HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

A nyúlon túl

2015.10.15. 11:35 | maroz | 7 komment

A politika beletenyerelt egy ügyecskébe, persze csak mintegy véletlenül, hiszen ha Hadházy mondjuk nőgyógyász lenne és nem lódoktor akkor ma nincs nyúl-ügy. De  lett. A történet onnan indult, hogy az eu ideöntött elénk 2010 környékén egy rakat pénzt, megmondta, hogy mire költsük, mi pedig nekiestünk, és úgy bántunk vele, ahogyan egy félgyarmati sorban lévő országban a talált kincsekkel bánnak. Kiírtunk belőle egy pályázatot, amelynek a deklarált célja az volt, hogy a pályázat nyertesei által, közpénz-százmilliókból előállított, korszerű tananyag segítse a mi gyerekeinket abban, hogy a tudást egy magasabb fokon, könnyedén elsajátíthassa. Ez ugye egy szép, nemes cél, csak éppen az a probléma, hogy ebből a rendszerből pont azokat hagyták ki, akik a legérintettebbek, a diákokat. 

Így tehát teljesen mindegy, hogy mi lesz az output, a munka végterméke, hiszen ebben a rendszerben pont a felhasználónak, a diáknak nincs egy centi beleszólása se az egészbe, őt még csak meg sem kérdezték, hogy mit szól az eredményekhez, hogy ez a közpénzmilliárdokból lezavart "fejlesztés" eredményezett-e a számára bármiféle könnyebbséget is, sikerül-e így, ezeknek a tananyagoknak a segítségével könnyebben, alaposabban elsajátítaniuk a tudást. Őszintén kíváncsi lennék a diákok arcára, amikor megkérdezik őket.

Tehát borítékolható, hogy ezeket a pénzeket egyrészt el fogják lopni, ami most a kisebbik baj, másrészt pedig nem korszerű tananyag, hanem egészen konkrétan egy rakat szar fog keletkezni.

Írt az indexen Spirk egy cikket egy tankönyvről, ami a nyúltartásról szól, és az abban megszólal Hadházy: 

Hadházy Ákos kedden egy sajtótájékoztatón azt állította, hogy az intézet éppen „a legelesettebbeknek szánt pénzt lopja el", amikor a mintegy 1,5 milliárd forintnyi uniós keret jó része olyan „kamu megbízásokra” megy el, amelyek nem járnak haszonnal. Hadházy több példát is felsorolt, és megemlített egy 31 millió forintos oktatási segédlet pályázatot is. Ez utóbbit az Eötvös-program keretében a Száz Magyar Falu Kft. nyerte meg. A mezőgazdasági oktatásmódszertani fejlesztésre kiírt tenderre a cég többek között a Nyúltartás című rövid tankönyvet készített el.

És erre a Száz Magyar Falu Kft. képviselője ilyesmit válaszolt:

A köteteket nem egy körállatorvos, mint Hadházy Ákos, hanem habilitált egyetemi docens szerkesztette.

Tehát ez lefordítva: ezekhez a pénzekhez egy fostos kis körállatorvos nem férhet hozzá, ehhez egyetemi docensi státusz kell, vagy valami ezzel ekvivalens. És mivel Hadházy Ákos nem ilyen, így ő a kész terméket sem képes megítélni, tehát amikor kritikát fogalmaz meg, akkor kussoljon.

Oké. Ezen a kibaszottnagy arcon én egy picit felhúztam magam, és végiggondoltam szisztematikusan azt, hogy hogyan is jöttek létre ezek az új, korszerű tananyagok. Nyilván, aki a tűzhöz közelebb volt, annak a számára gyorsan megnyílt a lehetőség arra, hogy a korábbi, sokszor évtizedes, sokszor eredetileg is csupán összelopkodott jegyzeteit, táblázatait, skicceit, Móricka-ábráit odabassza egy ügyintézőnek, hogy két órai munkával csináljon belőle egy valamit, amire rá lehet tenni a kétmilliós árcédulát, és persze ha jelentkezne némi szöveghiány, akkor lopjon oda valahonnan pár sort, kit érdekel.

Az lett a gyanúm, hogy ezekben a korszerű tankönyvekben jó sok, egymástól körkörösen összelopott anyag van, és mondok tegyünk már egy próbát. Nyúl, megkerestem tehát egy támopos nyúl-tankönyvet, Nyúltenyésztés  -szerző:
Szendrő Zsolt, Matics Zsolt, Gerencsér Zsolt, Radnai István (2010), Bourdieu engem úgy segéljen, találomra kiválasztottam egy fejezetet, onnan találomra kijelöltem egy mondatot, ezt:

"Az árutermelésre irányuló nyúltenyésztés alapjait a fajtatiszta tenyésztés teremtette meg."

és megfuttattam kicsit a Google-n. Egyből lett is egy találatom, és láss csodát, hol szerepel ugyanez a mondat egy cuki kis kétszavas farkincával kiegészítve? Állattenyésztés 3. - Sertés, nyúl, prémes állatok, hal - szerző: dr. Horn Péter. Tankönyv ez is, Támop ez is. Tudományos fokozattal rendelkező egyetemi alkalmazottak írták, egyetemi docens szerkesztette, nem egy lódoktor, és akkor tessék, már az első próbálkozásra, vakon belenyúlok egy furcsaságba. Két, milliókból összehozott könyv, amelyeknek a szerzőit karakterszámra és az ábrák száma után díjazzák, tehát semmi más kritérium nincs támasztva a könyvekkel szemben, mint mennyiségi, így ésszerű, ha mi, a felhasználók, akik ezt az egészet fizették és akiknek ez a javára kéne váljon ilyen bekezdésekre bukkanjon, szinte vakon, első próbálkozásra:

Fajtatiszta-tenyésztés
A nyúltenyésztésben a fajtatiszta-tenyésztés a leggyakoribb.

A kedvtelésből tartott fajtáknál, amelyeknél valamilyen szín, rajzolat vagy forma minél tökéletesebb, a standard előírása szerinti kialakítására törekednek, ez az egyetlen alkalmazható eljárás.

Egy nemzetközi munkacsoport fogja össze azt a munkát, amelyet az egyes országok őshonos fajtáikfenntartása érdekében végeznek. A cél a genetikai sokféleség megőrzése. Ezt részben tenyésztőegyesületek segítségével kistermelők telepein végzik, részben embrió és sperma mélyhűtésével kívánják megvalósítani.

Az árutermelésre irányuló nyúltenyésztés alapjait a fajtatiszta-tenyésztés teremtette meg, szerepe ma is meghatározó. Az olyan világfajtákat, mint az új-zélandi fehér vagy a kaliforniai, ha országonként és tenyésztőnként esetleg más és más szempontok alapján is, de alapvetően ezzel a tenyésztői eljárással nemesítik. Az egyes országokhoz vagy konkrét nemesítőhöz kötött fajtákat, mint pl. a belgiumi dendermondi fehéret, a Dániában tenyésztett dán fehéret vagy a Kaposváron előállított Pannon fehéret szintén így tenyésztik. A célkitűzésnek megfelelően egyik vagy másik tulajdonság(csoport) javítására fektetik a fő hangsúlyt.

És akkor a másik könyvből ugyanaz a tananyag-rész:

Fajtatiszta tenyésztés
A nyúltenyésztésben korábban a fajtatiszta tenyésztés volt a leggyakoribb.

A kedvtelésből tartott „hobbi” fajtáknál, amelyeknél valamilyen szín, rajzolat, vagy forma minél tökéletesebb, a standard előírása szerinti kialakítására törekednek, ez az egyetlen alkalmazható eljárás.

Egy nemzetközi munkacsoport fogja össze azt a munkát, amelyet az egyes országok őshonos fajtáik fenntartása érdekében végeznek. A cél a genetikai sokféleség megőrzése. Ezt részben tenyésztő egyesületek segítségével kistermelők telepein végzik, részben embrió és sperma mélyhűtéssel kívánják megvalósítani.

Az árutermelésre irányuló nyúltenyésztés alapjait a fajtatiszta tenyésztés teremtette meg. Olyan világfajtákat, mint az új-zélandi fehér vagy a kaliforniai, országonként és tenyésztőnként esetleg más és más szempontok alapján, de alapvetően ezzel a tenyésztői eljárással nemesítik. Az egyes országokhoz vagy konkrét nemesítőhöz kötött fajtákat, mint pl. a belgiumi dendermondi fehéret, a Dániában tenyésztett dán fehéret vagy más fajtatiszta állományt szintén így tenyésztik. A célkitűzésnek megfelelően egyik vagy másik tulajdonság (csoport) javítására fektetik a fő hangsúlyt.

Két különböző tankönyv, két különböző szerző, mi a fasz van, reaktiválták Schmitt Pált??? A lényeg, hogy ezt a munkát nem körállatorvosok végezték, nem ők fogadták el az egymástól összelopott, saját maguk ötvenéves munkáit újracsomagoló egyetemi oktatóink, megbecsült és nagyra tartott kutatóink csodálatosan új, rengeteg befektetett munkával készült, korszerű tananyagait, hanem egy egyetemi docens. Ő még soha nem hallott a plagizálásról? Vagy azzal volt, hogy a karakterszám meglegyen, a többi le van szarva, ha lopnak egymástól, hát lopnak, úgyis kifizeti az unió, a diák neve kuss, mi baj lehet?

És neki lett igaza. Lopnak, csalnak, hazudnak, és semmi bajuk nem lesz. Ráadásul lassan már ahányszor megszólalnak ezek a transzfercsöcsön lógó aktorok, szinte borítékolhatóan valami iszonyúan elszállt, irreális dolgot mondanak. Az egyik ilyen járadékvadász, a Száz Magyar Falu Kft. falánkja ezt találta mondani:

A kritika megfogalmazója vélhetően nem falusi környezetben nőtt fel, ahol a disznótor és a nyúlvágás családi esemény, amelyeken a gyerekek is jelen vannak.

Tehát aki azt mondja, hogy ma már a nyúlvágás nem annyira családi esemény, mint volt az abban a kifestőkönyvben, amit a témában ez a  járadékvadász szakember összesen elolvasott, az hülye. Nos, nézzük már meg konkrétabban is, hogy miről van szó valójában. Magyarországon már legalább 10-15 éve lófaszt vágnak vidéken, nem nyulat. Ma a vidék csak a nyomort termeli, azt tartja, mert másra nem telik, nyúl nincs, olyant nem is vágnak, tehát a legvalószínűbb az, hogy a ma 10-15 éves gyerek úgy nőtt fel, hogy az ő életében már egy nyamvadt nyulat senki le nem vágott az udvaron.

Idézek egy 2009-es cikkből:

Két évtizede még kilenc vágóhíd működött Magyarországon, ma már csak a svájci tulajdonú lajosmizsei Olívia Kft. és az olasz tulajdonban lévő, de magyar termelői konzorcium által bérelt és üzemeltetett bajai Bácska Zrt. nyúlfeldolgozó üzeme működik. Gyökeresen megváltozott a termelői kör szerkezete is. Az 1990-es évek elejéig több tízezer kistermelő foglalkozott nyúltartással, zömük termelőszövetkezeti, állami gazdasági vagy áfész integrációban. A garantált felvásárlás termelési és értékesítési biztonságot nyújtott számukra. A 2000-es évek elejére a vállalkozói telepek váltak a termelés meghatározóivá. Mára a kistermelői, háztáji nyúl volumene évente egymillió állat körüli szintre süllyedt, s a termelés háromnegyede a száz anyaállat fölötti létszámú telepeken folyik.

Szóval igen, amikor még nem fejlesztette fel nekünk a nyugat ennyire a liberális demokráciát akkor még mi tartottuk és vágtuk a nyulat decentralizáltan akkor még elnyisszantottuk annyi állatnak a nyakát az udvaron, hogy tényleg megláthatta a gyerekünk az eseményt, de mára ezt a munkát velünk a tőke nagyüzemileg végezteti, és oda a mi gyerekünk már csak akkor férhet oda, ha beáll nyúldaraboló bérmunkásnak a szalag mellé. Nincs vidéken nyúl, pláne nincs a vidéki kisember portáján, mert lett piacgazdaság, és azzal a kisember nem kompatibilis, csak a külföldi tőke a kompatibilis.

De a járadékvadász szerint jó az a tankönyv, amelyik azt tanácsolja a gyerekeknek, hogy kérdezzen meg a nyúlgyilkolászat fortélyairól egy szakembert, mert hát ugye nyúl meg disznó minden vidéki portán van, és le is vágják, és erre az ő szava a garancia, hiszen mindezt egy kifestőkönyvben is látta, és akkor már csak igaz lehet!

Szóval mennek el szokás szerint a milliárdok, az uniós transzfer garantáltan csak korrupt és aljas csatornákon tud folyni, és már az sem számít, hogy az ilyen pénzlenyúlások során a saját gyerekeinkkel baszunk ki, hiszen ők lesznek azok, akik az elköltött közpénzmilliárdok, az ostoba és kirobbanthatatlan tanszéki járadékvadászok, mondhatni szinte a teljes rendszer ellenére tudják csak elérni azt, hogy tudást is szerezhessenek. 

És persze ezeknek a főállású rablóknak mindeközben még a pofájuk is akkora, hogy simán beleférne egy modern, többszintes nyúlketrec is. Tehát ma nem azt kell tenni, kedves gyerekek, amit közpénzmilliárdokból a nagyon okos, nagyon tudós docensbácsik tanácsolnak, hogy: "kérjetek meg egy szakembert, hogy mutassa be a csoportotoknak a nyúlvágás fortélyait", mert ilyen szakembert ti ma már csak az olasz és a svájci tőkés gyárában tudnának mutatni, hanem ha tényleg meg szeretnétek tudni hogyan kell egy tapsifülest szétlegózni, akkor nézzétek meg az alábbi videót. Ingyen, és még csak docens sem vagyok.

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr907969983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hadházy ákos 2015.10.16. 12:27:05

Koszonom az inspiralo bejegyzest, így utananeztem : a szazmagyarfalu is egyszeruen lopta az anyagot, igaz, angolbol:)

maroz 2015.10.16. 12:53:58

@hadházy ákos: Szólj a fiúknak, hogy ne a töküket vakarják, hanem kezdjék el sorra végignézni a pályázat során keletkezett tankönyveket, mert ez akkora botrány, hogy hetekig lehet rajta röhögni.

Én a gépészet részbe néztem bele és ezt találtam, szintén csak úgy, találomra:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/10/14/az_autogyarak_titokban_oktatjak_a_csalast_az_egyetemeinken

Itt egy tankönyv:

www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/0018_Jarmugyartas_folyamatai_1/Markovits_Jarmugyartas_folyamatai_I_1_1.html

Ugyanaz a projekt, csak a műszaki ága. Ez a tankönyv átlagáron 2 millióból jött ki és ilyen korszerű ábra van benne:

m.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/abra.PNG

Miközben ugyanezt a youtube ingyen is elmagyarázza:

www.youtube.com/watch?v=bgXOvMsALAE

Ez az egész tankönyv-pályázatos buli 2010-ből iszonyatosan bűzlik. És ugye ne feledd, ezeket a könyveket nem körállatorvosok, hanem habilitált egyetemi docensek szerkesztettek. Azért, mert a rendszer olyan, hogy ilyen munkához egy körállatorvos nem férhet hozzá. Miért? Mert akkor kiderülhetne, hogy egy körállatorvos századannyi forrásból ezerszer jobb tananyagot is meg tudna csinálni, mint a habilitált egyetemi docens.

Látod, a nyúlvágás elmagyarázását illetően ez bizonyítható is. Beteszek egy youtube-linket és még az is megérti, aki húst eddig csak hamburgerben látott.

Ugyanez a helyzet a mélyhúzással is: több tucat video van az interneten, ami ingyen és érthetően elmagyarázza a folyamatot, szemben a tankönyvi rajzzal, ami kábé ötvenéves.

Még ekkora arcoskodást, hogy ez a rakat szar azért jó, mert nem lódoktorok, hanem docensek csinálták. Tiszta szerencse, hogy nem fordítva, mert ha a docensek ugyanezzel a kompetenciával gyógyítják az állatokat amíg az állatorvosok tankönyveket írnak, akkor egy nyamvadt cickány se lenne már az országban...

maroz 2015.10.16. 13:17:40

Bagány Mihály magyarázza a hidraulikus szelepemelőt:

www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/0018_Belsoegesu_motorok/Bagany_Belsoegesu_motorok_99_99.html

Miközben ma ilyen animációk készíthetőek, de minek, amikor tele velük a net:

www.youtube.com/watch?v=aATDsYVVcRM

hadházy ákos 2015.10.16. 17:30:09

www.stop.hu/m/belfold/tanevkezdes-lmp-pazarloan-egysegesitettek-a-tankonyveket/1356253/. Nem szeretem a nagy szavakat, de nemzeti tragédia, hogy ilyen anyagok jönnek ki. Nem az a baj, hogy drága és lopás, hanem hogy pocsék

maroz 2015.10.16. 18:38:05

@hadházy ákos: Na, akkor most győzd meg az LMP-t, hogy ez az uniós transzfer miatt van így, hogy az az alapvető oka ennek a helyzetnek, és nem a lopás, az csak következmény. Tehát ne azzal foglalkozzanak, hogy rosszul van elosztva, mert azt te is tudhatod, hogy ha beöntesz egy fándli tritikálét az éhes süldők közé azt hogy fogják elosztani, hanem azzal, hogy maga a struktúra rossz, nekünk nem transzfer kell, hanem termelőeszköz és piac, amivel, amin tudunk mi magunk is akkora profitot elérni, hogy ne szoruljunk transzferre.

Pontosan az a bajom, amit te is nagyon jól megláttál ebben az esetben, hogy a drágaság és a lopás mellett is egy gyakorlatilag használhatatlan, korszerűtlen semmit kaptunk. Én tucatszám tudnék ilyeneket mutatni, például olyan várost, ahol a központban, egy 700 méteres körön belül összesen 1,3 milliárd forint közpénzt költöttek el teljesen értelmetlen közösségi kulturális intézményekre, amelyeket évente ha száz ember fog használni, míg a várostól pár kilométerre lévő településen elkótyavetyéltek egy városi, amúgy évek óta lepusztultan álló közösségi házat 13 millió forintért, mert nincs pénz.

Elment 1,3 milliárd forint, és ami közösségi "jóság" ebből keletkezett az még a viccek között is durvábbak közé tartozik.

Na, azért kéne magát a transzfer intézményét támadni, mert az az ok, az éhes süldő zabálása már csak következmény.

hadházy ákos 2015.10.20. 09:42:51

Az elmúlt évben csak ezt próbálom szajkózni :) pl: hvg.hu/velemeny.publicisztika/20150128_A_lottomilliardos_orszag_amely_tonkretesz

A mostani ügyhöz nagyon köszönöm még egyszer a segítséget, ez lett az eredmény: index.hu/belfold/2015/10/19/amerikabol_nyultak_a_nyulkonyvet/

Azért a hornartúrost is megnézem majd jobban...

maroz 2015.10.20. 09:55:07

@hadházy ákos: Szívesen, örültem ha a segítségedre volt!

Gépészmérnökök nincsenek az LMP-ben? :)

Odavihetnék a Járműgyártás alapjait Balog erőforrásminiszter elé, hogy ugyan, adjon már egy magyarázatot arra, hogy miért is ilyen, ötven évvel ezelőtt készült, maszatos, rosszul látható tusrajzok alapján oktatják a gyerekeinknek a gépgyártás alapjait, amikor volt rá 78 millió forint közpénz?

No meg talán az MTA elnökét is meg lehetne kérdezni, hogy mit szól ahhoz, amikor a magyar vezető egyetemi oktatók immáron sokadjára is eladják az ötvenéves, esetenként még csak nem is eredeti dolgaikat? Adjon már valaki a kezébe egy ilyen, közpénzből elkészült, modern, korszerű tanítási segédanyagot, és vegye videóra az arcot, amit vág, mert érdekelne. :)
süti beállítások módosítása