HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Kik fújják a harci kürtöt?

2015.11.17. 09:02 | maroz | 18 komment

A Párizsi események kapcsán sokakban felhorgadt a nyugati értékek féltése, ennek pedig mifelénk az a vicces eredménye lett, hogy a véleménygyári bérmunkás a gazdájával teljesen összhangban átment valami kollektív öntudatba, hirtelen "mi" lett belőle, és megírta, hogy: Mi és Ti − Üzenet a szabad világból annak ellenségeihez. Szépen didaktikusan, sort sor alá, ahogyan azt a negyedik általánosban elvárják. Ezt írja a szerző:

Mi az alkotást díjazzuk.

A szerző, ez a kollektívvé vált tudat az alkotást díjazza. A sajátját vajon mennyire tartja? Egészen biztosan sokra, hiszen:

Mi az elmúlt évtizedekben megszabadultunk elnyomó, totalitárius, emberellenes ideológiáinktól, miközben embert küldtünk a Holdra, robotot a Marsra, a tudomány és a technika újabb és újabb csodáit találtuk fel, hogy élvezhessük annak áldásait.

A szerző embert küldött a Holdra. Ő, a saját kicsi kezeivel húzta fel Buzz Aldrin szkafanderén a sliccet, mehetsz, öreg, sőt: küldelek a Holdra! Nagy ember a szerző. De ezt tetszett a legjobban:

Mi gazdagok vagyunk, jólétben élünk, mert ilyen világot teremtettünk magunknak.

Oké, akkor ezt nézzük már meg egy kicsit. Ki is ez a "mi", ki írta ezt a cikket? Úgy hívják, hogy Rajcsányi Gellért, és akkor nézzük már meg ezt az általa teremtett jólétet és gazdagságot egy kicsit alaposabban is. Hú dö fákk íz Rajcsányi Gellért?

rg.jpgNagy ember. Főszerkesztő-helyettes! De persze ez még semmi, ilyesmitől még nem hülyül az ember szükségszerűen Napoleonná, ennél több is ő. Tőkés! Vállalkozó! Tőkét jegyzett a Mandiner Kft.-ben!

Jegyzett tőke megoszlása:
1) Vármegye Média Kft. 600 EFt 30%
2) Rajcsányi Gellért 100 EFt 5%
3) Bodnár József 500 EFt 25%
4) Balogh Ákos Gergely 300 EFt 15%
5) Varga Roberta 500 EFt 25%

A Mandiner Kft. jegyzett tőkéje 2 millió forint. Rajcsányi "gazdag" Gellért ebbe a biznyákba szállt be, gondolom miután konzultált a nyújorki brókerével és az megnyugtatta, hogy van szabad tőkéje, bátran kockáztathatja mind a százezer forintot. Több nem jutott, mert Rajcsányi "mi dübörgünk ennyire?" Gellért a Mars kolonializálását is csinálja, és az leköti a forrásai jelentős részét. De hát kis befektetés is jó befektetés, az idős Kohnt kérdezték, hogy 70 éves fejjel mi a fenének vesz el egy 30 éves nőt, amikor az fűvel-fával meg fogja csalni, mire az öreg csak huncutul rámosolygott a kérdezőre, tanuld meg, ergé fiam, az ember inkább legyen benne öt százalékkal egy jó üzletben, mint százzal egy rosszban.   

A legfrissebb cégadatok szerint Bodnár József már nem tulajdonos, idén júliustól bejött helyére Juhász Gábor, és ezen túl még azt is érdemes megfigyelni, hogy Balogh Ákos Gergely duplán tulajdonos, hiszen a Vármegye Média Kft. 100%-ban az övé, tehát a Mandiner 45%-ban a Turulmadár néven elhíresült egykori bloggeré.

A Mandiner Kft. ügyvezetője nem Balogh Ákos Gergely, hanem egy dr. Novák Tamás nevű ember, akiről most nem akarok gondolni semmit, próbáltam ráguglizni, de csak ennyit találtam:

Megbízott tagok:

  1. Kopcsándy Anna – JOBBIK
  2. dr. Ódor Éva – FIDESZ-KDNP
  3. dr. Novák Tamás – MSZP-EGYÜTT-PM-DK
  4. Szentpáli-Gavallér Csaba – FLE
  5. Korchma Zsombor – MLP

Még az is lehet, hogy szimpla névazonosság, de ha mégsem abban sincs semmi, egy ügyvédnek mindegy, hogy mit képvisel, csak fizessék meg. Ha Balogh Ákos Gergely ilyen remekül menedzseli a Mandiner Kft.-t, hogy meg tudnak fizetni egy külsős ügyvezetőt miért ne tennék?

Igaz, van Balogh Ákos Gergelynek egy másik cége is, a Vármegye Kft. Az 100%-ban az övé, a cégjegyzék szerint ő az ügyvezetője, tehát jogosult képviselni a céget, mégis amikor a Mandiner Kft. taggyűl, akkor ott Balogh Ákos Gergely csak saját magát képviseli (hiszen neki magánszemélyként is van 15%-a a gigavállalatban). A 100%-ban tulajdonában lévő Vármegye Média Kft.-t, amelyiknek amúgy az ügyvezetője nem ő képviseli, hanem dr. Novák Tamás.

No, tehát ez a képlet, ez a Turulmadár aktuális röpte, pillanatnyilag ennyi az, amit tudok, két céggel kavar és van neki egy ErGéje, talán tábornoki vagy valami hasonló rangban, és ők így, együtt szépen ütemesen dübörögnek. Gazdagok, jólétben élnek, mert ilyen világot teremtettek maguknak, mutatom is a számokat:

finance.JPGHát nem egy kibaszott tejjel-mézzel folyó Kánaán? 

Tavaly bruttó 15 millióból etették a tartalomgyári szalagmunkásokat. Nézzük meg kiket, erre való az impresszum:

Főszerkesztő:
Balogh Ákos Gergely (TuRuL_2k2)

Főszerkesztő-helyettes:
Rajcsányi Gellért (ergé)

Főmunkatárs:
Stumpf András

Szerkesztők:
Bakó Beáta (Mandiner.jog)
Bukovics Martin
(Mandiner.bor)
Jenei Balázs 
Kiss Brigitta (Mandiner.kerékpár)
Lándori Tamás
Meszleny Zita
Partos Bence 
Pintér Bence (Mandiner.sci-fi)
Szilvay Gergely (Mandiner.keresztény)
Terján Nóra (Mandiner.fesztivál, Mandiner.Balaton)

Irodavezető:
Greksa-Gyuricza Dóra

Számoljak? Érdemes? Ha csak öt fizetett szalagmunkással számolok az is havi bruttó 250 ezer, kisadózva, ügyeskedve ebből maradhat tisztán 200 ezer. De akkor a többiek már ajándékbanánért püfölték az írógépet. 

200 ezer forint, nagyon nagy jóindulattal. Ez euróban olyan 650. Ennél egy szír menekült is többet kap Németországban. 2009 óta ez a kapitalista nagyüzem megtermelt közel 23 millió forint veszteséget, és befizetett Orbánnak 304 ezer forint adót. Ma ennél még egy vándorköszörűst is többre vesznek le ennyi év alatt, igaz, az nem köszörüli Orbán fészbúkját jutalomból a seggnyalásért.

Megnéztem a Vármegye Média Kft.-t is, ami ugye a főszerk, a zsebnapóleonok generálisának a vállalkozása, nos, ErGét megenné a sárga irigység, ha látná, hogy a fővezér azért magának egy picit jobban futtatja a szekeret, például nála a személyi jellegű ráfordítás tavaly 4 433 000 volt. Igaz, befigyelt egy másfél milliós veszteség, de Turulmadár cége így is nyereséges, ha ugyanazon az időszakon nézem, mint a Mandiner Kft.-t. Nem véletlen, hogy ő a főnök, ugye.

Nos, ők fújják a harci kürtöt, ők dübörögnek a nyugati értékek, a gazdagság, a jólét védelmezőiként, totálisan azonosulni tudnak a tőkével, holott valójában még egy berlini szerkesztőségi alfaszbirizgálóhoz képest is krumplihéjon vannak tartva, de akkora a kibaszott egójuk, hogy kollektíven "mi" lett belőlük, ezt írja a főszerkesztő, teljesen komoly fejjel:

Ha végre urai leszünk az EU külső határainak, akkor is épp elég szenvedés lesz rendet vágni az eddig összehozott káoszban.

"Mi" leszünk az urai, mondja, tehát ő, Balogh Ákos Gergely kurvanagytőkés, és a slapaja, Rajcsányi "öt százalék" Gellért, és ezek a szemmel láthatóan még egy garázsbété szintjét hat év alatt elérni is képtelen kis seggdugók harcipincsiként ugatnak a gazdáik lába közül, harcba vezénylik a seregeket, szemlét tartanak az EU külső határain, és nincs senki, aki elküldené őket a picsába, amikor olyant mondanak, hogy "Mi gazdagok vagyunk, jólétben élünk, mert ilyen világot teremtettünk magunknak.", nincs senki, aki tükröt tartana eléjük, amiben észrevehetnék, hogy mekkora semmi vizesnyolcasok ők, a híres világteremtők. 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr138085204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Google 2015.11.17. 16:39:50

Mi az ertelme ennek a cikknek, mar csak ez a kerdes. Talan szemelyeskedes? Amiatti keserges, miert nem keresnek tobbet ezek a fiuk? En nem tudom.

maroz 2015.11.17. 17:02:18

@Google: Az értelme az, hogy ma Magyarországon a konzervatív értékeket ilyen alakok képviselik. Ők azok, akik az 500 eurós bérük és a csődben lévő garázscégük mellet is kiválóan tudnak azonosulni a nagytőke érdekeivel, magukat hatalmi aktornak hallucinálják ("mi" leszünk az "urai" az EU külső határának) és ők azok, akik tele szájjal támadnak mindent, amit nekik baloldalinak kell elgondolniuk.

Ez pedig se az érdemi baloldali godnolatok terjedésének, sem a konzervativizmusnak nem kedvez, utóbbinak azért, mert előbb-utóbb úgyis nyilvánvalóvá fog válni, hogy ezek a látszatra konzervatív emberek annyira meritokratikus úton jutottak el a kiváltságaikhoz, amennyire egy kamionos kurva a béréhez.

Nincs benne semmi személyes, hiszen ez nem személyfüggő, ha nem ergének hívnák az illetőt akkor hábének, ő ebben a képletben egy generikus, 500 euróból lecserélhető változó. És persze ugyanez megy a balnak hazudott oldalon is, tehát még csak nem is oldalfüggő.

Google 2015.11.17. 21:41:12

@maroz: Talan meg csak helyfuggo sem, mindenki ugy helyezkedik, ahogyan tud, es ahogyan hagyjak neki. Nekem inkabb azert volt picit visszatetszo az inkriminalt iras, mert mintha kicsit hergelte volna a Tinek nevezetteket. Ha a korulmenyeik megengednek, es meginkabb a neveltetesuk, a kulturajuk, talan ok is ertelmesebben elnenek. Valamikor eltek is. Meg vissza is. De most, igy, a teljes kilatastalansagban?
Nem ugyanazert, de egyforman vagyunk nyomorultak, Mi es Ti.

maroz 2015.11.17. 21:55:55

@Google: Sajnos ebben igazad van. Én nem is rájuk haragszom, hanem arra a rendszerre, amelyikben ilyenek a kényszerek. Nem az Orbánéra gondolok, mert neki nincs olyanja.

maroz 2015.11.17. 22:06:22

@Google: Olvasom, hogy Amerika 1,3 milliárd dollárból pótolja azokat a bombákat, amelyeket a szaudiak, vagy kik ledobáltak a sajátjaikra.

A 2006-2011 közötti Daara-i aszályban 1,5 millió paraszt vált földönfutóvá. A kutya se foglalkozott akkor velük. Pedig egy parasztnak tízezer dollár még Magyarországon is elég arra, hogy újrakezdje és pár évet kibekkeljen. Könnyen meglehet, hogy most nem kéne bombára költeni, ha akkor erre odafigyel valaki. De hát ugye ki.

Google 2015.11.18. 08:51:47

@maroz:
Valakiknek a bombagyartas, es egyeb vasak gyartasa a kenyere. Ebbol elnek. Es fegyver tenyleg dogivel van.
Jarja az a mondas, hogy ha a szinen fegyver van, az el fog dordulni. Gondolom, ez az eletben is igy van. Annyira osszekuszalodtak a szalak, az ember annyira lealjasult, hogy talan nincs is mas kiut. Ha ki tudnank egyezni... De ki es kivel?
Csak meg kell nezni az EU-nak nevezett tehetseglerakatot, onnan ki johetne szamitasba mint targyalopartner?
Ami erdekes, hogy Brusszellesben az araboknak is van valami Uniofeleje. Vagy nevezzuk fohadiszallasnak.
Hogy ebbol mi lesz - lehet, hogy ez mar nem is kerdes? Megertunk a ?

maroz 2015.11.18. 09:19:42

@Google: Én a "műszaki" oldala miatt is szoktam aggódni. Valami hihetetlenül el van baszva az is. Miközben megmentjük az óriáspandát szűk hetven év alatt kipusztult az óceáni fitoplankton 40%-a, és a pusztulás üteme évi 1%. Ez a genyaság csinálja az oxigénünk felét, a többi a földfelszíni vegetáció. De hát ugye a fitoplankton nem cuki, bezzeg az óriáspanda.

Szóval műszaki oldalról felsejlik lassan az is, hogy muszáj lesz visszavenni, és kicsit nem lehet. Mondjuk olyan 60%-ra. De a probléma az, hogy az embert arra rávenni nem lehet, hogy a száz felől célozza meg a hatvanat, mert ilyen isten nincs.

A 60% egy remek cél lenne viszont mondjuk a 30%-ról. Az pedig egy gyors, határozott beavatkozással, a mai technológiai adottságok közepette könnyedén elérhető. Aztán majd a maradék emberiség a mostani életminőség 30%-áról boldogan fogja megcélozni a 60%-ot, zászlót lengetve, győzelmi dalokat énekelve, kár ragozni, ismert a forgatókönyv.

Google 2015.11.18. 10:02:48

@maroz: A forgatokonyv ismert, csak ott van az a remenyhal nevu ize. De mar az is doglodik. Csak akkor legalabb jokedvuen, mondanam, meltosaggal viseljuk a tepozarat, ja nem, sorsot.
Ertem mit akarsz mondani: visszavenni a legnehezebb. Meg a kepunkbol is.

Google 2015.11.18. 11:02:21

Husleves feltett egy linket a torolt nick emlekere posztod ala. Egy George Fridman nevu teregette ott a kartyaikat kifele. Nem tudtak, mit kezdjenek Nemetorszaggal- hat megszortak migransokkal. Europa nem lehet egy kiveteles hely - harcoljunk csak szepen itt is egymas ellen. Addig is beken hagyjuk a Nagyokat!

maroz 2015.11.18. 19:36:42

@Google: Összegyűjtöttem itt egy rakat adatot:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/11/14/vigyazo_szemetek_963?full_commentlist=1#c28586410

Ha én lennék mondjuk az amerikai adminisztráció és választás előtt ránéznék erre, akkor nekem is megfordulnának bizonyos gondolatok a fejemben.

maroz 2015.11.19. 14:54:27

@Google: "Oroszország gazdaságilag is nekimegy Ukrajnának
Megtiltják az ukrán élelmiszerek importját, az ország sok százmillió dollártól eshet el 2016-tól."

Vajon mit fog csinálni az ukrán paraszt?

Google 2015.11.20. 07:17:55

@maroz:
Amerika kapitany majd kisegiti, nem?
Csak varja!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.11.22. 20:36:29

Én a BGÁ-t nem hívnám "turulmadárnak" még ha ő magát annak is hívja. Semmit ami "turullal" (mint állat, történelmi jelkép stb) kapcsolatos, nem tett le az asztalra. Még csak nemzeti vonalat sem visz. (Az orbán hülyeségeinek megmagyarázása és segítőkész vazallus szerepe ha a csüngőhasú valami ortó baromságot csinál NEM nemzeti vonal.) A "turul" részéről egy maszk, álca, vagy legalábbis 'márkanév'.

Egyébként:
www.youtube.com/watch?v=k2KKOxMbCLI

:)

Most nincs türelmem megkeresni de valahol volt hogy BGÁ volt az orbanviktor.hu honlap rendszergazdája 6 hónapig, potom 3,98 millió forintért. Érted: rendszergazda. Megkapta a jelszót és cikkeket kopipésztelt, vagy még ezt sem, ha volt csicskás aki megcsinálta.

Azt értem hogy miről írsz, itt a lényeg hogy a vazallusokat ugyan el kell látni pénzzel, de csak annyival hogy mindig éhesek maradjanak és többet akarjanak. Így határok között vannak tartva, és engedelmesen osztják az észt a 'buta parasztoknak'.

Így zajlik ez errefelé.

maroz 2015.11.23. 07:31:11

@Nemzetstratégia: Hát akkor legyen parlagi törpekeselyű, velem lehet alkudni. ;)

Az bosszant, hogy úgy tesznek, mintha ők lennének személyesen rócsild, a pápa, másodikjózsef és von Calusewitz, egybegyúrva és ők üzenik meg a csődben tántorgó kamuvállalkozásuk kamublogján, hogy "mi", a jók mit gondolunk rólatok, a rosszakról.

És persze közben intranszparens módon gondolom azért csak gyűjtögeti a pénzecskét is, meg azt azért elég nehéz elhinni, hogy ekkora gennyes szerszámokat szopnak immáron tíz éve merő élvezetből.

Az igazán kínos az, hogy ma semmi sem kínos. Megkérdeztem a sötétség egyik legnagyobb hazai tárolóját, ezt a Dobrayt, vagy minek híjják, hogy a nagyhangú félrebeszélés helyett elmondaná, hogy akkor most mi is van ezzel a 23 millás veszteséggel, és hogy akkor ők most miből is élnek, de úgy elsunnyogott, hogy öröm volt nézni.

Ma az a botrány, hogy olyan embereket, akiket elvileg tisztelnünk kéne, akikről át kéne jöjjön, hogy a meritumaik miatt vannak ott, ahol nem lehet tisztelni, mert mindegyik, amelyik eljutott oda, ahol van útközben minimum leszopott egy lovat, megdugott egy kecskét, ellopta tíz gyerek nyalókáját, abuzálta a halott női felmenőjét a ravatalon, szóval csinált egy csomó olyan dolgot, amiért ma egy elvileg tiszteletre méltó embert sugárban le lehet hányni, és ez ellen nem tehet semmit.

Még csak annyit sem hogy méltatlankodik. Már annyi tisztessége sem maradt ezeknek a hiénamadaraknak, hogy tiltakozni merjenek, ha röhögve segget törölnek velük. És persze nincs is miért tiltakozzon, hiszen ma ez a norma, ma a féltudású görbélymadár és a taplófej-különítménye csak arra figyel, hogy ne legyen túlzottan túrós és penetráns az arcukba tolt politikusi bré, és hogy elzavarjanak a környékükről bárkit, akiből kinézik, hogy nagyobb élvezetet tudna okozni a szer gazdájának, mint ők.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.11.23. 17:43:33

@maroz: Az erkölcs-/tartásnélküliség okát abban vélem fölfedezni, hogy az egész magyar kultúra már a odajutott, hogy a szabályok kijátszásáról szól minden.

Egyrészt van egy hatalom, aki ahhoz gyáva hogy nyíltszíni uralmat csináljon, ezért épít egy körülményes-félázsiai-kafkai-bürokratikus világot, ahol még a vécéremenéshez is pöcsétes papír kell, amit három szervnél kel kijárni, 90 napos intézkedési határidővel. A szervek páratlan napokon vannak nyitva, délelőtt 8-11 óráig, ha munkába mennél aznap, akkor így jártál.

Másrészt az igazságszolgáltatás (->helyett: jogszolgáltatás) teljes káosz. Ki volt az aki a K&H banktól 8 milliárdot elsikkasztott? valamilyen Attila. 2004 óta tart a pere, de már most látszik hogy el fogják engedni, mint a Princzet, aki alatt 140 milliárd tűnt el a CW banktól.

A kisembernél meg ha több az adósságod mint 100 ezer forint, máris megy az inkasszó a számládra, a végrehajtómafia meg a szart is kipréseli belőled.

Az emberek látják, érzik az ordító ellentétet. Nincs érvényes szabályrendszer. Csak gömbölyödő Döbrögik vannak meg az újságíró csahos kutyáik, akik a paraszt szájába rágják, mit kell gondolnia.

"és hogy akkor ők most miből is élnek, de úgy elsunnyogott, hogy öröm volt nézni."

Azért csak vannak még kínos dolgok, ha így elsunnyogott:)
Jól tetted egyébként.

A mandarinok alapvetően a pozíciójukat védik, meg a dagadó bankszámlát. Ez egyetlen egy esetben lenne rendben, ha ezt nyíltan bevallanák, márpedig mi ezért csináljuk, kész, ennyi, akinek nem tetszik az így járt, és az olvasók-közvélemény ezt elfogadná. Nyilván nem fogják bevallani, sem az olvasók soha nem fogják elfogadni.

A meritokráciával alapvetően egyetértek. Hogy ne a rokoni kapcsolatok, hanem az érdem döntsön. Ez különbözteti meg a nemzetállamot a feudális államtól, hogy ott meg a hűbéri láncolat számít. Ez alapján rögtön tudni lehet, hogy MO-n ma milyen rendszer van...

Jut eszembe:

kuruc.info/r/1/151466/

Íme a látlelet. Az is tanulságos hogy (kuruc.info) van cikk végén, vagyis eredeti anyag, senki más nem merte lehozni. Míg a nyugdíjasok fizetése több mint az átlagbér. Amivel csak azt mondom, hogy megosztják a fiatalt az öreg ellen. Egyébként is, ha nem tetszik , ki lehet vándorolni ("önmagában véve is tragikus, hogy a 18-39 éves korosztály több mint fele gondolkodik rövid, vagy hosszú távú elvándorlásban")...

hasonló cikk
hvg.hu/itthon/20151123_Harommillioval_csokkenhet_Magyarorszag_la

Régóta mondom egyébként, hogy ha nem lenne kivándorlás, már rég forradalom lenne. A kivándorlás az orbán-banda legbiztosabb támasza, gőzlevezető szelepe. A sok munkanélküli meg éhbéren tartott nem itt kelti a feszkót, hanem Bécsben (-Berlinben, Londonban) mosogat és tartja a száját.

Annyi minden jót lehetne csinálni az országgal, ha hagynák. De az orbánék inkább eladnak mindent és a szemünket is kilopják.

Ezeknek semmit sem jelent a szó hogy nemzet. Az se hogy haza, de az sem hogy ország.

maroz 2015.11.24. 06:29:12

@Nemzetstratégia: Nem nagyon van mozgástere a félperiférikus államokban a helytartóknak. Nincsenek eszközeik, az állam vagyonát eladatták, ellopták, adót nem vehet el eleget mert akkor a mutli durcás lesz, tehát esélye sincs arra, hogy érdemben is államként működjön, hiszen ehhez komoly források kellenek, az meg nincs.

A normával az a baj, hogy az egy következmény, nem ok. A neoliberális berendezkedés nálunk hordoz némi német jelleget, a pozitív normativitás iránti rajongást. Ez a bürokratikus norma szeretetét jelenti, és egy olyan gondolkodás társul hozzá, mely szerint a norma az egy okosan kidolgozott szabályrendszer, ami segít eligazodni a polgárt az életben, és ahol ez a tudat "rendetlenséget" lát ott azt gyanítja, hogy ennek a norma-nemkövetés az oka, és szigorít a normákon, megpróbálja a normakövetést újabb normákkal biztosítani.

Holott valójában a norma csak azt jelenti, hogy milyen szabályok szerint lehet bizonyos életakarások szerint élni.

Például sokan vannak az országban, akiket a meggazdagodás vágya hajt. Túl sok Dallast nézhettek kiskorukban és vállalkozók szeretnének lenni. Igen ám, de a dolgok rendes menete szerint, a pozitív, létező, deklarált normák szerint ezt nem teheti meg, mert a vállalkozások számára elképzelhető utak 95%-án a külföldi óriástőke jár, és másnak ott hely nem marad.

Tehát a hazai, vállalkozói életcéllal megsújtott emberke rájön, hogy az életakarását csak úgy tudja kiteljesíteni, ha egyedüli lehetőségként lerabolja az államot. Az uniós pénzek látens módon úgyis azért vannak osztogatva, hogy a félperiférikus országokban a lokális hatalmi elit abból fenn tudja tartani a centrumországoknak megfelelő hatalmat, tehát adott a szisztéma: a magyar vállalkozó a saját piacán nem tud vállalkozni, mert ott a külföldi tőke, de hogy ne legyen túl nagy baj ebből visszacsorgatnak egy kevés pénzt az uniós transzferen keresztül, hiszen tudják, hogy ez olyan hatással lesz, mint amikor az éhes süldők elé kiöntöd a moslékot.

A munkalehetőségek még középen is szűnnek megfele, hát még a társadalom alsó ötödén-negyedén-harmadán. Az ottani életakarásokhoz ugyanúgy nem rendelhetők hozzá források, hiszen a külföldi tőke a termelékenység és a profit jegyében felszámolt néhány millió munkahelyet 1990 óta, és nem lettek helyette újak. Mi mást tehet a társadalom "cigány" része, mint szerez forrásokat onnan és úgy, ahogyan tud?

Nyilván, ha egy társadalomban a pozitív normákat nem lehet követni, mert az így előírt utak járhatatlanok akkor az emberek nem fognak káposztaként ülni otthon és békésen megpenészedni, hanem keresnek alternatív utakat, és aki keres, az talál is. Viszont ezekhez az utakhoz már nem passzolnak a társadalom közös, deklarált normái, de nem szabad azt hinni, hogy ezzel a normamentesség, a normátlanság, a "szabad mindent" világa jön el, frászt. Ezeken az életutakon is vannak normák, sőt, itt vannak csak igazán szigorú normák. Kinek, mennyit illik visszaosztani a pályázati pénzekből, mit lehet megtenni a konkurenciával és mit nem, lehet tudni, hogy mennyibe kerül az államigazgatás tetszőleges szereplője, és még a kézcsóknak is megvannak a szigorú szabályai, és itt nincs kecmec, aki normát sértett annak annyi, azt kőkeményen kitúrják. Például ha egy pályázatköltő kitálalna a sajtónak (a minek??? hahahaha!!!!), akkor azt úgy kiutálná maga közül a járadékrabló haramia, hogy onnantól ez a nemecsek már egy vámárunyilatkozatot sem tölthet ki többet, nem hogy pályázatokat írjon.

Ugyanez a kemény norma az alsóbb rétegekben is megfigyelhető, ott ráadásul a szűkösség még életvitelszerű erőszakot is eredményez, de ettől még ott sincs normátlanság, hanem bizony kutyakemény normák vannak. Ott ha egy csicska nem tudja a helyét fél perc alatt helyrerakják, és az ezt szabályozó norma nem a rugalmasságáról híres.

És hát nyilván, az államhatalom birtokosai a multinacionális nagytőkétől kapják az érdemi hatalmukat, hiszen a transzferpénzek célnak megfelelő újraosztása nélkül gyakorlatilag csődben lennénk, a transzferpénzeket értelmesen még ha szándék is lenne rá nem szabad felhasználni, tehát nincs más, az állam ennek a két rétegnek fog bazseválni, a kezéből eteti a saját vállalkozó-paródiáit miközben lelkesen nyalja a multinacionális nagytőke seggét.

A Jobbik is kapitalista, így ő sem fog eljutni arra a felismerésre, hogy az emberek azért frusztráltak, mert a jelenlegi ideológiai nyomásban csak bizonyos életcélok tűzhetőek ki, de az emberek tisztában vannak azzal is, hogy ezek az életcélok, életakarások számukra nem elérhetőek, nem megélhetőek. Ma például a gyerek nem lehet csak úgy, mert jött, vagy mert két ember egészen egyszerűen szeretne gyereket, nem, a gyerek az ma egy projektmunka, erőforrást gyártunk és mérlegeljük a költség/haszon tényezőket. Naná, hogy arra jutunk, hogy nem éri meg. Az életcélok, életakarások, egy optimizmust adó jövőkép útjában mindig ott áll a multinacionális nagytőke. Nemzeti tulajdonba kell venni a teszkókat, lenne hely százezer életpályának, "normálisan" is.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.11.25. 00:56:26

@maroz: Hát, szerintem a bürokráciát a szovjetek és csatlósaik is eléggé szerették. egyetértek a német hatással, annyival egészíteném ki hogy némi szovjet/szoci maradványok is vannak benne. Ismerek egy önkormányzatnál dolgozót, azt mondta hogy amiket az orbánék behoztak, utoljára 1988-ban látott ilyet.

Ez is arra utal, hogy nálunk minden behozott, illetve ittmaradt. Nincs önálló hatalmi centrum, magyarul: hogy akkor most magyarként összeülünk és megvitatjuk a dolgokat (hogy legyen is eredménye). Ez amit te félperifériaként említesz, annyiban igaz, hogy demokráciában az emberek bizonyos határon belül csak sodródnak az árral. Vagyis: liberális demokráciában mindig csak e félperiférikus (magyarul: félperemterületi)szerepre leszünk kárhoztatva.

Mátyás korában pl. fejlettebbek voltunk mint Ausztria, pedig már akkor is tőlünk nyugatról jött ide a nagyjóság. Persze aztán a török szétvert mindent, utána meg jött a habsburg gyarmati függés. Volt egy rövid feudális horthy-rendszer, utána meg szovjet uralom.

A félperifériás lét igaz, de a saját történelmünk alapján elmondhatjuk hogy nagyjából 1526 óta nincs erős vezetése az országnak. Pedig a kettő nem zárja ki egymást. Sőt, ha a félperiféria/periféria valaha is közelebb juthat a központhoz, akkor pont egy erős kezű modernizáló vezetés alatt teheti ezt meg. Az ázsiai kistigrisek ennek példái.

"Ezeken az életutakon is vannak normák, sőt, itt vannak csak igazán szigorú normák."

Többek között ott a baj, hogy az ilyen környezetben általános lesz a vélekedés, hogy csakis csalásból lehet megélni, meg hogy XY csakis csalásból szerezhette a vagyonát (teljesen függetlenül tőle hogy onnan szerezte-e), és akkor már meg is érkeztünk a hazai sikertörténetek kommentjeihez, amit a cikkíró nem ért, de mi igen. Ezért.

vanholnap.hu/magyar-forditott-gondolkodas-miert-nem-vallalkozol-es-adsz-magadnak-500-ezres-fizetest/

Tehát lehet hogy elvben vagy akár gyakorlatban technikailag milyen frankó a rendszer, csak pont így mérgeződik meg a társadalom köztudata, és kezdjük mindenkiről feltételezi a gazemberséget, illetve azt hogy erőfeszítés nélkül jutott oda, ahova (a cikkíró ezen akadt ki, ha jól látom).

"Nemzeti tulajdonba kell venni a teszkókat, lenne hely százezer életpályának, "normálisan" is. "

Ugye milyen érdekes, hogy magyarul "államosítás", angolul-franciául-németül (meg az összes nyugati nyelven) "Nationalization", vagyis nemzeti tulajdonba vétel?

Meg kell tisztítanunk magyar nyelvet is.

Egy érdekes írás, részben ideillik tán:
nemzetstrategia.blog.hu/2013/10/16/egy_uj_tarsadalom_munkahipotezise
(lehet kommentelni!!!:))

Még az utolsó bekezdésedhez: a magyar államot a magyar család mint hagyományosan működő történelmi egység köré kell szervezni. Ennek alapvetésnek kell lennie, nyilván fényévekre vagyunk ettől.

Egy gazdasági program amely helyretehetné az országot
nemzetstrategia.blog.hu/2013/03/09/iii_kiut_a_valsagbol

A cigányok nehéz helyzetét szociális nézőpontból közelíted meg, amely hasonló Forgács Istvánéhoz. Ha megnézed a legutóbbi cikkeit a mandineren, látni fogod hogy bizony én is tettem megjegyzéseket.

A szociális nézőpont releváns nézőpont, noha mintha kissé ódivatú lenne a tudományos érvényességét illetően. Én annyit teszek hogy biológiai nézőpontot is hozzáteszem, így kerek a történet.

A Jobbikban jószándékú emberek vannak, de ők is teljesen a jelenlegi rendszer keretei közt gondolkodnak.

Ha hatalomrajutnának, megpróbálbnánank a számukra meghagyott parlamenti mozgástérben gondolkodni, úgy hogy a kormány minden más helyére elmozdíthatatlanul odabetonozták a macskajancsikat/bólogatójánosokat.

A fideszes médiatanács tétlen jóindulata mellett fél év sem lesz hogy minden jobbikos gyerekgyilkosként/hülyegyerekként/amatőrként legyen ábrázolva. A fideszes ügyészég és legfelsőbb bíróság minden fideszes vádemelést el fog kaszálni, az Áder minden egyes jobbik-törvényt a fideszes alkotmánybírósághoz fog utalni, stb stb, egy kénszerzubbonyban több mozgástér van mint amennyi a jobbiknak lesz.

maroz 2015.11.25. 06:44:26

@Nemzetstratégia: Nyilván, szerették a bürokráciát, hiszen az pont arról szól, hogy a politikai ügyeket normatív-adminisztratív módon próbálják meg megoldani, mindent és minden áron, így aztán a politikai ügyeket is lelkesen terelik a bürokrácia útjára, ami aztán oda vezet, hogy se a politikai akarások nem kapnak szabad teret a kibontakozásra se a normák nem lesznek használhatóak.

A bürokrácia amúgy egy jó dolog, hiszen csak annyit jelent a fogalom, hogy hasonló ügyeket hasonló módon intéznek el. Tényleg nem lehet minden egyes ügyet egyedileg kezelni, például Magyarországra is bejön évente vagy tízmillió látogató, ennyi emberre mindenképp ki kellett találni valami bürokratikusat, például odamennek egy hivatalnokhoz, felmutatnak neki egy dokumentumot, az bólint és már kész is.

De mi van akkor, ha az emberek nem akarják követni a normát, ha nem akarnak a bürokratikus úton járni? Például jönnek a szírek és azt mondják, hogy lófaszt regisztrálnak ők, lófaszt állnak sorban a határon, nekik ne dumáljon senki, őket várja az Ángéla tánti, mennek, csá. És akkor ugye erre a németek, plusz a szinte teljes nyugat elővette magából a bürokratát és elkezdett toporzékolni, hogy de igenis tartsátok be a szabályt! Állítsátok meg, regisztráljátok, tartsátok vissza, de szépen, bürokratikusan, az európai "normák" szerint. Aztán amikor odaértek hozzájuk, akkor már ők is belátták, hogy ez politikai ügy, a meglévő normák szerint nem lehet kezelni, itt nem bürokratikus, hanem politikai döntés kell.

Sajnos ahol diktatúra-közeli állapotok uralkodnak, ott dominánssá válik a bürokratikus intézése a dolgoknak, mert a hatalom retteg a politikai ügyektől és igyekszik kizárni azokat a közéletből. Sajnos ma nyugaton is elég kemény diktatúra van, csak ez most olyan, hogy az emberek elől eddig el lehetett rejteni, mert exportálni lehetett a káros következményeit, de ez most úgy néz ki, hogy megszűnőben van.

"Az ázsiai kistigrisek ennek példái."
Ez sajnos nem így van, az pont az ellenkezőjének a példája: egy csőgazdag nagybácsi pénzeli a lokális juntát, akik erre a segítségre alapozva kiépítenek egy maffiaállamot. Az, hogy a Park-klán uralja Dél-Koreát, az, hogy az egykori diktátor lánya lett az elnök és ki akarja cenzúráztatni a történelemkönyvekből a papa nem túl rózsás múltját, és az, hogy a chaebolok hogyan rabolják le a világot számomra nem annyira tűnik követendő mintának.

"Erős" vezetése az országnak csak akkor lehetne, ha a hatalom valamelyik lokális társadalmi réteggel kötne szövetséget, és nem a nyugattól, a centrumországoktól kapná a hatalmát. Ma erre esély sincs, hiszen ma gyarmat vagyunk, vámszabadterület, nem tudom, megvan-e, hogy nálunk ma már lapátot-csákányt sem gyártanak, még az önkormányzatok is import kéziszerszámokkal dolgoztatják a közmunkást, ott a kezében a lapát, írja rajta, hogy: made in Mexico, igen, onnan importálunk lapátot, szóval erős vezetés majd akkor lesz, amikor valamelyik elitfrakció kiegyezik valamelyik társadalmi csoporttal és tőlük kapja a hatalmát, nem a német nagykövettől. Persze erre semmi esély, de ettől még lehet róla álmodozni. ;)

"a magyar államot a magyar család mint hagyományosan működő történelmi egység köré kell szervezni"
Az államot soha nem a család köré szervezték, hanem a munka köré. Valójában a családot is a munka köré szervezik. A munka a meghatározó, az, hogy annak milyen a szervezése, a család ennek már csak a következménye lesz. A mai fősodrú ideológia munkaszervezése olyan, hogy abban az ember nem a munkájával egységes egészet alkotó lényként vesz részt, hanem "erőforrásként". Ezt a mintát követi a család, tehát a neoliberális család is egy kapitalista kisüzem lesz, ahol a dolgozók kollektíven és individuálisan tesznek azért, hogy erőforrásként karban tartsák magukat, és ha megéri, ha a költség/haszon számítás engedi, akkor legalább részben reprodukálják magukat, de annyira intenzíven azért nem, mert tartanak attól, hogy ezzel erőforrás-túlkínálatot eredményeznek, ami már nem annyira jó a tőkének. Tehát aki a családról akar bármit is elmondani, annak előtte a társadalmi munkaszervezésről kell mondania valamit.

"A cigányok nehéz helyzetét szociális nézőpontból közelíted meg,"

Tudásszociológiai szempontból közelítem meg: nézem, hogy milyen tudás van ennek a társadalmi rétegnek a fejében és annak alapján megpróbálom bejósolni a várható viselkedésüket. A döntéseinket ugyanis tipikusan annak alapján hozzuk meg, ami tudás az adott dologról a fejünkben van. Innen pedig már teljesen lényegtelen a biológia, felőlem lehet azt mondani, hogy genetikailag alkalmatlanok, vagy hasonlókat, engem nem zavar, mert irrelevánsnak tartom. A cigány, és persze mindenki más ugyanis teljesen mindegy, hogy milyen okból de azt gondolja és azt fogja gondolni, hogy számára nem járható a "normális"-nak mondott út, ezért mást fog keresni. Tessék nemzeti tulajdonba venni pár külföldi tulajdonú gyárat és itt gyártani a kéziszerszámokat. Ha nyílna 2 millió új munkahely akkor lennének utak, életpályák.
süti beállítások módosítása