HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

A házmester feljelent

2013.03.13. 21:23 | maroz | 5 komment

Címkék: civil szabadság érték

Helyes. Meglepett, hogy ennyit töprengtek rajta, mert azért ez nem egy nagy és nem is egy bonyolult képlet. Ez a mostani hatalom az erőre alapoz, valamiféle mácsó becsületkultuszt igyekszik megteremteni, idekukk kis hülyék, mi vagyunk az utolsó (remélhetőleg) európai szamuráj, velünk ne szórakozz, mert mi vídiából vagyunk. Benzint iszunk és lepisáljuk a tábortüzedet, te meg, ropiharcos, mégis, mit képzelsz, hogy bejössz a barlangunkba és mi rád se mordulunk? Ez a feljelentés, illetve inkább a feljelentéssel fenyegetés szükségszerűen következik a hatalom eddigi politikájából, tessék végre elhinni, hogy az út mindenkit köt, még azt is, aki lefektette. Próbáljon meg a kedves olvasó rávenni egy bungee jumpingolót, hogy féltávnál tegyen egy kis kitérőt a sarki közértbe.

A zöm valószínűleg üdvözli ezt a keménykedést, de hát ott, ahol a gyerekeink nevelését is leginkább taslikkal abszolválnánk ezen úgy komolyabban csodálkozni sem lehet. A Századvég – gondolom potom néhány milliócskáért – már meg is kutatta, hogy a 68% kiosztana pár taslit, de ugyanakkor azt is leírta, hogy a 27% inkább egyetértett a székházfoglalással. Mellékszál: a székházfoglalás az én emlékeim szerint úgy kezdődik, hogy egy laza kis varieté keretében onnan először is kizavartatik mindenki, aki jogosultan tartózkodott ott, pár tasli is belefér, majd a hangulat végett utánuk dobatik és a székház előtt meggyújtattatik egy kis éghető anyag, lennének ötleteim. Na, mindegy, ne álmodozzunk, a lényeg, hogy meglepően sokan értettek egyet még a Századvég hihetően szakszerű és elfogulatlan felmérése alapján is, így ez a feljelentés pont kapóra jön, hogy ezeket az egyetértőket egy picit feltüzelje.

Lázadni pedig kell. Ezt Jefferson mondta, és azért azt el kell ismerni, hogy ők egy egészen működőképesnek tűnő országot raktak össze a maguk idejében.  

„Ennek a rossznak is van jó oldala. Megóvja a kormányt az eltunyulástól, és ébren tartja a közügyek iránti általános érdeklődést. Úgy tartom, hogy itt-ott egy kis lázadás – jó dolog, épp úgy szükséges a politikai világ felfrissítéséhez, mint a viharok a természetben. Még a sikertelen lázadások is sikerrel hívják fel a figyelmet a nép azon jogaira, melyek megsértése kiváltotta ezeket. Ezen igazság szem előtt tartásával a köztársasági kormányzatoknak olyan enyhének kell lenniök a lázadások megtorlásánál, amennyire az csak lehetséges, hogy ne nagyon bátortalanítsák el a népet. A lázadás szükséges a kormányzat és a társadalom egészséges egyensúlyának a fenntartásához…”

Persze Orbán nem Jefferson, de nem is egy Pol Pot, és azért azt is lássuk be, hogy földrajzilag túl benne vagyunk mi ebben az Európa nevű izében ahhoz, hogy egy-egy kisded lázadást az éppen ügyeletes házmesterék nagyon brutálisan mernének megtorolni. Viszont az sem egy járható út, ha úgy ácsingózunk szabadságra, hogy azért egy szem poshadt cseresznyét sem vagyunk hajlandóak kockáztatni. Néznek mostanság nagyokat az emberek, nahát, odasüss, ezek a kölykök politizálnak! Persze ha már, akkor egyből rángatnák is be őket valamelyik ügyeletes Gyurcsány alá, mert mi azzal vagyunk, hogy politizálni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, de sebaj, majd megtanuljuk azt is, hogy a civil politizálás sem az ördögtől való, és a civil politizálás pont attól civil, mert megkerüli a pártokat. Érzésem szerint lázadni pártok nélkül az igazi. A civilnek értéke van, például a szabadság, a pártnak érdeke, például megnyerni a 2014-est, de legalábbis megtartani néhány helyecskét a parlamentben, franc se akar visszamenni a fényezőműhelybe. A pártpolitikus azt üzeni, hogy civil, kockáztass értem, az én parlamenti helyemért, a civil pedig okosan teszi, ha erre vállat von, és azt mondja, hogy ha már kockáztatok, akkor azt nem a pártpolitikusért teszem, hanem az értékeimért.

Sajnos a lázadás, a radikálisabb kiállás az alapértékeinkért egy kockázatos műfaj. Nem, nem fognak itt senkit felkötni, lágerekbe deportálni, de jó eséllyel az aznapi réteskét megvonják attól, aki nem lép egyszerre. Még az is előfordulhat, hogy a másnapi réteskét is elveszik. Réteske vagy szabadság, ez a kérdés, válasszatok. Néhány fiatal megmutatta, hogy ha a szabadság a tét, akkor pár napot készséggel kibír esti réteske nélkül is. Tetszett az a dac, amivel belemondták a kamerába, hogy majd lesz valahogy, kifizetjük vagy ledolgozzuk. Jó lenne, ha következetesek lennének, és az utóbbit választanák. Nem azért, mert sajnálnám azt a pártízezret, szerintem pillanatok alatt össze is dobnánk, de a kiállást az tenné teljes körűen példaértékűvé, ha a házmesterrel szembeni dacolásért kimért retorziót a saját bőrükre vennék a lázadóink. 

Nagyon ígéretes az a 27%. Meg kéne mutatni nekik, hogy nem félünk, és ennek a nemfélésnek itt, ma nincs olyan következménye, amelyet ne viselnénk el eleinte bátran, később pedig reményeim szerint röhögve. Az idő a házmesterek ellen dolgozik, ma még elveheti ugyan egy Orbán a ma esti, és még talán a holnap esti réteskét is egy tizenévestől, de ha ezt az árat a lázongó gyerekeink megfizethetőnek tartják a szabadságért cserébe, akkor könnyen meglehet, hogy húsz év múlva ez az egész mostani balfaszkodásunk már csak kínos emlék marad és büszkék leszünk a gyerekeinkre, hogy ők még azt a szerencsétlen magába roskadt vén fasz Orbánt sem biszkuzzák, hanem hagyják békében megbolondulni, ahogyan az Kádár apánkkal is történt. 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr345133460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DarthVader 2013.03.13. 22:16:06

Azért azt elárulnám, hogy az lehet, hogy lázadni civilek szoktak, de választást nyerni csak pártoknak lehet. És ha a jelenlegi választék nem tetszik, rendben van, kinek a pap, kinek a ministránsfiú, de ha felbukkanna egy olyan erő, amely nem "olyan", mint az eddigi ellenzéki pártok, (és akkor legyek nagylelkű, asszociáljak a E14-re) - ha választást akar nyerni, akkor bizony pártként kell, és pártként fog viselkedni. ( Ha pl Bajnai Londonban magyarázza a mechanizmust, abból bizony lófasz lesz, nem választási győzelem. )

Egyébként nem kell nagy látnoki tehetség hozzá, hogy lássuk, bizony lófasz lesz itt.

maroz 2013.03.14. 04:49:08

@DarthVader: Beppe Grillo megvolt? :)

Egyébként pont ebben más a civil politizálás, hogy nem kötik a négyéves ciklusok. Annak meg, hogy pártok választásokat nyernek láthattuk, hogy milyen hozadéka lett.

emhem 2013.03.14. 07:00:11

@DarthVader: szerintem a kettő nem zárja ki egymást.
a civilek a jogaikért politizálnak és demostrálnak, a pártok meg a választókért.

persze a kettő összefügg, a pártoknak a civilek követeléseit is figyelembe kell venni, de ehhez nem kell, hogy mindjárt rájuk is másszanak. a civilek meg majd egyenként eldöntik, hogy kinek hisznek jobban.

DarthVader 2013.03.14. 08:35:48

@maroz: majd nézd meg Beppe Grillo-t 1 év múlva :)

maroz 2013.03.14. 22:26:15

@DarthVader: Persze, ennek ez is a rendje, én sem gondolnám azt, hogy a viccpártoknak lenne értelme hosszabb távon is, de azt azért látni kéne, hogy egy-egy ilyen Grillo, vagy egy-egy ilyen párt ha komoly eredményt ér el választáson az bizony azt jelzi, hogy nem működik valami túl jól.

Kicsit olyan ez a civilség is, mint a láz: nem kifejezetten szeretjük, de ha nem lenne, az elég nagy szopás lenne, mert akkor talán észre sem vennénk, hogy betegek vagyunk.
süti beállítások módosítása