HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Tarlós felőlem akár meleg is lehet!

2011.12.29. 13:48 | maroz | 215 komment

Címkék: tarlós homofóbia vidéki tanácselnök

Tipikus kultúrák közötti párbeszéd. A berlini főpolgármester, aki mintegy teljesen mellékesen homoszexuális, és egyáltalán nem mellékesen ezt nyíltan felvállalja, szóval ez a Klaus Wowereit levelet írt Tarlós Istvánnak. Eddig tart a közös értelmezési keret.

Innen már elválik a szar a májtól, a kelet a nyugattól, mert ugyanazok a levelek, de mégsem. A nyugati olvasat szerint nem Klaus írt Istvánnak, nem „Kedves Pistám!” a címzés, nem „ölel: a te Kolosod” az aláírás, nagyon nem. A nyugati olvasat szerint egy fontos politikai tisztséget betöltő, és emiatt a közfigyelemből erősebben részesedő, nem mellékesen választott tisztségviselő írt egy olyan kollégájának, akiről valószínűleg tájékozatlanság miatt azt hitte, hogy önmagára, a saját szerepére ugyanúgy tekint, mint Wowereit a sajátjára.

Mekkorát tévedett szegény.

Kezdjük rögtön azzal, hogy nem gondolnám én azt, miszerint egy nyugati politikus, mint ember hűdemennyire a tolerancia, az elfogadás, a liberális demokrácia és Orbán szavaival a mindenféle posztmodern blabla zsigeri támogatója lenne. Mint magánember. De mint politikus, mint olyan közszereplő, akit választanak már apránként felfogta, hogy ehhez a szerephez neki bizony igazodnia kell. A politikus, az államférfi, a közszereplő nem egy olyan sarzsi, mint a katolikusoknál a pápa, hanem egy, az idők során erősen változó tartalommal bíró szerep. A kegyúri, pallosjoggal bíró, szinte szó szerint is élet-halál ura lokális és kevésbé lokális atyaúristenektől mára eljutottunk oda, hogy a politikus az inkább egy szakma, egy hivatás, a „polgármester” név csak afféle áruvédjegy, mint akármely mosóporgyártóé. A nyugati politikusok ezt szemmel láthatóan egyre inkább el is fogadják, és belátják, hogy ugyanolyan szakma lett az övék, mint bármelyik másik.

Ezzel szemben a magyar politikus nem bír szabadulni a középkori szerepfelfogástól.

Tarlósnak levelet írt Wowereit. Illetve precízebben: Tarlósnak, aki történetesen mostanság Budapest főpolgármestere levelet írt Wowereit, aki pedig ugyanebben az időben Berlin főpolgármestere. Ideidézem Wowereit levelét:

BERLIN KORMÁNYZÓ POLGÁRMESTERE

Budapest főpolgármesterének

Tarlós István úr részére

Városház u. 9.-11.

1052 Budapest, Magyarország                                                                                                     2011. augusztus 31.

 

 

Kedves Kolléga!

 

 

2012. nyarán Budapest rendezi a 14. EuroGames-t. Nagy örömömre szolgál, hogy Berlin testvérvárosa ad otthont ennek a nagy homoszexuális-leszbikus sporteseménynek, több száz sportoló részvételével, amelynek fényét a Duna menti főváros szépsége is emel.

 

Az Európai Meleg és Leszbikus Sportegyesületének szervezésében a melegek és leszbikusok európai bajnoksága ez egyszer meghaladja előírásait, így nem csak a legjobb sportteljesítmények elérését célozza meg, hanem a saját nemükhöz vonzódó emberek elfogadtatásának megerősítését is lehetővé teszi.

 

Különféle származású, felekezetű és életmódot folytató fiatalok találkoznak, egyenjogú versenyeken mérettetnek meg egymás ellen, de nem csak a győzelemért versengenek, hanem egyben a diszkrimináció leküzdéséért is.

 

Budapest számára lehetősége nyílik arra, hogy első kelet-európai városként a EuroGames által a saját nemükhöz vonzódó emberek iránt tanúsított tolerancia és elfogadás szimbólumává váljon.

 

Egyet értek a EuroGames céljaival és meggyőződésem, hogy Budapest újra számos új barátságot köt és további lépéseket tesz annak érdekében, hogy a más életmódot folytatókkal szemben nagyobb tisztelet és megértés alakulhasson ki.

 

Nagy örömömre szolgálna, ha ezt a sportesemény Ön és munkatársai támogatásáról biztosítaná.

 

Barátsággal:

 

Klaus Wowereit

(A fenti szöveg minőségéért, a magyar nyelv kerékbetöréséért, és külön azért az ordító, síkostoba nyelvtani hibáért én kérek elnézést, de hát ahol a középszarból csinálnak köztársasági elnököt és ő védi a nyelvet ott lassan abba kéne hagyni az ilyen finnyáskodást. A szöveg forrása: budapest.hu)

Tehát: ismételten tehát: Berlin főpolgármestere kéri Budapest főpolgármesterét. Megindokolja, hogy miért kéri: mert ez egy szimbolikus gesztus lenne, hozzájárulna ahhoz, hogy a magyarországi polgárok, de tágabb kontextusban a kelet-európaiak is valamivel toleránsabban és elfogadóbban viszonyulhassanak azokhoz, akik a gusztusuk szerint inkább a saját nemükhöz vonzódnak. Nézzük, hogyan reagált erre Tarlós. Jöjjön az ő válaszlevele:

Tisztelt Kormányzó polgármester Úr! Kedves Kolléga!

Megkeresésére válaszolva az alábbiakban tájékoztatom.

Az Atlasz-Frigo által Budapestre szervezett 2012. évi rendezvényét – 14. Euro Games 2012 - Dr. Demszky Gábor magánemberként támogatta. Én személy szerint nem értek egyet vele.

Természetesen tudomásul veszem, hogy vannak a szervezőcsoport által képviselt életformával azonosan gondolkodó és érző embertársaink. Tiszteletben tartom jogaikat, ugyanakkor a szervezet munkájába beavatkozni nem óhajtok. A magam részéről azonban főpolgármesterként és magánemberként a képviselt életformától és a rendezvénytől egyaránt elhatárolódom, így azt támogatni sem tudom.

Kérem, fogadja el álláspontomat. Megértését köszönöm.

Engedje meg, hogy Berlin kormányzó polgármesterének újraválasztásához ezúton ismételten gratuláljak és polgármesteri munkájához, jó egészséget és sikereket kívánok.

Már ebből a levélből is átjön a tarlósi szerepfelfogás. A kegyúr  (Tarlós István főpolgármester mentalitásával nem fér össze...) nem kegyeskedik rokonszenvezni ezekkel az emberekkel, és mivel „a főváros én vagyok” ezért a főpolgármesteri támogatást sem adja meg. Nem csak Tarlós ilyen, nálunk a politikusaink, közfunkciót viselő "kiválóságaink" zöme ugyanilyen retardált fasz. Középkori földesúrnak gondolja mindegyik magát, azt a szerepet próbálja meg hozni. Ha neki, személy szerint valami nem tetszik, annak a létrejöttét igyekszik megakadályozni, ha létrejött, akkor azt ledózerolja, de legalábbis átnevezi. Saját zászlót rajzol, mert neki a régi nem tetszett. Az ország pillanatnyi elmezavarát kihasználva megpróbálja az egész hazát a saját hagymázaihoz igazítani. És közben észre se veszi, hogy a löttyös nagy úrhatnámságán kívül alig van neki valamije, ami egy felvilágosultabb kegyúrnak mégiscsak jól-rosszul megvolt. Például közülük igen soknak volt ízlése. Az Esterházyak egy Haydn-t támogattak, Tarlós pedig egy Csurkát és egy Dörnert. Volt valódi hatalmuk is, próbálta volna meg pár száz évvel ezelőtt leírni bárki is egy akkori Tarlósról, hogy öregem, te egy lófaszjancsi vagy, egy felfuvalkodott hólyag, aki jó eséllyel úgy fog lefolyni a történelem pöcegödrébe, hogy némi szarszagon kívül más egyéb nem nagyon marad utána. A letűnt komcsi apparátcsikok után mi maradt? Ők is fillérre ugyanezt a tarlósi szerepfelfogást hozták: a saját ízlésükre igyekeztek formálni a világukat, VOR-zakóban, műbőr kalappal a fejükön, miközben a nyelesfésű lazán kikandikált a két számmal rövidebb pantallójuk farzsebéből. Se ízlésük, se hatalmuk, csak a büdös nagy pofájuk, ennyijük van. Ma már minden további nélkül akár a képébe is mondhatom bármelyik szerepzavaros ártánynak, hogy papa, te csak egy ótvaros kis kurva vagy, aki gengsztert játszik egy beteg, és emiatt védekezésképtelen társadalommal szemben. És mit tud tenni ez ellen? Még a seggemet se nyalhatja ki, csak ha megengedem neki (nem fogom megengedni).

Azt mondja ez a szerepzavaros kisisten, hogy:

Tarlós István azt mondta, egyebekben nem kívánja kommentálni ezt az ügyet. Annyit azért megjegyzett, hogy számára kérdéses, "nem diszkriminatív-e ez a rendezvény, ha ezen csak ilyen hajlamú emberek vehetnek részt, mert ha nagyon akarom, ez is a kirekesztés egyik formája."

Nos, nyugtassuk meg Tarlóst: nincs „ha”. A rendezvényen bárki részt vehet, tessék egy percet rászánni a guglira, és már ki is deríthető. Ha Tarlós el szeretne indulni valamelyik sportágban, minden további nélkül megteheti. Felőlem akár még meleg is lehet, engem ez nem érdekel. Én nem istencsászárt, nem középkori kegyúrt szeretnék ebben az országban választani, akinek majd a személye hozza el számunkra a mit is, hanem sima, mezei, hétköznapi iparosokat, akik szerényen és a korszellemhez igazodva végzik a munkájukat. És ha a magánéletükben inkább a melegolimpiára vágyódnak, hát menjenek, kámingáútoljanak, hol bánom én? Most olvasom, hogy Nixon homofób megmondásai mögött is lehetett valamiféle elfojtott ez meg az, egy frissen megjelenő könyv szerzője erősen hírbe hozza valami kubai fickóval, és ez így, utólag olyan vicceske. Legalább annyira vicceske, mint amennyire humorosak azok a szintén amerikai politikusok, közszereplők, akik nappal véresszájú homofóbok, este pedig lebuknak, amikor nyilvános vécékben igyekeznek maguknak azonos nemű partnert találni. Persze Tarlósról fel se tételeztem, hogy ő tényleg tájékozódni akarna, őt tényleg érdekelné, hogy mi is ez az egész, nem. Neki nem méltóztatik ez az egész tetszeni, és pont, nincs tovább. No, szóval mehet nyugodtan, és ha megy, akkor bizisten én is kimegyek és szurkolok neki:

Külön finomság, hogy olyan pimf szervezetek, mint az Olimpiai és Paralimpiai Játékok Londoni Szervezőbizottsága minden további nélkül megírta levelét, melyben üdvözli, és támogatásáról biztosítja a budapesti rendezvényt.

De tudjuk, a gyevi bírót az ilyesmi nem szokta meghatni.

215 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr913504261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2011.12.29. 21:23:04

Szerintem nem a tiétek, mert akkor azért gond lenne, pld. nem szavaznék legközelebb rá.

(Nem a meleg olimpia miatt, mert engem az nem zavar)

maydayray 2011.12.29. 21:31:07

balkánnál is rosszabbak vagyunk. ennyi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.29. 21:39:03

ha barki reszt vehet akkor mitol buziolimpia?
Demszky maganemberkent tamogatta az van irva, Tarlos meg nem akarja
a megkulonboztetes ellen kuzdeni ugy hogy megkulonboztetik magukat latvanyosan????

whiterose 2011.12.29. 21:39:17

mégis mások a melegek. Lesz még zoofilok olimpia, nekrofilok meg hasonlók.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.29. 21:43:58

@whiterose: tenyleg rendezni kellene heteroolimpiat is, kiirnank reszt vehetnek a homok is de ez hetero olimpia
vicc az egesz

Gaspra12 2011.12.29. 21:48:20

a diszkrimináció elkerülése miatt kell Tarlóst mindenképpen indítani Bp. színeiben, mondjuk szinkronúszásban.

maroz 2011.12.29. 21:50:47

@hagyma: Attól, hogy ők szervezik. Képzeld el ezt úgy, hogy a Magyar Sziget szervezői egy amúgy magyarkodó, de nyitott rendezvényt szerveznek. Ahová bárki elmehet, senkinek nem kell félnie attól, hogy Zagyva György Gyula egy félreeső sátorban seggbekúrja őket.

Csigorin 2011.12.29. 21:52:21

@hagyma: hagyjad, ez hungarikum... a megkulonboztetes ellen ugy akarnak kuzdeni, hogy ok kulonboztetik meg magukat nyiltan, es megkulonboztetett figyelmet varnak a megkulonboztetes elleniseg jegyeben.
Erted? Mert en nem...

Egyebkent szerintem speciel ezzel semmi baj. Tobb okbol. Eloszor is ez nem egy magamutogato felvonulas a fovaros kozepen amit mindenki lat ha akarja ha nem. Akit erdekel elmegy es megnezi, akit nem erdekel az meg nem megy el. Ez az elso ok amiert pozitivan velekedem rola.
Masodszor ez az orszagnak szep summat hoz, nem keves bevetelt. Ami a felvonulasrol nem mondhato el, epp ellenkezoleg, mert amiatt jelentos rendori erot kell felvonultatni az adofizetok penzebol biztositas celjara. Tehat objektive is ez a fovarosnak/adofizetoknek jo.
Harmadszor, mert barki indulhat rajta, nem rekeszt ki senkit, csak van egy cegere, egy tamogato illetve celcsoportja. Ezellen tiltakozni csak mert valaki heteroszexualis kb ugyanolyan lenne mintha egy antialkoholista a hagyomanyos olimpia ellen akarna tiltakozni vagy egy VB ellen, mert a tamogatoi kozott ott a Heineken es ot zavarja a sorreklam.

Szoval: ilyen iranyba tessek haladni, ettol valoban varhato az, hogy a koz reszerol az elfogadasi hajlandosag, megertes, tolerancia noni fog. Mar ha ez a cel mint deklaraljak, es nem polgarpukkasztas.

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2011.12.29. 21:55:10

Még tényleg itt tartunk, hogy a melegektől el kell határolódni? Visszafele haladunk, már tuti...

Muad\\\'Dib 2011.12.29. 21:57:36

Lehetne egyébként mondjuk hetero olimpiát is rendezni? Abból nem lenne kolosszális balhé, mint kirekesztő rendezvényből?
Vagy kérdezem másképp. Ezek a szervezők és meleg olimpián parádézó melegek, nem ugyanazok, akik folyamatosan azért harcolnak, hogy ne legyenek megkülönböztetve a nem melegektől? Ezt úgy kívánják elérni, hogy szándékosan szegregálódnak egy rendezvénnyel? Ugyanis tudomásom szerint senki nem tiltja meg nekik, hogy az olimpián induljanak.
Tehát támogatják a szegregációt, majd felháborodnak, hogy kirekesztik őket. Ügyes...

Locassen 2011.12.29. 21:58:30

Ezt most nem értem; a poszt gondolatmenetéből kiindulva Demszky Gábor is afféle főkegyúrként ragyogta be a rendezvényt az ő támogatásával, hiszen ennek a "támogatásnak" semmilyen, a hivatalához kötődő procedurális eleme nincs - tehát ő is tetszése szerint cselekedett. Nem mellesleg tette ezt annak biztos tudatában, hogy mikor sor kerül a rendezvényre, ő már rég nem lesz a hivatalában, ráadásul erősen valószínűsíthette, hogy Tarlós lesz az utódja.

Tehát ezzel a gáláns, királyi gesztussal meg kívánta kötni az utódja kezét, amely ugye a mostani liberális kánon szerint az ősbűn, amelyért Orbán lógni fog.

Az nyilván más tészta lenne, ha Tarlós megpróbálná ellehetetleníteni ezt a bájos, toleráns, befogadó stb. hejehuját, de ugye csak annyit mondott, hogy "csináljátok, de ne várjátok, hogy még vigyorogjak is hozzá". Ez lehet, hogy avítt, abszolút nem XXI. századi mentalitás, de senkinek nincs joga számonkérni ezt, mivel semmilyen jogkövetkezménnyel nem jár.

A Jobbik meg szokás szerint hozza az ostoba formáját és megpróbál botrányt csinálni; ha már egyszer meg lett engedve, hogy itt rendezzék ezt az izét akkor a vendégbarátság követelményei előbbre valóbbak, mint hogy a Jobbik és csatolt nagyon férfias, bajtársias SA-klón legényegyletei ismét elmondhassák, hogy ők valójában nagyon is heterók, minden látszat ellenére. Remélem, ha kell, akkor feltörlik velük a flasztert.

evicacica 2011.12.29. 22:02:16

Mindig mondom, hogy a homofóbok látens melegek. Rettegnek attól, hogy a gyanú árnyéka is rájuk vetüljön, ezért hangoskodnak és mutogatnak másokra vagy dobálóznak, ugye. Akinek nem sikerült még azt a civilizációs lépcsőfokot elérnie, ahol elfogadjuk, hogy mindannyian mások vagyunk, az a selejt.

AtomLéda 2011.12.29. 22:07:24

Locassen: Azt vedd figyelembe, hogy nem jogi, hanem világnézeti, erkölcsi szempontból vizsgálja maroz a helyzetet. Nem citálnak senkit a pulpitus elé mert begyöpösödött. De attól még lehet csúnyán nézni rá.

Rá Dios 2011.12.29. 22:08:22

@Csigorin:
Szerintem tudod, ha Tarlós és az uralmon levő politikai osztály zöme nem is:
A megkülönböztetést valaki(k)re vonatkoztatva tanúsítják mások, míg a vonuló, vagy sportvetélkedést rendező melegek megmutatják magukat. Az első hátrányt akar okozni, a másik a (lényegében való) egyformaság elfogadtatását célozza.
Az elsőre a többség képes, a másodikra a kisebbség kényszerül. Ugye nem mindegy?

maroz 2011.12.29. 22:12:36

@Locassen: Tarlósnak a magyarázata a borzasztó.

Mindkét főpolgi dönthetett volna így is, úgy is. Demszky úgy, hogy nem támogatja, Tarlós pedig úgy, hogy igen. Nem ez a lényeg, hanem a magyarázás.

Egy főpolgármester (meg úgy általában, egy tetszőleges tisztségviselő) ne azzal indokoljon, hogy: csak! nekem ilyen a gusztusom, oszt jónapot! Mondja el, hogy a döntése a várost, az országot illetően milyen érvekkel támasztható alá. Az érne valamit, ahhoz lehetne viszonyulni, lehetne vitatni, vagy egyetérteni, de ezzel a kegyúri tempóval?

Nem tudom, megvan-e, hogy ki avatta fel 1992-ben a tatabányai Turul-szobrot. Egy államférfi, aki ugyan nem értett egyet a turulkodással, de félre tudta tenni a saját értékrendjét, és tudott felelős államférfiként viselkedni. Na, valami ilyesmit hiányolok én most ezekből a kutyaütőkből.

Putyilov gyári melós 2011.12.29. 22:13:23

A homofóbok nagy része tulajdonképpen látens homoszexuális, aki a harcos homofóbiájával leplezné a homoszexualitását.
Egy hírhedt homofóbot épp most buktatnak le:

"A homofób Nixonnak férfi szeretője is volt?

MTI
2011. december 28., szerda 18:42
|
Egy rövidesen megjelenő könyv szerint Richard Nixon volt amerikai elnök homoszexuális viszonyt tartott fent egy kubai származású bankárral."

index.hu/kulfold/2011/12/28/a_homofob_nixonnak_ferfi_szeretoje_is_lehetett/

Különben a magukat jobboldaliként önmeghatározókra iszonyatos mértékben jellemző a szerepjátszás, szemforgatás, képmutatás és a kirakatpolitizálás. Ezekkel tulajdonképen a belső valódi frusztrált és sérült énjét próbálnák elrejteni.
Az egyház, az egyház harsogó istentelen uszítói ugyanilyen beteg emberek.

Ja és végül egy ehhez kapcsolódó érdekes fotó.
A mai nyomtatott Népszavában találtam, Semjén bizalmasan Orbán lábát simogatja a parlamentben, vajon melegek?

Locassen 2011.12.29. 22:15:01

@AtomLéda: ja, csak enyhén szólva kiforgatott módon. Klaus azt akarja, hogy István csinálja azt, amit szerinte helyes lenne; István meg világosan megmondta, hogy hagyj engem békén, elviselem a dolgot, de ne kívánd, hogy erőszakot tegyek a saját világnézetemen. Erre jön a blogger és elhordja mindenféle feudális csökevénynek.

Felteszem a szónoki kérdést: a három szereplő közül ki viselkedik toleránsan?

Kis segítség:
Tolerancia: jelentése 'elviselés', 'engedélyezés', 'megtűrés'.

2011.12.29. 22:15:21

@Locassen: En csak azt nem ertem, hogy hogyan mondhatja barmely kepviselonk, hogy mint maganember....
Nincs olyan, hogy maganemberkent nem tamogatom. Tarlos itt Budapest. Ha o-Bp. polgarmestere - azt mondja, hogy neki nem tetszik, az kifele egyet jelent azzal, hogy Bp-nek nem tetszik.
Tarlos egy helyen maganember. Otthon. Vagy a nyaralojaban.

Anti Anyag (törölt) 2011.12.29. 22:17:25

@evicacica: Elég hülyén teszed, ha mindig mondod, mert a "homofóboknak" nem a melegekkel van bajuk, hanem azzal, hogy a melegeket pozitívan megkülönböztetik.

Ha valamit nem támogatsz amit melegek szerveznek az azt jelenti, hogy nem vagy korszerű, homofób vagy. Na ez a gáz. Ez egy elv, lehetne akár a horgászokkal is, ha érted.

Működik zsidónál is, csak akkor antiszemita vagy.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.29. 22:23:47

@evicacica: igen, én például utálom a tejfölt de különben titokban szeretem nem? Nem szeretem a macskákat de titokban, frojdilag legbelül egy kis zugban van egy kis képzelt ajtó ami mögött lakik egy édibédi kismacska akivel álmomban tollasozni szoktam de ébren letagadom

szobatars 2011.12.29. 22:28:00

@Locassen: ott a pont.

A blog szerzője intoleráns egy másik ember toleranciájával szemben. Mert végül is tolerálja, csak hivatalosan, mint polgármester, nem ad rá a köz pénzéből.

A szerző ahhoz az emberhez hasonlít, aki a kocsmában beleköt mindenkibe, majd amikor kap egy pofont, rendőrért kiállt.

maroz 2011.12.29. 22:29:38

@szobatars: Olvasd már el ezt is: @maroz: ha ráérsz.

Viktus 2011.12.29. 22:29:38

Igaza van Tarlósnak. A meleg olimpia önmagában vicc, mintha beteget v. nyomorékok lennének vagy mi ... normál olimpiákon is indulhatnának, ha megütnék a mércét.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.29. 22:32:07

Jó vicc lenne egyszer majd egy női polgármester, aki nem érdeklődne a foci iránt és bezáratná a fociklubokat és stadionokat.

Vagy egy fiatal polgármester, aki szeretne biciklizni és felszámolná az autózást Budapesten.

Vagy egy antialkoholista...

Esetleg egy macskás...

Locassen 2011.12.29. 22:34:27

@maroz: nézd, ha maszatolni akart volna, az sztem még rosszabb, mondjuk arra hivatkozva, hogy sokba kerül, nem alkalmas, sok rendőr kell, más dolgom van stb. Ehelyett világosan megmondta, hogy nem tud azonosulni a dologgal, mert így lett szocializálva. Ebben semmilyen arisztokrata tempó nincs. Egyszerű, világos, proletár őszinteség, nem afféle rizsporos finomkodás.

Nem feltétlenül értek egyet Tarlóssal minden esetben, de azt csípem benne, hogy általában nyíltan megmondja mi van, akár tetszik valakinek, akár nem; ha még emellé humora is lenne, akkor ő lenne a magyar Boris Johnson.

en.wikiquote.org/wiki/Boris_Johnson

maroz 2011.12.29. 22:34:53

@Viktus: Indulnak is, ha utánaolvasnál, akkor megtudnád, hogy ez tulajdonképpen afféle híd, amelyik segít abban, hogy a homoszexuális emberek is bátran elindulhassanak az olimpián akár úgy is, hogy a nemi orientációjukat nyíltan felvállalják.

A mércét illetően meg erősen meglepne, ha te lennél az etalon. Vagy az, aki megmondja, hogy ki üti meg és ki nem.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.12.29. 22:35:13

speciel én sem értem, minek a melegeknek külön olimpia, amikor a rendes olimpián is vannak meleg sportolók szép számmal. Ezzel együtt viszont Tarlós egy fasiszta, prosztó buzgómócsing, aki impotenciáját megannyi giccses kirakatintézkedés mögé rejti és büszkén trónol a szarváron, amelynek érdemi heyrepofozásáért még egy szalmaszálat keresztbe nem tett.

Viktus 2011.12.29. 22:36:45

@maroz:

Ezek szerint nem ütik meg, ha így kell bohóckodniuk, ha megütnék indulhatnának sőt szivárvány zászlót is lengethetnének a kutyát nem érdekelné, mint ez a bohóckodás.

Tita nick 2011.12.29. 22:37:32

Picim!

Ugye megengeded, hogy így szólítsalak?
Nos, ha tartanánk egy közvélemény kutatást, hányan is támogatnák, ugye meglepődnél az eredményen. Bizony nem a támogatók lennének többségben.

Puszi

szigusievich 2011.12.29. 22:37:57

Szerintem a melegek ezentúl a melegek közértjében intézzék a vásárlásokat, közlekedjenek a melegek sávjában az autópályán és álljanak a melegek külön ablakához az okmányirodában a gyorsabb ügyintézés érdekében.

De persze ők egyenlőek... hát miért nem engedélyezik a házasságkötést és a gyermek örökbefogadást?

Most akkor hogy is van ez?

ui: tökéletesen elfogadom a melegeket, sőt meggyőződésem hogy ők maguk is utálják ezeket nyálgép embereket, akiket a melegfelvonulásokon láthatunk... nekik kell csak melegolimpia.

maroz 2011.12.29. 22:38:08

@Locassen: Így van, mint anno a párttitkárok. Az ő proletár ízlésüknek eléggé karcos volt minden, ami nem jó kis operett vagy nótaszó, így el is meszelték.

A Kedves Vezetővel azonosulni ne féljetek jó lesz.

szobatars 2011.12.29. 22:38:23

@maroz:
"elválik a szar a májtól", "retardált fasz", "Középkori földesúr", "saját hagymázai", "lófaszjancsi", "szerepzavaros kisisten"

Ezeket a jelzőket tarlós személyére használtad és nem a véleményére...szóval nem az indoklással van bajod, hanem magával Tarlóssal...

Tita nick 2011.12.29. 22:39:50

Egyébként ki a faszt érdekel a seggrepacsi 200 méter elődöndője? Vagy a farpofalengetés 2000m?

maroz 2011.12.29. 22:40:59

@Réka ‎: Ott a link, elmagyarázzák, olvasd el. EuroGames amúgy a játék neve. Vannak ilyesmik, Bugacpusztán például valami kurultájt rendeznek évről-évre. Hogy az miért jó nekik, amikor mehetnének a rendes lovasversenyekre is...

szemtanú 2011.12.29. 22:41:02

@maroz: Szerintem személyesen szólította meg Tarlóst. Mint egyik polgármester a másikat. Klaus támogatja (nem Berlin!), Tarlós nem (nem Budapest). Persze a kákán is van csomó, ha ügyesen keresik. Másrészt, tényleg tartsuk már tiszteletben mások véleményét! Miért kell valakinek mást mondania, mint ami a meggyőződése. Tarthatjuk bunkónak (ami minket is minősít), de fogadjuk el. Erről szólna a dolog, nem?
A kapitalizmusból is csak a válságot kaptuk, hát a nyugati kultúra átvételével is le vagyunk maradva. Nem kell ezt annyira siettetni!

Muad\\\'Dib 2011.12.29. 22:41:29

@maroz:
Már ne is haragudj, de kicsit sem érzed ellentmondásosnak, hogy miután egész évben megfeszülten küzdenek azért, hogy pontosan ugyanolyannak tekintsék őket, mint másokat, ennek megkoronázásaként szándékosan elkülönítik magukat a nem melegektől? Tehát nekik nem felel meg a közös olimpia, ők megérdemlik a sajátot. Mert különböznek. De egyébként, aki ezt mondja az szemét kirekesztő. Röhej...

maroz 2011.12.29. 22:44:00

@Tita nick: Én mondtam, hogy ez egy ilyen kis homofób ficakja Európának, de egyúttal azt is jeleztem, hogy ez szerintem egy bug, és nem egy feature. Mit nem értesz? :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.12.29. 22:45:51

@maroz: felŐlem legyen akár havonta is, csak némileg feleslegesnek érzem. A bugacpusztai hasonlat akkor stimmelne, ha "szexualitása: tökmindegy" emberek rendeznének mondjuk antik görög olimpiákat. Az még érdekes is lenne és nem csak egy politikailag korrekt manifesztáció.
Azt hiszem, hogy az összes érintett részéről már oda szeretnék eljutni végre, hogy mindenki számára legyen teljesen lényegtelen, hogy a másik kit szeret.

maroz 2011.12.29. 22:47:28

@Muad\\\'Dib: Megtennéd te is, hogy előbb utánaolvasnál? Ott a link a posztban, ha nem találnád, akkor ez az: www.eurogamesbudapest.hu

SvenH. (törölt) 2011.12.29. 22:48:39

Tarlos inkabb abban nyilatkozzon hogy maganemberken kurvara elege van a cserpalko fele okadek ganektol akik peldat is mutatnak hogy kozpenzen hogyan kell bedugositani Budapestet

maganemberkent ha o ugy gondolja en is maganemberkent melleje allok amikor a cserpalko hulyegyereket ki kell rangatni a seggehez nott autojabol es bevagni egy agglos buszba, talan ha megerezne az a szarcsimbok szopogato cserpalko hogy milyen is maganemberkent tomegkozlekedni akkor talan maganemberkent nem tamogatna olyan torvenyeket amik a fovarostol vonna el penzeket

amugy maganemberkent ugy vagnam pofan a cserpalkot hogy padlot fogna
szigoruan maganember a maganembert

ja a homarok azt csinalnak amit akarnak maganemberkent :))))

nu pagagyí 2011.12.29. 22:50:41

Remélem Tarlós azért például a bicikliseket szereti, meg a kutyásokat, meg az olyanokat akiknek kicsit nagyobb a füle. Mert ha nem, akkor nagy szarban leszünk, mindenkinek Tarlóssá kell válnia.

campobaszo 2011.12.29. 22:53:03

Mindenki megkapja a magáét!Berlinben meleg szoci a főpolgármester,Budapesten egy náci fasz...

nu pagagyí 2011.12.29. 22:55:02

@Muad\\\'Dib: És a paralimpiához mit szólsz? Miért nem futnak ők is a normál olimpián? Most komolyan, egy olyan ember akinek alul és felül is van valamije, az férfi vagy női számban induljon?

Kámasuka 2011.12.29. 22:55:10

@campobaszo: Helyesen egy buzeráns szoci. Én legalábbis magamat nem nevezem hidegnek.

Muad\\\'Dib 2011.12.29. 22:56:42

@maroz:
Tényleg igazán remek célok. Amatőr sport, rendszeres sportolás, stb. Annyit azért megkérdeznék, hogy amennyiben ez a fő cél, nem lehetne mindezt simán átlagemberként megvalósítani? Kötelező ez a kirekesztő meleg-rendezvény körítés? Lesz cigány olimpia, meg fekete olimpia is? Esetleg arab, meg zsidó? Csak a tolerancia miatt gondolnám, hogy remek ötlet lenne. Zárásként lehetne még árja olimpia is, ne pont őket rekesszük ki a jóból.

2011.12.29. 22:58:46

Állítólag a buzik meg a cigányok is a kirekesztés ellen küzdenek, tehát nem kell se buzi olimpia, se cigány önkormányzatok. Ne különböztessék meg magukat.

Muad\\\'Dib 2011.12.29. 22:59:03

@nu pagagyí:
Szép húzás ide keverni paralimpiát, csak éppen semmi köze a dologhoz. Lévén a melegek tudtommal nem rendelkeznek fizikai hátrányokkal a heterokkal szemben. Vagy rosszul tudom?

Kámasuka 2011.12.29. 23:01:31

@Muad\\\'Dib: Nem melegek. Te sem vagy hideg, ugye? A szavaknak hatalma van.

Locassen 2011.12.29. 23:02:18

@Muad\\\'Dib: nem ugyanolyannak, egyenrangúnak. apró, de fontos különbség.

Egyébként általánosságban véve méltánylandó törekvés, de szerintem az akaratos szüfrazsett-hozzállás helyett arra kéne koncentrálniuk, hogy a melegek a társadalmi élet más szegmenseiben milyen hasznos munkát végeznek, az sokkal meggyőzőbb lenne az emancipáció ügyét illetően. De ez az ő bajuk, annyira nem érdekel.

Csak még egy szó erejéig visszatérve Tarlósra, az ő hozzállására lehet példát találni a művelt nyugati világban is, 1996-ban pl. csontra ugyanez történt Ausztráliában, amikor John Howard konzervatív miniszterelnök visszautasította, hogy támogató üzenetet küldjön a Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras rendezvényre; sőt igazából Tarlós hozzá képest finom volt és nőies, itt lehet olvasgatni, ha valakit érdekel:
en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Australia

Kámasuka 2011.12.29. 23:06:49

@BenFranklin: De aki kiteszi Lincoln képét az minden bizonnyal tisztességes homofób.

Démonmac1 2011.12.29. 23:07:52

Akit annyira zavar, az minek megy oda? Nem kell résztvenni. Én se megyek a náci szigetre.

jog-ász 2011.12.29. 23:09:32

@Muad\\\'Dib: tökéletes homofób kirekesztő érvelési stilus. a te érvelésed mögött az van, hogy soha ne is lássak melegeket, bujjanak a föld alá, vagy titkolják másságukat.
ha igazi megengedő, demokrata lennél akkor még csak nem is foglalkoznál a témával ilyen szinten.

az melegek olimpiája figyelem felhivás az elnyomás, rejtőzködésre kényszerités ellen. de a lényeg, hogy nem kéne hogy mindig minden zavarjon mindenkit. ha nem érdekel valakit az ne foglalkozzon vele.
a meleg olimpiát nem azért találták ki mert a 'rendes' olimpián nem lennének vagy nem lehetnének meleg sportolók. nem azért indulnak itt amatőr sportolók mert nem indulhatnának a szokásos olimpián.
egy lehetőség hogy megmutassák magukat, immár nem felvonulva, hanem sportrendezvényen..na puff neki, max nem nézed meg.nem férünk el ebben az országban?

nu pagagyí 2011.12.29. 23:11:43

@Muad\\\'Dib: Azért csodálatos vízió. A Fidesz országlása alatt egy homoszexuális-leszbikus olimpia! Már látom is a sok toleráns kormánypárti politikust a tribünön, amint szotyizás közben buzdítja a versenyzőket. A győzteseknek meg Tarlós nyújtaná át a Kerényi képekkel illusztrált, hiperdemokratikus alaptörvény díszkiadását, az aranyba foglalt preambulummal.

Gyokszi 2011.12.29. 23:12:26

Csak úgy átfutottam a kommenteket, random kb. minden tizedikbe néztem bele, de egyértelmű véleményem ez lett:

,,Hogy ebben az országban mekkora marhák laknak"

Belemennék az állam semlegességének követelményébe (nem támogat és nem is ellenez, jogszabályokat tart be) és abba, hogy mi az, ha egy állam perfekcionista és azzal mi a baj, de minek?

szobatars 2011.12.29. 23:13:47

@jog-ász: ha igazi megengedő, demokrata lennél akkor még csak nem is foglalkoznál a témával ilyen szinten.

Ha a poszt írója igazi demokrata lenne, nem illetné Tarlóst olyan jelzőkkel, mint amilyet használ...de a poszt szerzője nyilvánvalóan nem demokrata, mert nyilvánvalóan nem adná az életét azért, hogy Tarlós a nézeteit hangoztassa.

Kámasuka 2011.12.29. 23:19:34

@radikalisviccek: Várj mindjárt belinkel két New York-i tanulmányt, amiben brit tudósok azt bizonyítják, hogy az egynemü családokban egészségesebb értékrendü gyerekeket nevelnek, mint a hagyományos, elavult családmodellben. De ki tudhatja, lehet hogy két apja volt, azért lett ilyen.

Gyokszi 2011.12.29. 23:21:41

@jog-ász: Szerintem neked van igazad. A modern mérsékelt államok (ez lennénk mi) egyik lényege, hogy nem szabják meg, kinek mi a jó élet. Van, akinek Marival, van akinek Józsival jó együtt élni.
És ez a modern mérsékelt állam nem mondja meg, hogy na ez jó ez meg nem, minden életformát egyformán értékesnek fogad el, csak arra törekszik, hogy annak megélése során más jogai ne sérüljenek. Ha nem sérülnek, akkor meg támogat, mert érték számára, hogy változatos a választható életformák palettája. Ha feltételezzük, hogy ez az életforma meg még nem is választható, hanem adott, akkor meg alap, hogy a mérsékelt államnak ezt védenie kell vagy legalább tartózkodnia...elleneznie biztosan nem.

Jogászként tuti vizsgáztál anno jog- és állambölcseletből (én holnap fogok:), így ez nem lehet újdonság, de hátha más is olvas.

maranao 2011.12.29. 23:24:49

A poszt a rendezvény szükségességét/értelmét/tetszetősségét nem taglalja. Azt a témát boncolgatja, hogy egy egész várost (fővárost!országot, régiót..) annak kulturális életét érintő eseményt mi alapján, hogyan kezel egy választott képviselőnk. Mik a mozgatói, mi befolyásolja a döntéseit, a hozzállását.
Az, hogy én, XY, könyvtárosműkörmösmérnök egy ilyen rendezvényről magánemberként mit gondolok, és kávészünetben kijelentem, hogy hát én értem, hogy ők ezt akarják, de ezzel egyáltalán nem tudok azonosulni, az tényleg az én dolgom. Az, hogy Budapest főpolgármestere egy ilyen rendezvény mellé áll, vagy nem támogatja, az a politikában egész mást jelent, többlettartalommal bír, és egyáltalán nem csak az ő dolga.

És nézzük csak, mivel is indokol? A városomat érintő eseményt a városom szemszögéből gazdasági, kulturális, társadalmi, satöbbi szempontból mérlegeltem és ez alapján hoztam egy döntést?
Főpolgármesterként, a köz által választott képviselőként megtehetem, hogy egy kérdést kizárólag a saját ízlésem alapján ítélek meg?

nu pagagyí 2011.12.29. 23:25:49

Mit van mit tenni. Gondolom, Tarlós a hajléktalanok foci világbajnokságával sem tudna szimpatizálni, mert azzal az életformával sem tud azonosulni. Mikor lesz a II. Budapesti Eucharisztikus Konferencia, ki tudja?

Locassen 2011.12.29. 23:26:11

@BenFranklin: izé, nem akarlak kiábrándítani, de a társadalom hasznos tagja lehet az is, aki nem vesz részt a biológiai reprodukció folyamatában - alkotmányunk (mármint az új) a közterhek lerovását, az alapfokú oktatásban való részvételt, a jogkövető magatartást, a haza védelmét, a természeti erőforrások védelmét, valamint a szülőkről és a gyermekekről való gondoskodás kötelmét írja elő - azt sehol, hogy mindenkinek szaporodnia és sokasodnia kell, az egy másik szabályzatban van benne.

Ha úgy lenne, ahogy te gondolod, akkor az összes katolikus papot ki kéne seprűzni a pusztaságba, mert nem csinálnak gyerekeket.

zeregély 2011.12.29. 23:28:08

"ha nagyon akarom, ez is a kirekesztés egyik formája." a magam részéről én sem értem, mi szükség van melegolimpiára (mint ahogy a meleg büszkeség is értelmezhetetlen nekem), de ez olyan, mint mikor lovas istván évekkel ezelőtt a magyar nemzetben asszem ariel saronról szólva bizonygatta, hogy ő is antiszemita, hiszen a szintén sémi palesztin népet tizedeli keményen a hadseregével...

Kámasuka 2011.12.29. 23:28:51

@maranao: Főpolgármesterként, a köz által választott képviselőként megtehetem, hogy egy kérdést kizárólag a saját ízlésem alapján ítélek meg?

Csak nem gondolod drága, hogy a választók jelentős része buzeráns? Ezzel a rendezvénnyel nyugodtan kilincselhetnek addig, amíg egy polgármesternek majd tetszik.

Gyokszi 2011.12.29. 23:30:00

@radikalisviccek: A világért sem a kötekedés a célom, de hogy jön ahhoz is bárki, hogy ahogy te írtad ,,anyatermészetként" vagy a helyébe lépve ledegradáljon egy életformát?
,,Anyatermészet" ezt evolúciós úton intézi, de valahogy eddig ez esetben ez nem történt meg...nem lehet, hogy a dolog se nem jobb se nem rosszabb, mint az átlag, csak úgy van és kész?

szobatars 2011.12.29. 23:31:04

@maranao: Ha a posztíró is ilyen értelmesen vetette volna fel a gondolatait, akkor nem lett volna címlapsztori...

Igen, egy polgármestertől elvárható, hogy némileg túllépjen a saját árnyákán, egy "közírótól" (pl. egy bloggertől) szintén...persze vannak közírók, akinek írói munkássága és magánvéleménye közé nem teszünk különbséget (lásd Csurka, anno), van, akinek meg igen.Lásd pl. Farkasházy...

Csak az a gond, hogy a kettős mérce használata általában leleplezi az "öndemokratákat".

kanálwarrior 2011.12.29. 23:31:39

@BenFranklin: Ezt pedig kivetítésnek hívják. Sajnállak. Ugyan nem tartom magam homofóbnak, de két apa az kemény lehet...

szobatars 2011.12.29. 23:34:11

@zeregély:

A szemita vagy sémi nyelvek közé olyan nagy történelmi, vallási és politikai jelentőségű nyelvek tartoznak, mint az akkád, az arab vagy a héber.

Gyokszi 2011.12.29. 23:35:27

@BenFranklin: Egyetértek...paraolimpia is mi a f@sznak? Bele a zújalkotmányba, hogy legyen tilos!

Tudom, hogy nem ez a téma, elüt a kommentem, de a tied is igencsak támadható!

milyen szép a Vértes, ó 2011.12.29. 23:35:43

@radikalisviccek:

Bezony, a homoszexualitás sokezer éve része az emberiség mindennapjainak, lám, hogy kihaltunk, nemdebár?

Amúgy igen, sokezren halnak bele az alkoholizmusba évente Magyarországon, és vicces, hogy pont az egyik legkeményebb drogot támogatja mifelénk az állam és az ő Atyja, de hogy jön ez a témához?

(Amúgy az a kultúra, amely pusztán más kultúrák elfogadásától 'elveszti egységét', vesszen csak. Bár azért fura volt látni, ahogy a kultúrát emlegeted.)

szobatars 2011.12.29. 23:37:58

@milyen szép a Vértes, ó: Amúgy igen, sokezren halnak bele az alkoholizmusba évente Magyarországon, és vicces, hogy pont az egyik legkeményebb drogot támogatja mifelénk az állam

Most akkor rendezzünk alkoholista olimpiát? (sponsored by Monty Python) :-)))

kanálwarrior 2011.12.29. 23:39:45

Egyébként melegolimpiára azért van szükség mert ma a melegek nem rendelkeznek a mindenkit megillető alapvető jogokkal és kellenek ilyen figyelemfelkeltő események ahhoz hogy ez változzon.

Meg azért mert vicces nézni ahogy a sok buzi habzó szájjal buzizik :D

milyen szép a Vértes, ó 2011.12.29. 23:39:54

@Gyokszi:

Ó, nincs is szebb annál, amikor a mélykihívásokkalküzdők biológiáznak - és furamód mindig kiderül, hogy ahhoz is hülyék. ;-)

Kámasuka 2011.12.29. 23:40:50

@Gyokszi: Igen? Akkor miért nem támadod meg?

Gyokszi 2011.12.29. 23:40:53

@szobatars: Mi nem rendezünk semmit, magánszemélyek és vállalkozások ill. egyesületek rendeznek saját pénzből...a társadalom szerepe, csakh. elnézze vagy ne.

Ebből kiindulva, ha valaki saját pénzből csinálja, engem az alkoholista olimpia sem zavarna. Nekem nem kötelező más meg úgy alkesz, ahogy akar lenni.

milyen szép a Vértes, ó 2011.12.29. 23:41:23

@BenFranklin:

Jujj, nem húzták meg magukat és kénytelen voltál példát venni? Érthetőbb kicsit.

dr. Erika Zangolna 2011.12.29. 23:43:44

Teljesen igaza van a cikkírónak, már vártam, hogy Tarlós rettenetes korlátoltsága buziügyben mikor fog újra botrányt okozni. Tetszik még emlékezni, ugye, a szivárvány sátor esetére, ahova a jólnevelt, heteroszexuális úrifiúk (mert a lányok, ugye ettől a betegségtől védve vannak) a bent táncoló (buzuló) buzik puszta látványától buzivá változtak volna, de legalábbis, heteroszexuális ösztönbeállítódásukat félredobva hirtelen fékezhetetlen vágyat éreztek volna egy kiadós seggbekukizásra? A fickó már akkor is egy vállalhatatlan sötét állat volt, más kérdés, hogy egy Magyarországhoz hasonlóan szellemileg elmaradott, ostoba, szem,forgató és aljas közösség szemében még hőssé is válhatott ez a szerencsétlen.

Szégyen, hogy most is lehet ebből politikai tőkét kovácsolni, mert változatlanul harminc-negyven év lemaradásban vagyunk (ebben is) a nyugati világtól.

milyen szép a Vértes, ó 2011.12.29. 23:43:48

@BenFranklin:

Ahogy a selejtnek is az alja azzal dicsekedik, hogy ők eltűrik a selejtet... 'Priceless'.

(A biológiázást meg szerintem mellőznöd kéne. Gyakorlatban is, de hátha kiigazítja a természet, ha mégsem.)

szobatars 2011.12.29. 23:45:46

@Gyokszi: erről van szó...saját pénzből, Tarlós csak nem adja hozzá azt a 80 millát, amit kértek.

nu pagagyí 2011.12.29. 23:51:27

@szobatars: Tarlóstól elég lenne annyi, hogy biztosítsa a rendezvény zavartalanságát. Nem kérték tőle, hogy pávatollal a seggében felvonuljon. A saját értékrendjéről meg aztán igazán nem kérdezte senki.

szobatars 2011.12.29. 23:55:34

@nu pagagyí: És miből gondolod, hogy nem fogja???

Az, hogy nem támogatja és nem ad hozzá közpénzt, még nem jelenti azt, hogy a rendezvény biztosítását nem fogja ellátni.

sieddie 2011.12.30. 00:00:06

Sajnálatos, hogy mindkét tábor az egymás iránti tisztelet teljes hiányát mutatja.Erre legjobb példa ez poszt.Én nem bántottam és nem is fogok bántani valakit csak azért, mert meleg ugyanis ugyanolyan ember mint a többi csak más a szexuális beállítottsága.Ennek ellenére én nem akarok semmilyen rendezvényükön részt venni.Ezt tiszteletben kéne tartani és nem kellene rögtön le homofóbozni, látens buzizni, mert nem vagyok az, hanem hetero és ezeknek az embereknek a társaságát keresem, mert véleményem szerint ez a helyes.Meg felesleges az embereket uszítani.Ha valakit sérelem ér ott a jog és törvény ami ugyanúgy védenek mint bárki mást.Heteroként is érnek olyan sérelmek amikor nem törödnek a hatóságok az én sérelmemmel, vagy engem is szívatak meg,vertek át mint bárki mást, mégse fogom olyan dolgokra, mert hetero vagyok vagy ez vagy az.Egyébként is,sohasem értettem, hogy miért kell azt hangoztatni,hogy hetero vagy homo vagyok.Emberek vagyunk ugyanolyan erényekkel és gyarlóssággal és ha valaki nem szimpatizál akármelyik oldallal tiszteletben kell tartani a másikat,mert a polgármester se tiltotta be az eseményt,ergo tiszteletbe tartja melegeket hanem nem adja a nevét dologhoz, amihez minden joga van.

Locassen 2011.12.30. 00:01:00

@milyen szép a Vértes, ó: az a baj, hogy már nem nagyon; ebből vannak most a problémák:)

Bezzeg a régi szép időkben, mindenki tudta, hogy melyik szépasszony járkál az illendőnél gyakrabban a plebániára, és nem igazán volt megbotránkozás, illetve nem ez volt a legfőbb gond a régi klérussal.

Most meg hogy tényleg komolyan kéne venniük a cölibátust, helyette rákaptak arra, amire aztán végképp nem szabadna.

Tanulság: ez történik, ha valamire rányomod a fedőt - a gőz előbb-utóbb így is kiszabadul, és nem ott, ahol szeretnéd.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.12.30. 00:03:45

van ez a szép nyelvünk, erre mire használja itt a jónép? funkcionális analfabéták kenegetik vele a gondolatikat értelmetlen kupacokba.

nos, tolerancia ide, vagy oda, de könyörgöm: minek ír, aki 20+ évesen nem tud olvasni?

radikalisviccek 2011.12.30. 00:03:55

@Erika Zangolna: elég szarul állunk iskolai lövöldözések terén is, bár a dizájnerdrogok és a félrekúrások tekintetében kezdünk felzárkózni. Tanárnő, azért kaphatunk egy négyest így átlagra, az igyekezetünkért megelőlegezve?

is 2011.12.30. 00:07:54

@BenFranklin: _Ha_ már betegek, akkor igen. De nem betegek, ezért innentől teljesen értelmetlen, amit írtál. Minek töltöd az időt értelmetlenségek írásáváal?

is 2011.12.30. 00:10:06

@BenFranklin: @is: megerősítetted az előző véleményem. elég zagyva a világképed, és még rá is teszel egy lapáttal, hogy magyarázatként adod elő.

Kámasuka 2011.12.30. 00:15:24

@Locassen: - A nőknek joguk van szerepet vállalni a mozgalmunkban, Redzs
- Miért jössz állandóan a nőkkel, Szten?
- Az akarok lenni.
- Mi?!?
- Nö akarok lenni. Mostantól mindannyian hívjatok Lorettának.
- Mi?
- Egy férfinak joga van ehhez
- És miért akarsz Loretta lenni, Szten? -
- Gyerekeket akarok.
- Gyerekeket akarsz?!?
- Minden férfinak joga van gyerekeket szülni, ha akar!
- De te nem szülhetsz gyereket! -
- Ne nyomj el engem!
- Nem nyomlak el Szten, de neked nincs méhed! Hogy fogod kihordani a magzatot? Belerakod egy szatyorba?
- Nekem van egy ötletem.Gondolom, abban egyetértünk, hogy tényleg nem lehet gyereke, mivel nincs méhe, amirol nem tehet senki, még a
rómaiak sem. De joga lehet hozzá, hogy gyereket szüljön.
- Remek ötlet Judit!Harcolni fogunk, hogy
ismerjék el a szüléshez való jogotokat bátyám... ö... húgom. Bocs.
- Ez miért jó? -
- Már mi?
- Miért küzdenénk, hogy legyen joga szülni, ha egyszer nem szülhet
gyereket?
- Ez egy szimbólum . Az elnyomás elleni küzdelmünk
szimbóluma.

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2011.12.30. 00:44:33

@Paszternak: nem kell atengedned termeszetesen. a korulotted levo vilag figyelmen kivul hagyasa jellegzetes fideszes mentalitas es senki sem akadalyozhat meg abban, hogy gyakorold. nem tiltja meg senki hogy ne ertsd meg ha azt mondjak neked pl. "meghivhatom egy kavera a kozeli melegbarban?" erre te nyugodtan igent mondhatsz, hiszen az utcan hideg van, a barban pedig meleg. de ha visszakerdezel hogy "buzibarra gondol uram?" mar sajnos vesztettel, mert megertetted mit mondott.

erdekes modon en siman hasznalom a meleg szot anelkul hogy kozben akar egyszer is eszembe jutananak a buzik. mi van veled akkor paszternak?

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2011.12.30. 00:49:57

@Flúgatlan: megszavaztattad a budapestieket? nem? akkor mirol beszelsz? ja hogy te fejben mar eldontotted es akkor az ugy is van, a szavazast mar felesleges is volna megtartani? beloled is akkor ilyen jo kis foldesur szintu vezeto valna, sikerult megerositened a poszt allitasait.

Flúgatlan 2011.12.30. 01:02:39

@test subject #28: "megszavaztattad a budapestieket? nem?"

Természetesen nem. Ezt nem is állítottam, csak a véleményem közöltem, amit ismerőseim véleménye alapján alkottam. Ezzel nem követek el nagyobb hibát, mint a cikk írója, aki azt érzékelteti, hogy Tarlós csak a saját maradisága miatt nem támogatja a rendezvényt, és ez nem találkozik a város lakóinak átlagos véleményével, hanem Tarlós egyéni uraskodása.

Amíg nincs megszavaztatva a lakosság, addig a cikkíró se földesurazza le Tarlóst, mert nem támogatja a buziolimpiát.

A poszt állítása pedig az, hogy aki nem támogatja a buzik vagy Berlin polgármesterének kérését, az pökhendi földesúr, maradi fafejű, hisz a buzik minden rendezvényét csak támogatni lehet.

Teng-Hsziao Gerzson 2011.12.30. 01:22:07

A picsába már az idióta hozzászólásokkal...
1. Mi az, hogy "ne közpénzből"? 1,8 milliárd BEVÉTELT hozna. Tudod, az olyan, amit te kapsz, nem amit kiadsz.
2. Ki nem szarja le, hogy magánemberként mit gondol? Majd még kitiltja a nem színes WC-papírt is, mert ő magánemberként nem abba törli a seggét. Ha nem tűnt volna fel, ő egy KÖZtisztviselő, innentől a munkahelyén ő ebben a minőségében van jelen, és nem magánemberként. A dolga ez, nem az, hogy kinyilvánítsa, mit szeret és mit nem a munkahelyén kívül.
3. Olyan kíváncsi vagyok, hogy van e bárkinek is érdemi érve az ellen, hogy miért baj, hogy buzik egy 1,8 milliárdos bevételt hozó rendezvényt tartanak, aztán hazamennek. Ha nem tetszik, ne menj el megnézni. Nyugi, senki nem nyúl a seggedhez, nem kell ettől félned. Ne akard "megvédeni a gyerekeid", mert ha benne van a gén, úgyis kijön majd rajta, ha meg nem, nem attól lesz buzi. Nem mintha egyébként ráadhatnád a nap 24 órájában a buziszűrős napszemüveget, amin nem látszik a világ meleg fele. Úgyis látni fogja, akárhogy kapálózol. És ezzel nincs is semmi baj. Ha szerinted van, akkor hadd szögezzem le a legáltalánosabb hülyeség cáfolatát: nem természetellenes. Közel 100 fölötti azoknak a fajoknak a száma az állatvilágban, akik között vannak melegek (köztük a hülyének semmiképpen sem mondható delfinek, ill. a pingvinek). És még mindez idáig fennmaradtak. Jé!
Kíváncsian várom, kinek van valami használható ellenérve...

villamos alóli kacaj 2011.12.30. 01:24:11

Sokáig sportoltam versenyszerűen, válogatott szinten is, majd késöbb amatörök között is versenyeztem.
Nem emlékszem arra, hogy egyetlen "mást" is kizártak volna vagy nem engedtek elindulni.
Viszont arra sem emlékszem, hogy a "nem mások" külön versenyt rendeztek volna.
Nem zavar engem, ha valaki a saját neméhez vonzódik, de mi köze van ennek a sporthoz???

is 2011.12.30. 01:31:33

@sieddie: "Ha valakit sérelem ér ott a jog és törvény ami ugyanúgy védenek mint bárki mást"

Sajnos az egész mozgalom arról szól, hogy NEM, ők nem kapják meg azokat a jogokat, amiket a heterok. Hogy rögtön azzal kezdjem, sok országban egyenesen kivégzik őket. Esetleg te is bővíthetnéd az ismereteidet picit mielőtt megpróbálsz hamis világképeket kialakítani.

Paszternak 2011.12.30. 01:48:32

@is: "Sajnos az egész mozgalom arról szól, hogy NEM, ők nem kapják meg azokat a jogokat, amiket a heterok. Hogy rögtön azzal kezdjem, sok országban egyenesen kivégzik őket."

Szóval attól kevesebb buzit fognak kivégezni Iránban, hogy 2012-ben Budapesten a Buziolimpián a szenior leszbikus tenisz egyesben Martina Navratilova győz?!

Bocs a frivolságért, de szinte látom Ahmadinedzsad elnököt, amint tucatszám írja alá a kegyelmi kérvényeket, mondván: "nem lehet Ahmedet lefejezni, gyerekek, értsétek meg, Pesten a 200 női leszbi mellen leszbivilágcsúcsot úszott Elfriede Jellinek!..."

:-(

Netszamuráj 2011.12.30. 02:04:06

@radikalisviccek: A liberalizmus és az életösztön nem egymásnak ellentmondó fogalmak. Örülök, hogy segíthettem.

bayard 2011.12.30. 02:25:36

nem értem mi a gond ezzel a levéllel. Szerintem ha Tarlós rühelli a melegeket, akkor szíve joga ezt kinyilatkozni, akár polgármesterként is. Mondom ezt úgy, hogy egyébként egy korlátolt, maradi, arrogáns pöcsnek tartom.
1. Demokrácia van, hacsak nem buzdítasz másokat kirekesztésre,erőszakra, felőlem a tibeti szerzeteseket vagy a vöröskeresztet is utálhatod.
2. Kit érdekel, hogy egy koros öreg csóka nem szereti a melegeket?
3. Ki az a hülye, aki egy politikus véleménye alapján dönti el, hogy milyen az adott város/ország többi polgára? És ki az a hülye, aki attól fél, hogy úristen mit szólnak a zemberek a magyarokról, mert az egyik polgármesterük utálja a buzikat?
4. az a legnagyobb álszentség, hogy látens buzinak neveznek valakit, csak mert az nem szereti a homokosokat. Ez ugyanolyan korlátolt, kirekesztő általánosítás, mint amit sok hetero gondol a melegekről. Mondhatnánk például a blogíróról, hogy a zsarnok apja iránt érzett elfojtott dühét éli ki ezen a szerencsétlen vén idiótán, vagy lehet az bántja, hogy homokos barátai - ha egyáltalán vannak neki - nem ismerik el az ő nyugati-felvilágosult-toleráns-társadalom érdekében tett védelmező munkáját.
Értem én, úgy érzed kedves blogíró, hogy most nekimentél egy "nagyúrnak", megvéded a szabadságot, embertársaid stb, de véleményem szerint ilyen felesleges posztokkal többet ártasz a melegeknek, a demokráciának és a többi toleranciát hirdető szemléletnek, amibe érzésem szerint hiszel. Aztán persze lehet, hogy én vagyok a naiv, és valójában csak egy sok kommentet hozó értelmetlen posztot akartál, amihez ebben az esetben gratulálok ;)

ejnyedoktorok 2011.12.30. 02:27:35

@Tita nick: Nem ez az érdekes, de barom! Hanem az, hogy léteznek emberi jogok, még akkor is, ha Te, beszűkült agyú homofób, nem látod őket. Ne picizzél meg édesezzél itt, hanem ha valóban mélyen bensődből fakadón úgy érzed, hát kúrd s*ggbe a sarki fűszeres fiút, aztán áradjon el benned a béke, és ne írj többé ilyen faszságokat. Tarlós egy bunkó, homofób fasz. Valószínűleg rejtett homoszexuális vágyakkal. Ami önmagában az ő baja, de onnantól közügy, hogy elvesz a fővárostól milliárdokat, a saját komplexusa kezeléseképpen. Érted? köcsög :)

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2011.12.30. 03:16:23

@Flúgatlan: hat ez a te kisse elfogult ertelmezesed nem pedig a cikk allitasa. szoval ha az a velemenyed h senki ne allitson semmit amig nincs megszavaztatva a nep, akkor tarlosnak miert nezed el? a kritikad a posztra nezve tehat eleg gyenge labakon all, kozonseges duhonges. tarlos fopolgarmester, nem pedig a pista aki a szemlyes gondolatait eloterbe helyezve diplomaciai kapcsolatokat tehet tonkre. nem azert ul ott hogy most jol elmondja mi a velemenye. az ilyen parasztank meg kell mondani hogy, pista, paraszt vagy bazdmeg, fogd vissza magadat, nem otthon vagy a szarkupacban.

@Paszternak: hat. szeretnek megkerdezni egy orvost hanyszor hallotta mar ezt az eletszeru mondatot. persze aki hulyet akar csinalni magabol azt nem szabad akadalyozni ebben, hadd mulasson a nep. :)

a masik, koszonom meleg hangu uzenetet. ne haragudj meg ram, de en ezt nem latom ketertelmunek. ez egyertelmuen buzis, de nem azert mert a meleget homokosnak ertem, hanem mert az ilyen kedveskedo uzenetek akkor is buzisak ha azt irja, koszonom barsonyos hangvetelu uzenetet. ezt mondjuk egy no irta a ferfinak. ha a melegeket meleg helyett kocsogoknek hivnank akkor sem irnam azt Wowereit urnak, hogy koszonom a meleghangu uzenetet...

persze van aki meg minden bokor mogott zsidot lat.

mellesleg. mi van a kocsoggel? mi van a homokossal? ezt mar mind a hetero nepseg aggatta rajuk. amugy a melegnek nem hetero eredete van-e? szoval a sok kis naci fidesznyik, ahogy nagyon szepen megfogalmaztad, ugyan milyen alapon tett tonkre ket remek szot? peldaul a gyerekkel a tengerparton hulyulsz mikor az asszony megcsorget hogy kihozta a pincer a kaviart. te erre azt mondanad hogy "mindjart megyek csak homokos lettem. sot a fiad is." persze az is lehet hogy teged nem erdeklne es homokos maradnal. felvallalnad.

a lenyeg hogy egy pillanatra sem kell magyaraznod semmit, mikozben ezeket a szavakat hasznalod, mert nyilvanvalova teszi a kontextus, a testbeszeded a hangsuly, stb.

szoval igazam van vagy igazam van? annyiszor van igazam kerem ahanyszor csak akarom. nem? de! na ugye! megint!

Hungry Hungarian 2011.12.30. 03:50:16

@salamander: áruld már el, hogy hogy jön ide a kiskorú veszélyeztetése.
Ahogy te is írtad "Kiskorú veszélyeztetését valósítja meg az a kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy
gondozására köteles személy, aki e feladatából folyó kötelességét súlyosan
megszegi"
Vagyis aki félti a gyerekét, hogy hátha buzi lesz mert megnéz egy sportversenyt az eurogames-en annak akkor is féltenie kellene ha attól fél, hogy idő előtt szexelni meg alkoholizálni kezd a TV nézésétől vagy agyonveri a szomszéd nénit, rászokik a dohányzásra a szüleit látva, nem tud majd helyesen magyarul írni mert csak "Schmitt összes"-t olvas.

Hungry Hungarian 2011.12.30. 04:15:16

@salamander: mekkora hülyeség amit írsz. Mit értesz az alatt, hogy "egészséges és normális társadalom"? Ki határozza meg, hogy mi a normális? Az amit a többség annak tart? Ki határozza meg, hogy ki a többség és mi alapján? Magyarországon több a nő mint a férfi, döntsék el ők, hogy lehet-e meleg olimpia. Vagy bízzunk mindent a barna szeműekre, hiszen nem csak itthon, de a világban is ők vannak többen. A kékszemű "korcsokat" meg zárjuk be, vagy legjobb lenne munkatáborba tenni őket? Ilyet már valahol mintha láttunk volna a történelemben amikor egy állítólagos többség akarta megmondani, hogy mi a jó.
"ez a magatartás és életforma nem szolgálja a köz javát, azaz hosszútávon a társadalom létét veszélyezteti." Szerinted mi szolgálja a köz javát? Ha sok gyereket csinál az ember? Ebben merülne ki a dolog? Ha igen, akkor az Indiaiaknak, Kínaiaknak meg az Afrikaiaknak nagyon jó lehet, mert ott sok gyerek születik, szerintem költözz oda és te is csinálj sok gyereket.
Ez az egész az elfogadásról és a toleranciáról szól. Azért küzdenek egyszer demonstratív felvonulással most pedig egy nemzetközi sportrendezvénnyel, hogy a mindennapi életben ne csak a melegeket, de a más bőrszínűeket, vallásúakat, vagy csak szimplán nem az általad nevezett többséghez tartozókat se érje hátrányos megkülönböztetés. Hogy valakinek ne kelljen letagadnia napi szinten vallását, nevet változtatnia hogy eltitkolja származását, vagy esetleg titkolnia párkapcsolatát szexuális orientációja miatt.
Nyilván te az a fajta vagy, aki több adót fizettetne a melegekkel és megvonná az összes támogatást amit a romák integrációjára fordítanak.
Azt felejted csak el, hogy barna szemű, heteró szülőnek is születhet kékszemű gyereke aki végül neveltetéstől függetlenül meleg lesz és még az is előfordulhat, hogy végül felveszi az iszlám vallást, holott te végig katolikusnak/zsidónak stb. nevelted. A roma/fekete/kínai gyerek pedig nem maga választja meg, hogy hova szülessen.
Az a szerencse, hogy az országban többségben vannak a toleráns emberek, ezért nem történt még komolyabb tragédia (a romagyilkosságokat leszámítva), tehát lehet neked kéne inkább egy olyan szigetre költöznöd ahol a hozzád hasonló nem toleráns emberek jól érzik magukat. Egy szerencséd van, hogy kicsi a világ és a toleránsabbak téged is elfogadnak, olyannak amilyen vagy, még ha nem is értenek mindenben egyet veled.

Hungry Hungarian 2011.12.30. 04:27:50

@Paszternak: Az egész arra jó, hogy ha hallanak/olvasnak róla vagy látják olyan országokban élők is ahol ezt az életmódot büntetik vagy kevésbé elfogadottak akkor ez nekik is így bíztatás, hogy folytassák az elfogadásukért, a jogaikért való küzdelmet.
Ugyanúgy mint a paralimpiának ennek is a figyelemfelhívás a célja.
Ne vegyük már alapvetőnek, hogy minden országban 18 év felett mindenkinek van szavazati joga; szabadon választhat szakmát, férjet/feleséget; költözhet bárhova; vállalhat akármennyi gyereket. Ezek mind olyan dolgok amiket hosszú évek alatt vívtak ki maguknak a kisebbségek a társadalmakban és vált elfogadottá, "normálissá".

Severus Tobias Snape (törölt) 2011.12.30. 05:09:58

Elképesztő, hogy milyen vélemények vannak itt.

Szerintem a heteroszexuális emberek nagy része azt nem tudja elképzelni, hogy pusztán az, hogy valaki homoszexuális, miért ok bármire is.

Két meleg pusztán ennek okán is elkezdhet ismerkedni, míg két hetero nem kezd el ismerkedni azért, mert mindketten heterok. Ez a heterok számára felfoghatatlan.

Másrészt a EuroGames egy sportolást népszerűsítő rendezvény elsősorban. A homoszexualitást nem népszerűsítik ezzel. Az, hogy ezt meleg civil szervezetek szervezik, még nem jelenti azt, hogy a "homoszexuális életformát propagálják".

Továbbá szó sincs Olimpiáról, ez egy hagyományokkal rendelkező, nemzetközi sportrendezvény, ahol akár _amatőr_ sportolók is versenyezhetnek egymással.

Agyrém, hogy milyen "sportágakra" gondolnak itt egyesek. Nem szexparti, nem orgia, nincs seggbekuki meg ilyenek. Normális sportágakról van szó.

Hogy milyen érvek szólnak egy sportolást népszerűsítő rendezvény mellett?

Egyrészt idegenforgalmi bevételt jelent, másrészt a sportolás eredményes népszerűsítése közép- és hosszútávon jelentős költségmegtakarítást jelenthet az egészségügy számára.

Ha a vendégek jól érzik magukat, akkor szívesebben térnek vissza ismét elkölteni a pénzüket itt.

Ha viszont a többség azt gondolja, hogy a buzik húzzák meg magukat, és nem kell az ő pénzük, akkor én ezúton kérem vissza a befizetett adóforintjaimat.

Kicsit bicskanyitogató, hogy az "értékes 6 általánossal" rendelkező mondja azt, hogy húzzuk meg magunkat, miközben én kb. 2 ember bruttó fizetésének megfelelő összeget is leadózom havonta, és annyi a "bűnöm", hogy buzi vagyok.

Továbbá a nemzetiségem és az állampolgárságom is magyar, nem pedig az, hogy buzi. Dolgozom teljes bejelentett béren, tisztességgel adózom nem keveset. Nem igényeltem soha semmilyen támogatást, segélyt. Ezek után húzzam meg magam?

Nem akarok többletjogokat és nem gondolom, hogy a "homoszexuális életforma" bármilyen értelemben is jobb lenne. Azt azonban senki ne várja tőlem, hogy szégyelljem magam és hulladéknak gondoljam magam pusztán azért, mert nem a lányokra áll fel.

Attól, hogy valaki heteroszexuális még nem lesz automatikusan a teremtés csúcsa, sem pedig hasznos tagja a társadalomnak. Ahhoz ennél több kell. Az, hogy tud gyereket csinálni, még nem érdem. Lásd a másik, szintén "gyűlölt népcsoportot"...

RowiwClub (törölt) 2011.12.30. 06:31:07

Postoló! Fejjen meg téged Ungár Klára, Demszkyt meg utána...

Tarlós azért a szarhalom királya, mert ezt hagyta neki elődje. Lassan már nem volt hétvége, hogy le ne zárták volna Budapestet valami 2000 fős rendezvény miatt. De ezen, a lopáson és ünnepségeken való rikoltozásokon kívül semmit nem csinált. Tarlós van annyira tökös, hogy még a fideszesekkel is összerúgta a port. Bírálni lehet, de hidd el, egy fröcsögő, főoldal miatt egyszer felfutó blog egyoldalú postja nem kompetens ebben.

Borenbukk 2011.12.30. 07:28:40

@BenFranklin: Egy rohamosan tulnepesedo bolygon?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.30. 07:30:08

Hát erről van szó.

A Tarlós Pisti nem egyéb, mint a többi árokparti sutyerák - pont, mint Viktor a gagyi.

Ne legyen melegolimpia, mert utálja a buzikat.
Ne legyen Sziget, mert utálja a zenét.
Ne legyen szinház, mert utálja a szinházat.
Ne legyen metro, mert utálja a metrót.
Ne legyen bank, mert utálja a bankokat.
Ne legyen ....

Kolbászt szereti,

kolbászt köll rágcsálni az egész városnak.
...

maroz 2011.12.30. 07:35:23

@szobatars: A szólás szabadsága nem egyenlő azzal, hogy combon is fossuk magunkat a gyönyörtől, ha valaki élve a jogával baromságokat beszél.

maroz 2011.12.30. 07:39:09

@keptelenseg: Ennyit gépelni, ehh. Máskor csak írd oda, hogy dislike, oszt jónapot.

Kanizsa média group 2011.12.30. 07:47:47

@delphine: Teljes mértékben egyetértek veled. Hasonló véleményt akartam írni, de megelőztél. Üdv!

maroz 2011.12.30. 08:03:52

@keptelenseg: Visszataszító vagy, tehát itt nem hagylak élni. Viszont nyugodt vagyok, mert legalább a saját normáid szerint ítéltelek meg. :)

hattyú 2011.12.30. 08:19:21

Tarlos egy tudatlan, ormotlan paraszt.

maroz 2011.12.30. 08:26:06

@bayard: Senki nem nevezte látens buzinak. Olvasd el a belinkelt cikkeket, Tarlós volt az, aki aggódott, hogy ő talán el sem indulhatna ezen a sportrendezvényen, én csak ezt a tévedését igyekeztem eloszlatni. Ha homo, ha hetero, egál, indulhat nyugodtan.

tibi70 2011.12.30. 08:29:49

Szerintem mindenki súlyosan félreérti és így alaptalanul bélyegzi meg a Főpolgármester Urat. Ő a rendezvény által képviselt "életformától" határolódik el és csak követi a Churchill által megfogalmazottakat.
Magyarán csak a sportot nem szereti.

komplikato 2011.12.30. 08:43:18

@sieddie: "... hanem hetero és ezeknek az embereknek a társaságát keresem, mert véleményem szerint ez a helyes."

Mert minden homoszexuális homlokára rá van tetoválva, hogy ő az, mi? És aztán ha valakivel jókat dumálsz sörözgetés közben vagy a melóban, és sok év után kiderül, hogy "buzi", akkor leköpöd, de legalább is nem szólsz hozzá és hátat fordítasz neki? Vagy hogy? Ha kiderül egy rokonodról, osztálytársadról vagy haveri körödből valakiről, akkor onnantól kikerülöd az illetőt nagy ívben?

maroz 2011.12.30. 08:45:16

@Lázár az igazi szarjankó!: Ez nem hirdetőfal, nyugodj már le!

komplikato 2011.12.30. 08:46:12

Tarlós kiérdemelte az összes felsorolt képzőt, de nem azért nem helyes a posztolónak beleírnia, mert vulgárisak, hanem nem ezért az egy konkrét ügyért "érdemelte ki" szegénykém.
A poszt alaptémája meg igen is jogos, egy főváros polgármestere ne írjon már olyan sületlenséget ilyen indoklásba, ami az ő MAGÁN véleményén alapul.

raftery 2011.12.30. 08:49:04

jo ez a latens meleg szoveg...
elvtarsak,akik minden kereszteny papban csak a pedofilt latjatok,akkor ti latens keresztenyek vagytok,eros pedo hajlammal???
vagy mi van???

meg kene erteni,hogy az atlag embert baromira nem erdekli,hogy ki meleg vagy ki nem,egesz addig,amig nem toljak eroszakosan az arcukba magukat,uvoltozve/kovetelve tobbletjogokat...
eveken at versenysportoltam,soha nem volt kerdes,hogy ki meleg vagy ki nem...
tessek teljesiteni es eredmenyt elerni...
nem kulon kasztot alalkitani es arra vergodni...
(ez kb majdnem olyan,mintha nem tudnek paradicsomelevest kesziteni,mert mindig odaegetem,erre kitalalom magamnak az odaegett paradicsomleves kategoriat,mert majd abban kirly leszek,ha a normalis elethez hulye vagyok...)
az a gyoker,amelyik bekeverte ide a parasportolokat egy platformra probalvan helyezni a deviansokkal kulon megerdemelne egy vallonveregetest...szivlapattal,persze...

abszurdisztan,2011/12...

maroz 2011.12.30. 08:51:42

@raftery: Nincs bajod velük, de ugye deviánsok. Forgassad itt a szemecskédet...

Munkaadó 2011.12.30. 09:12:52

Csináljunk:
- melegolimpiát
- szőkeolimpiát
- kopaszolimpiát
- foghiányos olimpiát
- 150cm alattiak olimpiát
- 50kg alatti olimpiát
- székelyolimpiát
...

persze mindegyiken mindenki részt vehet. Már is van vagy két tucat olimpiánk, és az igazi elveszíti a jelentőségét.

Szerintem hülyeség lenne. Nekem egyre szimpatikusabb ez a Tarlós egyébként, vannak jó döntései. Ez például az.

SzaszaG1 (törölt) 2011.12.30. 09:13:11

Ezzennel a Londoni játékokat hívják heteroolimpiának, követelem!

maroz 2011.12.30. 09:15:34

@SzaszaG1: A paralimpián szellemi fogyatékosok is indulhatnak.

Taktaharkány-Alsón kizártak a talicskatoló-versenyből és most dühös vagy?

Etniez 2011.12.30. 09:28:26

Nem kell melegolimpia, induljanak a simán. Ne különböztessék már meg magukat állandóan.

A poszt eleje meg álszent, nem véletlenül egy meleg polgármester írt nekünk. Azért írt, mert ő is meleg.
Miért nem Bécsből jött ilyen levél? Hagyjuk már.

SzaszaG1 (törölt) 2011.12.30. 09:30:42

Alapithatnánk nekik egy melegállamot vhol délen? :D

Etniez 2011.12.30. 09:30:46

@evicacica: Aki meg nem akar kútba ugrani, az látens bungee jumpingos ugye?

Annyira szar ez az indoklás, ti még nem unjátok?

Etniez 2011.12.30. 09:32:06

@Putyilov gyári melós: Tehát egy vélelmezett példa egyértelműen alátámasztja az állításod ugye?

Paszternak 2011.12.30. 09:33:47

@simonmondja.:

"Ne legyen melegolimpia, mert utálja a buzikat.
Ne legyen Sziget, mert utálja a zenét.
Ne legyen szinház, mert utálja a szinházat.
Ne legyen metro, mert utálja a metrót.
Ne legyen bank, mert utálja a bankokat.
Ne legyen ...."

1, De lesz, csak hadd ne magyarázkodjon, miért nem megy el megnyitni, és miért nem ad rá pénzt. Azért ez szabad, vagy nem? Kötelező?
2, De van, volt, csak aki a hajnali fél hármas alternatív fosok bassza miatt nem tud hálni, az hadd szóljon már a polgármesternek ezért. A helyben elfogyasztott drogmennyiséget nem is véve figyelembe.
3, De legyen, de mondjuk, ne kelljen a színház alatt csak polgárpukkasztó színházakat fenntartani egy polgári kormányzatnak.
4, De legyen metró, csak feleannyiért, mint amennyibe Demszky és tsai beleugrasztották az országot, felelősségteljesen, sok-sok nokiásdoboz között.
5, De legyen bank, de ne olyan, amelyik fedezetlen hiteleket bocsát ki, aztán a bedőléstől az állammal menteti meg magát, majd 10%-os THM-et számol fel feléd, és a recesszió idején működése legnagyobb nyereségét könyveli el.

Érted már, kiscsikó?

A világ nem olyan eccerű, mint te vagy, aki szerint az, aki épp nem eszik, az szükségképpen szarik.

Pá.

Etniez 2011.12.30. 09:34:59

@imperial: Így van, semmi szükség nincs a cigány önkormányzatokra, nagy tévedés volt létrehozni őket. Semmit sem tettek, de sok pénzbe kerültek. De ez eltér a tárgytól erősen.

Etniez 2011.12.30. 09:36:33

@jog-ász: Kedves barátom. Meg is tarthatják, csupán nem kapnak támogatást hozzá. Nincs ezzel semmi baj.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.12.30. 09:39:39

@szobatars: eléggé elbaszott világ az, ahol a hatalmon lévő vezetők szólásának szabadságát kell védeni.

de nyilván azt sem tudod, mire való a szólásszabadság. meg nyilván azt sem, hogy miben tér el egy főpolgármesteri pozíció, meg gipsz jakab blogíró státusa.

--

miért van az, hogy az eltérő szexualitás témája mágnesként vonzza az idiótákat?

Etniez 2011.12.30. 09:42:00

@nu pagagyí: Nem szeretném, hogy a több száz milliós rendőrségi biztosítást az én adómból finanszírozzák, mert így közel sem lesz nyereséges ez a hajcihő.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.30. 09:44:07

@Paszternak: Rágcsáld csak a kolbászt Paszternák.
Nehogy deviáns legyél fidesznyiknek.
Betü-betü-szám-szám.

Etniez 2011.12.30. 09:46:26

@Teng-Hsziao Gerzson: Azt az 1,8 milliárdot elköltötték vagy csak egy szám egy papíron barátom?
Ebből pontosan mi hova megy? Esetleg a meleg cégek maguk között újraosztják majd a javakat?

Ne dobálózzunk számokkal a levegőben. A rendőrségi biztosítás egy rahedli kiadás biztos lesz. A várható bevétel meg kérdéses.

dadddd 2011.12.30. 09:48:18

Meleg olimpia? Nem értem a felvetést.
Folyton az egyenlőségüket féltik, de szerintem ez leginkább az megkülönböztetésüket fokozza.

dadddd 2011.12.30. 09:53:35

És egyébként mi köze a szexuális orientációnak a sportteljesítményhez? Vagy van olyan szabály, hogy a normális olimpián nem indulhatnak melegek?

Etniez 2011.12.30. 09:58:49

@maroz: Mi a bajod a "deviáns" kifejezéssel? Nem tudod értelmezni?

hu.wikipedia.org/wiki/Deviancia

Etniez 2011.12.30. 10:01:22

@SzaszaG1: Londonban ott lesznek a buzik is. Már akik tényleg sportolni akarnak.

Erről a "nemmelegolimpiáról" meg tüllszoknyás fiús képet láttam, ahogy táncol a medence mellett.
Miért kell így viselkedni? Aztán miért kell megsértődni, ha ez nem tetszik valakinek? Londoni olimpián sem szeretnék magamutogató majmokat nézni.

hafu 2011.12.30. 10:01:52

Tarlós politikusként nem csak Önmagát képviseli, akár magánszemélyként nyilatkozik, akár nem.
Amit mond, az a médiát, az írott sajtót végigjára, százezrekhez jut el az információ.
Pont emiatt, kellene, hogy ha pénzbeli támogatást nem is ad rá, de szóban támogassa azokat a célokat, amit a melegolimpia kitűzött. Az olimpia nem a meleg életforma népszerűsítését tűzi ki célul, hanem az elfogadást! Az elfogadás pedig nem elítélendő. A homoszexualitás pedig nem értékrend (óriási tévedés Tarlós részéről), mivel erre nem lehet nevelni az embereket. Az értékrend a nevelés folyamán alakul ki, és nem sok emberről hallottam, akit homoszexualitásra neveltek.

Nem mellékesen milliárdos bevételekre is számíthat az ország. Ezek az embereket nyilván pár éjszakát eltöltenek a fővárosban és költenek majd az éttermekben.

A sok finnyáskodó majd, ha beteg lesz és műteni kell, akkor utasítsa vissza az esetleges életmentő műtétet, mert a doktor meleg. Mert ugyebár ő mint beteg, ezzel az életformával nem ért egyet.

Nagyjából ilyen az az érvelés, amivel sokan osztják itt az észt. Nem a meleg életformát népszerűsítik ezek az emberek, hanem az elfogadásért küzdenek. Ha meg valaki elfogadja őket, akkor nincsenek fenntartásai.

Azt ne feszegessük, hogy miért tölthet be meleg ember felelősségteljes pozíciókat. Talán azért mert vannak olyan társadalmak (főként nyugaton), ahol a minden ember egyenlő elve megvalósul.
Idehaza minden ember egyenlő, de vannak egyenlőbbek elv érvényesül.

sterimar 2011.12.30. 10:08:45

Ez egy nagyon intelligens stílusban íródott poszt volt, csak gratulálni tudok hozzá.

maroz 2011.12.30. 10:11:58

@Etniez: Olyan jó nekem, hogy van mindig kéznél egy wikipédia-huszár, ha értelmezni kell.

SzaszaG1 (törölt) 2011.12.30. 10:15:29

@Etniez:
Tudom, hogy indulhatnak melegek az Olimpián, de attól még hívjatjuk Heterolimipiának. A weboldalra majd kiírjuk, h bárki indulhat.

maroz 2011.12.30. 10:15:32

@Etniez: Majd ha mondanivalód is lesz, majd akkor gyere vissza.

maroz 2011.12.30. 10:19:13

@SzaszaG1: "Kiírjuk"??? Sokan teccetek lenni egy személyben? Kemény csapat. :)))))

sieddie 2011.12.30. 10:20:13

@is: Több szempontból ostobaság akkor itt tüntetni:1.Magyaroszágon nem végeznek ki embert, mert meleg.Gyilkosságok meg mind a heterokat, mind a homokat érintik Mo.n.Nyilván most lehet megint uszítani, hogy őket jobban érintik,ez is teljesen nyilvánvaló mert nem mindegy hogy egyet 1000 vagy egymillió val osztok.
2.Ilyen kis gazdasági és katonai poteciállal rendelkező ország nem tud olyan befolyást elérni ezeknél az országoknál.Egyébként jó lenne ha konkrét példákat mondanál egy kettőt mert az érved így nem tűnik megalapozottnak konkrét példa nélkül.Gyerekeket és nőket és gyilkolnak.Miért nem lehet olyan tüntetést szervezni, ahol a gyerekek elleni gyilkosságok ellen tüntetnének a melegek.Rögtön szimpatikusabbá válnának.
Másik szempont az,hogy olyan ország ahol nem üldözik a melegeket ez nem más mint provokáció és az emberek hergelése.És sorolhatnám, hogy nekem mikor és miben sérültek a jogaim mégsem vonulok utcára.Ha megkülönböztetted magad,tömegtől ne várd azt, hogy mindenki rád nézzen és kritizáljanak meg dicsérjenek.
Azt kellene megérteni, hogy heteroktól nem elkülönülni kellene, hanem keresni közös pontokat.Rák elleni küzdelemi,éhezés,gyerek gyilkosságok stb...Elvégre beilleszkedni akarnak?Mivel lehetne jobban, mintha a heterokkal kiállnának egy közös ügyért....

Kalmár 2011.12.30. 10:21:24

Príma alkalom lesz az LMP-nek, hogy kiprovokáljon egy tuti balhét. Úgy fognak hangolni a jobbikkal, hogy ne is legyen kérdés a tömegbunyó. Valóban lesz haszna az eseménynek, de nam anyagi, hanem poiltikai, de sajnos csak az anarchiára vágyók közt.
Szinte látom Fletót, ahogy tolakszik a megnyitón, hátha megverné Zagyva, vagy megrugná egy sün...szinte kicsordul a száján a nyál, úgy kívánja a konfliktust.
Politikai celebek.

hafu 2011.12.30. 10:22:22

@Etniez:
Valószínűleg nem kerül sokszázmillióba a rendőri biztosítás, ha meg biztosítani kell valamit, nem a te adódból fogják, hanem a több ezer sportoló itt elköltött zsebpénzéből (pár milliárd forintjából) :-)
bevételi oldal - kontra kiadási oldal..

Imádom a kétbites gondolkodókat :-)))

maroz 2011.12.30. 10:28:15

A szart visszalapátolom a kanálisba, sajnálom. Még akkor is, ha meg van róla győződve, hogy ő a nutella. Tessenek alkalmazkodni.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.12.30. 10:31:01

A poszt túl van lihegve.
Természetesen nem értek egyet Tarlós Pista bácsival, mert egy ilyen nemzetközi eseményt ki kell használni; minden fillérre szüksége van a magyar államnak.

maroz 2011.12.30. 10:33:09

@Schindler Pistája: Lám, milyen vígan lubickolsz benne, már megérte. Merülj le és bekkeld ki! :)

Paszternak 2011.12.30. 10:34:22

@simonmondja.: "Rágcsáld csak a kolbászt Paszternák.
Nehogy deviáns legyél fidesznyiknek.
Betü-betü-szám-szám."

mondom, más kolbásza nekem nem kell. te nem értesz semmit meg? kommenthuszár, szegénykém.

szobatars 2011.12.30. 10:36:35

@mcs: Ha kétségbe vonják valakinek a szólásszabadságát -jelen esetben pusztán azért, mert VÁLASZTOTT vezető - akkor azt védenie kell mindenkinek, akinek számít valamit a szólásszabadság...mármint más emberek szólásszabadsága. A saját szólásszabadságukat ugyanis fennhangon üvöltik, de másét elvitatják.

Nagyon sok meleg, biszex és leszbikus barátom, ismerősöm van. Nem rejtőzködnek, de nem is mutogatják magukat. A hócipőjük viszont tele van azzal, hogy egy-egy szélsőséges csoport - pro és kontra - állandóan eszközként használja őket valamilyen tőlük teljesen független témában. Nem hiszem, hogy a velem szemben ülő kollegám biszexualitásának bármi köze volna Tarlós személyiségéhez. Ez a poszt csak ürügy egy újabb Fidesz ellenes támadásra és hangulatkeltésre.

Lehet szeretni Tarlóst, vagy lehet nem szeretni, én magam különösebben nem kedvelem, de látni kell, a nyilatkozata, a magi kissé bumfordi (írhattam volna tarlósi) módján adekvát a személyiségével. Mondhatnánk, hiteles, egybecseng mindazzal, amit róla tudunk, amit tőle vártunk. Vesd ezt össze azzal, hogy pl. lendvai beül az LMP-seket szállító rabomobilba. Hol van annak a hitelessége??

És igazad van, a téma idevonz minden hülyét, meg is jelentél!
:-)

Húsleves 2011.12.30. 10:49:38

Kedves posztoló!
A hozzád hasonlók toleranciájának őszinteségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy Tarlóst látens buzinak állítod be - tehát sértésként használod a másságot - azért, mert nem támogatja a rendezvényt. Hasonlóan, mint ahogyan Orbánt szoktátok cigányozni ti, a kirekesztés ellenségei.
A melegolimpiáról meg annyit, hogy benneteket ismerve biztos vagyok benne, hogy ez az olimpia nem a sportról szólna, hanem minden alkalmat megragadnátok, hogy mindenféle címeken az utcára vigyétek őket parádézni, hogy az ellenük tüntetőket "a magyarok"-ként, "a konzervatívok"-ként mutogathassátok a baráti hazai és külföldi médiákban.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.12.30. 10:57:50

@szobatars: megpróbáltál érdemben, ez reményteli.

tarlós szólásának szabadságát senki sem vitatja. (az óbudai kistakony pultjának dőlve tőlem cigányozhat, buzizhat naphosszatt, ki érdekel) a főpolgármester szólásszabadsága viszont egy kóbor pillanatra sem volt veszélyben, ezért védelemre sem szorul. egy vezető sem szorul védelemre, arra a kisembernek van szüksége.

a szólásszabadság védelme az esetek elsöprő többségében a hatalommal szemben szükséges.

az említett sportrendezvény (eurogames) még véletlenül sem buziolimpia. nem is az a neve, okkal.

egy -magát világvárosnak gondoló- város polgármester baromira nem mindegy, hogy mit beszél. befogadó-e vagy kirekesztő, különösen annak fényében, hogy a város elég frekventált turistacélpont, amely népek a világ azon feléről jönnek, ahol nem kérdés, hogy hogyan viszonyul egy ilyen rendezvényhez a város. bármely pártállású város.

a polgármester nem magánember. ahogy egy miniszter sem, egy min. elnök meg pláne nem.

gondolom, nem kell magyaráznom, hogy a választott képviselők képviselnek dolgokat. nem lehetnek kirekesztők.

nem csak a nemi orientáció esetén, az is felettébb zavarna, ha kolbászfesztivált rendeznének és a polgármester nem támogatná a rendezvényt, mert ő személy szerint utálja a kolbászt. kurvára nem releváns itt az ő magánvéleménye, amikor a város fejléces papírján levelezget.

Blickfang 2011.12.30. 11:02:36

Szerintem le kéne védetni az „olimpia” kifejezést, hogy ne sajátíthassák ki propagandacélokra ilyen agyonhájpolt polkorrekt rendezvények, amik még véletlenül sem az élsportról szólnak. Tudom, tudom – náci homofób vagyok, meg látens buzi, ez teljesen nyilvánvaló.

szobatars 2011.12.30. 11:03:40

@mcs: te viszont meg sem próbáltad..ez elszomorító.

lehet ám javítani a szövegértésen...

hafu 2011.12.30. 11:15:36

@Blickfang:
Támogatom az ötleted, a Diákolimpiát is kereszteljét át valami másra. Az sem az élsportról szól, hanem az egészséges életmódról...

maroz 2011.12.30. 11:18:31

Mondom, elég annyit, hogy dislike, mert nekem az is, valamint a félóráig izzadt öt flekk is csak egy darab kattintás. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.30. 11:21:23

Azért jó fej volt ez a demszki,hogy megígérte ezt a lehetőséget.Derék dolog volt tőle.Ebből tarlós nem jöhet ki jól.Hacsak nem a tolerancia jegyében rendezhetünk ku klux olimpiát,SS olimpiát,zsidó olimpiát,meg vakami kommunista szervezet olimpiáját.Mindenki ki lenne szolgálva,ember nem köthet bele.

mekeke 2011.12.30. 11:22:20

Ez a kommenttörlés a szólásszabadság? Ez a terror.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.12.30. 11:22:29

@szobatars: fuss neki ennek újra. ha sikerül megugrani a szövegértést, akkor beszélhetünk. addig nincs értelme.

Link Elek 2011.12.30. 11:24:01

tarlos egy, a fidesz szamltalan hűbérese kozul.

megkapta budapestet a fidesztol, azt csinal benne amit akar. akinek nem tetszik elkoltozhet.

maroz 2011.12.30. 11:24:13

@szobatars: Végső soron a korlátlan szólásszabadság is tudna vidám pillanatokat szülni.

Gondold el milyen lenne, ha például az anyakönyvvezető összeadná ugyan a feleket, de nem gratulálna nekik, sőt, fontosnak tartaná elmondani, hogy ő ugyan a kötelességének eleget tesz, de az ő mentalitásával nem fér az össze, hogy egy ilyen jóképű leányzó egy ennyire bűnranda férfihoz menjen hozzá. :)

Aki azt gondolja, hogy a liberalizmus a szólásszabadság korlátozhatatlanságáról szól, az nem a liberalizmussal vitatkozik, hanem a saját démonaival.

De ismétlem, itt nem arról folyna a vita, hogy szabad-e szólnia Tarlós István állampolgárnak. Hát persze, hogy szabad, ki vitatta ezt? :)

maroz 2011.12.30. 11:26:37

@mekeke: Nem, ez a komment-törlés szabadsága. Indíts blogot, két kattintás, és szólj, amennyit akarsz. Vagy szólj itt értelmesen és nem töröllek.

Link Elek 2011.12.30. 11:28:12

@evicacica:
ezt ki is mertek.
erekciojuk volt mikozben homopornot nezettek veluk, szavakban nagyon fel voltak haborodva, hogy milyen undorito a film.

The authors investigated the role of homosexual arousal in exclusively heterosexual men who admitted negative affect toward homosexual individuals. Participants consisted of a group of homophobic men (n = 35) and a group of nonhomophobic men (n = 29); they were assigned to groups on the basis of their scores on the Index of Homophobia (W. W. Hudson & W. A. Ricketts, 1980). The men were exposed to sexually explicit erotic stimuli consisting of heterosexual, male homosexual, and lesbian videotapes, and changes in penile circumference were monitored. They also completed an Aggression Questionnaire (A. H. Buss & M. Perry, 1992). Both groups exhibited increases in penile circumference to the heterosexual and female homosexual videos. Only the homophobic men showed an increase in penile erection to male homosexual stimuli. The groups did not differ in aggression. Homophobia is apparently associated with homosexual arousal that the homophobic individual is either unaware of or denies.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8772014

AtomLéda 2011.12.30. 11:37:48

Végigolvasva a kommenteket, azt hiszem komolyan el kéne kezdeni magyarázni, hogy mit jelentenek a következő fogalmak: demokrácia, köztisztviselő, szólásszabadság, szövegértés.

Ijesztő, (bár nem meglepő), hogy mennyi embernek nincs higgsobozonnyi fogalma sem róla.

Lucky Larry Silverstein 2011.12.30. 11:43:35

Posztírónak mondanám, hogyha a szarzabálós kommentek törlésével foglalja le a drága idejét, akkor beáll a kommentelés, és nem lesz meg a darabszám....elég megnézni a tegnapi termést.

salamander 2011.12.30. 11:45:36

@delphine:
"Ki határozza meg, hogy mi a normális?"
Bocs nem akarom magam ismételni, olvasd át előző bejegyzésemet, figyelmesen. Ez a kérdés mindig előjön a társadalmi normák illetve védett jogtárgyak kapcsán.

A normát ("normális") mi magunk (a társadalom a közösség) állítjuk elő. (bővebben itt is olvashatsz a társadalmi normákról: hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1rsadalmi_norma)

Elvontan bár, de egyszerűen úgy kell ezt értelmezni, mintha egy – számodra kedves felmenődtől rád hagyományozott - nagyon becses régi ékszer lenne, amely hordoz bizonyos értéket számodra. Ekkor különbséget teszünk anyagi és eszmei érték között: lehet azonban, hogy a számodra becses tárgy csupán egy öreg tükör, vagy értéktelen bizsu, ami másnak nem érték. Ezek lehetnek az érték mérlegelésekor pl. a tárgy eladásakor a pénzbeli érték meghatározásánál kérdések, de soha nem vesszük figyelembe az ún. pretium affectionist, az előszereteti értéket, ami tulajdonképpen emocionális érték. Ezzel a jog ugyanis nem képes semmit kezdeni, hiszen ez egyénekként eltérő. (Álláspontom szerint a homoszexualitás is egy ilyen érték!)
Vannak azonban évszázadok óta csiszolt KÖZÖS ÉRTÉKEK, melyeket a társadalmi normák hordoznak. Ezen normák mindannyiunk számára fontos közös életünket szabályzó finomhangolt szabályok, melyek szerint élünk és ezeket tanítják szüleink: pl.: az utcán nem köpködünk, amikor belépsz valahová illik köszönni, utcán nem végezzük el kis- és nagydolgainkat, hölgyeket illik előre engedni, a fiatal adja át a helyt az idősnek, stb. ez életünk észrevétlenül tele van ilyen, a jog által nem szabályozott mégis fontos szabályokkal. Ezek teszik lehetővé a civilizált emberi egymás mellett élést. Ezek hosszú időn át fejlődő szabályok, hiszen néhány évszázaddal előttünk a fekáliát még az utcára öntötték a Itáliában… (Na vajon miért változott mindez meg? Gondolkodjunk rajta.) Természetesen fel lehet rúgni eme szabályok közül néhányat vagy akár mindegyiket – elméletben -, lehet úgynevezett megbotránkoztatásokat (polgárpukkasztás) véghezvinni, ahogyan a századforduló művészei akarták, de véleményem - és az eltelt bő 100 év azt mutatja, semmi haszna értelme ennek nem volt. (A homoszexuálisok forradalmát sem látom a közösség számára építő jelenségnek, csupán nagyon szűk, de befolyásos csoportok érdekei jelennek meg. Az is megérne egy misét miért is jelenik meg mindez kérdésként, hiszen nyilvánvaló, hogy kulturálisan erős társadalmakban ez nem kérdés).
Ezekről a normákról írtam és jeleztem, hogy bizony ezek sérülnek.
A büntetőjogi kérdés pedig úgy kapcsolódik ide, hogy a társadalmi normák és a jogi normák szoros kapcsolatban vannak egymással. Hiszen egyik a másikra épül. Jól látható, hogy a "társadalmi normasértő" ugyan nem néz szembe az állam büntetőjogi védelmével (azaz nem kerül eljárás alá) a jogi norma sértő azonban igen! Itt jön képbe a kiskorú veszélyeztetése - amit írtam -, hiszen a jogot alkotó képviselő úgy gondolja: abban az esetben, ha a közszemérem és erkölcs sérül, nagykorú személy védelme nem az ő feladata, hisz nagykorú képes már ellenállni, mert "tapasztalt" hozzá (Bizonyos mérték felett azonban már ő sem képes, lásd írásom végén az alaptörvény idézett részét). A gyermekkorú személyt, - aki nem rendelkezik belátási képességekkel - védeni kell, s ezért ezt nem csak a közösség elutasító erejére bízza, hanem a büntetőjogi eszközzel is védi. (Az más kérdés, hogy a eszköz, a technika ebben az esetben hogyan néz ki: hiszen nyilvánvalóan közvetlenül a jogalkotó nem tud magatartási szabályt előírni a gyermekkorú személy részére ezért az őt gyámolító szülő vagy ha korlátozottan cselekvőképes, vagy csel.képtelen a gondnok részére fogalmaz meg követendő magatartási szabályokat, s őt bünteti, ha a rábízott személyt veszélyezteti vagy sérülésnek teszi ki szándékosan vagy gondatlanságból.) Az erkölcs védelme tehát mindannyiunk becses és védett tárgya! Persze fel lehet ezt rugdosni, mert ez elsősorban magatartási szabály - mint írtam -, de nem tanácsos. Én tehát azon az állásponton vagyok, hogy ezt a magatartási szabályt hagyjuk békén, védjük, úgy ahogyan a természetet is.
Az emberi jogi vagy tolerancia kérdése, amit ilyenkor a megtévedt vagy potenciális normasértő utolsó bástyaként említeni szokott, sem állja meg a helyét. A normasértés nem tartozik tolerálható kategóriába, továbbá semmilyen alapjogra hivatkozva nem lehet közérdeket társadalmi normákat sérteni! A tévedés abból származik, hogy a normasértők úgy gondolják nekik alapvető emberi jogaik megvalósítani, képviselni azokat a szexuális vágyakat szokásokat tömörítő életviszonyokat, melyek rájuk jellemzőek, s amely közöttük elfogadottak kedveltek, sőt kívánatosak. Nos, ezeket a jogokat csak a jogi normák hiányosságai adják meg, a társadalmi normák nem! Ezért nem lép fel a büntetőjog mai állása szerint két nagykorú akarategységben élő azonos neművel szemben. Ettől azonban ne gondoljuk már, hogy ezt lehet, s hogy ez elfogadott! A társadalom elutasítja és el is fogja mindig utasítani, a toleránsabbak a hálószoba mélyére űzik ezt a kérdést. Nem tudom világos-e hogy az érvényes új alaptörvényünk, mely 2012.01.01-től hatályos, már így deklarálja – nem véletlenül - a házasság intézményét („ALAPVETÉS: L) cikk (1) Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját. (2) Magyarország támogatja a gyermekvállalást. (3) A családok védelmét sarkalatos törvény szabályozza.”)
Ezt azért kellett immár az Alaptörvényben is kijelenteni mindezt, mert a társadalmi norma már nem képes védeni a közösség szempontjából nagyon fontos alapintézményt, ha úgy tetszik jogtárgyat - a családot védeni. Pontosan az ilyen orvtámadásokkal szemben, mint amit itt taglalunk.

Nem tudom érthető volt-e mindez?

...

maroz 2011.12.30. 11:47:13

@Red shield representative: Neked úgy kábé fogalmad sincs, hogy mennyire egyszerű ez. Pipa-pipa-pipa, majd ha összejött kéttucat: katt. És ráment húsz kemény másodpercem. :)))))

maroz 2011.12.30. 11:54:56

@salamander: Melyik társadalom utasítja el mindig? :)

Vagy ezzel arra akarsz utalni, hogy teljesen mindegy merre megy a világ, mi úgyis megmaradunk káeurópai mélysutyerákoknak?

maroz 2011.12.30. 12:07:47

@Éhes_ló: Nem tanulnak. Megmondtam, hogy dislike, és továbblépni? Megmondtam. Te meg belefeccölsz fél hasznos órát a gépelésbe. Ejj-ejj.

mekeke 2011.12.30. 12:22:09

@maroz: már beírtam az értelmet, csak nem sikerült felfognod. Erre nincs időm, ezért ti kaptok fizetést.

maroz 2011.12.30. 12:24:02

@mekeke: Na, ha már beírtad, akkor menj békével.

Paszternak 2011.12.30. 12:25:32

@maroz: "Nem, ez a komment-törlés szabadsága. Indíts blogot, két kattintás, és szólj, amennyit akarsz. Vagy szólj itt értelmesen és nem töröllek."

Szerintem te itt is pont úgy kevered a dimenziókat, mint a posztodban. A komment-törlés szabadsága nem írja felül a véleménynyilvánítás szabadságát. Létrehoztál egy fórumot, azon véleményt nyilvánít X, Y és Z. Ha te X véleményét korlátozod, akkor cenzúrázol. Ez nem kérdés, ez faktum. Tupírozhatod "komment-törlés szabadságá"-ra, az akkor is cenzúra marad, és ahhoz neked pont úgy nincs jogod, mint Tarlóson számon kérni, h magánemberként má' mé' nem ért egyet a buziolimpiával. Mert ez nem egy magánfórum, hanem egy közfórum. És ahogy Tarlós levele sem magánlevél, úgy az itt megjelenő vélemények sem csak rád tartoznak.

Vagy van szólás szabadsága, vagy nincs...

Üdv,

P.

mekeke 2011.12.30. 12:30:37

nagyon csúnya szavakkal, vádakkal illetsz másokat, miközben te nem állod őket. érveket nem állítasz szembe érvekkel, hanem törölsz. emiatt a neked (megrendelőidnek) kedves véleményekkel van tele a net, mások töröltetnek. EZ ÍGY JÓ A BEFEKTETŐKNEK.

Külső szemlélő mit lát: itt a tiszta igaz eszmék harcosai erejükön felül állják a beteg fasiszták vádjait.

mekeke 2011.12.30. 12:31:31

Lenin mondta: az sajtó a legnagyobb fegyverünk. Ma is.

maroz 2011.12.30. 12:34:37

@Paszternak: Figyelj, jobbágy.

Ezt a blogot mi csináltuk. Azért, mert ezt-azt el szeretnénk mondani, és ezekkel-azokkal meg szeretnénk beszélni. Mint egy buli. Gondolom téged az se nagyon zavarna, ha a húgod esküvőjére állítanánk be és löknénk a frankót arról, hogy micsoda faszság már a házasság.

Szóval ez egy magánterület, amit mi hoztunk létre, a miénk.

De figyelj jól, te jobbágy. Budapest nem Tarlósé, nem ő hozta létre, és még csak az sincs, hogy akinek nem tetszik a TarlósBudapest, az két kattintással csinálhatna magának egy másikat.

Érted már, jobbágy?

maroz 2011.12.30. 12:39:12

@mekeke: Egy közepesen intelligens tajvani szótárprogram is megértette volna már rég az itteni moderálási szabályokat. Írj bármit, de értelmesen.

Mi a franc értelme van annak, hogy az ember blogot csináljon, posztokat írjon azért, hogy pár manifeszt elmebetegnek legyen hol kiélnie magát, he? :)

salamander 2011.12.30. 12:44:39

@maroz:
*Iskolás tananyag: a domináns kommunikátor dolga, hogy keltsen "bűntudatot" a befogadóban, majd amikor már sír, adjon erre "feloldozást".

Azaz ezzel azt akarod mondani, ha Magyarországon mindenki kedves befogadó meleggé válik (engedelmesen széthúzza testnyílásait), akkor nem leszünk "mélysutyerákok"?
Ha átadjuk az értékeinket sőt gyermekeinket is felajánljuk egy belga pedofil klubnak, s nem kérdezgetünk, akkor talán még a nemzetközi pénzpiac is ódákat fog zengeni a magyar gazdaságról...
Hurrá de jó egész rendesek vagytok tényleg megkönnyebbültem.
ha tehát így viselkedünk, akkor ezután nem leszünk sutyerákok és szeretni fog Anglia Franciaország, Németország és még az Amerika is??

Azért ennyire nem lehetsz buta, ezt Te sem gondolhatod komolyan... súlyos közösségi normákról ugatunk itt, Te pedig lesutyerákozod azt aki nem adja fel önként és dalolva védett értékeit???

Nos, ennél azért komolyabb szinten kellene kérdést vizsgálni, mert azért egy beszélgetést megér... többet nem.

...

maroz 2011.12.30. 12:52:08

@salamander: Így van, ennél tényleg komolyabb szinten kéne vizsgálni. Kezdhetnéd is rögtön azzal, hogy velem, az én kijelentéseimmel vitázol és nem a szalmabábúddal. Pláne ne tedd ezt ezer szóban, szemmel láthatóan Wikipédia-alsó tájékozottságra alapozva.

Egyéb kérdés?

Lucky Larry Silverstein 2011.12.30. 13:02:51

@maroz: Vitatkozom veled én.

Berlin polgármetere kér valamit udvariasan.

Bp. polgármestere visszautasítja azzal, hogy nem avatkozik bele, szintén udvariasan. Tehát a rendezvény megtartható, de a polgi nem fogott csápolni a megnyitón, mert nem szimpatizál a meleg életformával.

London támogatja(hogy Budapest rendezze meg).

Hol van a gond? Korrekt. Minden meleg örülhet.

hafu 2011.12.30. 13:03:22

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
Bár akkor is több maradt volna neked, amikor az észt osztogatták :-)

maroz 2011.12.30. 13:05:09

@Red shield representative: Nem tudom, feltűnt-e, de te valójában saját magaddal vitatkozol. A posztot elolvastad egyáltalán? Tudom, hogy nem szokás, de hátha mégis. :)

Lucky Larry Silverstein 2011.12.30. 13:12:15

@maroz: Ja, arra írtam. Bocs hogy nekem úgy tünik, hogy a kegyúrozással meg a többi butasággal nem kell vitatkozni.

A levelekre szorítkoztam.

maroz 2011.12.30. 13:27:08

@Red shield representative: De hát ha nem velem, nem az én állításaimmal szeretnél vitatkozni, akkor mit keresel itt? :))))

Indíts blogot és értelmezd ott kedvedre a leveleket, ki gátol meg benne?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.12.30. 13:40:49

@Red shield representative: magánember vs polgármester problémakör megvan?

a képvisel vs uralkodik reláció?

és a magánvélemény vs hivatalos álláspont kérdésköre?

3,60-as kenyér · http://pozitivvisszacsatolas.blogspot.com/#szavaz 2011.12.30. 13:55:27

Ehem...
A polgármester a választóit képviseli, és közöttük a melegek kisebbségben vannak.

Vagy...máris KÖTELEZŐ szeretni a melegeket ?

(Hofi annó, még viccelhetett ezzel... mára már "rideg?" valóság.)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.12.30. 13:57:03

@Red shield representative:
adott 3 problémakör. ebből egyiket sem sikerült értelmezned. próbálkozz, kérlek. nem kell sietni, nyugodtan gondold át.

maroz 2011.12.30. 14:02:28

@mcs: Nem tud válaszolni. Hülyékkel tele a világ, bármelyik faluszéli kocsmában találomra elbeszélgethetek velük ha úgy hozná kedvem. Nem azért csináltuk ezt a blogot, hogy legyen nekik egy újabb fórum, ahová behányhatnak.

Ben Franklin 2011.12.30. 14:04:27

@maroz: Nem lehet hogy azért nem válaszol mert az előbb moderáltad ki? Ezek a reflexek, öregem...

maroz 2011.12.30. 14:15:49

@Ben Franklin: Nem lehet. Attól még, hogy kimoderálom egy hozzászólását később még írhatna. Viszont ha kitiltom, akkor nem fog írni. Plusz egy kattintás, milyen reflexek, miről beszélsz, ez még öreganyámnak is menne. :)

Ben Franklin 2011.12.30. 14:21:27

@maroz: Az előbb tiltottad le a nickjét te hazug kis pöcs. Most mondta...:)

Ben Franklin 2011.12.30. 14:23:52

Annyira ugye azért nem nagy nálatok a forgalom, hogy nem emlékszel? A két adminen kívül senki sincs itt....:)

maroz 2011.12.30. 14:24:36

@Ben Franklin: Bazze, ti egy ilyen egyszerű összefüggést is csak kollektíven vagytok képesek megérteni? Atyavilág. :)

margitt 2011.12.30. 17:00:45

@simonmondja.: De disznóból valót ám -- mangalica duplapluszjó --, nehogy még valaki félreérthesse a kurzus obligát húsevőségének vallási mozgatórugóit.
Csakhogy: böjt esetén mi legyen?

Teng-Hsziao Gerzson 2011.12.30. 19:22:41

@Etniez: a baj ott kezdődik, hogy miért kell egy ilyen rendezvényt a rendőrségnek nagy erőkkel biztosítania... De rendben, jöjjön le a pénzből a rendőri biztosítás arra az egy-két napra, hogy visszatartsa azokat, akiknek az a legnagyobb gondjuk, hogy meg kell verniük/dobálniuk/alázniuk egy csoport embert, akik személy szerint semmit nem ártottak nekik. Mennyibe kerülhet ez? 100 millió? 200? Akkor is brutálisan nyereséges. Nem tudom, hogy 1,6, vagy 1,8 milliárd, de azt garantálom neked, hogy egy ilyen rendezvényre sokan eljönnek, és sok pénzt elköltenek rá - az a sok ember meg sok szállodaszobát kivesz, sokat eszik, sokat iszik, hadd ne soroljam már. Bőven pluszban jönne ki.
Továbbá még mindig nem értem, hogy mi a szarról beszélnek itt azok, akik féltik azt a nagyon 21. századi értékrendjüket. Ki mondta, hogy legyél buzi? Senki. Ki mondta, hogy szeretni kell őket? Senki. Annyi a dolgod, hogy hagyd, hogy megtartsák a rendezvényüket egymásnak. Mitől is volna ez bárhogy ellentétes bármilyen épeszű értékrenddel? Olyan kíváncsi vagyok.

Walter Hartwell White 2011.12.30. 21:26:55

Szegény berlini polgármester nem tudta, hogy kitől kér segítséget. Tarlós annyira elfelejtette SZDSZ-es gyökereit, hogy mára neki már ez sem kivitelezhető. Persze ő ettől még gyökér maradt...

Walter Hartwell White 2011.12.30. 21:51:55

Úgy is mondhatnám: nem volt tisztában vele, milyen eszmék restaurálását zászlójára tűző erők által főpolgármesteri rangra emelt emberhez fordult.

Paszternak 2011.12.31. 00:27:43

@maroz:

"Figyelj, jobbágy.

Ezt a blogot mi csináltuk. Azért, mert ezt-azt el szeretnénk mondani, és ezekkel-azokkal meg szeretnénk beszélni. Mint egy buli. Gondolom téged az se nagyon zavarna, ha a húgod esküvőjére állítanánk be és löknénk a frankót arról, hogy micsoda faszság már a házasság.

Szóval ez egy magánterület, amit mi hoztunk létre, a miénk.

De figyelj jól, te jobbágy. Budapest nem Tarlósé, nem ő hozta létre, és még csak az sincs, hogy akinek nem tetszik a TarlósBudapest, az két kattintással csinálhatna magának egy másikat.

Érted már, jobbágy?"

Igen, Serteperte Fehér Főnök. Érteni nagy ember. Bocsánat, hogy más nézőpont merészelni képviselni! Bocs, hogy azt hittem, itt lehet vitatkozni! Belátom, tévedtem.

Arra azonban felhívnám szíves figyelmedet, hogy ezt a fórumot nyilvános felületen hoztad létre, és ha provokatív írásokat helyezel el rajta, akkor ne csodálkozz, ha vitatkoznak veled.

Gondolom, nem az volt a fő célod, hogy fejbólintó kutyusokat rakj ki a kockalada kalaptartójára. Ha igen, akkor én kérek elnézést - másként értelmezzük a demokráciát.

Üdv,

P., liber iobagio

salamander 2011.12.31. 02:05:30

@maroz:
1. Nincs szalmabábum, csupán a látószög teszi mintha nem veled beszélnék...
2. Sajnos nem ajánlhatom neked jogi, művészeti könyveimet, mert azok drágák, és nem mindegyiket lehet kapni... Gondoltam a társadalmi normák ügyében - mivel ez ügyben némi hiányosságot véltem felfedezni - megelégedhetünk a Wiki ismeretanyagával.
3. Elnézést a hosszú bejegyzésekért, nehezen tudom féken tartani a billentyűzetem.

Ezennel a terepet átadom másnak, további jó beszélgetést és mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!

***

Hungry Hungarian 2011.12.31. 03:04:11

@salamander: azt hiszem nagy gondok vannak egy olyan társadalomban, ahol az a legnagyobb probléma, hogy megakadályozzanak egy békés nemzetközi sportrendezvényt, de mellette lehet:
-egyenruhában romákat fenyegetve felvonulni
-adófizetők pénzén lézerblokkolót szereltetni állami autókra
-hajléktalanokat guberálásért büntetni
-pályázat nélkül zsíros állami megbízásokat osztogatni
-diákoknak és szülőknek tanárokat szidni és bántalmazni
-politikai hatalmat bebetonozni
-élő tévéadásban valóságshow szereplőket szexelni mutogatni

Mégegyszer mondom, de te is írtad, a gyerek erkölcsi fejlődéséért a szülő a felelős. Nem kell elvinni a gyereket ha nem akarod, hogy ilyet lásson. Gondolom a TV-t is minden szülő elkapcsolja, ha kikerül a 12-es karika (na persze)
Tehát baromi álszent dolog erkölcsről meg társadalmi normákról beszélni akkor, amikor az év 364 napján az emberek többsége tök máshogy él mint azon a napon amikor december 24-en megtöltik az éjféli misén a templomokat "mert az olyan szép". Bár lehet, hogy ez már-már a társadalmi norma része.

Igazad van, az alaptörvényünk védi a család szentségét és támogatja a gyermekvállalást (kivéve az azonos neműek gyermekvállalását, de ez a téma megérne egy külön posztot). De vajon nem álszent dolog a családokról beszélni amikor az országban a házasságok több mint 50%-a válással végződik és kutatások szerint a férfiak és a nők is több mint 40%-a hűtlen a társához. Nagyon szépek ezek a szabályok amikről beszélsz, csak felesleges olyan dolgokat törvénybe iktatni amit végül senki nem tart be.
Ezelőtt nem is olyan régen még botrányt keltett, ha egy női mell felbukkant egy újságban/tévében, ma már a reklám közben zuhanyozó meztelen nő senkit sem zavar. A pornóról, orál és análszexről már nem is beszélve.
Lehet ezekről nem beszélni, fejünket a homokba dugni, de attól még létező, kimondatlan dolgok lesznek. Ádám ugyanúgy meg fogja csalni Évát és fordítva, hiába van ott a karikagyűrű meg a holtomiglan-holtodiglan fogadalom.

Szóval szép dolog a jog és a "gyerekek fejlődése" mögé bújni, de a világ a való életben nem így működik. Én liberális gondolkodásúnak vallom magam, nem szólok bele más életébe, hogy hogyan élje mindaddig amíg az enyémet nem zavarja, de fordítva is elvárom ugyanezt. Utálom a jazz és az alternatív zenét, de csak azért nem fogok elmenni egy koncertre, hogy ott kiüvöltsem ezt magamból vagy nekiállni utálni azokat akik szeretik. Remélem neked is érthető.

maroz 2011.12.31. 08:55:17

@Paszternak: Úgy néztem ki, mint aki csodálkozik? :)

Rutinszerűen kivágom innen a magyar blogoszféra ismert söpredékét, akik ugyanolyan marhák, mint te is, amikor azt hiszik, hogy nekik semmit nem kell létrehozniuk, mert nekik alapvető és elidegeníthetetlen emberi joguk bármibe sercegve belefosni, amit mások létrehoztak. Hát nem. Erre való a delgomb, mi másra?

No meg arra is, hogy azokat, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi a vita, hanem csak egy őszi légy szorgalmával minden létező felületre oda akarják petélni a maguk kicsi bölcsességét. Indítsanak saját blogot és potyogtassák oda. De ehhez többnyire már hülyék, marad a delgomb, erre való, mi másra?

Valamint igen, jó eséllyel hangulatomtól függően azokat a tájékozatlan, a tudatlanságát nagy arccal kompenzálni igyekvő barmot is ki fogom baszni, aki belök ide egy fogalmat, amit szemmel láthatóan nem értett meg soha a kurva életbe', és ha finoman rászólnak, akkor wikipédia-linkkel gagyog vissza, és leíra, hogy neki vannak ám drága könyvei. Megjegyzem én, személy szerint ezt a legutóbbi kategóriát tolerálom a legnehezebben, a tudálékos, ámde tudatlan, ostoba barmot. Repül. Erre való a delgomb, mi másra?

No, értekezés a moderálásról lezárva, innentől szíveskedjetek vagy tényleg elhúzni a vérbe, vagy ontopic megszólalni, mert meguntam.

salamander 2011.12.31. 12:11:50

@salamander:

Amiről írsz, azok mind egyéni élethelyzetek és azok kérdései. Amiről én írtam az pedig köz érdekében, a társadalom védelmét szolgáló kérdések.

A közérdek és a magánérdek nagyon összecsúszni látszik - ami a laikusok részéről érthető, hozzáértők viszont szándékosan teszik.
A közérdek - mint írtam egy közösség érdekét szolgáló normák szabályok összessége, amit nem érint, hogy Te, mint magánember jajgatsz és nagyon szeretnéd magad "önmegvalósítani".

Ezt az alapvető törvényszerűséget akkor sem lehet átlépni, ha látszólag mégis sikerülne vagy lehet. Jogi szempontból azt mondják, hogy egy társadalmi kérdés/élethelyzet akkor is létezik, s szabályozásra vár, ha jogalkotó eddig nem szabályozta. (Egészen pontosan, hétköznapi nyelven fogalmazva: a magyar társadalom nem támogatja a homoszexuális - természetellenes élethelyzetek elfogadását).

Tehát amit Te álszentnek (Apu megcsalja Anyut) és kérdésesnek (TV-t lekapcsoljuk ha agresszió van benne meg pornó) nevezel, azok nem közérdekű kérdések, hanem a magánéletünk sokféleségét mutatják, - amely nagyon komolyan védett tárgy a jog részéről -, de itt Neked van felelősséged és jogod dönteni, amelyet ha nem jól teszel és közérdeket sértesz a jog azonnal számon kér rajtad. Ezeket a védett jogtárgyakat ha valaki megsérti, akkor polgári peres vagy büntetőjogi kérdés is lehet belőle. (Pl.: megerőszakolja barátodat/barátnődet valaki és megöli vagy betöri az ajtódat stb. Ez a közérdeket sértő cselekmény és olyan kérdéskör amit a közösség azonnal - jogi úton - megtorol.)

Azonban a magánéletünk minden részletét a jog nem szabályozza mert a társadalmi magatartási szabályok ezt megteszik. (Erről írtam fentebb, s jeleztem, hogy szerkezetileg ezt a társadalmi normarendszert tapossa meleg-olimpia, a homoszexuálisok nyilvános felvonulása, egyáltalán a homoszexualitás elfogadása hiszen egyelőre még nem jogkérdés.)

Véleményem szerint amiről itt vitatkozunk az a magánérdek felértékelése a közérdekkel szemben.

Éles határvonal húzódik sok ezer éve a közérdekek és a magánérdekek között. (Vannak ennek eltérő módozatai de alapvetően mindenhol a világon egy társadalom, egy közösség kialakulásakor a formálódás szakaszában ezt a kérdést rendezni kell, mint ahogyan a vezető megválasztása is alapvető kérdés továbbá a munkavégzés a feladatmegosztás is ilyen.) Ha egy közösség szerkezetét támadja valami, akkor azt a közösség (ha életképes) mindig a leghatározottabban szokta elutasítani és komoly megtorlást helyez kilátásba. A modern jogrendszerekben a közösség érdekeit - amióta állammá szerveződött közösségekről beszélhetünk - mesterségesen kialakított jogtárgyak (A jogtárgyakról bővebben a Büntetőjogi tankönyvek általános részében találhatsz részletes magyarázatot pl.: prof. dr. Blaskó Béla: Büntetőjog általános rész 2010) képezik, melyeknek alapját társadalmi normák adják.

Nem a jog mögé bújik senki, csupán azt kell megértened és ha nem megy a jog orrba fog csapni, mert erre való! hogy magatartásodat szabályozzuk és nem helyezheted egyéni vágyaidat érdekeidet egy közösség érdekei elé.

A jog azt engedi, hogy az ajtódon a házadon a hálószobádban kicsit szabadabban fejts ki érzéseidet éld az életedet (de itt is szab korlátokat). Ennek a felhatalmazásnak, amelyet a legitim erőszak monopóliumának is nevezünk - Te is akarója támogatója vagy. Mert ha ellened követnek el jogsértést a jogodat érvényesítheted ennek a hatalomnak segítségével.
BÁRKIVEL SZEMBEN.
Ennek hiányában nem sok esélyed lenne, hacsak nincs egy bandériumod.

Magyarország demokratikus jogállam aminek lényege hogy jogaidat és jogi kötelezettségeidet előre tudhatod mert írott formában kihirdetve elérhetők mindenki számára.
A társadalmi normák ha úgy tetszik a hagyományaink által kiépült "egymás-mellett-élés" szabályai azonban nem mindig ilyen egyértelműek.
Ezt tanulni kell - sajnos iskolarendszerünk erkölcsi, társadalmi normarendszerünk átadása terén nagyon lemaradt - másképpen nem fog menni.

Toleráns is egyben a jog, és a társadalmi norma is, hiszen ha valami nem is szolgálja a közösség érdekeit nem feltétlenül bünteti vagy torolja meg. (Voltak ilyen időszakok akár Magyarország történelmében is)

Ez azonban nem azt jelenti, hogy ha valamit egy közösség elnéz, - sokszor a debil Európai Unió vagy még inkább amerikai érdekek nyomására -, akkor az a közösség érdekében áll, vagy elfogadja.

Álláspontom szerint ez nem vitakérdés, de ha pontos válasz takartok, szervezzetek egy népszavazást erről: "akarja-e hivatalossá tenni Magyarország a homoszexualitás intézményét" címmel. 200 ezer szavazat összegyűjtésével a parlamentnek nincs mérlegelési jogköre, ha a OVB elfogadja kérelmeteket akkor köztársasági elnök kiírja a népszavazást, ami ügydöntő lesz és végeredménye kötelező az Országgyűlésre nézve (hát nem csodálatos?)...

A gond az, hogy ezt szinte 100% hogy nem vinnétek keresztül. Ez azonban nem a társadalom éretlenségét és fejletlenségét, mucsaiságát bizonyítja hanem az ellenkezőjét.

Bocs nem mindig tudok röviden válaszolni.

***

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.12.31. 13:28:44

@maroz: "ezt a legutóbbi kategóriát tolerálom a legnehezebben"

és ez is a legfájdalmasabb. külön aljas, hogy a másfél mondatnyi gondolatát 27 bekezdésben írja le.

Hungry Hungarian 2011.12.31. 21:10:35

@salamander: lehet, hogy épp emiatt nem volt népszavazás a sör ingyenességéről vagy az adózás eltörléséről, mert ezeket biztosan mindenki megszavazná. Egy népszavazás eredménye nagyon sokszor magától a kérdésfeltevéstől függ.
Én inkább így fogalmaznék: "Akarja-e, hogy a parlament törvénybe foglalja a fajra, nemre, életkorra, társadalmi helyzetre, felekezeti hovatartozásra, szexuális szokásokra vagy egyéb, az egyén hátrányos megkülönböztetésre vonatkozó tilalmát."
Azt hiszem nem vitás, hogy ilyen formában már átmenne.
Nem érzed látom a hasonlóságot, hogy ugyanarról beszélünk amikor lenézed a munkanélkülieket, hajléktalanokat, a sokgyerekes szegényeket vagy halálbüntetéssel súlytanád a többszörös bűnelkövetőket.
Arra akarok kilukadni, hogy nagyon éretlen egy olyan társadalom, ahol az említett társadalmi normák alapján az egyes csoportok ilyen jellegű megkülönböztetése elfogadott.
Remélem, hogy csak tévesen gondolom, hogy te ezt még tanítod is valahol, mert fognám a fejem, hogy lemaradtál vagy 100 évet az időben.

salamander 2012.01.01. 02:46:05

@delphine:
1. Nem mosnám össze a faji a nemi, társadalmi- és felekezeti hovatartozást a szexualitással. (Ezek nem egyenrangú kérdések csupán durva egyszerűsítés)

2. Mint írtam ezek társadalmi norma által szabályozott kérdések, melyek egy részét a jog is szabályozza. (A jogi szabályozás - tetszik vagy sem - mindig önkényes).

3. Nem nézem le a munkanélkülieket.

4. Nem sújtanám fővesztéssel - feltétlenül a többszörös bűnelkövetőket. (Azonban Cesare Beccaria híres művét (I delitti e delle Pene) is igen szépen félreértelmezik hiszen nem arról szól amit az abolicionsták (büntetjog) kimelnek belőle.)

5. Az hogy lemaradtam volna 100 vagy még több évet, csupán nézőpont kérdése: Lehet, hogy Te progresszívnek tartod magad és mindenben naprakész vagy azonban a kérdés - főként a társadalmi szociológiai jogi kérdések nem dönthetők el ilyen leegyszerűsített formában. Ezt jól mutatja a "francia" forradalom utáni időszak sok - hamvába holt - próbálkozása gazdasági, politikai, művészeti (kulturális) szempontból.

A kérdést absztrakt módon kell vizsgálni: a társadalom élő szervezet önálló szerkezeti működési törvényszerűségekkel, és nagyon eltér az egyén működési mechanizmusaitól. (Pont ezért van külön jogállású szervezetként létrehozott hatalmas államszervezet.

6. Ezt a kérdést nem tanítom - egyelőre -, csupán gondolkodó szeretnék lenni.

végezetül:
""Én inkább így fogalmaznék: "Akarja-e, hogy a parlament törvénybe foglalja a fajra, nemre, életkorra, társadalmi helyzetre, felekezeti hovatartozásra, szexuális szokásokra vagy egyéb, az egyén hátrányos megkülönböztetésre vonatkozó tilalmát." ""
Ezt a régi (1949. évi XX. tv.) és immár az új 2010.01.01. 00:00 perctől hatályos Alaptörvény is garantálta/garantálja! Ugyanis nem a megkülönböztetés szó (főként nem a hátrányos) a lényeg, hanem a VÉDELEM a kulcsszó!

(Azaz nem a homoszexualitást részesíteném hátrányban hanem a természetest védelemben!)

***

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.02. 22:14:18

Hát nem tudom. Szerinte Tarlós hozzáállása érthető és nincs is ezzel komoly baj. Magyarország még nem termelte ki a megfelelő európai mentalitású politikusokat. Ennyi. Csak ne várjuk, hogy ránnk is európai módon tekintsenek...

PR-küszöb 2012.01.03. 22:09:13

@AtomLéda:

A fogalmak érvényes definíciókat jelentenek, amelyeket a fogalmak használói k ö z ö s e n elfogadnak.
Na ilyen dolgot itt ne keress...
:)

jakabaaa 2012.11.07. 11:12:10

BERLIN, Wowereit....
Adva van egy fiatal grafikus délnémet faluból, egy fiatal jogász északnémetből. Elkerülnek 1998 körül Berlinbe, esodródnak a "szcéné"-be, a jogász virágüzletet kap, beszállít még a Bundestag-ba is.
A grafikus lett előbb HIV-es, szerelmi fonódás jegyében a jogász halt meg, az "adományozó" billeg, rázza feléd a gyufásdobozban a "tablettákat" ("lehet, ma este beszedem...."). Jogász anyja rákban halt meg 10 éve, fivére agyvérzést kapott, egyedül a szerencsétlen apa, barátom, él "sértetlenül".
Folyik a vita az örökségen, mert papírtalan együttélés volt. Ha látnátok az etikamentes harcot a koncért.....!
Részt vettem a temetésen (a szcéne külön "búcsúzott"): 30 ember mély letargiában, az így sérültek ismerősei további 100-200 ember (köztük én). Szóval ha Wowereit ezt akarja (mi mást?), miért nem volt ott a temetésen.
Tarlós tegyen meg mindent, hogy az egyneműek baja ne legyen "buli" és forrása még további bajnak, fájdalomnak, leépülésnek.
A dolgokat lehet előmozdítani vagy visszafogni. Én homo ügyben visszafognék. (Az, hogy a Rudasiak majdnem öngyilkosságba zavartak, 1980 körül volt, nincs köze írásomhoz.) Ébredj, ember, élettel nem játszhatsz! (régi kínai közmondás)
süti beállítások módosítása