HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Idő, járás

2013.04.28. 14:11 | maroz | 37 komment

Címkék: hétvége

Mint a kilószámra tolt kokótól felpörgött bróker, két hete még fagy és zimankó, most meg már aszályközeli hőség. A tavasz idén április 21-én volt, délelőtt tíztől délután háromig. Esőnap nincs, ha minden kötél szakad a rendezvényt az Orbán Ráchel Nemzeti Rendezvénycsarnokban tartjuk meg. Érdekes időket élünk, foghatott rajtunk a kínai átok. Hallgatva az idők szavára én is koncentráltan fogyasztottam az eheti híradagomat, meg is feküdte egy egészen kicsit a gyomromat, ezért ha nem veszik gusztustalanságnak kérődznék egy keveset, hátha egy második emésztés segítene a feldolgozásban.

Fodor Gábor pártot alapít. Jó, ez nem hír, de van benne hír is. Jelesül, hogy ezek (kurzív) tényleg semmit nem tanultak és semmit nem felejtettek. Fodor, akinek a töke a becsülete valami olyasmit mondott, hogy Magyarország problémáit nem az okozta, hogy túl sok volt itt a liberalizmus, hanem pont ellenkezőleg, amikor a gaz orbánnáci vízbűl kivont osszigénként kicsapatta az országból a liberalizmust, na az baszott bé cudarul nekünk. Jó, persze, tudom, még ez sem hír, mert mi hírérték van abban, ha ilyen többszörösen megkopott second kendek hülyeségeire öt másik ember kíváncsi, de talán egy apró továbbgondolásra mégiscsak érdemes: Kedves Gábor, ez az orbánviktor-izé azért lett ide nekünk, mert az embereknek nem a túl sok liberalizmussal lett tele a tökük, hanem veletek, akik oly sok ideig toltátok le a torkunkon a liberalizmus látszatát. Lófasz folyt ugyanis ebben az országban, nem liberalizmus, és annak, hogy a látszat miatt azok a bizonyos liberális értékek nem bírtak meghonosodni bizony-bizony ti is roppant erősen okai vagytok. Ettől függetlenül persze sok sikert kívánok, izgatottan fogom továbbra is figyelni, hogy miként bírja elhódítani egymás elől ez a féltucat új és legújabb liberális alakulat azt az öt embert, aki még mindig képes benneteket komolyan venni.

Néhány halk és pusztába vesző hangocskát is hallottam a héten valami dohánykoncesszió odaítélése körüli anomáliákról. Forgatnak itt egyesek szemet, hogy a trafikokat valójában a helyi fideszes gauleiterek árjásították ki, nahát, tényleg, milyen megdöbbentő. Azt még a világ leghülyébb Fodor Gábora is beláthatná (na jó, ő nem, de bárki más igen), hogy a Fidesz nem azért alakított ki egy ilyen pöcc kis rendszert, mert az jól mutat a repcetáblában, hanem azért, mert használni szeretné. Mire, mire, hát mit tudom én, borotválkozás után, arcszesz helyett? Szunyókált az értelmiség és közben itten manifeszt feudalizmust (a régi csak látens volt, és az tetszett is az értelmiségnek, lásd még a nyugtatóval kezelt hasmenés esetét: összefosom magam, de nem zavar) építettek a fejünk fölé, ami a népnek, az istenadtának kifejezetten tetszeni látszik. Kéne még néhány fodorgábor és újabb tucat liberális párt, hátha. 

A majdnem legfrissebb HVG-ben Solymosi Frigyes illusztrálja remekül, hogy milyen jó is lenne az a világ, ahol a valamiben okos emberek inkább a valamiről okosodnának és ne olyasmiről, amiben nem okosok. Jó, Szemerédi legalább álszerénykedik, hogy ő ehhez nem ért, de hát ha már az orra alá tolták azt a málnafagyit akkor beszélnie kell, kényszer, mint Pavlov kutyájánál a nyálelválasztás, ezzel szemben Solymosi valódi szerényen előadja, hogy két évtized alatt ő szopta ilyen tűhegyesre Orbánt, mostanság csak azt nem érti, hogy mi csúszhatott félre, mi baszódhatott el annyira, amitől Orbán olyan csúnyán beszél a nyugattal, pláne Európával. Lehetne diplomatikusabb is, mondja Solymosi, mert ha az lenne, akkor nem csak Orbán kapna buksisimogatást, hanem minket, közmagyarokat is úgy szeretnének, de úgy, hogy. Akadémikus, fiziko-kémikus, még tán szemerédikus is, oszt tessék, annyi esze sincs, amennyivel belátná, hogy Orbán nem cvikipuszit szeretne Merkeltől, hanem korlátlan hatalmat Magyarország fölött. Ha pedig ahhoz az kell, hogy verbálisan picsán rúgjon néhány nációt, esetleg pár kontinenst, hát akkor verbálisan picsán rúg, és így minden a helyére kerül:  övé lesz a hatalom, az okos, művelt, tájékozott értelmiségi elit pedig ott csinál magából hülyét, ahol csak akar. Win-win. 

Zenéhez én hozzászólni nem tudok, fogalmam sincs, hogy mi az a Kaukázus, ha pont nem földrajzi hely, és azt se tudom, hogy annak a frontembere kiféle-miféle, de a héten olvastam tőle egy jó mondatot, amire még csak linket sem adnék, hiszen nekem pont így, szövegkörnyezet nélkül tetszik:

"Balra nem voltam elég zsidó, jobbra nem voltam elég nagy magyar."

Ara-Kovács Attila is kitett magáért, írt egy olyan valamit, amiből egy kurva szót sem értettem. Illetve na, a szavakat igen, de hogy mit akart valójában mondani, azt nagyon nem. Ebből viszont már szívesen idéznék hosszabban is, forrással, mert hátha rájön valaki, hogy mi is lehetett az a töltött káposzta, ami ezen a héten az ő hasát feküdte meg:

Ám ahol a civil társadalom csak azért kelt hangulatot a politikai szféra ellen, mert annak helyébe kíván lépni, a közösségi médiában rejlő lehetőségek veszélye fokozott. E szféra ugyanis láthatóan kész elhinni magáról, hogy civilsége már önmagában politikai profizmusnak számít. Megjelenése a közösségi médiában pedig képes hatékony véleménnyé formálni bármilyen szándékot, a társadalmi igazságosság vágyától egészen a fényevésig.

Kíváncsi vagyok, hogy eljön-e az a pillanat, amikor Ara-Kovácsot a precious bodily fluids is elkezdi foglalkoztatni.

Az időjárásra nem csak én figyelek hisztérikusan, hanem azok a hegymászó honfi- és majdnemhonfitársaink is, akik idén a Kancsendzöngán kirándulgatnak. Nyilván egy ilyen mászásban a mászás a legfontosabb, ezt elhiheti nekem a kedves olvasó, ehhez én nagyon értek, jobban, mint Szemerédi az oktatáspolitikához, a szakértelmemet pedig arra alapozom, hogy az egyik mászó egyszer már mászott egy tőlem kölcsönkért jégcsákánnyal is, szóval a mászásban a mászás a legfontosabb, de abban, hogy mászni lehessen talán a kommunikáció is játszhat némi szerepet. Ebben viszont mintha nem nyújtanának a fiúk Himalájához méltó csúcsteljesítményt, pedig még az Origo is ott van a fő támogatóik között. Nem elsősorban az zavar, "hogy ezer méteres színtkölömbségű" ereszkedésről írnak, hanem hogy úgy egyáltalán alig írnak és azt is, hát, hogy is mondjam csak, eléggé laposan. Persze lehet, hogy csak én vagyok túl igényes, és ha ez, így pont elég is a köznek, akkor tényleg ésszerű a gazdálkodás a szűkös erőforrásokkal. Pénzt meg majd úgyis a mindenféle önkormányzatok plusz az Emberi Erőforrások Minisztériuma ad, és ha a Kancsendzöngához nem is méltóak ezek a kommunikációs magaslatok a magyar államhoz viszont még sok is.  

Utolsónak jöjjön valami, ami vitán felül pozitívum. A fodorgábori értelemben vett liberális érában iszonyú feldemhedéseket okozott minden olyan megnyilvánulás, ahol a nemzeti izéinket nem a kötelezően elvárt áhítatba kereteztük, frusztrált balfaszok százezrei fújnak mind a mai napig Esterházyra, mert huszonévvel ezelőtt mondott valami olyasmit, hogy így gondozd a magyarodat. Na, ennek immáron vége, alább a bizonyíték:
pista.jpg
Ha barátságos és magyar, valamint a nemzetiszínű csíkok is ott vannak, ahol azoknak lenniük kötelező, akkor már minden további nélkül megpimpelhetik Szent Pistát, kimenős strici cuki kis kockás abroszban viszi a hozzávalót a petrezselymes rántottalmához, a baró kis nyakláncához pöpecül megy a fejdísze, az ember a kép láttán menten kedvet kap magyarni egyet. Végre ilyesmit is lehet, felkészülnek a tampongyártók és Erzsébet királyné. Mit is akar itt Fodor Gábor tulajdonképpen alapítani? Liberális pártot? Minek?

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr815250658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.28. 17:53:24

Az árjásítás az én kopirájtom, héló! (De kisebb összeg ellenében te is használhatod.)
Ara-Kovács meg csak azt akarta mondani, hogy ebben a kávéházban kiszera méra bávatag, de mindig. Ez teljesen triviális.
Szerintem Szent István nem fog haragudni a jól sikerült élc miatt. ...úgy is mondhatnám, hogy Pistának jó lesz.
Most megyek, elolvasom Solymosit.

maroz 2013.04.28. 21:19:35

@agresszív kismalac: 'sszameg, tényleg ennyire nincs már szabad kottafej? ;)

Amúgy meg egyre inkább kezdek kíváncsi lenni, hogy mégis, hol lehet, ha egyáltalán van határ. Mi lehet az a genyaság, amire aszongya a mi népünk, hogy no, ez azért már sok!

Alonee 2013.04.28. 22:50:15

@maroz: A határ régen mögöttünk van, évek óta mondjuk, csendben, halkan és élünk itt bef..va. Mindennap csak kapkodom a fejem, a döglődő vállalkozásomat, több mint tíz hatóság ellenőrzi rendszeresen, a fiam egyetemre készül, emellett van még másfél állásom és nagyon jó lenne, ha lenne még egy. Nincs nagyon erőm, azt mondani, hogy ez már sok. A legszomorúbb egyébként az, hogy valamelyik este olvastam egy bejegyzésedet és oldalakat tudtam volna írni az adóelkerülésről, a sumákolásról, aztán csak legyintettem, fáradt voltam.

maroz 2013.04.29. 07:55:01

@Alonee: Öööö, csak hogy ne legyek félreértve: én amikor a nem túl nagy vállalkozók sumákolási hajlamairól írtam, akkor a "nem túl nagy" alatt valami olyasmit értettem, hogy még nem kell nekik Simicskához/Puch-hoz járulniuk kézcsókra, de azért már nem is a napi megélhetésre gyűjtenek.

Nyilván, azt is tudom és látom, hogy tényleg vannak nem kevesen olyanok, akiknek tényleg kényszer a csalás, a sumákolás, pláne vidéken és pláne amiatt, amit a feltételes preferenciáról írtam: lehet, hogy akad olyan is, aki ő, személy szerint nem sumákolna, de az a megbízható köztudat, hogy mindenki más viszont igen, így ha ő nem tenné súlyos és végzetes versenyhátrányba kerülne. És annak azért egy picit más a morális megítélése, ha valaki azért csal, hogy effektíve fel bírja nevelni a gyerekeit, el bírja tartani a családját, mint ha valaki azért, mert megszokta, hogy háromévente csakis egy bizonyos fajta pezsgővel ünnepli meg, hogy már megint lecserélte a tizenmilliós verdáját.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.29. 09:14:32

@maroz: @Alonee: A határ tényleg mögöttünk van. De ezt mindenki a foteljából állapítja meg, és nem a barikádon állva.
Na, ez miért van?

maroz 2013.04.29. 11:00:55

@agresszív kismalac: Tudod, olyan ez, mint a harangozás hiánya, hogy annak is számtalan oka van, például az, hogy nincs harang. :)

Azt kéne látni, hogy határból is több van. Nagyon máshol van az egyének érzékenysége, elég nagy a szórás. Amitől mondjuk egyikünk már tombolna arra a másik csak vállat von, ugyan már, mi ebben a rossz?

Pusztán a córesz miatt nem nagyon mennek ki az emberek a barikádra, viszonylag kevés éhséglázadásról tudunk és azok is eléggé lokálisak szoknak lenni, valamint az is ismert, hogy az emberek csak úgy, spontán módon úgyszintén nem túl sűrűn állítanak barikádot.

A ballib kulturális dominanciájáért meg mára már a kurva életnek sincs kedve harcolni, mert egyrészt nagyon sokan rájöttek, hogy abból nekik olyan sok személyes hasznuk nem származott (például a belvárosi liberális által olyannyira felszopott Alföldire is ívesen tesz az emberek 97%-a), másrészt pedig a műszaki változások miatt ma már egyénileg is könnyedén beszerezhető az a jószág, amelyet vagy két évtizeddel ezelőtt tényleg csak az elit segítségével szerezhettünk meg. Hol a bánatot érdekli az ma egy fiatalt, hogy milyen zenét adnak a rádióban ha szinte pillanatok alatt semmi erőfeszítéssel olyan muzsikát szerez meg, amilyent csak akar? Plusz film, és egyéb ilyen ínyencségek.

Egészen egyszerűen nem nagyon van miért és mi ellen barikádra menni, és az ember bizony kegyetlenül hatékonyan is tud gondolkodni, elemez, összeveti a várható haszont a költséggel és legyint, menjen a faszom barikádra, nem én.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.29. 12:10:13

Amikor elvitték a kommunistákat
nem szóltam ,mert nem
vagyok balos.
Amikor elvitték a zsidókat
nem szóltam ,mert nem
vagyok zsidó.
Amikor elvitték a
szomszédomat nem
szóltam, és amikor értem
jöttek már nem volt aki
felemelje a szavát és
megvédjen !
(vagy ilyesmi)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.29. 12:13:21

@maroz: Sz'al, előbb a rendőrök, aztán a földművesek, szerencsejáték-iparban dolgozók, majd a trafikosok. Honnan tudod, hogy holnap nem te jössz?

Alonee 2013.04.29. 12:17:25

@agresszív kismalac: Az lehet-e ok,hogy a büszkeségünket vesztettük el? Kicsit hülyén hangzik, megpróbálom megvilágítani mire gondolok. Régebben is varázsszó volt, de mostanában mintha többet hallanám, hogy amíg van mit ennünk, innunk, melegben vagyunk addig nincs itt különösebb gond. Többnyire én is egyetértően bólogattam, csak egyszer elalvás előtt filózva, kaptam fel rá a fejem. Tényleg nincs gond, amikor ebook readert kell vennem, hogy lopni tudjam a könyveket, mert venni már nem tudok. Itt tartunk. A végtelenül leszállított igények, a kiölt szolidaritás és az rettenetesen jó érzés, hogy nálunk még van lejjebb. Tulajdonképpen ha elfogadjuk a jobbágy sorsot, megspékelve okostelóval, akkor tényleg nincs miért kimenni a barrikádra. Én azért mennék, egy pár apró feltétel megléte mellett.

maroz 2013.04.29. 12:28:12

@agresszív kismalac: És akkor mi van, ha én jövök? :)

Nincs olyan stratégia, amit követhetnék. Illetve olyan nincs, amelyik nem individuális megküzdést feltételezne. Ha holnap én jövök, akkor megpróbálok én magam megküzdeni a problémával, nekem ilyesmiben egészen komoly rutinom van, bár kicsit berozsdásodott már, de olyan az, mint a biciklizés, ha egyszer az ember megtanulta elfelejteni nem lehet. Mondom, nincs kollektív stratégia, tehát futunk, ki merre lát, ha.

maroz 2013.04.29. 12:30:55

Hehe, idők szava: pár éve még ilyen pöcsnagyobbítós szpemeket kaptam, meg olyanokat, amelyikben valami kék pirula vásárlására buzdítottak, ma meg dőlnek a kamu állásajánlatok.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.29. 12:55:33

@maroz: És ez jól van így? Nem kéne elfelejteni már a "Dögöljön+ a szomszéd tehene is!"-gondolkodást?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.29. 12:57:21

@Alonee: Hiába van mit enni, ha megkeseredik a szádban a farhát.

maroz 2013.04.29. 14:58:30

@agresszív kismalac: Jó, rendben, kéne, de akkor mi van? :)

Változik-e, változhat-e attól valami, ha én úgy gondolom, hogy változnia kéne? Szerintem nem. És nem azért, mert ellendrukker vagyok, hanem azért, mert nem látom azt a stratégiát, ami eredményre, tehát változásra vezethetne.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.29. 15:33:02

@maroz: Akkor már ketten vagyunk. Én se látom.
Что делать?

maroz 2013.04.29. 15:42:08

@agresszív kismalac: Fákknóz. :)

Engem már az is örömmel töltene el, ha nem gépelő páviánokkal íratnák az onlájn újságot:

www.origo.hu/itthon/20130429-fideszes-kepviselot-vizsgalnak-elettarsa-megverese-miatt.html

"Súlyos testi sértéssel szállítottak a kecskeméti fül-orr-gégészetre egy nőt vasárnap."

A súlyos testi sértés az egy büntető törvénykönyvi tényállás minősített esete, azzal nem a kórházba szállítják az embert, hanem általában feljelentést tesznek. Embert kórházba sérüléssel, alkalomadtán súlyos sérüléssel szállítanak.

Ez meg már csak hab a tortán:

"Az [origo]-nak egy, az ügyről áttételesen érintesült helyi forrás azt állította,"

Smittpali, gyere vissza bazdmeg, kúrják szerte széjjel az édes anyanyelvünket!

maroz 2013.04.29. 15:46:19

@maroz: Höhö, közben el is olvastam, tehát az új népnemzeti jelszó: Isten, Haza, Kutya, Család. :)))))))

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.29. 17:41:47

@maroz: Nagyon szép történet. A hibákat közben kijavították, úgy tűnik, olvassák a Kakukkfészket.:-)
(Nekem, aki jeanpierre legendás Velvet-posztjain nőttem fel, az ilyesmi persze nem okoz megrázkódtatást.)

maroz 2013.04.29. 18:56:26

fn.hir24.hu/interju/2013/04/29/balogh-jozsef-terike-is-iszogatott/

Talán még azt is megkérdezhette volna a riporter, hogy ha Terike is iszogatott akkor ki vezette az autót haza a lakodalomból? :)

maroz 2013.05.20. 20:09:46

Meglett az a kiejthetetlen nevű nyolcezres, valami hihetetlen, hogy a végén akkorát másztak, amekkorától én még ezer méteren is garantáltan széthalnám magam, adja az ég, hogy lefelé se legyen semmi gebasz, viszont az, hogy az Origo, akik ugye elvileg kiemelt támogatóik csak mintegy a legutolsókként, az MTI-től átvett hírrel számol be a sikerről, hát eztet én nem ércsem.

maroz 2013.05.21. 13:55:41

himalajaexpedicio.postr.hu/lajos-jeentese-baj-van

A rohadt életbe, éreztem, hogy ilyen felmenetelt nem nagyon lehet következmények nélkül megcsinálni. :(

buta_lúd (törölt) 2013.05.21. 15:53:07

@maroz: milyen az "ilyen"? mik voltak a meglepő események/nehézségek, mert nekem a 8,5 km és amputált láb is az. a +300 méter behozása és a fix kötelek hiánya?

maroz 2013.05.21. 16:11:31

@buta_lúd: Az, hogy már a felmenettel jó eséllyel elhasználtak minden erőt, plusz a tartalékokat. Nekem ekkora magasságokban nincs semmiféle tapasztalatom, de tudom azt, hogy hogy ki bír az ember purcanni még 3-4000 méteren is, még akkor is, ha jó erőben van, ha a végsőkig feszíti a húrt.

Nagyon tartok attól, hogy itt az üt vissza, hogy nem tartalékoltak erőt a visszaútra. A fix kötelek annál a bizonyos traverznál is ilyenkor tudnak jól jönni, mert ha ott a kötél, akkor legalább arra nem kell szellemi kapacitást pocsékolni, hogy jajj, csak most ki ne csússzak. Abban reménykedek, hogy igaz a sejtésem, miszerint Kiss Peti valójában nem is ember, hanem valami jól álcázott hegymászógép, de olyan jó lenne már valami olyan hírt olvasni, hogy vannak valahol és van valamiféle hihető exit-stratégia.

buta_lúd (törölt) 2013.05.21. 16:44:03

@maroz: "Az, hogy már a felmenettel jó eséllyel elhasználtak minden erőt, plusz a tartalékokat." gyorsabban mentek, mint várható lett volna?

maroz 2013.05.21. 16:56:18

@buta_lúd: Nem, hanem időben többet mentek, mint amennyi a még megengedhető lett volna. Hegyen sajnos már az eltöltött idő is nagyon fontos tényező, mert ott még a "rezsi" is, tehát a puszta létezés, mondjuk az, hogy ülsz egy helyben, még az is elviszi az energiákat.

Nyilván, innen a fotelből könnyű okosnak lenni, mondjuk én nem is akarok, mert tudom, megértem mit érez a mászó, amikor ott van előtte szinte karnyújtásnyira a csúcs, és azért az is benne van, hogy ez nem egy viszonylag könnyedén, akár egy hétvégi kiruccanással is elérhető hegy, ahol ha több kettőnél feladom, és jövök legközelebb, szóval érthető, hogy kockáztattak, viszont az már nehezebben érthető, hogy ilyen nagyot.

Pedig Kiss Péter tud mérlegelni (Zsoltot nem ismerem, mondjuk Kiss Petit se olyan túlzottan, talán ha egyszer voltam kolonc a nyakán egy könnyed, hétvégi mászáson), most télen a Matterhornt adta fel, pont az ideális pillanatban:

www.youtube.com/watch?v=sst9N5DR828

maroz 2013.05.22. 11:08:58

Itt egy viszonylag friss hír egy spanyol nyelvű oldalról:

desnivel.com/expediciones/grave-situacion-en-el-kangchenjunga-posibles-fallecidos-y-sos-en-c4

"Carlos Soria ya está en el campo base. Òscar Cadiach y Lluís Ràfols están descendiendo. De 11 personas que alcanzaron la cima Kangchenjunga hay cinco fallecidos: dos alpinistas húngaros (Zsolt Eross y Péter Kiss), un coreano (Park Nam Su) y dos sherpas (Phurba y Vivas Sherpa)"

Spanyolul nem beszélek, de az általam ismert egyéb latin nyelvek alapján nem nehéz megértenem a fentieket. Itt sajnos konkrétan azt írják, hogy a 11 csúcsmászó közül öten már soha többé nem fognak leérni, és hogy a mieink is köztük vannak. Kurvaélet. :(((

maroz 2013.06.25. 20:04:15

most.444.hu/2013/06/25/kozepesen-megnyugtato-hirek-a-nanga-prabatrol/

"Sikerült elérni Mohammad Alit, a pakisztáni nyolcezres hegy meghódítására indult magyar-román expedíció helyi szervezőjét,"

Magyar-román expedíció, hümm. Azért érdekes ez, mert aki nem Újpéter-olvasó, annak ez a magyar-románság nem annyira tűnik fel, oké, hogy Török Zsolt magyar, de mintha ezt nem forszérozná annyira látványosan, mint... ööö, na jó, ezt most hagyjuk, szóval Török Zsoltról nekem nem igazán sikerült fellelnem székelyzászlós fotót, és még a honlapját, a www.torok.ro -t is csak a gugli fordítja le magyarra, ha nagyon forszérozom. Szóval némi jóindulattal talán lehetne román-magyar expedíciónak mondani, de hogy magyar-román, nos, hát-hát.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.25. 23:31:53

@maroz: Székely zászlóval azért nem fogod látni, mert nem székely, hanem aradi, ami ma már egy román város, 10% alatti magyar kisebbséggel.

maroz 2013.06.26. 07:10:36

@Holger Hartland: Már megint nem érthető, amit mondani akarok, hogy már megint neki kellett láss, hogy korrepetálj? És ráadásul ilyen durván. Most hogy a fenébe dolgozzam fel ezt a traumát? Arad tényleg ma már egy román város??? Szerintem viccelsz te, csak ugratni próbálsz, á, kizárt dolog, Arad nem lehet egy román város, engem te nem versz ám át!!!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.26. 08:13:18

@maroz: Mondtam már, hogy rosszul van megkötve a nyakkendőd?
(Mondta a fene.)

maroz 2013.06.26. 08:26:35

@Holger Hartland: Énprezentáció: Nem tehetek róla, van egy erős déja vu-m. Jótündér csinálta velem szinte fillérre pont ugyanezt. Ha nem értette amit mondani szerettem volna akkor arra úgy reagált, hogy lehajolt hozzám, megsimogatta a buksimat, időnként még a pofikámat is megcsipkedte és azzal a határozottan artikulálós tanítónénis hangsúlyozással elkezdte nekem magyarázni, hogy a keeeettttő meeeeg keeeettttő aaaaaz egyenlő négy!!! Nem tehetek róla, de nekem az ilyesmi szarul esik.

Szóval akkor most Arad tényleg ma már egy román város lenne, ez komoly??? Szerintem átbaszol te engemet, megnéztem és még csak nincs is román neve! Ők is csak a magyar nevén emlegetik: Arad! Nézz utána, nem viccelek! ;)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.26. 12:26:38

@maroz: Emlegetted a székely zászló nélküli Török Zsoltot. Egy székely, zászló nélkül? - gondoltam. Megnéztem a weblapját, láttam, hogy nem is székely, hanem aradi. Megnéztem a statisztikát, láttam, hogy Aradon a magyarok aránya 9% körüli (20-ra vagy afölé tippeltem volna). Gyorsan megírtam. Erre te megsértődsz.

Ha szerinted én olyan vagyok, mint jótündér, és ha szerinted két egyszerű tényközlés már buksisimi és nyakkendőigazítás, akkor nem lehet, hogy a te készülékedben a hiba? Nem tudom, kinek-minek nézel, de újra közlöm: körúton kívüli vagyok, nem hordok nyakkendőt.

maroz 2013.06.26. 17:13:40

@Holger Hartland: Nem mondtam, hogy olyan vagy, csak annyit mondtam, hogy egy szamomra tipikusnak tuno megnyilvanulasod bennem elegge hasonlo erzelmeket ebreszt. Es igen, siman lehet, hogy az en keszulekemben van a hiba.

A partiumi magyarok identitas-anomaliairol erdekeseket tudnek meselni. Az, hogy valaki aradi, szatmari, vagy nagyvaradi az eg vilagan semmit nem zar ki. Attol meg, hogy Erdelyrol, a Szekelyfoldrol egy budos szot nem tud meg siman lehet akkora lofo szekely, hogy meg Semjen is megnyalna tole a szaja szelet.

De a problemam nem ez volt, hanem az, hogy errol a Torok Zsoltrol egy kurva szot sem tudtunk, es ha nincs ez a terrortamadas, akkor jo esellyel ez igy is marad. Juno, a libsik altal sokat emlegetett provincializmus, ami nem Budapesten tortenik az mar nem is letezik. Aztan amikor megtudtuk, hogy egyaltalan a vilagon van ez a csoka menten elkezdtuk kisajatitani, az expedicio is egybol magyar-roman expedicio lett, es "magyarok" masszak a Nanga Parbatot, mikozben a masik srac, a Bruno tippem szerint inkabb bansagi svab. En ezt egy kicsit hat, hogy is mondjam csak, egeszsegtelennek talaltam, de nem nagyon, csak egy kicsit.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.26. 23:05:16

@maroz: Fizikai képtelenség, hogy lehajoljak hozzád és megsimogassam a buksidat, ugyanis pont olyan névtelen senki blogger vagyok, mint te. Ha jótündi vagy bárki a vincenten ilyet játszott veled, akkor hamisan játszott, mert ő is pont akkora névtelen senki, mint mi.

maroz 2013.06.27. 10:38:40

@Holger Hartland: Rendben, akkor majd megprobalom atkalibralni a hiszteriameteremet. :)
süti beállítások módosítása