparon van a fókusz úgy egyébként is.

Szerintem simán járható út lenne a közösségi oktatóanyag elkészítés, csinálhatná mindenki - az is, aki épp tanulja, mert az ő tudásuk a legnaprakészebb, ráadásul a tanítással kb. örökre bevésődik a tudomány - aki csak akarja, és ehhez már csak egy rendkívül gyors oktatási reform kellene. Most szólok: nem lesz.

Szerintem kezdd el csinálni, és toborozz magad mellé társakat, és akkor még pénzt is lehetne mellé találni, lehet, hogy beszállna a szponzorációba a VW, a Bosch, és hasonlók :)

(Mellesleg az eu-t pont fölösleges szidni ez ügyben, mert ami onnan elindul az még tök tiszta, az, hogy itt válik mocskossá nálunk, az egy teljesen más kérdés.)

Widia 2015.10.14. 16:37:23

@maroz: na, ez a kérdés tökre jogos így, lecsupaszítva a bulvártól!
Nincs szükség ilyenekre.
Szerintem szükség van alap - de nagyon magas szintű - elméleti és gyakorlati oktatásra, és aztán irány a gyár, ami akár kihelyezett tagozatként is működhetne, egy oktatóteremmel. Továbbá egy autószerelő műhelyben is sokkal többet lehet tanulni pár hét alatt, mint bármilyen magas minőségű rajzról.

A magyar autóiparban alig dolgoznak autóipari mérnökök. Gépész, agrármérnök, bölcsész, logisztikus, tanár, építész... ha van egy kis affinitása, meg motivációja, akkor szuperül átképezhető, sőt, ragad rá a tudás és a képesség úgy bontakozik ki, hogy öröm nézni.

Ráadásul autógyáranként, márkánként olyan változatosak a specifikációk, hogy gyakorlatilag felesleges megtanulni, úgyis mindig rajzból kell dolgozni.
Rajzot olvasni meg két nap alatt megtanul bárki, 8 általánossal is.

maroz 2015.10.14. 17:02:49

@Widia: Az autóipar egy maffia, lopnak, csalnak, hazudnak, ne titkolózzanak már egy közintézményben, kikérem magamnak!

"hogy beszállna a szponzorációba a VW, a Bosch, és hasonlók "
Csaló multik? Nekem aztán nem kell a pénzük!

"(Mellesleg az eu-t pont fölösleges szidni ez ügyben, mert ami onnan elindul az még tök tiszta, az, hogy itt válik mocskossá nálunk, az egy teljesen más kérdés.)"
Ők ellenőrizték, ők mondták azt, hogy ez jól van így elköltve.

maroz 2015.10.14. 17:05:08

@Widia: "és aztán irány a gyár"
Soha! Én nem támogatom, hogy az adómból, közpénzen és a saját forrásaimból a gyerekeimből bérrabszolgákat csináljanak, és a munkájuknak a hasznát egy nagybefektető és a német állam fordítsa a saját jólétére.

maroz 2015.10.14. 20:07:21

index.hu/belfold/2015/10/14/vagdalkozas_a_unios_penzbol_szuletett_nyulkonyv_korul/

Eskuszom, hogy nem beszeltunk ossze a Spirkkel. Mekkora a valoszinusege annk, hogy egymastol fuggetlenul ugyanazon a napon ugyanazt a disznosagot talaltuk meg mindketten, alig eltero kiszerelesben? ;)

Widia 2015.10.15. 00:00:17

@maroz: irány a gyár TANULNI. Gyakorlati képzés... hogy mondjam másképp? :D

Én vállalkozónak nevelem a gyerekeimet, szóval egyetértünk.

maroz 2015.10.15. 06:02:42

@Widia: Nincsenek gyáraink, hová irányítanám őket?

Ha tudsz neki tőkét adni az induláshoz, tedd azt, én nem tudok az enyéimnek, egyrészt, másrészt pedig én igyekeztem (aztán hogy ez mennyire sikerült, más kérdés) embernek nevelni őket, szépeknek, szabadoknak, akik majd ha eljön az ideje maguk is el fogják tudni dönteni, hogy mik legyenek. Ha arra jutnak, hogy a más ember kizsákmányolása morálisan vállalható, akkor vállalkozók lesznek, ha nem, akkor keresnek valami mást. Ők a gyerekeim, és nem én vagyok egy megismételt kiadásban.

Widia 2015.10.15. 10:36:49

@maroz: oké, látom már, hogy neked semmi nem jó. Előbb kellett volna gyanítanom, hogy a poszt a frusztrációd kivetülése. Legközelebb okosabb leszek.

Widia 2015.10.15. 10:37:56

@maroz: ja, és ha szerinted a vállalkozás mások morális kizsákmányolása, akkor szerintem keress pszichológust, mert valami nagy zűr van a fejedben.

maroz 2015.10.15. 11:50:34

@Widia: A pszichológus nem azzal foglalkozik, hogy mit gondolok én a társadalomról és a világról, hanem azzal, hogy tőlem a lehető legtöbb pénzt elszedje a semmiért.

Az ilyen dolgokat az emberek többnyire közösségekben beszélik ki. Kocsmákban, de ma már modernek vagyunk, és így blogon, fórumokon, így szerintem teljesen épeszű dolog az, ha én a világrendszerről alkotott véleményemmel nem egy szolgáltató bölcsészhez megyek, hanem felvetem egy közösségi helyen, és aki érdeklődik a felvetéseimről azzal elbeszélgetek róla.

Szerintem ha valamiben tévednék a neoliberális világrendszer értékelése során, akkor ezt sokkal hamarább kezelni tudná egy szociológus, például, mint egy pszichológus, szóval nem igazáőn értem a logikád, amelynek mentén ezt a tanácsot adtad.

Esetleg nem azt szeretted volna velem közölni, hogy meglepődtél, mert egy számodra nehezen befogadható véleménnyel kerültél hirtelen szembe? Mert ezt megérteném, sokan jártak már úgy, mint te, és ezeknek a 95%-a szintén arra jutott, hogy számára annyira szokatlan a véleményem, hogy meg se kísérli megérteni, de mivel valamit mondani kell, mert kényszeresek vagyunk így általában ugyanúgy egy ad hominem érvhez folyamodnak, kezeltesd magad, mondják, és már nem is kell érdemben foglalkozni a felvetéseimmel, a dolog a részükről gyönyörűszépen el is van intézve.

Na, mindegy, legközelebb okosabb leszel, lépjünk tovább.
süti beállítások módosítása