HTML

Csoportterápia

  • Kopó: Annak a paradox helyzetnek mi a feloldása, hogy a felújításhoz tőke kell, az meg az önkormányzatna... (2021.12.21. 01:47) Faszádizmus
  • ATCG: Csak a csönd (2019.07.30. 00:21) Outdoor
  • maroz: @KUNTYI: Ötmillió forintot azért nem akkora kunszt elhasználni, például felteszed a ruletten a pir... (2016.11.25. 05:42) A napelem haszna Magyarországon
  • maroz: @annamanna: Nézd meg, hogy kik és mire használhatják ezt a bringát. Nézd meg a motorját: 0,25 kW a... (2016.04.19. 12:51) Zöld rendszám
  • bontottcsirke: @dr Smittpálelnökúr: Ezaz! Rekesszz ki mindenkit, aki nem a haverod! Így szép a demokrácia. (2016.02.07. 13:02) Demokratikus ellenzék

Egy másik segglyuk

segglyukbanner.png"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra."



Irl kommentelnél? Gyere a Gólyába!

golya.jpg

Ambulánsan kezeltek száma

Címkék

alföldi (2) államadósság (1) államcsőd (1) államforma (1) ami még egy blogon is ciki (1) aranyszalag minőség (1) a létezés magyar minősége (15) ballib (13) balliberális értelmiségi elit krémje (2) bizalom (4) bloglossza (31) bürokrácia (1) chiken game (1) cigány (1) civil (17) civilek (6) civil politizálás (1) demokrácia (1) égés (1) egyéb ápoltak (7) egyetemfoglalás (1) életvilág (4) elit (20) ellenzék (1) emlékezés (1) emlékezés-biznisz (1) eperjes károly (1) építészet (1) erkölcs (6) erőss zsolt (1) érték (15) értelmiségi elit (6) etatizmus (2) felelősségvállalás (1) fellegi (1) felsőoktatás (1) fidesz (1) fogyasztóvédelem (2) gasztroezmegaz (1) gasztronómia (4) giró szász (1) gyereknevelés (1) győzelmi jelentés (1) gyurcsány (3) g pont (1) háború (1) hallgatói érdekképviselet (2) hatalom (6) hazugság (1) helyreigazítás (1) hétköznapi apróságok (2) hétvége (17) homofóbia (1) horsefuckers pride (1) igazságosság (1) indulatposzt (1) jobbik (2) jogállam (5) jövőkép (17) kisember (10) kiss péter (1) konzervativizmus (1) kormány (1) kormányzás (3) kövér (1) középosztály (1) kreativitás (2) kultúra (2) lányomnak mondom (1) lázár (1) lengyel lászló (1) levelező tagozat (3) liberális demokrácia (1) lmp (1) magánügy (1) magyar gasztronómiai egyesület (1) magyar narancs (2) matolcsy (1) mazsihiszti (1) média (11) migráció (1) milla (1) mszp (5) munka (1) náci (2) nacionalizmus (1) nemzeti középosztály (1) nyitottakvagyunk (1) oktatás (13) orbánizmus (10) palotaőrség (1) pártállam (3) pártpolitizálás (11) pénzért bármit (1) pintér (1) plágium (2) polgár (1) polgárosodás (3) pozsonyi ádám (1) progresszió (1) rendszerváltás (2) románia (5) schmitt pál (6) selmeczi (1) szabadság (1) szanyi tibor (6) szíria (1) szőkenő (1) tarlós (1) társadalom (25) TGM (1) tudomány (3) tv2 (1) ünnep (4) vágó istván (1) választás (1) vallás (1) vélekedéseink (1) vendégposzt (1) vicc (2) vidéki tanácselnök (1) zárszó (1) zászlóégetés (1) zombiszdsz (1) zsidó (3) Címkefelhő

Házirendetlenség

Csak úgy, miheztartás végett

-Doktor úr, nagyon fog fájni?
-Igen. Mégis, mit képzel, ha jól esne akkor magunknak csinálnánk!

Ezt a blogot magamnak csinálom, hogy jól essen. Ne vedd el ezt tőlem. Ne agitálj, mert nem érdekel. Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom. Azt gondolom ugyanis, hogy jobb, ha felismerem és figyelek a saját elfogultságomra, mint ha letagadnám és állítanám, hogy az elfogult véleményem elfogulatlan.

Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem. Ha akarsz. Próbáld megismerni a gondolkodásomat, cserébe én is igyekezni fogok megismerni a tiedet. Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk. 

Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények. Épeszűbbnek tartom magukról a dolgokról beszélgetni, vitázni, mint a véleményekről.

Nem különösebben zavar, ha minősítesz, nem szeretnék innen semmit se kitörölni, se kitiltani senkit, de arra kérlek, hogy a többi ápoltat ne minősítsd. Szeretném, ha ez egy komfortos diliház maradna, zártosztály nélkül.  

Köszönöm, és érezd rosszul magad nálunk!

Uborkaszezon

2013.06.19. 07:57 | maroz | 44 komment

Címkék: média érték

Kovászos. De olyan, amit kitettek lelkesen egy déli ablakba és egy kicsit ottfelejtődött. Nem sokat, mondjuk olyan két-három évecskét. Guszta. Vodkával elmegy. Sok-sok vodkával. Bár, sok-sok vodkával akármi elmegy. Még ez a kis, magyar uborkaszezon is.

Az, hogy a három (na jó, a feltörekvőt kezeljük értékén, tehát a két és fél) többé-kevésbé meghatározó nem annyira jobboldali online izé, újság?, portál?, webkettő?, mindegy, szóval az, hogy ez a három izé lassan teljesen megkülönböztethetetlen lesz egymástól még hagyján, legalább nem kell annyit kattintani, hiszen teljesen mindegy, hogy az Indexen, az Origón vagy az Újpéteren nézem meg Kelly Brook bimbóit, vagy olvasom el ugyanazt az MTI-hírt többé vagy kevésbé juppisítva, plusz az obligát animgif. Na jó, a lóbetűsnél még időnként adódik bónusz, legutóbb például majdnem sikerült egy aprócskát bosszankodnom azon, hogy Bede Márton egy nagy levegővel megmondta a frankót a honi gasztronómiáról, de még időben lefuttattam egy reality chek-et (Mi történt? Egy Bede Márton írt egy teljesen szubjektív véleményt, illetve valami olyasmit, hogy mi az, amit ő az ízlésről gondol. Hú dö fákk íz Bede Márton? Naugye.), és legyintettem: kovászosuborkaszezon.  

A mindenféle printek onlájnja meg komoly identitást épít arra, hogy ők aztán mindenkinél jobban gyűlölik a zorbánt. Ez meg már lassan tizenéve pimpósodik, temérdek vodka, de ezt már mondtam. 

Olyan aranyos a jobb napokat is megélt, amúgy általam egy időben kifejezetten kedvel Magyar Narancs is, bár amióta nem veszem a printet csak az onlájnról beszélhetek, és ezt mindig hozzá kell tennem, mert azt látom, hogy ugyanannak az orgánumnak a nyomtatottja és az elektronikusa hát, hogy is mondjam csak. Időnként mintha meghekkelték volna. Szóval olvasom Vári felháborodját a Narancs onlájnon, hogy a Heti Válasznak és a Magyar Demokratának már megint jó, mert tömi őket pénzzel az állam. Meg hogy a független (neveket! - na jó, legalább egy nevet!) és a baloldali hetilapoknak nem ad. Milyen meglepő, ugye? Nem kicsit jobboldali kormány Magyarországon nem ad a baloldaliaknak, most mondják meg! Botrány. És akkor most nekem, a közügyek iránt mégiscsak érdeklődő állampolgárnak min is kéne háborognom? Hogy bosszús az egyik lakáj, mert most a másik kapja a jól megszolgált réteskéjét estére? De hát jobbágyéknál ez már csak így van, én egészen jól emlékszem arra a baloldalon gyakorlatilag semmiféle felszisszenést nem okozó hírecskére, amikor egyenesen az a szerencsétlen Orbán-epigon örvendezett egy jót azon, hogy a baloldali érték honi fároszát, a Népszavát egy Kapolyi nevű Simicska tömi ki, nem nehéz megtippelni, hogy úgyszintén milyen eredetű pénzecskékkel. Havi több milliónyi pénzecskékkel, és ez a tömés természetesen egy teljesen korrekt, méltányos tömés, hiszen a kistafírozáskor regnáló miniszterelnök, a méltán államférfi Gyurcsány Ferenc is mélyen egyetértett azzal, hogy a hatalomnak finanszíroznia kell azt az orgánumot, amelyik aztán majd erősen, függetlenül és kritikusan:

Gyurcsány Ferenc szerint ma a polgári és népi baloldaliak, szociáldemokraták és szocialisták egyaránt megférnek a baloldalon, s azt szeretnék, ha a sokféle baloldali gondolat ebben a sokszínűségben jelenne meg. Kijelentette: szüksége van a magyar baloldalnak a Népszavára, egy erős, független, kritikus hangra, amely azt is tudja, hogy a kritika iránya a demokrácia, a szabadság hiánya.

Valamint az MSZMP akkori elnöke, a még méltánabbul még államférfibb Hiller István is hasonlóan tengermélyen egyetértett:

Hiller István a napilapot az új magyar szociáldemokrácia fontos részének nevezte. Az MSZP elnöke szerencsésnek mondta, hogy először jelent meg a Népszava ilyen jellegű hozzáállása és tartalma, és azután annak kimondása, s nem fordítva.

És akkor ma lássuk hát mindennek az eredményét. Lássuk, hogy a hatalom által gátlástalanul felszopott és mindenféle pénzekkel tömött Népszava hová, milyen éteri magasságokba emelte a honi szociáldemokráciát, amelyiknek ugye fontos része. Hát, oda, hogy három évnyi igencsak nem cicózó orbáni hatalomgyakorlás után a Fidesz, ha most lennének a választások jó eséllyel újból kétharmadot kapna. A hülyének is megérte ilyen-olyan pénzekből tömni hatalmon a "kritikus" Népszavát, ugye?

Ez van, hosszú-hosszú uborkaszezon, de majd kibírjuk valahogy. Pláne azért, mert nincs más választásunk. Orbán szar, a Fidesz szar, de tényleg egyre inkább világos, hogy nincs alternatíva. Igen, ez a lehető legklasszikusabb egyik is, másik is. Mert nem? Milyen értéket kér most számon a balliberális média? Azt, hogy a hatalom ne pénzelje a lakájmédiát? Egy lófaszt. Azt, hogy a hatalom lehetőleg mindig a balliberális médiát pénzelje. Mert ha azt teszi, akkor értéket véd, ellenkező esetben elvtelenül pénzzel töm. Ami az igazán szörnyű az az, hogy ezt bőven túl sok ember teljesen elfogadhatónak tartja. Igen, a fidesz is tömi a saját lakájait, tehát jogos, igazságos az, ha a ballib is kézből eteti a sajátjait. Közben ugye a tömegek, a ballib iránt igaz egyre elenyészőbb mértékben érdeklődést mutató tömegek ebből a tömésből semmit nem profitálnak, de hát ez nem baj, hiszen meggyőzi őket a magát függetlennek mutató lakájok serege, akik közben fű alatt ezért cserébe jó kis szinekúrákat kapnak, és persze hogy igyekeznek meggyőzőek lenni, hiszen ki seggének ne esne jól egy igazgatói székecske, egy szerkesztőségi állásocska, vagy bármi, amivel a lakájok seggnyalását elvszerűen jutalmazni szokás. Ez az az érték, amire az orbánit cserélnünk kéne, vissza? Maradjon csak az uborkaszezon, az újabb kétharmad. Hátha megpimpósodik végre annyira, hogy már vodkával, sok-sok vodkával sem fog lecsúszni, és kibaszhatjuk végre az őt megillető helyére, a ganéra.

Lenne még egy nagyon rövid uborkaszezoni gondolatom Balogh Ákos Mandiner Gergely viselt dolgait illetően is, mert tényleg vicces az, amikor a pap mise után betér a kuplerájba és ha számon kérik, akkor elkerekedett szemmel értetlenkedik, hogy de hát mi van, ő aztán tényleg tisztességesen megbaszta azt a luvnyát, rá aztán senki ne mondja azt, hogy impotens, és hiába is mondogatja boldog valamint boldogtalan, hogy nem, nem erről van szó, hanem a kuplerájba menésről, úgy általában és speciálisan. Lehet prédikálni, és lehet lakájként előnyöket kijárni, valamint sajnos ezt Magyarországon lehet együtt is, de nem nagyon lehet közben hiteles értékvédőnek kinézni. Illetve az én szememben semmikép, aztán hogy ez mennyire releváns, mennyire nem, pont leszarom. Ez van, uborkaszezon, és ahol egy Gyurcsány építi a szociáldemokrata és a balliberális oldali értékeket Kapolyi kezén átfolyt ilyen-olyan pénzekkel, valamint ahol egy Balogh Ákos Turulmadár csókos önkormányzati pénzekből az Oakeshott-konform értékeket, ott jó eséllyel még hosszú-hosszú évekig-évtizedekig pimpósodni fog az uborkaszezon.

44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakukkfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr805367788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.21. 23:05:37

Ja, hogy ez a 444.hu az Uj Peti gründolmánya! Mos' má' mindent tudok. Érdemes volt felkelni. És akkor még BÁGék pitiáner mutyijáról nem is beszéltem.

maroz 2013.06.22. 08:46:12

@agresszív kismalac: Pitianer??? Most szamlaztam harom darab print szakmai cikkert 13 000, azaz tizenharomezer forint plusz afat, es meg igy is oruljek, hogy haromnegyed ev utan egyaltalan lattunk penzt. Ehhez kepest nezd Turulmadar harom, ot, tizmilliojat, es innen mar egyaltalan nem pitianer. Vedd hozza azt is, hogy azert itt azzal kb. mindenki tisztaban van, hogy simicskanyi osszegekre atlagember meg csak nem is gondol, a szazmilliok a magyarok 99,99%-anak tenyleg csak szamtanpeldakban letezik, de ilyen szazezres-nehanymillios megbizasokat azert mar eleg sokan sl mernenek sajat maguknak is kepzelni, es ezert olyan bosszanto latni, hogy ebben az orszagban a pezerfillerekert is minimum le kell szopni egy tetszoleges potentatot. Es ezt nem lehet azzal kimagyarazni, amivel Turul magyarazza, hogy ok legalabb becsulettel, bo nyallal.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.22. 12:18:03

@maroz: 13 ezer + ÁFA? Darabonként vagy összesen a három cikkért? Nagyon kevésnek hangzik még darabonként is. Százezres, egy-két milliós összegeket tisztességes megbízásokkal is lehet keresni. Nem tudom, mi a webszerkesztés piaci ára, de el tudom képzelni, hogy annyi, mint amennyit Turulék kaptak.

Hobbi Gilda · http://kismalac.blog.hu 2013.06.22. 13:02:22

@maroz: Nem is annyira az összegre gondoltam, hanem magára az egész eljárásra.

maroz 2013.06.22. 13:45:32

@Holger Hartland: Igen, összesen. És igen, az hogy kevés az inkább egy combos understatement. :)

Igen, lehet keresni. Mint ahogyan építéssel is lehet ilyen-olyan összegeket tisztességesen is keresni. Én nem is értem, hogy mi baja a népeknek a Közgéppel és mi baja volt a Strabaggal, valamint az ezekből képzett és képezhető "strabagdemokratákkal", valamint ha lesz rá igény, akkor a "közgépdemokratákkal".

Igen, elképzelhető, hogy annyi az ára, amennyit Turulék kaptak. De ez miért érdekes? Miért tartottad fontosnak ideírni? Szeretnéd, ha erről szólna a vita? Hogy nem is sok húszezer forintot kapni egy numeráért ha volt benne tutti-frutti is? Vitattam én ezt? Vagy már megint az van, hogy én itt téged legfeljebb csak zavarlak a monologizálásaidban? Tényleg nem értem.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.22. 19:33:15

@maroz: Hogy Turulék esetleg piaci áron jó munkát végeztek, az azért érdekes, mert akkor nem értem, mi a fenének kellett titkolózniuk. Ha
1) Józsefvárosnak tényleg kellett az a honlap,
2) és jól megcsinálták,
3) és piaci áron
- akkor nem értem, hogy ezen mi volt akkora titok. Aminek a fényében egyébként érdekes kontextust kap ez a posztjuk:

mandiner.blog.hu/2009/01/22/hulye_megrendelesek_miniszteriuma

Meg hogy akkor ebben szerinted mi a "numera". Apropó, a "Modern képmesék" numera volt?

Nem monologizálok, hiszen kérdezek is tőled. Válaszolj nyugodtan, nem vagy kitiltva. :)

maroz 2013.06.22. 20:14:14

@Holger Hartland: Na várj, lehet, hogy én tudok valamit nem jól.

Turulék ezt a munkát pályázaton nyerték el, jól tudom?

A Modern képmesék tudtommal nettó kormánypropaganda volt, legalábbis nekem nem rémlik semmiféle pályáztatás, vagy effélék. Tehát aki azt bevállalta, az teljesen nyilvánvalóan azt is tudta, hogy fullra kurvának néz ki, és ezzel sincs bajom, mindenki úgy boldogul, ahogyan tud, hanem azzal van bajom, amikor rebegő szempillával adja a szűzlányt, holott.

Szóval Turulék pályázaton nyerték, vagy nem pályázaton nyerték, ezt szeretném tudni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.22. 20:22:58

@maroz: Pályázaton nyerték, csak ha jól emlékszem az volt a gond, hogy az akkor már fideszes irányítású önkormányzat egy másik mandineres cégét versenyeztette velük szemben... Igen, ez gáz. De ha jó áron jó weboldalt csináltak, akkor mi volt ebben a titkolni való?

A képmeséket azért említettem, mert azoknak Tóta W írta a szövegét, de ő már előre világgá kürtölte (ezek szerint vállalhatónak érezte), hogy ne utólag derüljön k.

maroz 2013.06.22. 20:30:57

@Holger Hartland: Tehát ha jól értem számodra a pályáztatásnak ez a khm... furcsa módja szóra sem érdemes, a kérdés csak az, hogy jó áron csináltak-e jól egy olyan dolgot, amire ott és akkor valós szükség volt.

Tehát2: ha jól értelek, akkor nem nagyon van a továbbiakban miről beszélgetnünk, mert én, veled ellentétben se nem tudok, se nem akarok túllépni a pályáztatás módján, így kábé egy büdös szót se szeretnék arról ejteni, hogy amit csináltak az kellett-e valójában, hogy piaci áron csinálták-e és milyen minőségben, etc.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.22. 21:10:08

@maroz: Szóra érdemes, de nagyon sokat számít a végeredmény. Nem?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.22. 21:15:41

@maroz: Ja, most újraolvastam a Vári-cikket. Értem, hogy mi a bajod. Szerinted a baj nagysága független az összegtől és a nyújtott szolgáltatástól?

maroz 2013.06.22. 21:27:56

@Holger Hartland: Szerintem igen.

Játszottak pályázatosdit. Ez eleve átértelmezi az egészet. Ha nem játszottak volna, akkor beszélgethetnénk a nyújtott szolgáltatásról és az összegről, de ismétlem: volt pályázat. És az, hát, hogy is mondjam csak...

A problémám az, hogy megnéztem ezt a honlapot. Még csak azt se mondanám, hogy sok vagy kevés annyi pénz érte és azt se akarom eldönteni, hogy mennyire jó az, amit Turulmadárék csináltak, viszont abban egészen biztos vagyok, hogy nem kevesen lettek volna más versenyzők is, akik ugyanolyan boldogan dolgoztak volna ennyi pénzért rengeteget (ahogyan azt turulmadár nyilatkozta) ezen a projekten és abban is biztos vagyok, hogy ők is meg tudták volna csinálni legalább ilyen jól. Sajnos én személyesen is ismerek több olyan, a kommunikációs iparban dolgozó emberkét vagy vállalkozást, akik bizony nagyon udvariasan megköszönnének egy ilyen megbízást.

És ha működne a pályáztatás, akkor igen könnyen kiderülhetne, hogy ők esetleg pár klasszissal jobb munkát végeztek volna talán még akár kevesebbért is, mint a melót puszira megkapók, ami már meg is magyarázza azt, hogy miért tartom én értelmetlennek azt, hogy ne a pályáztatásról beszéljünk, hanem arról, hogy most akkor rámondhatjuk-e az elvégzett munkára, hogy az az elérhető legjobb áron és a legjobb minőségben készült el.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.22. 21:38:38

@maroz: Érdemi válasz, köszönöm, így már világos. (Nem értek a webszerkesztéshez.) A következő kérdés: tegyük fel, hogy neked van egy ilyen vállalkozásod, és éppen ballib kormány van, és meg ne sértődj, de tegyük fel azt is, hogy még a vincenten blogolsz, és akkor megkeresnek, hogy meg kéne csinálni egy önkormányzat weboldalát pár millióért. Úgy ismered magadat, mint aki jól meg fogja csinálni, és tisztességesen meg fog dogozni azért a pénzért. Mit lépnél ebben a helyzetben?

maroz 2013.06.22. 21:53:54

@Holger Hartland: Ha a megrendelő korrekt, átlátható módon kérne fel, és ezért vállalná a politikai felelősséget is, akkor abban az esetben, ha úgy érezném, hogy tényleg komolyabb szégyenérzet nélkül adnám ki a munkát a végén a kezeim közül, akkor valószínűleg rábólintanék.

Ezzel szemben ha egy önkormányzati hajjakend rám kacsintana, hogy töccöm neki göcire, és velem akarja csináltatni, de ehhez kéne egy kis pályázatosdit játszani, akkor javasolnám neki, hogy keressen valaki mást.

Nyilván, ha nem az lenne, hogy én már megettem a kenyerem javát, hanem ifjú lennék és nagyon kellene a pénz az előttem álló jövőre, akkor lehet, hogy másként döntenék, nem tudom. Én nem is Turulmadárra haragszom, hanem a rendszerre, amelyik ilyen választások elé állít minket.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.22. 22:16:47

@maroz: Lehet, hogy a rendszer nem is enged a sorai közé olyat, aki nem hajlandó legalább egy kicsit korrumpálódni. Hogy legyen valami, ami felhasználható ellene. Nem jövőre lesz 80 éve, hogy megjelent a Rokonok?

maroz 2013.06.22. 22:33:56

@Holger Hartland: Igen, és ehhez vagyunk szocializálódva. Én hálás vagyok a sorsnak, amiért megengedhetem magamnak azt, hogy időnként ezen berzenkedjek, de ugyanakkor látom, hogy ez tényleg egy inkább kivételes helyzet, így manapság már nem is annyira sűrűn támad akaszthatnékom. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.22. 23:14:20

@maroz: A bizalom alacsony szintjének is lehet köze hozzá. Ahol nincs bizalom (a törvényekben, az intézményekben, a többiek jóhiszeműségében), ott felértékelődik a személyes kapcsolatok szerepe. Ilyen környezetben kevésbé tűnik abnormálisnak, ha egy önkormányzat is inkább olyat választ, akit ismer, akiről tudja, hogy lojális lesz hozzá és nem vágja át, stb. Ha az ember még szerelőt sem úgy választ, hogy felüti a kisokost, hanem körbekérdez az ismerősei között, hogy kit ajánlanak, és jobban bízik benne, hogy a munkatársa haverjának az unokatestvére jobban elvégzi a munkát, mint a földrajzilag legkézenfekvőbb választás, akkor az önkormányzaton sem lepődik meg - elsőre, csak úgy elgondolkodás nélkül - annyira. Elgondolkodással persze már más - mint minden. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.22. 23:20:10

Megjegyzem, nem a józsefvárosi az egyetlen önkormányzat, ahol "mandineres" üzleti érdekeltség van. Meg ugye KIM-es ifjútörökről is derült már ki, hogy mandineres szerző, és szerintem van még olyan, akiről eddig nem... Én arra lennék kíváncsi, hogy amennyiben a blognak vannak "ártatlan" szerzői, ők hogy érzik magukat ilyenkor. Például Kínai Kálmán, aki a fent linkelt posztban 2009 elején "leleplezte" a hülye minisztériumi megrendeléseket (pedig lehet, hogy azoknak a megrendeléseknek a teljesítői szintén keményen megdolgoztak a pénzükért), ilyenkor hogy érzi magát?

Most már tényleg el fogom olvasni azt a "kibulizott országot" Beleznaytól.

maroz 2013.06.23. 08:10:02

@Holger Hartland: Hehe, nekem voltak masszívan ilyen jellegű tapasztalataim. Ott kezdődik a baj, hogy az embernek ilyen kisstílű sumákságok, morálisan erősen megkérdőjelezhető döntésecskék után valahogyan helyre kell állítania a pozitív önképét és a kognitív disszonancia oldásában azért a káeurópai polgár ööö, izé, szóval a káeurópai alattvaló nagyon profi.

Csak az a gond, hogy az ilyen disszonanciaoldás egyúttal elkezdi szépen kirágni a személyes integritást, pláne, hogy ez is egy csúszós lejtő, lehet, hogy elsőre még csak döcögve megy, de a harmadik eset után már siklik, mit siklik, száll, mint Eddie, a sas. És akkor mit tehetek én, aki mégiscsak a sajátcsoport kellemes akolmelegéből nézem a társam, társaim? Egy ideig még lehet követni őt, őket, kicsit karcos ugyan, ahogyan megmagyarázzák, de ha tényleg fontos számomra a csoportkohézió, akkor túllépek rajta és itt jelentkezik számomra is a probléma, mert én is abba a helyzetbe kerülök ez által, hogy nekem is kezelnem kell a túllépés miatti kisded kognitív disszonanciámat. Ami akkor a legrosszabb, ha ismerem a kockázatait és mellékhatásait. Ha tudom, hogy ez igen sokszor azzal jár, hogy hazudnom kell saját magamnak, hogy be kell csapnom saját magam, és azt is tudom, hogy ez elég veszélyes az egyéni integritásomra, hiszen oda lehet a bizalmam azt illetően, hogy képes, alkalmas vagyok a mindenkori helyzetek korrekt megítélésére. Sajnos minden ilyen necces alku a saját ítélőképességünket is erodálja.

Számomra a nagyon súlyos, a vállalhatatlan baj akkor áll be, amikor az a bizonyos sajátcsoportom eljut oda, hogy már strukturálisan is meg tudja magyarázni magának ezeket az egyéni elvtelenségeket, és amikor már bekerül a csoportkánonba az, hogy "de hát ezt csak így lehet!", akkor onnan, abból a csoportból tiplizni kell, mert már csak idő kérdése, hogy az ember átessen egy vak komondoron.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.23. 22:49:38

@Holger Hartland: Az a jelenet jut eszembe Az ötödik pecsétből, mikor pofán kell(ene) csapni a Cserhalmi által játszott figurát, mielőtt kiengednék őket.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.23. 22:52:25

@Holger Hartland: "A bizalom alacsony szintjének is lehet köze hozzá."
Aha... csak az a baj, hogy a bizalmat pont azok erodálták nullára, akik most tele szájjal pályázatosdiznak, te meg ezek után megadod nekik az erkölcsi felmentést.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.23. 22:57:04

Amúgy nem tudom, mi köze a bizalomnak egy viszonylag objektíven mérhető teljesítéshez.
Megfelelő minőségben elkészült a honlap/út/napközis ebéd? I/N És ha nem, akkor nem mindegy, hogy a mi kutyánk kölyke baszta-e el?
Kérdés van? (Már azon kívül, hogy mikor akarok felnőni.)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.23. 23:21:50

Nagyon nem mellékesen: én a saját pénzemet annak az autószerelőnek adom, amelyiknek akarom. És a választásban abszolúte nem befolyásolnak a politikai nézetei (viszont valószínűleg pofán basznám egy pajszerrel, ha azzal védekezne egy- feltéve, de meg nem engedve- elbaszott munka után, hogy neki Kun Béla/Tisza István a dédapja).
Viszont Józsefváros nem a saját pénzét szórja célirányosan, hanem, ha úgy teszik- szintén az enyémet.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.23. 23:40:27

@agresszív kismalac: A bizalom erodálása szerintem nem olyan egyszerű kérdés. Benne lehet az utóbbi 20, 70, 100 év.

Kinek adtam és milyen erkölcsi felmentést? Szerintem nem adtam. A "hangosan gondolkodtam" írásbeli analógiáját vélhetted felmentésnek.

"mi köze a bizalomnak egy viszonylag objektíven mérhető teljesítéshez"
Az, hogy ha olyan a rendszer, hogy utólag nehezen tudod az érdekeidet érvényesíteni, akkor jobb, ha előtte ötször meggondolod, kit választasz.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.23. 23:48:11

@maroz: A "De hát ezt csak így lehet!" mellett a slágerlista top 10-ben szerepelnek még az "Ők is ezt csinálják!", a "Tartsunk össze!", az "Amazok még ennél is rosszabbak!" és az "Ezek legalább a mieink" című számok.

Önkritikusan felvethetjük a kérdést, hogy akik az "Én ebből nem kérek!", az "Egyik kutya, másik eb", a "Menjen mind a fenébe!" és a "Fúj!" című dalokat szeretik, azok nem kényelmesek-e, nem a saját énképüket védik-e, nem tesznek-e éppen a tétlenségükkel olyat, amit nem kellene.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.23. 23:49:44

@maroz: Sőtsőt, még egy kihagyhatatlan sláger: "Ezek is lopnak, de legalább szégyellik"

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.23. 23:59:28

@Holger Hartland: De hiszen erről beszélek, nyuszómuszó!
Pont ezért tudod az érdekeidet utólag nehezen érvényesíteni, mert az egész rendszer a mutyizáson, nem pedig a minőségen alapul.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.24. 00:01:23

@Holger Hartland: Hogy is van a dallama? Dúdold csak, majd bekapcsolódok.
...vagy kontrázok.

maroz 2013.06.24. 07:24:25

@Holger Hartland: De, sőt, ha a tétlenségen túl még valamiféle átgondolatlan alternatívákkal is vicceskednek akkor meg pláne. Például: "a politikus szart se ér, menjen a picsába mind, jöjjenek helyettük a civilek!".

Viszont az a jó, hogy ez egy csoportban, ha amúgy van elég erős csoportkohézió még elég jól kezelhető, pár hektó tea, néhány köbméter zsíroskenyér és egy éppen kéznél levő Gerő Márton segítségével egy ilyen "helyettük"-dolog egészen jól lelohasztható. :)

maroz 2013.06.24. 07:35:58

@agresszív kismalac: Például az, hogy a hozzá nem értő, tehát a választópolgár mindenkori 99,99%-a bízik abban, hogy a "megfelelő minőség" az tényleg azt jelenti, amit.

Romániában például, az átkosnak abban a részében, amikor még időnként akadt kenyér készleten is a kenyérboltban arra a vásárlói kérdésre, hogy "milyen a kenyér?" az volt a szabványválasz, hogy: "megfelelő minőségű". Ami persze a csiriztől a taplóig mindent lefedett, ennyit a bizalomról.

maroz 2013.06.24. 07:49:12

@agresszív kismalac: Látod, ezért nem jó az, hogy te a Homáron szocializálódtál, mert azt ugyan szépen eltanultad, hogy "Hosszú! Unalmas! Foglalja valaki össze egy mondatba!", de sajnos megérteni szemmel láthatóan nem sikerült megértened, hogy hogyan is működnek ezek a dolgok. Elpocsékoltad az idődet, és még te szólsz be nekem. :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.24. 13:02:56

@maroz: Hibázol. Én a Gumicukron szocializálódtam.
Lehet köpködni!
(De, ha hazamegyek a strandról, mégegyszer átfutom az írásodat.
...valószínűleg.)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.24. 13:12:16

Most látom, nem is téged kellene megértselek, hanem a szisztémát.
Tényleg baj lehet az értelmi képességeimmel.

maroz 2013.06.24. 13:49:39

@agresszív kismalac: Miért köpködnék? Ha neked az tetszik, hát az tetszik, egészségedre! Te köpködtél, te voltál az, aki idejött és kifejezte, hogy milyen szar dolog is az, miszerint én nem ambicionálom, hogy a Gumicukor (bármi is legyen az) elvárásainak megfeleljek (hosszú, unalmas, etc.).

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.24. 16:50:33

@maroz: Nem lehecc ilyen igénytelen, hogy azt se tudod, mi az a gumicukor!:-/
velvet.hu/blogok/gumicukor/
Persze anno még lehetett kommentelni. Tila Tequila (bárki legyen is az!), Szecsődi Karcsi, meg hasonló karakterek, illetőleg analfabéta moderátorok minden mennyiségben.
Egy csoda volt!:-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.24. 16:53:26

Viszont
-nagyon sokat kaptam az "ottlakóktól"
-és senki nem baszta a hátamba a kést (ez fontos)

maroz 2013.06.24. 16:59:55

@agresszív kismalac: Nem igénytelen vagyok, hanem elitista! ;)

HaKohen 2013.06.24. 17:24:09

@maroz:

"Én nem is Turulmadárra haragszom, hanem a rendszerre, amelyik ilyen választások elé állít minket."

Erre ugyan némelyek azt mondanák, hogy egy méretes közhely, ámde amint a közhelyekről tudjuk, azok méretes igazságot is szoknak hordozni.

De tényleg azt hiszed, hogy ebben a - khmm... - álvitában te valami gyökeresen mást mondasz, mint @Holger Hartland: és @agresszív kismalac: ? És hogy legalább ebben az egy mondatodban nem értetek egyet?

maroz 2013.06.24. 17:45:10

@HaKohen: Nekem pont az tűnt fel, hogy nem hogy "ál", de még csak vita sincs, hanem - amint arról oly sokszor álmodoztam már - szimplán csak igyekszünk kicsit alaposabban is megérteni egymás véleményét, netalántán álláspontját.

Amúgy meg veled is egyetértek abban, hogy időnként nem árt méretes közhelyeket is kimondanunk, éppen azért, hogy magunkban is tudatosítsuk, miszerint attól, mert közhely még lehet igaz. Lehet ugyan vallást csinálni a cinizmusból is, de nem biztos, hogy lelkileg jól jön ki az ember belőle. Ráadásul megfigyeltem, hogy ha időnként közhelyeket hitelesen kimondunk annak nem csak az lesz a hatása, hogy mi magunk is erősebben elhisszük, hanem mások is, akik minket hitelesnek látnak. Érdekes egy jószág ez az ember.

maroz 2013.06.24. 17:53:22

@agresszív kismalac: Azért vedd figyelembe az én mentségeimet is. 1996 óta folyamatosan nincs tévénk, eleinte azért nem volt, mert mindig valami másra kellett a pénz, építkeztünk, miegymás, aztán pedig egészen jól megszoktuk, hogy nincs és egy idő után már fel se merült, hogy kéne.

Így talán érthető, ha a jellemzően a tévé által közvetített celebritások nekem teljesen kiestek, és mivel ők kiestek így a viselt ügyeik sem tudtak lázba hozni, hiszen fingom se volt arról, hogy kik is ők. Mindenféle alapismeretek nélkül pediglen Velvetet olvasni egészen egyszerűen nem lehet. Hát, így maradtam én Gumicukor nélkül.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.24. 18:41:00

@maroz: Tévedés. Sokan voltunk úgy, hogy mindenféle bulvár-alapismeret híján Gumicéztünk, mert nem az volt a lényeg, hogy az az idétlen Hajdú éppen hány rokiparkolót foglalt el, hanem a társaság, a hangulat, a "fíling", ami összehozott embereket Angliától Romániáig, és rengeteg valós, személyes kapcsolatot szült, amelyek messze túlélték ezt az időszakot, és a mai napig működnek, akár az én életemben is.
Aztán néha a kommentek más irányt vettek, és ugyanolyan komoly témákat kezdtünk nyúzni, mint bármely más blog.
Egy határozói igenév ügyben kirobbant rendkívül magas szintű vita közmondásos például.
Amúgy manapság, mióta nincs Discoverym jómagam is szinte csak a különféle Helyszínelők-mutációkat nézem a tévében.
Döntetlen?
süti beállítások módosítása