HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Beszélgessünk a klímacsúcsról!

2015.12.15. 06:12 | maroz | 6 komment

Írni nem nagyon van róla mit. Elmentek mindenféle állami emberek, eljutottak valamiféle csúcsra, nekik jó volt, majd hazamentek. Érdemben annyiban egyeztek meg, hogy a Föld ne melegedjen többet, mint 2 fok. 2050-ig. Vagy esetleg legyen inkább 1,5 fok? Vagy az időtávval variáljunk? Szerintem jobb lett volna, ha 1,99 fokot lőnek be, az olyan kapitalizmus-konform, a kettő sok, azt elutasítjuk, de az 1,99 az már jó. Akciós.

Amúgy meg semmit nem döntöttek el, csak azt, hogy "csak 2 fokkal legyen több", de a hogyant majd megmondják az országok. Ja, és nem most, majd. Ha megmondták, akkor majd parafál, ratifikál, egészen puha papírra kinyomtat... Elvileg ez a rakat semmi 2021-től élne, addig nincs semmi, illetve a régi semmi van, amiről kimutatták, hogy 147%-ban teljesült, nem süllyed a sziget, és aki az ellenkezőjét állítja azt kiröhögtetik a tévéikben.

Tényleg nincs miről írni, ekkora pofátlan átverés nem toll után kiált, illetve ha igen, akkor szurok után is. Régen még tudták mit kell csinálni a szélhámos esőcsinálókkal. Megélhetési politikusok bulikáznak úgyszintén megélhetési kutatókkal, akik néhány koszlott millióért, a rangért és a hatalomért hajlandóak akár azt is kimutatni tudományosan, hogy a Földön nincs is szén, importra szorulunk. 

A világ folyását nem ezek a megélhetési szélhámosok szabják meg, hanem a japán gyertya. A Föld összlakosságához képest elenyésző számú bekokózott orangután nézi a grafikonokat és dönt. Milliárdokat, de inkább száz- és ezermilliárdokat mozgatnak meg másodpercek alatt, és őket nem a széndioxid érdekli, meg a bioszféra és a többi orron keresztül fel nem szívható ökörség, hanem a japán gyertya. Ha háromszögalakzat van, vagy letörés, vagy brummog a medve, akkor tépik. Meg szórják. És várják a felpattanást. Ők a világ valódi irányítói.

Szóval tényleg ennyi lenne, ma már a fogyasztónak szava sincs ahhoz, hogy miket művelnek a Föld Zrt. felügyelőbizottsági ülésein? És ez nem baj, ezen ne akadjunk ki, hanem inkább beszéljünk valami habonyárpiról, aki valahol melegebb éghajlaton csapatja? 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr838173418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.15. 08:26:35

Eleve abszurd az egész. A klímaváltozás természetes dolog, nincs miért harcolni ellene.

maroz 2015.12.15. 08:56:26

@bircaman szerkesztő maxval: Mi lenne az ellentéte? Akkor kéne "harcolni", ha nem természetes lenne a klímaváltozás, hanem mondjuk transzcendens?

Amúgy a cunami is természetes. Mennyire tartanád ésszerűnek azt a viselkedést, amikor megtudod, hogy jön napokon belül a cunami, de üldögélsz tovább a tengerparton?

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.15. 10:12:35

@maroz:

Alkalmazkodni kell, s nem a természetet megváltoztatni.

maroz 2015.12.15. 10:45:55

@bircaman szerkesztő maxval: Azzal, ahogyan alkalmazkodunk megváltoztatjuk a "természetet". Magyarán a földi ökoszisztémát. Az alkalmazkodási stratégiánk olyan tíz százalékos túlélési esélyt jelez előre, de ezen még sokat lehet rontani.

Endre Fuggerth 2015.12.21. 18:04:44

T. „Maroz”: Keserű de színigaz gondolatokat sűrített e témába, s próbál megosztani.
Párhuzamosan azzal a Regulázó Igyekezettel, mely ugyanez témában az óvatos optimizmustól a dilettáns derűlátásig foglal állást – még csak helyet sem kínálva a főhajtó reflexiókra.
Még keserűbb hogy úgy néz ki: szinte nincs is erre komoly érdeklődő. Háborgók, szanaszét, persze bőven akadnak,de a hébe-korba tüntetéseiken túl fingjuk sincs mihez is kezdjenek, hova nyúljanak, kire-mire hallgassanak.
Alább adok egy élőkapcsot, melyen a magam tudásával próbálom megvilágítani bizonyos dolgok állását, melynek azonban szintén zéró-közeli a látogatottsága. Ezen túl, riasztó lehet a tartalom tudományos-igényű tárgyalásmódja is (bár igyekeztem oldani és testközelbe hozni amit csak lehetett), viszont – a borongáson túl – nincs más eredményes út mint a probléma-megoldó gondolkodás.
Üdvözlettel: www.facebook.com/notes/endre-fuggerth/co2-a-c%C3%A9lkeresztben/550732391751267
N.B.: nem „Világmegváltásról” írok, de jelentős következményeket hozó témát tálalok fel.

maroz 2015.12.21. 20:10:22

@Endre Fuggerth: Végső soron a CCS-re jelenleg csak egy bizonyítottan is működő technológiánk van, a kloroplasztisz. Ha semmi mást nem csinálnánk, csak nem pusztítanánk azt, akkor már az jelentős mértékben növelné a széndioxidmegkötő kapacitást.

De pusztítjuk. A tengerben van körülbelül a fele, illetve csak volt, mert hetven év alatt kipusztítottuk a fitoplankton 40%-át és évi egy százalékos ütemben pusztítjuk továbbra is.

A szárazföldön pedig nagy problémát jelent a szar koncentrálódása. A kloroplasztisz csak akkor tud jól dolgozni, ha megvan hozzá minden mikro- és makroelem, és még egy tucat egyéb feltétel. De a mikroelemek egy jelentős része nincs meg, mert ott van feldepózva a szarban. Ez már ma súlyos probléma, a tőke meg is adta rá a választ, minden boltban lehet már venni mikro- és nyomelemeket, de a termőföldbe ettől még nem kerül vissza, és a hiánybeteg, satnya növény még annyi széndioxidot sem fog tudni megkötni, mint eddig.
süti beállítások módosítása